HondenPage baasje Snowie & Bella

Wat schreven de vrienden van Snowie & Bella op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Willow is jarig
Gelukkige verjaardag! Geniet van je speciale dagje!   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Verschil spelen of jagen op kat
Oh, dat verschil merk je binnen de seconde, dan gaat er een knop om en komt het prooiinstinct boven. De kat weet het ook binnen diezelfde seconde, dat het bittere ernst is.  Dus als beide dieren vrolijk en onbezorgd dollen? Dan is het spel, geen jacht.    Heb je er zelf geen vertrouwen in? Dan kap je het spel gewoon af. Better be safe than sorry. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in pup lijkt heel neutraal bij mij
Ik had wellicht ook wat vaker tijd voor de hond moeten nemen. Was zo druk telkens met plasjes opruimen, naar buiten gaat etc. dat ik dan niet daarnaast ging spelen. En dan was het ook wel is fijn als mijn vriendin thuis kwam en ik even niet op de hond meer hoefde te letten... maar toch, het voelt echt als een tekortkoming als ze zo tegen hem doet, en bij mij zo neutraal is.  Sam   Het is toch niet te laat om ook qualitytime met de hond door te brengen? Dus bekijk es wat je samen met je hond kan ondernemen, waar jullie beiden heel veel plezier en voldoening uit halen. Dat hoeft niet hetzelfde te zijn als wat iemand anders met de hond doet. Kijk naar je hond, observeer wat ze leuk vindt (graven? snuffelen, rennen? speuren?), en vertrek van daaruit om er een kwaliteitsvolle activiteit van te maken. Gedeelde vreugde = dubbele vreugde 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Weet iemand raad...?
Ik lees ook heel veel fora, waar mensen vertellen over kooikerhondjes die angstagressie hebben (als pup was ie zoooo leuk en toen sloeg ie ineeeens om) en heb me ingeschreven bij de mailtips van een aantal "gedragsadviseurs".  Pas kreeg ik een info mailtje waarin letterlijk stond: Pas op! de tweede socialisatiefase is zeer belangrijk, je doet het maar één keer goed, verpest je hond niet, je krijgt geen tweede kans! Bente Delete zulke Pipo's maar snel! Ze halen je neer onder het mom van 'goede raad'. Maar dat is helemaal geen goeie raad, je hebt er niks aan behalve dat je je nog slecht gaat voelen ook. Wegblijven van dit soort negativiteit. Een goeie gedragstherapeut werkt ondersteunend, waardoor je je gehoord voelt en je zelfvertrouwen groeit. Daar heb je wat aan. Dat helpt je verder. Maar dit soort onzin? Geen tijd insteken, weg ermee! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Weet iemand raad...?
Ik heb in januari dit jaar een burn out gehad en ben na een reïntegratieperiode sinds juni weer aan het werk, maximaal 20 uur, in korte diensten. Dit houd ik voorlopig zo, het geeft rust. Ik merk dat ik ontzettend onzeker ben en vanmorgen liep ik huilend met hem in de brandgang, hij weigerde een stap te zetten. Maar er moet wel gesocialiseerd worden natuurlijk... Mijn grootste nachtmerrie is een doodsbange agressieve kooikerhond die nergens mee naartoe wil, hapt naar ons, anderen en toekomstige kinderen en die ik met alle verdriet moet herplaatsen omdat wij niet geschikt blijken.. Wat moet ik aan met deze angst?   Soms wil ik het huis uitvluchten omdat ik toe moe ben voor continu opvoeden en opletten. Het hondje is er gekomen om mij wat meer structuur te bieden, om samen naar buiten te kunnen gaan en opladen, maar het kost me al mijn net opgebouwde energie...  Bente   Je bent moe en angstig en creëert doemscenario's in je hoofd. Ik heb het gevoel dat je nog erg kwetsbaar bent na die burnout, nog niet voldoende veerkracht hebt kunnen opbouwen. Het hondje is er gekomen om je te helpen, maar zo werkt dat lang niet voor iedereen, een pup kan een echte energievreter zijn. Ik denk dat je van daaruit dus moet beginnen voor jezelf: het loslaten van je angstgedachten want die leggen veel druk, zowel op de pup als op jou. Er moét namelijk helemaal niet zoveel.   Zelf zou ik de hond in de auto meenemen naar nieuwe, rustige wandelgebieden. Maar doe dat eerst een aantal keren samen met je vriend. Hij is rustiger, zeg je, dat helpt. Kies vrije natuur, hou het ontspannen. Geniet zelf van de wandeling, in alle rust. Neem jullie tijd. Ga gewoon es naar de wereld kijken. Neem een picknick mee. Zo maak je echt qualitytime voor elkaar en kan er een goeie vertrouwensband groeien tussen jullie onderling. En dat zal jou ook zelfzekerder maken. Wat je zelf uitstraalt, kan de hond zich aan spiegelen.    Wat de socialisatie betreft: dat mag met mondjesmaat, er moet niet vanalles en nog wat gebeuren. Dus als je jezelf te onzeker voelt, of de energie mist, laat dat dan over aan je vriend. Kies er de dingen uit die in jullie leven belangrijk zijn. Je hoeft een pup geen bus op te sleuren als je nooit van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen. Dus maak met je vriend een lijstje, wat jullie echt belangrijk vinden dat de hond leert kennen, en ga oefenen op momenten dat je dat zelf ziet zitten. Hoe beter jij je in je vel voelt, hoe relaxter de pup zich zal voelen.    Komt goed, wees niet te streng voor jezelf en haal gerust wat druk van de ketel. Je hebt zeeën van tijd! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in 2de hond
Een asielhond? Dan kan je kiezen op individu ipv op raseigenschappen, en zo kijken wie er bij jullie en je hond past.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Kunnen honden in het autisme spectrum zitten/adhd (etc.) hebben?
Hersenen kunnen op verschillende manieren werken. Dus dat zal bij honden ook zo zijn. Maar ik hou m'n hart vast voor het hokjesdenken en etiketjes plakken. Voor je 't weet, zit het gros van de honden onder de medicatie, want 'hij is niet normaal!'.  Liever aanvaarden dat ieder anders is, anders denkt, anders voelt... 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wat te doen? En herplaatser depressief?
" Klopt. En deze fokker blijkt zich heel anders te presenteren dan wat het later in de praktijk bleek.  " Dexba Dat is jammer. Tuurlijk is het je goed recht om duidelijke wensen te hebben! Tenslotte zoek je een hond waar je jarenlang je leven mee wil delen, dan is het net goed om het voor jezelf duidelijk te hebben wie je bent, wat je wil, hoe je leven eruit ziet,... en dan voor een goeie match te gaan.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wat te doen? En herplaatser depressief?
Van een fokker inderdaad. Maar een fokker die dus niet wandelde (vanwege fysieke klachten en... vermoed ik.. teveel honden). Ik heb niet het idee dat er iets mee gedaan is.   Dexba Mag ik vragen hoe je dan bij deze fokker terecht kwam? Als je net heel erg op zoek was naar een sportieve, energieke, actieve hond? Ik zou denken dat zich dat toch vertaald in de fokker, zijn fokbeleid en hoe die met zijn honden omgaat...?    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wat te doen? En herplaatser depressief?
Als ik het goed begrepen heb, is dit een hond van de fokker waar je eigenlijk om een pup ging? Dus deze hond leefde bij de fokker, of was de fokker enkel de bemiddelaar? Als de hond bij de fokker leefde, dan zou ik eens afspreken met de fokker (of de vorige eigenaar) en er samen op uit trekken. Kijken of de hond dan openbloeit (omdat hij terug bij vertrouwd volk komt) en levenslustiger gedrag laat zien, of dat hij dan net hetzelfde is als bij jou. Dat kan je al heel wat vertellen, denk ik, zodat je beter kan beslissen wat je keuze zal zijn.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hondenverzekering: Ja of nee?
Ik denk dat daar ook een stukje verzekeringsmarketing achter zit. En sinds mensen hun huisdier  verzekeren zijn de behandelingen bij de dierenarts ook opeens een stuk duurder geworden.  Klara   Dat klopt, Klara. Hier in België is dat verzekeren van het huisdier nog niet zo ingeburgerd. Nederlanders vallen steeds achterover als ze horen hoeveel goedkoper een dierenarts hier is.  Want het is een gekend gevolg: hoe meer mensen zich verzekeren, hoe duurder alles wordt, en vervolgens gaan dan ook de premies weer omhoog omdat een verzekeringsmaatschappij nu eenmaal niet verlieslatend wil zijn, enz. enz.    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Welk ras zit hier nog in?
Een kennel uit België, zeg je. Bedoel je een handelaar/fokker? Een asiel? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
en zoals wij karaktereigenschappen mee krijgen van onze ouders, krijgt een hond dat ook. yooop Precies. En als een ras gefokt wordt op zeer specifieke taken, dan hangt het talent om die taak uit te voeren samen met bepaalde karaktertrekken, zoals bijvoorbeeld: veel doorzetting hebben, of licht ontvlambaar en explosief zijn, supergevoelig of zeer bedaard zijn.  Je kan niet zeggen: ik koop een Newfoundlander en die stuur ik nu de bergen in om een kudde te verdedigen tegen dieven en wolven. Nee, dan neem je beter een daadkrachtige kuddebeschermer die er niet voor terugdeinst om agressie in te zetten. Dat moet al in de hond zitten, dat kan je niet zo even zelf 'vormen'. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Socialisatie
wat is vooral belangrijk dat hij op deze leeftijd leert?   Dim van Chip† en Smokey   Dat nieuwe dingen niet eng zijn, dat jij er bent, dat hij tijd en ruimte krijgt om te observeren, in te schatten, goed te keuren. Zoals al gezegd: het gaat er dus niet om om zoveel mogelijk nieuwe situaties te ondergaan, de kern is hoe de hond zich daarbij voelt. Zelfzeker, ontspannen.   Waarmee je hem socialiseert, hangt van je eigen leven af. Er is dus geen vaststaande lijst die je moet afwerken. Kijk dus wat voor jullie belangrijk is. Ben je van plan om de hond vaak mee te nemen op het openbaar vervoer, dan is het handig dat ie daar nu al, op zijn tempo, aan went. Houden jullie van terrasjes doen? Dan neem je hem daar nu al mee naartoe. Veel dieren in de familie? Kan je langs weides gaan wandelen met paarden en koeien en schapen,... Veel vuurwerk in jullie buurt? Maak nu al wandelingetjes buiten als het onweert, ga op een bank op afstand kijken naar kermisdrukte, met lawaai en lichtflitsen. Let erop dat ie zich ontspannen voelt (en jij ook ), zo wordt al dat geknetter iets vertrouwd, hoeft ie er niet bang om te zijn.    Zo kan je dus op maat socialiseren, wat voor jullie zelf belangrijk is. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
@Alaska ... dit? Anouk van Botty   Ik weet nog steeds niet zeker wat je vraag precies is, maar zal toch proberen verduidelijken    Als een ras wordt gefokt om specifieke doelen te bereiken (zoals bijvoorbeeld waken, verdedigen, jagen,...) dan gaat de mens dit sturen. Door bepaalde talenten of eigenschappen vd hond te selecteren, vergroten, door te drijven. Eigenschappen die nodig zijn om die taak uit te voeren, worden dan veel aanweziger. Eenmaal deze eigenschappen er goed in zitten, noemt men dat raseigenschappen. Voorbeelden van raseigenschappen kunnen zijn: eenkennig, prikkelbaar, vocaal zijn, eigengereid, volhardend zijn, hoog energielevel of zwerflust hebben, enz, enz.  Dat zijn dan eigenschappen die je mag verwachten bij dat ras. Wil dat zeggen dat élke hond van dat ras alle raseigenschappen heeft? Nee, natuurlijk niet. Maar de meesten wel. Tenminste, als er rastypisch wordt gefokt. Vandaar dat ik in het andere topic ook de look-a-likes aanbracht. Daar zijn die raseigenschappen niet zo te voorspellen.   Wil dit zeggen dat alle honden van een bepaald ras identieke kopieën van elkaar zijn? Helemaal niet! Een karakter van een hond stopt niet bij raseigenschappen, natuurlijk. Met enkel raseigenschappen is het 'pakketje' niet af.  Mijn eigen honden bijvoorbeeld, zijn allebei zéér rastypische malamutes. Beiden hebben karaktereigenschappen die nodig zijn voor het ras: ze zijn volhardend, hebben een sterke wil, zijn spitsvondig en zelfzeker, houden niet van routine en wel van veranderingen, niet snel onder de indruk, veel voeling met hun lijf en hun kracht, kunnen zeer goed hun energie doseren, hebben snel inzicht in een situatie, enz. enz. Allemaal eigenschappen die nodig zijn voor een arctisch nomadenleven. Zijn ze identiek aan elkaar? Hebben ze volledig hetzelfde karakter? Nee joh! Mijn oudste is veel stoïcijnser, de jongste opgewekter. De oudste is een echte denk-hond, ze is bazig en bepalend. De jongste heeft een hoog tomboy-gehalte en komt op haar speelse manier overal mee weg. De oudste wil alle mensen om haar vinger winden, de jongste neemt sneller afstand. Enz. enz.    Dus het feit dat rassen raseigenschappen hebben wil niet zeggen dat honden als individu niet verschillend zijn en geen eigen karakter zouden hebben.    Ik hoop dat het zo duidelijker is?   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
Wat brengt jou tot gedachte van fok basis eigenschappen?  Anouk van Botty Hoe bedoel je?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
Natuurlijk heeft elke hond zijn eigen karakter. Het is een levend wezen, met eigen voorkeuren, talenten, interesses, emoties, vermogens, eigenschappen die hem definiëren tot wat hij is.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond fixeert kat
die eigenschappen er hoofdzakelijk ingelegd wordt door de mens. Maar goed ook want zo kunnen wij honden kopen die bij ons passen.  Anouk van Botty Dat is toch net de kern van fokken op raseigenschappen? Dus dan geloof je daar toch net wél heel erg in? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond fixeert kat
Niet iedere Border Collie is geschikt voor schapendrijven en niet iedere Husky om een slee te trekken.  Anouk van Botty Zeker. Rasspecifieke eigenschappen doelen altijd op het ras, niet op elk individu afzonderlijk. Er zit altijd die spreekwoordelijke 'uitzondering op de regel' tussen.  Maar jij beweerde hierboven dat er geen hol klopt van raseigenschappen. Dus van het ras als geheel. Dat is natuurlijk onzin, want dan zouden er helemaal geen rassen gefokt hoeven te worden, alle honden zouden dat hetzelfde zijn, van hetzelfde houden, dezelfde drive, talenten, capaciteiten hebben.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond fixeert kat
 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond adopteren bij Borderlinecollie
7 jaar is een topleeftijd, helemaal nog niet oud. Tenzij de hond nu al gezondheidsproblemen heeft waar je rekening mee moet houden, maar ik hoop dat men daar dan ook eerlijk over is?  Een band opbouwen, dat is iets persoonlijk, iets tussen individu en individu. Die connectie hangt dus in principe niet af van wanneer de hond in je leven kwam. Dit kan zowel met een herplaatser als met een pup tot stand komen.  Sommige mensen hebben een voorliefde voor de pup, omdat ze dan het idee hebben dan ze met een onbeschreven blad beginnen en ze zelf alles kunnen bepalen. In praktijk wil dat wel es tegenvallen, hahaha. Bij een herplaatser kan je dan weer beter het reeds gevormde karakter inschatten en nagaan of dit bij jou en je leven past.    Zelf heb ik zowel herplaatser (veelplaatser) als pup gehad. Allebei vind ik waardevol, ik kan echt niet zeggen dat het ene 'beter' is dan het andere. Vertrouw op je eigen buikgevoel.   Wat ik persoonlijk wél belangrijk vind is het bewust en verantwoord aanschaffen van een hond, en dat is zowel voor herplaatser, asielhond of pup van toepassing. Dus waar de hond ook vandaan komt: het huiswerk dat je vooraf maakt, de vragen die je stelt, het checken van info, de voorbereidingen en inschattingen, e.d. dat zou nooit nonchalant of ondoordacht mogen gebeuren.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond fixeert kat
Hoe meer hondjes ik ontmoet van doorsnee huisdier eigenaren? Hoe meer ik overtuigd ben dat er helemaal geen hol van klopt al die ras eigenschappen. Anouk van Botty   Heeft misschien te maken met het feit dat het gros van de honden geen rashonden zijn, maar look-a-likes. Die niet zijn gefokt op karaktereigenschappen maar op uiterlijke gelijkenis. Dan is het logisch dat typische trekjes ook weer kunnen verwateren. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Ik ben met een wiebelbootje mee geweest
Super om daar samen van te genieten! Vanop een kano die door het water glijdt, ziet de wereld er helemaal anders uit! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Husky op balkon
" Ik heb verhalen gehoord van honden die wel naar beneden sprongen. Is glas waardoor ze diepte kan zien " W Miero Tja. De vraag is dan: waarom zou een hond van zo'n hoogte springen? Als ie zich niet verveelt, en hij zit daar niet opgesloten? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Husky op balkon
Ik zit op de 2e verdieping.  W Miero Dus hoe hoog is dat ongeveer? 6-tal meter? Is er doorkijk (spijlen?) zodat de hond de diepte kan zien? In dat geval zou ik niks doen. Je hond is niet gek, toch, die zal zich niet te pletter springen. En ik neem aan dat je dat balkon ook niet gaat gebruiken om hem daar te 'parkeren' en hij genoeg andere beweging en uitdaging krijgt?  Dan zou ik me geen zorgen maken, en lekker genieten van die uitkijkplek over zee en strand :-) 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Husky op balkon
Op de hoeveelste verdieping zit je? Is er doorkijk (balkonwand in traliewerk of vaste muur)?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond fixeert kat
kan echt niet fatsoenlijk luisteren terwijl we cursus hebben gehad en hij alle commando's goed onder controle had.    Zolang de kat bij ons/mij in de buurt is, is hij rustig. Maar zodra we bijvoorbeeld naar bed gaan, haalt hij de kat op van beneden en gaat hij niet eerder slapen dan die kat ook op bed ligt. Ik ben nu al vanaf 00.30 bezig om naar bed te komen en nu ligt hij pas te slapen.  Tess   Commando's aanleren of gewenst gedrag aanleren: een wereld van verschil! Het is dus niet omdat je hond commando's kent, dat ie zich ook weet te gedragen. Dat leer je aan, al naargelang je eigen normen, je eigen huis- en omgangsregels.  Hij sloopt van zo gauw je de deur uitgaat, maar heb je het alleen-blijven ook aangeleerd? Kent de hond de connectie tussen: thuisblijven = rustig zijn?  Heeft hij genoeg uitdagingen, activiteiten, e.d. in zijn dag zodat er een balans is tussen rust en activiteit?    Waarom haal je de kat niet gewoon uit zijn buurt als je gaat slapen? Geef de kat een aparte plek, weg van de hond.    Veel beterschap gewenst, en een spoedig herstel na je operatie. Ik kan me voorstellen dat je dit er niet nog es bovenop wil hebben... Zijn er mensen die je kunnen helpen, wat van de last van schouders kunnen halen?  Succes!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Welke shampoo?
ik ben benieuwd welke shampoo jullie gebruiken en van welke merk.  Suzie_Fado Geen. Mijn honden zijn nu 11 en 9 en nog nooit gewassen. Als ze in wat vies hebben gerold, wordt dit uitgespoeld met water. Ze worden ook zelden geborsteld, alleen in de rui-periode, om de dikke vlokken wol eruit te kammen. Daarna hoeft het weer een jaar niet meer.  Wel ontzettend makkelijk, zo'n natuurlijke vacht. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Bedrogen Door Fokker in Arhnem
Heb je je aanbetaling wel terugggekregen? Ik lees in je tekst dat jullie het zelf niet echt vertrouwden. Je man had argwaan, je vond dat de fokker erg vreemd reageerde... dan denk ik dat je eigenlijk blij mag zijn dat het is afgesprongen. Hoe erg het nu ook aanvoelt, omdat je graag die puppy wou, met een fokker die je niet vertrouwt en waar je alarmbellen bij afgaan, daar kan je maar beter niet mee in zee gaan. Het voelt nu vast erg verdrietig, dat snap ik volkomen, maar probeer het positieve ervan te zien. Er komt vast een pup én een fokker op je pad waarbij je je helemaal goed voelt en waar er geen achterdocht en wantrouwen hoeft te zijn. Op dat moment zal je blij zijn dat dit contract is afgesprongen...   Succes met je verdere zoektocht! Het wordt dan wat langer wachten op jullie nieuwe hondenvriendje, maar het kan alleen maar een betere start worden dan, en daar zal je dan erg blij om zijn. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hulp mbt stambomen.
Door veel te spreken met de eigenaars vd honden in kwestie, door de honden zelf goed te leren kennen. 
 

Vrienden van Snowie & Bella

honden foto van sorayahonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van cynniehonden foto van chrishonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Iris ~ Rivka & Talouhonden foto van Yvette & Lectorhonden foto van Alaska's Finest!honden foto van Dimitri honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Renate en team huskyfeverhonden foto van Mario Koezemahonden foto van Remco, laika en shadowhonden foto van Gucci&Sophiehonden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)honden foto van Atlas en Phoebehonden foto van tamarahonden foto van erik aisha en blazehonden foto van Ingehonden foto van Lenahonden foto van Patrickhonden foto van Moes & Acehonden foto van familie van bredahonden foto van Luna en Shadowhonden foto van Phyliciahonden foto van Yhonden foto van Erikhonden foto van Simone en Mikehonden foto van Deborah, Chula & Bowserhonden foto van Quincy, Bailey & Novahonden foto van Roxy <3honden foto van jackiie nova&baileyhonden foto van V+Mishkahonden foto van Elphiehonden foto van erikahonden foto van Sander en Woefhonden foto van thea

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^