HondenPage baasje Anne-Wil (baasje van Juno)

Wat schreven de vrienden van Anne-Wil (baasje van Juno) op het forum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Kahlua gevonden!!
Ik heb even mijn FB bericht openbaar gezet. Hierin staan 2 filmpjes dat iemand van een zoekteam heeft gefilmd op het moment dat ik haar vond, en wat foto's.   KLIK   Willow was echt ontzettend van slag. Dit is ook in de filmpjes te zien. Ze heeft in de afgelopen 2 dagen zeker 40 kilometer met mij meegelopen. En ze was zo braaf, en rustig en lief naar alle mensen en honden die wij onderweg tegenkwamen. Ze is nu helemaal gesloopt. Waar Kahlúa heerlijk tegen mij aan wil liggen, wil Willow alleen maar zoveel mogelijk afstand en zondert zich af. Maar dat komt wel weer    Het blijft gek, zóveel mensen die meeleven. Geweldig en bijna niet te geloven!    O, en die GPS tracker komt er hoor! Voor beide honden!    Ook al was dit niks voor Kahlúa. Kahlúa loopt nooit weg en checkt regelmatig. Toen ze dus echt niet meer terug kwam zei mijn gevoel meteen al dat ze ergens vast moet zitten. Maar het blijft gokken of ze er al vanaf gisteren zat, of pas later in de nacht / ochtend vast is komen te zitten aangezien de speurhonden dieper in de bossen óók geur van haar aan gaven, en wij haar vanmorgen ook niet hebben gezien op die plek. Toch denk ik zelf dat ze al die tijd vast zat.    Zodra ik haar had, deed ze eerst een héle grote plas en moest erg poepen.. dat heeft ze dus echt niet op dat plekje willen doen..    Zo fijn dat ze nu bij mij is, en niet buiten aan een boom in de nu stromende regen. En het was ook écht verschrikkelijk om de hele weg terug naar huis te rijden, zonder Kahlúa bij me. Dat had ik echt niet nog een nacht gewild. Al was ik daar dan nu hoogstwaarschijnlijk blijven slapen aangezien dat werd aangeraden. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Kahlua gevonden!!
Ik lees dit allemaal nu pas!! Heel erg bedankt voor alle lieve berichten    Nou, hoe het gebeurde: Ik liep gezellig met Britt te wandelen, eerst het losloopgebied, daarna naar de andere kant. Kahlúa zat aan de lijn, zag een konijn (denk ik?) en schoot los. Samen met Willow. Willow kwam vrij snel terug, en toen zij zonder Kahlúa terug kwam wist ik al dat er iets niet klopte. Kahlúa komt áltijd terug, en ook áltijd als eerste.. we zijn in de stromende regen ruim 2 uur zelf gaan zoeken, en toen er na 2 uur nog geen enkel zicht was zijn we hulp gaan inschakelen!  Wat waren dit 2 intensieve dagen. Het is gewoon bizar hoeveel mensen Kahlúa's vermissing hebben gedeeld en hoeveel mensen er mee zijn helpen zoeken! Ik heb ontzettend veel berichten gehad, en ben nog láng niet bijgelezen. Er is meteen een WhatsApp groep aangemaakt, welke ook meteen goed vol zat met mensen die wilde helpen. Er gingen mensen zoeken te paard, met mountainbikes, wandelaars met en zonder honden, personen zorgde voor drinken en eten voor alle mensen die aan het zoeken waren. Echt geweldig!! Het is zo naar om terug naar huis te rijden, in het donker, zonder je hond. Wetende dat zij daar ergens bang rond loopt.. Dus de volgende dag weer heel vroeg op om verder te zoeken met een boel hele lieve mensen. Ik ben 2 dagen een aantal uren meegelopen met speurhonden die naar Kahlúa's geur op zoek gingen. Zij vingen geregeld een spoor op, wat heel gaaf was om te zien, maar nog geen Kahlúa te bekennen. Na een korte pauze ging ik met een klein groepje en Willow weer naar de plek waar Kahlúa ongeveer was weggelopen. Kahlúa was nu ruim 26 uur vermist. Er werd aanbevolen een tijdje daar rond te hangen zodat Kahlúa onze geur kon oppakken. We kletste wat, en ineens hoorde we een jankje. Ik wist meteen dat dit Kahlúa was, en ben gaan roepen. Het bleef even stil, en toen jankte ze weer even. Ik keek om me heen en ineens zag ik 2 oren boven aan stapel takken uitkomen. Daar was ze dan. Ze stond muur vast en kon geen kant op. Haar lange riem was een aantal keren om een dikke tak geslagen. Of ze sinds gisteren vast zit, of eerst rond is gaan lopen weten we niet. Wel ben ik enorm blij dat we haar gevonden hebben, want als zij niets had laten horen, had ik haar ook nog niet gevonden, zo verstopt zat ze, diep in het bos. In 2 dagen tijd heb ik boven de 70 km afgelegd, zit onder de blaren, krassen en blauwe plekken maar het is het meer dan waard wanneer je je hondje weer tegen je aan hebt liggen. Ik ben iedereen echt intens dankbaar! Zonder alle hulp was het nooit zo snel gelukt!
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Boevenstreken!!
Jazeker! Sowieso is het al standaa dat Willow elke avond iets pakt wat niet mag. Bij voorkeur een kussentje die op de stoelen liggen. Dan heel hard wegrennen. En negeer je het? Dan komt ze geregeld even bij je checken met kussen en al.. alsnog geen aandacht? Even blaffen, zodat ik écht weet dat ze iets heeft wat niet mag..    Hele tijd terug liep ik in een heel groot omheind losloopgebied. Aan de buitenkant zag ze een ree staan. Ik zei nog: NEE. Maar ze rende zo vól door het schapenhek heen. Haat hoofd zat vast en ze had een snee onder haar oog en een snee op haar hoofd.    Toen ik haar kop los had gemaakt, schudde ze het even goed van zich af. En probeerde het gewoon nóg een keer.. weer vast.    Gisteren in het bos was ze zo aan het trekken dat ik besloot haar aan de halsband vast te maken ipv haar tuig. Ik liet haar zitten en blijven. En zodra ze de klik van de riem hoorde schoot ze er vandoor. Zó snel.. recht een hele vieze moddersloot in 500 meter verder. Bah. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Goed tuig of halsband
Ik heb ook hetzelfde tuig als Willemijn heeft, en ik vind het geen fijn tuig. Kahlúa is er al een aantal keren uit ontsnapt, en wanneer ze naar een bepaalde kant trekken, gaat het tuig erg scheef zitten.    Ik ben zelf heel tevreden over het Non stop dogwear line harness. Goed stevig tuig, blijft mooi recht zitten.    Echter, als jouw hond goed weet hoe hij uit tuigjes moet ontsnappen, en dit ook bewust probeert, zou ik gaan voor een anti houdini tuig. Ik heb zelf een Ruffwear Webmaster tuig ook. Hier zit er een extra band achter de ribben waardoor ontsnappen een stuk moeilijker / onmogelijk wordt.  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Wanneer is het te warm?
Voor mijn honden is het niet snel te warm. Althans, ze gaan altijd gewoon door en zijn altijd in om te spelen. Ook op de club geeft Willow gewoon 100% tijdens het appél en pakwerk. Het is dus aan mij om ze hier voor te beschermen. Om een hijgende Kahlúa uit de brandende zon te halen, die dan oprecht met tegenzin mee naar binnen gaat en binnen 5 minuten weer voor de deur zit omdat ze naar buiten. En om al Willow's speeltjes te verstoppen omdat ze anders blijft spelen met alles wat ze ziet haha.    Het ligt dus echt aan de hond en het ras zelf. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het grote HP frustratie topic
" Moet er toch wat van zeggen. Irriteert me al dagen. Ondanks ik het probeer te negeren. Ik vind het echt niet normaal dat er doven pups afgemaakt worden en mensen dat ok vinden. Als er zoeentje per ongeluk geboren wordt? Dan is menig mens er gelukkig mee. Trouwens het gros van de honden reageert veel beter op gebaren dan stem. Dat gelul van survival of the fittest? Vind ik ook echt BS bij dieren die niet langer in het wild leven. Al heeeeeeel lang niet.  Je kunt natuurlijk ook naar Afrika rijden en een dingo in je kofferbak kwakken, als het dan zo wild en oer moet zijn. Denk dat die binnen 1.5 uur weer terug gezet wordt als je het uberhaupt overleefd als die honger heeft. Die dingo is een dingetje hoor, waar komt de hond vandaan?   Gehandicapte olifantjes zijn nog nooit achter gelaten door een groep. Olifanten zijn hele sociale zoogdieren en gaan vaak terug om te rouwen als er één van de groep is overleden. Haaien daarin tegen die vreten mekaar al op in baarmoeder terwijl als je ze streelt? Ze dit erg lekker vinden. Ze bijten hoofdzakelijk door nieuwschierigheid (dan klapt er ineens een bijtkracht in je been met een rijtje tanden en kartels) en vallen aan bij honger omdat ze een prooi zien op een duikplank en dat lijkt verdomd veel op de schaduw van zeehond. Er zijn merries die kindjes adopteren omdat hun veulen het niet overleefde en volledig behandeld als eigen veulen. Ik kan zo nog wel honderd voorbeelden noemen.   Vraag is? Is er voldoende warmte en eten Dat er dan eentje anders is? Maakt dan echt geen malle meer moer uit. " Anouk van Botty Ik zou het ook liever anders zien. Maar het feit blijft, dat juist met deze 'regel' binnen de rasvereniging, de doofheid bij de Dalmatier héél veel afgenomen is. Als iedereen nu verantwoordelijk genoeg is er niet mee te fokken was het anders geweest. Maar dit blijkt simpelweg niet het geval te zijn. Er zijn altijd overal mensen die toch nog willen fokken met hun gehandicapte hond. En ja, dan praat ik ook over Brachycephale honden. Zolang die er rond lopen, moet iemand anders verstandig genoeg zijn om ergens een lijn te trekken. En ja, het is een heftige lijn, maar blijkbaar wel nodig. Fokkers doen het ook niet voor hun lol namelijk. Daar komt heel wat pijn bij kijken.    Volgens mij, maar dat weet ik niet zeker, wordt het ook niet in elk land gedaan? En zijn fokkers uiteindelijk altijd nog vrij om zelf te kiezen wat ze doen? Maar dat kan ik mis hebben. Ik zit in een rashonden fb groep, en daar kwam een dove Dalmatier voorbij.. met stamboom. Dus ze worden echt niet allemaal afgemaakt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hondenfotografie
Vanmorgen met mijn dames in het bos  (Helaas doet mijn telefoon iets geks en veranderd de kleuren, in het 'echt' is de foto wel mooi haha) 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Linker achterpoot vaak opheffen
Willow trekt áltijd haar achterpoot op wanneer zij iets ruikt of ziet..  soms ook heel voorpoot, maar meestal haar achterpoot. Alsof ze niet weet hoe het wél moet haha. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hopelijk deze zomer pupjes van Dinja!
Heel veel succes!! 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Aankopen voor de hond
De dames hebben er 2 prachtige halsbanden bij!   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het grote HP frustratie topic
Nou.. wat ik net meemaak.. ik loop met de honden, en kom langs het omheinde hondenlosloop veldje. Een man heeft daar zijn auto geparkeerd tégen het poortje aan. Je kan / mag daar niet met de auto komen en je moet dus eerst over het fietspad, voetpad en grasveldje met de auto.. niet de bedoeling dus. Daar laadt hij 3 Rottweilers uit die meteen met een noodgang grommend en blaffend op het hek stormen. Ik schrok me dood en was bang dat ze over het hek zouden springen. Deden ze niet gelukkig. Die man gaat in z'n auto zitten met zijn laptop? en die honden scharrelen daar rond..    Hoezo zorgen dat je nog geen enkele meter met die 3 honden hoeft te wandelen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het grote HP frustratie topic
" Ik kijk er best van op dat mensen hier blijkbaar wel eens een trap moeten verkopen. Ik heb dat nog maar één keer meegemaakt eigenlijk, dat het nodig was. Dat was een leven en dood situatie. En ja ik heb in de meest verschrikkelijke buurten gewoond. Dus hierdoor vraag ik me af of dat geschop van jullie nodig is of dat er iets scheelt aan jullie manier van problemen oplossen. En dat bedoel ik niet lullig trouwens. Maar het klinkt zo extreem en frustrerend. Ik geloof echt dat er best verbetering te halen is uit beter communiceren en kalm blijven, deëscaleren. Of van te voren even op een rijtje zetten voor jezelf hoe je beter met bepaalde situaties kan omgaan. Maar ja daar moet je maar voor open staan. Sowieso vind ik schoppen niet effectief. Daarmee kan die hond alsnog de jouwe blijven lastig vallen. Ik vind het zelf prettig de hond weg te halen en even vast te houden. Wordt het ook niet gelijk drama met dat andere baasje. " Iglo Hier gelukkig ook nog maar 1 keer hoeven schoppen. En dit was nadat er een dikke bruine labrador vol op mijn 2 honden in sprong en begon met vechten. De 2 eigenaren deden niks. En zelfs toen ik hem weg moest trappen, bleven ze lekker op een bankje genieten van de zon..  zo jammer is dat. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het grote HP frustratie topic
"  Eigenaren met zulke losse voetjes maken subiet kennis met de onderkant van mijn schoen! Even serieus, ik vind het ook heel irritant als honden zo op Bobby afvliegen, zeker als ze niet van ophouden weten en maar door blijven gaan. Als de eigenaar niet, of niet voldoende ingrijpt, moet je zelf wat doen. Maar dan kan op heel andere manieren. Al redelijk snel beginnen te trappen slaat nergens op. Als het nou een gevaarlijke situatie is, dan is het anders. Bijvoorbeeld als je weet dat jouw hond zo’n lastpak ernstige schade kan toebrengen. Of als jouw hond dreigt gebeten te worden. Dan moet je wel van twee kwaden het minst kwade kiezen. Maar dat is hier geen sprake van. Alleen dat het hondje blaft, springt en rond stuitert. Dan kun je proberen door te lopen en ondertussen zelf de hond ferm wegsturen, wat bij Lotte ook effectief bleek. Wat ook vaak goed werkt, maar voor ons weer het allermoeilijkste is, is naar de eigenaar toe lopen en op een normale manier het gesprek aan gaan. Begin je, door je eigen frustratie, meteen met verwijten, ja dan voelt de ander zich in de verdediging gedrukt en krijg je een grote bek terug. En voor je het weet is het ruzie en ben je nog gefrustreerder. Mijn ervaring is dat je met zelf rustig blijven veel meer bereikt. Richting de eigenaar lopen terwijl je iets zegt als: ‘Ik merkte dat hij niet luisterde naar je roepen, dus ik dacht, ik loop zelf even jouw kant op.’ Dan krijg je juist een bedankje, hondje wordt gauw aangelijnd en de ander luistert als je aangeeft hoe vervelend het voor jou was. Geen frustratie, juist een goed gevoel dat je het zo hebt kunnen oplossen. " Heidi, Bobby & Kimmi † Ik denk niet dat dit bij alle honden werkt.. Ik zou willen dat ik vroeger 'meteen' honden van Kahlúa afgeschopt zou hebben, dan was ze nu aanzienlijk minder aan het uitvallen.    Nu doe ik het dus wel, niet meteen, wel snel als ik denk dat het nodig is. Als ik een hond op mijn 2 aangelijnde honden af zie rennen, roep ik (netjes) naar de eigenaren of ze aub de hond nu terug kunnen roepen. Vaak doen ze dit wel maar heeft het geen effect. Willow is een lieverd naar andere honden, maar Kahlúa voelt enorm veel spanning en Willow neemt dit over, waar ik al niet blij mee ben. Als Kahlúa uit valt, doet Willow gezellig mee namelijk. Dus als deze hond daadwerkelijk te dicht bij mijn honden in de buurt komt, krijgt deze toch een trap. Niet perse heel hard, maar vooral om een signaal naar de eigenaren te sturen.. Dit zijn de consequenties namelijk. Ik ben er absoluut niet blij mee om een hond te schoppen, maar liever mijn schoen, dan (in het ergste geval) mijn honden hun tanden in dat beest. Daarbij wil ik niet dat het zo ver komt, is nog nooit gebeurd, juist omdat ik het in her ergste geval op deze manier kan voorkomen.    Oh, en als ik dan als eigenaar met losse voetjes, kennis maak met een ander baasje zijn schoen, heb ik 2 honden die mij wel degelijk zullen beschermen. Dus daar ben ik niet bang voor haha. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hoe lang lopen?
Ook ik heb me er nooit aan gehouden. Ik keek naar mijn hond zelf. En buiten 'wandelen' gaat niet perse om kilometers maken. Ga eens lekker met je pup naar het bos, dan een tijdje op een bankje zitten, laat de pup wat scharrelen, en samen struinen jullie weer verder. Zo kon ik gerust wel eens 2 uur weg zijn, en uiteindelijk maar 3 kilometer te hebben gelopen. En soms wandelde we wel intensief, en wandelde we een aantal kilometers achter elkaar. Deden we de dag daarna gewoon wat rustiger aan. Zolang je pup zelf het tempo kan bepalen, hij niet achter je aan sjokt, is er niets aan de hand.    Na het wandelen pakte ik zelf een speeltje voor mijn pup om lekker te spelen. Wandelen, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe geuren om zich heen, brengt spanning met zich mee, en die spanning moet er even uit. Dus een trek of zoek spelletje met de pup, en dan tijd om uit te rusten. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Puppy heeft Juveniele Cellulitis
Wat geweldig om te horen! Ziet er veel beter uit inderdaad! En wat een prachtige ogen heeft hij 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hopelijk deze zomer pupjes van Dinja!
" Jaa Ravi heb jij toen gezien  en de dekreu eigenaar komt daar volgens mij ook wel eens dus dat kan heel goed!  " Marijke - Aila, Dinja & Evi Alleen op jouw foto issie wat groter hahaha. Hij was toen nog pup! 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hopelijk deze zomer pupjes van Dinja!
Oohh wat leuk!!    Ik had 1 van jouw pups van vorig jaar bij de Ringtraining van Willow (en ook de eigenaar van de reu??) dat was zo'n leuk beestje!!    Heel veel succes met alle voorbereidingen 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Instagram account hond
" january_embers2019 voor Ruska  " Luka & Ruska Leuk!! Dit is onze link   DUTCHSHEPHERDTEAM
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Schuldgevoel na overlijden hondje
Jeetje. Wat verschrikkelijk voor jullie. Heel erg veel sterkte gewenst!    Hier lopen ook geregeld honden los door de wijk, ik krijg er altijd de kriebels van. Ook al luisteren nog zo goed, er kan áltijd wat gebeuren en een ongeluk zit in een klein hoekje. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Speciaal dieet hond
" Och kleine meis Hier en daar een aambeitje in voedsel intolerantie is me echt niet vreemd en heb niet eens kinderen.(spreek je later wel als groot bent ) Om er nu een ziekenhuis iedere keer voor op te zoeken? Ontlasting is schoon staat er duidelijk en we kauwen niet allemaal hier op tofu. (I know lelijke opmerking maar lok het dan ook niet uit)   Waar je dan wel weer een punt hebt is dat de DA verder onderzoek aanbied, om het zekere voor het onzekere weg te halen maar waarom je mijn daar iedere keer op moet aanvallen in je antwoord? Geen flaus idee. " Anouk van Botty Kleine meis? Ik spreek je als je groot bent? Wat een vooroordelen allemaal. Ik zeg dat dit antwoord in het geval van TS nergens op slaat. Verder werk ik in de wijkverzorg, al 8 jaar afgestudeerd en ben ik dus echt wel wat gewend, maak je daar maar niet druk om. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Speciaal dieet hond
" Pascal, vind jij Edgard en Cooper een goede brok en waarom?  Ik heb een proefzakje aangevraag van de biologische,  (jaja, weer eens wat anders) het is gebakken, maar ik zie geen verschil met gextrudeerd, dus ik denk dat dat netzelfde is. Vers vlees, maar is dat voor of na de bereiding, die 40%. Voor mijn hondje is het een mooi brokje met een redelijk laag eiwipercentage (25% , nog hoog) wat ik alleen maar goed vind. Ze vindt ze lekker en ik doe er nu een klein handje door de dagelimkse sanimed brokjes,  toch gisteren meteen weer veel zachtere ontlasting, " ientje Mijn honden deden het er niet geweldig op, maar in ken diverse honden die het er fantastisch op doen. Mijn honden eten natuurlijk alleen rauw, dus tijdens het reizen was het enige moment in hun leven dat ze ooit brok naar binnen kregen, en waren meer gebaat bij een geperste brok.    Nogmaals, ik zei zeer duidelijk dat er geen slechte brokken bestaat, zolang de hond het er goed op doet. Mijn eerste hond is 15 jaar geworden op de goedkoopste brokken van de Lidl.. máár met de kennis van nu, geef ik mijn hond liever een betere kwaliteit voer met een hoog vlees percentage. Er zijn dus geen slechte brokken in NL, maar beter wel 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Speciaal dieet hond
" Ik poep ook niet altijd de perfecte drol. Vind dit altijd een lastig onderwerp. Misschien heeft jouw hond voedsel intolerantie zoals ik. Maar ik laat die cajun kruiden er echt niet om liggen  (zorg er wel voor dat het toilet in de buurt is)   In brokken zit bietenpulp zodat WIJ minder hoeven te rapen en in vers? Bot. Het is om het even. In de anus zitten kleine bloedvaten dus bij teveel persen kan er 1tje knappen.   " Anouk van Botty Een opmerking die nergens op slaat (weer) ik neem aan dat wanneer jij elke dag bloed bij je ontlasting hebt, jij ook verdere onderzoeken zou doen.    Nena, succes! Ik heb weinig tips, maar ik zou echt alles uit willen sluiten. Fijn dat ze het op de Hills id niet heeft, maar dan nog weet je de oorzaak niet waarom ze op de gewone Hills wel bloedt..    Even off topic, maar heb je al eens nagedacht over een andere voeding? Hills is een behoorlijk commercieel merk dat vol zit met granen, en érg weinig tot geen vlees. Waar een 'goede' brok een vleespercentage heeft van boven de 60%, zit er in Hills brokken +- 14 % en zelfs hier zijn ze niet duidelijk over.    Ik zou dus eerder gaan voor een goede brok zoals Darf vol bites (geperst) Acana, Orijen, Edgar&Cooper, Purizon, Essential Foods, Wolf of Wilderniss.. allemaal brokken met een hoog vleespercentage en weinig tot geen granen. Wellicht iets om je in te verdiepen.    Uiteraard 'bestaat' er geen slechte brokken zolang je hond het er goed op doet; maar er zitten in Hills veel ingrediënten in die ik mijn honden niet zou willen geven. Misschien is het soort voer dus ook wel een oorzaak van het bloed bij de ontlasting. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Help! Rijgedrag
 Bij een dominante hond denk ik aan eentje met natuurlijk overwicht en leiderschap. Daar komt geen raar gedoe bij kijken. Wel een bepaalde manier van ‘zijn’. Honden die voor elke scheet in de frustratie schieten zie ik juist als de sulletjes haha.  " Iglo Precies. Een dominante hond heeft niet de behoefte om te laten zien hoe 'sterk' hij / zij wel niet is. Juist onzekere honden hebben die behoefte wel.    Kahlúa kan heel gemeen blaffend op andere honden af rennen, werpt ze het liefst op de grond en staat er dan boven. Voor veel mensen dominant gedrag. Volgens een gt en mensen die verstand hebben van honden juist een en al onzekerheid.   Willow is heel zelfverzekerd, tsja, noem het dominantie? Zij loopt netjes om elke hond heen, staat statig stil als andere honden haar willen besnuffelen, gedraagt zich erg sociaal, maar staat wel haar mannetje als ze over haar grenzen heen gaan (op een nette manier)    Willow straalt een bepaalde zekerheid uit, waardoor veel honden ook totaal niet de behoefte hebben om contact met haar te maken en allemaal behandelen ze haar met respect, de meeste althans.    Terwijl het juist Kahlúa is, die een gróte persoonlijke ruimte nodig heeft, en dit al vanaf een afstand duidelijk aangeeft, die wordt belaagd door andere honden.. best gek hoe dat werkt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Franse Bulldog 60 dagen drachtig van 1 pup
" Ik zie toch echt wel anders op de hondenschool, ik zou dus nooit een eenling pup nemen.  De eenlingen die ik zie zijn doodsbang van andere pups, zitten alleen maar in een hoekje van het veld en komen tot niks. Baasjes hebben er keihard voor geknokt en veel werk in gestoken maar die hond is nu uitgegroeid tot een volwassen hond met enorm veel reactiviteit. Als je veel andere honden hebt, zoals bij jou, kan het inderdaad wel goed gaan maar als de pup de eerste 8 weken alleen zijn moeder ziet, heb je best een flinke klus om dat recht te trekken in mijn ervaring.  Verder vertel ik gewoon wat mijn ervaring is met eenlingen Heleen. Jouw ervaring is kennelijk anders en jouw ervaring laat ik gewoon in zijn waarde. Je hoeft niet alles direct te bagatelliseren als het niet jouw ervaring is. De eenlingen die ik gezien heb, waren echt wel pittige pups het eerste jaar en een waarschuwing mag er best zijn.     " Britt, Maui & Fanu ~ Een goede Hollandse herder fokker die ik ken, had ook een 1ling. Zij had 6 andere Hollanfse herders rondlopen, inclusief de moeder. Ze hebben er super veel mee gedaan om de pup zo goed mogelijk te socialiseren, maar het is écht een enorm pittig ding. Toont totaal geen respect naar andere honden, corrigeert zelf veel te hard en laat zich zelf niet corrigeren, kijkt niet naar de hondentaal en geeft deze zelf ook niet. Aan de fokker lag het niet, ze heeft meerdere nesten van deze teef gehad en alle nakomelingen waren stabiel en sociaal, aan de nieuwe bazen ook niet, maar deze hond is echt een kreng naar soortgenoten.    Dus wel echt iets om rekening mee te houden. Dat het bij jou goed gaat Heleen, geloof ik meteen, want met 32+ honden, heeft een 1ling pup genoeg om van te leren. Dit is meestal niet het geval bij andere fokkers. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Mijn honden hebben gekoppeld gezeten
" Is een techniek die wel vaker voorkomt hoor, zo raar is dat niet. Ik ken veel fokkers die het op die manier doen. TS heeft tenminste haar best gedaan om een dekking te voorkomen, er zijn genoeg huishoudens waarbij er minder op gelet wordt. Veel oepsnesten zijn geen oepsnesten maar in dit geval is er wel daadwerkelijk sprake van een “oeps”. Dan is zo’n bizarre sneer echt niet terecht en voegt ook niks toe.  " Britt, Maui & Fanu ~ Ik ken overigens wel diverse verhalen, waaronder 1 van een goede kennis, wiens teef is gedekt door de bench heen.. mijn konijn trouwens ook haha. Het mannetje liep buiten en het vrouwtje zat in haar hok. Door het gaas heen gebeurde het, en een tijdje later 10 kleine baby konijntjes    Het beste is dus in een bench, in een aparte kamer, zodat er echt niets meer kan gebeuren. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Help! Rijgedrag
Het is jammer dat er vaak meteen tegen bepaald advies wordt ingegaan. Ik geef aan dat het het beste zou zijn om dit soort situaties voorlopig te ontwijken, want honden leren niet wanneer ze onder stress staan. Hij leert ook niet van de dagopvang, aangezien die mensen wel meer honden in de gaten moeten houden. Zij zien dus waarschijnlijk pas zijn gedrag, als het al te laat is. Ze zouden het juist voor moeten zijn.   Vervolgens lees ik alleen maar dat het bij Nero geen stress kan zijn, dat hij altijd maar leuk kan spelen, dat hij alle ruimte heeft.. ook met veel ruimte kunnen honden bepaalde stress ervaren.. Allemaal stukken tekst die mij tegenspreken. En je hoeft mijn advies niet op te volgen hoor, wat maakt mij het uit dat hij op elke hond wil rijden, wat maakt mij het uit als jij er niet mee aan de slag gaat en er even een tijdje voor zorgt dat hij er geen succes ervaringen in kan hebben. Maar het zou je sieren de situatie ook eens met andere ogen te bekijken. Wie weet zie je dan inderdaad dat jouw perfecte Nero wat extra hulp nodig heeft. En die krijgt hij niet door hem steeds maar weer om te laten gaan met andere honden, waar hij dus weer op kan rijden. Want hoe meer hij het doet, hoe minder makkelijk jij het afgeleerd krijgt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Help! Rijgedrag
" 100% zeker ben ik natuurlijk nooit, maar dat ben jij ook niet zolang je niet met je honden kunt praten. Ik heb volgens mij meerdere keren gezegd dat ik veel gehad heb aan (sommige) adviezen en wat ik ga doen. Weer zo'n onterecht verwijt, thanks " Danielle Mi vat je veel verkeerd op. Ik verwijt je nergens iets. Net zoals dat ik nergens beweer dat ík wel gelijk heb. Waar zie jij mij dat zeggen? Dát is pas een onterecht verwijt, thanks 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Help! Rijgedrag
" Ik snap dat bij sommige honden stress de oorzaak is. Bijvoorbeeld door de druk die je als baasje oplegt met trainen of wat dan ook. Ik heb heel goed gekeken en genoteerd de momenten waarop hij rijdt. Ik ben er vrijwel zeker van dat het opwinding is, meer dan jij dat bent.   Nero heeft met loslopen alle ruimte om te gaan en staan waar hij wil. Met sommige honden speelt hij wel en sommige niet. Of heel even en gaat dan zijn eigen gang. Dus, wanneer hij wil spelen doet hij dat en wanneer hij dat niet wil doet hij dat niet. Das dus helemaal prima! Alleen met loslopen gaat hij soms continu achter een bepaalde hond aan en blijft rijden. Terwijl hij ook de andere kant op kan lopen. Dat gebeurt niet altijd en ook als het rustig is in het gebied verder. Dan stopt het pas als die hond weggaat of ik met Nero wegga. " Danielle Nou, als jij er 100% zeker van bent dat het opwinding is (ook al = opwindingeen vorm van stress), en zoals eigenlijk vaker ander advies niet wil aan nemen of aan iets anders dan je eigen mening te denken, weet je toch wat je te doen staat? Succes er mee 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Help! Rijgedrag
Je zegt dat het ook geen stress is, ik zou hiet toch niet zo zeker kan zijn, daarbij is té hoog in de opwinding stress. Misschien speelt hij toch niet zo graag met andere honden als dat jij denkt. Anders was hij natuurlijk wel lekker mee gaan spelen. Ik zou ook proberen om het te vermijden en hem voorlopig geen mogelijkheden meer te geven om te kunnen rijden. Het is iets wat afgeleerd moet worden, en dat kan alleen als hij rust heeft in zijn koppie en geen stress ervaart.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het grote HP frustratie topic
" Mmhhh, 2 weken = 14 dagen daarbuiten zal hij misschien wat ouder kunnen geweest zijn. Molukkers hebben geen 10 familieleden. Zeker niet in de wijk. Zoals gezegd is het een via/via verhaal. Ik hoef jou ook niet te overtuigen. Ik waarschuw alleen ervoor en vind het in en in triest dat het hedendaags zo ver gaat. Vond het fenomeen "Mini" varkens al triest. Mensen die ineens met een volwassen volgroeid varken in huis zitten.   Ook een beetje gevoelloos om geen medeleven te hebben. Hij heeft keurig gezocht naar een pup met stamboom en netjes op een wachtlijst gestaan. Helaas is de advertentie verkoop van google daar niet op in gericht. Als ik nu zoek naar "Chihuahua pup kopen" staat op de eerste pagina het "hezehofpup" vermeldt. " Anouk van Botty Als je kunt googlen naar een pup met stamboom, kun je ook googles bij welke fokkers je géén pup moet komen. Zo simpel. 
 

Vrienden van Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Amber & Lootahhonden foto van Mojo Jojohonden foto van meert nancyhonden foto van Boogyhonden foto van esther honden foto van Gwennhonden foto van animal loverhonden foto van sinsy en Dexhonden foto van wolfwomanhonden foto van Lottehonden foto van Siberiennehonden foto van Atlas en Phoebehonden foto van J&Jhonden foto van Carmen & Levihonden foto van Loes, baasje van Rori & Raicohonden foto van Rellende Pubershonden foto van Tobyhonden foto van Roosjehonden foto van Willekehonden foto van amber&kodahonden foto van Lisette de Wittehonden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^