HondenPage baasje Snowie & Bella

Wat schreven de vrienden van Snowie & Bella op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy graaft
Honden houden van graven, net zoals ze graag snuffelen en geursporen volgen. Het is eigen aan het dier.  Sta dus even stil bij wat je wenst, en dat is dat ie zijn natuurlijk gedrag niet mag uitvoeren.  Als mens vinden we graven niet altijd zo fijn, omdat het de planten vernielt, het gras kapot maakt, enz.  Wat je kan doen is een compromis bedenken: bekijk welk stuk tuin de hond krijgt om lekker hond te kunnen zijn. En scherm de rest (perkje, moestuin,...) af. Zo wordt het duidelijk voor de hond waar ie wel en waar ie niet mag graven.   Als je van je hond verlangt dat ie nergens graaft, laat hem dan ook niet alleen in de tuin. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in verwaarlozing hond
Wandel je zelf graag? Dan kan je je buren misschien voorstellen dat jij wel es een stevige wandeling met een vd honden wil maken. Neem je elke keer een andere hond mee op pad. Hond zal blij zijn, jij blij omdat je wat voor de hond kan doen, en wie weet is zijn je buren je ook erg dankbaar. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup verlamde staart
Ik ben kapot van de stress. Lieve mensen, ik plaats het niet voor commentaar... ik wil gewoon m’n verdriet kwijt en zoek steun, en wellicht goede opbouwende adviezen. Want ik ben het spoor bijster  Pupje L Ik denk dat je best naar je eigen buikgevoel luistert. In je vroegere topics had je het ook al moeilijk, het liep niet vlot tussen de kids & de pup, er was veel onzekerheid en stress. Bespreek het open en eerlijk met de fokker. Laat die eens meekijken, wat die ervan denkt. En als je van mening bent dat het beter is voor iedereen (mens en pup) om de pup te herplaatsen, schakel dan die fokker in.   Ik zou hier vanachter m'n scherm kunnen zeggen dat het goedkomt, of dat het gedrag niet zo vreemd is voor een pup, e.d., maar als bij jullie thuis de stress hoog zit, al wekenlang, en je schrikt hebt dat de pup 'vals' is en er geen vertrouwen is... dan heb je in praktijk niet veel aan m'n woorden.   Dus zet alles even op een rijtje. Bespreek het met je partner. Bespreek het met de fokker. En beslis wat jullie gaan doen: met frisse moed en vol vertrouwen er weer tegenaan, of een nieuwe thuis zoeken voor de pup. Veel wijsheid gewenst. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Ik ben een..
maar dit is wel de kern van wat veel mensen als 'probleemgedrag' zien.   Danielle Zeker zit daar een kern van waarheid in. Het is jammer om niet naar de oorsprong en aard te kijken, omdat die net een bron van talenten en vaardigheden bevat. Men zou er dus de pluspunten van moeten inzien ipv de minpunten en de mogelijkheden die ze bieden omarmen.   Dat er mensen zijn die honden slecht behandelen, dat weet wel iedereen, denk ik. Maar dat maakt het niet automatisch een excuus om de oorspong of afkomst te verloochenen. Dat bijvoorbeeld een Husky in Siberië ook een zwaar leven kon hebben, van zich moest afbijten om te kunnen overleven of zonder pardon werd afgemaakt als ie niet langer van nut was,... doet geen afbreuk aan zijn oorspronkelijke talenten en unieke karaktertrekken en het feit dat die ook vandaag gekoesterd en behouden mogen worden. Dus ja, ik vind het altijd mooi om de talenten van een hond/ras naar waarde te schatten ipv ze te willen ombuigen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wilde puppy dag(en) na activiteit
Dat gaan we inderdaad doen, de cursus zit er ook alweer bijna op, maar komende week gaan we een keer niet, want dit is niet leuk voor haar, maar ook heel lastig voor ons.  Pientje Als de cursus te belastend is voor je hond, maar zelf zou je wel graag op de hoogte blijven, dan kan je ook met de instructeur afspreken dat je de laatste lessen zonder hond komt volgen. Dat voelt voor jou misschien wat fijner aan, dat je wel alles van de cursus meekrijgt, maar je hond hoeft daar dan niet te stressen op dat veld. En je kan datgene wat je hebt geleerd thuis of in een rustige omgeving op haar eigen tempo aanleren. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wilde puppy dag(en) na activiteit
Voor maandag was ze vier dagen ontzettend lief, maandag zijn we dus naar puppycursus geweest en tot vandaag is ze al bijterig en aanvallerig. Kan dit zo lang duren na één avondje puppycursus? Ik zou denken als we dan 1-2 dagen rustig doen, dat ze wel weer gekalmeerd zou zijn... Zit een beetje met mijn handen in het haar, want momenteel is ze meer dagen ontzettend lastig, dan dat ze leuk is en die scherpe tandjes doen oprecht pijn.  " Pientje Misschien is die cursus echt veel te veel voor haar? Sla eens een weekje over, zie wat er dan gebeurt.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wilde puppy dag(en) na activiteit
We hebben het vorige week een week heel rustig aan gedaan, 2x per dag per haar naar het bos gereden en verder alleen 's avonds een plasrondje en het leek dat ze het hier heel goed op deed. Ze werd 's avonds rustig, ging steeds minder bijten en ging tijdens het wandelen steeds beter aan de riem meelopen. Echter, zal ze op een gegeven moment ook om moeten kunnen gaan met de drukkere activiteiten (op een gegeven moment zal ze bv wel eens naar een oppas/ uitlaatservice moeten) en we willen haar de leuke dingen als de hondenspeeltuin ook niet ontzeggen.  Pientje Je pup voelde zich duidelijk veel lekkerder in haar vel bij de wandelingen in de natuur dan bij een puppycursus of een hondenspeeltuin. Probeer dus genoeg van dit soort wandelingen te bieden, waarbij ze zich tevreden en voldaan voelt. Hou de andere activiteiten beperkt en manage met mondjesmaat. Op het tempo dat zij aankan, niet op het tempo wat jij zou willen. Want het is belangrijk dat je pup zich er goed en zelfzeker bij voelt, zodat er geen negatieve connotatie wordt gelegd, want daar ben je geen stap mee vooruit.     Wat de oppas of uitlaatservice betreft: stem die af op je hond, niet omgekeerd. Ga dus op zoek naar een oppas die past bij het karakter en de noden van je hond, zodat ook dat een positief verhaal wordt. Dus als je hond het moeilijk heeft met drukte, kies dan iemand die individueel werkt , of zich beperkt tot een klein groepje honden die op dezelfde golflengte zitten. Dat scheelt een boel stress voor je hond.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in medisch raadsel, tijd begint te dringen voor onze border collie
Waah! Wat goed dat de oorzaak gevonden is! Ja, die grasaren zijn echte krengen. Ik duim dat de wonde mooi en voorspoedig geneest, en straks kan je weer onbezorgd van je hond genieten! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Cultuurverschil en honden
 Ik noemde België, de VS en Nederland aangezien dit redelijk vergelijkbare landen zijn (ook al heb je uiteraard grote verschillen), maar ze zijn dus vooral vergelijkbaar qua “Westerse gedachtegang”. De culturen die jij noemt staan daar weer lijnrecht tegenover, en ik vind dit dus ook slecht te vergelijken.    Ik denk dat er ondanks cultuurverschillen redelijk objectief bekeken kan worden wat “goed” en “fout” is. Dus mijn standpunt is eigenlijk: normen en waarden verschillen uiteraard, maar het is geen graadmeter van hoe goed je je hond behandeld.    " Iglo   Ik vind zelf Zweden en Finland qua gedachtengoed nauwer bij ons aansluiten dan de VS (een land zo groot dat het intern ook enorme verschillen kent, trouwens. Je kan een hondenleven in LA niet vergelijken met dat uit de Midwest) Dus waarom is de bench in Nederland 'goed' en in Finland 'fout', en zal je een Nederlandse benchgebruiker niet snel van zichzelf horen zeggen dat hij een dierenmishandelaar is...   Normen en waarden, dat gaat over wat als 'goed' en wat als 'fout' wordt beschouwd. Het hangt samen, dat is ethiek. En dat verandert, al naargelang maatschappij en leefomstandigheden veranderen. Wat we nu als 'juist' beschouwen qua opvoeding van onze honden, zal binnen 10 of 20 jaar weer verworpen worden en er zal gezegd worden: wat haalden die mensen in hemelsnaam allemaal uit met die honden, die snapten er niks van! Ha!   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puppy bijt bij hoofd aanraken
Wat er bij jouw pup speelt, kan natuurlijk vanachter een scherm niet gezegd worden, maar het is wel vaker zo dat pups het niet fijn vinden om op het hoofd te worden aangeraakt. Als je hand nadert, gaat hun neus al omhoog en happen ze. Je kan het pupje dan beter een kriebeltje op de borstkas geven, dat vinden ze meestal wel okee.   Als je denkt er ze echt pijn heeft, ga dan zeker langs bij de dierenarts.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Cultuurverschil en honden
Normen en waarden verschillen nu eenmaal. Zo is benchgebruik in Nederland helemaal top en wordt het volop aangeraden, en is het in Zweden en Finland verboden omdat het daar als dierenmishandeling wordt beschouwd. Vanuit Zweeds standpunt zijn de Nederlanders dan waarschijnlijk de barbaren die hun honden slecht behandelen...  Als ik door de Balkan reis, ben ik jaloers op de vrijheid van de dorpshonden. Maar toch worden ze van hieruit altijd als 'zielig' beschouwd. Er zijn natuurvolkeren (Polynesië) die honden zo close opnemen in de familie dat de puppies zelfs aan de mensenborst worden gelegd als dit nodig is.   Om maar te zeggen: we kijken allemaal door onze eigen bril en vanuit onze eigen normen en waarden. Wij vinden van anderen dat ze het fout aanpakken, maar vergeten dat anderen dat ook van ons denken.           
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond aanschaffen
Wil je een hond kiezen op ras (en dus op raseigenschappen)? Of wil je liever een hond kiezen op individu (op reeds aanwezige karaktereigenschappen)? Want dan is er vast een asielhond of herplaatser die je een prachtige nieuwe thuis kan aanbieden! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Er is er 1 jarig hoera hoera
Gelukkige verjaardag, schattig ventje! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Jaloezie
" Ze is 2 jaar en gaat goed om met andere honden. Ik aai nooit een vreemde hond, maar als een hond dichtbij komt dan springt ze ertussen. Ik vind het zelf nogal paniekerig overkomen. Ditzelfde gedrag vertoont ze ook bij honden die ze heel goed kent, en die kan ik dus niet aanhalen. Ik krijg de kans niet eens, ook niet om haar erbij te betrekken. Het is een hond die spanning heel snel opbouwt, en dan explodeert, wat resulteert in heel druk gedrag. Bv. Bij dingen die ze spannend vindt, dierenarts of trimsalon. Dan is het rondrennen, tegen je op springen, je hand in haar bek nemen.... Ik negeer haar dan. " Petra Misschien heeft het niet zozeer met jaloezie te maken, maar met opwinding, niet weten hoe te reageren, snel over haar toeren gaan... Dat is iets heel anders, natuurlijk. Dan ga je moeten inzetten op kalmte, te grote prikkels vermijden, afstand en ruimte creëren e.d.
honden page profiel sorayasoraya schreef in Jaloezie
De tip is eigenlijk hetzelfde als met heel veel dingen omtrent je hond, alleen dingen doen die je hond aankan.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Jaloezie
Petra, vertel es wat meer: over je eigen hond, haar karakter, wanneer je die andere honden aait, of dat vreemde honden zijn, op welke manier die honden met jou kennis maken, enz. Dat geeft toch een beetje een beter beeld van wat er precies speelt. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Geadopteerde hond(en)
Wij zijn zeer rustige personen en hopen ook rust uit te stralen naar de honden. Bedankt voor je opmerkingen/raadgeving heeft toch ook mijn invloed gehad op mijn gemoedsrust.  Ricardo Nys Mijn oudste hond is ook een bazige, controlerende tante die er niet voor terugdeinst om haar statements duidelijk te maken, dus wij hebben ook heel erg moeten begeleiden toen de tweede hond erbij kwam. Nu was dat bij ons een pup en geen volwassen hond met onbekend karakter, dus dat scheelt. Maar het was een intensieve begeleiding, dat zeker, dat ging niet zomaar allemaal vanzelf perfect.  Eens de honden goed weten hoe de omgangsregels binnen het gezin zijn en ze die ervaren als rechtvaardig en fair, dan hoef je er niet meer zo bovenop te zitten. Dan hebben ze die nieuwe regels aanvaard en vanaf dan zijn die ook voor hen 'de norm' geworden.    Dat jullie zelf rustige en zelfzekere mensen zijn, zal absoluut helpen. Want honden pikken je stemming en lichaamstaal op. Hoe duidelijker en kordater je alles kan overbrengen, hoe beter ze zich hiernaar kunnen spiegelen.   Veel succes alvast! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Geadopteerde hond(en)
dit is ook bij het koken, als wij koken (en oke dit is onze fout geweest) kreeg Kyra soms eens iets van tafel, dit is nu gedaan natuurlijk maar zei denkt nog altijd dat ze iets krijgt en wilt dit zoals in vorige comments (opeisen) dit zal een leer proces zijn voor beiden honden.maar als we de honden kunnen aanleren dat ze bevoordeeld niet in de keuken mogen komen als wij koken denk ik dat dit probleem opgelost moet geraken, wat denk jij hiervan? Ricardo Nys Dat zou je idd bijvoorbeeld als nieuwe regel kunnen stellen. Het hangt ook allemaal een beetje af van jullie 'setting': hoe de ruimte eruit ziet (kleine of open keuken, weinig of veel bewegingsruimte), welke sfeer er bij jullie thuis heerst (bijvoorbeeld is het druk bij het koken of hangt er net een heel gemoedelijke relaxte sfeer), jullie eigen stemming op dat moment, enz.   Indien de keuken ruim genoeg is, en het er rustig aan toe gaat, zou je ook beide honden in de keuken kunnen toelaten, en dan vooral gaan werken rond zelfbeheersing en geduld bij de honden. Dan ga je bewust aanleren welke stemming je wenst tijdens het koken. Zo weten ze wat je van hen verlangt en hoe jullie willen dat zij zich gedragen (weerom: die omgangsregels of het leefkader uitzetten) Maar je kan, zoals je zelf aanhaalt, ook opteren om in te zetten op begrenzing, en de honden dus tijdens het koken volkomen uit de keuken te weren. Let dan wel op hun gemoedsstemming, dat dit niet zorgt voor spanning, onrust of frustratie, maar ze zich hier beiden goed bij voelen en dit aanvaarden.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Geadopteerde hond(en)
Als ons kyra af en toe een grom geeft om haar eten te beschermen of haar mand vindt ik dit niet zo erg, zolang ze niet alles probeert af pakken van Scott.  Ricardo Nys Kijk hierbij goed naar de reden waarom ze dit doet, of dit gerechtvaardigd is en waar je daarin kan sturen. Bijvoorbeeld als Kyra gromt om haar voedsel te beschermen, is de vraag: kwam de andere hond dan te dichtbij? Is hij opdringerig?  In dat geval ga je de andere hond begeleiden: aanleren dat hij afstand moet houden als Kyra eet. Daar leren ze allebei van: Kyra dat jij ervoor zorgt dat zij rustig mag eten, en Scott leert dat hij haar eet-moment moet respecteren en haar met rust moet laten. Dan hoeft Kyra niet te grommen en niet in verdedigingsmodus te schieten, want jij hebt al geanticipeerd en het zover niet laten komen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Geadopteerde hond(en)
Maar het drijf gedrag blijft een probleem.  Gaat dit verbeteren aangezien met de tijd een betere band krijgen? Welke bijdragen kan mijn vrouw en ik hierbij hebben?Ricardo Nys Dit is geen drijfgedrag, dit is claimgedrag. Kyra claimt alles wat zij in haar leefwereld belangrijk vindt: slaapplekken, mensen, aandacht, ruimtes,.... Of dit gaat beteren, hangt af van de karakters van de honden zelf en van jullie handelen. Je schrijft dat Kyra vroeger ook al bepaalde dingen (eten, speelgoed) claimde, dus het is geen verrassende karaktertrek van haar. Jij kent je hond het beste, denkt je zelf dat dit iets is waarin ze te sturen valt? Hoe reageert de andere hond? Wat je zelf kan doen: een duidelijk kader voor de honden uitzetten, je zou het omgangsregels kunnen noemen. Daarin laat je geen ruimte voor claimgedrag. Of ander ongewenst gedrag zoals bijvoorbeeld treiteren, opdringerig zijn, e.d. Qua eten: zorg dat de honden hun eigen eetplaats hebben (uit elkaar), hou toezicht tot ze beiden gedaan hebben en haal dan de eetbak meteen weg. Laat geen speelgoed of botjes rondslingeren. Je kan opteren om hen elk een slaapplek te geven, of je kan uitgaan van het idee dat elke hond zelf mag kiezen waar ie slaapt, maar àls ie ergens ligt dan mag de andere hem daar niet gaan storen of wegjagen. Hou het aandacht geven fair. Niet de ene gaan voortrekken of privileges geven. Oneerlijkheid leidt tot wrevel en boosheid, dat moet je dus niet willen, want dat is een aanleiding tot ruzie. Is een hond opdringerig? Vraag dat ie afstand houdt, leren zijn/haar beurt afwachten.  Bij claimgedrag grijp je meteen in. Niet wachten. Meteen maak je de hond duidelijk dat je dit gedrag niet tolereert. En dan bedoel ik niet roepen of agressief zijn, maar duidelijk en kordaat ingrijpen. Je blokkeert de hond die claimt en vraagt hem/haar afstand te nemen. Pas als de spanning wegvloeit, mag de hond zich weer vrij bewegen. Dat ga je zelf aanvoelen: wanneer er spanning hangt tussen de honden, en dan zet je jezelf er meteen tussen. Met duidelijke lichaamstaal: hier wordt niet geklierd, geclaimd, getreiterd! Nooit de honden het zelf laten uitzoeken: eerst hen zelf de regels goed aanleren en elke keer begeleiden dus.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in medisch raadsel, tijd begint te dringen voor onze border collie
Alvast een opluchting dat het geen kanker is. Veel succes dinsdag! Die drainage is idd belangrijk, zodat de wonde niet afsluit voor ze vanbinnen geneest en al het vocht weg kan. We duimen!  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond 7 maanden jankt plots
Als je hond rustig is op het moment dat je hem alleen laat, maar pas na een tijd gaat blaffen, dan is dat meestal niet uit angst om verlaten te worden, maar uit frustratie om alleen te zitten of uit verveling.   Bekijk het dus in het grotere geheel: jullie activiteiten overdag en 's avonds, qualitytime en specifieke '1 op 1' aandacht voor de hond, de plaats waar ie ligt, e.d.  Je hond wordt ouder, zijn behoeften veranderen, hij leert zijn voorkeuren kennen (en uitdrukken), hij gaat van pup naar volwassene. Dus herbekijk eens een aantal dingen, of er iets is wat je kan aanpassen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Advies voor keuze hondenras
Ik denk dat je -puur voor jezelf- ook eens moet nagaan hoe soepel/weerbaar/zeker je zelf kan zijn in onverwachte omstandigheden. Zo lees ik bijvoorbeeld dat je vrij angstig bent van vreemde honden, maar tegelijk wenst dat jouw hond jou een gevoel van veiligheid zal geven.  Maar in praktijk zal je op wandelingen in situaties terecht komen waarbij hondengedrag een hoop stress of ergernis kan opleveren. Uitvallende honden, opdringerige honden, klierende honden, gezeur met andere hondenbazen,... lees enkele weken mee op het forum en je zal merken dat er best wat gedoe kan ontstaan in de hondenwereld  en je regelmatig zelf assertief uit de hoek moet komen (jij die het opneemt voor je hond, ipv omgekeerd).  Ook het opvoeden van een pup gaat lang niet altijd over rozen, dat vraagt vaak heel wat flexibiliteit, aanpassing, bijschaven of loslaten van verwachtingen, enz.   Dus hou niet alleen voor ogen aan welke voorwaarden de toekomstige hond best voldoet, maar ook omgekeerd: welke eigenschappen er bij jezelf wenselijk zijn, want lang niet alles is een kwestie van opvoeden of structuur bieden, er komen heel wat variabelen op je pad.    Alvast veel voorbereidingsplezier gewenst met je zoektocht!  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in mooiste/leukste/grappigste herinnering met jouw hond?
Vele mooie, leuke, grappige momenten in een hondenleven... het meest gênante moment dat me te binnen schiet:   We liepen met de honden in de bergen en volgden een riviertje. Heel idyllisch allemaal, vredig genietend van de natuur. Opeens rennen ze allebei van ons weg en verdwijnen achter de rotsen, uit het zicht.  Blijkt daar een koppeltje te liggen zonnen & picknicken. Als we komen toegesneld, staat Nukka al met haar natte poten enthousiast op de blote buik van die man te beuken terwijl Nanu ondertussen hun lunch naar binnen schrokt.   Vreselijk beschamend zijn die boeven soms, maar zelf vonden ze het mega-grappig...     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond 7 maanden jankt plots
" Ik heb hem inderdaad gefilmd hij is ook heel onrustig wat hij voordien niet had..  " Sjarai Is hij al onrustig of zenuwachtig als jullie de deur uitgaan? Wil ie meeglippen? Hoe gedraagt hij zich op het moment dat jullie hem alleen gaan laten?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond 7 maanden jankt plots
Duidelijk angst!   Sjarai Dewaele Waarom denk je dat het duidelijk angst is? Heb je het gefilmd? Zag je toen een angstige hond?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in medisch raadsel, tijd begint te dringen voor onze border collie
Dank je voor de update! Nog enkele dagen afwachten dus, voor meer zekerheid... hou de moed erin!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Gezellig, met al die lichtjes!  Ik wens jullie een aangename en voorspoedige rit en heel veel plezier ginder!   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Maui 1 jaar! Nu nog volwassen worden..
Gelukkige verjaardag, jonkie! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vreemd gedrag (na wandeling)
Dus na een wandeling wil ze liefst in jullie armen zitten en niet met het lichaam/voeten aan de grond komen? Heb je na de wandeling al es naar haar voetjes gekeken, aangeraakt? Zit daar het probleem? Bijvoorbeeld: allergische reactie van ergens door te wandelen?   Je zegt dat je elke dag in hetzelfde gebied wandelt, ik zou dat eens helemaal omgooien: neem de auto( als je die hebt) en rijd eens naar een compleet ander wandelgebied. Kijken of ze daarna ook last heeft.
 

Vrienden van Snowie & Bella

honden foto van sorayahonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van cynniehonden foto van chrishonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Iris ~ Rivka & Talouhonden foto van Yvette & Lectorhonden foto van Alaska's Finest!honden foto van Dimitri honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Renate en team huskyfeverhonden foto van Mario Koezemahonden foto van Remco, laika en shadowhonden foto van Gucci&Sophiehonden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)honden foto van Atlas en Phoebehonden foto van tamarahonden foto van erik aisha en blazehonden foto van Ingehonden foto van Lenahonden foto van Patrickhonden foto van Moes & Acehonden foto van familie van bredahonden foto van Luna en Shadowhonden foto van Phyliciahonden foto van Yhonden foto van Erikhonden foto van Simone en Mikehonden foto van Deborah, Chula & Bowserhonden foto van Quincy, Bailey & Novahonden foto van Roxy <3honden foto van jackiie nova&baileyhonden foto van V+Mishkahonden foto van Elphiehonden foto van erikahonden foto van Sander en Woefhonden foto van thea

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^