Zeeman

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RobinRobin

Weet iemand of een hond in de zeeman mag komen?

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Je bedoelt de winkel 

Ik heb nog nooit commentaar gehoord als ik mijn hondje mee naar binnen nam 

honden page profiel RobinRobin

Ja, ik bedoel de winkel haha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Staat meestal aangegeven of het verboden  is ....

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik vraag t altijd, hier mocht t wel. Maar nu is alles anders, gewoon vragen.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Nee, dat mag niet. Ook een beetje aan anderen denken hè. Niet iedereen vindt het fijn om overal honden tegen te komen. Dat sommige winkeleigenaren het goed vinden..oké....maar die kijken dan ook niet verder dan hun neus lang is.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 2 doggies

Vaak mogen ze wel mee naar binnen op plekken waar geen eten verkocht wordt dus denk dat het wel kan. 

honden page profiel May May

honden foto van May

ik werk daar. en in het filiaal waar ik werk mag het. zolang de hond aangelijnd is en niet agressief is naar andere mensen is het goed.

honden page profiel May May

honden foto van May

maar ik zou het wel vragen voor de zekerheid omdat ik niet weet of elk filiaal het goed vind!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Nee, dat mag niet. Ook een beetje aan anderen denken hè. Niet iedereen vindt het fijn om overal honden tegen te komen. Dat sommige winkeleigenaren het goed vinden..oké....maar die kijken dan ook niet verder dan hun neus lang is. "

Nou ja zeg, als jij je hond netjes kort hebt aangelijnd, daar heeft een ander toch geen last van. 

Ik vind kinderen over het algemeen in winkels ergerlijker dan iemand met een hond. 

Ik neem overigens zelf nooit mijn hond mee naar de winkel, behalve een enkele keer naar de dierenwinkel. 

Ik heb niet het idee dat ik hem er een plezier mee doe.  

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Er zijn mensen die bang zijn voor honden, of het onhygiënisch vinden, of allergisch zijn. Dus je verontwaardigde reactie vind ik misplaatst Bulleke. Vergelijken met kinderen is niet relevant. In kledingwinkels mogen geen honden komen. Alleen bij bouwmarkten of de welkoop etc. Je hond meenemen is nogal ikke ikke ikke. Kleine moeite om aan anderen te denken. 

honden page profiel RobinRobin

Bedankt voor de reacties allemaal. Ik heb het filiaal even gebeld en het mocht!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Bedankt voor de reacties allemaal. Ik heb het filiaal even gebeld en het mocht! "

 

Ik ken in mijn plaats 5 winkels van Zeeman. In alle 5 zijn honden toegestaan.

 

Bulleke's  verontwaardiging is terecht.

honden page profiel RobinRobin

" Er zijn mensen die bang zijn voor honden, of het onhygiënisch vinden, of allergisch zijn. Dus je verontwaardigde reactie vind ik misplaatst Bulleke. Vergelijken met kinderen is niet relevant. In kledingwinkels mogen geen honden komen. Alleen bij bouwmarkten of de welkoop etc. Je hond meenemen is nogal ikke ikke ikke. Kleine moeite om aan anderen te denken.  "

Ik snap Bullekes verontwaardiging (bedankt overigens) want ik voel me ook wel een beetje verontwaardigd. Zit best een hard oordeel in, alsof ik alleen aan mezelf zou denken. Een hond in de winkel is sowieso niet heel handig als je ook nog een mandje moet dragen, maar in dit geval kon het even niet anders. Bovendien weegt hij 3,5 kilo dus hij loopt ook niet echt in de weg. En al woog hij 50 kilo, als het mag van de winkel dan mag het. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Nou, ik sprak laatst de filiaalmanager van een Blokker vestiging en daar mochten honden altijd naar binnen, maar ze hadden al meerdere keren een vlooienplaag gehad, of honden die op artikelen kwijlden/ze kapot vraten.

 

Dus tsja, ik snap ergens wel dat het in veel winkels verboden is. Sommige hondeneigenaren zijn halve Tokkies.

 

Sommige kinderen zie ik ook liever buiten de winkel hp-smile (maar dat was de vraag niet hahaha)

honden page profiel RobinRobin

" Nou, ik sprak laatst de filiaalmanager van een Blokker vestiging en daar mochten honden altijd naar binnen, maar ze hadden al meerdere keren een vlooienplaag gehad, of honden die op artikelen kwijlden/ze kapot vraten.
 
Dus tsja, ik snap ergens wel dat het in veel winkels verboden is. Sommige hondeneigenaren zijn halve Tokkies.
 
Sommige kinderen zie ik ook liever buiten de winkel  (maar dat was de vraag niet hahaha) "

Haha oeii dat is niet goed. Ik snap het ook als ze het niet zouden willen, daarom belde ik. Met een grote hond zou ik het ook niet snel doen, of een hond die veel haren achterlaat. Gelukkig laat mijn vriendje geen haren los :)

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Kijk, als jullie per se je hond willen meenemen naar de winkel, dan moeten jullie dat lekker doen. Maar ga niet verontwaardigd zijn dat veel mensen er last van hebben. Ik snap niks van zo’n denkwijze. Je bent niet zielig omdat ik benoem dat mensen er last van hebben. Je kan kiezen of je daar rekening mee houd, of niet. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Nou, ik sprak laatst de filiaalmanager van een Blokker vestiging en daar mochten honden altijd naar binnen, maar ze hadden al meerdere keren een vlooienplaag gehad, of honden die op artikelen kwijlden/ze kapot vraten.
 
Dus tsja, ik snap ergens wel dat het in veel winkels verboden is. Sommige hondeneigenaren zijn halve Tokkies.
 
Sommige kinderen zie ik ook liever buiten de winkel  (maar dat was de vraag niet hahaha) "

Ja, het is inderdaad wel een gevalletje, ken je hond. Mijn hond heeft nog wel eens de neiging haar achterpootje op te tillen. Dus zij gaat in winkels waar ze naar binnen mag in de draagzak, of aan een érg korte lijn en ik hou haar dan héél goed in de gaten. Dan zeggen winkels wel eens, ze hoeft niet in de draagzak hoor! Tot ze horen dat ze haar pootje wel eens optilt XD In dierenwinkels laat ik haar wel vaak lopen, maar dan is ze te druk bezig met lekkers ruiken, en de enkele keer dat ze ergens tegenaan geplast had, heb ik dit gemeld en wilde dit zelf opruimen, maar de medewerker gaf aan dat het wel vaker gebeurde en ruimde dit zelf liever op.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Kijk, als jullie per se je hond willen meenemen naar de winkel, dan moeten jullie dat lekker doen. Maar ga niet verontwaardigd zijn dat veel mensen er last van hebben. Ik snap niks van zo’n denkwijze. Je bent niet zielig omdat ik benoem dat mensen er last van hebben. Je kan kiezen of je daar rekening mee houd, of niet.  "

 

Ik zorg zelf dat mensen geen last van mijn hondje hebben. En ook niet  van mij!hp-smile

Nog nooit commentaar gehad. 

Ik snap niets van jouw starre zienswijze.hp-angel

 

Eigenaren van winkels, waar geen voedsel wordt verkocht, bepalen zelf of zij honden in hun winkel willen hebben. Ik kom regelmatig in een boekwinkel waar Casper bij het afrekenen een brokje krijgt. Honden zijn daar welkom!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Idd vragen, wettelijk hoort het op de deur aangegeven te zijn. Met een honden trolley komen ze overal binnen. Gaat meer om die ninja plasjes die weleens ziet in de kampeerwinkel of tuincentra tongue-out Waar voedsel verkocht wordt, niet doen, dat vinden mensen gek.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Idd vragen, wettelijk hoort het op de deur aangegeven te zijn. Met een honden trolley komen ze overal binnen. Gaat meer om die ninja plasjes die weleens ziet in de kampeerwinkel of tuincentra Waar voedsel verkocht wordt, niet doen, dat vinden mensen gek. "

Maar mag ook niet van de Warenwet. Ik heb Remi als pupje van 2kg eens na vragen de AH mee ingenomen (het mocht van meisje achter de info balie). Ik was met mijn moeder mee, dus raakte ook niets aan in de winkel. We werden bij de zelfcheckbalie aangesproken door een bedrijfsleider ofzo. Ik legde aan dat ik toestemming had gevraagd, ik wist niet beter nog, waarop ze aangaf met hen in gesprek te gaan er over (voelde erg schuldig embarassed). Zij legde uit dat vanwege de Warenwet (? alweer bijna 5 jaar terug), dat als een inspecteur een hond zou zien in een winkel met etenswaren, dit de winkel duur komt te staan. Ik zie vaak genoeg hondjes in winkels, en hoor van supermarkten die het toestaan. Maar zover ik begreep kan dit de supermarkt duizenden euro's kosten.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Maar mag ook niet van de Warenwet. Ik heb Remi als pupje van 2kg eens na vragen de AH mee ingenomen (het mocht van meisje achter de info balie). Ik was met mijn moeder mee, dus raakte ook niets aan in de winkel. We werden bij de zelfcheckbalie aangesproken door een bedrijfsleider ofzo. Ik legde aan dat ik toestemming had gevraagd, ik wist niet beter nog, waarop ze aangaf met hen in gesprek te gaan er over (voelde erg schuldig ). Zij legde uit dat vanwege de Warenwet (? alweer bijna 5 jaar terug), dat als een inspecteur een hond zou zien in een winkel met etenswaren, dit de winkel duur komt te staan. Ik zie vaak genoeg hondjes in winkels, en hoor van supermarkten die het toestaan. Maar zover ik begreep kan dit de supermarkt duizenden euro's kosten. "

In een supermarkt mag t niet vanwege vers bereid voedsel. Dat is bij de Zeeman niet aan de orde.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ja, het is inderdaad wel een gevalletje, ken je hond. Mijn hond heeft nog wel eens de neiging haar achterpootje op te tillen. Dus zij gaat in winkels waar ze naar binnen mag in de draagzak, of aan een érg korte lijn en ik hou haar dan héél goed in de gaten. Dan zeggen winkels wel eens, ze hoeft niet in de draagzak hoor! Tot ze horen dat ze haar pootje wel eens optilt XD In dierenwinkels laat ik haar wel vaak lopen, maar dan is ze te druk bezig met lekkers ruiken, en de enkele keer dat ze ergens tegenaan geplast had, heb ik dit gemeld en wilde dit zelf opruimen, maar de medewerker gaf aan dat het wel vaker gebeurde en ruimde dit zelf liever op. "

Kijk, zo hoort het inderdaad. Op die manier kan het ook prima. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" In een supermarkt mag t niet vanwege vers bereid voedsel. Dat is bij de Zeeman niet aan de orde. "

Ja, reageerde vooral op het feit dat ze zei dat mensen het gek vonden. Dat vinden ze misschien ook, maar dat is niet de reden waarom het niet mag, dat bedoelde ik. Maar heeft idd niets te maken met de Zeeman, sorry voor off topic.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ja, reageerde vooral op het feit dat ze zei dat mensen het gek vonden. Dat vinden ze misschien ook, maar dat is niet de reden waarom het niet mag, dat bedoelde ik. Maar heeft idd niets te maken met de Zeeman, sorry voor off topic. "

Ah nee ik reageerde te snel. Jij reageerde op Anouk en daar had je gelijk in. Ik zat niet op te letten. hp-sleephappy

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Het is idd ken je hond , en zorg ervoor dat ie geen overlast geeft 

Ik neem thara ook heel vaak mee 

Naar de boekwinkel , de primera 

De drogist de zeeman de speciaalzaak in wijn , de schoenenwinkel.  Men kent thara wel . Ik moest schoenen passen en de verkoopster zei , geef mij haar maar even.  Ze ging even met Thara door dr winkel , even kroelen en spelen.  Bij ter stal gaat ze mee het pashok in en ligt onder het gordijn door te kijken wat er allemaal in de winkel gebeurt 

Maar hier in het dorp is het ons kent ons . De eigenaresse,van de wijn winkel woont bij mij in de buurt,  heeft zelf een hond die ook in de winkel is , de verkoopster in de schoenenzaak ook hondenbezitter . 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Kijk, als jullie per se je hond willen meenemen naar de winkel, dan moeten jullie dat lekker doen. Maar ga niet verontwaardigd zijn dat veel mensen er last van hebben. Ik snap niks van zo’n denkwijze. Je bent niet zielig omdat ik benoem dat mensen er last van hebben. Je kan kiezen of je daar rekening mee houd, of niet.  "

Mensen moeten nu sowieso afstand houden. Dus last van de hond hoeven ze helemaal niet te hebben. 

 

Ik neem mijn honden ook wel eens mee de winkel in. Vaak de Etos, vooral toen Willow nog puppy was. Alleen maar leuke reacties, mensen die een praatje komen maken. En nogsteeds trouwens. Mijn honden blijven altijd netjes aan mijn been geplakt staan, zullen niks pakken of omgooien, en gaan op de grond liggen zodra ik stil sta om iets uit te zoeken. Nog nooit ben ik iemand tegen gekomen die er last van heeft, die zullen dan wel netjes even wachten in een ander schap, en ik ben vaak ook weer binnen 5 minuten de winkel uit. Zo houdt iedereen toch rekening met elkaar? 

 

Ik snap dan weer niet zo goed, waarom ik er wel rekening mee zou houden, en mijn hond thuis te laten, en een ander er geen rekening mee zou hoeven houden, en even in een ander schap te staan wanneer die persoon bang is. Misschien heb jij niet zo'n prettige mensen in je buurt wonen, maar hier heb ik er geen last van gelukkig. En als iemand netjes aangeeft: ik ben bang voor je hond, prima. Dan wacht ik even buiten. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Mensen moeten nu sowieso afstand houden. Dus last van de hond hoeven ze helemaal niet te hebben. 
 
Ik neem mijn honden ook wel eens mee de winkel in. Vaak de Etos, vooral toen Willow nog puppy was. Alleen maar leuke reacties, mensen die een praatje komen maken. En nogsteeds trouwens. Mijn honden blijven altijd netjes aan mijn been geplakt staan, zullen niks pakken of omgooien, en gaan op de grond liggen zodra ik stil sta om iets uit te zoeken. Nog nooit ben ik iemand tegen gekomen die er last van heeft, die zullen dan wel netjes even wachten in een ander schap, en ik ben vaak ook weer binnen 5 minuten de winkel uit. Zo houdt iedereen toch rekening met elkaar? 
 
Ik snap dan weer niet zo goed, waarom ik er wel rekening mee zou houden, en mijn hond thuis te laten, en een ander er geen rekening mee zou hoeven houden, en even in een ander schap te staan wanneer die persoon bang is. Misschien heb jij niet zo'n prettige mensen in je buurt wonen, maar hier heb ik er geen last van gelukkig. En als iemand netjes aangeeft: ik ben bang voor je hond, prima. Dan wacht ik even buiten.  "

Het is logisch dat jij degene bent die rekening moet houden. Jij bent degene met de hond. Die is jouw verantwoordelijkheid. En daarmee heb je wat mij betreft ook de verantwoordelijkheid dat niemand er last van heeft. Dat betekent dus niet meenemen naar de winkel. Leuk dat je positieve reacties krijgt, maar degene die bang is zal dat ook niet zo snel in je gezicht gaan zeggen. Zo iemand moet best een drempel over om jou te vertellen dat je naar buiten moet met je hond. 

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Aan andere mensen denken noem ik dat. Ik denk dat dat ook een positieve invloed heeft op hoe mensen naar honden kijken. Nu bedenkt iedereen z’n eigen regeltjes. Wat mij betreft is dit hetzelfde als je hond loslaten in het aanlijngebied. De mensen die dit doen beweren dat niemand er last van heeft. Toch zie je aan het frustratietopic dat er wel degelijk mensen last van hebben.


Als je je hond meeneemt naar winkels waar dit normaal gesproken niet mag, confronteer je toch weer iemand ongevraagd met je hond. En dat kan vervelend zijn door angst, allergie, of misschien loopt iemand daar wel met zijn hulphond. Ik vind dat als je in winkels je eigen regels maakt, dat je niet moet klagen dat mensen in het bos hun eigen regels maken. En voor jou gaan invullen of je er wel of geen last van zou moeten hebben. Precies wat jullie hier nu doen.


Ik denk dat als iedereen zich aan de regels houdt, en zich inleeft in hoe anderen iets ervaren, dat de wereld weer wat leuker wordt. En er minder verboden komen voor de hond.

honden page profiel FieFie

honden foto van Fie

Ik begrijp je argumenten op zich wel en ik neem mijn hond ook niet mee naar de winkel, maar als TS op voorhand even belt naar de winkel om te vragen of de hond mee naar binnen mag en er wordt expliciet toestemming gegeven, kan je niet echt zeggen dat men zich niet aan de regels houdt, toch?

 

Ik heb de indruk dat het in België over het algemeen gewoon ook niet mag, ik kom echt nooit honden tegen in winkels. Uitgezonderd misschien af en toe chihuahua in een handtas.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kosten dierenarts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^