Veel afwisselen van brok of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katrienkatrien

Ik lees hier vaak dat het niet bevorderlijk is om veel af te wisselen van merk met hondenbrokken. Ik kwam echter dit tegen op voerwijzer:

”Ik raad aan om brokken af te wisselen en niet lange periode dezelfde brokken of hetzelfde merk te voeren. Hiermee verklein je het risico op problemen. Niet alleen peulvruchten en aardappelen kunnen problemen geven, maar ook granen. Elke koolhydraatbron heeft zijn eigen nadelen, en ik ben er van overtuigd dat het het beste is om ze af te wisselen. Brokken afwisselen verkleint ook het risico op het ontwikkelen van voedselovergevoeligheid en tekorten of overschotten van voedingsstoffen.”

Meningen? Toch maar regelmatig afwisselen van merk dan?

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ja hoor afwisselen kan geen kwaad. Ik varieer ook veel, je kan ook in smaken variëren binnen een merk. Als je een hele gevoelige hond hebt die op een bepaalde voeding stabiel is kan je beter niet teveel afwisselen. 

honden page profiel katrienkatrien

" Ja hoor afwisselen kan geen kwaad. Ik varieer ook veel, je kan ook in smaken variëren binnen een merk. Als je een hele gevoelige hond hebt die op een bepaalde voeding stabiel is kan je beter niet teveel afwisselen.  "

Ik geef nu een geperste brok. Blijf ik dan een geperste brok voeren van evt een ander merk of kan ik ook eens een geexpandeerde brok voeren?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik wissel maandelijks af van brok, mijn honden kunnen alles eten zonder maag- of darmproblemen. 

Ze krijgen ook dagelijks een "proevertje" van ons eten (één of twee hapjes). 

 

Zo heeft één van de dames een hele pot currysaus gestolen en opgegeten, niet één greintje last heeft ze gehad undecided

 

Ik wissel ook af met vers voer, alle soorten brokken en verschillende merken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik lees hier vaak dat het niet bevorderlijk is om veel af te wisselen van merk met hondenbrokken. 

Oh echt? Ik dacht net het omgekeerde: dat hier vaak wordt voorgesteld om af te wisselen hp-smile

Ikzelf ben in ieder geval voorstander van afwisseling. Een eenzijdige voeding geven, een heel leven lang, lijkt me een groot risico.

Dus zelf wissel ik heel veel af: qua merk, qua smaak, brok, kvv, gestoomd, gevriesdroogd... elke dag staat er wat anders op het menu. Niet alleen omdat ik van mening ben dat dit beter is qua voedingswaarde, maar ook omdat verandering van spijs doet eten. Elke dag hetzelfde in hun pot... nee, daar gaan die boeven van me niet vrolijk van worden. hp-wink

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja ik zou het ook graag doen, maar Sam zijn ontlasting is niet erg goed, nu krijgt hij wolfsblut en dat gaat een stuk beter, ik kan wel met smaken afwisselen.. alleen toen ik hem van hetzelfde merk tonijn gaf, werd de ontlasting weer minder, gewoon uitproberen als je hond het goed kan verdragen.

 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Als je hond er goed tegen kan kan afwisselen absoluut geen kwaad, ik wissel met mijn jongste australian shepherd regelmatig van voer ( hebben nog weleens wat gewonnen op flyball wedstrijden ), geef haar alles wat er gewonnen wordt, en wat ik soms van vrienden / kennissen over kan nemen voor een klein bedrag, omdat zij dit niet aan hun honden voeren.

 

Bij mij andere Aussie zou ik ook kunnen wisselen, maar dat doe ik niet meer, zij heeft sinds 2,5 jaar epilepsie en haar heb ik toen op vlees gezet, en dit blijf ik haar ook geven.

honden page profiel GittjeGittje

Met KVV voer je toch ook wisselend, waarom niet met brokken? Uiteraard als de hond er tegen kan en er geen medische tegenindicaties zijn.

De voeding van onze hond bestaat uit 80 % KVV aangevuld met brokken. In principe gaf ik altijd Simpsons Premium Eend als brok. Maar gisteren eens gekozen voor een ander merk. De volgende keer zal dan weer voor een andere brok worden gekozen.

 

Volgende forumvraag: Brok anaalklieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^