HondenPage baasje Snowie & Bella

Wat schreven de vrienden van Snowie & Bella op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Samojeed eenkennig?
Ik denk dat mijn gevoel al genoeg zegt. Maar toch vind ik het interessant om te horen dat sommige ervaringen met samojeden anders zijn.  Wookiepookie Er lopen ook heel wat look-a-likes rond, natuurlijk. Geen rashonden die gefokt zijn naar raseigenschappen, maar puur om uiterlijk op een samojeed te lijken. Ook op die manier kan je heel atypische karaktertrekken in een individu zien, die niet echt overeenstemmen met de aard van het echte ras.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Samojeed eenkennig?
Algemeen zijn Samojeden zachte en vriendelijke honden, echte familiehonden. Dus eenkennig zijn is zeker geen raseigenschap.   Misschien heeft de trimster een eenkennige samojeed in haar praktijk, en is daar haar ervaring op gebaseerd. Er kan altijd een verschil zitten tussen raseigenschappen en individuele karaktertrekken, natuurlijk.   Als je je niet goed voelt bij dit salon, zoek dan een ander. Of borstel zelf in de rui, haha, krijg je sterke armen van. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond van 14 misschien hersentumor
Voor de rest gaat het goed. Ze staat nu zelfs blaffend naast mij dat ze honger heeft. Beetje teveel honger naar mijn idee.   klaske Genieten van je oudje zolang het goed gaat  Misschien is ze wat vergeetachtig en denkt ze: he, ik heb mijn eten nog niet gekregen!  Senior-hondjes, ze krijgen kwaaltjes, je maakt je snel zorgen, maar ze zijn zo aandoenlijk. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond van 14 misschien hersentumor
Maar je hond had toch onlangs het vestibulair syndroom? Waarom wordt er nu aan een tumor gedacht?
honden page profiel sorayasoraya schreef in Kruising: cane corso x jack Russel
" Je wilt niet weten de laatste tijd hoeveel mensen zeggen ik wil ook zo een leuk hondje als Rox,2 mensen in mijn buurt gaan ook daadwerkelijk voor een engelse stafford en als ik dan het karakter beschrijf,kijken ze mij aan met een blik van het zal wel die heeft ook geen verstand van honden.   De ene is van de gedachte dat we voor elkaars honden kunnen oppassen,keep dreaming....er komen geen engelse staffords van anderen in mijn tuin. " Monique Ja..dat vind ik altijd een vervelende eigenschap van "de mens",  willen wat een ander heeft en je er dan niet eens in verdiept hebben. Hopelijk komen ze er snel achter dat jij niet uit je nek stond te kletsen..zonder dat een andere hond daar straks de sjaak van is geworden!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Het is ook denk ik per hond afhankelijk.  Ik zelf hou ook van afwisseling, voor Luca maakt het niet uit. Met de Corona, vanuit huis, veel het zelfde gebied en ze gaat altijd even blij op pad. Los of aan de lijn, maakt haar ook niet uit.  Suzanne en Luca Ja, het zal erg verschillen per individu en per ras. De corona-lockdown was voor ons een ramp, omdat we er niet met de auto op uit mochten. Steeds in eigen omgeving wandelen zorgde voor 2 zeer ongelukkige en chagrijnige honden. Saaiheid maakt hen opstandig, kwaad en verdrietig. Weinig ontdekkingsmogelijkheden krijgen geeft hen stress en ze voelen zich dan tekort gedaan. Het zit erin gebakken, die zwerflust.  
honden page profiel sorayasoraya schreef in Kruising: cane corso x jack Russel
" Beste Lio, wat een leuke koppie heeft die van jullie. Wij wonen in de omgeving van oene en zijn ook wel geïnteresseerd in zo’n kruising.  weet jij nog waar deze vandaan komt en of ze vaker een nestje hebben?  gr. Niek  " jan ..dus alleen vanwege het "leuke koppie" en omdat je in de buurt woont, ben je geïnteresseerd in deze totaal niet voor de hand liggende kruising..?Je zou toch eerder mogen hopen dat het een "oepsnest" was, i.p.v. een bewuste keuze.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
in een nieuw gebied, zullen ze wellicht actiever bezig zijn, het is onbekend, de route is nieuw, maar of dat voor een hond dan echt leuker is. Is opwinding per definitie leuker of beter?  Suzanne en Luca Het gaat dan ook niet om opwinding, het gaat om genieten en tevreden zijn. Dat is iets volstrekt anders.   Andere omgeving gaat ook niet alleen om een ander geurtje op de grond. Het gaat om de hele beleving, al het onbekende wat ze kunnen ontdekken en zien. Een rivier om door te baderen, een rots of een boomstam om op te klimmen, een struikenveld om door te lopen, bessen zoeken en eten, op uitkijk te kunnen zitten, enz. enz. Net omdat honden zo goed zijn in 'in kaart brengen' van een gebied, houden mijn honden zo ontzettend veel van nieuwe streken verkennen. Joepie, een onbekend territorium met al zijn verrassingen en ontdekkingen en volstrekt onbekende geuren om te scannen en in te schatten! Want de andere streken kennen ze al. Op verkenning gaan, dat is zoiets als cadeautjes krijgen. Het zorgt voor zin en invulling en goesting (zoals we dat in 't Vlaams zeggen)   En ze kunnen (en ik spreek over mijn honden, voor een andere hond zal dit misschien niet zo zijn) zo ontzettend zitten genieten van natuur, landschappen en omgeving, in al zijn facetten. Daar nemen ze graag hun tijd voor.         
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Over het algemeen is hij tevreden met z’n standaard rondje en zorgt een vreemde omgeving voor onrust.   Hilde & Twinko Oh, maar jullie trekken er toch vaak met de rugzak op uit? Vindt ie dat dan niet leuk? Te stressy?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Ik denk dat mijn hond ook wel van een beetje variatie houd, maar als we veel honden tegenkomen wordt ze echt een brok spanning. Iglo Ik stem de wandelingen altijd af op maat vd hond. Mijn honden houden ook niet van een drukke omgeving waar veel andere honden lopen, dus heb ik heel veel gebieden gezocht waar het rustiger is, waar ze plezier hebben en zich lekker bij voelen, en daarin wisselen we af + verkennen we regelmatig nieuwe gebieden. Maar altijd is dat natuur, bos, heide,... nooit drukke plaatsen of populaire wandelroutes want daar houden we niet van.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Ja, mijn honden vinden het ontzettend saai om veel in hetzelfde gebied te lopen. Die willen op verkenning gaan, hun horizonten verruimen.  Het zal van hond tot hond afhangen, geen individu (en rasaard) is hetzelfde. Maar mijn honden doe je geen plezier met lopen op dezelfde plek, en die onvrede laten ze dan al snel en duidelijk merken, haha!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in PB berichten weg halen
Ja handmatig, dat klopt, dat zei hij, maar wel makkelijk, niet alleen Arjan, alle modjes. yooop Nee, de Moderators kunnen geen PB's lezen, ze hebben daar geen toegang toe, dus daar kan je gerust in zijn. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Teef haalt uit naar andere teef
Heeft iemand raad?  Ciska Let goed op de triggers. Je hebt de typische aanleidingen, zoals voedsel, speelgoed, slaapplek... Maar ook jijzelf kan een trigger zijn: bijvoorbeeld de 2 honden zijn samen en er is niets aan de hand, en jij stapt in hun 'arena' en plots wordt er uitgehaald.  Ook bepaalde emoties, stemmingen of gevoel kunnen het lontje korter maken: frustratie, opwinding, chagrijn, pijn, en zeker ook hormonale schommelingen. Ook de geur van de hond (zoals bijvoorbeeld anaalklierproblemen) kan dit gedrag uitlokken.    Probeer een beetje politie te spelen, en dan bedoel ik: de situaties te managen zodat die erg duidelijk worden voor de honden. Bijvoorbeeld bij een te drukke begroeting: vraag de honden afstand te houden van elkaar en begroet ze één voor één. Bij voedsel: geef de eetbakken op een afstand van elkaar en wacht tot ze beiden gedaan hebben, dan haal je de kommen meteen weg. Laat de ene hond niet in de buurt vd andere komen zolang die nog niet gedaan heeft met eten. Ruim spelletjes op.   En zeker met de sterilisatie, een operatie brengt ongemak en stress met zich mee. Dus bewaak dan de grenzen van de honden, hou overzicht op de situatie en zorg voor duidelijkheid. Zodat de hond leert dat jij dit gedrag niet tolereert en zich tegelijk gesteund kan voelen.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Dominantietheorie
OK, sorry, ik wil niet kwaad worden hier, dat is niet de bedoeling. Ik apprecieer, respecteer, en ga akkoord met je opinie dat professionele hulp dringend nodig is. Ik doe mijn aller-uiterste best om die te vinden. Maar laat me in de tussentijd alsjeblieft even deelnemen aan een community van mensen die evenveel voor hun dier zouden doen als ik.  Basil Het is heel begrijpelijk dat je wel es kwaad wordt, als je professionele hulp zoekt en je je niet écht gehoord of geholpen voelt. Tuurlijk word je daar radeloos en emotioneel van. En tuurlijk zoek je dan ook oplossingen of steun of (h)erkenning in andere hoek (zoals op een forum, of uit een boek). In welke provincie/regio woon je? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Dominantietheorie
Sommige dingen gaan echt door merg en been moet ik zeggen… Maar, en zo staat er ook in zijn boek: het gaat erom dat je moet doen wat goed is voor de hond, en niet wat jij leuk vindt. Dus als ik met mijn geknuffel stress en onzekerheid heb gecreëerd in huis, dan wil ik dat goedmaken! Maar ik wil niet het risico lopen dat ik, door een omstreden methodiek te gebruiken, nóg meer kapot maak.Basil Om even kort te reageren: laat je niet meeslepen in methoden en theorieën die niet bij je passen. Dat wérkt niet. Je leeft samen met je hond(en). Die relatie is dus een wisselwerking tussen mens en hond. Wat niet bij jou past en waar je je niet goed bij voelt, werkt dus logischerwijze ook niet binnen de relatie, want dat is deels een verlengde van wie jij bent en waar jij voor staat. Verschillende meningen, inzichten, theorieën lezen, allemaal prima. Maar haal eruit wat past, wat voor jullie klopt. En construeer je eigen methode. Eentje die rekening houdt met iedereen binnen jullie gezin: met ieders karakter, aard, noden, wensen, gedragingen... zowel van mens als van hond(en).   Succes!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in obsessief naar konijnen
" Het gedrag van jouw hond, een collie, vergelijken met het gedrag van een passionele jachthond/stroper... Serieus?? " luz Ik denk dat dat net het punt is: bij dit soort correcties kan het alle kanten op. Waar de ene hond na 1 keer schrikken voor de rest van zijn leven niet meer in de buurt van 'de schok' durft komen, gaat de andere hond onverstoorbaar verder, en nog een andere wordt er alleen maar nijdiger en kwader van. Terwijl ze allemaal hetzelfde schrikmomentje hebben gekregen. Dus er zit weinig voorspelbaarheid in dit soort correcties. Voor bepaalde honden zal het 'werken', voor anderen helemaal niet, en voor nog anderen ben je nog slechter af dan voorheen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in obsessief naar konijnen
" Jij hebt ook jachthonden, dus dan weet je dat ze heel ver willen gaan om te krijgen wat ze willen.  Dobber! Geen jachthonden, wel poolhonden.  Zeer zeker gaan die ver om te bekomen wat ze willen. En als ze echt doorzetten, kan je daar niet tegenop. Mijn oudste loopt gewoon door de schrikdraad heen, om bij de ezeltjes in de wei te komen. Ze weet dat ze een schok zal krijgen en dat die niet aangenaam voelt, maar de 'beloning' aan de andere kant is veel groter. En dus zonder aarzelen doorheen die stroomdraad.  Vandaar dat ik geen fan ben van pijn- en angstprikkels als correctie, want hoe groot wil je ze maken, als je een vastberaden hond hebt. Hoe ver wil je gaan...    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in obsessief naar konijnen
" De combi jachthond en konijnen is niet ideaal. Maar over het algemeen beginnen mensen niet direct met een stroomdraad en hebben ze al andere dingen geprobeerd die geen effect hebben. De hond altijd maar binnen houden en nooit meer wat snuffelvrijheid geven in de tuin is ook een alternatief. Maar of dat echt een vriendelijk alternatief is... En nu heeft TS het konijnenhok dicht en is de hond rustig, maar of dat eerlijk is naar de konijnen? Ik denk het niet. " Dobber! Een dubbele omheining, da's toch niet moeilijk? De konijntjes zitten nu achter een omheining met zichtdoek. Plaats er een tweede omheining voor waar de hond niet door kan, en het probleem is ook opgelost. Dus waarom voor stroom kiezen of opsluiting, als er makkelijke oplossingen zijn waar alle dieren wel bij varen? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in obsessief naar konijnen
" Optie 4: de hond blijft voortaan bij de draad (en dus de konijnen) vandaan . " Dobber! Ja, zoals in optie 1 dus. De hond schrikt en durft daarna niet meer naar de konijnen. Het gedrag stopt door angst. Moest de hond zich niets aantrekken van het schrikmoment, dan doet ie het gewoon opnieuw. Dat is het hele idee achter dit soort correcties, toch? De pijn- of angstprikkel moet groot genoeg zijn om effect te hebben. Bij de ene hond zal die drempel veel hoger/lager liggen dan bij de andere, en ga je de pijn- of angstprikkel dus moet aanpassen. Blijft de vraag of je op deze manier met je hond wenst om te gaan, en blijft de onzekerheid of de hond wel de juiste connectie maakt.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in obsessief naar konijnen
Denk of hoop ik verkeerd dat ze in 1 keer goed schrikt en dat het dan gedaan is?  baasje van Maya Er zijn verschillende opties: 1. Je hond schrikt. Misschien legt ze een foute link en wordt ze angstig voor de tuin. Moet je jezelf de vraag stellen of je dat wenselijk vindt, om op deze manier met je hond om te gaan. 2. Je hond is volhardend en loopt gewoon door een stroomdraad heen. Zij kiest ervoor dat het jagen op de konijnen haar meer plezier geeft dan dat de schok haar deert. 3. Je hond wordt nog feller en kwader van de schok en krijgt de pest in die konijnen. Nu wil zij die echt te grazen nemen en de obsessie wordt nog groter en intenser. Oeeeps.    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in obsessief naar konijnen
Ga van de week mijn man aan het werk zetten " baasje van Maya Dat is altijd een goed idee! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in obsessief naar konijnen
dus tot ze zover is dat ze normaal langs de konijnen kan lopen zonder hyper te worden zou ik een extra afscheiding maken. Ina, Misty en Aysa Ik zou ook een extra omheining plaatsen parallel met de eerste. Een soort sas, zeg maar. Je kan het integreren in je tuin, bijvoorbeeld struiken of andere beplanting zetten in de strook tussen de omheiningen. Zo neem je het zicht vd hond op de konijnen weg, en blijft je tuin toch mooi groen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vaarwel lieve Sadi :'-(
Oooooooo, wat een verdrietig nieuws! Die lieve meid... wat erg! Heel veel sterkte en steun gewenst voor ieder die haar liefhad en haar nu erg mist en om haar rouwt. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Niezen bij naar buiten gaan
Zijn er meer mensen die dit wel eens gemerkt hebben? " Vera en Ziva Zeker. Mijn jongste moet altijd niezen als we hier de straat opstappen en er komt een auto langs. Bij haar is dat puur omwille van de uitlaatgassen die in de straat blijven hangen. Ik heb dat zelf ook trouwens. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hoe weer geniet en van wandelingen?
Wij als nuchtere Hollanders hebben geleerd: ‘Gewoon jezelf een schop onder je kont geven!’ En als dat niet lukt voelen we ons schuldig waardoor er nóg minder lukt. Het is heel lastig dat denkpatroon te doorbreken.  " Hilde & Twinko Je kan 'jezelf een schop onder de kont geven' ook anders bekijken, namelijk als het durven ongelukkig zijn en loslaten dat de dingen steeds leuk moeten wezen.  Naar mijn idee wordt de druk van het geluk soms te groot. Er moét invulling komen, er moét betekenis zijn, we moéten de dingen prettig vinden. Natuurlijk willen we het allemaal leuk en fijn hebben en doen we daar ons best voor, ieder op zijn manier. Maar af en toe is er niks mis met de schop onder de kont van: Nee, dat moet niet. De wandeling moét niet altijd leuk zijn, ik moét er niet altijd van genieten. Hup, komaan! Ik doe dit omwille van mijn hond, maar zelf voel ik me ongelukkig... ja, en dan? Noem het: de kunst van het ongelukkig zijn.  Liefst niet te veel, haha, maar het durven en kunnen toelaten om je ook slecht te voelen, en er niet steeds aan het moeten 'werken', dat kan ook bevrijdend zijn. Tenminste, zo ervaar ik dat. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vachtverzorging bij verschillende rassen
Bij ons is er 1 à 2 keer per jaar een periode van borstelen (rui).  Verder gebeurt er niks. Ze worden ook nooit gewassen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vastlopen met bepaalde dingen
Vertel es hoe een gemiddelde dag eraan toe gaat. Want momenteel haal ik uit je tekst veel redenen tot frustratie bij de hond: hij wordt opgesloten terwijl de ander vrij is, hij mag niet overal achter jullie aanlopen als jullie thuis zijn, buiten is het blijkbaar te druk voor hem en zit ie in de opwinding,...   Dus misschien is het handig om een ruimer beeld te scheppen: wat onderneem je met de hond(en), waar heeft ie plezier in, waar wordt ie tevreden en rustig van, hoe zien je wandelingen eruit?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup terug naar fokker
Wat kan ik doen?   karen marchand Het geld teruggeven. Voor zover ik weet is dat ook gebruikelijk. Mevrouw brengt 5 dagen na aankoop de pup terug naar de fokker omwille van huiselijk geweld. Wees blij dat je de pup terug hebt! Als je de pup aan nieuwe mensen verkoopt, betalen die daar toch ook voor? Dus waarom zou je 2 maal geld willen voor dat diertje?   En zoals al geschreven: melding maken van de kindermishandeling binnen dat gezin!  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vastlopen met bepaalde dingen
Waarom laat je beide honden niet gewoon los in huis? De ene zit opgesloten terwijl de andere vrij is? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hoe weer geniet en van wandelingen?
Graag hoor ik van jullie!  Arran & Aedon Voor mij is dat een kwestie van aanvaarden dat leuke dingen gewoon 'niet leuk' kunnen zijn. En dan voer ik ze uit met verstand-op-nul, zoals wij dat zeggen  Me slecht voelen, moeilijke tijden doormaken, ziekte, zorgen en verdriet, het hoort er allemaal bij. Ik doe niet mee aan het idee dat alles altijd leuk moet zijn. Soms is het leven niet leuk, maar dikke shit.    Dus ik weet niet of dit voor jou zo werkt, maar zo doe ik het op moeilijke momenten: het idee loslaten dat prettige dingen altijd prettig horen te zijn, mezelf een schop onder de kont geven en hup: handelen. Niet omdat ik dat prettig vind, maar gewoon omdat het moet. 
 

Vrienden van Snowie & Bella

honden foto van sorayahonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van cynniehonden foto van chrishonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Iris ~ Rivka & Talouhonden foto van Yvette & Lectorhonden foto van Alaska's Finest!honden foto van Dimitri honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Renate en team huskyfeverhonden foto van Mario Koezemahonden foto van Remco, laika en shadowhonden foto van Gucci&Sophiehonden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)honden foto van Atlas en Phoebehonden foto van tamarahonden foto van erik aisha en blazehonden foto van Ingehonden foto van Lenahonden foto van Patrickhonden foto van Moes & Acehonden foto van familie van bredahonden foto van Luna en Shadowhonden foto van Phyliciahonden foto van Yhonden foto van Erikhonden foto van Simone en Mikehonden foto van Deborah, Chula & Bowserhonden foto van Quincy, Bailey & Novahonden foto van Roxy <3honden foto van jackiie nova&baileyhonden foto van V+Mishkahonden foto van Elphiehonden foto van erikahonden foto van Sander en Woefhonden foto van thea

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^