Allergische reactie op hechtmateriaal na sterilisatie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Hallo, ik ben op zoek naar mensen/ honden die ook een allergische reactie kregen op het hechtmateriaal na een operatie. Op 23 Mei is Babbe gesteriliseerd en alles ging voorspoedig. Tot zo'n 10 dagen na de operatie. Ze was erg lusteloos tegen het apathische aan. En de wond ging weer open. Direct de dierenarts gebeld en ik kon er ook meteen terecht gelukkig. Die hebben haar onderzocht en de conclusie was , een allergische reactie op het onderhuidse hechtmateriaal. Ze kreeg meteen weer medicijnen ervoor en honingzalf. En na een aantal dagen zag je haar weer opknappen en de wond mooi sluiten. Het zag er weer goed uit, ongeveer 1 dag maar helaas. Gistermorgen haar buik nog even nagekeken, nog steeds mooi en dicht. Gisteravond weer even controle, zat er op het litteken een soort van dikke blaar van zo'n 2 cm lang en 1 cm breed, gevuld met wat bloed en pus leek het. Toch maar even de dierenarts gebeld en die vermoedde dat het het knoopje van het hechtmateriaal was wat het lichaam nu , als het ware, naar buiten probeerde te werken. Ik kon vanmorgen meteen met haar komen. Helaas zag ik vanmorgen dat het dus open was gegaan vannacht. Nu is er dus weer een open wond, Zo'n 1 bij een 1/2 cm , en een heel klein speldeprikje wat ook open is aan de andere kant van het litteken. Het litteken zelf ziet er dun en wat glazig uit. Ze hebben de wond schoongespoeld en er honingzalf ingespoten . Dit moet ik nu ook thuis doen, 1x dgs spoelen en 2x dgs zalf er in spuiten. Ik moet Maandag terugkomen en vertrouw ik het tussendoor niet kan ik altijd bellen. We hebben een fijne, zorgvuldige dierenarts en ze staan altijd klaar, dat is dus ook niet mijn probleem. Ik ben alleen erg benieuwd of er hier mensen zijn die ook zoiets meegemaakt hebben en wat hun ervaringen zijn.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

heel veel sterkte ..nee niet eerder meegemaakt of gehoord

 maar je krijgt vast nog veel reacties

goed dat da behandeld met alternatieve middelen, maar klinkt wel als stevige reactie

 

 moet het materiaal er niet gewoon uit??(vraag)

 

 wordt er ook van binnen uit ondersteunt?

(bv curcuma of gemmotherapie  ivm de allergischer reactie en lever ondersteunen bv?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

 mijn antwoord iets gewijzigd..

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Het gekke is dat je verder niks aan haar merkt . Ze eet en drinkt goed. Poept en plast ook goed,heeft geen koorts, is levendig, slaapt iets meer dan normaal maar dat lijkt me logisch. Ze hebben het er niet over gehad om de wond weer opnieuw te openen. En volgens mijn dierenarts zal het nu van binnen uit weer gaan genezen. Wel heeft ze er nu antibiotica bij gekregen. Volgens haar duurt het ongeveer 6 weken en dan is het hechtmateriaal opgelost en we zijn al over de helft, misschien dat ze daarom eerst hiervoor gaan. Maar mocht het niet beter worden zal ik daar zeker naar vragen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Het gekke is dat je verder niks aan haar merkt . Ze eet en drinkt goed. Poept en plast ook goed,heeft geen koorts, is levendig, slaapt iets meer dan normaal maar dat lijkt me logisch. Ze hebben het er niet over gehad om de wond weer opnieuw te openen. En volgens mijn dierenarts zal het nu van binnen uit weer gaan genezen. Wel heeft ze er nu antibiotica bij gekregen. Volgens haar duurt het ongeveer 6 weken en dan is het hechtmateriaal opgelost en we zijn al over de helft, misschien dat ze daarom eerst hiervoor gaan. Maar mocht het niet beter worden zal ik daar zeker naar vragen. "

 Oke dus wel AB kuur erbij dus de infectie wordt van alle kanten bestreden

Na de ab kuur zeker iets doen om darmflora weer op te bouwen

het is een aanslag op het lichaam en vreet aan de weerstand

allergie is in principe ook een soort ontstekingsreactie

 

Het is een ballast voor de lever en ab is aanslag  op de de darmen

dus daar zou ik wel naar kijken of je dat kan ondersteunen in overleg met een holist arts misschien zelfs acupunctuur 

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Oke, ik zal het in de gaten houden. Bedankt voor je reactie !

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

ja hier, een newfoundlander, bamse niet hoor, wel mijn hond. ze had galgut hechting, en kreeg een grunoloom daar. dus een giga vochtbal, zo groot dat ze wijdbeens liep. het vocht moest steeds afgetapt worden, op een gegeven moment hebben ze gewacht tot de wond van binnen dicht gedrukt werd. en uiteindelijk is de grunoloom verdwenen, drie weken geduurd. je hoeft je niet echt zorgen te maken, alleen is het niet leuk, naderhand hebben we altijd moet zeggen dat ze algergisch was voor een bepaald soort hechting, laat de dierenarts dat opschrijven in je boekje. zodat het niet weer voor kan komen, er is ook ander hechtdraad.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Een bericht uit 2011 ....van mij, even uit het archief gehaald.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Mijn teef kreeg een dag of 10 naar de sterilisatie een hele grote bult bij de wond. Dierenarts gebeld en kon gelijk komen, idd allergische reactie voor het hechtmateriaal. Geloof dat ze toen ontstekingsremmers heeft gehad en toen was het ook zo weer over.

Nu heeft ze weer een mooi strak buikje met een litteken.

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

Hier een reutje die geopereerd was aan het opeten van een grote satéprikker 

Kreeg na een aantal dagen ook een vochtbult aan het einde van zijn wond, was ook iets rood. Kreeg een AB kuur en toen die klaar was, was de bult ook weg. DA zei dat het weinig voorkwam maar lees hier toch nog veel reacties op het hechtdraad.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Onze Ylena had na haar sterilisatie ook een allergische reactie op de hechtdraad, gelukkig is het bij haar wel goed gegaan op het begin en het einde van de wond na, daar was ontsteking maar dat was opgelost met antibiotica en ontsmetten.

 

Later is ze nog een paar keer geopereerd maar werd er een andere hechtdraad gebruikt.

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Bedankt voor alle reacties !! Heb net de wond uitgespoeld en opnieuw zalf ingespoten. Het ziet er al rustiger uit, wel komt er nog steeds rotzooi uit maar al veel minder dan gisteren. Een ander probleempje gisteren werd , aangezien de dierenarts had geadviseerd om even een maandverbandje tegen de wond te leggen ivm de troep die eruit kwam, hoe gaan we dat doen ? Het truitje van de dierenkliniek was net te wijd waardoor het eruit viel. De oplossing samen met een vriendin gevonden, een bodystocking !!!!! Een beetje aangepast en vernaaid maar wat werkt het geweldig !! Ik heb nu een sexy dog haha.

Waar ik benieuwd naar ben, de dierenarts vertelde me dat het ongeveer 6 weken duurt tot het hechtmateriaal opgelost is. We zijn nu net over de 3 weken en het is nu de tweede keer dat de wond weer gaat ontsteken en weer open gaat. Blijft dit zo tot na die 6 weken? Ik bedoel dus, kan dit steeds weer gebeuren?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Bedankt voor alle reacties !! Heb net de wond uitgespoeld en opnieuw zalf ingespoten. Het ziet er al rustiger uit, wel komt er nog steeds rotzooi uit maar al veel minder dan gisteren. Een ander probleempje gisteren werd , aangezien de dierenarts had geadviseerd om even een maandverbandje tegen de wond te leggen ivm de troep die eruit kwam, hoe gaan we dat doen ? Het truitje van de dierenkliniek was net te wijd waardoor het eruit viel. De oplossing samen met een vriendin gevonden, een bodystocking !!!!! Een beetje aangepast en vernaaid maar wat werkt het geweldig !! Ik heb nu een sexy dog haha.

Waar ik benieuwd naar ben, de dierenarts vertelde me dat het ongeveer 6 weken duurt tot het hechtmateriaal opgelost is. We zijn nu net over de 3 weken en het is nu de tweede keer dat de wond weer gaat ontsteken en weer open gaat. Blijft dit zo tot na die 6 weken? Ik bedoel dus, kan dit steeds weer gebeuren? "

 Daarom vind ik het zo raar dat het erin blijft

oplossen betekend alleen maar dat het meer verspreid door het lichaam denk ik...de stoffen verdwijnen niet zomaar

Ik zou toch eens een second opinion vragen ergens

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Indertijd bij een operatie van mijn Anatolische herder. Da heeft de draad er terug uit gehaald en andere gebruikt.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Indertijd bij een operatie van mijn Anatolische herder. Da heeft de draad er terug uit gehaald en andere gebruikt. "

 Dus toch..

Dat zei mijn gevoel ook al..eruit met die zooi anders stopt het niet..

 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

"  Dus toch..

Dat zei mijn gevoel ook al..eruit met die zooi anders stopt het niet..

  "

 


Tja anders blijf je bezig, volgens mij.
Dat was de Da zijn eerste reactie. En dan een drainage zodat het ontstane vocht weg kon.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn 3 doggies

honden foto van Annelinn

Zowel mijn hond DJ als ik zelf reageren heel fel op onderhuids hechten.

DJ moest na zijn castratie 2 ab kuren om de ontsteking te remmen. Uiteindelijk helemaal goed gekomen maar meneer had er toen wel echt last van. Ook gespoeld enzo. Het wel heel rood en zijn lichaam heeft ook het knoopje van het hechtdraad het lichaam uit gewerkt. Dit hebben ze toen afgesneden.

Afgelopen januari ben ik zelf geopereerd aan een cyste in mijn been. Dat hebben ze ook onderhuids gehecht, maar bij mij heelt het heel slecht. De aanhechting is daar door aan beide kanten heel slecht genezen en ook mijn lichaam heeft de knoop naar buiten gewerkt.

Super spul voor als je er goed tegen kan, maar ook knap ellendig als dat niet zo is. Hopelijk knapt je hondje snel op!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Best is idd als de draad eruit komt.

Ik reageer zo zelf ook op alle draad, ook de antiallergische en oplosbare.

helaas.....want geeft zware en lelijke littekens en verklevingen onderhuids.

 

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Probleem blijft wel dat het draad oplost, dus je kúnt het er domweg niet meer uithalen; zeker niet na 3 weken.

Het zal steeds minder worden, die allergische reactie, totdat alle draad is opgelost. Je moet dus afwachten......

Maar het is wel iets wat je bv in haar honden paspoort erbij moet zetten: waar ze allergisch voor is.

Zodat dit materiaal  in de toekomst nooit meer gebruikt wordt bij je hond.

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Hallo, ja dat is dus inderdaad wat er aan de hand is Coby & Wanda. Het is nu gewoon de tijd uitzitten ben ik bang. En het komt in haar paspoort te staan !!
Maar de dame is goed te pas, vind het prima dat ik de wond uitspoel en verzorg. Een voorbeeldige patiënt !!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Hallo, ja dat is dus inderdaad wat er aan de hand is Coby & Wanda. Het is nu gewoon de tijd uitzitten ben ik bang. En het komt in haar paspoort te staan !!
Maar de dame is goed te pas, vind het prima dat ik de wond uitspoel en verzorg. Een voorbeeldige patiënt !! "

 Hier heeft de dierenarts het in haar paspoort gezet, precies omschreven wat er aan de hand was.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Hallo, ja dat is dus inderdaad wat er aan de hand is Coby & Wanda. Het is nu gewoon de tijd uitzitten ben ik bang. En het komt in haar paspoort te staan !!
Maar de dame is goed te pas, vind het prima dat ik de wond uitspoel en verzorg. Een voorbeeldige patiënt !! "

 sterkte dan nog de komende weken

Fijn dat ze zich zo goed laat behandelen..

misschien voelt ze wel aan dat het haar goed doet.

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Ik moet morgen weer terug voor controle en neem haar paspoort dan mee zodat ze het er in kunnen zetten.
Gelukkig is Babbe een heel relaxte dame en vol vertrouwen. Het ontroerde me wel de afgelopen weken , te zien hoe ze zich gedraagt. Ook bij de dierenarts, eerst gespannen op de tafel toen de wond schoon gemaakt moest worden, ik stond bij haar koppie, aaien en praten met haar en je zag haar ontspannen . Ook thuis, als ze ziet dat ik de spullen pak voor het verzorgen van de wond komt ze bij me liggen en laat alles toe! Ben echt trots op de dame!!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Ik moet morgen weer terug voor controle en neem haar paspoort dan mee zodat ze het er in kunnen zetten.
Gelukkig is Babbe een heel relaxte dame en vol vertrouwen. Het ontroerde me wel de afgelopen weken , te zien hoe ze zich gedraagt. Ook bij de dierenarts, eerst gespannen op de tafel toen de wond schoon gemaakt moest worden, ik stond bij haar koppie, aaien en praten met haar en je zag haar ontspannen . Ook thuis, als ze ziet dat ik de spullen pak voor het verzorgen van de wond komt ze bij me liggen en laat alles toe! Ben echt trots op de dame!! "

 Super dat je het paspoort meteen laat bijwerken

Je hebt duidelijk een schat van een hond die jou blindelings vertrouwd

misschien een goed idee om het meteen over pro-biotica te hebben voor na de ab kuur..

met de allergie...peratie en ab geen overbodige luxe ivm alles aan de weerstand vreet 

beter de goede darm bacterieen aanvullen, dan van de regen in de drup vallen met allerlei kwaaltjes die opgepikt worden

succes bij de da morgen!

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Dank je Roos, Jeff en Waldo,ja het is een lieverd en ze vertrouwd me inderdaad blindelings! Ze gaat bijna overal mee heen , is relaxt, luistert goed, makkelijk te trainen, maar wel waaks. Voor mijn gezin en mij het ideale maatje !!
Gisteren weer bij de dierenarts geweest, en die was positief!!
Het gaat de goede kant op!!De wond word langzaam aan kleiner, is nu schoon, komt geen troep meer uit!! De antibiotica kuur is wel verlengd, doorgaan met spoelen en zalven en volgende week weer controle, dan word haar paspoort ook bijgewerkt.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

fijn dat het al wat beter gaat 

heb je het nog over probiotica gehad?

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe.

honden foto van Judith en Babbe.

Nee, nog niet.
Gisteravond kwam er in eenkeer weer vuiligheid uit de wond dus weer goed schoonspoelen en vanmorgen ziet het er weer rustig uit. Zal nog wel een tijdje zo op en af gaan. De wond word wel kleiner en het andere wondje aan de andere kant van het litteken is nu dicht. Langzaam maar zeker gaat het de goede kant op ( durf dit haast niet hardop te zeggen haha )

Mieke (Gast)

Hoi, mijn boxer van 10,5 jaar is om medische redenen gecastreerd en meteen een 3 tal vetbulten weglaten halen.

Helaas bij de vetbult op dr ribben na een 4 tal dagen een grote bult ontstaan en de wondrand was rood. De bult groeide en na 7 dagen terug naar de DA.... antibiotikum mee en de wond spoelen en idd ook honingzalf. Toen is de link met een allergische reactie op de hechtingen nog niet gelegd.  De bult groeide door en kreeg het formaat M-ei... op maandag 10 dagen na de OP, werd ze ook wat lusteloos. Dinsdag de hechtingen laten verwijderen en de DA gevraagd of het een allergische reactie kon zijn op het hectmateriaal.

Dat heeft ze toen bevestigd, ook omdat dr buikwondje met ander hechtdraad was gehecht en daar geen ontstekingsreactie te zien was.

Mijn Josha heeft dus een allergische reactie op Vicryl hechtmateriaal.

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^