Leishmania

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ErnyErny

honden foto van ErnySorry ging dubbel

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

"
Ik denk, op termijn onbehandeld, van wel. Maar zou veel weet ik er persoonlijk ook weer niet van. Iemand met met Leishmaniasis symptomen was een onmiddellijke medische repatriëring naar Nederland voor behandeling. "


 heb het even opgezocht bij de RIVM...ziekteverschijnselen is bij zowel dier als mens gelijk, de leishmania heb je in 3 vormen...
RIVM.nl

honden page profiel ZazouZazou

honden foto van Zazou

Het middel is Milteforan (dood de parasiet). Wij hebben nu voor Zazou ook Cefa-Cure tabletten gekregen tegen de huidproblemen /  wondjes. Weet je dat narcose wordt afgeraden bij honden met Leishmania? Het verzwakt nogal en daar schijnt de parasiet van te profiteren.
In Amsterdam hebben ze gewoon wat huid afgeschraapt om onder de microscoop te bekijken of het een soort mijt of bacterie is.

In ieder geval erg veel sterkte met Sara!!

honden page profiel ErnyErny 2 doggies

honden foto van Erny

" Het middel is Milteforan (dood de parasiet). Wij hebben nu voor Zazou ook Cefa-Cure tabletten gekregen tegen de huidproblemen /  wondjes. Weet je dat narcose wordt afgeraden bij honden met Leishmania? Het verzwakt nogal en daar schijnt de parasiet van te profiteren.
In Amsterdam hebben ze gewoon wat huid afgeschraapt om onder de microscoop te bekijken of het een soort mijt of bacterie is.

In ieder geval erg veel sterkte met Sara!!


Milteforan wordt inderdaad gegeven als honden niet goed op de glucantime reageren en visa versa. 
Het schijnt wel een heftig middel te zijn en de werking is nog niet bewezen.
Maar je moet soms wat en niets doen is ook geen optie.
Sar krijgt een roesje omdat ze een biopt nemen(geen schraapsel) het wordt redelijk diep uit gesneden en ze heeft dan ook een paar hechtingen. 
Ik was er ook niet zo blij mee maar haar conditie is verder prima en de stress als je gaat snijden is ook niet goed. 
Sara heeft ook 4 weken de Cefa cure gehad en dat hielp helemaal niks.
Hoe is het met de huid vanZazou?"

honden page profiel ZazouZazou

honden foto van Zazou

Zazou heeft ongelooflijk veel schilfers en op alle plekken waar de huid vrij dicht op botten op gewrichten zit, wordt hij kaal, gaat de huid rimpelen en komen er wonden. Op de zachte delen (mondhoeken, neus) komen een soort korsten en wondjes.
Glucantime zou teveel heftige bijwerkingen hebben en bij Milteforan zou dat minder zijn....
De cefa cure zou ook moeten helpen tegen de zware verkoudheid van Zazou.....

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

" Zazou heeft ongelooflijk veel schilfers en op alle plekken waar de huid vrij dicht op botten op gewrichten zit, wordt hij kaal, gaat de huid rimpelen en komen er wonden. Op de zachte delen (mondhoeken, neus) komen een soort korsten en wondjes.
Glucantime zou teveel heftige bijwerkingen hebben en bij Milteforan zou dat minder zijn....
De cefa cure zou ook moeten helpen tegen de zware verkoudheid van Zazou.....


Oh ik  vind het wel heel zielig voor Zazou en zwaar voor jullie om hem zo te zien.
Ik hoop echt dat hij een beetje gaat opknappen.Heb je al op het buitenlandse honde forum gekeken ,daar zijn mensen wiens hond ook milteforan hebben gehad .
"

honden page profiel ZazouZazou

honden foto van Zazou

Vandaag met de Milteforan begonnen. Hing nog een aardig prijskaartje aan: 181 Euro.

honden page profiel ZazouZazou

honden foto van Zazou

Inmiddels heb ik de richtlijnen voor de behandeling van honden met Leish gevonden op http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3125381/ . Deze richtlijnen zijn opgesteld door een internationale groep van dierenartsen, gespecialiseerd in Leishmania.

Tyana (Gast)

Tyana is ondertussen ook weer aant niesten sinds een paar dagen, het wordt van dag tot dag erger: reverse sneezing, net of ze een verstopte neus heeft, en ze niest dat het snot voor haar door vliegt :'( Vind het zo zielig voor haar. Dat wordt morgen dus dierenarts, hopelijk knapt ze weer snel op. Ik hoop echt dat dat middel uit Frankrijk helpt ZAZOU! Het is een kl*te ziekte...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Vandaag met de Milteforan begonnen. Hing nog een aardig prijskaartje aan: 181 Euro. "


Nou als dat niet helpt!!!!

Wat is die Leishmania een afschuwelijke aandoening.

Veel beterschap voor Zazou.


Nevercrywolf (Gast)

Ik heb tientallen honden met Leishmania gehad en ik ben een absoluut tegenstander van medicijnen als Allopurinol, want het is een aanslag op andere vitale delen van het dier. Verhoog de weerstand van de hond door goede voeding, Omega 3-6-9 en eventuele vitamines. Het duurt even maar uiteindelijk geeft dit het beste resultaat. Mochten er mensen zijn die hier wat meer over willen weten dan verneem ik dat graag.

Zazou (Gast)

Zou je kunnen uitleggen welke bijwerkingen Allopurinol dan volgens jou heeft? Onze Zazou was eigenlijk al verschrikkelijk slecht. eerst alleen allopurinol gegeven maar dat hielp onvoldoende (geen verbetering zichtbaar). vervolgens ook Milteforan. Dat is sinds een week of drie afgelopen. De allopurinol blijven we op advies van de specialist geven. Inmiddels knapt Zazou erg snel op. De verwachting was dat grote verbteringen pas in het voorjaar zichtbaar zouden worden maar conditioneel is hij al weer heel erg goed. De vacht is zich ook weer aan het herstellen en sinds een paar dagen is de eetlust ook weer OK. Dus ik ben benieuwd wat de allopurinol nu mogelijk blijvend beschadigd heeft, vooral omdat we waarschijnlijk aan een onderhoudsdosering vast blijven zitten.

honden page profiel PluisPluis

honden foto van Pluis

Mijn zusje heeft een hondje met deze parasiet. De dieren arts heeft (ik meen) oa prednison gegeven, in ieder geval een medicijn dat op de lange duur het lichaam sloopt.
Ik heb haar een brok op basis van suppletie gegeven die oa de stress-as helpt normaliseren en de weerstand optimaliseert. Bij stress periodes is de kans op verergering/ terugkeer van symptomen, deze onderdrukken we met oa wat euchina producten of camille afhankelijk van de situatie.
In t kort oa:
* goede voeding
* goede weerstand
* stress vermijden
* preventief ingrijpen bij ziekte verschijnselen

Anoniem (Gast)

Niet helemaal waar. Met Milteforan komen sommige honden ervan af. Soms pas na de 2e ronde maar toch..... daar tussenin natuurlijk wel een half jaar allopurinol (wordt in NL gegeven voor jicht bij mensen). Hondjes met Leish kunnen heel oud worden als het een beetje mee zit en je bent er op tijd bij !
Wij hebben er 1 en goede hoop

Appie (Gast)

Hoi
Weet iemand of er een huisdierenverzekering is die leishmania en andere mzz dekt?
Groet,
Ap

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Net te horen gekregen dat mijn hondje ook leishmania heeft. Ze is afkomstig uit Spanje.

 

Alle andere functies waren nog goed. dus de medicatie is besteld en de komende 6 tot 8 maanden moet ze 2 tabletten per dag. 

Heb al verhalen zitten lezen op internet, pfff daar wordt je ook niet vrolijk van. Hopen op het beste en dat haar organen gespaard mogen blijven en hopen dat we er op tijd bij zijn

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bailey (heet je hond zo?)

 

Je had rustig een nieuw topic over je hondje kunnen openen; nu hangt jouw posting onder een heel oud topic; terwijl het voor jou heel belangrijk is.

 

Leishmania is een nare ziekte; die altijd in het lichaam aanwezig blijft en zo nu en dan getriggerd wordt door allerlei omstandigheden zoals bijv. stress en slechte weerstand.

http://www.dierendokters.com/honden/leishmania-leishmaniose

 

Is je hondje in NL getest?

 

Hoe lang heb je dit hondje? Heeft de organisatie of stichting ,waarvan je deze hond geadopteerd/gekocht hebt, getest en je geïnformeerd over het opflakkeren van Leishmania?

 

Welke verschijnselen vertoonde je hondje?

 

Ik hoop dat je met medicatie en vooral ook het vermijden van stress en werken aan een goede weerstand de verschijnselen onder controle kunt houden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Erny, ik ben heel erg blij met je reactie, klinkt logisch, dat helpt.
Zazou krijgt tegen de Leish Allupurinol. Ik geloof dat dat zo'n beetje het standaardmiddel is.
Daarnaast krijgt hij Onsior tegen de pijn en primperid tegen de misselijkheid.
Ik denk dat vitamine en de cranberrietabletten sowieso iets is om mee te beginnen want ik herken heel erg die verminderde weerstand waardoor hij eigenlijk ook alles tegelijk lijkt te hebben.

Zazou komt uit de Languedoc in Zuid-Frankrijk. Niet als asielhond maar van een boerderij met schaapskudde waar we al jaren op vakantie gingen. We kenden dus beide ouders. het is de vraag of hij het in zijn puptijd al heeft opgelopen (geboren in juni 2011) of op onze vakantie in juli dit jaar (waarbij hij natuurlijk uitgebreid op familiebezoek is geweest...).
Ik ga in ieder geval ook op het forum van de buitenlandse honden kijken.
Hoe lang is jouw al ziek? en hoe lang duurde het totdat ie begon op te knappen? "

 Volgens mij is die mug meer actief vanaf of na Juni/Juli.

Mijn hond komt uit Spanje,ik heb haar sinds 21 Juni in NL,haar zusje werd eind Juli geadopteerd en haar moeder in Augustus.
Mijn hond en haar broers,zus die voor Juli zijn geadopteerd hebben geen Leish,en haar moeder ,zus en broer (is al overleden) hebben het wel.

Dus jouw pup/hond zat precies in een actieve tijd voor die rot muggen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Net te horen gekregen dat mijn hondje ook leishmania heeft. Ze is afkomstig uit Spanje.
 
Alle andere functies waren nog goed. dus de medicatie is besteld en de komende 6 tot 8 maanden moet ze 2 tabletten per dag. 
Heb al verhalen zitten lezen op internet, pfff daar wordt je ook niet vrolijk van. Hopen op het beste en dat haar organen gespaard mogen blijven en hopen dat we er op tijd bij zijn "

 Bailey 

het buitenlandse hondenforum is niet meer actief maar de inhoud staat wel nog online

buitenlandsehondenforum

daar kan je je oneindig inlezen over leishmania praktijk ervaringen en kennis

vooral een persoon die Peter heet weet alles tot naadje van de kous over waarden en medicatie

 

Weerstand is eindeloos belangrijk in ieder geval.

Vooral problemen voorkomen door vanaf nu preventief te werk te gaan

 

hier op het forum zitten ook wel mensen met praktijk ervaring

maar zoveel kennis/ervaringen als daar ,heb ik nooit gelezen hier .

Ik heb het zelf niet onthouden..

 Mijn spanjaarden hebben het gelukkig niet.

 

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Bailey (heet je hond zo?)
 
Je had rustig een nieuw topic over je hondje kunnen openen; nu hangt jouw posting onder een heel oud topic; terwijl het voor jou heel belangrijk is.
 
Leishmania is een nare ziekte; die altijd in het lichaam aanwezig blijft en zo nu en dan getriggerd wordt door allerlei omstandigheden zoals bijv. stress en slechte weerstand.
http://www.dierendokters.com/honden/leishmania-leishmaniose
 
Is je hondje in NL getest?
 
Hoe lang heb je dit hondje? Heeft de organisatie of stichting ,waarvan je deze hond geadopteerd/gekocht hebt, getest en je geïnformeerd over het opflakkeren van Leishmania?
 
Welke verschijnselen vertoonde je hondje?
 
Ik hoop dat je met medicatie en vooral ook het vermijden van stress en werken aan een goede weerstand de verschijnselen onder controle kunt houden. "

 Bailey heet mijn hondje ja :-) 

Ze is nu ongeveer 1 jaar en paar maanden in Nederland. De stichting heeft niets getest, dit kon niet omdat ze nog maar een jonge pup was, werd mij verteld. 

De verschijnselen die mijn hondje vertoonde zijn: vermageren, veel slapen, bijna niet eten, moeite hebben met ontlasting, schilferige huid. 

we beginnen van de week met de medicatie, medicatie is besteld bij de DA maar was niet op voorraad, dus wachten we nog op. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Dankje voor de site Roos, Jeff & Waldo! Ga ik zeker gebruik van maken. 

 

Hoe hou je haar weerstand goed? Gewoon goede voeding? Momenteel heeft ze voeding op basis van vis. Maar het lijkt erop dat ze dit niet heel lekker vind.. Ze valt haar bak niet meer aan, om het zo maar even te zeggen. Maar dat kan natuurlijk ook een symptoom zijn van de ziekte

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

baasje van Bailey,

Ik zag dat je een nieuw topic hebt geopend.

Ik zet hier even de link naar je nieuwe topic.

Anders lopen er straks 2 topics door elkaar over Bailey.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/206323/leishmania-info-.php

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Wat waren bij jou de symptomen? Ook een Spaanse hond? Wij zijn nu aan het wachten op bloeduitslagen. Ben bang dat ons Naal LM heeft ...

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Wat waren bij jou de symptomen? Ook een Spaanse hond? Wij zijn nu aan het wachten op bloeduitslagen. Ben bang dat ons Naal LM heeft ... "

 Ja onze hond komt ook uit Spanje

Symptomen begonnen bij Bailey vooral eerst bij huiduitslag, schilferig, jeuk. Haar nagels groeide ook ontzettend hard, we konden ze knippen maar leek net dat ze de dag erna weer hetzelfde waren, verder vermagerde ze sterkt. terwijl ze eigenlijk wel gewoon at, ook soms de gewrichtspijnen.. opeens janken of op 3 poten lopen. Vaak diarree, terwijl ze dan niets geks had gegeten en verder veel slapen, sloom reageren met uitlaten sloom lopen enzo. Niet meer heel speels zoals ze voorheen was 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

"  Ja onze hond komt ook uit Spanje
Symptomen begonnen bij Bailey vooral eerst bij huiduitslag, schilferig, jeuk. Haar nagels groeide ook ontzettend hard, we konden ze knippen maar leek net dat ze de dag erna weer hetzelfde waren, verder vermagerde ze sterkt. terwijl ze eigenlijk wel gewoon at, ook soms de gewrichtspijnen.. opeens janken of op 3 poten lopen. Vaak diarree, terwijl ze dan niets geks had gegeten en verder veel slapen, sloom reageren met uitlaten sloom lopen enzo. Niet meer heel speels zoals ze voorheen was  "

 Ons Naal heeft niks speciaals aan de huid. Maar wel koorts, niet willen eten, opeens manken, lusteloos, vermageren (maar ja, ze eet niet fatsoenlijk)

Denk dat we morgen de uitslag gaan krijgen.

Anoniem (Gast)

" Ik heb tientallen honden met Leishmania gehad en ik ben een absoluut tegenstander van medicijnen als Allopurinol, want het is een aanslag op andere vitale delen van het dier. Verhoog de weerstand van de hond door goede voeding, Omega 3-6-9 en eventuele vitamines. Het duurt even maar uiteindelijk geeft dit het beste resultaat. Mochten er mensen zijn die hier wat meer over willen weten dan verneem ik dat graag. "

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Mijn zusje heeft een hondje met deze parasiet. De dieren arts heeft (ik meen) oa prednison gegeven, in ieder geval een medicijn dat op de lange duur het lichaam sloopt.
Ik heb haar een brok op basis van suppletie gegeven die oa de stress-as helpt normaliseren en de weerstand optimaliseert. Bij stress periodes is de kans op verergering/ terugkeer van symptomen, deze onderdrukken we met oa wat euchina producten of camille afhankelijk van de situatie.
In t kort oa:
* goede voeding
* goede weerstand
* stress vermijden
* preventief ingrijpen bij ziekte verschijnselen "

 Prednison is het laatste wat een LM-patiënt mag krijgen!!!! Door de cortisone krijgt de parasiet vrij spel in het bloed!!! Onmiddellijk stoppen en een andere DA raadplegen!

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Nala is positief getest op LM. Ze neemt nu allopurinol en een kuur domperidone.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en Naaltje blijkt het goed te doen op de allo en de domperidone.

Ze had helaas ook anaplasma en heeft eerst een ab-kuur van 4 weken moeten nemen om de anaplasma uit te roeien.

 

Anoniem (Gast)

Hoi Cindy & Co,

Zoals ik al zei "de dierenarts heeft (ik meen) " ....... Ik weet dus niet zeker wat het hondje van de dierenarts kreeg. Hondje kreeg iets wat oa voor zn nieren niet zo tof was, mocht ie niet te veel en niet te vaak. Weet ook niet exact of hij nog ergens anders last van had naast de LM. Dus daar alle gereserveerdheid in.

Beestje is ondertussen al een knap tijdje overleden. Hij heeft een zeer keurige ouderdom mogen halen.

Wat wij hebben gedaan is zorgen dat ie heel goed in zn velletje bleef doos oa stress te vermijden, goede voeding, goede weerstand en wanneer er een vermoeden van ziekte is echt op tijd erbij zijn.

Dat was het enige wat ik aan wou geven, dat dat dingen zijn die mensen nog wel eens willen vergeten maar o zo belangrijk, in ieder geval voor de hond van mijn zusje. Hij is er knap oud mee geworden, LM of niet. Die medicijnen van de dierenarts kreeg hij dus niet continue.

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Hoi Cindy & Co,
Zoals ik al zei "de dierenarts heeft (ik meen) " ....... Ik weet dus niet zeker wat het hondje van de dierenarts kreeg. Hondje kreeg iets wat oa voor zn nieren niet zo tof was, mocht ie niet te veel en niet te vaak. Weet ook niet exact of hij nog ergens anders last van had naast de LM. Dus daar alle gereserveerdheid in.
Beestje is ondertussen al een knap tijdje overleden. Hij heeft een zeer keurige ouderdom mogen halen.
Wat wij hebben gedaan is zorgen dat ie heel goed in zn velletje bleef doos oa stress te vermijden, goede voeding, goede weerstand en wanneer er een vermoeden van ziekte is echt op tijd erbij zijn.
Dat was het enige wat ik aan wou geven, dat dat dingen zijn die mensen nog wel eens willen vergeten maar o zo belangrijk, in ieder geval voor de hond van mijn zusje. Hij is er knap oud mee geworden, LM of niet. Die medicijnen van de dierenarts kreeg hij dus niet continue.
  "

 O, ja, wist ik niet. Ik wou maar behoeden voor een nog ergere uitbraak! 

Je hebt zeker gelijk wat de stress betreft! Fijn dat de hond toch een lang leven heeft mogen hebben. Het zal ook een mooi tweede leven geweest zijn. Want ik merk dat onze Spaanse kinderen nogal verwende kinderen zijn :)

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^