Loopse teef

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnewilAnnewil

Hoi allemaal, onze hond is loops! Ik zat er al op te wachten en ja hoor, vandaag is het zover. Hebben jullie nog tips om deze tijd zo hygiënisch door te komen? Ik heb 4 kleine kinderen en vind het niet fris als ze tussen de druppels door moeten spelen. Ik vraag om tips en geen commentaar waarom we een teefje hebben genomen enz. Als ze eenmaal loops is geweest laten we haar helpen. Ik heb vanochtend een soort honden luiers bij haar ongedaan maar die had ze in no time stuk. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Als je thuis bent, moet je gewoon met de dweil klaar staan, zo heb ik het gedaan.  Ik weiger mijn hond een broek aan te doen, ze voelen zich niet op hun gemak.

 

Binnen drie maanden laten steriliseren, en je bent klaar en zij heeft minder kans om baarmoeder kanker en tumoren te krijgen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Laat je kinderen in de woonkamer spelen en zet daar dan een traphekje tussen zodat de hond toch zicht op alles heeft, en een broekje, je hond kan zich niet schoonhouden.....als jij je hond een beetje afzijdig houdt hebben je kinderen er geen last van...en zet een emmer met dweil klaar, bijboorbeeld dettel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

En noteer de dag van de loopsheid, drie maanden later kan je steriliseren, eerder niet.....waarom niet, na drie maanden is alles weer in goede proporties van de baarmoeder.....en is er geen kans op complicaties...je kan ook eens informeren voor een laparoscopie, is de ingeep klein, informeer daar over bij je dierenarts.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Als je thuis bent, moet je gewoon met de dweil klaar staan, zo heb ik het gedaan.  Ik weiger mijn hond een broek aan te doen, ze voelen zich niet op hun gemak.
 
Binnen drie maanden laten steriliseren, en je bent klaar en zij heeft minder kans om baarmoeder kanker en tumoren te krijgen. "

Denk dat je het fout hebt geschreven.....niet binnen drie maanden maar na de eerste dag loops en dan na drie maanden...zodat alles weer in goede proporties is wat de baarmoeder betreft..

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Denk dat je het fout hebt geschreven.....niet binnen drie maanden maar na de eerste dag loops en dan na drie maanden...zodat alles weer in goede proporties is wat de baarmoeder betreft.. "

Ik ben Belgische Willemijn, wij zeggen binnen drie maanden, dat wil dus zeggen : drie maanden wachten en dan steriliseren smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik ben Belgische Willemijn, wij zeggen binnen drie maanden, dat wil dus zeggen : drie maanden wachten en dan steriliseren "

Oooooo, wist ik niet, hahaha......misverstand, we bedoelen het zelfde, hahaha....

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hier ook een loopse teef. 

Maar het is niet haar eerste keer. Dus ze weet hoe ermee om te gaan en is gelukkig erg schoon op zichzelf.

Die heeft er zowat een dagtaak aan om haar muts te poetsenwink 

En mocht er dan toch een druppeltje vallen, dan likt ze dat ook van de grond. Maar ik besef dat niet alle dames honden zo netjes zijn.

Broekje moet je niet doen. De hond wil het niet, het wordt een smeerboel en ze kan er zelf niet meer bij om het schoon te maken.

Dus. Er zit niet veel anders op dan : of  hond en kinderen gescheiden houden of met een keukenrol in de aanslag achter haar aan gaan......

T is maar een paar dagen toch.

honden page profiel SRMSRM

" Hoi allemaal, onze hond is loops! Ik zat er al op te wachten en ja hoor, vandaag is het zover. Hebben jullie nog tips om deze tijd zo hygiënisch door te komen? Ik heb 4 kleine kinderen en vind het niet fris als ze tussen de druppels door moeten spelen. Ik vraag om tips en geen commentaar waarom we een teefje hebben genomen enz. Als ze eenmaal loops is geweest laten we haar helpen. Ik heb vanochtend een soort honden luiers bij haar ongedaan maar die had ze in no time stuk.  "

Het is maar bloed hoor. Geef je kinderen anders even een aparte speelplek.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Bij mijn honds loopsheid had ik een onderbroek gepakt en daar een gat in geknipt omdat ze het broekje ook niet fijn vond. Maar dat werkte ook niet voor haar dus dan was het maar gewoon goed opruimen en hond niet op de bank(mag normaal wel). 

 

Waarom laten jullie je hind steriliseren? (geen oordeel gewoon vraag) Wij hebben onze hond ook laten steriliseren omdat ze schijnzwanger werd en de kans groot is dat dat terug komt, ze voelde zich hier echt niet prettig bij.

honden page profiel AnnewilAnnewil

Dank voor de berichten, dweil en sop staan klaar. Het lijkt wel of onze hond stomverbaasd is van wat er iedere x ligt .Ze ruikt er wat aan en loopt rustig weer door. Ze is wel erg makkelijk, dat is dan wel weer fijn????. Ik dacht dat het drie weken duurt voordat het over is?

honden page profiel AnnewilAnnewil

Wij laten d'r helpen omdat we niet met haar willen fokken en de kans op baarmoederhals kanker een stuk kleiner wordt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Dank voor de berichten, dweil en sop staan klaar. Het lijkt wel of onze hond stomverbaasd is van wat er iedere x ligt .Ze ruikt er wat aan en loopt rustig weer door. Ze is wel erg makkelijk, dat is dan wel weer fijn????. Ik dacht dat het drie weken duurt voordat het over is? "

Drie weken duurt een loopsheid ook, zelfs een paar dagen erbij betrekken, maar dat is voor een reu, drie weken bloeden ze niet, tegen de tweede week is dat over, maar dan zijn ze wel op hun vruchtbaarst, aangelijnd houden en bij teuen weghouden....je hond is voor het eerst loops , ook voor de hond een verandering, op den duur gaat ze soppen, schoonmaken hoor.....en anders ben jij dr voor dr, en de grond...kleden weghalen en desnoods wat apart van de kinderen houden.....

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Sommige honden vloeien gewoon drie weken of wat langer .

Alleen tegen de tijd dat ze dekkingsbereid zijn is de uitvloei vaak wat lichter van kleur ,

Nadat dat over is vloeien ze weer vrolijk verder ,vaak houden ze zichzelf schoon en likken ook de druppeltjes op .

 

Doen ze dat niet  dan ga je zelf aan de slag .En weghouden van de kinderen ?

Heb ik hier nooit gedaan en die zijn gezond groot geworden .hp-smile

honden page profiel RenateRenate

De voorbije maand had ik drie loopse teefjes, ze volgden elkaar op. Ik kan de bloeddruppels op één hand tellen, ze houden zichzelf schoon. Kussens en overtrekken worden gewassen en daarmee is het leed geleden. 

Teefjes worden hier niet gecastreerd tenzij er een medische reden is. Bloed is echt niet zo vies, ook niet voor kinderen en de nadelen zijn veel groter dan de voordelen, zeker bij "jong castratie", dus voor ze volledig fysiek volwassen zijn.

 

Ik zal nooit begrijpen waarom jullie Nederlanders over "laten helpen" spreken. Waarmee wordt de hond geholpen? Hier in de winkel vragen verkoopsters "bent u al geholpen"? Een heel andere betekenis dus hp-shiny

honden page profiel AnnewilAnnewil

Er zitten ook veel voordelen aan om de hond wel te laten helpen. Maar daarover geen discussie, zoveel mensen, zoveel wensen. Ik vroeg om tips om de loopsheid door te komen en die heb ik gelukkig gekregen. Er staat een dweil met stok in de hoek en als de oppas er is krijgt ze een broekje aan. Het gaat perfect!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" De voorbije maand had ik drie loopse teefjes, ze volgden elkaar op. Ik kan de bloeddruppels op één hand tellen, ze houden zichzelf schoon. Kussens en overtrekken worden gewassen en daarmee is het leed geleden. 
Teefjes worden hier niet gecastreerd tenzij er een medische reden is. Bloed is echt niet zo vies, ook niet voor kinderen en de nadelen zijn veel groter dan de voordelen, zeker bij "jong castratie", dus voor ze volledig fysiek volwassen zijn.
 
Ik zal nooit begrijpen waarom jullie Nederlanders over "laten helpen" spreken. Waarmee wordt de hond geholpen? Hier in de winkel vragen verkoopsters "bent u al geholpen"? Een heel andere betekenis dus  "

hp-shinyhp-shiny

honden page profiel SRMSRM

Ik zal nooit begrijpen waarom jullie Nederlanders over "laten helpen" spreken. Waarmee wordt de hond geholpen? Hier in de winkel vragen verkoopsters "bent u al geholpen"? Een heel andere betekenis dus  "

Het slaat ook echt nergens op, het is bovendien een zeer ouderwetse uitdrukking en uit het gebruik van die uitdrukking blijkt mijns inziens (het gebrek aan) de kennis over wat je nou precies hebt laten doen.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Wb steriliseren: dierenartsen zijn erg pro vroeg steriliseren. En ja, het helpt tegen kanker. Maar, het lichaam krijgt er toch een opdonder van. Want de hormonen zijn ook belangrijk voor het goed uitgroeien. Met andere woorden, ervoor zorgen dat het skelet en de gewrichten goed op elkaar aansluiten. Met vroeg steriliseren loopt de hond veel meer kans op  het niet goed uitgroeien van het skelet. Daardoor heeft de hond uiteindelijk een veel grotere kans op aandoeningen zoals hd, ed of pl. Want dat zijn aandoeningen waarbij de gewrichten niet goed op elkaar passen. En een hond met deze aandoeningen, dat is echt geen pretje... Kanker is niet leuk. Maar wat te denken van een hond die huppelend op drie poten door de tuin loopt, omdat zijn heup afgrijselijk pijn doet.

 

Daarom is steriliseren na 2,5 jaar beter dan na een eerste of zelfs tweede loopsheid. De kans op kanker is dan wel wat groter, maar nog niet enorm. En de kans op andere aandoeningen is juist vele malen kleiner. Dus het kan zeker goed zijn om erover na te denken of je pas op 2,5 jarige leeftijd steriliseert. 

honden page profiel AnnewilAnnewil

Toch nog even een vraagje. Onze Ollie is nu bijna twee weken loops maar kan het zijn dat ze daar echt ziek van zijn? Ze eet niet, ze ligt waar ze ligt en is mega duf. Totaal niet blij, normaal loopt ze de hele dag achter me aan maar nu helemaal niet. Kan het van de loopsheid komen of zal ze gewoon een griepje hebben? Toevallig nog twee kinderen in huis die ook ziek zijn maar lijkt me niet dat een hond dat overneemt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Sommige teven kunnen tijdens de loopsheid zich ziek voelen en sloom en duf zijn. Als je het niet vertrouwt bezoek dan je dierenarts om haar te laten controleren.

 

Wat de sterilisatie betreft ; laat je hond eerst volwassen worden zowel fysiek als psychisch.

 

De hormonen zijn nodig voor bot- en spierontwikkeling; o.a. de botdichtheid zal bij vroege sterilisatie niet voldoende.zijn. Ook kan je hond angstig worden door een vroege sterilisatie.

 

Wat heb je voor.hond en hoe oud is zij  nu?

 

Een kleine hond is volwassen op de leeftijd van ca. 12 maanden. Een grotere hond van 18 maanden tot ca. 2 jaar. De hele grote rassen 2 1/2 jaar.

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dierenarts! Verschillende teven gehad, maar dit gedrag nooit gezien.  Griep overnemen van mensen lijkt mij ook niet te kunnen. Bijna 2 weken loops, dan is het op het hoogte punt. Is ze niet gedekt de laatste dagen per ongeluk, niet ontsnapt door een openstaande deur? Een zwangere hond kan wel sloom en misselijk zijn, maar volgens mij dan weer niet vlak na een dekking. Baarmoederontsteking kan ook, ook dan ziek en sloom en niet eten. Kortom ik zou naar de dierenarts gaan om even nate laten kijken.

honden page profiel AnnewilAnnewil

Het is een Welsh springer. Dus gemiddeld formaat. Ze is zeker niet gedekt, ze loopt nu niet los en het park gaan we nu niet in. Aangezien ze de hele dag achter me aanloopt weet ik dat ze niet een keer ontsnapt is. Ze heeft net wel vers vlees gegeten maar brokken last ze staan. Ze heeft vanmiddag een klein rondje gelopen en die liep ze keurig mee. Ik kijk het nog even aan, mocht ze morgen nog zo zijn ga ik naar de dierenarts. Maar een hond kan natuurlijk ook gewoon een x ziek zijn. Ik hou d'r in de gaten. Bedankt voor de reacties.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Toch nog even een vraagje. Onze Ollie is nu bijna twee weken loops maar kan het zijn dat ze daar echt ziek van zijn? Ze eet niet, ze ligt waar ze ligt en is mega duf. Totaal niet blij, normaal loopt ze de hele dag achter me aan maar nu helemaal niet. Kan het van de loopsheid komen of zal ze gewoon een griepje hebben? Toevallig nog twee kinderen in huis die ook ziek zijn maar lijkt me niet dat een hond dat overneemt. "

Nu twee weken loops, je kan even de koorts opnemen, geen koorts dan in de benen en lekker met haar naar buiten en een fikse wandeling gaan maken, als ze dan thuis komt, kan ze lekker dutten....een beetje afleiden is heel goed.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Jaaaa koorts opnemen, dom heb ik niet aan gedacht.

honden page profiel AnnewilAnnewil

Beetje gek misschien maar moet dat rectaal? Ik heb geen speciale meter voor de hond. Ik ben net weer gaan wandelen maar halverwege gaat ze zitten en kijkt me aan of ze wil zeggen "til  me het laatste stukje maar op". Ze eet en drinkt wel. Baarmoeder ontsteking komt vaak na de loopsheid, uitzonderingen daar gelaten. Als ze niet opknapt ga ik morgen naar de da

Volgende forumvraag: Versleten Nagel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^