HondenPage baasje Kel

Wat schreven de vrienden van Kel op het forum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in pure instinkt gekookt konijn 9 euro per 500 gram??
" Samenstelling: 40% konijnenvlees, 35% konijnorgaan (hart, longen en lever), 9% konijnenbouillon, 5% boekweit, 3% pastinaak, 3% broccoli, 3% peer, kruiden (paardenbloem, kamille), koolzaadolie, eierschaalpoeder als calciumbron   En een stuk goedkoper. 2 worsten van 400 gram voor 6 euro " gabber Ik zie hier niets staan over premix/mineralen waardoor de voeding compleet is. :(    Ik kwam deze nog tegen van Carnis. Deze is met premix, dus compleet. https://kingdomforcatsanddogs.com/winkel/gestoomde-vleesworsten-carnis-konijn/   Verder zag ik bij Dog Chef een gekookte maaltijd van varken. Hebben jullie die al eens geprobeerd? Ik kon helaas geen prijs zien, want dan moet je een account aanmaken.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nieuwe hond blijkt zwanger
Ik kan mij heel erg goed voorstellen dat je niet continue wil updaten en dat is je goed recht. Ik wens je heel veel succes en mochten er vragen zijn dan mag je die altijd aan mij in PB stellen of via mijn FB pagina The Dutch Coast of via het contactformulier van de kennel. Voel je niet verplicht, maar op die manier hoef je niet online te posten mocht je ergens tegen aan lopen.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Pup gezocht
Wat leuk dat je op zoek bent naar een puppy! :) Zo'n bolletje pluis die uitgroeit tot een fantastisch maatje is geweldig om in huis te hebben. Zelf fok ik golden retrievers, dus wat betreft het ras zelf kan ik je zeker wat tips geven. Fokkers van kruisingen ermee ken ik niet, maar het is wel raadzaam om te kijken of de ouderdieren (in ieder geval de golden) getest is op HD, ED, ogen en op DNA testen, zoals PRA1, PRA2 en Ichthyosis. Dit zijn testen die sterk aangeraden zijn om te laten doen, voordat je fokt met een golden retriever. 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nieuwe hond blijkt zwanger
Niet om haar weg te doen, maar neem eens contact op met het dierenasiel met het hele verhaal en vraag of zij ideeën hebben hoe je dit nest rond moet krijgen financieel gezien. Soms weten zij instanties die je kunt benaderen. Wat een *** situatie zeg. :( Je weet Hondenpage in ieder geval te vinden mocht je vragen hebben. Hier zitten verschillende fokkers die je voor ze kunnen beantwoorden. Verder is er een Facebookgroep Fokkers voor Fokkers. Je kunt kijken of je daar lid kunt worden om te kijken of er iemand is die je misschien wil helpen met de bevalling en het lenen van materiaal.   Uit nieuwsgierigheid, om wat voor ras gaat het? Weet de vorige eigenaar wie de vader is?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Fokken van honden met te korte snuit mag niet meer ( eindelijk )
Voorop gesteld dat ik voorstander ben dat er regels komen ten behoeve van de gezondheid van honden, ben ik bang dat het de broodfokkers zijn die staan te juichen. Er is een verbod op het fokken er van, maar volgens mij niet op de verkoop. Zij kunnen dus massaal hun Oostlandblok kortsnuit puppy's naar Nederland toe halen en voor grof geld verkopen, terwijl het steeds moeilijker en moeilijker gaat worden om aan een verantwoorde langere kortsnuit te komen via een goede fokker.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Golden Retriever / Border Collie
Leuk, een golden! Ga je heel veel plezier aan hebben. :D   Of ze pittig zijn als pup is relatief. Ik heb de makkelijkste pups uit mijn fok aan onervaren mensen gegeven en die hadden daar meer moeite mee dan de pittigste pup bij ervaren mensen. Iedere pup, ongeacht het ras, komt met zijn eigen karakter en uitdagingen. Als ik naar mijn jongste kijk dan is haar open karakter voor mij soms een uitdaging. Ze ziet dingen en wil daar meteen gaan kijken, want mooi. Het leven is mooi, het leven is leuk. Nadenken doen we vooral niet. Mijn uitdaging bij haar ligt dus bij begrenzen, maar ondertussen wil ik die vrije en ontdekkende natuur behouden. Leuk voorbeeld was dat we samen aan het wandelen waren en ik was haar ineens kwijt (beeldvorming: ze is nu 9 maanden oud). Ik roepen, roepen. Niets te zien, maar ik hoorde wel een gebonk. Ik loop op het geluid af. In het bos stond een kruiwagen, er waren kinderen bezig met het maken van een boomhut. Ik roep nog eens, het gebonk komt uit de kruiwagen. Ik kijk in de kruiwagen, ligt daar dus die aap in de kruiwagen, keihard te kwispelen. En een lol dat ze had. Dat verhaal vertelde ik aan iemand die een nestgenoot heeft. Ze vond het idee verschrikkelijk, want ik was een paar minuten aan het zoeken geweest en al die tijd was ze uit het zicht geweest. Dat ik niet compleet in paniek was geraakt. Ik vond het alleen maar humor, want het gaf voor mij aan dat ze nieuwsgierig en onderzoekend is. Alleen maar leuk toch?   Mocht je ergens tegen aan lopen, dan mag je natuurlijk altijd hier op het forum een bericht posten. Er zitten hier veel mensen met ervaring die kunnen helpen met tips. :)
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Te laat socialiseren?
" Oprechte vraag hier. Bij een sloot is dat verstandig? Gezien ziekte van Weil? Ik zou dan toch zeker op een bankje gaan zitten met de pup op schoot, " ientje Ik vaccineer niet voor de ziekte van weil, maar bij plekken waar veel ratten komen kun je zeker de pup lekker op schoot/in je armen houden als dat prettiger voelt. Het gaat mij vooral om het zien van situaties/dingen. Dat kan prima veilig vanaf de arm, zeker met een kleine hond (bij mijn pups heb je al snel een hernia, hahaha).
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Te laat socialiseren?
" Deze pup heeft in het nest niet de eerste puppie enting gehad, met 5 of 6 weken? Als ik het goed begrijp. Dus ik begrijp wel de twijfels.  " ientje Volgens de officiële richtlijn is de eerste enting met 6 weken, maar heel veel fokkers (ook ik) stellen dat ietsje verder uit en zeker met een klein ras begrijp ik de keuze van de fokker ontzettend goed om dat te doen. Een vaccinatie is toch een belasting voor een klein lijf, daarom titer ik de pups ook (met 6,5 - 7 weken).   Socialiseren kan gewoon hoor! Lekker mee om winkelwagentjes te kijken bij de supermarkt bijvoorbeeld. Wat ook heel erg leuk is, is naar een sloot of vijvertje in de buurt te gaan en eendjes te kijken of als de kinderboerderij dat toe laat naar de kinderboerderij. Wij mogen niet op de kinderboerderij zelf met de honden, maar ze vinden het goed als wij met de pups langs het hek bij de geitjes gaan staan. Hartstikke leuk altijd. Er is echt van alles te doen met een jonge pup waarbij je niet naar gebieden hoeft waar heel erg veel honden komen, die zou ik namelijk wel even vermijden.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Welke hond zouden jullie voor mij kiezen?
Op zich is een ontheffing voor de trekwet vrij makkelijk te regelen zolang je hond in een goede lichamelijke conditie verkeert, maar een aantal rassen zijn standaard ontheven. Dat zijn: Alaskan malamute eskimohond Groenlandse hond samojeed Siberian husky   Misschien eens leuk om eens naar dat soort rassen te kijken? Die hebben ook zeker die zelfstandigheid en eigenwijsheid.   Bron: https://www.rvo.nl/onderwerpen/dieren-houden/ontheffing-trekhondenverbod#geen-ontheffing-nodig
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Wat een schatjes. <3 Veel plezier met alle voorpret!
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Golden Retriever / Border Collie
Leuk dat je naar een golden aan het kijken bent! :) Het is inderdaad een ander soort ras dan een border collie. Een aantal vrienden van mij hebben een border collie en een pupkoper van mij heeft een border collie en een golden retriever vanuit mijn fok. Erg grappige combinatie. De golden jolig en blij, de border collie serieus en gefocust. Ze zijn erg gehecht aan elkaar. Je bent altijd welkom om eens een bericht te sturen en langs te komen om kennis te maken met mijn meiden. Ik heb niet perse kleine golden retrievers, gewoon binnen de rasstandaard. Als formaat een ding is, dan zou een teefje misschien een optie zijn? Die blijven vaak wat kleiner dan reuen.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Groeipijn jonge hond
" We wonen in zuid Holland dus helaas niet in de buurt maar er zullen hier in de buurt ook wel opties zijn " noah Hydrotherapie kan een fijne optie zijn met groeipijn en ik weet dat er een aantal dierenartsen zijn die dat aanbieden in Zuid-Holland. Wellicht heeft jouw eigen dierenarts een idee? 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Zindelijk maken
Mijn puppy is nu 12 weken oud en ik heb een alarm staan op iedere 60 minuten. Als ze wakker is dan neem ik haar mee naar buiten om te gaan plassen. Houd er rekening mee dat het buiten ontzettend koud is. Ik zou mijn kont nu niet in dat bevroren gras willen plaatsen, maar liever voor het warme vloerkleed gaan. Dat maakt de zindelijkheidstraining even iets lastiger. Het komt echt wel goed, het heeft even tijd nodig. Nestzindelijk houdt bij mijn pups in dat ze gewend zijn om naar een bak te gaan of buiten op het gras te plassen (mits de deur open staat). Ze hebben dus al wel een besef van "het mag niet overal", maar het is aan de eigenaar om dat besef om te buigen naar "het mag buiten". Het is dus niet dat een pup dan al meteen zindelijk is en niets in huis doet, maar dat het zindelijk maken sneller gaat, doordat ze al een bewustwording daar in hebben.   De aanhouder wint. ;) Ik heb een hond gehad die pas met acht maanden zindelijk werd en haar dochter heeft nooit wat binnen gedaan. Sommige honden hebben wat langer nodig dan anderen.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Dalmatierpups 19 dagen
Tien doet het zo ongelofelijk knap met haar kinders. <3 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Oplichting retriever pup
De golden retriever is een heel populair ras waar veel vraag naar is. Bij goede fokkers variëren de wachtlijsten over het algemeen vanaf de zes maanden tot de 1,5 jaar. Het is dus vooral belangrijk om geduld te hebben. Een goed gefokte pup vinden die ook vrij snel beschikbaar is, gebeurd een enkele keer, maar is eerder uitzondering dan regel. Binnen Nederland zijn er twee rasverenigingen die de belangen van de golden retriever behartigen, de Golden Retriever Club Nederland en de Golden Retriever Vereniging. De beste plek om in België een pup te zoeken is via www.grcb.be. Natuurlijk is het belangrijk om hierbij alsnog je onderbuikgevoel te volgen, maar over het algemeen zijn het betrouwbare fokkers. Mocht je in een ander land op zoek gaan naar een golden retriever pup, houd dan rekening met de 15 weken regel. Het is via de Europese wetgeving verplicht om een puppy rabiës te vaccineren voordat deze geëxporteerd mag worden. Deze vaccinatie mag gegeven worden vanaf 12 weken en daarna moet er 21 dagen gewacht worden totdat deze goed werkt.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Echo 1 pup
" Ik denk dat ik toch op me gevoel af ga en een rointgefoto maak met dag 55. En als het er maar echt 1 is word het een kijzersnee. " bjorn Het is met fokken altijd belangrijk om je gevoel te volgen! :) Als het je vertrouwen geeft zeker een foto laten maken. Een eenling kan ook heel goed natuurlijk geboren worden. Er loopt nu een topic over een eenling die zonder keizersnede geboren is: https://www.hondenpage.com/hondenforum/230461/liz-laatste-nest--%3E-geboren.php  Kijk zeker naar de vragen die Dagmar gesteld heeft, dat zijn goede punten.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Echo 1 pup
Het hangt voor mij af van de dierenarts die de echo gedaan heeft of ik deze ook als betrouwbaar zou zien. In Breda zit bijvoorbeeld een dierenarts die erg goed is in het doen van echo's, maar ook in Eersel. Je weet dat je teefje zeer waarschijnlijk een klein nest verwacht, dus ik zou haar goed in de gaten houden en op tijd aan de bel trekken bij de dierenarts. Heb je een andere fokker die in de buurt woont en bij twijfel langs kan komen?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Kees'vriendjes, ons huis gaat op kop!!
Ik heb een trimtafel en het is een verademing voor mijn rug. Geen elektrische, maar ze kunnen hier de voorpoten op de tafel zetten en dan geef ik ze een kontje er op. Ik kan het alleen maar aanraden!   De sprei zou ik denk ik nog even laten liggen. Dat Paddy daar zo gaat snuffelen en liggen klinkt voor mij alsof het hem wel wat steun geeft, dat die geur er nog is. Wij hadden na het overlijden van de kat de halsband in de woonkamer gelegd en de honden gingen er regelmatig even langs. Na een tijdje deden ze dat niet meer en toen hebben we hem weggehaald.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Maltezer teefje loops - problemen met reu
" Een beetje reu laat zich echt niet tegen houden door een traphekje ,daar gaan ze dwars doorheen of overheen , Ook oordoppen houden een dekking niet tegen . " Heleen Beetje teef ook niet. Ken genoeg verhalen van teven die zich door de tralies heen laten dekken.    Ik zou inderdaad met 3 weken bij een dierenarts een echo laten maken om te zien of ze drachtig is. Mocht ze drachtig zijn, dan kan een goede dierenarts haar steriliseren ondanks dat de baarmoeder goed doorbloed is. Hiermee breekt de zwangerschap af en heb je daarna geen kans meer op pups.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Terugkerende blaasproblemen, radeloos
Hebben jullie al een echo met contrastvloeistof laten maken om te zien of de nieren en de blaas goed aangelegd zijn? Ik weet niet hoe dat bij het ras van jouw hond zit, maar ectopische urether is een probleem bij meerdere hondenrassen.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in BTW Buitenlandse hond
Wat een bizar bedrag hebben ze "bedacht". Dat hebben mijn stamboom honden bij lange na niet gekost. Ik heb er helaas geen ervaring mee, hopelijk kom je verder! Heb je het juridisch loket al geprobeerd? Houd je ons op de hoogte?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Maak ik mijn hond hiermee blij? Lastige keuze...
Als het een zoektocht is waar je veel tijd en geduld in wil steken, dan denk ik dat er uiteindelijk echt wel mogelijkheden kunnen zijn. Als je een hond zoekt die ook een "honden links laten liggen" karakter heeft zouden ze wellicht prima langs elkaar heen kunnen leven. Je schrijft zelf al dat het voor jezelf zou zijn, dus als de twee honden elkaar tolereren, geen stress van elkaars aanwezigheid ervaren en lekker langs elkaar heen leven zou dat geen probleem moeten zijn?   Mijn idee zou dan zijn om te kijken naar een hond die al wat ouder is (toch wat rustiger/gemoedelijker over het algemeen) en/of de asielen af gaan samen met jouw hond in de hoop dat er een hond is waarmee het "matcht" (tolereert). Twee honden die elkaar in alle rust kunnen passeren en verder geen contact zoeken kan heel goed samen gaan. Ik vind zelf dat het echt niet zo hoeft te zijn dat honden maar lekker tegen elkaar aan liggen, samen spelen en dergelijke. Zolang er maar wederzijds respect en vertrouwen is.   Heel veel succes met de (lange) zoektocht! Het klinkt alsof je realistisch er in staat, dus het moet echt wel goed komen uiteindelijk.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Social media experiment!
Super leuk om te doen! Hier ook een instagram account, @thedutchcoast. :) Ik ga jullie account opzoeken en volgen en wie weet volgen jullie terug! Nieuwsgierige vraag: hoe wordt dit verder verwerkt in de lessen? Komt er nog een stuk uitleg bij over de gevaren van social media bijvoorbeeld?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Happen naar pups
Kim, hoe gaat het inmiddels?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Happen naar pups
Ik snap het advies van de puppybrok niet in combinatie met calcium/fosfor. Puppybrok is namelijk juist LAGER in calcium. Dat is goed tijdens de dracht voor de aanleg van de skeletten, maar dat is niet iets wat je na de bevalling wil. Ga asjeblieft calcium bijvoeren, al is het maar door geitenyoghurt/geitenmelk te gaan geven. Je teef voed, ze heeft het nodig. Daar zitten ook de broodnodige vetten en eiwitten in.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Levershunt
Zijn jullie al naar een specialist geweest voor een second opinion?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Sneeuw
Wat een pak met sneeuw en wat leuk om te lezen! Bulgarije, wat een verandering met Nederland zeg. Hoe bevalt het daar en hoe is alles met de verhuizing en dergelijke gegaan? Lijkt mij een lastige keuze om te maken, maar zo te zien hebben jullie er veel rust en ruimte voor terug gekregen!
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Kan een chip uitvallen?
Misschien je eigen dierenarts vragen of het mogelijk is dat een chip er uit valt bij een heel nest? :) Ik heb het zelf nog niet meegemaakt met mijn pups, maar wel verhalen gehoord over chips die aan de wandel gaan of kapot gaan. Misschien had de dierenarts een slechte batch gekregen?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Yak melk kluif voor pup van 4 maanden?
Vrijwel alle soorten huiden vind ik ideaal voor pups. Het is vrij taai, waardoor ze het "week" moeten kauwen voordat er wat vanaf komt en op die manier is de kans op beschadigen van het gebit of stikken minder groot (altijd laten kluiven onder toezicht, etc.). Je hebt tegenwoordig heel veel op de markt. Van die lange staven heb je bijvoorbeeld hertenhuid en paardenhuid, maar als hij straks wat ouder is ook kamelenhuid. Dit is in mijn ervaring de hardste versie en daar hebben mijn Goldens een flinke kluif aan. Yak staven geef ik wel aan mijn Golden pups en adviseer ik ook mijn pupkopers, maar dat is toch een wat groter ras dan een Kooiker. In jouw geval zou ik wachten totdat ie wat ouder is als je zoiets wilt proberen en stel je hebt ooit een yak kaas in huis gehaald en vindt hem toch te hard, dan kun je hem altijd in de magnetron doen om te poppen. Dat doe ik altijd met het laatste stuk en dat vinden ze heerlijk.   Verder vind ik gevulde luchtpijp leuk om te geven. Dat kun je zelf vullen met bijvoorbeeld blikvoeding of gestoomd vlees (of rauw vlees als je dat voert). Die van mij zijn dan druk met uitlikken en opknagen, waardoor ze een hele tijd zoet zijn. Ik voer zelf voornamelijk paardenluchtpijp en runderluchtpijp, maar er is bijvoorbeeld ook lamsluchtpijp voor kleinere honden.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Hele hoop praatjes met mij
Als jij het leuk vindt, waarom niet? Super schattig dat ie het zo doet als je het aan mij vraagt. <3 Het oogt ook beheerst, dus ik zou er lekker van genieten!
 

Vrienden van Kel

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasjehonden foto van Baasje van Senn

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^