HondenPage baasje corine

Wat schreven de vrienden van corine op het forum

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Herdershonden
Ik heb zelf een hollandse herder ruwhaar. Heb destijds aan de fokker aan gegeven dat ik er niks mee zou gaan doen, zoals pakwerk of ipo, maar dat het een huishond zou worden. De fokker heeft de hond voor ons gekozen en het was een schot in de roos, superhond voor ons gezin. Wel fiets ik er 2x per dag mee, mits het niet te warm is en ben 2 jaar lang 2x per week naar cursus met haar gegaan zodat ze goed luistert. Mocht het te warm zijn en we niet kunnen fietsen vind ze het ook prima dat we alleen een stuk wandelen. Tja, beweging hebben ze nodig, dat heeft elke hond. Maar mijn ervaring met de ruwhaar is dat het een relaxte hond is. En als ze haar beweging krijgt en de energie er uit kan is ze in huis een gezellige "bankhanger".
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Allergische reactie op hechtmateriaal na sterilisatie.
Nee, nog niet. Gisteravond kwam er in eenkeer weer vuiligheid uit de wond dus weer goed schoonspoelen en vanmorgen ziet het er weer rustig uit. Zal nog wel een tijdje zo op en af gaan. De wond word wel kleiner en het andere wondje aan de andere kant van het litteken is nu dicht. Langzaam maar zeker gaat het de goede kant op ( durf dit haast niet hardop te zeggen haha )
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Allergische reactie op hechtmateriaal na sterilisatie.
Dank je Roos, Jeff en Waldo,ja het is een lieverd en ze vertrouwd me inderdaad blindelings! Ze gaat bijna overal mee heen , is relaxt, luistert goed, makkelijk te trainen, maar wel waaks. Voor mijn gezin en mij het ideale maatje !! Gisteren weer bij de dierenarts geweest, en die was positief!! Het gaat de goede kant op!!De wond word langzaam aan kleiner, is nu schoon, komt geen troep meer uit!! De antibiotica kuur is wel verlengd, doorgaan met spoelen en zalven en volgende week weer controle, dan word haar paspoort ook bijgewerkt.
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Allergische reactie op hechtmateriaal na sterilisatie.
Ik moet morgen weer terug voor controle en neem haar paspoort dan mee zodat ze het er in kunnen zetten. Gelukkig is Babbe een heel relaxte dame en vol vertrouwen. Het ontroerde me wel de afgelopen weken , te zien hoe ze zich gedraagt. Ook bij de dierenarts, eerst gespannen op de tafel toen de wond schoon gemaakt moest worden, ik stond bij haar koppie, aaien en praten met haar en je zag haar ontspannen . Ook thuis, als ze ziet dat ik de spullen pak voor het verzorgen van de wond komt ze bij me liggen en laat alles toe! Ben echt trots op de dame!!
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Allergische reactie op hechtmateriaal na sterilisatie.
Hallo, ja dat is dus inderdaad wat er aan de hand is Coby & Wanda. Het is nu gewoon de tijd uitzitten ben ik bang. En het komt in haar paspoort te staan !! Maar de dame is goed te pas, vind het prima dat ik de wond uitspoel en verzorg. Een voorbeeldige patiënt !!
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Allergische reactie op hechtmateriaal na sterilisatie.
Bedankt voor alle reacties !! Heb net de wond uitgespoeld en opnieuw zalf ingespoten. Het ziet er al rustiger uit, wel komt er nog steeds rotzooi uit maar al veel minder dan gisteren. Een ander probleempje gisteren werd , aangezien de dierenarts had geadviseerd om even een maandverbandje tegen de wond te leggen ivm de troep die eruit kwam, hoe gaan we dat doen ? Het truitje van de dierenkliniek was net te wijd waardoor het eruit viel. De oplossing samen met een vriendin gevonden, een bodystocking !!!!! Een beetje aangepast en vernaaid maar wat werkt het geweldig !! Ik heb nu een sexy dog haha. Waar ik benieuwd naar ben, de dierenarts vertelde me dat het ongeveer 6 weken duurt tot het hechtmateriaal opgelost is. We zijn nu net over de 3 weken en het is nu de tweede keer dat de wond weer gaat ontsteken en weer open gaat. Blijft dit zo tot na die 6 weken? Ik bedoel dus, kan dit steeds weer gebeuren?
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Allergische reactie op hechtmateriaal na sterilisatie.
Oke, ik zal het in de gaten houden. Bedankt voor je reactie !
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Allergische reactie op hechtmateriaal na sterilisatie.
Het gekke is dat je verder niks aan haar merkt . Ze eet en drinkt goed. Poept en plast ook goed,heeft geen koorts, is levendig, slaapt iets meer dan normaal maar dat lijkt me logisch. Ze hebben het er niet over gehad om de wond weer opnieuw te openen. En volgens mijn dierenarts zal het nu van binnen uit weer gaan genezen. Wel heeft ze er nu antibiotica bij gekregen. Volgens haar duurt het ongeveer 6 weken en dan is het hechtmateriaal opgelost en we zijn al over de helft, misschien dat ze daarom eerst hiervoor gaan. Maar mocht het niet beter worden zal ik daar zeker naar vragen.
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Allergische reactie op hechtmateriaal na sterilisatie.
Hallo, ik ben op zoek naar mensen/ honden die ook een allergische reactie kregen op het hechtmateriaal na een operatie. Op 23 Mei is Babbe gesteriliseerd en alles ging voorspoedig. Tot zo'n 10 dagen na de operatie. Ze was erg lusteloos tegen het apathische aan. En de wond ging weer open. Direct de dierenarts gebeld en ik kon er ook meteen terecht gelukkig. Die hebben haar onderzocht en de conclusie was , een allergische reactie op het onderhuidse hechtmateriaal. Ze kreeg meteen weer medicijnen ervoor en honingzalf. En na een aantal dagen zag je haar weer opknappen en de wond mooi sluiten. Het zag er weer goed uit, ongeveer 1 dag maar helaas. Gistermorgen haar buik nog even nagekeken, nog steeds mooi en dicht. Gisteravond weer even controle, zat er op het litteken een soort van dikke blaar van zo'n 2 cm lang en 1 cm breed, gevuld met wat bloed en pus leek het. Toch maar even de dierenarts gebeld en die vermoedde dat het het knoopje van het hechtmateriaal was wat het lichaam nu , als het ware, naar buiten probeerde te werken. Ik kon vanmorgen meteen met haar komen. Helaas zag ik vanmorgen dat het dus open was gegaan vannacht. Nu is er dus weer een open wond, Zo'n 1 bij een 1/2 cm , en een heel klein speldeprikje wat ook open is aan de andere kant van het litteken. Het litteken zelf ziet er dun en wat glazig uit. Ze hebben de wond schoongespoeld en er honingzalf ingespoten . Dit moet ik nu ook thuis doen, 1x dgs spoelen en 2x dgs zalf er in spuiten. Ik moet Maandag terugkomen en vertrouw ik het tussendoor niet kan ik altijd bellen. We hebben een fijne, zorgvuldige dierenarts en ze staan altijd klaar, dat is dus ook niet mijn probleem. Ik ben alleen erg benieuwd of er hier mensen zijn die ook zoiets meegemaakt hebben en wat hun ervaringen zijn.
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Hond aan lijn niet snuffelen
Bij de training van Babbe werd meteen geleerd, van jongs af aan, aan de lijn word niet gesnuffeld of gespeeld. Dit om te voorkomen dat de hond niet met jou gaat wandelen , vooral als er een andere hond aankomt en er de kans bestaat dat ze je omver trekt. Plus daarbij, niet alle honden zijn er van gediend dat er aan hun gesnuffeld word. Het is, achteraf gezien, een goede keuze geweest daar ik door problemen met mijn benen niet altijd even vast op de benen sta. Voor Babbe is het geen probleem, voor haar is het normaal, aan de riem kijkt ze niet om naar andere honden en als ik het uitleg aan mensen die vinden dat dat gewoon moet kunnen is het eigenlijk nooit een probleem. Ooit was er een hardnekkig persoon die mijn vraag keer op keer negeerde als ik hem vroeg om zijn hond bij zich te houden. Heb toen maar gezegd dat Babbe er niet van gediend was en kon grijpen. nooit meer een probleem geweest. Wij hebben het geluk dat we tegen het buitengebied aan wonen en er een route is van zo'n 6 kilometer waar je een mooie ronde kunt lopen/fietsen. Gebied waar verder eigenlijk niemand komt behalve...hondeneigenaren met honden die we allemaal lekker los laten lopen. De honden kennen elkaar lopen los, zijn sociaal, luisteren goed , en nieuwe honden worden gemakkelijk geaccepteerd. Ik begrijp dat het ideaal is en ben er ook erg blij mee. Dus Babbe komt niks tekort.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in wanneer is het opvoeding, wanneer is het mishandeling?
Ik zit ook met zo'n geval van twee honden die ik ken. twee duitse herder reuen. Worden niet uitgelaten, doen hun behoefte in de hele kleine tuin. De enige opvoeding die ze krijgen is een klap met een slipper. Is dit dierenmishandeling? In mijn ogen wel! Een DH heeft beweging en uitdaging nodig. De klappen met de slipper spreken voor zich.. maar is dit voor de wet dierenmishandeling? Ze krijgen wel te eten.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in In beslag genomen honden herdacht.
De eigenaren zijn niet verhuisd. Ze zijn uit elkaar. Zij woont ergens anders. Hij woont nog in Katwijk en is ook al gesignaleerd met nieuwe honden. Fijn voor de baasjes van Fajah :(  Dit soort mensen denkt boven de wet te leven en hebben schijt aan anderen. Bovendien kikken ze op alle aandacht. Bij Gaus zielig doen en zeggen dat zij weg gepest is. Dat is de wereld op zijn kop! Er zijn al meerdere incidenten met hun geweest. Lang niet iedereen heeft aangifte gedaan omdat ze bedreigd werden door haar.  Dat Martin Gaus zo naar buiten treedt met dit soort volk vind ik belachelijk!!  Het werk dat hij doet voor in beslag genomen honden vind ik top!
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in In beslag genomen honden herdacht.
Ik heb begrepen, toen ik het verhaal op een andere site las, dat de eigenaresse van de labrador ook een kind bij zich had. En ik doelde meer op dat kind, maar eigenlijk geld het ook wel voor het kind dat de eigenaresse van de andere honden bij zich had. Of een klein kind het begrip "dood "begrijpt is denk ik verschillend per kind, ongeacht de leeftijd. maar ik denk wel dat er een verschil zit tussen een naaste die komt te overlijden en er in een keer niet meer is, en een hond die verscheurd word waar je bij staat. Dan is er beeld en geluid, en dat gaat in je hoofd zitten, ongeacht de leeftijd.
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in In beslag genomen honden herdacht.
Ik moet eerst bekennen dat ik niet alle commentaren hier heb doorgelezen, maar de reactie hierboven , dat het kind zou huilen omdat de volwassenen emotioneel waren...daar heb ik toch wel heel veel moeite mee. Je ziet hoe je hond, huisdier, vriend aangevallen word en uit elkaar getrokken word. verscheurd... Dat dier zal gegild hebben, nou reken maar dat een kind dat meekrijgt ! Dat er een stille tocht word gehouden en dat M.G meeloopt vind ik verwerpelijk !! Ondanks alle discussies hier. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik M.G. niet hoog heb zitten nadat ik een keer een televisie-uitzending zag waarin hij het goed en vermakelijk vond dat een hond bovenop de tafel sprong en uit de glazen daar begon te lebberen. De aandacht gaat hier uit naar de honden die de aanvallers waren en niet naar het gezin die hun vriend verscheurd hebben zien worden ! Ik denk dat de eigenaresse van de labrador dat beeld nooit meer uit haar hoofd krijgt en het kind ook niet. Maar dat is mijn mening....Wil M.G. zich inzetten voor in beslag genomen honden had hij dit niet hieraan moeten koppelen, het zal zijn pleidooi geen goed doen!
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Dringende vraag: Welke brok is beter lukullus of cavom??
Onze honden eten kvv. Maar als we op vakantie gaan nemen we Lukullus mee. Spencer , DH, is een kieskeurige eter en die eet het met smaak.  Amigo, weimaraner, gaat van brokken aan de diarree. Maar niet van Lukullus.  Het zijn beide zeer actieve honden. 
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in wat is het gekste ras waarvoor je hond is aangezien?
Amigo, weimaraner, wordt regelmatig voor Viszla uitgemaakt. Of rhodesian ridgeback... en af en toe ook voor Duitse dog. Nu is hij wel aan de grore kant voor een Weimaraner, maar wel raszuiver
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Hond wel of niet castreren? Ervaringen?
Mijn Duitse herder reu heb laten castreren op aanraden van o.a een GT. Met de ervaring die ik nu heb had ik het niet gedaan. Zijn gedrag is nauwelijks veranderd. Wel ruikt hij lekker voor met name reuen van kleine rassen. Loopse teven wordt hij nog steeds verliefd op. Mijn Weimaraner Amigo wordt niet gecastreerd! Het is me al tig keer gevraagd hoor; wanneer wordt hij gecastreerd? Nou niet dus! Hij is 14 maanden en pubert een beetje. Dan is het aan mij om hem daarin te begeleiden.  Amigo is een hele mooie hond en ook al best volwassenen qua gedrag en helemaal qua uiterlijk :) Ik weet zeker dat als hij gecastreerd was dat dit dan minder was. ik werk met honden, uitlaatservice, en zie vaak dat te jong gecastreerde reuen enorm lang puberaal gedrag laten zien.  Er zijn echter reuen waar ik het wel bij adviseer. Dit zijn reuen die geen normaal hond meer zijn door hun testosteron. Maar dat zijn er niet veel.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in honden vast bij passeren, waarom is dat nou toch zo moeilijk?
Ik heb zelf een uitlaatservice.  Het is bijna niet te doen om voor iedere aangelijnde hond alle honden aan te lijnen. Maar dat betekend niet dat er geen rekening gehouden kan worden met andere wandelaars. wat ik doe? Ik sla een ander pad in of ik roep ze bij me een strooi voertjes. Zo hebben ze geen aandacht voor de andere hond en kan de baas met aangelijnde hond rustig passeren. 
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Waar moet een hondenuitlaatservice aan voldoen?
Ik heb zelf een uitlaatservice en voorheen ook gebruik gemaakt van een uitlaatservice.    Wat ik belangrijk vind?  Degelijk en schoon vervoer met ventilatie of airco en kennels of compartimenten.   aantoonbare kennis en opleiding.   Sleutelcontract en algemene voorwaarden.    Positieve omgang met honden.   accuraat en flexibel.   minimaal een uur wandelen.    Goede samenstelling van de roedels.   terugkoppeling over het wel en wee van de honden.   en verder is het gewoon erg belangrijk dat je een klik hebt met baas en hond. Er moet wel wederzijds vertrouwen zijn. Je komt in huis en haalt hun hond op. Is niet niks natuurlijk!      
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in irritaties tijdens het uitlaten
Mijn grootste irritatie is dat mensen het maar nodig vinden hun veel te drukke niet luisterende hond op mijn honden te laten stormen! Als Spencer ze dan een correctie geeft, want hij moet daar niks van weten. En dan gaan die mensen heel dramatisch lopen kijken of hun hond beschadigd is :( nee spencer bijt niet, maar hou je hond dan bij je of doe een poging! Ik zeg er geeneens meer wat van want het ligt toch niet aan hun hond...
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Honden naam Weimaraner
Leuk, een Weimaraner! Ik heb een korthaar, Amigo. In mn uitlaatservice heb ik ook drie langharen. En eentje daarvan heet Sam :) 
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Maylo aangevallen door een....
In mijn ervaring maakt de grootte van de hond niet uit of ze aanvallen en grijpen, groot, klein, middelgroot, alles kan aanvallen !! Vaak is het probleem de opvoeding van de hond, en het idee dat kleine hondjes altijd lief en knuffels zijn en daarom niet opgevoed / afgericht hoeven te worden. Helaas zijn de ervaringen van Babbe ( hollandse herder ) en mijzelf anders. Babbe is 2x gegrepen , en flink ook, door kleine hondjes die dat volgens de eigenaren nooit doen normaal, jaja.Gelukkig heeft de dame er niets ernstigs aan over gehouden maar ik merk wel, dat als een kleine hond op haar afkomt, ze wat meer op haar hoede is. En 1 van de aanvallen kwam van een Maltezer, aan een uitrollijn, ook zoiets verschrikkelijks.
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in ik zoek een kindvriendelijke waakhond die redelijk groot is
Een Hollandse Herder Ruwhaar !!! Een prima gezinshond , waakzaam, intelligent en een goede bewaker van het erf. Als ik kijk naar mijn meisje kan ik me geen betere hond wensen. Ze leert snel, is lief, maar houdt alles wel goed in de gaten. Komen er mensen door de poort die ze kent slaat ze niet aan, bij vreemden direct, ook als er iets ongewoons op straat gebeurt.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in ik zoek een kindvriendelijke waakhond die redelijk groot is
Duitse herder. Zijn van nature waaks en goed met kinderen.  
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in de manier waarop mensen reageren
Ik ben het met je eens. Dat is ook de reden dat ik een tijd niet meer op deze pagina ben geweest of erop heb gekeken. Ben nu sinds kort weer actief, maar even afwachten. Vind het wel jammer want soms vind je hier wel goede reacties .
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in labradoodle en een ballon
Grappig filmpje , echt waar, maar ik vind het ook wel eng. Als de hond een stukje ballon binnen krijgt en het komt vast te zitten heb je een heel groot probleem. De hond krijgt geen lucht meer. En eruit halen lukt niet, de hond mond op mondademhaling geven ook niet want de ballon beweegt gewoon mee. Het is een gevaar dat vaak onderschat word. Zowel bij dieren als ook bij kleine kinderen.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Te erg gewoon
" Is dit de zelfde knakworst die paar maand geleden ook in het nieuws stond, maar dan met zijn vrouw die ze los had lopen. Een verbod op hondenbezit moeten ze die gast opleggen in mijn ogen. " Bennie & Diva  Ja dat is dezelfde. Zijn roedel heeft een labrador aan stukken gescheurd.
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Ziek van sneeuw ?
Misschien is het ook de combinatie geweest van sneeuw met strooizout. Onze vorige hond, Robbie, vond ook niets mooier dan happen in en naar de sneeuw . Totdat er een keer een behoorlijke hoeveelheid zout bij zat. Trillen, lusteloos, braken , wij direct naar de dierenarts. Het was kantje boord, de heer heeft 2 dagen aan een infuus gelegen. Sinds die tijd ben ik heel alert op sneeuw en strooizout, daar word NIET in gehapt !!
honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. schreef in Hond valt paard aan op het strand
Ik woon tegen het buitengebied aan en fiets hier 2x daags met Babbe, ze loopt dan los naast de fiets. ook rijden hier geregeld mensen met paarden. Als er iemand op een paard aankwam ging ze meteen aan de lijn terwijl hun nog op behoorlijke afstand waren .Maar ik merkte dat ze het eng vond, zo'n groot dier. Omdat je de mensen na verloop van tijd wel leert kennen heb ik een keer gevraagd aan een amazone of ze gewoon even een praatje met me wou maken terwijl Babbe aan de riem zat en zodoende aan het paard kon wennen. Dit hebben we gedaan telkens als ik haar tegenkwam, en je zag dat Babbe naar verloop van tijd rustig werd en zelfs rustig naast het paard ging liggen. Haar angst voor paarden is weg maar ze gaat altijd aan de lijn als er een paard aankomt. Het blijft een dier, zowel mijn hond als het paard en je weet maar nooit !!
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Labmaraner
" Wij hebben er eentje! Morris is nu 7 maanden oud en ongelooflijk leuk. Hij is super lief, wilt graag leren en kan goed met alle honden opschieten; groot of klein, oud of jong, maakt niet uit. Tuurlijk ligt dat ook per hond verschillend, maar ik vind het een heerlijke combinatie. Ik zou er zo nog een willen. Hij heeft trouwens wel ontzettend veel beweging nodig, wat voor mij meer overeenkomt met de behoefte van een weimaraner. Ook in andere opzichten komt hij daar veel meer mee overeen dan met een labrador. Wat wij alleen maar leuk vinden! " Morris  Dan had je ook voor een Weimaraner kunnen kiezen ;) Zijn veel leuker dan een labrador :p Vind ik 
 

Vrienden van corine

honden foto van yolandehonden foto van Liesbethhonden foto van MandyloveAstrahonden foto van lisa en layckahonden foto van Loetjehonden foto van Judith en Babbe.honden foto van Laura & Bo!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^