arme ikke

Dogboek > arme ikke

Arme ikke dus...

Waarom zie ik jullie denken, awel de DA vindt dat ik op een speciaal dieet moet om weer gezond te worden. :'(

Laat ik bij het begin beginnen, lijkt me wat makkelijker lezen voor mijn hondenvriendjes en hun baasjes, ik ben Raico zoals jullie allemaal wel weten en heb al heel wat avonturen meegemaakt, maar ook dat weten jullie ook al!! :-D
Maar dit weten jullie nog niet, ik ben een dure vogel!! Zo zegt het vrouwke het toch!! Want ze moeten vaak met mij naar die rare meneer, de DA noemen jullie die. nu mag ik die man wel, want die speelt zo leuk! :-) Het is allemaal begonnen toen ik bij mijn mama werd weggehaald met zus Yoena, ik had diarree en niet zo´n beetje ook, ook moest ik overgeven. Mijn nieuwe baasjes hebben die DA gebeld en het zou stress zijn, we moesten veel rusten, was nog te klein en had teveel indrukken gehad. Wat de fokker had verzwegen was dat ik rauw vlees had gehad!! Na weken sukkelen en medicatie die nutteloos was en veel kip met rijst wist hij eindelijk na een test van mijn ontlasting wat ik had. GARDIA :'( Een pieteke in mijn buik. Ik had al vaker pietekes gehad, want heb ook drie keer wormen gehad, voor mijn acht weken een keer en twee keer voor de zestien weken. En mijn baasjes maar niet begrjpen waardoor want mijn broers hebben die nooit!! Maar ik werd beter en begon goed te groeien.

Werd groter en sterker en opeens uit het niets kreeg ik uitslag onder mijn buik, dicht bij mijn, nou je weet wel, mijn, ja mijn ding!! Ikke bijten, dabben, bijten en maar doen, en mijn baasjes denken dat ik weer een pieteke had, dit begon allemaal heel onschuldig, maar binnen een week of twee zat ik van onder bij dat ding dus helemaal vol. Toen waren ze zeker dat het geen worm was, dus naar de DA. Ikke mee en ja hoor, hij zij dat het een ALLERGIE is. Waarschijnlijk voor mijn brokken of menseneten, kon ook gras zijn of pollen. Of mijn snoepjes, schinken of speelgoed. Begin dus maar eens met uitzoeken, maar om zeker te weten dat het dat was kreeg ik pilletjes mee en mocht ik gewoon blijven snoepen en eten wat ik altijd deed. De pillen tegen de jeuk en de antibiotica sleog goed aan voor een dag of drie en toen had ik het weer. Zei weer terug. Nu kreeg ik cortisone dat moest wat heftiger zijn. Niets van gemerkt en mijn jeuk ook niet. Ik dus bijten en dabben en ondertussen gelukkig verder leven. :-D Had er niet veel last van, at nog heel goed, dronk genoeg en had energie voor Vijftien, ja echt, ben een wervelwind!!

Maar ook deze pillen waren een flop. Nu moest ik niet mee, maar krijg ik andere brokken, met alleen maar goede eiwitten volgens de DA, de brokken die wij kregen waren te goedkoop en zaten vol met slechte eiwitten. Mijn broers doen het er goed op, maar ikke dus niet!! O-) Maar daar stopte het niet, mocht niet meer snoepen, geen schinken meer, geen eten van de mensen meer, geen kattenbrokken, die ik zo goed kan stelen meer, niks meer en dat voor 10 dagen. Ben dus de klos!! :'( Ze hebben me zitten :'( ben verdrietig :'( .

Maar gelukkig kent het vrouwke mij goed en heeft ze mij graag en wilt ze natuurlijk dat ik gezond wordt, dus krijg ik alleen het beste.
Dus dat wilt zeggen dat ze rijst voor me kookt met lekker kippenvlees. Kippenworst en kippenreepjes gaat halen, kipfilet voor mijn pil en kippengehakt heeft gehaald als lekker tussendoortje, balletjes rollen en ikke snoepen!! Wat zijn ze toch lief, dit maakt het lijden draaglijk ;-)

De antibiotica die ik nu krijg is pittig en moet ik twee keer per dag, wordt er loom van en dat had ik bij de andere pillen niet, soms lig ik gewoon met mijn hoofd omhoog in te dompelen. Ik knuffel ook meer en wordt liever geaaid, heb het allemaal graag wat rustiger. ben dus niet de wervelwind die ze kennen! :'( Maar het duurt niet de hele dag, ga nog regelmatig met mijn balletje naar het vrouwke, leg die bij haar neer en kijk haar lief aan in de hoop dat ze gaat spelen met mij!! ook speel ik nog met yenzo. Maar het is dus allemaal een beetje minder en wat korter!! Maar voor mijn broer is dat niet zo slecht haha!! Heeft ie wat rust zegt het baasje.

Dit is dus mijn arme ik!! O-) Maar ik kom er wel bovenop, als de jeuk terug komt wilt dat zeggen dat ze verder gaan zoeken in een kliniek in hasselt en moet ik testen gaan doen. En dan wordt het een duur grapje. Tja, hun wilden een derde haha!! Maar ze hebben het beste met mij voor en als het moet dan moet het, ze willen een gelukkige gezonde jongen dus... En ikke ... Ikke wil geen jeuk en eten wat ik wil.

Al zijn die kippenhapjes en de rijst echt jummie.

Misschien stiekem nog even ziek blijven haha!! Hebben ze toch niet door!! O-)

Door honden page profiel imke steevensimke steevens op 05 augustus om 21:48 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^