HondenPage baasje Anne-Wil (baasje van Juno)

Wat schreven de vrienden van Anne-Wil (baasje van Juno) op het forum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Maak nu een foto van je hond
Een heerlijke middag naar het strand geweest. Na een tijdje begon het omzettend te stormen, hagelen en regenen dus zijn we snel naar de auto gerend.    Heerlijk rennen   Eentje vindt de storm niet erg, eentje heeft er duidelijk een andere mening over haha.    Wat ook niet zo gek is als je door deze zandstorm moet lopen. Maar kijk die regenboog 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond slaapt veel te weinig
" Haha herkenbaar, hier ook pas in de startblokken zodra ik écht helemaal ready ben. Heeft de eerste paar dagen wel tegelijk met mij opgestaan maar kwam erachter dat hij dan nog een aanzienlijke tijd in de gang kan wachten tot ik ein-de-lijk de riem pak dus is hij gauw mee gestopt.    Hoe gaat het nu TS? Al geprobeerd met de bench in de slaapkamer? " Vera & Draco Jeetje haha. Wat een verschil met mijn honden. Zodra mijn wekker gaat, staan zij al beneden bij de deur te trappelen en herrie te maken met zn 2en  en vooral héél erg zeuren wanneer ik eerst ga douchen etc. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond slaapt veel te weinig
" Tja, dan heb ik kennelijk hele aparte honden gehad. Mijn heidewachtel lag de hele nacht op de bank.  Spets kroop in zijn mand en kwam er in de ochtend weer uit, lag op mijn slaapkamer. Toller, lag in de nacht onder mijn bureau, warm holletje, en lag daar de hele nacht. Mijn huidige hond, begint op mijn voeteneind, na een uurtje springt ze in haar mand en blijft daar tot de ochtend, soms drinkt ze voordat ze in de mand gaat beetje water. Geen van deze honden lagen en ligt op een plekje waar ze niet weg konden, kan " ientje Misschien omdat ze als jonge hond in de bench hebben gezeten?  3 broers van Willow zaten tot voor kort in de bench en ook die blijven s nachts altijd liggen in hun mand. Misschien omdat ze simpelweg niet meer gewend zijn zich te kunnen verplaatsen. Willow heeft nooit in een bench gezeten, evenals verschillende broers en zussen, en ook die verplaatsen zich. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond slaapt veel te weinig
" Een hond verplaatst zich eenmaal graag, ene vaker dan de andere. Niks om zorgen over te maken. Er staat snachts een camera aan die bewegingen detecteert, dat kan ik dan de volgende dag terugzien. Elke half uur tot een uur verplaatst hij zich. Dan ligt ie in zijn mand, dan weer even op de bank, dan op de grond, etc. Maar nooit de gehele nacht op één plek. " Danielle Hier verplaatsen mijn beide honden zich ook geregeld. Ze slapen even, worden wakker, lopen naar de keuken, ploffen daar neer, worden wakker, gaan op de bank liggen, dan weer in de mand etc.    Honden vinden het inderdaad prettig om zich af en toe te kunnen verplaatsen. In een bench worden ze toch min of meer gedwongen om in dezelfde positie te liggen.    Heeft jullie hond ook een plekje waar hij wat hoger kan liggen? Ik merk dat mijn honden het prettig vinden om overzicht te hebben.    En zijn jullie dan ook de hele nacht wakker? Want hoe weet je zo zeker dat hij s nachts niet slaapt? Mijn honden slapen ook vrij weinig overdag, ze zijn eigenlijk altijd bezig, en s nachts ook af en toe, maar slapen doen ze met tussenpozen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik stel jullie voor aan:
"   Wat een mooie pup. Volgende week bij jullie thuis.   Deden meer rassen maar een karaktertest! Meer kans op een goede match met de toekomstige eigenaren. Voor HR honden zou dit een verplichting moeten zijn; ook bij niet stamboomhonden c.q kruisingen. Bij sommige rassen staat de test in het fokreglement. " Loesje Is dit niet vaker het geval dan? Bij Willow werd er ook een karakter test gedaan alvorens ze geplaatst werden, en zo ken ik eigenlijk alleen maar fokkers die plaatsen naderhand van een karaktertest.   Gefeliciteerd Laura met dit prachtige meisje! En wat een mooie naam 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Kluifmateriaal puppy
" Ik ben blij dat ik de runder kophuidplaten van pensstaafjes.nl heb ontdekt. Ik had ze nog niet eerder zo groot gezien en hij doet er eindelijk een lange tijd mee. Vond ze ook niet duur voor die enorme grootte.   De smulrollen van pensstaafjes doen het ook goed trouwens " Bulleke Ik bestel ook alleen nog maar kophuidplaten via pensstaafjes.nl. heb ze bij verschillende andere sites gekocht maar alleen over die van pensstaafjes.nl ben ik echt tevreden. De smulrollen gaan hier ook wel een half uur mee! 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Overgewicht en voeding
" Hij is niet gecastreerd. zak biofood is bestelt alsook een Yakers kauwbeen en een hertengewei. Ben benieuwd wat hij ervan gaat vinden. Oproep staat nu ook op facebook, hopelijk vind ik zo snel iemand die wat langere wandelingen met hem kan maken.  Ik heb via een Belgisch hondengroep al de tip gehad dat er niet ver van bij mij een groot omheind hondenveld is. Dit staat op de planning om morgen is te gaan uittesten want als hij daar los met andere honden zou kunnen spelen zou dat ook een manier zijn om hem meer beweging te geven. " Brandt De yakmelk staven zijn ook héél vet en bomvol calorieën. Mijn honden eten ze ook, maar ik laat ze er max. 10 min aan kauwen, een paar keer per week. Je kunt ook zijn eten geven in een voetbal, op die manier moet hij bewegen om zijn eten eruit te krijgen .
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Overgewicht en voeding
Ik zou ook kijken naar een betere brok met een hoger vleespercentage. Belangrijk is om te voeren naar het streefgewicht, dit schijnen mensen nog wel eens te vergeten. Stel, een hond van 27 kg mag 300 gram brok heben, en een hond van 22 kg van 250 gram brok hebben, is het dus belangrijk dat je hem voert naar een hond van 22 kg.    Ook zal ik minder voeren dan de aanbevolen hoeveelheid. Vaak wordt dit wat aangedikt, want.. daar verdient de fabrikant aan natuurlijk, en aangezien jouw hond minder beweegt dan de gemiddelde hond, kan hij dus best met wat minder doen. Is hij gecastreerd? Dan hebben ze over het algemeen ook minder voer nodig. Als je denkt dat je hond honger heeft, kun je sperziebonen toevoegen, dit vult, maar er zitten bijna geen calorieën in. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Kluifmateriaal puppy
" We hebben inderdaad een natgemaakte in elkaar geknoopte theedoek in de vriezer liggen, vorige keer wist ze niet zo goed wat ze hier mee aan moest. Vandaag nog maar eens geven! Bedankt voor de tips ik ga er naar kijken!    Onze pup krijgt trouwens KVV (carnibest), ik weet dat dit kan uitmaken voor het kluifmateriaal. Zo werd mij bijvoorbeeld konijnenoren met haar afgeraden toen ze nog op brok zat. " Pientje Voor de tanden doet vacht niet zoveel, maar je kunt dit absoluut geven als je hond op brok staat. De vacht reinigt en spoelt de darmen, ik voeg zelfs regelmatig wat vacht toe aan een maaltijd van mijn honden.      Hier zijn de kophuidplaten favoriet! Deze lag áltijd bij mijn jonge pup toen ze haar tanden aan het wisselen was. Ik vind het persoonlijk het enige veilige kauwmateriaal om te geven als ik even de deur uit ben. Ook heb je puppy nylabones, ook hier werd graag aan geknabbeld. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Help herplaatsen of andere opties?
Wat fijn dat Goofy bij jou mag blijven!    Zie je het zitten om een training met hem te volgen? Anders kun je eens kijken naar jacht of speur trainingen. Op deze manier kan Goofy lekker zijn ei kwijt waardoor hij tijdens de wandelingen hoogstwaarschijnlijk ook wat beter te houden is. Het is een kruising van 2 werkhonden, en ik denk dat je er slim aan doet om ook daadwerkelijk met hem aan het werk te gaan.    Hou er ook rekening mee dat, hoe harden en verder jij je hond laat rennen, hoe meer conditie deze opbouwt. Hoeft absoluut niet slecht te zijn, maar waar hij eerst genoegen nam met 5 km rennen, wordt dit 10, dan 15 etc. Een paar keer per week laten draven is alleen maar goed, maar zorg dat je hond ook op een wandeltempo wordt uitgelaten en lekker kan snuffelen 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Waar ik nu ben gaat het redelijk met de Corona, iedereen draagt mondkapjes, overal, ook wanneer ik met de honden loop moet ik een mondkapje op. Ze hebben nu een mini lockdown geregeld, niemand mag zijn eigen gemeente uit voor 5 dagen lang, in de hoop dat mensen bij elkaar kunnen zijn met kerst.    Als ik ziek wordt, weet ik zeker dat de honden hier kunnen blijven hoor, de eigenaren zijn Nederlands, hele lieve mensen die zelf ook honden hebben. Maar iedereen hier houdt zich aan de regels, dus ik schat het een kleine kans dat ik ziek wordt. Dan was ik dat hoogstwaarschijnlijk op het werk in Nederland wel geworden waar ik dagelijk met corona cliënten in aanmerking kwam.    Tussen Kahlúa en Willow gaat het écht super! Ze trekken enorm naar elkaar toe, want ze hebben hier alleen 'elkaar' natuurlijk, alles is nieuw. Willow moet wel snel loops worden gok ik, ze zondert zich ook erg vaak af, speeltjes beschermd ze, maar ik zorg dat deze worden opgeborgen zodra ze klaar is met spelen.    Willow is wel wat kribbig naar de andere honden hier, maar eigenlijk laten ze elkaar gewoon allemaal met rust. Ze kan het alleen niét hebben als er een andere hond bij mij in de buurt komt, dan doet ze echt enorm lelijk, dus daar werken we aan. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Ik ben hier intussen alweer een weekje. De reis er heen ging heel goed! Beide dames gedroegen zich uitstekend. We reden 9 tot 11 uur per dag, en hoewel ze het allemaal maar accepteerde, waren ze op de momenten dat we even stopte ontzettend hyper. Helaas was álles dicht in Frankrijk, zelfs de bossen waren afgesloten en er werd veel gecontroleerd. Ook campings waren dicht, waardoor ik s nachts bij een benzinepomp heb moeten slapen. Midden in de nacht kwamen er ineens allemaal mannen om mijn busje heen staan. Willow schoot naar de voorstoelen en liet flink van zich horen. Kahlúa kwam direct bij mij liggen. En zo hebben ze beide de héle nacht gelegen. Willow op de stoel aan de bestuurderskant, en Kahlúa bij mij, alsof ze allebei hun eigen taak hadden.  In Spanje was het beter, we stonden op een leuke camping en daar heb ik ook een eind kunnen wandelen met de honden. In totaal 3 dagen onderweg geweest. Hier is het heerlijk weer, overdag hoef ik geen jas aan, en in de zon is het zelfs warm. S nachts koelt het wel af. De honden doen het prima in hun nieuwe huisje, ook met de andere honden hier gaat het redelijk. De schapen, paarden, ezels, varkens, schapen en kippen blijven interessant, maar dat geeft me iets om aan te werken met ze. Ik werk ongeveer 4 uurtjes per dag, de rest is voor mijzelf. Helaas heb ik nog niet zoveel van de omgeving kunnen zien omdat Kahlua's poot nog niet goed is. De eerste nachts raakte ze ineens in paniek van de splint en werd helemaal gek. Iets voelde niet lekker dus heb ik het verband er meteen afgeknipt, en maar goed ook. Waarschijnlijk is haar voet nat geworden en het is helemaal gaan broeien, 2 open ontvelde plekken bij haar tenen. De spliny heb ik dus afgelaten, maar hoewel ze uitstekend liep met splint, gaat het zonder nog niet goed en ontlast ze haar poot veel. Misschien dat ik hem zelf nog even om doe, ik heb materialen mee, maar dan moeten eerst de 2 wondjes volledig genezen zijn. Ik zit ongeveer een kwartiertje rijden van het strand af, en ik kan niet wachten daar een stuk te gaan wandelen. Misschien dat ik eind deze week eens alleen met Willow ga. Portugal zit tot en met woensdag in algehele lockdown en dus mag je je niet buiten je eigen gemeente verplaatsen. Gelukkig vermaak ik me hier prima. Er zijn nog wat andere vrijwilligers, er is een lekker zwembad, een Pooltafel etc, dus genoeg te doen.     slapen onderweg  Hele nacht op de voorstoel liggen 'waken' wandeling in Spanje op de camping  stoer grommen wanneer er iemand langsloopt, maar wel met een speeltje in de mond.  Dit is Blue. 1 van de honden die hier woont. Zij is hier 2 weken geleden in een vuilniszak gedumpt voor de deur samen met haar zusje. Helaas is haar zusje vergiftigd, waarschijnlijk door rattengif dat hier hoogstwaarschijnlijk bij de boomgaarden ligt, en ze hebben haar in moeten slapen. Blue heeft nogal wat angsten en problemen, en dus ga ik elke dag een uurtje met haar aan de slag. Ze mist haar zusje ook verschrikkelijk. Zo zielig. lekker in mijn buurt terwijl ik aan het werk ben. Ik durf ze dus niet los te laten als ik ze niet constant in de gaten kan houden ivm het gif. Iedereen heeft al gezocht maar niets kunnen vinden, maar beter het zekere voor het onzekere. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Zindelijkheid
Je gaat max 10 min naar buiten? Dan eerst dat even veranderen. Ga lekker ergens zitten buiten, laat je pupje wat rond scharrelen, en zodra ze plast uitbundig belonen.    Pups geven het echt wel aan, maar de signalen kunnen heel subtiel zijn. Een fractie van een seconde aan de grond snuffelen, een rondje draaien, kunnen voor jou al redenen zijn je pup op te pakken en buiten neer te zetten. Vooral héél goed op de signalen letten dus. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Tweede pup erbij?
Persoonlijk zou ik wachten tot je andere hondje tussen de 2 en 3 jaar oud is. Geef hem eerst de kans op stabiel uit te groeien. Mijn beide honden begonnen pas met écht knuffelen rond de leeftijd van 1 jaar. Ze zijn voor die tijd nog veel te druk bezig met andere dingen en hebben helemaal geen tijd en zin uren bij het baasje op schoot te liggen. Nu echter, moet ik die 2 van mij soms echt van me af duwen haha. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Puppy graaft
Wat voor ras is je hond?   Ik heb 2 honden die ook ontzettend veel graven, daar staat de HH ook wel om bekend, zo zijn er meer rassen die erg graag graven (denk aan terriers)    Ik heb mijn honden de mogelijkheid gegeven om op 1 bepaalde plek in de tuin te mogen graven. In mijn geval een zandbak. Ook gaan we geregeld naar een grote zandverstuiving, of een speeltuin met zand als bodembedekking. Hier gaan ze dan helemaal los.    Op het moment dat ze in de tuin graven, zeg ik 'nee' , haal ik ze weg uit de situatie  en probeer ze af te leiden met iets anders, we gaan dan even spelen oid.    Wat krijgt je pup als alternatief? Hij mag niet graven, biedt hem iets aan dat hij wél mag doen 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Paniek: hond heeft een stuk chocolade letter op
Ons hondje van 3 kg had vorig jaar ook een chocoladeletter op. Was ook op een zondag avond. Wij waren weg, een paar uur, en hadden dus geen idee hoe lang geleden het was toen ze het op at. Meteen de da gebeld en we zijn meteen vertrokken. Om 02.00 u s nachts. En maar goed ook, want er kwam echt een hoop uit!   Woon jij in Nederland? Zo ja, kan ik mij niet voorstellen dat het 2 uur duurt voor jij bij de dichtstbijzijnde dierenarts bent.. gewoon dus de dichtstbijzijnde opbellen en er heen gaan! Zelf laten braken kan behoorlijk gevaarlijk zijn voor een hond. Absoluut NIET werken met zout! 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hp's frustratie topic
" Nou zeg dat wel. Ernstig mislukt " UkkePuck Vooral als je dan ook nog leest dat het projectje 'eindelijk' gelukt is. Ik wil niet eens weten hoe die generaties er hiervoor uitzagen.. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in mooiste/leukste/grappigste herinnering met jouw hond?
Och, zo veel.. ik kan bijna niet kiezen. Ik heb er 1 'grappig' verhaal, maar tegelijk erg zielig.   Mijn kat kwam binnen met een vogeltje. Deze leefde nog zag ik, ik probeerde de kat te pakken, maar hij rende het huis door met dat vogeltje in zijn mond. Eindelijk kon ik hem grijpen, trok zijn bekje open om het vogeltje te bevrijden. Deze fladderde wat op de grond, hij was klein en niet ernstig gewond. Eerst die kat naar buiten, was prioriteit. En terwijl ik de kat door het raam naar buiten gooi en om kijk, spurt Kahlúa op dat vogeltje af. Hao slik weg.. mn hele reddings actie voor niks geweest, maar stiekem kon ik er ook wel om lachen (erg he)   Toen Kahlúa 1 jaar oud was stond zij even buiten voor de supermarkt te wachten (doe ik tegenwoordig niet meer hoor) plots werd er omgeroepen dat er een hond door de XXL supermarkt liep. Ik stond echt helemaal achteraan, ver van de ingang verwijderd, en tegelijkertijd springt er een enthousiaste hond tegen me op. Ze had me binnen no time gevonden. Oeps..    En nog een mooie herinnering, van deze week nog. Een 33 u lange roadtrip met mijn beide meisjes, naar Portugal. Wat deden ze het geweldig goed. In Frankrijk waren alle campings dicht en dus stonden we s nachts bij een benzinepomp. Op een gegeven moment kwam er een groep mannen om mijn busje heen staan. Willow sprong direct naar de voorstoelen en was flink tekeer aan het gaan. Intussen kroop Kahlúa bij mij. Willow heeft de héle nacht op de voorste stoel gezeten (s nachts perongeluk tegen de toeter gestoten dus we schrokken ons allemaal rot) en Kahlúa week geen moment van mijn zijde. Alsof ze echt allebei hun eigen taak hadden, en ik voelde me zo veilig 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Eigenaar herkennen via de hond.
Ja herkenbaar hoor. Ik ben sowieso altijd: het meisje met die herders, maar toen Willow nog pup was en ik alleen met haar liep, vroeg iedereen of ik nou diegene was die ook die bruine had? Sommige gingen er ook vanuit dat Kahlúa dood was aangezien ik individueel met een puppy rond liep.    Ik ken heel veel hondenbaasjes, maar zou de meerderheid niet herkennen zonder hun hond. Laatst was ik aan het wandelen en komt er een vrouw naar mij toe 'hoi Willow (ik had geen idee wie het was) jammer he, dat Joep er nu niet bij is'.. oohh dát baasje. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in welke aloe vera gel?
Ik gebruik van Gelly van Aloë Vera Forever. De Forever First is ook een hele goede! Dit is een spray, en krijgt mijn hond opgespoten bij uitslag. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Nou, wij zijn er klaar voor! Een 33 u durende rit (als het meezit) naar Portugal! Morgenochtend vroeg vertrekken we, zodat ik hopelijk morgen voor het donker op een camping in Frankrijk kan zijn. Nu nog even druk met alles inpakken en inladen, zodat we morgen meteen kunnen vertrekken.    De hondjes hebben er ook zin in.    En nog wat foto's hoe de camper er vanbinnen uit ziet. Een enorm verschil met toen ik hem kocht. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Van KVV naar brok
" Purizon heb ik ook geprobeerd, maar Sam had hele dunnen poep er van, zo heb ik Taste of the wild uitgeprobeerd, dat was niks, wolfsblut, ook niks, Carnilove, daar had ik grote verwachtingen van.   En dan nu maar de meest zuivere brok (denk ik), en tot mijn verbazing eindelijk de poep helemaal goed, en..geen stinkvoeten meer, Sam stonk een beetje. Sam lust alles, dus dat maakt niet zo uit.   Natuurlijk reageert elke hond weer anders op een brok, ik denk dat geperst voor sommige honden beter is, voor Sam wel in ieder geval, ik vind het wel prijzig, maar we doen er lang mee. Sommige honden hebben minder gevoelige darmen, en kunnen alles eten. " yooop Die van mij deden het ook barslecht op Purizon. Maar toevallig doet de hond van een vriendin het er super op.    Wolf of Wilderniss deden die van mij het óók niet op. Na ruim 2 maanden aan de diarree, 1 maand op Purizon en 1 maand op WoW, heb ik ze weer vlees laten eten. Na 1 dag was het al goed.    Ik hoop dat die van mij het nu beter gaan doen op Darf. Ze krijgen het zo voor het eerst. Ze hebben ook nog nooit in hun leven brok gegeten, beide vanaf 3.5 weken op vlees. Misschien dat het daaraan ligt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Van KVV naar brok
EngeeX hier hoor ik ook heel veel positieve reacties over!   Ik zou kijken naar een geperste brok, dit werkt vaak beter icm vlees, aangezien hij al niet zo top op brok reageerde zou ik niet een krokante brok en vlees geven. Of helemaal op brok over gaan natuurlijk.      Op het moment krijgen mijn honden ook weer brok, ofja, vrijdag voor het eerst. De krijgen Darf Vol geperst. Ben benieuwd hoe ze het erop gaan doen. We gaan reizen, en totdat we een goede kvv gevonden hebben gaan ze op brok.    Je kunt ook kijken naar Purizon. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Van KVV naar brok
Precies wat Roos zegt. Een hond likt toch ook aan zijn / haar geslachtsdeel? Dat kun je ze ook niet afleren. Wat je wel kan afleren is dat hij de baby niet mag likken. Of nog beter, zet hem een half uurtje na het eten apart! Ik laat mijn honden mij ook niet likken een half u naar het eten. Maar zolang jummie hygiënisch omgaan met het geven van vlees, en het aanrecht, voerbak etc ontsmetten na de maaltijd, is er geen probleem. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Zou het geen optie zijn om ze beide een kleed te geven als hun plek, en deze verplaatsen? Kahlua dichterbij, wanneer dit goed gaat willow ook wat dichterbij laten komen? Als willow al op haar plek ligt kahlua roepen en op haar plek laten gaan liggen. Hier hadden we ook zo'n jaloerse tr*t, met wandelen kon ik geen andere hond aanhalen want ze klapte erop. Als zij aandacht kreeg van de andere baas en die hond kwam dichterbij, hetzelfde. Ik denk dat het voor een groot deel ook echt het karakter is, en je gemoedstoestand en die van haar die het extra triggert. Heeft ze kahlua al vaker uitgetest? In de zin van of ze haar plaats in de roedel over kon nemen? Krijgt kahlua als eerste het eten/snacks? " Loetjekoe Ze hebben opzich gewoon beide een eigen mand waar ze in liggen. Ik kan Willow prima op haar plek af laten liggen, op elke plek trouwens, en Kahlúa aanhalen, en andersom. Ze luisteren hier dan ook naar.    Ik merk de laatste paar weken vooral dat er wat mot is met die 2 onderling. Ofja, Willow met Kahlúa. Kahlúa accepteert een hele boel bij Willow, maar klaar is ook écht klaar, en dat weet Willow maar al te goed. Hier geeft ze dan ook boodschap aan. Of ze echt de plaats in de roedel over wil nemen weet ik niet. En eerlijk gezegd denk ik dat ze dat zelf ook niet weet.   Ik trek niet 1 hond voor als in, jij krijgt het eerst eten, jij wordt als eerste aangelijnd, jij krijgt als eerst een snack etc. Ik let er niet eens op eigenlijk wie als eerst iets krijgt dus het is heel wisselend. Dan Willow eerst, dan Kahlúa, en andersom. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
@ Klara, Ik ben toen Willow 10 maanden was een weekje weggeweest met ze. Ging heel goed, ze zijn sowieso erg relaxed in nieuwe omgevingen zolang ik er bij ben. Na druk de omgeving rond snuffelen ploffen ze vaak snel al neer. @Alaska's Finest, Nee. Willow is eigenlijk niet bezitterig als ze niet bijna loops wordt of loops is. Maar, bij haar vorige loopsheid was dit ook het geval, alleen werd dit toen nog niet echt op Kahlúa af gereageerd. Ja ik had het ook echt verkeerd aangepakt. Dacht er later pas aan. Op dat moment dacht ik dat ik er goed aan deed van haar weg te stappen, zodat ze mij niet meer 'kon claimen' maar dit gaf haar dus een toegang tot aanvallen. Jammer, maar gebeurt niet nog eens. Er is ook echt niet constant spanning in huis, net aaide ik ze allebei en beide honden waren relaxed, maar toch merk ik iets van een zenuw bij mijzelf: 'wat als Willow nu toch ineens uitvalt' Ik merk ook dat ik er teveel druk op begin te leggen en dit wil ik ook niet. Nu op dit moment is het overigens heel relaxed. Beide honden op de bank, Kahlúa tegen mij aan en Willow in de buurt en we zijn hier allemaal tevreden mee.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in De droom waarmaken
Ooh wat gaaf! Ik ken een hele leuke fokker met werkelijk waar de prachtigste rottweilers die ik ook gezien heb! Mooie neus, mooie atletische bouw, geen extreem dikke kop. Mooi als een doel is om een ras zo gezond mogelijk te fokken. Heel veel plezier met de voorbereidingen 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Fijn dat je reageert. Mijn gevoel bij het dikgedrukte dan met name.  Het is een positie die zij forceert, doordat jij over haar heenstapt en de ruimte op die manier vrijmaakt klapt ze er toch weer op. Weet dat zo'n situatie lastig is en dat je snel moet schakelen om te bedenken hoe je zelf reageert. Mijn gevoel zegt dat op dit moment de opwinding op een of andere manier te groot is. Willow wil op een of andere manier volgens mij de touwtjes in handen krijgen in huis. Als je weer met haar alleen weg bent geweest en thuis komt weet je dat Kahlua blij is om jou te zien, Willow zou ik even laten wachten tot jij Kahlua hebt begroet en aandacht hebt gegeven. Deze situatie zou ik niet meer laten ontstaan. Had ik de manoeuvre gevoeld dan denk ik dat ik mijn benen had geklemd en gezegd had dat ze "achteruit of weg" moest gaan. Maar dat is achteraf een koe in de kont kijken natuurlijk. Maar jij bepaald wat je wel en niet toestaat in huis. Het zich opdringen, via je benen of langs je heen is echt niet ok op dit moment gezien de spanning die daarbij nu ontstaat. Het lijkt sterk echt op het gedrag wat ik met het kruising teefje had. Die wilde soms echt een punt maken omdat ze zichzelf hoger op de kaart wilde zetten. Bij de bazen gaan staan, tegen bazen aan staan en als de andere hond voor de hond haar gevoel te dicht bij kwam of aandacht kreeg dan wilde ze daar wat van zeggen. Bij tweede dikgedrukte zeg je als laatst dat voor jouw gevoel Willow niets verkeerds deed. Ik denk eerlijk gezegd dat je op dat moment juist zeer goed hebt gehandeld. Het van Kahlua tegen jou aanliggen maakte dat Willow overeind kwam en daar iets van wilde gaan vinden. Je greep op tijd in met je stem. Dat ze met een zucht weer terug ging liggen, vind ik alleen maar prettig. Ze accepteert jouw tijdige interventie. Het voelt nu absoluut niet leuk, want je voelt zelf die spanning. Maar met het oog op je lange reis en het verblijf daar, kun je nu niet anders dan er zelf bovenop zitten. Daarnaast is Kahlua dan wel bij machte nu weer om haar plek te stabiliseren, maar voor haar herstel zijn dit soort confrontaties natuurlijk niet bevorderlijk. Mijn advies in deze zou echt zijn om Willow op dit moment echt even kort te houden en niet al te veel privileges te geven. En echt, een bepaalde blik, een tongel, of een bepaalde houding kan al een trigger zijn. Probeer wel weer balans te vinden. Het moet nu ook niet zo zijn dat Kahlua wel veel aandacht krijgt en tegen je aan mag liggen bijvoorbeeld.  " Blondie Dankjewel voor je reactie! Ja je hebt helemaal gelijk, achteraf gezien had ik haar gewoon moeten vast klemmen en tegen houden ipv weg te stappen, dit gaf haar misschien inderdaad juist het idee dat ze de vrijheid kreeg van mij om toe te happen, in plaats van wat ik dacht, mijzelf uit de situatie weghalen zodat Willow niet het gevoel had mij te moeten 'claimen'    Ik probeer Willow echt heel kort te houden. Zij krijgt absoluut haar nodig knuffels, en gezien hier zichtbaar van, maar ik laat haar niet meer zelf bepalen wanneer ze ze krijgt. Ik vind het ergens ook wel sneu voor haar, het is echt nog een beetje een 'baby' in gedrag en het is duidelijk te merken dat zij zelf gewoon niet helemaal weet hoe met deze situatie om te gaan.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Is t nog een optie dat je Willow lekker thuis laat als je deze reis gaat maken? Even een beetje afstand wil wel eens helpen bij claimgedrag en met zo veel stress op pad lijkt me niet fijn.   Ik wens je in ieder geval veel succes, jullie komen er vast wel uit. " Kees Nee dit is absoluut géén optie. Dit omdat Willow niet met het hondje van mijn zusje kan, mijn moeder en zusje beide niks met Willow hebben en héél blij zijn dat zij weg gaat voor een tijdje. Ze vinden haar echt wel lief, maar vooral heel druk en irritant en ze verlangen dus echt naar die paar maanden rust  ze kunnen ook echt niet geven wat ze nodig heeft. Ik zie hen niet 3 keer per week op het trainingsveld staan met haar, urenlange wandelingen, hersenwerkjes etc.   Ik heb het er ook met de fokker over gehad en zij gaf ook aan dat de kans groot is dat ze juist niet samenkunnen als ze zo lang bij elkaar vandaan zijn. Dit heeft ze helaas al verschillende keren meegemaakt. Dus dat wil ik dan ook voorkomen.    Ik denk persoonlijk dat het voor hun band wel goed is. Mijn zijn 2en op een totaal vreemde plek, ze zijn dan echt op elkaar aangewezen. Het is ook echt niet dat ze niet bij elkaar kunnen. Op dit moment liggen ze heerlijk tegen elkaar aan te slapen op de grond. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
Bedankt voor al jullie reacties! Heb ik veel aan. Gisteren ging het toch weer mis. Ik kwam thuis na een wandeling met 2 andere honden, was ook een zeer drukke wandeling met heel veel loslopende honden. Ik kwam thuis, en doe de deur open. Kahlúa komt mij begroeten natuurlijk en is blij. Heb haar even geaaid. En op dat moment wurmde Willow zich tussen mijn benen en ik voelde haar gewoon verstijven. Ik stap over haar heen van haar weg, en terwijl ik dat doe vliegt ze Kahlúa weer aan. Kahlúa zette haar weer op haar plek waardoor Willow op de grond beland en Kahlúa van haar weg loopt. De rest van de dag is Willow als een 'onderdanig' hondje bij haar gaan liggen. Veel likjes tussendoor en af en toe een speeltje brengen. Ik weet dat ik er tussen moet springen maar dit gaat gewoon echt niet als het al eenmaal zo ver is. Het stopte vanzelf, heeft nog geen 3 seconde geduurd. Ik dacht dat weg stappen en een 'nee' genoeg was. Maar niet dus. Gisteravond zaten we op de bank. Willow kwam tegen mij aanliggen en ik heb haar weggestuurd. Dit heeft ze 3 keer geprobeerd en de 3e keer was het klaar vond ik. Ik heb haar toen aan de riem op de grond gelegd. Hier is ze heel snel in slaapt gevallen en ik heb later de riem los gemaakt. Toen kwam ze er bij op de bank, op het kleedje, ver bij mij vandaan. Kahlúa kwam op een gegeven moment tegen mij aanliggen en Willow kijkt meteen op en is super allert. Ik zei 'LAAT HET' en met een diepe zucht plofte ze weer neer. Maar ik merk wel dat ik gewoon niet lekker zit. Niet ontspannen, en dit is dus iets waar ik aan moet werken, want Willow deed niets verkeerds. Misschien zijn het ook wel een beetje de zenuwen wat het reizen betreft. Ik zie op tegen de 25 uur lange rit, en ben er constant mee bezig. Wellicht dat ze ook wel wat aanvoelen dat ik een beetje gestrest ben.
 

Vrienden van Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Amber & Lootahhonden foto van Mojo Jojohonden foto van meert nancyhonden foto van Boogyhonden foto van esther honden foto van Gwennhonden foto van animal loverhonden foto van sinsy en Dexhonden foto van wolfwomanhonden foto van Lottehonden foto van Siberiennehonden foto van Atlas en Phoebehonden foto van J&Jhonden foto van Carmen & Levihonden foto van Loes, baasje van Rori & Raicohonden foto van Rellende Pubershonden foto van Tobyhonden foto van Roosjehonden foto van Willekehonden foto van amber&kodahonden foto van Lisette de Wittehonden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^