Radeloos!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shirleyshirley

Hoi iedereen!

Wij hebben 12 januari 2018 onze Tycho gekregen toen hij 6 maanden was. (Franse bulldog x border collie)

Tycho woonde voor dat hij bij ons kwam, bij andere mensen in huis die helemaal geen tijd in hem hebben gestoken qua opvoeding. (Ze zeiden op dat moment dat het niet klikte tussen de Pup en hun oudere hond)

We merkten gelijk al dat Tycho onwijs enthousiast was! Wat logische is met een pup van 6 maanden, Maar we merkten direct dat hij echt ALLES nog moest leren binnen huis en buitenhuis, hij trok toen al gigantisch aan de riem en is enorm gefocust op andere honden buiten, en dan gaat hij hard blaffen naar de andere honden. (Uit enthousiasme)

We zijn met hem op puppy cursus geweest , dat vond hij erg leuk maar zo leuk dat hij de hele les alleen maar hysterische naar andere honden was!innocent

Toen hebben we een aantal prive lessen gehad en is hij 1x in de week naar de hondenopvang geweest zodat hij daar kon leren hoe die andere honden rustig moet benaderen zonder te blaffen.

Nou ging dat allemaal de goede kant op, maar de laatste 3 weken is het weer helemaal mis met Tycho, het lijkt alsof hij alles vergeten is, hij blaft weer ontzettend buiten naar andere honden, en in huis is hij ook weer enorm aan het slopen gegaan! 

 

Tycho komt er 3x op een dag uit, en mag een paar keer in de week lekker rennen achter de bal aan waar hij ontzettend blij van word, het lijkt me echt niet dat hij “energie” te veel heb waardoor hij nu weer alles in huis kapot maakt..

 

iemand tips hoe wij verder kunnen met Tycho, buiten met wandelen als we andere honden tegen komen ? en in huis met het slopen ?

 

groetjes,embarassed

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het valt me in je tekst op dat je zijn momenten van opwinding beschrijft als 'enthousiast', 'zo leuk dat ie hysterisch wordt', ontzettend blij,...

Maar opwinding is niet altijd leuk, enthousiasme en blijheid. Het kan net zo goed zijn: geen zelfbeheersing, frustratie, nervositeit, snel ontvlambaar, opdringerigheid,...

 

Wanneer is de hond rustig, voelt ie zich ontspannen en kalm? In welke situaties is dat?

 

Wat bedoel je met: 3x op een dag uit? Waar wandel je, hoelang, hoe vul je die wandelingen in?

 

honden page profiel shirleyshirley

" Het valt me in je tekst op dat je zijn momenten van opwinding beschrijft als 'enthousiast', 'zo leuk dat ie hysterisch wordt', ontzettend blij,...
Maar opwinding is niet altijd leuk, enthousiasme en blijheid. Het kan net zo goed zijn: geen zelfbeheersing, frustratie, nervositeit, snel ontvlambaar,...
 
Wanneer is de hond rustig, voelt ie zich ontspannen en kalm? In welek situaties is dat?
 
Wat bedoel je met: 3x op een dag uit? Waar wandel je, hoelang, hoe vul je die wandelingen in?
  "

Dankjewel voor je reactie !

Als je het zo typt denk ik inderdaad gebrek aan zelfbeheersing, er zit geen rem op.

meestal is hij in huis ontspannen, kan hij enorm lui liggen snurken :) maar op straat waar prikkels zijn, dan gaat het mis heb ik het idee.

 

eerder wandelde ik hem 3x bijna een halfuur met hem, maar de hondenschool raadde aan om dat in te korten omdat je zo zijn energie alleen maar opbouwt, wat eigenlijk logische is.. 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Wordt er misschien regelmatig vuurwerk afgestoken bij jou in de buurt? Dat kan ervoor zorgen dat hij weer een terugval heeft. Honden die dat niet leuk vinden kunnen hierdoor stress opbouwen.

Deze cursus https://www.dogtrainers.nl/trainen-in-een-groep/cursus-zelfbeheersing-zelfvertrouwen is een hele goede cursus voor honden als de jouwe. Je krijgt echt handvatten hoe om te gaan met het gedrag van je hond. Je traint weliswaar in een klein groepje, maar iedereen werkt op het niveau van de hond. Ze doen niks wat je hond niet aan kan. De trainster is bovendien natuurgeneeskundige, dus kan je helpen met ondersteuning met natuurlijke middelen.

honden page profiel shirleyshirley

B" Wordt er misschien regelmatig vuurwerk afgestoken bij jou in de buurt? Dat kan ervoor zorgen dat hij weer een terugval heeft. Honden die dat niet leuk vinden kunnen hierdoor stress opbouwen.
Deze cursus https://www.dogtrainers.nl/trainen-in-een-groep/cursus-zelfbeheersing-zelfvertrouwen is een hele goede cursus voor honden als de jouwe. Je krijgt echt handvatten hoe om te gaan met het gedrag van je hond. Je traint weliswaar in een klein groepje, maar iedereen werkt op het niveau van de hond. Ze doen niks wat je hond niet aan kan. De trainster is bovendien natuurgeneeskundige, dus kan je helpen met ondersteuning met natuurlijke middelen. "

Bedankt!

hier word nog niet zoveel vuurwerk afgestoken, en als we wandelen en hij hoort vuurwerk kijkt hij niet op of om!tongue-out Zal even op de website kijken! :)  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

eerder wandelde ik hem 3x bijna een halfuur met hem, maar de hondenschool raadde aan om dat in te korten omdat je zo zijn energie alleen maar opbouwt, wat eigenlijk logische is.

Op zich is 3x een half uur wandelen erg weinig voor een gezonde, actieve hond.

Alleen maar de wandelingen inkorten, zal niet helpen. Het kan zelfs voor extra frustratie zorgen, als je een energieke hond hebt die beweging tekort komt.

 

Waar het wel om draait is de inhoud van de wandeling.

Als je een stuiterbal hebt die van het minste helemaal hyper wordt, zoek dan rustige gebieden op: een uitgestrekt bos, heide, natuurgebied. Waar weinig (liefst geen) mensen/honden/joggers/paarden komen en je de natuur voor jezelf hebt. Volg het tempo van je hond: laat maar snuffelen en speuren, doe samen echte 'hondendingen' zoals: muizeholletjes zoeken, over boomstammen lopen, door een gracht banjeren, in de dorre bladeren scharrelen, ga ook es samen in het gras zitten kijken naar de wereld om je heen, deel een picknick of een appeltje, even pauzeren langs de wanterkant, enz... Kortom: samen qualitytime doorbrengen, zonder hyper te worden. Dit geeft voldoening in het hoofd + voldoende lichamelijke uitdaging voor de hond.

Als je je hond dit dagdagelijks kan bieden, kan je hem ook veel beter gaan leren/vragen zich te beheersen. Het is een geven en nemen, dat in balans moet zijn. 

Zich leren beheersen, geduldig leren zijn, is in mijn ogen één van de belangrijkste dingen die je een hond kan leren. Omdat je er in 101 verschillende situaties wel bij vaart (en de hond ook). 

Honden in de buurt? Hou afstand, sla een ander paadje in, draai terug,... zodat je hond zich niet gaat opwinden en lelijk gaat doen. 

Slopen kan verschillende oorzaken hebben (verveling, frustratie, onrust, opwinding, angst,...). Zorg ervoor dat je hond zich voldaan voelt, elke keer ie alleen thuis moet blijven. Eerst qualitytime met de hond, dan pas alleen laten.

Als je merkt dat ie van spelen (balspel, trekspel,...) té hoog in de opwinding schiet, hou dit soort spel dan beperkt, of stop daar momenteel even mee.

Je mag dus best actief zijn met de hond, maar kies voor ontspannende activiteiten, niet voor pure opwinding.

honden page profiel LolaLola

3x een half uur is ontzettend weinig! En je doet nu nog minder zeg je... je hebt een gezonde hond, die moet bewegen! Ik loop minimaal 2 uur per dag waarvan ze aan half uur los rennen in het bos, ik loop altijd lekker op het tempo van de honden, ze mogen rustig snuffelen en lekker rond rennen.

 

Daarnaast zou ik je hond lekker wat te kluiven geven, runderoren bijv. Of een gevulde kong. Hersenwerkjes doen het vaak ook goed.

honden page profiel shirleyshirley

Dankje voor jullie reacties !

Wat bizar dat de hondenschool dat dan al echt teveel vond.. daar kan ik met mijn hoofd even niet bij..

 

rustige plekjes opzoeken doe ik ook de laatste tijd, dat is ook veel fijner voor tycho omdat hij dan ook lekker ontspannen is.. maar het is dan echt als we een andere hond aan de overkant al zien is hij helemaal door het dolle heen geen huis mee te houden ! tongue-out

 

Hij krijgt vaak gewone witte botten voor te kauwen, derest krijgt hij diarree van hp-cry

 

hij heeft ook een snuffel mat.. die vond die in het begin super maar is er nu op uit gekeken Haha!  Wat voor hersenwerkjes raad jij aan ? :) 

honden page profiel LolaLola

" Dankje voor jullie reacties !
Wat bizar dat de hondenschool dat dan al echt teveel vond.. daar kan ik met mijn hoofd even niet bij..
 
rustige plekjes opzoeken doe ik ook de laatste tijd, dat is ook veel fijner voor tycho omdat hij dan ook lekker ontspannen is.. maar het is dan echt als we een andere hond aan de overkant al zien is hij helemaal door het dolle heen geen huis mee te houden ! 
 
Hij krijgt vaak gewone witte botten voor te kauwen, derest krijgt hij diarree van 
 
hij heeft ook een snuffel mat.. die vond die in het begin super maar is er nu op uit gekeken Haha!  Wat voor hersenwerkjes raad jij aan ? :-)  "

Op Facebook staan heel veel voorbeelden! Even op hersenwerkjes zoeken. 

 

Over de botjes, is hij allergisch voor iets? Mijn honden kregen in het begin ook diarree, tot ik de tip kreeg dit rustig op te bouwen. Lekker bot geven, 10 min later opruimen en dit een tijdje vol houden en als het goed gaat kun je het steeds wat langer doen, hier inmiddels geen last meer van diarree, ze kauwen er wat vanaf. Tenzij je hond een allergie heeft natuurlijk, dan geldt dit niet. Verder een kong, kun je met van alles wat vullen, vinden ze hier ook fantastisch. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat bizar dat de hondenschool dat dan al echt teveel vond.. daar kan ik met mijn hoofd even niet bij..

Misschien dat de hondenschool dit bedoelde in de zin van: 10 minuten prikkels = minder dan 30 minuten prikkels.

Maar daarmee snoei je ook alle fijne dingen aan wandelen weg, en kan je dus het omgekeerde krijgen: nog meer frustratie.

Om prikkels te verminderen is het dus beter te kijken naar de inhoud ipv naar de duurtijd: rustige omgeving, aangename invulling vd activiteit, voldoening, enz. En dan is het geen probleem dat dit een half uur of een uur duurt, omdat het ontspannend is.

honden page profiel DonjaDonja 3 doggies

honden foto van Donja

Hé wat een bijzondere combinatie border collie en Franse buldog. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een foto tje. Een border collie is natuurlijk wel een echte werkhond. Ga je nog steeds met hem naar cursus?
Aan de andere kant, voor elk hondje lijkt drie keer per dag uitgaan mij wel héél erg weinig.

Wij hebben een klein hondje, een westie, van twee jaar oud. Dagelijks gaan we ongeveer 5 keer uit. Hij loopt dan grotendeels los. Verder circa 3 keer per week naar het bos, circa 1,5 uur, dan loop ik heel relaxed, neem wat brokjes mee die ik uitstrooi op het gras. Mijn schoonmoeder loopt altijd met hem naar school, op en neer toch wel een uur onderweg. Elke avond een flink bot om te kauwen.

Drie keer lijkt mij voor elke hond van deze leeftijd echt heel weinig.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" 3x een half uur is ontzettend weinig! En je doet nu nog minder zeg je... je hebt een gezonde hond, die moet bewegen! Ik loop minimaal 2 uur per dag waarvan ze aan half uur los rennen in het bos, ik loop altijd lekker op het tempo van de honden, ze mogen rustig snuffelen en lekker rond rennen.
"

Waarom lees ik dit nou steeds, wij hebben geen bos of grote stukken waar je je hond los kan laten..

Uitrenveldjes met 20 honden op 1 plek, en een klein aangelegd bos waar we een eind voor moeten rijden.

Niet iedereen woont bij bos, of duin of zee of vlak bij natuurgebieden waar honden los mogen.

Ik moest het ff kwijt..ik zou willen dat ik vlakbij een bos zou wonen, geen aanval hoor.

honden page profiel shirleyshirley

" Hé wat een bijzondere combinatie border collie en Franse buldog. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een foto tje. Een border collie is natuurlijk wel een echte werkhond. Ga je nog steeds met hem naar cursus?
Aan de andere kant, voor elk hondje lijkt drie keer per dag uitgaan mij wel héél erg weinig.

Wij hebben een klein hondje, een westie, van twee jaar oud. Dagelijks gaan we ongeveer 5 keer uit. Hij loopt dan grotendeels los. Verder circa 3 keer per week naar het bos, circa 1,5 uur, dan loop ik heel relaxed, neem wat brokjes mee die ik uitstrooi op het gras. Mijn schoonmoeder loopt altijd met hem naar school, op en neer toch wel een uur onderweg. Elke avond een flink bot om te kauwen.

Drie keer lijkt mij voor elke hond van deze leeftijd echt heel weinig. "

 

 

Nee hij gaat niet meer naar cursus, wel gaat hij regelmatig naar de opvang om daar te leren van andere honden! 

Ik zou graag een foto plaatsen maar ik krijg het niet voor elkaar !?hp-cry

honden page profiel shirleyshirley

http://nl.tinypic.com/r/2d7vb49/9

honden page profiel shirleyshirley

De 3x een halfuur is dan standaard, natuurlijk gaan we meerdere keren in de week iets leuks doen maar wij wonen niet dichtbij een rustig bos, dus dan moeten we echt met de auto.  Zoals vandaag hebben we een groot stuk gewoon langs de straat gewandeld, maar dan ziet hij zoveel om zich heen wat hij leuk vind (hij kwispelt dan enorm tijdens het lopen en een drafje Haha) waardoor die gigantisch begint te trekken.. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Heb hem even in een werkende link gezet voor je;

 

Foto van Tycho

 

Weet je zeker dat hier Border in zit :o herken het totaal niet om eerlijk te zijn. Als er echt border in zit moet je het koppie prikkelen door bijvoorbeeld hersenwerk. Een eventuele hondensport zoals hoopers. Niet belastend maar wel echt goed voor het koppie.

 

Verder weet ik niet of hij echt veel leert van een hondenopvang. Ik persoonlijk zou met een stabiele hond gaan wandelen, daar leert ie mijn inziens meer van ;)

 

En tja de wandelingen zijn echt wel heel minimaal. Probeer er minstens 4x per dag een half uurtje op uit te trekken. Persoonlijk zou ik ook niet met een balletje gaan gooien gezien het heel belastend is voor de gewrichten. 

 

Misschien kun je hem de taak geven om het balletje te dragen tijdens jullie wandelingen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn hond was ongelofelijk hyper toen hij jong was, en op aanraden van de hondenschool ook tijdelijk minder gaan lopen. Bij 70 minuten was mijn toen 2 of 3 jarige hond nog wel genoeg energie kwijt dat hij niet constant thuis ging zitten klieren, maar toch kort genoeg dat hij minder prikkels had.

Uiteindelijk heeft het weinig geholpen, hij moest gewoon zelf wat ouder worden en tot rust komen. Nu is het een uitslaper. (!)

honden page profiel shirleyshirley

" Heb hem even in een werkende link gezet voor je;
 
Foto van Tycho
 
Weet je zeker dat hier Border in zit :o herken het totaal niet om eerlijk te zijn. Als er echt border in zit moet je het koppie prikkelen door bijvoorbeeld hersenwerk. Een eventuele hondensport zoals hoopers. Niet belastend maar wel echt goed voor het koppie.
 
Verder weet ik niet of hij echt veel leert van een hondenopvang. Ik persoonlijk zou met een stabiele hond gaan wandelen, daar leert ie mijn inziens meer van ;-)
 
En tja de wandelingen zijn echt wel heel minimaal. Probeer er minstens 4x per dag een half uurtje op uit te trekken. Persoonlijk zou ik ook niet met een balletje gaan gooien gezien het heel belastend is voor de gewrichten. 
 
Misschien kun je hem de taak geven om het balletje te dragen tijdens jullie wandelingen. "

Dankjewel ! Haha ja bijzonder he, we hebben de papa en mama van Tycho gezien, en we kennen zijn broertjes en zusjes ook.. echt Franse bull x border collie!

 

ja dat probeer ik ook inderdaad soms met zijn balletje , of met een stokje, hij is heel erg leergierig en vind dat allemaal super leuk :) 

honden page profiel shirleyshirley

En klopt inderdaad we wandelen regelmatig met de hond van mijn ouders die is ook stabiel.. en ik ben ook opzoek naar nog meer stabiele honden hier in de buurt :) maar dat valt nog niet mee..

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Ik had ook zo'n stuiterbal ..... wat bij ons heel goed geholpen heeft is in eerste plaats "impulse control".... en daarna heb ik een workshop BTA van Mandy van Gelder gevolgd en dit heeft ons (hond en baasje) echt heel goed geholpen.

Het is nu gewoon aangenaam om met hem te wandelen, maar mens toch .... ik had er een hard hoofd in, dacht dat het nooit in orde zou komen. Nu ben ik blij dat we deze stappen gedaan hebben. Dus geef de moed niet op wink

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Waarom lees ik dit nou steeds, wij hebben geen bos of grote stukken waar je je hond los kan laten..
Uitrenveldjes met 20 honden op 1 plek, en een klein aangelegd bos waar we een eind voor moeten rijden.
Niet iedereen woont bij bos, of duin of zee of vlak bij natuurgebieden waar honden los mogen.
Ik moest het ff kwijt..ik zou willen dat ik vlakbij een bos zou wonen, geen aanval hoor. "

Wij wonen midden in de stad en ook niet vlakbij een bos, wij nemen de auto om met ze te wandelen.  Wij rijden wel een kwartiertje voor we een bos hebben, het is aan ons om onze honden hun ontspanning te geven.

 

TS, ik vind die wandelingetjes van jou ook veel te kort, jouw hond verveelt zich te pletter wat dan weer resulteert in sloopgedrag.  Ik bekijk uitlaten als ontspanning voor de hond, niet als toiletrondjes.  Misschien inderdaad wat meer "hondse" wandelingen maken, zodat jouw hondje voldaan is na een uitlaatronde.

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

" Ik had ook zo'n stuiterbal ..... wat bij ons heel goed geholpen heeft is in eerste plaats "impulse control".... en daarna heb ik een workshop BTA van Mandy van Gelder gevolgd en dit heeft ons (hond en baasje) echt heel goed geholpen.
Het is nu gewoon aangenaam om met hem te wandelen, maar mens toch .... ik had er een hard hoofd in, dacht dat het nooit in orde zou komen. Nu ben ik blij dat we deze stappen gedaan hebben. Dus geef de moed niet op
  "

Blij dat ik niet de enige ben die soms een punthoofd krijgt van een puber met bananen in de oren wink

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Waarom lees ik dit nou steeds, wij hebben geen bos of grote stukken waar je je hond los kan laten..
Uitrenveldjes met 20 honden op 1 plek, en een klein aangelegd bos waar we een eind voor moeten rijden.
Niet iedereen woont bij bos, of duin of zee of vlak bij natuurgebieden waar honden los mogen.
Ik moest het ff kwijt..ik zou willen dat ik vlakbij een bos zou wonen, geen aanval hoor. "

De reden waarom ikzelf graag rustige, uitgestrekte natuur aanraad is omdat dit voor de meeste honden (en mensen) erg ontspannend werkt. Je hebt er veel ruimte, de prikkels (zoals geuren, geluiden) zijn van natuurlijke aard, je hebt de frisse lucht,... Dat doet deugd, voor lichaam en geest. Er is weinig druk, veel gevoel van vrijheid. Van daaruit kan je groeien.

Uiteraard kan niet iedereen in de bossen wonen, ikzelf trouwens ook niet, wij nemen ook elke dag de auto om mooie gebieden op te zoeken en veel af te wisselen.

En als iemand andere mogelijkheden heeft/ziet om een wandeling op een rustigere manier in te vullen voor z'n hond, is dit natuurlijk ook prima. Mijn bedoeling is: gewoon even stil staan bij de inhoud van de dagdagelijkse wandelingen en hoe dat kan bijdragen om je hond te helpen (omgeving, te verwerken prikkels, druk,...).

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" De reden waarom ikzelf graag rustige, uitgestrekte natuur aanraad is omdat dit voor de meeste honden (en mensen) erg ontspannend werkt. Je hebt er veel ruimte, de prikkels (zoals geuren, geluiden) zijn van natuurlijke aard, je hebt de frisse lucht,... Dat doet deugd, voor lichaam en geest. Er is weinig druk, veel gevoel van vrijheid. Van daaruit kan je groeien.
Uiteraard kan niet iedereen in de bossen wonen, ikzelf trouwens ook niet, wij nemen ook elke dag de auto om mooie gebieden op te zoeken en veel af te wisselen.
En als iemand andere mogelijkheden heeft/ziet om een wandeling op een rustigere manier in te vullen voor z'n hond, is dit natuurlijk ook prima. Mijn bedoeling is: gewoon even stil staan bij de inhoud van de dagdagelijkse wandelingen en hoe dat kan bijdragen om je hond te helpen (omgeving, te verwerken prikkels, druk,...).
  "

Ik heb geen rijbewijs, we hebben een paar dorpen verder een klein aangelegd bosje, dat noemen wij bos, is ongeveer een kwartier rijden a 20 minuten, echt bos dan moeten we ver.

 

Maar ik begrijp dat je de wandelingen aan moet passen aan je hond.

Volgende forumvraag: Opvanghondje Chester
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^