HondenPage baasje Oona

Wat schreven de vrienden van Oona op het forum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Twijfels voor nieuwe pup
Ik zou wel eerlijk zijn naar de fokker toe. Het kan zijn dat het voor een paar fokkers een reden is om nee te zeggen, maar dit is een ervaring die jullie als gezin getekend heeft. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het jullie vertrouwen geschaad heeft en dat jullie graag een fokker hebben die wat meer meekijkt dan "normaal" gezien nodig is. Dat is helemaal niet gek na zo'n nare ervaring! 2 kg voor een golden is veel en veel te licht, die van mij gaan allemaal tussen de 6 kg en soms zelfs 9 kg weg. Het kan goed het rage syndroom geweest zijn, dat is via de laptop lastig te zeggen. Een van mijn pupkopers had helaas zo'n hond. Inderdaad 99% van de tijd een fantastische hond, maar ineens kon ie happen. Ze is via de hondenschool bij mij uit gekomen en heeft een pup van ons. Die is zo goed bevallen dat ze uit het volgende nest van moeder een halfbroer hebben genomen. ;) Houd er wel rekening mee dat voernijd bij de goldens helaas een ding is. Ik waarschuw hier ook altijd voor bij mijn pups, ook als ik in het nest geen tekenen zie van voernijd. Het is en blijft een ras wat gek is op eten, dus ik laat ze als ze eten hebben of een snack of iets gewoon met rust. Dat is van hun, daar hoef ik niet aan te komen.   Als de fokker van The Dutch Coast kan ik ook de België vraag beantwoorden. ;) Het lastige is dat we met het exporteren naar het buitenland zoals dat heet gebonden zijn aan regels. Een puppy moet voordat deze de grens over mag een geldige rabiës vaccinatie hebben. Je mag rabiës pas op 12 weken vaccineren en voordat ie geldig is ben je weer 21 dagen verder. Effectief gezien mag een pup dus helaas pas met 15 weken de grens over. Ik raad mensen uit België aan om een vakantiehuis in Nederland te boeken, zodat ze de pup wat eerder op kunnen halen dan dat. Het is een belangrijke periode qua socialisatie.Normaal laten wij geen pups naar het buitenland gaan, maar ik ben wel bereid om vanwege de situatie een uitzondering te maken. Ik moet daar alleen bij zeggen dat wij volle wachtlijsten hebben. We verwachten over een half jaar een nest en dat is zoals het er nu naar uit ziet vol. Het volgende nest weten we nog niet. We fokken af en toe eens een nestje voor de hobby.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Baarmoederontsteking voorkomen
" Maar dan blijft ze loops en schijnzwanger en dat is voor een hond toch niet leuk? Mijn hond voelde zich echt niet fijn als ze schijnzwanger was, de periode van schijnzwanger zijn duurde met de jaren steeds langer. " ientje Het hangt van hond tot hond af of het zielig is of niet. Ik heb hier ook een hond die een enkele keer schijnzwanger is. Die heeft dan melkproductie, maar qua gedrag heeft ze nergens last van. Ik vind het niet sneu om haar loops te laten worden. Het is voor topicstarter misschien fijn om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn, zodat zij kan uitzoeken welke het beste bij haar hond past.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Baarmoederontsteking voorkomen
Met een hond die zo regelmatig schijnzwanger is geweest zou ik de baarmoeder laten verwijderen en zoals Dagmar vertelt eventueel voorstellen om de eierstokken te behouden. Een hond die regelmatig schijnzwanger is heeft een verhoogd risico op een baarmoederontsteking.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Baarmoederontsteking voorkomen
Met een hond die zo regelmatig schijnzwanger is geweest zou ik de baarmoeder laten verwijderen en zoals Dagmar vertelt eventueel voorstellen om de eierstokken te behouden. Een hond die regelmatig schijnzwanger is heeft een verhoogd risico op een baarmoederontsteking.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Ecvo
Het klopt niet helemaal hoor dat PRA via het DNA goed genoeg is. Bij de goldens kunnen we op drie soorten PRA testen, maar de oogtest is nog steeds verplicht onder andere vanwege PRA. 1 zo'n test staat voor 1 allel en je weet niet hoeveel allelen er verantwoordelijk zijn voor de vererving van PRA. Zijn dat er 20? 200? Genoeg waar niet op getest wordt in ieder geval. In mijn ogen is de DNA test voor PRA dus nooit een vervanging voor de ECVO oogtest. Of je deze pup niet moet doen of niet hangt er echt vanaf hoeveel problemen er op ooggebied voorkomen in het ras, daar kan ik verder weinig uitspraken over doen.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Ervaringen late eerste loopsheid
Hier een nest wat nu bijna 14 maanden oud is met 7 teven. Drie daarvan zijn nu loops geweest, de rest nog niet. Meestal worden de honden uit die lijn ergens tussen de 12 en de 20 maanden voor het eerst loops, dus ze hebben nog alle tijd. :) Ik ken zelfs honden die zoals Tamara zegt pas met een maand of 26 (of zelfs later nog) voor het eerst loops worden.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in pure instinkt gekookt konijn 9 euro per 500 gram??
" Samenstelling: 40% konijnenvlees, 35% konijnorgaan (hart, longen en lever), 9% konijnenbouillon, 5% boekweit, 3% pastinaak, 3% broccoli, 3% peer, kruiden (paardenbloem, kamille), koolzaadolie, eierschaalpoeder als calciumbron   En een stuk goedkoper. 2 worsten van 400 gram voor 6 euro " gabber Ik zie hier niets staan over premix/mineralen waardoor de voeding compleet is. :(    Ik kwam deze nog tegen van Carnis. Deze is met premix, dus compleet. https://kingdomforcatsanddogs.com/winkel/gestoomde-vleesworsten-carnis-konijn/   Verder zag ik bij Dog Chef een gekookte maaltijd van varken. Hebben jullie die al eens geprobeerd? Ik kon helaas geen prijs zien, want dan moet je een account aanmaken.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nieuwe hond blijkt zwanger
Ik kan mij heel erg goed voorstellen dat je niet continue wil updaten en dat is je goed recht. Ik wens je heel veel succes en mochten er vragen zijn dan mag je die altijd aan mij in PB stellen of via mijn FB pagina The Dutch Coast of via het contactformulier van de kennel. Voel je niet verplicht, maar op die manier hoef je niet online te posten mocht je ergens tegen aan lopen.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Pup gezocht
Wat leuk dat je op zoek bent naar een puppy! :) Zo'n bolletje pluis die uitgroeit tot een fantastisch maatje is geweldig om in huis te hebben. Zelf fok ik golden retrievers, dus wat betreft het ras zelf kan ik je zeker wat tips geven. Fokkers van kruisingen ermee ken ik niet, maar het is wel raadzaam om te kijken of de ouderdieren (in ieder geval de golden) getest is op HD, ED, ogen en op DNA testen, zoals PRA1, PRA2 en Ichthyosis. Dit zijn testen die sterk aangeraden zijn om te laten doen, voordat je fokt met een golden retriever. 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nieuwe hond blijkt zwanger
Niet om haar weg te doen, maar neem eens contact op met het dierenasiel met het hele verhaal en vraag of zij ideeën hebben hoe je dit nest rond moet krijgen financieel gezien. Soms weten zij instanties die je kunt benaderen. Wat een *** situatie zeg. :( Je weet Hondenpage in ieder geval te vinden mocht je vragen hebben. Hier zitten verschillende fokkers die je voor ze kunnen beantwoorden. Verder is er een Facebookgroep Fokkers voor Fokkers. Je kunt kijken of je daar lid kunt worden om te kijken of er iemand is die je misschien wil helpen met de bevalling en het lenen van materiaal.   Uit nieuwsgierigheid, om wat voor ras gaat het? Weet de vorige eigenaar wie de vader is?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Fokken van honden met te korte snuit mag niet meer ( eindelijk )
Voorop gesteld dat ik voorstander ben dat er regels komen ten behoeve van de gezondheid van honden, ben ik bang dat het de broodfokkers zijn die staan te juichen. Er is een verbod op het fokken er van, maar volgens mij niet op de verkoop. Zij kunnen dus massaal hun Oostlandblok kortsnuit puppy's naar Nederland toe halen en voor grof geld verkopen, terwijl het steeds moeilijker en moeilijker gaat worden om aan een verantwoorde langere kortsnuit te komen via een goede fokker.
honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 schreef in Saar laten wennen aan nieuwe kittens oppas adres
Hier de honden ook laten wennen aan een kitten. Tess is meteen goed gegaan zonder enige moeite, maar Maybe had er overduidelijk meer moeite mee.   We hebben haar eerst aan de lijn gehouden en dichtbij ons gehouden en met heel veel lekkers de kitten positief associëren. Uiteindelijk toen Maybe steeds meer relaxt was hebben we haar los gelaten. We zijn van niet in dezelfde ruimte kunnen zijn met elkaar naar af en toe snuffelen aan elkaar, maar voor de rest elkaar 100% negeren. Hier heeft voor ons echt wel wat tijd ingezeten, weet ook niet of je met een paar bezoekjes getrained krijgt. Aan de andere kant, misschien reageert jouw hond net zoals Tess en is het allemaal geen probleem.   Even voor het beeld, als we buiten katten tegen komen willen ze er met z'n tweeën volle bak achteraan ondanks dat ze onze eigen kat gewend zijn.
honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 schreef in Cavia
Tess is ook helemaal weg van onze cavia's. Om eerlijk te zijn heb ik het gewoon een beetje op z'n beloop gelaten.   Soms als ik er genoeg van heb dan gooi ik een klaar commando en gaat ze ergens liggen.    Gewoon duidelijke grenzen stellen met wat wel en niet mag. Kijken prima, maar pootjes tegen de kooi is not done. Als je hond er te enthousiast van word zou ik hem begrenzen met een lijn, totdat hij weet wat de bedoeling is.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Golden Retriever / Border Collie
Leuk, een golden! Ga je heel veel plezier aan hebben. :D   Of ze pittig zijn als pup is relatief. Ik heb de makkelijkste pups uit mijn fok aan onervaren mensen gegeven en die hadden daar meer moeite mee dan de pittigste pup bij ervaren mensen. Iedere pup, ongeacht het ras, komt met zijn eigen karakter en uitdagingen. Als ik naar mijn jongste kijk dan is haar open karakter voor mij soms een uitdaging. Ze ziet dingen en wil daar meteen gaan kijken, want mooi. Het leven is mooi, het leven is leuk. Nadenken doen we vooral niet. Mijn uitdaging bij haar ligt dus bij begrenzen, maar ondertussen wil ik die vrije en ontdekkende natuur behouden. Leuk voorbeeld was dat we samen aan het wandelen waren en ik was haar ineens kwijt (beeldvorming: ze is nu 9 maanden oud). Ik roepen, roepen. Niets te zien, maar ik hoorde wel een gebonk. Ik loop op het geluid af. In het bos stond een kruiwagen, er waren kinderen bezig met het maken van een boomhut. Ik roep nog eens, het gebonk komt uit de kruiwagen. Ik kijk in de kruiwagen, ligt daar dus die aap in de kruiwagen, keihard te kwispelen. En een lol dat ze had. Dat verhaal vertelde ik aan iemand die een nestgenoot heeft. Ze vond het idee verschrikkelijk, want ik was een paar minuten aan het zoeken geweest en al die tijd was ze uit het zicht geweest. Dat ik niet compleet in paniek was geraakt. Ik vond het alleen maar humor, want het gaf voor mij aan dat ze nieuwsgierig en onderzoekend is. Alleen maar leuk toch?   Mocht je ergens tegen aan lopen, dan mag je natuurlijk altijd hier op het forum een bericht posten. Er zitten hier veel mensen met ervaring die kunnen helpen met tips. :)
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Mijn lieve kanjer Macho vandaag 14 jaar
Van harte.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Te laat socialiseren?
" Oprechte vraag hier. Bij een sloot is dat verstandig? Gezien ziekte van Weil? Ik zou dan toch zeker op een bankje gaan zitten met de pup op schoot, " ientje Ik vaccineer niet voor de ziekte van weil, maar bij plekken waar veel ratten komen kun je zeker de pup lekker op schoot/in je armen houden als dat prettiger voelt. Het gaat mij vooral om het zien van situaties/dingen. Dat kan prima veilig vanaf de arm, zeker met een kleine hond (bij mijn pups heb je al snel een hernia, hahaha).
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Te laat socialiseren?
" Deze pup heeft in het nest niet de eerste puppie enting gehad, met 5 of 6 weken? Als ik het goed begrijp. Dus ik begrijp wel de twijfels.  " ientje Volgens de officiële richtlijn is de eerste enting met 6 weken, maar heel veel fokkers (ook ik) stellen dat ietsje verder uit en zeker met een klein ras begrijp ik de keuze van de fokker ontzettend goed om dat te doen. Een vaccinatie is toch een belasting voor een klein lijf, daarom titer ik de pups ook (met 6,5 - 7 weken).   Socialiseren kan gewoon hoor! Lekker mee om winkelwagentjes te kijken bij de supermarkt bijvoorbeeld. Wat ook heel erg leuk is, is naar een sloot of vijvertje in de buurt te gaan en eendjes te kijken of als de kinderboerderij dat toe laat naar de kinderboerderij. Wij mogen niet op de kinderboerderij zelf met de honden, maar ze vinden het goed als wij met de pups langs het hek bij de geitjes gaan staan. Hartstikke leuk altijd. Er is echt van alles te doen met een jonge pup waarbij je niet naar gebieden hoeft waar heel erg veel honden komen, die zou ik namelijk wel even vermijden.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Welke hond zouden jullie voor mij kiezen?
Op zich is een ontheffing voor de trekwet vrij makkelijk te regelen zolang je hond in een goede lichamelijke conditie verkeert, maar een aantal rassen zijn standaard ontheven. Dat zijn: Alaskan malamute eskimohond Groenlandse hond samojeed Siberian husky   Misschien eens leuk om eens naar dat soort rassen te kijken? Die hebben ook zeker die zelfstandigheid en eigenwijsheid.   Bron: https://www.rvo.nl/onderwerpen/dieren-houden/ontheffing-trekhondenverbod#geen-ontheffing-nodig
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Wat een schatjes. <3 Veel plezier met alle voorpret!
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Golden Retriever / Border Collie
Leuk dat je naar een golden aan het kijken bent! :) Het is inderdaad een ander soort ras dan een border collie. Een aantal vrienden van mij hebben een border collie en een pupkoper van mij heeft een border collie en een golden retriever vanuit mijn fok. Erg grappige combinatie. De golden jolig en blij, de border collie serieus en gefocust. Ze zijn erg gehecht aan elkaar. Je bent altijd welkom om eens een bericht te sturen en langs te komen om kennis te maken met mijn meiden. Ik heb niet perse kleine golden retrievers, gewoon binnen de rasstandaard. Als formaat een ding is, dan zou een teefje misschien een optie zijn? Die blijven vaak wat kleiner dan reuen.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Oxyfresh tegen tandplak en tandsteen ervaringen?
Tropiclean tandgel is geen tandpasta en er dient dan ook niet gepoetst te worden! De gel dient tenminste 3 weken, elke dag, indien niet voldoende, 4 weken, aangebracht te worden, om in te laten werken. Zonder onderbreking. Een half uur voor en na het aanbrengen niet laten eten of drinken. Na verloop van tijd verdwijnt de tandplak, maar ook de tandsteen laat los. Eventueel na de behandeling een goed kauwprodukt geven, ook belangrijk als beloning. Daarna 2x per week als onderhoud gebruiken. Er is ook een Tropiclean met pindakaassmaak. Het werkt echt, mits de gebruiksaanwijzing goed gevolgd wordt.            
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Groeipijn jonge hond
" We wonen in zuid Holland dus helaas niet in de buurt maar er zullen hier in de buurt ook wel opties zijn " noah Hydrotherapie kan een fijne optie zijn met groeipijn en ik weet dat er een aantal dierenartsen zijn die dat aanbieden in Zuid-Holland. Wellicht heeft jouw eigen dierenarts een idee? 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Dank voor je reactie. Dit is altijd goed om te weten. Het asperge-seizoen loopt nog tot einde juni. Ik ga het invriezen zeker overwegen.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Ik zou het niet weten of dat kan met asperges. Waarschijnlijk wel. Ik haal ze bij de boer, dus die ga ik dat vragen. Ze zijn wel het hele jaar in glas te krijgen. De asperges zijn hier in het Limburgse nu volop verkrijgbaar en worden naar het einde van het seizoen steeds goedkoper. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Anouk, asperges, groen of wit, zijn een bron van vitamines, mineralen ed. Heel gezond voor bv. de nieren, blaas en urinewegen. Voor ons, maar zeer zeker ook voor onze honden. Ze moeten goed geschild zijn en ik heb de maaltijd in 2 porties en de asperges in stukjes gegeven. Mijn ventje heeft genoten. Helaas zijn ze maar een beperkte periode te krijgen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Dank voor jullie gelukwensen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Schumi en Rexy, het broertje en zusje uit hetzelfde nest zijn vandaag ook 15 jaar geworden. Het laatste nest van Ursula Driessen bestond uit 2 reutjes en 2 teefjes. Hoe het met het 4de hondje, een teefje gaat, is niet bekend, omdat helaas met het baasje geen contact meer is geweest. Romeo heeft met smaak gegeten.   
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
  Het feestmaal voor de 15de verjaardag van Romeo. Foto is gekanteld. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Het lukt me niet de foto van zijn feestmaal toe te voegen.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Poppy 13
Wel wat laat, maar alsnog van harte proficiat met je verjaardag!  
 

Vrienden van Oona

honden foto van sorayahonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~honden foto van -honden foto van Brenda, Kibo & Charlotte honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasjehonden foto van Denise; Nova & Vanchahonden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3honden foto van F&F

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^