HondenPage baasje Liz

Wat schreven de vrienden van Liz op het forum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Dobber †
Heel veel sterkte!
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Hond gevonden
Bedankt voor alle reacties nog! We hebben vandaag een mooie bos bloemen gekregen als dank    Danielle dat is ook sneu, als een wegloper niet naar zijn vertrouwde baasjes terug kan. Asiels en ambulances zijn toch wel plekken waar je zou zoeken als je je hond echt terug wil.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Hond gevonden
" Mooi dat de hond weer bij zijn baasjes is, maar……..ik heb een goed omheinde tuin mijn hond kan nooit de benen nemen, als ik weg ga houd ik de hond binnen……je weet nooit als je er niet bent wat er kan gebeuren…de hond schrok van het onweer en door een nauwe spijlen is die dus gevlucht, hond binnen als men weg gaat.     Vera fijn dat je de hond hebt opgevangen meis… " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Ziva moet ook altijd binnen als wij weg gaan! Je weet gewoon maar nooit wat er gebeuren kan. De baasjes waren zeer verbaasd maar het is de enige logische verklaring.   Achteraf gezien stond de hond ‘gewoon’ voor zijn eigen huis, niet in paniek, misschien wel gewoon te wachten tot er iemand thuis kwam? Maar ja, dat wist ik niet toen ik hem vond, ik zag een loslopende hond die zonder nadenken de straat op liep. Voor ieders veiligheid probeer ik hem dan op te vangen en dat ging gelukkig goed. Je moet er toch niet aan denken dat er een ongeluk van komt zeg! Altijd zorgen dat alles goed afgeschermd is.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Hond gevonden
De hond is inmiddels opgehaald door de eigenaren! Die waren op een reunie, kwamen thuis om de hond te voeren en zagen het briefje op de deur. De hond had beschikking over huis en tuin maar is waarschijnlijk geschrokken van het onweer en de regen en door de spijlen van het hek geglipt (middenslag poedel en spijlen van 20 cm afstand, je zou t niet verwachten!)   zo zie je maar weer dat het altijd oppassen blijft, honden doen gekke dingen. Ook de goed opgevoedde honden (want dat was ie!) waarvan je niets geks verwacht.   Ben blij dat hij weer fijn thuis is bij zijn baasjes 
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Hond gevonden
De hond is inmiddels gekalmeerd en samen met Ziva in onze tuin (uiteraard onder toezicht). Ik wist al dat ze redelijk samen gingen omdat ze natuurlijk samen mee naar huis gelopen zijn. Ziva heeft hem één keer gecorrigeerd toen hij te wild was in de tuin (herder hè ) en nu zijn ze beiden rustig.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Hond gevonden
Dierenambu is gebeld. We hebben het nummer vd eigenaar maar kunnen hem niet bereiken. Ken hem verder ook niet.   met de ambu meneer afgesproken dat hij om 8 uur nog contact op neemt. Mochten we dan nog niemand te pakken hebben, dan nemen ze hem mee.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Hond gevonden
Hoi hoi ik zet het even hier neer in de hoop op zo veel mogelijk respons   Ik heb net bij het uitlaten een loslopende hond gevonden. Ik ken de hond niet. De hond kon aanwijzen waar hij woont maar de eigenaren zijn blijkbaar niet thuis. Ik heb contact gegevens maar krijg niemand te pakken.   De hond is vriendelijk en het lijkt goed te gaan met onze eigen hond. Hij breekt alleen de tuin af.   help hoe ga ik hier mee om? Ik kan hem apart houden maar de ruimte is niet sloop-proof. Kan ik hem alleen laten? Moet ik hem eten geven vanavond? Op laten halen door de dierenambulance?
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Socialiseren met kinderen
Even een andere insteek. Je zegt dat je de pup nu in de auto mee neemt omdat ze nog niet alleen thuis kan blijven. Later blijft ze dus wel thuis als je de kinderen weg brengt/op haalt? Dan zie ik het nut er niet zo van in eigenlijk. De socialisatie met kinderen zal vrijwel vanzelf gaan aangezien je zelf kinderen hebt en ook kinderen in je familiekring. Nodig regelmatig wat vriendjes uit bij jullie thuis (klein beginnen met één, wat rustiger kind en later meer en drukkere kindjes) en dan komt dat helemaal goed. Zolang je geen bomproof hond nodig hebt, zal dat heus wel genoeg zijn.   In mijn ervaring worden ook volwassen honden helemaal belaagd als je een schoolplein mee op gaat, met een pup zou ik dit zeker niet doen. Hooguit op de arm, als het echt even niet anders kan.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Lola wil geen brokjes uit haar bak eten.
Ik lees dat er 3 keer per dag eerst brok en dan kvv gegeven wordt, brokken gaan met moeite op en daarna de kvv met smaak.   Het lijkt me, dat de hond wel weet wat lekker is!   Maar goed, dat is de vraag niet. Is het een idee de brokken ‘s ochtends te geven, gewoon in de bak. ‘s Middags en ‘s avonds kvv en de laatste portie kvv wat groter indien de brokken niet gegeten zijn. Dan ben je geen tijd meer kwijt met brok geven, of in ieder geval maar één keer op de dag en dat scheelt een boel. Voor de hond ook duidelijker, die weet nu precies dat ze dadelijk toch wel kvv krijgt. Maar als je dat uit elkaar haalt weet ze snel genoeg dat dat ‘s ochtends niet het geval is en ze dan beter de brokken kan eten als ze honger heeft.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Australische herder
Wat grappig, ik heb een kruising Australische Herder x Berner Sennen. Maar ze lijkt (uiterlijk en innerlijk) het meest op de AH.   ik zou haar absoluut geen plezier doen met een pup in huis, op straat loopt ze er altijd met een grote boog omheen. Pubers vindt ze dan wel vaak heel leuk    maar toen ze jong was, was dat anders, toen kon ze overal wel mee.   ik zou dus vooral kijken naar hod je hond met pups is en daar je beslissing op baseren. En niet op de ervaring van mensen met een hond van hetzelfde ras 
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Dobby is gaan hemelen.
Heel veel sterkte!
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
Ik ben trots op Ziva  gisteren heeft mijn zoontje helemaal van huis naar mijn ouders gelopen, ongeveer een kilometer schat ik. We hebben er 50 minuten over gedaan.   ik zal niet zeggen dat ze het leuk vond maar Ziva heeft wel engelengeduld gehad! 
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Speelideeën hond & baby
O wat fijn dat er al wat reacties zijn en bedankt voor de felicitaties    Ziva krijgt haar quality time hoor! Ben maar niet bang  Iedere ochtend gaat om 6 uur de wekker zodat ik met haar kan wandelen terwijl manlief met ons zoontje op een rustiger tempo de dag kan beginnen. In het weekend vaak nog extra wandelen, behendigheid, wekelijks een borstelbeurt…   Maar als mijn zoontje wakker is, op de momenten dat er éven niets anders hoeft en er gespeeld kan worden, zou ik Ziva er ook af en toe wat meer bij betrekken. Ze zullen immers ook samen tijd door moeten brengen om met elkaar om te leren gaan! Ziva houdt zich van nature heel erg afzijdig dus die zal het niet zo snel opeisen.   er zijn vast manieren om tijd door te brengen die ze allebei leuk vinden en niet meteen slecht zijn voor de gezondheid. Dan kan mijn zoontje leren sámen met haar te spelen ipv haar te aaien of als speelgoed te gebruiken
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Speelideeën hond & baby
Hoi allemaal!   Het is al weer even geleden dat ik hier online ben geweest maar sommigen zullen mij vast nog wel kennen!   Inmiddels al weer ruim 9 maanden geleden (wat vliegt de tijd! ) zijn mijn man en ik trotse ouders geworden van ons prachtige zoontje dat het fantastisch doet!   Om een lang verhaal kort te maken: Ziva is geen al te grote fan van deze gezinsuitbreiding, ze heeft dondersgoed in de gaten dat zij voor ons zoontje een groot stuk speelgoed is waar hij ruw mee om gaat (hij krijgt de kans niet hoor! We houden hem uit Ziva’s buurt of Ziva loopt zelf weg) en dat hij bovendien veel aandacht vraagt. Ziva aandacht geven terwijl ons zoontje wakker is, gaat niet, hij is er als de kippen bij om mee te doen.   Ik ben daarom op zoek naar manieren om beiden tegelijk aandacht te geven zonder dat mijn zoontje daarbij te makkelijk in Ziva’s buurt kan komen. Hij kan nu kruipen maar lopen zal niet lang meer duren.   Momenteel doen we bijv wel eens tikkertje in de tuin, mijn zoontje op mijn arm. Hij zit hard te lachen maar Ziva is het gauw zat aangezien ik me niet voor 100% kan geven. Wandelen is de tijd vaak te kort voor, bovendien is ons zoontje er geen fan van om stil te zitten. Balletje gooien vinden ze beiden prachtig maar is slecht voor Ziva’s gewrichten en ons grasveld  Ziva trainen met zoontje op de arm: groot succes voor de ‘snelle’ trucjes (rondjes draaien en andere snelle bewegingen) maar wederom, de gewrichten en bovendien alle snoepjes… Sommige hersenwerkjes vindt mijn zoontje ook geweldig om te zien, dit doe ik wel eens met het avondeten maar ook dat is een keer op.   Hebben jullie wellicht nog andere ideeën?    
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Puppy aanschaffen tegenstrijdige wensen
Ik heb geen tips voor een ras, maar wil je wel mijn ervaring mee geven.   Mijn man en ik hebben al een paar jaar een hond. We hadden destijds het idee dat een actieve hond best bij ons zou passen; ik vind het fijn te wandelen en mijn man zou er elke dag een stuk mee fietsen.   In de praktijk… doet mijn man niets met de hond behalve af en toe even balletje gooien of stoeien. En heb ik me enórm vergist in wat een ‘actieve’ hond betekent. Ik schat in dat onze hond idealiter gezien zo’n drie uur beweging en uitdaging per dag krijgt. Ik red het met de beste wil van de wereld niet. Ik doe echt mijn best wel, daar niet van! ‘s ochtends een uur en een kwartier lopen en met de rest van de rondjes erbij komen we richting de 2 uur per dag. Hersenwerkjes voor extra uitdaging, behendigheid wat we beiden erg leuk vinden.  Maar het doet me pijn te weten dat ze niet zo actief is als ze graag zou willen zijn. Als ze opspring van blijschap zodra er iemand opstaat. Als ze ligt te liggen en ik haar uit verveling hoor zuchten… dan breekt mijn hart. Ik troost me met het feit dat ze het stukken beter heeft dan de meeste huishonden, maar toch… Als mijn man ook actiever zou zijn, zou het makkelijker zijn. Dan hoefde ik niet te kiezen tussen bij mijn man zijn of de hond beweging geven omdat we er dan gezamenlijk op uit gingen.   Dat gezegd hebbende, is ze echt een schat van een hond en zowel mijn man als ik kunnen met haar doen wat we willen; ik kan actief zijn en hij kan lekker af en toe spelen en gek doen en heeft toch een hond in huis, en de gezelligheid er van, zonder er zelf veel mee te hoeven.   Wat ik je wil vertellen: ook een actieve hond kan binnenshuis de heerlijke knuffel zijn waar je vriendin naar op zoek is. Maar ik zou wel goed nadenken over hoe actief je hond werkelijk kan zijn. Want uit ervaring: een ‘actieve’ hond klinkt misschien leuk maar het kan vies tegenvallen, ook als het geen sloper is op het moment dat hij zich verveelt. Beter kun je af en toe een rondje zonder de hond doen omdat jij energie over hebt, dan dat de hond 6 vd 7 dagen per week niet aan zijn trekken komt.   Ik weet wel dat ik voor een volgende hond een ras zal kiezen dat met heel wat minder beweging toe kan.   Ik wens je veel succes in de zoektocht, ongetwijfeld zijn er rassen die zowel bij jou als bij je vriendin passen!
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Zeeman
" Aan andere mensen denken noem ik dat. Ik denk dat dat ook een positieve invloed heeft op hoe mensen naar honden kijken. Nu bedenkt iedereen z’n eigen regeltjes. Wat mij betreft is dit hetzelfde als je hond loslaten in het aanlijngebied. De mensen die dit doen beweren dat niemand er last van heeft. Toch zie je aan het frustratietopic dat er wel degelijk mensen last van hebben. Als je je hond meeneemt naar winkels waar dit normaal gesproken niet mag, confronteer je toch weer iemand ongevraagd met je hond. En dat kan vervelend zijn door angst, allergie, of misschien loopt iemand daar wel met zijn hulphond. Ik vind dat als je in winkels je eigen regels maakt, dat je niet moet klagen dat mensen in het bos hun eigen regels maken. En voor jou gaan invullen of je er wel of geen last van zou moeten hebben. Precies wat jullie hier nu doen. Ik denk dat als iedereen zich aan de regels houdt, en zich inleeft in hoe anderen iets ervaren, dat de wereld weer wat leuker wordt. En er minder verboden komen voor de hond. " Iglo Ik snap je punt, maar het gaat nu juist net over winkels waar het dus wél mag.   Persoonlijk heb ik met kleine rustige hondjes geen probleem. Van een grotere hond zou ik me afvragen of dat handig is, maar in het algemeen gedragen zij zich prima, dus ga dan vooral je gang zou ik zeggen.   Zelf neem ik Ziva alleen mee de dierenwinkel of het tuincentrum in. Gewone winkels zijn gewoon te krap en onhandig, ik doe haar en anderen er geen plezier mee door haar daar mee naartoe te nemen. Soms komen we op vakantie langs een leuk winkeltje en dan vragen we het wel eens als het rustig genoeg is, maar that’s it.   Wel hebben we zelf een winkel en daar is Ziva dan ook elke dag te vinden. Meestal ligt ze gewoon rustig en als we al opmerkingen krijgen, dan gaat het over hoe lief/mooi/braaf ze wel niet is, en wat fijn dat ze mee kan. Soms merken we aan iemand dat die bang is (dat gebeurt vooral bij kinderen) of geeft iemand aan het niet fijn te vinden. Dan gaat ze even naar achteren en is er geen probleem. Ik was ook bang dat mensen met een allergie er last van zouden hebben maar dat hebben we nog nooit gehoord. Terwijl klanten soms wel anderhalf uur in de winkel kunnen zijn. Wellicht dat mensen met een allergie, voor een andere winkel kiezen. Dat is dan jammer, maar begrijpelijk.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Vraagje met zindelijkheidtraining
Bekend probleem, haha! Ziva gaf aan dat ze naar buiten moest door 1 sec naar de deur kijken. Mistte je dat, pech gehad!  Ze is uiteindelijk pas helemaal zindelijk geworden toen ze het langer op kon houden. Na 6 maanden geen ongelukjes meer gehad maar pas na 8 maanden durfde ik ook echt te zeggen dat ze zindelijk was.  een belletje oid ophangen is een heel goed idee!
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Pup te zwaar
Hey! ik heb niet alles doorgelezen hoor! maar iets wat ik zelf merk en hier nog niet genoemd zie worden: het wordt warmer. Mijn hond is inmiddels volwassen en stabiel qua gewicht. Tenminste dat probeer ik. Aan het begin en eind van de winter is dat altijd wat lastig. Dit omdat ze in de winter wel twee keer zo veel voer nodig heeft als in de zomer! en dat terwijl we even actief zijn.   dat is echt een flink verschil en zou dus kunnen zijn waarom je hond echt veel minder eten nodig heeft.   ik hoop dat het lukt met meer beweging en een ander (magerder) merk, maar mocht je hond nog steeds niet afvallen dan zou ik toch overwegen minder vlees te geven. mijn hond krijgt inmiddels brok maar toen ze nog vlees kreeg zat ze op ongeveer 400 gram per dag in de zomer (25 kg). Gewoon ter vergelijking. Hoeveel het toen in de winter was, weet ik niet meer.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Hersenwerk / spel topic
Ziva krijgt nu al sinds een hele tijd brok en dat vind ik eigenlijk superleuk  gewoon omdat ik er zo veel meer mee kan dan met vers vlees. Daarmee kwam ik niet verder dan in een Kong stoppen en evt invriezen. Maar in de zomer ging dat nogal eens mis (vliegen) en in de winter vond ik het te koud voor ijsjes. En niet bevroren was het voor Ziva geen enkele uitdaging, ze had ze sneller leeg dan ik ze kon vullen.  Nu krijgt ze brok en dat is stiekem wel heel leuk  ‘s Ochtends krijgt ze het gewoon in haar bak, dan maken we een lange wandeling en heb ik verder weinig tijd. ‘s Avonds doe ik lekker spelletjes met haar!   ik heb een paar hersenwerkjes die ik regelmatig pak, wel merk ik als ik te vaak dezelfde doe dat ze het saai begint te vinden. Dan is het meer irritant voor haar dat ze niet gewoon haar eten kan eten maar dat ze telkens weer hetzelfde moet doen om de brokjes te kunnen pakken. Sinds een paar maanden heb ik de pyramid van My Intelligent Dog, ik dacht hiermee een grote uitdaging te hebben maar dat viel tegen Toch vindt ze hem wel leuk voor één tot twee keer per week. groot succes is nog steeds het zelfgemaakte snuffelkleed  Gelukkig maar want er zit zó veel werk in!  Inmiddels is hij zo mishandeld dat ik hier en daar reparaties moet uitvoeren  en dat terwijl Ziva juist een hele lieve, voorzichtige hond is.   In de winkel ligt een bal waar voertjes in kunnen en ook dit is eens in de week een groot succes. Lekker dat ding door de ruimte meppen! Totdat hij ergens achter ligt want dan moet ik helpen om hem te pakken, o wee als er iets beweegt doordat zij dat probeert  En dan heb ik het over een lege doos, deur, tas, noem maar op. Ze durft daar niet zomaar iets achter uit te pakken. Ik denk dat ze een Kong Wobbler daarom ook heel leuk zou vinden, misschien die ook maar eens aanschaffen. Ik heb alleen geen plek meer voor al die spellen  luxeprobleem!   Wat ze ook heel leuk vind is als ik snoepjes ga ‘verstoppen’. Dan laat ik haar in de gang wachten en leg ik her en der in de kamer brokjes neer. Ik begin op makkelijke plekken; op de vloer, naast de tafelpoot, naast de bank, etc. En langzaamaan ga ik ze dan meer verstoppen; achter de tafelpoot, tussen de opgevouwen plaids. Tien ik hier mee begon keen ze me na elk snoepje aan: en nu? Ik bleef maar zeggen: zoek! Dat deed ze dan braaf tot ze de volgende had. Op een gegeven moment ben ik bewust op mijn telefoon gaan spelen, dan weet ze dat ze geen aandacht krijgt en ging ze zelf maar op zoek. Nu ze dat vertrouwen heeft, gaat het zoeken veel beter! Soms kan ik even geen verstopplekjes meer bedenken. Dan leg ik een heel spoor uit; ik begin bij de deur, over de rand van de kast, naar de bank toe, langs de rand van de salontafel af, over de balkjes van de salontafel, helemaal door de kamer heen. Zo leuk om haar dan te zien denken; hmm, ik kan niet meer verder zonder op de bank te springen, zou dat mogen? Kijkt ze mij aan, ik zit op mijn telefoon, los het zelf maar op! En dan springt ze uiteindelijk toch maar op de bank en is ze helemaal blij.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Lijm of.....
Oh bah dat ziet er vies uit!
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Lijm of.....
Oh bah wat vervelend! Ik hoop dat Diesel er geen last van heeft? Eerst maar even de dierenarts bellen denk ik, om te vragen of er signalen zijn waarbij je per direct contact op moet nemen en of het kwaad kan als die kussentjes aan elkaar vast zitten. als dat laatste niet het geval is kun je proberen of je wat van de brok af kunt knippen, mocht het ergens uit steken. Niet tussen de kussentjes in, dat lijkt me te gevaarlijk. En verder proberen te laten weken denk ik, hopelijk wordt het zachter en komt het los? Ik zou het anders ook niet echt weten.   Misschien, maar dat moet je even bij de da navragen, kun je de poot weken in cola. Ik weet dat dat nog wel eens wil werken om troep los te krijgen. Dan moet je wel gewone cola nemen en geen light/zero variant, ivm de zoetstoffen die soms zeer giftig kunnen zijn voor honden.   En anders, als het geen kwaad kan dat de kussentjes vast zitten en Diesel er geen last van heeft, hopen dat het er snel van af slijt. Wel opletten dat hij er zelf niet aan gaat knabbelen en het op eet, je weet natuurlijk niet wat het is dus dat moet je wel voorkomen.   o en haartjes zo veel mogelijk kort knippen, wellicht kun je er op die manier nog iets vanaf krijgen.   ik zou in ieder geval liever ermee door lopen dan risico hebben dat de kussentjes kapot scheuren als je gaat pulken en trekken.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Diverse hondenboeken te koop
Hoi! ik zou graag de boeken ‘50 honden spelletjes’ en ‘alles over agility’ van je overnemen. Ben je bereid deze boeken los te verkopen of wil je ze allemaal in één keer verkopen? en in het eerste geval, wat vraag je voor deze twee boeken samen?
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Autobench versus metalen afscheiding
"   Sinds een paar dagen hebben wij het Trixie rek in de auto. Dit is geen bench maar een soort afscheiding met een deur erin. Voor ons is het voornamelijk dat de achterklep open kan blijven staan tijdens de jachttrainingen maar als je hem wat verder in je achterbak zet, past er denk ik nog wel een kinderwagen voor.  Wellicht dat dat iets voor jullie is?  " Britt, Maui & Fanu ~ Ik had het nog niet eerder gezien, maar hier is onze achterbak niet diep genoeg voor. Ziva zou dan een strookje van misschien 40 cm hebben.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Autobench versus metalen afscheiding
O, en andere reden waarom wede kinderwagen niet op of voor de achterbank willen maar echt in de kofferbak en goed beveiligd: in geval van een ongeluk wil ik hem niet los in de buurt van mijn kind hebben zitten. Veel te gevaarlijk. Dus dat ding gaat mooi achterin.   en nee, ik wil hem dus óók niet los naast mijn hond hebben zitten, zelfde reden! Vandaar de keuze voor bench dan wel rekken.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Autobench versus metalen afscheiding
Hartelijk dank voor alle reacties!   Ukkepuck, een ford C-Max is bepaald geen kleine auto en we hebben deze destijds juist gekocht met het oog op eventuele kinderen en deze situatie. De auto is groot genoeg, we zijn alleen op zoek naar de beste manier om alles mee te kunnen nemen.   De kinderwagen op de achterbank of enkele stoelen plat zou voor nu kunnen maar is voor de lange termijn, met het oog op verdere gezinsuitbreiding, geen definitieve oplossing.   We hebben overigens geen hoedenplank.   We hebben inmiddels besloten om voor afscheidingsrekken te kiezen welke stevig in de auto vastgezet worden. Waarom deze oplossing en niet een autobench? De rekken zijn er wat moeilijker uit te halen mocht dat nodig zijn, maar zijn dan wel een stuk makkelijker op te bergen. Lichter, platter, je schuift ze zo achter een kast in de schuur. We weten dat Ziva een bench niet prettig zal vinden en op den duur met steeds meer tegenzin de auto in zal gaan. Op dit moment is de auto voor haar al een moetje; niet leuk, maar vooruit dan maar. We belonen haar ook nog elke keer voor het erin springen. We hebben dit een tijdje niet gedaan en dan doet ze het wel, maar steeds minder vlot. Mochten we haar in een bench zetten dan zal ze echt tegen autoritten op gaan kijken en dat is niet handig, want ze moet er vaak in mee. Een afscheiding zal ze ook niet fijn vinden maar zal stukken beter zijn dan een bench.  Ook ben ik een beetje bang dat we, als we voor een bench kiezen, inderdaad de kans bestaat dat deze helemaal dicht gebouwd wordt mochten we eens veel mee moeten nemen (op vakantie/weekendje weg). We zullen niet met volle auto + hond naar zuid-Frankrijk rijden maar een rit van 2 uur zou best kunnen. Dan voel ik me prettiger bij de rekken, die er voor zorgen dat er boven Ziva nog ruimte is en ook richting de achterbank een een open stuk voor frisse lucht (evt mbv een ventilator) Een nadeel is dat de rekken specifiek voor deze auto zullen zijn. Dit was de voornaamste reden dat ik toch twijfelde. Maar toen bedacht ik me dat we de kinderwagen hooguit een jaar of 6 nodig zullen hebben en ik was eigenlijk niet van plan voor die tijd een andere auto aan te schaffen. Dat, icm de andere voordelen, heeft gezorgd dat we voor de rekken hebben gekozen.   Iedereen hartelijk dank voor het meedenken!
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Autobench versus metalen afscheiding
Hoi hoi!   Nu er een kleine op komst is, zijn wij aan het bedenken hoe we straks alles mee gaan nemen in de auto. Denk hierbij aan 2 volwassenen, 1 kind (op den duur waarschijnlijk 2), kinderwagen en hond.   We zien het makkelijk gebeuren dat we regelmatig met al deze spullen in de auto zitten. En dus hebben we een probleem, want zó groot is onze auto nu ook weer niet    We hebben een Ford C-max. We twijfelen nu tussen een metalen autobench en metalen scheidingsrekken om te zorgen dat zowel Ziva als de kinderwagen veilig achterin vervoerd kunnen worden.   Maar we weten niet goed waar we nu het beste aan doen.   Autobench: + kan makkelijk uit de auto worden gehaald moest er iets groots vervoerd moeten worden + meest veilige manier om hond in de auto te vervoeren + Ook in andere auto’s te gebruiken - Ziva vindt dit niet prettig en zal steeds meer tegen autoritten op kijken - het is een groot, onhandig ding wat continue in de auto staat óf op een andere plek verschrikkelijk in de weg staat - Moet waarschijnlijk nog op blokken omdat anders de deur niet open kan ( opstaande rand kofferbak)   Metalen afscheiding (op maat gemaakt voor de auto en aan de carosserie te bevestigen. Het gaat dan om een stuk boven de stoelen en een stuk wat de achterbak doormidden deelt) + neemt minder ruimte in beslag, zowel in als buiten de auto + Voor Ziva fijner + Veiliger als we op vakantie gaan; geen risico op rondom inbouwen - Niet te gebruiken in een andere auto (tenzij we precies dezelfde nemen) - Wat minder veilig dan een autobench (maar toch al beter dan nu, vrij in de achterbak) - Minder makkelijk snel uit de auto te halen als dat nodig is     Qua kosten komt het ongeveer gelijk uit. Zijn er mensen die nog plus- of minpunten hebben voor een van beide methodes? Ervaringen?   Ziva heeft de grootte van een forse Australische Herder (25 kg). In een tuigje op de achterbank is GEEN optie!
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Hond en thuiswerken
Ik ben het met Aurelia eens. Ik denk niet dat je te weinig doet maar je kunt de indeling misschien wat veranderen. Sta wat eerder op en vervang dat halfuur wandelen in de ochtend door 1 uur. Ga dan lekker naar het bos of ander losloopgebied als dat kan. Lukt dat niet, probeer dan een andere leuke route te vinden die ongeveer een uur duurt. Of zelfs meerdere, en laat je hond kiezen welke route het die dag wordt (je zult zien dat er afgewisseld wordt )   Als je dan de rest van de dag wandelingetjes van 15 tot 30 minuten maakt en zelfs af en toe nog iets te doen geeft, heeft hij écht niets te klagen hoor!
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Welk ras is een actieve gezinshond?
" Deze 3 Kooikerhondjes kom je waarschijnlijk tegen tijdens trainingen en wedstrijden. Dan hebben ze het reuze naar hun zin: er kan nl. "gewerkt" worden.   Een Kooikerhondje is een werkhondje, dat voldoende uitdaging moet krijgen. Geef je die uitdaging niet dan gaat het Kooikerhondje zich vervelen en dat komt zijn gedrag zeker niet ten goede.   Oorspronkelijk helpt het Kooikerhondje de Kooiker met de eenden in een fuik te lokken in de eendenkooi.   https://www.kooikerhondje.nl/ras/eendenkooi/   " Loesje Toevallig niet  Één is van een vriendin van me, ze woont wel een heel eind weg dus ik zie ze niet zo vaak. De twee andere zien we tijdens het lopen vaak.   Maar inderdaad, het hondje van mijn vriendin mag lekker behendigheid doen en één van de twee anderen doet behendigheid en speuren. Het derde hondje weet ik niet.   Ik denk dat bijna elke hond het beter doet als ze af en toe lekker kunnen werken, mits je een sport/taak doet die ze leuk vinden.
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Welk ras is een actieve gezinshond?
" Helaas heb ik de kooiker de laatste tig jaar zien veranderen. Ze horen zeker niet zo te zijn als jij omschrijft. Maar op de training heb ik ze een aantal keren gezien, uitvallen en bijten.  Als je bedenkt dat de kooiker  niet heel veel voorkomt op de training, bij ons althans, zegt het mij genoeg. " ientje Ik ken dan weer drie hele leuke kooiker hondjes  maar dat zijn dan ook wel de enige drie die ik ken 
honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva schreef in Hoeveel heeft jouw hond er?
"      Ach gossie, Ogin heeft niets.    " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Tuurlijk wel! heel veel haar  ik denk dat ze de zachtste knuffelbeer is van allemaal 
 

Vrienden van Liz

honden foto van Team Black & Whitehonden foto van Nadine honden foto van Chantal, Sailor & Binkyhonden foto van Vera en Zivahonden foto van Tamara met Kenzohonden foto van Anna en Freya

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^