HondenPage baasje Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom
Wat schreven de vrienden van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom op het forum
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Hond bang door dierenarts
Eens met Klara, hier werden officiële foto's gemaakt ( van de rug, heupen, ellebogen, schouders en nek) en ik was blij dat ze onder narcose lag, hoe spannend ik dat ook vind (mijn ras staat er om bekend niet zo lekker te gaan op narcose) gelukkig wist de dierenarts hier van en kreeg ze zeer weinig voor haar gewicht (en toch meteen out)
Mijn hond is ontzettend bang voor de dierenarts en kan dan ook agressie vertonen. Ik kan alles met haar, de dierenarts precies niks. Ze is dan echt een slang en krijgt het áltijd voor elkaar zich uit een houdgreep te worstelen. Afgelopen zomer had ze een koudwater staart wat even gecheckt moest worden. Niet gelukt. In het begin werkte we Héél erg op rust, de dierenarts nam ook alle tijd voor haar, maar het maakte gewoon niks uit. Dus toen maar op de snelle manier zodat ze er snel weer vanaf was, maar zelfs in een houdgreep houden werkt bij haar niet.
Ze moet volgend jaar weer voor een titerbepaling, maar zelfs daarvan weet ik nu eigenlijk al dat ze hoogstwaarschijnlijk weer een roesje moet krijgen, al proberen we dat te voorkomen natuurlijk. Fijn als honden erg meehelpen, Kahlúa heeft bij beide röntgenfoto's niet onder narcose gehoeven, zij laat alles over zich heenkomen en werkt goed mee. Veel prettiger op die manier. Maar helaas is dat bij Willow dus niet het geval.
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Hond bang door dierenarts
Zonde zeg! Mijn dierenarts zei meteen al dat een roesje véél vriendelijker was met het maken van foto's. Gezien de hond anders toch in een zeer nare positie gehouden moet worden. En toen ik zag hoe ver de poten naar achter getrokken werden, was ik er blij om dat ze er niks van mee kreeg.
Niet gek dat je hond hier een vervelende associatie aan heeft over gehouden. Dit is zeker mogelijk, ook na 1 dierenarts bezoek. Ik zou er alleen niet zo'n ding van maken. Waarschijnlijk gaat je hond na een tijdje inzien dat er niets is om zich zorgen over te maken wat vreemde mensen betreft. Hoe oud is je hond nu? Mijn honden waren beide als jong hond heel vrolijk naar vreemden, maar hoe ouders ze weden, hoe minder ze er eigenlijk van willen weten. Ze zijn totaal niet agressief naar mensen, maar er is ook totaal geen interesse meer naar ze.
Waar Anouk het over heeft? Géén idee. Ik denk dat zij een beetje in de war is met een ander topic. Ik heb TS niet over voer zien schrijven haha.
Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in
De puberteit
" Wij praten te veel met/tegen de honden. Ze begrijpen tonaties en pikken bepaalde woorden er uit. Wij moeten soms dus andere woorden gebruiken of spellen een woord als we even niet willen dat ze ons begrijpen. "Strand, schoenen, jas, auto, visite etc..." "
Blondie
Dat is ook Maylo heeft echt met woorden dat hij ze begrijpt. Wandelen ja dat is naar buiten gaan, poes zijn die stomme beesten (volgens hem) enz., namen kent hij ook maar als hij nu echt snapt wat ik bedoel als ik tegen hem praat betwijfel ik.
Over die katerkop Fudge zal ik het maar niet hebben hahaha die kijkt alleen op als je iets van eten benoemt. De rest kan der echt gestolen worden.
Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in
De puberteit
" Laura, ik vind het om die reden echt moeilijk om af te spreken met mijn vrienden en hun (jonge) honden. Aangelijnd blijft Billie de hele tijd trekken richting andere honden, ik probeer dan voorop te lopen, maar dan stopt ze om te wachten. En ik heb ook één vriendin die haar hond constant los laat (de border collie), ook op plaatsen waar dat niet mag en dan is het helemaal moeilijk om mijn hond in bedwang te houden als de hare heel de tijd langs de mijne heen stuift. De hondenschool organiseerde een collectieve wandeling, maar om dezelfde reden ben ik niet mee geweest. Da's onafgebroken trekken naar de andere honden, ik weet echt niet hoe ik dat eruit kan trainen, want heb uiteraard al van alles geprobeerd. Vanmorgen ging Billie ineens zomaar zitten, zonder duidelijke reden dit keer. Op een graspleintje. Ik vraag: "Is Billie moe?", waarop Billie uitgebreid begint te gapen en languit gaat neerliggen met haar ogen toe. Ik blijf me erover verbazen hoeveel zo'n hond snapt. Ik had vorig weekend nog een discussie met iemand die zei dat je nooit zinnen mag gebruiken tegen je hond, enkel korte commando's, want zinnen begrijpen ze toch niet en het brengt hen in de war. Daar geloof ik nu eens echt niets van. Jullie ervaring ivm taalbegrip? "
Marie
Ja het is echt frustrerend want deze vriendin heeft haar hond ook te pas en on te pas los en met name dan is het erg. Nu wandel ik meestal alleen met haar overigens. Maar vaak sla ik af omdat ik geen zin heb in een trek/frustratie festijn. Is niet leuk voor Fudge uiteindelijk want die wilt alleen maar mee rennen en dat mag ze niet van mij. Want ze is sowieso nu loops en ik heb het er niet op om ze s avonds los te hebben. Ik heb toch twee jachthonden met een jachtinstinct.
Vanmiddag bijv. Met ze gelopen en dan geen probleem. Lopen beide lekker relaxed naast me, beetje snuffelen enz.
Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in
De puberteit
Pfff Fudge heeft weer de 'ik ben een kleine draak en trek toch lekker broek aan'.
Fudge staat in tegenstelling tot hoe Maylo was altijd op standje 10. Ze is ontzettend gedreven wat natuurlijk super is maar ontzettend irritant kan zijn. Ook de oppas die tevens de hondentrainster is zegt dit. Ze enorm leergierig en snapt veel maar door haar ongeduldigheid en enthousiasme, mist ze soms dingen. En ze spiegelt enorm....als de ene hond dit doet, doet zij dit ook.
Opzicht gaat eigenlijk alles goed behalve aan de lijn lopen en dan met name met andere honden erbij. Hierdoor loop ik vaak alleen omdat het me op een gegeven moment begint te frusteren dat ze continue aan de lijn trekt. En ze doet dit niet continue maar af en toe wilt ze de andere hond bij houden en rukt dan ineens naar voren toe.
Als ik alleen loop kan ze der aandacht beter erbij houden en loopt ze best goed. Maar zodra er een andere hond mee loopt en meestal is dit een vriendins hond die s svonds mee overloopt begint het. Ze is gek op deze hond en wilt echt continue bij haar dan lopen. Helaas gooit mijn vriendin deze hond ook meestal los waardoor Fudge nog meer bij der wilt lopen en hierdoor het trek festijn begint.
Ik probeer dan met stil staan, terug lopen der aandacht te krijgen. Maar ja mijn vriendin loopt gewoon door, waardoor het dus niet lukt. Hierdoor raak ik op een gegeven best gefrustreerd wat niet fair is naar Fudge. Fudge let sowieso enorm op wat de andere dan doen, want als die hond was ziet en rent wilt zij er mee achteraan. Dat kan niet want ze zit aan de lijn. Ik loop nu vaak gewoon alleen omdat ik dan een stuk aangenamer loop.
Pffff heb heel pubers gehad maar mevr. Spant echt de kroon. De ongeduldigheid heeft ze overigens van der moeder. Niet voor niks draagt de fokker der moeder tijdens agility wedstrijden het veld op en gooit haar zowat naar achteren toe om dan zelf al te rennen....zo heeft ze 2 sec voorsprong haha.
Machtel, Romeo en Luca + schreef in
Een mannen huishouden .
Wat schattig ! Heel veel geluk en een goede gezondheid voor ze!
Machtel, Romeo en Luca + schreef in
Welterusten lieve Dior
Heel veel sterkte.
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Plaats hier de ijs/winter foto's van dit jaar
Ook hier is behoorlijk wat sneeuw gevallen. Camera mee, en de bossen in. Een hoop plaatjes geschoten, maar deze is toch wel favoriet
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
wat eet de hond vandaag?
Maaltijden van vandaag
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Welke groente?
" Oh wat fijn, dank je wel! Ik ga eens uitproberen. De gekookte opties zijn wel in de minderheid, dat is jammer omdat pureren en bewaren in ijsblokjeshouders in de vriezer echt een uitkomst is voor een klein hondje die niet veel per dag nodig heeft. "
Jolanda
Overal waar rauw bij staat geeft aan dat ze de rauwe variant kunnen verdragen. Maar koken kan áltijd. Pureren is sowieso altijd aan te raden, ook bij rauwe groenten. Ik geef veel rauw, maar pureer wel, omdat honden er zelf niet toe in staat zijn de celwanden te verteren. Door te pureren help je ze een handje en kunnen ze de voedingsstoffen optimaal opnemen.
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Welke groente?
Hopelijk heb je hier iets aan!
Machtel, Romeo en Luca + schreef in
Welk y-tuig past bij mijn hond?
Het Happy Dog tuigje van Finse makelij. Er zijn verkoop- en meetpunten in heel Nederland. Het tuigje bestaat uit 3 afzonderlijke delen en de delen kunnen ook in verschillende maten besteld worden. Het is heel comfortabel, gemakkelijk te wassen en aan en af te doen.Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren met lichtgevende strepen, zodat de hond ook in het donker goed opvalt. De verkooppunten meten de hond en zoeken de juiste maten. Is het tuigje binnen, kom je weer langs en zij zetten de 3 delen precies op maat. Werkt prima.
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Welk y-tuig past bij mijn hond?
" Ik heb onlangs nog Non stop Ramble gekocht, nog maar een keer of 2 aangedaan. Eigenlijk vind ik het een miskoop want het is enorm hard en stug (en dan heb ik nog geen kleine hond). Ik ben verbaasd dat ze dit tuig als eentje voor pups positioneren ?? Veel te hard. Plus te dicht bij de oksels. Nu heb ik wel ervaringen van andere hondeneigenaren gehoord dat het tuig dat je hebt (line) dan wel helemaal niet stug is.. "
Lara en Peitjes
Oh vervelend! Een nestbroer van Willow heeft er 1, zowel 1 voor hun Hollandse herder en 1 voor de Jack Russel Terriër. Zij zijn er echt heel enthousiast over.
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Welk y-tuig past bij mijn hond?
Ik ben fan van de Non stop tuigen. Deze zijn ontzettend water afstotend, veeg je zo schoon, én zitten ver bij de oksels vandaan. Ik heb zelf voor mijn honden de Non stop Line harnassen. Deze is echter niet bij de nek te verstellen, maar het Non stop Ramble en Rock harnas (voorkeur voor smal hondje zou het Ramble zijn) is dit wél.
De AnnyX tuigen vind ik ook fijn, alleen houden deze wel veel water vast / duurt een tijdje voor ze droog zijn ivm de stof. Verder ook goed verstelbaar.
Non stop Line Harnas (dan heb je een idee van hoe ze zitten)
Je kan ook altijd een tuigje op maat laten maken. Kijk eens op Wikkies.nl
(Waarom geen anti ontsnappingstuig? Mijn honden dragen het Ruffwear Webmaster tuig wanneer we wandelingen door de bergen maken, hieruit is ontsnappen redelijk onmogelijk ivm de extra band bij de ribben, hier hebben ze echter helemaal geen last van) Of doet je hondje niet bewust pogingen om te ontsnappen?
Ruffwear Webmaster
Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in
De puberteit
" Ik heb een vraag voor de eigenaren van de dames onder ons: hoe verloopt een (eerste) loopsheid bij jullie? Monkey is voor het eerst loops geworden. Hiervoor heb ik reuen gehad, dus voor mij ook even aftasten hoe zoiets gaat verlopen. Ik wist al wel dat teefjes ander gedrag kunnen vertonen tijdens de loopsheid, en dat het wenselijk is (indien je geen nestje wilt) om haar 3 weken aangelijnd te houden. Nou tot zover is het duidelijk. Ik heb inderdaad gemerkt dat Monkey iets sneller spanning opbouwt tijdens deze periode, dus mogelijk is ze wat onzekerder door de hormonen..? Al valt het allemaal ook wel mee (gelukkig!). Hebben jullie ander gedrag gemerkt bij jullie teefje? Ik heb overigens begrepen dat teefjes 3 weken loops waren, en dus 3 weken vloeiden, op enkele dagen midden in de loopsheid na, waarbij ze echt dekrijp zijn. Hier heeft Monkey de eerste anderhalve week af en toe wat bloed verloren, daarna werd het doorzichtig vocht. Die dagen had ze ook interesse om gedekt te worden, de lelledel! Precies volgens schema lijkt me. Ik had vervolgens verwacht dat met de laatste week loopsheid er opnieuw weer wat bloedverlies zou optreden. Maar inmiddels zit Monkey op dag 18 en is dat bloedverlies niet meer terug gekeerd, de hele loopsheid lijkt zelfs voorbij te zijn. Heb ik dat verkeerd begrepen dan, en hoort het zo voorbij te gaan? Hoe is dat bij jullie meisjes gegaan? "
Susanne
Fudge is nu voor de 2e keer loops, ze is met 7 maanden loops voor het eerst loops geworden. Nu exact een half jaar later weer.
Ik begreep dat het echt verschillend is per teefje hoe ze sowieso reageren op de loopsheid. Fudge is niet enorm anders, misschien wat aanhankelijker, maar haar tante wordt echt nukkig.
Fudge was de vorige keer 3 weken loops maar der halfzusje is maar 2 weken loops geweest. Het ligt dus per teefje er aan hoe en wat.
Grotere rassen zijn vaak ook later loops dan de kleinere rassen. Dus @Marie dat kan dus nog even duren voordat ze loops is.
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Parker 19 weken, studiotijd!
Geweldige foto's van je knappe kerels
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Waar halen de honden hun plezier uit ?
Willow:
1: sport, welke dan ook. Werken is wat zij het liefst doet (bijten, speuren, obedience)
2: fietsen. Als de fiets uit de schuur komt dan is er 1 héél hard aan het gillen van enthousiasme
3: knuffelen en aandacht krijgen. Ik heb echt 2 enorme knuffelkonten, tegen mij aan liggen is écht niet dicht bij genoeg, ze moeten op me liggen.
4: flirtpole of achter ballen aanrennen.
Kahlúa:
1: héél lang de tijd krijgen om te snuffelen.
2: eten. Kahlúa is enorm geobsedeerd door eten. Niet altijd fijn, maar als je haar ergens blij mee kan maken is het voedsel.
3: knuffelen en aandacht krijgen.
4: met knuffels spelen, en na 10 minuten spelen uit elkaar trekken.
(Wat ze het állerliefste doen is natuurlijk jagen op hertjes en konijntjes. Maar dat mag niet. Vandaag dat de Flirtpole redelijke vervanging is. Ik merk echt dat wanneer ik wekelijks met de flirtpole speel, ze veel minder alert zijn op het wild buiten)
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
wat eet de hond vandaag?
Maaltijden van vandaag:
Kahlúa
Willow
Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in
Opgelet . . . je hond is al bezig
Mogen we ook problemen sturen omrent bepaalde 'ik noem geen namen' foremleden?
Ik vraag dit puur voor iemand anders niet voor mijzelf
May schreef in
Dag Diesel, dag lieve vriend.
Heel veel sterkte!
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Dag Diesel, dag lieve vriend.
Heel veel sterkte!
Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in
Puber 7 maanden
Haha ja herkenbaar Fudge heeft 2x wat gesloopt. Een dure lichtkrans waar ik echt not amused mee was....wel gerepareerd door een vriend.
En week erop heeft de sierpompoen op de salontafel het niet overleefd. Gefilmed als ze alleen thuis was en ze is dan onrustig, rond blijven lopen, continue op de rand van de bank zitten naar buiten zitten loeren en dan weer rond lopen.
Toen besloten de grote bench er bij te pakken weer, geflimd en een totale andere Fudge, meteen rust. Ligt dan te slapen...nog een keer gefilmd als het geen toeval was. Nope...nog een keer in de bench en buiten de bench gefilmd, nopr ze blijft als ze buiten de bench id onrustig en vicd versa niet. Ze gaat nu in de bench als we weg zijn. Ik ben er geen voorstander van maar hier vervolgens alles te laten slopen...uhm nee.
Voor nu vind ze dit prima, maar wil haar uiteindelijk wel weer los in de woonkamer als we weg zijn.
Machtel, Romeo en Luca + schreef in
Vraagje titeren
De fabrikanten van de cocktails zijn er helemaal op ingesteld dat de dierenartsen in feite alleen cocktails bestellen en (bijna) nooit separate entingen. Het is absurd dat mocht bv. de "hondenziekte" te zijn teruggelopen, er geen separate enting van te krijgen is en ze dus standaard dan de cocktail adviseren. Ik vind dat heel scheef. Dan wordt het feit dat we titeren door het ingeslopen gedrag van de dierenartsen, dit te niet gedaan. Toen de titerbepaling van Romeo aantoonde, dat de "hondenziekte" iets was teruggelopen en hij dus volgend jaar weer ge-ent moest worden (?), wat de dierenarts aanraadde, heb ik besloten hem niet meer te laten enten. Dierenartsen zouden massaal separate entingen kunnen bestellen, maar omdat ze dit over het algemeen niet doen, zijn ze er niet. Het schijnt dat mocht Romeo in aanraking komen met een hond met "hondenziekte", zijn antistoffen weer gaan toenemen. Iedere dierenarts doet het anders en omdat ze zelf vaak niet eens willen titeren, of er te weinig vanaf weten, adviseren ze niet altijd het juiste. Ze titeren nu omdat de baas het vraagt. Ze adviseren zelfs ieder jaar te titeren. Dat is omdat het meer opbrengt elk jaar te enten en ze zeggen niet graag: kom over 4,5 jaar maar eens terug. Scheelt in omzet.
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
wat eet de hond vandaag?
Vandaag een makkelijke KVV maaltijd voor de hondjes. Ik geef eigenlijk altijd barf, maar af en toe kvv omdat dat in 'enrichment' vorm gegeven kan worden.
Dit wordt ingevroren, dus daar zullen ze wel even mee bezig zijn vanavond.
Willow's maaltijd:
Kahlúa's maaltijd:
Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in
Rauw vs gekookt
Dat kan prima, ik gaf dat ook zo op die manier.
Nu niet meer omdat Maylo rauw niet zo lekker vindt en toen veel vaker maag en buikpijn had. Fudge die doet het er ook niet geweldig op want die is al schraal en werd ondanks grote porties veel schraler.
Nu krijgen ze s ochtends brok en s avonds gekookt vlees of van die rollen. Doen ze het beide super op.
Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in
Fokkers zijn gek
" Met de bouw is niets mis, het gros heeft te veel massa. Maar dit is niets nieuws, hier wordt al vele jaren over gesproken, ze staan ook al vele jaren te dik op show, uitzonderingen daargelaten. In de jaren 80 waren er al diverse kampioenen die wel effe wat minder omvang hadden mogen hebben. Bij de bullen is misschien ook een nadeel dat ze niet echt een gewichts en maatlimiet hebben. Zo ongeveer tussen de 20 en 40 kilo is heel erg rekbaar. Volgens de rasstandaard moeten ze de indruk geven een maximum aan substantie te bezitten. En tsja wie bepaald nu dat maximum aan substantie? Maar goed, het geldt ook voor andere rassen die wel een gewichtslimiet hebben. Het blijft toch het eindoordeel van de keurmeester. Al worden er ook zeker slankere exemplaren geplaatst, gelukkig. "
Bulleke
Ik probeerde het nog netje neer te zetten met bouw i.p.v. gewicht hahaha. Maar ja de bullen die ik toen daar zag...waren gewoon echt veels te zwaar. Als ik die vergelijk met een bekende HP bullterriër die een prachtig gewicht heeft denk ik nou vind dat veel mooier.
Maar het is niet alleen bij de bull terriër waar ik soms denk jeetje...dat is bij veel rassen die op show staan.
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Rauw vs gekookt
Jazeker kan dat! Niets mis met wat afwisseling. De gekookte variant, kook je die zelf, of koop je het zo?
Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in
Fokkers zijn gek
" Dat is inderdaad heel mooi dat ze daar tegenwoordig op shows heel anders in staan. Nu de omslag nog bij de bull terriërs, hun fokkers en de keurmeesters. Ik heb de foto's van de bull terriër landenwedstrijd in Dordrecht opgezocht. Helaas 90 tot 95% getalkt en geschminkt. Team Spanje staat zelfs met zijn dikke vingers in de verfpot op de foto https://www.facebook.com/photo/?fbid=5528432653860943&set=pcb.5529094040461471 13 november 2022 @ Sorry misschien een beetje of topic, maar toch ook weer niet "
Bulleke
En ook offtopic maar ze mogen ook wat aan de bouw doen bij sommige rassen. Toen ik afgelopen jaar in Apeldoorn de terriër show had stonden me daar toch Bullterriërs doe ik kon rollen....
En dan denk ik hallo...zie je dan niet dat die hond overgewicht heeft en dat wordt dan als 'mooi' gezien. Maar dat vind ik overigens bij meerdere rassen. Zo ook bij de pekinees...jeetje een dweil-mop is er niks bij.
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Op visite gaan bij of visite krijgen van andere honden
" Ook iets wat mijn poedel nog moet leren: even alleen in de auto achterblijven. Zelfs als we met twee zijn en mijn man in de auto bij de hond blijft en ik heel even bij de bakker binnen ga, zit de hond de hele tijd te janken tot ik terug ben. Ze zit op de achterbank, want ze kijkt graag buiten. Als ik dan na 5 minuten terug in de auto zit blijft ze in m'n nek en oren likken alsof ze me weken heeft moeten missen. Hebben jullie dat moeten opbouwen, alleen in de auto blijven? "
Marie
Hier niet echt. Willow is het al van jonge pup af aan gewend alleen in de auto te wachten tijdens trainingen. Ik heb er nooit een training van gemaakt, en zij heeft er nooit een ding van gemaakt. Ze vindt ze auto kennel heerlijk, als ik lang weg ben en tussendoor even binnen kijk ligt ze vaak heerlijk te slapen. De kennel betekend rust. Kahlúa had er iets meer moeite mee, en dan niet met het alleen zijn, wel met het mij niet kunnen aanraken in de auto. Ze zat altijd op de achterbank en regelmatig met haar kop op mijn schouder. Maar dit is veel veiliger. Soms vindt zij het nog lastig als ze beide mee zijn, en ik eerst met Willow ga speuren en zij alleen achter blijft. Dan is er even wat protest maar dat stopt snel. En daarna is zij natuurlijk aan de beurt, en dat weet ze nu, dus ook zij vindt de kennel prima.
Vanmorgen wezen speuren met vrienden. En daarna bij hen wezen lunchen en koffie gedronken. Ik zat er toch dik anderhalf uur binnen. De honden hebben beide lekker in de kennel gelegen en vonden het prima. Relaxter voor ons allemaal dan wanneer ik ze mee naar binnen had genomen (al zijn ze bij mensen thuis ook zeer relaxed) + de kennels kunnen dus op slot. Zo kan ik de achterklep gewoon open laten, zonder dat iemand mijn honden eruit kan halen (en eer de tijd dat dit wel gelukt is hebben ze wel van zich laten horen ) en ik plak aan de zijkant van mijn auto altijd een plaatje waarop staat dat de honden voorzien zijn van luchtcirculatie en water, maar mochten mensen iets ongewoons opmerken of het niet vertrouwen, ze mij altijd kunnen bellen en dan mijn telefoonnummer.
(Mijn kennel)
Pascale, Kahlúa&Willow schreef in
Fokkers zijn gek
" Ik begrijp je, hoor! Maar kijk eens naar de topic titel zelf: "Fokkers zijn gek". Laat ons niet alles direct zo ernstig opnemen. "
Lara en Peitjes
Haha dat doe ik ook niet, ik reageerde overigens ook niet op de tekst van de topic opener