HondenPage baasje Anne-Wil (baasje van Juno)

Wat schreven de vrienden van Anne-Wil (baasje van Juno) op het forum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Portfolio hondjes gezocht!
" Wat bedoel je met 'kop plat' en 'sit pretty'?    Liz Dit 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Portfolio hondjes gezocht!
Jammer dat het zo ver weg is voor me..    Ik heb én een jonge hond van 6 maanden, een hond met een erg grijze snuit (en ze is bijna 7), leuke vachtkleuren (beide brindle) en ze kennen leuke trucjes en commando's (kop neer, buigen, mooi zitten, blaffen, plat, etc etc)    Mócht je ooit in Brabant zijn dan hoor ik het graag   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hp's grote Frustratie topic
" Net tijdens het uitlaten op een landweggetje zag ik iemand die de honden uit de auto zette en vervolgens zelf langzaam over het pad bleef rijden terwijl de honden los door de weilanden (van een boer) rende. Hond uitlaten met de auto, dat had ik nog nooit gezien. Maar volgens vrienden van me deden die mensen dat vaker. En nee, die mensen mankeren niks aan hun voeten want ze wandelen wel gewoon door het dorp in de supermarkt enzo.  " Hilde & Twinko Gebeurt vaker..  mijn oom heeft een heel groot eigen bedrijf en laat regelmatig de honden met de auto uit terwijl hij zijn weilanden en hekken controleert.    In Australië lieten we de honden ook altijd met de auto uit, konden ze lekker hard rennen haha.    Maar door de weilanden van iemand anders zonder toestemming is natuurlijk niet zo leuk. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in De zoektocht is begonnen.
Zo benieuwd... Ik zou nu denken: Franse Bulldog? Boston terriër? Omdat er veel gezondheids problemen zijn, maar dat lijkt me niet eigenlijk..  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niet eens over opvoeding
" Altijd leuk dit soort tips alleen leert een pup niet af om in handen, voeten, enkels en kleding te bijten door hem tekeer te laten gaan op een lege doos. " Liz Mee eens.. hier zet / zette ik ook wel eens een lege doos neer wanneer ik was langer van huis ben. Voorkomt het kapotbijten van andere dingen (kussentjes vd bank bv, 1 keer gebeurd) maar het lost echt het bijten in handen niet op. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Niet eens over opvoeding
" En wat was dan de toegevoegde waarde van die tik in de nek?    Ik vind t echt zo'n onzin. Geen van mijn pups heeft ooit een tik gehad, ook niet als ze doorbeten.   En ze hebben nu allemaal een zachte beet.   Wat ook kan helpen is brokjes uit de hand voeren. Het voertje pas geven als er zacht genipt wordt. " Kees Je quote mij dan wel niet, maar deze quote was wel voor mij bedoeld.    Ik had het echter niet over een tik, wél even in de nekvel grijpen om haar van me af te trekken, samen met een boos 'nee' commando. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Op weg naar pupjes... (Kato - Border Terriër)
Oohh wat leuk!! Klinkt als een super combinatie. Gaan vaste hele leuke border pupjes uit komen. Ik volg graag mee 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Laura's Paracord Creaties
Echt prachtige halsbanden Laura! Zie ze op fb regelmatig voorbij komen, zo mooi!   Mocht je ooit nog modellen zoeken, houden mijn 2 meiden zich aanbevolen haha! Het lijkt me sowieso erg leuk om ze een matchende 'outfit' te geven 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hp's grote Frustratie topic
" Het blijft bij mij toch een puntje: Posts geschreven in naam van de pup/hond. Hele verhalen vertellen die honden zogenaamd. Ik vind dit vermenselijken in de overdrive. Waarom toch? " Liz Ik heb een instagram voor mijn honden, en soms, niet altijd, post ik in naam van de hond. Gewoon voor de lol. ze worden totaal niet vermenselijkt gelukkig, en dat is vaak ook helemaal niet de intentie. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Kees' 4tal op weg naar de lente
ik volg weer mee! 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hoeveel invloed kan een slechte ervaring hebben?
Pieter, dit is echt zo. Wanneer ik met het hondje van mijn zusje loop til ik haar ook wel eens op wanneer er grote lompe honden op ons af komen rennen. Ik denk juist dat het de angst niet bevestigd (al in haar hondje totaal niet bang aangelegd dus dat scheelt) maar ze wel bang kan worden als ze omver wordt gekegeld, wellicht zelfs gewond raakt. Het weegt namelijk maar 3,5 kg dus 1 zware poot op haar rug kan al wat schade aanrichten.    Vroeger maakte wij die fout ook omdat wij zo veel te horen kregen: oh, zo'n klein hondje, til het maar niet op want daar worden ze alleen maar banger van, til het maar niet op want dan voelen ze zich even groot als de mens etc etc.    Toen er 2 staffords op ons af kwamen rennen (gelukkig vriendelijk) hebben we haar tóch maar heel snel opgetild en ze is er nooit angstig door geworden, eerder een bevestiging dat ze beschermd wordt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
" Wat een opluchting, Willow heeft geen trauma, gelukkig maar. Ze lijkt me prachtig, mooi karakter, misschien wat meer foto's plaatsen? hint hint " yooop Ik heb een topic over haar, waar ik geregeld foto's plaats!  TOPIC WILLOW Maar hier is ze hoor:  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Mijn hond Bromt
Allebei mijn honden brommen ook :) inderdaad uit tevredenheid. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
Even een update.    Vandaag weet bij de dierenarts geweest voor de gratis junior check (en enting aangezien de titerbepaling aangaf dat Willow niet meer beschermd was tegen Hepatitis)   Eigenlijk was ze meteen al dolblij, lekker enthousiast en kreeg meteen van de receptioniste knuffels en koekjes, zij wist van het voorval.    We konden meteen naar binnen en Willow sprong zelf op de tafel, werd helemaal onderzocht terwijl ze lekker geaaid werd.    De arts zei dat ze oprecht niet snapte waarom haar collega Willow zo had behandeld, want écht, er zit geen greintje agressie in haar. Terwijl ze de enting kreeg, kreeg ze ook een lading snoepjes dus dat had ze niet door.    Daarna nog uitgebreid geknuffeld op de grond en weer naar huis.    Nu is dit dus ook sowieso niet mijn vaste praktijk of arts, maar fijn dat Willow het er weer naar haar zin had 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in wat eet de hond vandaag?
Gisteravond hadden ze eendenkop, groentenprut, stierenballen, hertenvlees en pens. Vanmiddag als snackje wat yoghurt met mandarijn en amandelnoten (noten zijn na de foto gemalen)  En willow heeft net geiten kvv, schapenvet, wat zeewier en groenten en een eitje op (Kahlua kreeg ook een ei) Vanavond krijgen ze allebei een stuk zalm. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Off topic
Ik volg ook eens mee! Een prachtig 4tal heb je. Ben zo benieuwd hoe het Pilot gaat bevallen, fijn dat hij met andere hondenvriendjes zit, en dat hij maar snel een gouden mandje kan krijgen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Het eerste jaar van Timmy, het katoentje.
7 maanden alweer! En wat is hij al groot! Een heel mooi hondje.  Hopelijk is het geen PL, gelukkig hupt hij nu niet meer, maar opletten blijft het zeker.    Is hij al eens naar de drummer geweest? Ga je dit doen? Wordt hij wel eens geknipt is mag zijn vacht lekker lang blijven? 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in 52 weeks of Willow. Week 23
Weer eens tijd voor een update. Willow is de 6 maanden alweer gepasseerd en is nu 18,5 kg. Ze doet het echt geweldig. Ze is een heerlijk zelfverzekerde hond, en sinds een aantal weken begint ze flink waaks te worden s avonds. Overdag zijn nogsteeds alle mensen even leuk. We gaan vaak het dorp in om het negeren van mensen te oefenen, en dit gaat langzaam maar zeker de goede kant op, zolang mensen haar óók negeren. Ik heb leuk nieuws! Na 3 maanden aspirant lid te zijn geweest bij de igp vereniging had ik vandaag een gesprek om te bepalen of het een vast lidmaatschap gaat worden of niet. Vanuit beide kanten erg enthousiast en ze willen me graag bij de vereniging. We zijn nu dus officieel lid, ook bij de NGB. Iedereen vindt Willow een geweldig leuk hondje, waar heel wat potentie in kan zitten. Vandaag tijdens het pakwerk was ze erg wild en gefrustreerd. 3 maanden lang heeft ze gek mogen doen tijdens het pakwerk om haar aan het blaffen te krijgen. Nu het blaffen en goed in zit, moet er ook tijdens het pakwerk wat apel op komen. Dus zitten vóór ze mag bijten. Dit vond ze erg moeilijk en werd echt enorm fel, flink de tanden laten zien tijdens het blaffen, en toen ze eindelijk zat, zag ze door alle opwinding het bijtkussen niet meer waardoor ze perongeluk flink in de vinger van de pakwerker beet. Bloedde flink, maar het was een ongelukje. Toen zijn we voor het eerst op een mouw gaan oefenen ipv het bijtkussen. Meteen een goede stevige beet. Echt, die knop die er bij haar omgaat is ongelooflijk. Heel mooi om te zien. Tijdens het apel is ze ook erg goed bezig. Geweldig op mij gericht en ze vind het heel leuk om nieuwe dingen te leren. Over hindernissen springen, over het dak heen, blijven op commando, volgen, aan de voet etc zit er allemaal al erg goed in. Ook het apporteren oefenen we al een beetje spelenderwijs. Ze gaat echt met sprongen vooruit. Thuis is ze een heerlijke leuke, stronteigenwijze pup, maar een enorme lieverd met een enorme dosis humor. Ze is echt zo gek als een deur en een bonk energie. Als ze eenmaal iets wil, zal ze er álles aan doen het te krijgen. Op de foto's zie je dat ze een litteken onder haar oog heeft. Ze wilde door een schapenhek heen om aan de andere kant te komen (stonden geen schapen) willow kijkt naar het hek, loopt naar achteren, neemt een aanloop en rent er doorheen. Hoofd zat vast, ik moest haar eruit halen en onder haar oog zat een snee dat bloedde als een rund. Vervolgens kijkt ze nogmaals naar het hek, neemt wéér een flinke aanloopt en beukt en, dit maal met heel haar lichaam, flink tegenaan. Toen heb ik haar aangelijnd, maar blijkbaar moet ze dus eerst dit soort fratsen uit halen voor ze haar grenzen kent.    Ze pakt ze ook goed haar rust, en nogsteeds gaat het los zijn in huis erg goed.   Ik geniet onwijs van haar, ik vind haar echt zó ontzettend leuk! Hier wat foto's, en 1 filmpje van het pakwerk.   Éérste keer het rivier commando, aanblaffen en meteen bijten als beloning. Ze krijgt al een mooi kraagje   Samen wandelen  Voor het eerst écht zwemmen. Ze vind water echt geweldig. Even wat volgen in het bos
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
" Misschien een idee om met Willow te beginnen met muilkorftraining?   Je hebt een ras wat bij sommige mensen schijnbaar angst in boezemt. Ze is een herder en ook nog eens donker van kleur. Ik vind het raar dat de dierenarts wilde dat ze een muilkorf om kreeg, ze is pas 6 maanden?! Dan hoef je echt niet bang te zijn dat ze bijten, maar goed. Mijn dierenarts heeft dit trouwens nog nooit gevraagd. Ik heb er zelf een keer om gevraagd omdat ze een punctie gingen afnemen (zonder verdoving/roesje). Bleek achteraf niet nodig, hond gaf geen kik.   Als Willow de muilkorf leuk gaat vinden, dan is het als hij een keer om moet bij de dierenarts ook geen groot issue. En neem dan bij elk bezoek je eigen muilkorf (in de juiste maat) mee. Dan ben je altijd voorbereid mocht de dienstdoende dierenarts erom vragen.  " Charlotte-Sophie Ja slim idee. Zal ik zeker mee gaan beginnen!    Bij mijn eigen dierenarts hoeft ze ook nooit een muilkorf om, Kahlúa ook niet, alleen als er bloed wordt afgenomen.    Ik zal eens op zoek gaan naar een muilkorf dan (ik heb 1 oude plastic muilkorf maar dat is niks denk ik) misschien gewoon zo'n 'stoffen' korfje doen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Wel of geen bench?
" Klopt wel wat je zegt natuurlijk.... maar het is toch een verschil tussen bijvoorbeeld een Golden en een Wolfshond (zie andere discussie) qua benchtraining, het leren alleen laten en dergelijke...  Voor bijna elke puppy is een benchtraining toch wel aangewezen, maar toekomstgericht (als hij geleerd heeft niet te kauwen op alle meubels en dergelijke) kan je een Golden Retriever wel perfect een mand aanleren en het alleen leren blijven in de kamer zonder bench (of met een open bench). Is je hond eerder een buitenhond, zoals bij vele Mechelaars, een Beauceron of een Wofshond wel het geval is maar wat bij een Retriever ook wel kan, is het weer een ander verhaal waarvoor we een heel ander advies gaan geven op de gestelde vraag van de topicstarter denk ik dan.  Ik wil nu ook niet zeggen dat Mechelaars of Beauceron's persé buiten moeten leven...  kunnen perfect ook binnen, maar die zou ik niet alleen binnen in de woonkamer laten, tenzij met een doorgedreven en tegelijk geduldige training.  Een Ridgeback is dan weer nog een ander verhaal...  dat zijn grote actieve honden die je niet buiten kan houden wegens hun vacht, maar die lijken mij van naturen ook wel rustiger binnen. Kortom...  het ras maakt voor mij wel een verschil (en daarmee dat ik het ook vroeg), vooral qua de manier van hoe je de opvoeding aanpakt, en dat was toch de vraag van de topicstarter? " Pieter Ik heb 2 herders (Hollandse welliswaar) waarvan 1 uit een extremere werklijn. En beide zijn gewoon lekker los in de woonkamer, mijn pup van inmiddels 6 maanden liep ook al vanaf 3 maanden los. Gewoon een kwestie van goed opletten (ze sprong overigens wel over de ren heen, dus die daarom maar we gehaald)  Gelukkig weet zij dat ze alleen haar speeltjes aan flarden mag scheuren. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
" Pascal, als er een dierenarts in je dorp zit, ga er lekker heen, snoepjes eten, snuffelen, en misschien gekroeld worden door de assistente, ik doe het met Sam regelmatig, en hij gaat in ieder geval blij naar binnen, Sam was al bang dus niet te vergelijken.   Zorg dus weer voor nieuwe leuke herinneringen, en ga nooit meer naar die arts toe, al is het gratis..   Ik kan me voorstellen dat je van slag bent, bah bah..   Ja en ik vind dat je dit slechte gedrag best mag melden, als die man niet tegen druk kan dan moeten ze anders gaan inplannen, hij mag daar best een waarschuwing voor krijgen. Nee het is geen operatiefout, maar wel ontzettend lomp en harteloos en dat is nu juist wat ik van een dierenarts verwacht, een groot hart.   Sam moet een snoetje om en vecht tegen de dierenarts, maar zij plannen hem gewoon wat langer in, zodat ze toch de tijd voor hem hebben en kunnen nemen. Misschien als je hond erg druk is, melden van te voren? Dan kunnen ze wat extra tijd inplannen. Niet bij die Hork natuurlijk.   " yooop Inderdaad. Als het maar ergens genoteerd staat ben ik al tevreden, vooral omdat hij de eerste 2 keer dat ik hem heb ontmoet wél leuk was.    In mijn dorp zit een dierenarts, 2 minuten lopen van mijn huis, maar hier ga ik nooit heen eigenlijk, mijn vaste dierenarts is 20 minuten rijden maar daar heb ik ontzettend goede ervaringen mee. Niks mis met die in mijn dorp hoor, maar had ik minder mee dan de andere.    Wel ga ik daar dus dinsdag heen voor een gratis check, en ik loop er vanmiddag even langs om het inentingsboekje op te halen. Loop er inderdaad ook af en toe binnen om te wegen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
Hilde, heb je gelijk in hoor. Ik heb er even een nachtje goed over geslapen, en ik denk inderdaad dat ik toch ergens een klacht ga indienen. Natuurlijk is het een mens en kan hij fouten maken, maar ik wil dat dit op zijn minst ergens genoteerd komt te staan.    De assistentes waren naar mijn idee wel onder de indruk, vooral een jonger meisje (ik denk stagiaire) keek erg geschrokken. De ander hielp de dierenarts mee Willow in bedwang te houden maar sprak haar wel rustig toe, lief praten, aaien, en eigenlijk maakte ze heel snel dat ze weer weg waren uit de ruimte.. of ze het vaker meemaakte weet ik niet, zoals ik zei deed hij 2 maanden geleden óók de titer bepaling bij Willow en was hij eigenlijk heel leuk en rustig. Ook toen hij 6 jaar geleden Kahlúa's poot opereerde.   Het zal dus écht wel aan zijn o zo drukke programma hebben gelegen, hij liet me ook nog zijn litteken zien die hij een maand geleden heeft moeten laten hechten omdat hij door een herdershond was gebeten, maar om dat dan op deze manier af te reageren vind ik niet kunnen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Wandel-/reismaatje gezocht Veluwe
Je hebt een pb   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
" Ik vind het erg overdreven om er direct het tuchtcollege bij te halen. Het VTC is hier niet voor bedoeld. Ja, het was een vervelende ervaring. Daarnaast, we horen slechts een kant van het verhaal. Wat een eigenaar "lekker enthousiast" noemt kan voor de andere partij betekenen dat zijn of haar vingers eraf worden gebeten.   Als laatste, een hond heeft hier niet direct een levenslang trauma van. Als dat zo is is er sowieso al een gedragsprobleem aanwezig, want een gezonde hond herstelt snel van een negatieve ervaring (anders zou er in de evolutie immers geen enkele soort kunnen overleven). " Joop Joop, ik snap je punt. Ik ga er dan ook écht geen tuchtcollege bij halen hoor, wél een klacht online waarschijnlijk op de vaccicheck fb groep. Zodat mensen in ieder geval weten dat ze niet naar hem moeten vragen.    Verder ben ik echt wel in staat zelf goed te beoordelen wat enthousiast is en wat niet. En de dierenarts heeft dan ook mijn kant van het verhaal volledig toegegeven. Jammer dat je denkt dat ik het anders beschrijf dan dat er werkelijk gebeurt is.    Over dat honden er geen trauma aan over krijgen ben ik het niet mee eens. Toen Kahlúa haar poot brak was er  voorheen niets aan de hand. Na de operatie en daar een aantal uren te moeten zijn gebleven, heeft ze een angst voor de dierenarts ontwikkeld. En geloof mij dat ze verder geen ernstige gedrags problemen heeft hoor     Nu hoop, en denk ik, dat het echt niet in zo'n vaart zou lopen bij Willow. Ze is heel stabiel en hersteld snel weer, eenmaal bij de assistentes was ze gewoon weer een vrolijke en enthousiaste zelf (en nee, zij hoefde niet uit te kijken dat hun vingers werden opgegeten) maar toch ben ik er bang voor dat ze een dierenarts nu minder prettig zal gaan vinden, wat mij niets zou verbazen aangezien ze zo enorm heftig behandeld is daar. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
Dankjullie wel nogmaals voor de reacties. Doet me goed.    De puppy check die ik krijg gebeurd uiteraard NIET in diezelfde praktijk. Gewoon lekker bij mij in het dorp, een praktijk waar Willow nog nooit is geweest, door de vader van een vriendin van me die ik ook goed ken. In de praktijk van vanmorgen zet ik echt geen stap meer binnen.      Vind het lastig allemaal, heb er al de hele dag een rotgevoel aan over gehouden. Het lastige is, en ik ga het absoluut niet meer deze man opnemen, dat hij de vorige keer óók de vaccicheck bij Willow heeft gedaan en heel leuk met haar was. En.. Hij heeft zelfs 6 jaar geleden Kahlúa's poot geopereerd. Hij had vakantie en besloot tóch te komen omdat hij de enige arts was op dat moment in Nederland die die operatie kon doen...    Ik ben in ieder geval blij dat het niet mijn vaste dierenarts / praktijk is. Ik zit heel ergens anders, maar omdat deze op de lijst van vaccicheck staat, doe ik daar wel de titerbepalingen (vanaf nu dus ook niet meer) 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
Bedankt voor al jullie reacties!    @loesje, Bedankt, ik ga haar meteen mailen.    @len. Deze dierenarts praktijk stáát op de vaccicheck. Dit is namelijk niet mijn eigen dierenarts, maar ik ben speciaal hier heen gereden omdat ze op de lijst staan.     Ik heb heel wat heen en weer gebeld. Een andere dierenarts heeft mij zojuist terug gebeld, hij heeft met de dierenarts van vanmorgen gesproken en hij heeft toegegeven dat het inderdaad niet netjes gegaan is (en dat heeft hij dan nog heel zacht uitgedrukt) en wilde zijn excuses aanbieden.    Ook hoef ik voor de titer bepaling én het consult niet te betalen, Ik zei dat ze dat bloed desnoods weg kunnen gooien, ik betaal niks. Daar was hij het gelukkig helemaal mee eens. Willow is voor alles verzekerd dus het geld is het probleem niet, wel het principe.    Hij zei dat ik het voor nu even een weekje moet laten rusten, en dan mag ik volgende week bij hem (dus een andere dierenarts dan vanmorgen, én een andere praktijk) langskomen voor een gratis uitgebreide puppy check. Hij gaat zorgen dat ze weer een enigzins positieve ervaring gaat krijgen.      Dat is dus opzich netjes opgelost, al is de schade al aangericht. Hopelijk gaat Willow er geen trauma aan overhouden. Helaas heeft ze echt zichtbaar pijn achter haar oren, de korf zat zó strak. Verder heeft zij nergens last meer van, heeft lekker gegeten, gespeeld, en net tijdens het wandelen heerlijk geknuffeld met een voorbijganger. Ik ben nogsteeds hartstikke boos, en ga proberen ook online nog een klacht in te dienen. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Ik wil dit even van me afschrijven.
Ik wil dit echt even van mij afschrijven. Mijn bloed kookt en ik kan alleen maar huilen. En voor iemand die nooit huilt, zegt dat heel wat. Vanmorgen ging ik met Willow naar de dierenarts voor haar titerbepaling. Ik kwam binnen en de arts zei meteen al: ik heb een erg druk programma, dus we moeten opschieten. Oké, vreemd, maar is goed. Ik zette Willow op de tafel, en zoals een 6 maanden oude 'pup' hoort te zijn was ze lekker enthousiast en kwispelde ze er vrolijk op los. Arts zei meteen: hier heb ik geen tijd voor, ik doe haar een muilkorf om, ik moet zo opereren en kan me geen tandafdruk in mijn hand veroorloven. Nou, oké, is goed, als hij zich daar prettig bij voelt.. Ik wilde ook alleen maar meewerken natuurlijk. Dus hij pakt een korfje en slaat het om haar neus, Willow wist niet wat haar overkwam en raakt helemaal in paniek. De korf was veel te klein maar de arts bleef doorduwen, hij ging maar niet dicht en Willow had pijn omdat hij zo achter haar oren aan het duwen was. Ik werd boos en vroeg of hij een grotere korf had. Ondertussen kwamen 2 assistentes binnen omdat zij Willow zo hoorde schreeuwen. Snel pakte ze een grotere korf en deden dat om, Willow sloeg helemaal door, ze trilde over haar hele lijf en bleef maar huilen. Ik begon ook te huilen en zei dat ik het zo niet wilde, dat ik wel naar een andere dierenarts ging, dus ik wilde haar wegtrekken maar de arts werd wat boos en zei dat ze haar nu al klaar hebben liggen. Snel nam hij bloed af, trok het bandje van haar poot waardoor er een hoop bloed uit haar poot stroomde. De dierenarts liep weg met het bloed terwijl de assistentes het bloed van tafel schoon maakte. Ik werd nog bozer toen hij terug kwam. Ik zei dat Willow de dierenarts altijd geweldig vond en dat ik bang was dat dat nu verpest was. Hij zei; nou Pascale, ik kan je garanderen dat dit de laatste keer was dat ze met plezier een dierenartsen praktijk binnen stapt. Hij zei ook dat het niet zijn schuld was dat Willow zo druk was, dat zij diegene is die tegenwerkt. Wat verwacht je van een 6 maanden oude blije hond?! Ik zei dat ik dit nog nooit zo had meegemaakt, een goede dierenarts neemt de tijd voor de dieren en stelt ze gerust. Hij zei dat hij het druk had. Ik ben boos weg gelopen en zei dat ik hem nooit meer hoefde te zien, dat ik überhaupt geen stap meer zou binnenzetten bij deze praktijk. Toen ik wilde afrekenen hadden de assistentes al een glas water voor mij klaargezet, ze zagen wat er gebeurde en zagen ook dat ik er zo boos en verdrietig om was. De assistentes gingen voor Willow om de grond zitten om heerlijk met haar te knuffelen. De dierenarts zelf had het ook nog niet ingevuld in de computer dus ik kon nog niet betalen. Dit kon ik dan doen ik mijn eigen dorp bij die praktijk (ik ging nu een aantal dorpen verder omdat daar de titerbepalingen naar worden opgestuurd) als ik ook mijn entingboekje kwam halen. Ik was in totaal nog geen 2 minuten binnen geweest, en alles ging dus zó snel. Ik kan er nog om huilen, mijn zelfverzekerde meisje, die altijd alles en iedereen geweldig vindt, herkende ik nu niet meer terug, trillend en huilend in een hoekje met haar staart tussen haar benen. We zijn samen naar het bos geweest waar ik rustig heb kunnen nadenken, en Willow kon uitrazen en leuk met wat honden heeft gespeeld. Ik heb thuis meteen de dierenarts in mijn dorp gebeld en verteld dat ik een klacht had. Zij vond het verschrikkelijk wat er is gebeurd en legt het voor aan de arts die over de klachten gaat, hij belt bij vanmiddag terug. Ik ga ook weigeren hiervoor te betalen. Ik ben nog geen 2 minuten binnen geweest en mijn hond is er zó lomp en slecht behandeld. Ook zou ik een gratis puppy check kunnen krijgen, dat is ook niet gebeurd, dus die wil ik nu wél, en dan door een dierenarts die de tijd voor haar neemt. Sorry voor het lange verhaal. Ik moet het echt even kwijt. Ik ga nu proberen ook online een klacht in te dienen, maar ben er nog niet uit hoe / waar ik dit het beste kan doen.  
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Tuigjes advies
" Ik zal dan toch maar eens op zoek gaan naar een winkel of showroom die deze heeft. Het lijkt me een perfect tuigje (minder verstel opties vind ik alleen maar fijn mits het perfect past natuurlijk) Maar ik ben een beetje bang dat voor een hondje van <10KG de schouder banden misschien iets te stug zijn. Bedankt voor je reactie! " Sheltiebaasje Een kennis van me heeft een parson russel terriër en deze loopt ook goed in het non stop Dogwear line harness. Het is in het begin van stuk, maar beweegt nu zeker soepel mee gelukkig. Het is dan ook geen leer natuurlijk. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in De zoektocht is begonnen.
Geweldig nieuws Monique. En toch een staffordje, verbaasd me niks haha! Geweldig dat jullie je zo goed voorbereiden, en ook dat jullie eerst de dingen doen waar jullie even geen hondje bij kunnen gebruiken. Hadden Tosca en Vigo ook een stamboom? Ben zo benieuwd hoe jullie nieuwe meisje eruit gaat zien  heel veel succes en geluk met alle voorbereidingen. Het wachten is zo voorbij, ik heb ruim anderhalf jaar moeten wachten, en achteraf is het zo voorbij gevlogen en is het het allemaal hartstikke waard geweest. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Alaskan Malamute Kyto
Wat een verschrikkelijk verhaal zag. Zijn jullie uiteindelijk wel nog met hem naar de dierenarts geweest om HD uit te sluiten?    Fijn dat hij nu zijn gouden mandje heeft gevonden. En wij volgen jullie natuurlijk op IG! 
 

Vrienden van Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Amber & Lootahhonden foto van Mojo Jojohonden foto van meert nancyhonden foto van Boogyhonden foto van esther honden foto van Gwennhonden foto van animal loverhonden foto van sinsy en Dexhonden foto van wolfwomanhonden foto van Lottehonden foto van Siberiennehonden foto van Atlas en Phoebehonden foto van J&Jhonden foto van Carmen & Levihonden foto van Loes, baasje van Rori & Raicohonden foto van Rellende Pubershonden foto van Tobyhonden foto van Roosjehonden foto van Willekehonden foto van amber&kodahonden foto van Lisette de Wittehonden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^