HondenPage baasje Bigs&Neo

Wat schreven de vrienden van Bigs&Neo op het forum

honden page profiel MartineMartine schreef in Hond bijt puppy
Wat ik me afvraag : hoe maak je een buitenpupje zindelijk 's nachts?  Doet hij zijn gevoeg dan in zijn stro?  Of gaat die buiten? Mijn pups gingen mee met me naar bed, als ze 's nachts bewogen, nam ik ze mee naar beneden om een plasje te doen, hoe doe je dat met een "schuurhond"?   Ik dacht echt dat de manier van met een hond omgaan zoals in de negentiende eeuw, aan het uitsterven was.  Ik zat er serieus naast...
honden page profiel MartineMartine schreef in Hond bijt puppy
Het is een overdekte schuur, zegt ze, dan denk ik dat het iets met een dak is, maar niet tochtvrij... ach, laat maar.
honden page profiel MartineMartine schreef in Hond bijt puppy
"   Nest verlaten, helaas, jouw hond heeft ook het nest verlaten. Zoals elke andere hond en daar moet een hond aan wennen. Mist nestwarmte? Ze heeft bergen stro om haar heen, ze heeft een heerlijke luxe mand en het weer zit goed mee, vandaar ook de aankoop in de zomer . Nestwarmte voldoende. Tja, een rottweiler die haar net op haar plekje zet, terecht zou ik zeggen in dat geval ze te druk met hem omgaat. (Mijn vraag was dus hoever kan je gaan). Nog bruikbare tips? Het lijkt zeker heel somber zoals je het verhaaltje brengt, maar mijn puppy maakt het geweldig, ze heeft de laatste week niet meer gejankt 's nachts, ze is blij, ze eet goed, ze mag zo nu en dan naar binnen om te spelen en op de bank (foei) te spelen met ons. Zielig om dan buiten te slapen? Nee hoor. Hier komt geen verandering in. Het is een waak-achtige, ze moet opgroeien buiten. Heeft onze andere hond ook gedaan. En dat gaat prima! Waakhonden slapen ook bijna altijd buiten. Niks zieligs aan. Honden uit het wild slapen ook buiten. Sterker nog, die worden in het bos geboren. Het is nou niet alsof ze het niet overleeft. " Harley en meghan Natuurlijk overleeft ze het, maar laat haar een keer kiezen wat ze wil binnen of buiten.  Ik weet wat mijn honden kiezen hoor, ze hebben een hondendeur en kunnen buiten wanneer ze maar willen, ze liggen liever bij ons in de zetel.    Ik sterf ook niet als ik in een tent woon, ik weet echter dat ik liever in mijn warme en comfortabele huis woon dan in een tent.   Wij woonden in de prehistorie ook in holen, waarom heb jij een huis?  Neem een hol, je gaat niet dood hoor.
honden page profiel MartineMartine schreef in Hond bijt puppy
Helaas...   Ze heeft net het nest verlaten, mist nestwarmte en zit bij een Rottweiler die haar net op haar plaats gezet heeft, leuk hoor.
honden page profiel MartineMartine schreef in Gebeten en niet terug reageren ?
Ik geloof dat je niet weet wat je vraagt : een hond die terugknokt?  Heb je wel eens een gevecht dat menens is gezien? Dat wil je niet meemaken!  Be carefull what you wish for, zou ik zeggen. Het is aan jou om je hond te beschermen tegen zulke zaken.
honden page profiel MartineMartine schreef in Hond bijt puppy
Een puppy buiten?  Wat zielig.  
honden page profiel MartineMartine schreef in Help, Nala misschien gedekt!
Laat haar maar snel helpen zodat je geen angst moet hebben voor eventuele zwangerschappen.
honden page profiel MartineMartine schreef in tuin
Wij hebben ook kunstgras, erg handig en het blijft mooi.
honden page profiel MartineMartine schreef in Duitse herder buiten
" Hier ook een sloper en dan bedoel ik echt een grote sloper, er zijn al 2 deuren compleet vernield,  kapstok uit de muur getrokken, bank kapot gebeten en zo kan ik nog even doorgaan maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om hem dan maar buiten te zetten, ook niet in een speciale kennel. Wij hebben een robuuste bench binnen en als we van huis weg gaan, gaat hij daarin zodat hij niks kan slopen. Het is een bench die lekker in de woonkamer staat, ziet er misschien niet super mooi uit maar hij zit dan wel lekker in zijn vertrouwde omgeving binnen.  " Drieka en Hummer Nooit geprobeerd achter de oorzaak van het slopen te komen???   Er is een reden voor dat slopen en het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat jouw hond geen nood heeft aan vernielen.   Als je een hond hebt, wil je er van genieten dacht ik zo, als hij buiten in een kennel zit kan je er toch niet van genieten?  Als je weg bent moet hij ook binnen kunnen blijven, sommige mensen sluiten hem liever op ipv iets aan het gedrag te doen.
honden page profiel MartineMartine schreef in Duitse herder buiten
" Ik vind dat jullie soms echt kunnen overdrijven. Sorry dat ik dit zeg maar okey bedankt voor jullie antwoorden. En nee ik ben 20 jaar ik heb sinds 2 weken een duitse herder voor de sport. Hij doet het prima. Hij is een heel brave pup en hij vraagt zich niet af waarom hij niet in de woonkamer mag. Er zijn genoeg mensen die hun hond buiten houden. Laat maar ik stel mijn vragen wel ergens anders... " sinan Nog nooit gehoord van het feit dat een hond een sociaal dier is en graag bij zijn mensen is?   Harteloos vind ik het.  Een hond is geen boek dat je weglegt als je er niet in leest...
honden page profiel MartineMartine schreef in Pup plast waar ze ligt
Richting DA lijkt me een goed idee.
honden page profiel MartineMartine schreef in Hoe dan
" Gisteren hebben we ons vriendje opgehaald. Bij de fokker kreeg ie pedigree natvoer.  Nou is dat niet bepaald voer van mijn voorkeur, dus ik heb dog Lovers gold gekocht  Alleen moet ie daar nog niet zoveel van hebben. Omdat ie toch moet eten heb ik wat pedigree bijgekocht. De brokjes van dog Lovers lijken nog wat hard en groot voor hm. Joep is een Boomertje van 1,8 kg. En net 8 weekjes. Moet ik gaan mixen en wennen of is ander voer, kleinere brokjes beter? " Maaike Heb je dan geen puppybrokjes gekocht?  Die zijn toch kleiner?   Ik zou ook in het begin de brokjes mengen met wat natvoer.
honden page profiel MartineMartine schreef in Onderbeet
Dat is een defect, een gezonde hond mag dit niet hebben.
honden page profiel MartineMartine schreef in Loopse teef
" Denk dat je het fout hebt geschreven.....niet binnen drie maanden maar na de eerste dag loops en dan na drie maanden...zodat alles weer in goede proporties is wat de baarmoeder betreft.. " Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin Ik ben Belgische Willemijn, wij zeggen binnen drie maanden, dat wil dus zeggen : drie maanden wachten en dan steriliseren
honden page profiel MartineMartine schreef in Acana light en fit maar dan van een ander merk
" Ja...  Ik bedoel daarmee dat ik zeer tevreden ben over de Acana brok alleen die onderzoeken maken mij ongerust waardoor ik dus een brok zoek die op die van Acana lijkt. Dus Acana.. maar dan van een ander merk, met andere naam en wellicht een iets andere samenstelling.  " Denies & Puk Ik vrees dat je dan een hele hoop onderzoek te wachten staat, al de ingrediënten vergelijken...
honden page profiel MartineMartine schreef in Acana light en fit maar dan van een ander merk
Hoe kan je nu Acana van een ander merk hebben?  Dan heet het toch anders?
honden page profiel MartineMartine schreef in Loopse teef
Als je thuis bent, moet je gewoon met de dweil klaar staan, zo heb ik het gedaan.  Ik weiger mijn hond een broek aan te doen, ze voelen zich niet op hun gemak.   Binnen drie maanden laten steriliseren, en je bent klaar en zij heeft minder kans om baarmoeder kanker en tumoren te krijgen.
honden page profiel MartineMartine schreef in Hij komt, hij komt, die lieve kleine Joep
Heb ik verkeerd begrepen dat je je vorige hondje hebt herplaatst?  (ik had misschien "dieren" moeten schrijven ipv pups)   Dan mijn verontschuldigingen, ik vind dat er geen enkel excuus is om je hond te herplaatsen of je moest dood zijn, en dan nog, als je kinderen hebt, moeten die er voor zorgen, mijn mening.  
honden page profiel MartineMartine schreef in Hij komt, hij komt, die lieve kleine Joep
Ik wil geen spelbreker zijn, maar als je al een keer een hond hebt herplaatst, vind ik het geen goede basis om er terug ééntje te nemen.   Je kan nu éénmaal niet kiezen hoe ze zich gedragen, is de pup gezond?  Zijn de ouders gezond?  Zijn er testen gedaan ivm erfelijke ziekten, heb je daar aan gedacht?  Anders is dit ook weer een reden om op te geven.   Ik hoop dat je nu de verantwoordelijkheid en zelfdiscipline hebt om door te bijten, pups zijn geen schoenen die je weggooit omdat ze niet goed zitten.
honden page profiel MartineMartine schreef in What to do... me schat in 't asiel.
" En weer zulk een topic dat bijzonder slecht is voor mijn bloeddruk. Ook het feit dat sommigen het hier nodig vinden om TS een beetje te verdedigen, terwijl je gewoon zo niet omgaat met een hond, dumpen in het asiel en dan hier een topic openen om begrip te vragen.  Ik heb zelf heel dikwijls gedacht met Freya, waar ben ik aan begonnen, het was maanden erg moeilijk, maar haar weg doen, in geen geval !! Ik had haar gekozen, dus hoorde ze bij mij punt uit en moest ik me aanpassen en leren wat het beste was voor haar. Ik was kapot in het begin, maar opgeven, nee nooit.    Niet de makkelijke weg, gooi maar in het asiel en dan gaan vertellen dat dit het beste was voor het hondje. Ben het menselijke egoïsme en gebrek aan inzet, want daar draait het om, meer dan zat. De enige geldige redenen om een hond een andere thuis te zoeken zijn zware ziekte, overlijden, huisuitzetting, maar de rest zijn drogredenen. Ook moeten degene die hier komen verkondigen dat een asiel niet zo erg is, misschien eens dringend elke week langsgaan in een asiel. Dan kan men met eigen ogen zien wat voor stress het de honden geeft. Want hoe goed een asiel ook is, de honden ervaren stress. Baasje weg, een hok in, hoop geblaf rond de oren, vreemde mensen etc. Asielen doen zeker hun best, de goede toch, maar dan nog komen honden vaak verkeer terecht. Zoals ze bij ons in het asiel zegden, we zouden een glazen bol moeten hebben om de komedie van mensen te doorzien.   Hoop dit dit hondje een baasje vindt uit de duizend nu, iemand die er volledig voor gaat en hem nooit meer als wegwerpartikel ziet. Elke week weer merk ik het in het asiel hoe makkelijk lui afstand doen van hun hond, hun trouwste maatje en heb het daar echt totaal mee gehad. " Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje Helemaal mijn gedachte!!!  Je slaat de nagel op zijn kop.   Ik vind het verfoeilijk dat je een dier wegdoet en je verantwoordelijkheid niet neemt.  Zulke mensen zijn niet te vertrouwen omdat ze altijd wel een (voor hen goede) reden vinden en daardoor met zichzelf kunnen leven.  Zulke mensen zijn ook figuren waar ik niet meer mee omga, als ze zoiets doen.  Dat kàn ik niet eens, ik heb al moeite om te zwijgen als ik ze zie... walgelijk vind ik het.
honden page profiel MartineMartine schreef in Achterbak verhogen ivm bench
Laat gewoon tralies op maat in je auto instaleren, dan is bench overbodig.
honden page profiel MartineMartine schreef in Radeloos!
" Waarom lees ik dit nou steeds, wij hebben geen bos of grote stukken waar je je hond los kan laten.. Uitrenveldjes met 20 honden op 1 plek, en een klein aangelegd bos waar we een eind voor moeten rijden. Niet iedereen woont bij bos, of duin of zee of vlak bij natuurgebieden waar honden los mogen. Ik moest het ff kwijt..ik zou willen dat ik vlakbij een bos zou wonen, geen aanval hoor. " yooop Wij wonen midden in de stad en ook niet vlakbij een bos, wij nemen de auto om met ze te wandelen.  Wij rijden wel een kwartiertje voor we een bos hebben, het is aan ons om onze honden hun ontspanning te geven.   TS, ik vind die wandelingetjes van jou ook veel te kort, jouw hond verveelt zich te pletter wat dan weer resulteert in sloopgedrag.  Ik bekijk uitlaten als ontspanning voor de hond, niet als toiletrondjes.  Misschien inderdaad wat meer "hondse" wandelingen maken, zodat jouw hondje voldaan is na een uitlaatronde.
honden page profiel MartineMartine schreef in Puppy stuitert met bench en al de kamer rond
Ik heb op jouw profiel gekeken en een foto gezien van een pup (acht weken zeg je) in een bench.  Als dat de bench is waar jouw hondje in moet, zou ik maar snel een grotere kopen.  Die is veel te klein en daar dan enkele uren in moeten blijven, neen, koop een bench voor de maat die jouw hond gaat krijgen.   Die maat heb ik voor mijn Jack Russel, stevig?  Neen, mijn Jack verbuigt de tralies als hij eruit wil.  Ik gebruik die bench trouwens niet meer.  Als een bench een marteltuig wordt, stop er dan mee.  En laat een hondje in paniek niet niet nog langer zitten tot hij kalm is.  Je zou op een keer wel eens pech kunnen hebben dat jouw pup zich ernstig verwond aan dat hokje, en dan?
honden page profiel MartineMartine schreef in Hond plast terug in bench
Waarom moet hij op die leeftijd nog in de bench?  Misschien laat je hem er best gewoon uit, kan wel frustratie zijn.    
honden page profiel MartineMartine schreef in Honden leren negeren
Wij hebben onze Ylena leren negeren door haar enkel bij enkele andere honden te laten om te spelen bv. op de tijdstippen die wij kozen, de rest passeerden we zonder naar te kijken, steeds weer.  Waren we voorbij een hond, dan kreeg ze een koekje terwijl we verder stapten.  Mensen die hun hond willen laten snuffelen kregen geen kans dit te doen, gewoon verder gaan.  We lieten niemand toe met een hond en we bleven zeker niet stilstaan.   Ylena was een droom van een hond, ze negeerde elke andere hond én mens.    
honden page profiel MartineMartine schreef in onze hond heeft epileptie aanval door hersentumor
Ik zou zeker niet nog een beetje blijven "aanmodderen", je moet zekerheid hebben over die hersentumor.   Nou zeg je dat hij geen pijn heeft : mijn schoonvader had een hersentumor, ik kan je vertellen dat hij wél pijn had, veel pijn.  Ga dus zo snel mogelijk voor uitsluitsel.   Is het een tumor, dan moet je ook zo snel mogelijk de juiste beslissing nemen... helaas.
honden page profiel MartineMartine schreef in Puppy de dupe van depressie, herplaatsen?
Ik ben ook depressief (geweest), wat mij heeft geholpen, waren mijn honden.   Je zegt wel niks over psychiater/psycholoog, medicijnen, enz... Iemand met een depressie moet wel hulp hebben van bovenstaande, zelf zal je er niet zomaar uit raken.  Zorg dus eerst voor hulp.  Mijn dokter heeft me ooit gezegd : "als je in zulk een staat bent, mag je geen grote beslissingen nemen" daarmee bedoelde hij, dat ik mezelf niet kon vertrouwen en beslissingen zou nemen waar ik later spijt van zou krijgen.   Ik heb steeds aan die uitspraak gedacht, en gewacht met beslissen (niet over mijn honden trouwens), nu ben héél erg blij dat ik dit niet gedaan heb.   Dus mijn raad : raap jezelf op, dwing je zelf tot actie en zorg voor die hond, jouw hond zal ervoor zorgen dat je nog buiten komt, wat erg belangrijk is nu.
honden page profiel MartineMartine schreef in Veel afwisselen van brok of niet?
Ik wissel maandelijks af van brok, mijn honden kunnen alles eten zonder maag- of darmproblemen.  Ze krijgen ook dagelijks een "proevertje" van ons eten (één of twee hapjes).    Zo heeft één van de dames een hele pot currysaus gestolen en opgegeten, niet één greintje last heeft ze gehad .    Ik wissel ook af met vers voer, alle soorten brokken en verschillende merken.
honden page profiel MartineMartine schreef in Mijn grote vriendin
Wat is ze mooi!  Geniet van haar
honden page profiel MartineMartine schreef in Raar gedrag
" ik heb ook een hond gehad die niet geholpen was. was ook niet nodig,ze had geen interesse in reuen. maar ze was wel schijnzwanger tot melk uit haar tepels. ze was 9 jaar toen ze de andere hond begon aan te vallen,en toen de kat ook zomaar. toen heb ik haar toch laten helpen en geen problemen meer gehad. het verschil toch ook per hond denk ik. " kellie Was het dan niet beter geweest dat je haar gewoon na haar eerste loopsheid had laten helpen en zo de kans op mamatumoren verminderde?  Nu is ze toch geholpen, maar de voordelen voor castratie ben je mooi kwijt.  Na de eerste loopsheid is de kans op tumoren al groter dan als ze geholpen zou geweest zijn voor de loopsheid.   Persoonlijk zijn al mijn meiden geholpen, ik kies er wel voor om ze na de eerste loopsheid te laten opereren, kwestie dat ze toch "volwassener" zijn.  Maar geen haar op mijn hoofd denkt eraan ze niet te laten castreren, hun gezondheid is mij dierbaar, ik wil het risico niet lopen dat ze tumoren zouden krijgen en tot hiertoe heeft geen van mijn dames op gevorderde leeftijd mamatumoren gehad.
 

Vrienden van Bigs&Neo

honden foto van Martine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^