Australische herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Loulou30Loulou30

Ik heb een Australische herder en de vraag is of deze overweg zou kunnen met een puppy. Het idee zou zijn om niet een puppy van hetzelfde ras te nemen. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hoe oud is je hond?

Hoe gaat hij in het algemeen om met andere honden en puppy's?

Wat voor ras wil je er bij nemen dan?

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

457702.jpg470807.jpg479985.jpg528082.jpg527323.jpg

Dat is afhankelijk van je aus, bij mij heeft het nooit problemen gegeven, toen mijn aus 5 was kwam er een Aussie meisje bij, deze accepteerde zij binnen een dag. 

Binnen 12 uur spelde ze al met elkaar. 

 

Ook het flatcoated retriever pupje van mijn ouders wat in 2019 bij hun kwam wonen werd gelijk geaccepteerd. 

 

Mijn aussie dames zijn 4 dagen per week bij mijn ouders als ik aan het werk ben. 

 

Mijn Aussie's zijn dan ook beide super sociaal, kunnen met alle honden groot of klein overweg. 

 

Augustus 2022 heb ik mijn oudste aus in laten slapen, het is de bedoeling dat er mei/juni dit jaar weer een pupje bijkomt ( mits er bij 1 van de 2 fokkers waar ik op de lijst sta genoeg teefjes geboren worden ) , ik verwacht hier totaal geen problemen mee, denk dat het pupje vanaf dag 1 geaccepteerd wordt ( mijn andere aus mist haar maatje, ze is liever bij mijn ouders thuis dan bij mij, sinds de oudste er niet meer is ) 

honden page profiel Loulou30Loulou30

Dat is waarschijnlijk het enige mogelijke probleem. Ze is nog maar 10 maand. Hebben helemaal geen problemen met haar en vanaf dag 1 was ze heel braaf. Met andere honden is ze altijd heel speels. Zouden misschien aan een berner sennen denken aangezien we iemand kennen die 2 pups over heeft. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Is dat de reden om een pup erbij te nemen, omdat iemand 2 pups over heeft?

Weet je ook of de berner senner pups uit gezonde ouders komen?

 

Op zich zou het verder wel kunnen, als je hond verder al stabiel en sociaal is.

En als je tijd en geld genoeg hebt voor 2 honden, dan moet het kunnen.

 

Je hebt dan wel 2 totaal verschillende rassen, ook qua energie level zeg maar.

 

Wij hebben ook 2 honden van verschillende rassen, dat geeft hier geen problemen.

Wel heeft de zwarte hond veel meer behoefte aan actie en werk, dus dat krijgt hij dan ook.

 

 

 

honden page profiel Loulou30Loulou30

Is niet de enige reden hoor. Wouden ook een speelmaatje erbij en ook zelf wouden we wel er 2 hebben. Maar zijn aan het bouwen en wouden dat pas in het nieuw huis, maar zou nu dus net goed uitkomen.

Onze aussie is een stamboom en de berner sennen ook dus alles is prima in orde daar. Ouders hebben ook geen problemen van het nest. Klopt inderdaad wel dat beide hun energie level op een ander niveau zit.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Wat grappig, ik heb een kruising Australische Herder x Berner Sennen. Maar ze lijkt (uiterlijk en innerlijk) het meest op de AH.

 

ik zou haar absoluut geen plezier doen met een pup in huis, op straat loopt ze er altijd met een grote boog omheen. Pubers vindt ze dan wel vaak heel leuk hp-angel

 

maar toen ze jong was, was dat anders, toen kon ze overal wel mee.

 

ik zou dus vooral kijken naar hod je hond met pups is en daar je beslissing op baseren. En niet op de ervaring van mensen met een hond van hetzelfde ras 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zelf zou ik eerst mijn eerste hond volledig volwassen laten worden, zometeen heb je een pup en een puber. De pup neemt heel veel over van de puber, is dat wat je wilt? Twee honden is veel meer werk, ik heb twee x twee honden gehad en zei toen, nooit meer. Maar ik heb en had geen auto. Maar met een hond ben je meestal wel welkom, met twee wordt dat vaak al moeilijker.

Een berner eet ook veel meer, dus veel meer kosten, denk ook aan verzekering. Zeker voor een berner met vaak nierproblemen en gewrichtsproblemen is een verzekering aan te raden.

 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik vind zo'n klein leeftijdsverschil niet ideaal. Als ze jong zijn respecteren ze elkaars grenzen vaak niet en hebben ze alle twee hormoonpieken waardoor de onderlinge dynamiek niet altijd even fijn zit. En als ze oud zijn zit je met twee honden met kwaaltjes en zorgen. Al worden Berners vaak wel minder oud dan Aussies helaas. Ik ken ook mensen waarbij het goed gaat hoor. Maar eerlijk gezegd ken ik meer mensen die achteraf zeggen dat ze er voortaan liever wat meer leeftijdsverschil willen. Een volwassen stabiele hond bij een pup is gewoon een stuk relaxter. Ze helpen bij het opvoeden. Waar je bij twee jonge honden toch meer een scheidsrechter moet zijn. 

Volgende forumvraag: Hoe plaats ik foto?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^