Hersenwerk / spel topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Volgens mij bestaat dit topic nog niet (althans geen recente)


Het lijkt mij leuk een hersenwerk / voerspel topic te openen voor de honden. Eigenlijk is alles waarmee je je hond kunt vermaken welkom, evenals recepten voor op de Lickimat, Kong oid.

Mijn honden krijgen de laatste tijd niet heel veel hersenwerk meer in de vorm van puzzels. Nog wel af en toe hoor, maar niet meer wekelijks. Kongs, Lickimatten, voerspellen, snuffelmatten krijgen ze echter wekelijks.


Het lijkt me leuk om dit met elkaar te delen, voor inspiratie en motivatie.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zal meteen aftrappen. 

 

Deze berg gaat zo de vriezer in. Ik heb nog meer voerspeeltjes, maar dat past niet aangezien ik volgende week nog een lading barf binnenkrijg. 

 

In de speeltjes zit: een mix van ei, broccoli en wortel, mix van havermout, karnemelk, banaan, appel en chiazaad, pindakaas, en garnalen en kreeftjes bovenop. 

 

543984.jpg

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Ohw ik volg heel graag mee!

Hersenwerk doen vind ik altijd heel erg leuk, maar de inspiratie om er ook iets lekkers van te maken is er niet altijd.

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel 3 doggies

honden foto van Marjolein & Mabel

Ik volg graag mee!

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Ik volg ook mee!

 

Wij doen best vaak spelletjes met Penny, meestal gewoon 'zelfgemaakte' dingen (een eierdoos gevuld met proppen papier met daarin snoepjes, een doos met opgeplooide wc-rolletjes met daarin een snoepje,...) of een snuffelmat. We hebben ook een aantal puzzels van Nina Ottosson gekocht, maar daar is Penny een keer ze het door heeft zo snel mee dat ze er binnen de 30 seconden alles uit gehaald heeft. Ze blijft ze wel leuk vinden, want alles met snoepjes is gewoon leuk hp-angel Als iemand tips heeft voor meer uitdagende puzzels, lees ik het graag!

 

Er liggen ook standaard in de diepvries een aantal gevulde Kongs en een Lickimat, maar die krijgt ze maar 1 of 2 keer per week omdat het echt een extraatje is op haar normale eten. Vulling is meestal een combinatie van magere yoghurt, banaan, pindakaas, stukjes gevriesdroogd vlees, stukjes appel... een beetje wat ik in huis heb.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

leuk!!

 

Hier ook fan van voerspeelgoed! Naast de gewone Kong is hier de Lickimat ook favoriet. Ik gebruik het voor soms gewoon zijn vlees, maar nog leuker om er lekkers in te doen! Kwark, groentemix, pindakaas, fruitjes.. alles proppen we er wel in en op! hp-shiny

Voor brok of gewoon andere droge snoepjes is Fen helemaal leip van zijn Kong Wobbler!

De slang en Kong Quest van de foto van Pascale staan nog op de kooplijst, om meer afwisseling te geven in voerspeeltjes

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Zo dan! Dat ziet er goed uit voor Kahlua en Willow.

 

Die groene slang had ik ook voor Nero maar die vrat hij gewoon op! Hele stukken haalde hij er van af. Heb hem toch maar weggegooid, want wil toch voorkomen dat hij zo'n stuk rubber opeet.

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Super leuk topic!

Ik volg graag meehp-smile

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" leuk!!
 
Hier ook fan van voerspeelgoed! Naast de gewone Kong is hier de Lickimat ook favoriet. Ik gebruik het voor soms gewoon zijn vlees, maar nog leuker om er lekkers in te doen! Kwark, groentemix, pindakaas, fruitjes.. alles proppen we er wel in en op!
Voor brok of gewoon andere droge snoepjes is Fen helemaal leip van zijn Kong Wobbler!
De slang en Kong Quest van de foto van Pascale staan nog op de kooplijst, om meer afwisseling te geven in voerspeeltjes "

Ja super! Ik heb zelf ook 2 Lickimatten en een Lickimat wobbler, deze liggen al in de vriezer! De Kong Wobbler is ook leuk! Helaas gebruik ik deze vrij weinig aangezien die van mij geen brok eten. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Hier eten ze 's avonds uit lickimatten. In de zomer soms ter verkoeling wat bevroren spul van een lickimat, maar gezien het knagers zijn, doe ik dat niet zoveel want ze doen alles kapot.

Ze pakken gewoon zo de lickimat ook vast en lopen er mee rond, of Piiri vb wil zo graag àlles hebben, dat ze er gaten intrekt.

Kong wobbler krijgen de RuPi's als ze alleen zitten, maar ze krijgen hem beide gewoon open.

Dus ja, ik doe het eerder voor mijn gemoedsrust , maar eigenlijk hebben zij er niet veel aan, ik heb er het meeste werk aan door ze eerst op te vullen en daarna de afgebeten stukken te gaan verzamelen :p

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Leuk!! Ik volg. 

May mankt nu al bijna 1 week. Waardoor de echte lange wandelingen, of loslopen er even niet in zit. En er meer hersenwerk word gedaam.

 

Vanochtend nog 2 eierdozen gepakt en die gevuld met haar brokken. Het is denk ik een jaar geleden dat ik wat met eierdozen gedaan heb. Dus ik heb ze gewoon dicht gedaan en gezegt succes ermee tongue-out

Duurde ook wel even voordat ze door had hoe die ook alweer open ging.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

" Ja super! Ik heb zelf ook 2 Lickimatten en een Lickimat wobbler, deze liggen al in de vriezer! De Kong Wobbler is ook leuk! Helaas gebruik ik deze vrij weinig aangezien die van mij geen brok eten.  "

Fen eet heel soms brok, voornamelijk op vakantie of als we ergens logeren, maar hij werkt ook heel goed met gedroogde blokjes runderlong die ik zelf droog hp-shiny ik maak ze dan zo groot dat ze niet te makkelijk door het gat passen, gegarandeerd plezier haha!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ik ff een commerciële mergpijp gekocht, uren lik plezier tongue-out Die bewaren we dus, even goed schoonmaken en misschien gepureerde groentjes erin (kcal moet laag blijven vanwege het gewicht) Iemand een idee hoe ik dat veilig kan aan maken voor de plak, zonder vriezen? Kan ik boekweit meel of zoiets gebruiken?

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik moet bekennen dat ik zoiezo een tijd weinig met hersenwerk gedaan heb. Merk ik nu ik het weer iedere ochtend doe.. 

 

Maargoed deze ochtend 5 handdoeken gepakt (voor in de keuken) en deze met brokjes gevuld dat May ze uit moest rollen. Heb de handdoeken nog in een doosje gezet, waarin ze stevig tegen elkaar stonden en May ze er ook nog eerst uit moest tillen.

Koste May wel wat moeite, gewoon omdat ze het niet meer gewend was.. 

Ideaal.

543996.jpg

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva krijgt nu al sinds een hele tijd brok en dat vind ik eigenlijk superleuk hp-smile

gewoon omdat ik er zo veel meer mee kan dan met vers vlees. Daarmee kwam ik niet verder dan in een Kong stoppen en evt invriezen. Maar in de zomer ging dat nogal eens mis (vliegen) en in de winter vond ik het te koud voor ijsjes. En niet bevroren was het voor Ziva geen enkele uitdaging, ze had ze sneller leeg dan ik ze kon vullen. 

Nu krijgt ze brok en dat is stiekem wel heel leuk hp-shiny

‘s Ochtends krijgt ze het gewoon in haar bak, dan maken we een lange wandeling en heb ik verder weinig tijd. ‘s Avonds doe ik lekker spelletjes met haar!

 

ik heb een paar hersenwerkjes die ik regelmatig pak, wel merk ik als ik te vaak dezelfde doe dat ze het saai begint te vinden. Dan is het meer irritant voor haar dat ze niet gewoon haar eten kan eten maar dat ze telkens weer hetzelfde moet doen om de brokjes te kunnen pakken. 
Sinds een paar maanden heb ik de pyramid van My Intelligent Dog, ik dacht hiermee een grote uitdaging te hebben maar dat viel tegen hp-frustyToch vindt ze hem wel leuk voor één tot twee keer per week.

groot succes is nog steeds het zelfgemaakte snuffelkleed 

539122.jpg

Gelukkig maar want er zit zó veel werk in! surprised Inmiddels is hij zo mishandeld dat ik hier en daar reparaties moet uitvoeren hp-shiny en dat terwijl Ziva juist een hele lieve, voorzichtige hond is.

 

In de winkel ligt een bal waar voertjes in kunnen en ook dit is eens in de week een groot succes. Lekker dat ding door de ruimte meppen! Totdat hij ergens achter ligt want dan moet ik helpen om hem te pakken, o wee als er iets beweegt doordat zij dat probeert hp-angel En dan heb ik het over een lege doos, deur, tas, noem maar op. Ze durft daar niet zomaar iets achter uit te pakken.

Ik denk dat ze een Kong Wobbler daarom ook heel leuk zou vinden, misschien die ook maar eens aanschaffen. Ik heb alleen geen plek meer voor al die spellen hp-frusty luxeprobleem!

 

Wat ze ook heel leuk vind is als ik snoepjes ga ‘verstoppen’. Dan laat ik haar in de gang wachten en leg ik her en der in de kamer brokjes neer. Ik begin op makkelijke plekken; op de vloer, naast de tafelpoot, naast de bank, etc. En langzaamaan ga ik ze dan meer verstoppen; achter de tafelpoot, tussen de opgevouwen plaids.

Tien ik hier mee begon keen ze me na elk snoepje aan: en nu? Ik bleef maar zeggen: zoek! Dat deed ze dan braaf tot ze de volgende had. Op een gegeven moment ben ik bewust op mijn telefoon gaan spelen, dan weet ze dat ze geen aandacht krijgt en ging ze zelf maar op zoek. Nu ze dat vertrouwen heeft, gaat het zoeken veel beter!

Soms kan ik even geen verstopplekjes meer bedenken. Dan leg ik een heel spoor uit; ik begin bij de deur, over de rand van de kast, naar de bank toe, langs de rand van de salontafel af, over de balkjes van de salontafel, helemaal door de kamer heen. Zo leuk om haar dan te zien denken; hmm, ik kan niet meer verder zonder op de bank te springen, zou dat mogen? Kijkt ze mij aan, ik zit op mijn telefoon, los het zelf maar op! En dan springt ze uiteindelijk toch maar op de bank en is ze helemaal blij.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Heb vandaag weer eens een van de oude ballen met gat of hoe zoiets ook heet, uit de kast getoverd. Ideaal makkelijk gevuld en May is wel 5 minuutjes zoet.. 

 

544042.jpg

544043.jpg

Simpel spel gewoon met haar neus rollen en het voer komt eruit rollen.

 

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Ik volg!

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Ik volg!

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje) 3 doggies

honden foto van Lineke & Saar(tje)

544103.jpg

www.hondenpage.comIk merk dat ik periodes heb dat ik regelmatig hersenwerkjes aanbiedt en soms ook tijden niet.

Wat Saar ook erg leuk vind is een apparaat waarbij ze op een bel moet drukken waarna er een snoepje uit het apparaat komt. Dit kan je makkelijk beginnen en dan steeds verder opbouwen. ( foto bovenin mijn bericht, foto verplaatsen op m'n mobiel lukt niet) 

Ik stop iets lekkers in een microvezel doekje en knoop dat strak dicht, dit doe ik met meerdere doekjes en die rol ik in een handdoek. Duurt wel even voordat Saar alles open heeft.

Snuffelmat is altijd succes, evenals de lickimat.

Snoepjes door het huis verstoppen en Saar laten zoeken (zowel op de grond als op voorwerpen en onder kussens). Of snoepjes onder kopjes en Saar laten aangeven welk kopje het snoepje heeft. 

We hebben een paar hondenpuzzels die we af en toe tevoorschijn halen. Ik zag dat ze bij onze hondenschool ook puzzels verhuren dus die ga ik binnenkort uitproberen. Ben ik serieus blij mee want de aanschaf is redelijk prijzig en huren is veel goedkoper en geeft meer afwisseling.

Een bal waarin je brokjes kan stoppen en die ze dan moet rollen is ook leuk. Sinds kort (nooit eerder aan gedacht, schaam schaam) ook begonnen met voerverrijking met haar verse voer door de aankoop van een wobbler. De collectie voor vers voer speeltjes ga ik langzaam uitbreiden nu. Dus mochten er nog tips zijn (heb al wat langs zien komen ook in dit topic) dan hoor ik die graag 

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

544142.jpg

Een tijdje geleden wat leuke dingen via marktplaats gekocht. Vandaag eindelijk alles goed kunnen bekijken.

Ik ben super benieuwd en vanmiddag gaan we de eerste dingetjes uitproberen!

 

De rode. Piramide kent Aedon al, maar de onderste 3 dingen zullen echt compleet nieuw zijn.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Die rechtsonder ken ik! Is zeer uitdagend. Duurde hier wel maar 5 minuten tot het kapot was. Odin 'gooit' altijd met zijn voerspelletjes, zeker als het te lang duurt, daar was deze dus niet tegen bestand. hp-frusty

 

Ik heb een Kong, voerbal, lickimat, gebruik huis-tuin-keuken spullen en ik heb ook de Beeztees WobbleX. Te vergelijken met de Kong Wobbler, maar het is nog rond te slingeren door de hond. Odin houdt er van dingen rond te smijten.

544145.jpg

honden page profiel DanielleDanielle

Duss... Nero wil geen moeite doen voor zijn gewone voer. hp-sleephappy

Ik had natvoer voor vandaag en ik dacht, leuk ik doe een gedeelte in de kong en een gedeelte in zijn bakje. Ik gaf hem eerst de kong maar hij vond het niet de moeite waard. Hij dacht, ja dáág geef me gewoon het bakje, veel makkelijker! Uiteindelijk hem toch maar het bakje eerst gegeven. Dat at ie zo op, en hij had nog honger (want een gedeelte zat in de kong). Toen gaf ik hem de kong en nam hij het eerst aan, tot hij dus merkte waar hij moeite voor moest doen. Normaal krijg hij bijv pindakaas in zijn kong en daar is hij wel zoet mee. 

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Wat grappig, bij Bobby is dat juist andersom. Als ze brok krijgt, deed ik de helft in haar bakje en met de rest dan wat puzzels vullen. Dan liet ze juist meteen het eten in haar bakje staan om lekker te gaan puzzelen. Veel leuker dan zo’n saai bakje leegeten. Nu doe ik dus haar hele maaltijd in hersenwerkjes, tenminste als het brok is.
Voor vlees heb ik ook wel wat dingetjes, zoals eiervormpjes en ijsblokvormpjes, maar dan vind ik toch even wat meer gedoe.

honden page profiel DanielleDanielle

" Wat grappig, bij Bobby is dat juist andersom. Als ze brok krijgt, deed ik de helft in haar bakje en met de rest dan wat puzzels vullen. Dan liet ze juist meteen het eten in haar bakje staan om lekker te gaan puzzelen. Veel leuker dan zo’n saai bakje leegeten. Nu doe ik dus haar hele maaltijd in hersenwerkjes, tenminste als het brok is.
Voor vlees heb ik ook wel wat dingetjes, zoals eiervormpjes en ijsblokvormpjes, maar dan vind ik toch even wat meer gedoe. "

Haha maar dat is ook veel leuker! Nero is altijd al een kieskeurige eter geweest.. hij laat ook regelmatig zijn eten staan (normaal gesproken kvv, heel af en toe dus natvoer). Als hij dan vlees krijgt wat hij niet helemaal geweldig vindt, gaat hij net zo lang in hongerstaking tot er een dag komt dat hij lekkerder vlees krijgt. Dan eet ie het. Maar dan wil hij er dus blijkbaar niet te veel moeite voor doen.. Echt lekkere dingen doet hij wel weer graag moeite voor. tongue-out Zoals ei, pindakaas, plakje kipfilet, etc. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik heb dus eindelijk zo een Beast te pakken gekregen bij action tongue-out Wat een takke herrie maar het is echt een succes hier. Hij gaat er helemaal los op hihi.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

We laten Jake zitten in de woonkamer en verstoppen zijn bal in een andere kamer en dan zoeken maar cool

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Echt, dat weer momenteel hier. Ik wilde net met Odin foto's maken in de sneeuw, en hij wilde niet. Dat wordt geen lange ronde. Toen bedacht ik mij wel, aangezien er KVV op het menu staat, ik niet genoeg uitdagends heb om KVV uit te eten naast de Kong. Dus heb deze maar besteld bij Alie voor de volgende keer. De grote was 30 cm bij 30 cm, mooi formaatje voor Odin. Dat gebeurt ook niet elke dag.

544171.jpg

 

Edit: die andere dingen die jullie hebbdn voor KVV zijn ook super. Alleen Odin raakt nogal snel gefrustreerd als het te lang duurt naar zijn zin, en dan loopt hij weg. hp-frusty

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Een keer is meer als voldoende. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Man, man, winkel afspraakje bij action en ik ging los. Heb nog nooit zoveel in één keer gekocht daar haha, deze is echt een succes hp-smile Blij mee.

544172.jpg

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

Ik heb een Kong Wobbler voor Penny gekocht, maar ze weet echt niet wat ze er mee moet aanvangen. Ze snuffelt wat aan het gat en probeert met haar tong de brokjes eruit te vissen en duwt zachtjes met haar neus tegen de Wobbler, en als dat niet lukt gaat ze gefrustreerd naar de Wobbler liggen blaffen en naar mij kijken van 'haal dat er eens uit'. Ik heb nochtans een aantal keer getoond wat de bedoeling is, maar ze lijkt het niet te snappen. 

 

Zou het kunnen dat hij gewoon te zwaar is voor haar en dat ze daardoor niet snel genoeg succes heeft om er iets uit te krijgen? 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: extreem haaruitval door Leishmania
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^