HondenPage baasje ivy & junior

Wat schreven de vrienden van ivy & junior op het forum

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Ziekte/tumor!?
Wat heftig, ik wens je heel veel sterkte en wijsheid met alles
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Vergiftigd door slakkenkorrels
Oh wat erg, heel veel sterkte gewenst!
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Louis
Wat erg, zo jong nog, sterkte samen
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Jack
Sterkte
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Verdriet
Het is zo n groot gemis, wens je veel sterkte
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Dag lieve zuko
Sterkte
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Kyra overleden
Ik wens je veel sterkte met het verlies van je beste maatje
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Baarmoederontsteking hond van 17
Ach wat een verdriet voor jou, heel veel sterkte!
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Lieve Jack
Sterkte
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Lieve Zippo
Heel veel sterkte
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Dit moet je vooral niet doen
Niets toe te voegen aan de reactie van Alaska's Finest. Behalve dat ik helemaal niet meer ga reageren op de maar half onderbouwde tot geheel niet onderbouwde te vaak onkundige stierenkak van TS. En dat ik niet begrijp, dat TS met dergelijk inzicht en kennis, waarin hij/zij tevens nog eens best wat denigrerend doet gericht tot medeforummers, alsnog 10 waarderingen gescoord krijgt. Ik hoop dat TS nog veel zal leren en begrijpen, want het heeft nog heel wat te leren en begrijpen. Fijne avond iedereen
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Dit moet je vooral niet doen
" Ik zal dan wel de knuppel in het hoenderhok gooien maar ik vind dat topicstarter niet altijd met onzin komt. Een hond bewust met stokken laten spelen kan vreselijk mis gaan iets dat iedere dierenarts zal kunnen beamen. Mijn hond Mowgli heeft haar bek ooit verwond aan een tak en ik kan je verzekeren dat dit schrikken en niet leuk is. Gelukkig viel de schade mee (dit is helaas vaak niet zo) en moest het uit zichzelf herstellen maar je snapt dat we er alles aan deden om haar niet meer met stokken te laten spelen.   Ook laat ik mijn honden zeker niet tegen andere mensen opspringen, niet iedereen is hiervan gediend.   Wel knuffel ik mijn honden heel veel en mogen anderen Lotus wel aanhalen, vooral van kinderen kan ze een knuffel erg waarderen terwijl Balou laten knuffelen door vreemden een slecht idee is. "Marga en de honden Balou en Lotus.  Te beginnen met het standpunt betreft stokken... Ik leef al 40 jaar met honden die al 40 jaar ook met stokken spelen, zonder dat dit ooit mis is gegaan. Ik snap dat als jij er iets negatiefs mee ervaren hebt, je er voorzichtig mee geworden bent.. maar verhoudingsgewijs gebaseerd op hoeveel honden er met stokken spelen tav hoe vaak het incidenteel misgaat, is het nog steeds verwaarloosbaar en vergelijkbaar met bvb het hoe vaak een klein kind serieus ongelukkig valt bij het leren fietsen of er in het verkeer ongelukken gebeuren. Er gebeuren ook nare incidentele ongelukken met spelende of alleen al lopende en zelfs roerloze kinderen en (ijs) lollies... Is dat een reden om te stellen dat je kinderen maar geen (ijs)lollies meer moet geven? Er gebeuren ook incidentele ongelukken bij volwassenen en kinderen tijdens het eten in het algemeen.. ook maar niet meer eten, omdat er een risico is dat er iets mis gaat tijdens het eten? Het is ook niet zeldzaam dat mensen in hun slaap dood blijven... Ik heb in mijn hele leven en omringd door honden, thuis en later van mijzelf en in mijn sociale kringen, maar één incident met stokken meegemaakt, en dat was met een jrt die serieus obsessief was mbt stokken en er een stukje tak overdwars achter in haar keel kwam vast te zitten. Verder ben ik het ook niet altijd oneens met de standpunten van TS (ook dikwijls wel), maar heb ik wel het idee dat er in heel veel van de standpunten (bekeken over meerdere door TS geopende topics) van TS, heel weinig erkenning is voor individuele eigenschappen en verschillen, noch de ras/type specifieke verschillen en de omgang die zij vereisen. En daarnaast vindt ik TS dikwijls heel ernstig vasthouden aan lang achterhaalde en behoorlijk controversiële en niet altijd al te positieve visies, omgangsvormen en methodieken, waarin dikwijls ook weer totaal voorbij gegaan wordt aan de individuele en ras/type specifieke verschillen. En ook vindt ik dat TS in de eigen topics maar lukraak standpunten neer kwakt, zonder ze met enige rede te onderbouwen.
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Fok- en houdverbod agressieve honden (NL)
@ Hannah & June Ik heb het al eerder in dit topic gezegd.. houdt er altijd rekening mee, dat de bijrem van iedere hond, niet afgestemd wordt op het formaat van de tegenpartij, maar in de basisprincipes op het verhoudingsgewijs eigen formaat en kracht. Het komt in de gewoonlijke basis ook voort uit spelinteractie met eigen moeder en spel/conflict interacties met eigen nestgenootjes.. en het is daarmee dus niet zo dat een grote hond eerst de tegenpartij gaat opschalen op grootte en gewicht, en vandaaruit zijn/haar correcties of anderszins acties afmeet. Zeer intensieve sociale interactie of samenleven van grote honden met kleine hondjes, en daardoor geanticipeerd raken op de mindere weerbaarheid en verhoudingsgewijs lagere pijndrempel van kleine hondjes, kan een uitzondering op die regel brengen (al geeft dit in conflictsituaties nog geen garanties mbt kleine hondjes die niet eigen of bekend zijn).. maar het is niet de regel. Daar gaan onverhoopt heel vaak dingen (soms desastreus) mis tussen grote en kleine honden, omdat dit niet begrepen en dikwijls totaal misplaatst ingeschat wordt.
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Vertrouwt jouw hond jou
Eens met Kees, en de rest die het in rust laten eten benadrukken. Lekker met rust laten tijdens het eten.. en hooguit high quality (iets nog lekkerder dan wat het al eet) bijvoegen in de bak, om vertrouwd te raken. (Ik ben ook groot voorstander van uitsluitend handvoeren in het begeleiden van honden met voedsel georiënteerde spanning of agressie) En mocht een hond spanning tonen bij aanraking of te dichtbij aanwezigheid wanneer hij/zij eet, en zelfs uitvallen wanneer je je hand in de bak steekt, is het misschien een taak aan de eigenaar om te leren begrijpen dat iedere positie in een roedelsysteem/dynamiek, zijn/haar aandeel mag verdedigen. (Oftewel wat je hebt is van jou, en dit heeft ieder ander te respecteren) Twee van mijn honden tonen geen enkele spanning wanneer ik in de buurt van- of zelfs aan hun eten kom (onderling dulden ze dit etho-LOGISCH niet).. maar mijn mid content wolfhond (die ik van tijd tot tijd nog steeds uit de hand voer, om het vertrouwen en de band in takt te houden), zou dit maar tot zekere hoogte van mij tolereren, en dat heb ik te respecteren. @Pluto, hoe zou je dit geadviseerde "ingrijpen" aanpakken?
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Hie hiep Hoera Maylo is 11 jaar
Gefeliciteerd
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Berp haar eerste nest
Wat leuk, gefeliciteerd!
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Overlij sarah
Sterkte!
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Pip
Wat fijn dat hij zo n goed thuis heeft gevonden, veel plezier samen
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Hond valt oudere hond aan in huis
Reuen kunnen flink bazen onderling, en dat kan er stevig aan toe gaan.. maar die verbroederen in 9 van de 10 gevallen, als ze beide weten wie waar staat. En meestal zijn teven makkelijker. Maar teven die elkaar echt niet moeten, die gaan elkaar naar het leven staan, en brengen een eeuwig vuur, wat ook zonder ingrijpen doorgaat tot een van de twee dood is. En hoe goed iemand het vanaf de zijlijn ook kan roepen en denkt te weten.. teven onderling blijven tikkende tijdbommen. Ze kunnen weken en soms maanden in stilte tikken, om vanuit het niets in split second te exploderen.. en de explosie wordt steeds extremer, omdat er steeds groter wordende frustratie opbouwt en eruit komt. En dan kun je nog zo de baas zijn, en nog zoveel ethologisch inzicht en kennis hebben.. je hebt er dan geen bal meer aan. Ik heb het eerlijk gezegd enorm te doen met je oudje Duffy, die op haar oude dag in haar eigen vertrouwde omgeving stress moet ervaren van een voortdurende spanning die er aanwezig is door een andere teef die het op haar gemunt heeft. Ik denk niet dat barricades opstellen in huis de spanning gaat wegnemen, hooguit de escalatie onmogelijk maakt. Ik zou, hoe sneu het misschien ook is tegenover je moeder, toch echt overwegen om Daisy te herplaatsen.. want goed komen doet het niet meer, en vredig samenleven zal niet meer gaan, en de escalaties zullen steeds extremer worden. (En je weet wat Daisy voor schade kan aanrichten) Wat zijn Duffy en Daisy voor rassen/kruisingen? Sterkte met alles.
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Fok- en houdverbod agressieve honden (NL)
" naast dat sommige honden sterker zijn dan anderen wil ik ook nog een duit in het zakje doen mbt de andere kant van het spectrum. Kleine hondjes: zijn uiteraard net zoveel hond als andere honden maar ze zijn klein en teer. Ik hoor en lees regelmatig dat een bepaalde hond ingeslapen moet worden want hij heeft een klein hondje doodgebeten. Hoe fout en naar dit ook is de kleine hondjes zijn zo kwetsbaar. We hebben rassen die niet van de bank mogen springen anders breken ze wellicht een pootje (o.a. italiaanse windhond) en er was laatst zelfs commotie in Nederland want een roofvogel pakte een chihuahua van de grond en nam die mee om op te eten. Ik heb het meegemaakt 1 gemene hap van een kruising duitse staande/bouvier naar een klein hondje toe. gebroken rib. had heel slecht af kunnen lopen is gelukkig goed gegaan. Wat ik ermee wil zeggen, honden hebben soms ruzzie, vechten en het gevecht is niet altijd eerlijk doordat wij beide kanten toe gefokt hebben. klein en fragiel en groot en sterk. een HR hond is niet altijd een schuldige soms is het ook gewoon dikke pech. "lyanne  Vaak wordt ook het begrip bijtrem verkeerd geïnterpreteerd, en verwacht/aangenomen dat wanneer een grote hond een kleine hond een corrigerende knauw geeft, deze grote hond eerst opschaald en afweegt wat hij/zij tegenover zich heeft. Daarin wordt voorbij gegaan aan het waar en hoe deze bijtrem in de basis eigen is gemaakt.. en dit is voornamelijk onder eigen nestgenootjes en de moederhond. Wat wil zeggen dat de bijtrem geremd wordt naar eigen grote, gewicht, kracht- en pijndrempel. (Uitzonderingen daargelaten, wanneer een grote hond door intensieve sociale omgang/samenleven met kleine hondjes op kwetsbaarheid zijn aangepast.. maar niet de regel) En daar moeten zowel eigenaren van grote honden (ongeacht ras/type)- als van kleine hondjes, altijd op bedacht zijn, wanneer ze grote en kleine honden onder welke omstandigheid ook samen laten. Want een correctie van een hond van 40kg kan inderdaad fataal zijn voor een hondje van 4kg, zonder dat die grote hond dit heeft gewild.. en gebruikte ten slotte zijn bijtrem. Met mijn altijd sociale herder x podenco meisje eens meegemaakt.. klein boomertje viel nogal explosief naar haar uit, waarop zij het hondje alleen met 2 voorpoten uit de lucht sloeg (haar mond niet gebruikt), en even een stukje als een deegroller over de straat rolde onder haar voorpoten.. geen kwaad in de zin, maar het hondje had wel meerdere gekneusde ribbetjes.
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Fok- en houdverbod agressieve honden (NL)
Voor iedereen die ook van mening is dat het verbannen van bepaalde hr rassen/types (ipv bijvoorbeeld hr eigenaren een houdverbod opleggen) geen gepaste oplossing is, voor de problemen waar wel degelijk iets aan- en mee moet gebeuren. Er gaat een petitie rond, om te vragen of de huidige plannen kunnen worden herzien. https://petities.nl/petitions/verbied-het-fokken-en-houden-van-hoogrisico-honden-niet?locale=nl&fbclid=IwAR3S_OKPFP1R7f13Reznb3T2fDKI1HjcPlnEsvLH9nSxi-QEJ3WW71RDWss (Gedeeld in overleg met de moderators)
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Fok- en houdverbod agressieve honden (NL)
" Dat is een aanname, het gaat ook over baby's.   Verder weet ik t niet hoor. Ik ga zelf altijd met een grote boog om honden heen waarvan ik de baas niet vertrouw. "Kees  Hoeveel zogenaamde leuke, lieve- en aandoenlijke (not!!!) filmpjes komen er niet op bvb YouTube en/of TikTok voorbij, van baby's die door hun aannemelijk behoorlijk hersendode ouders alleen voor de views tegen de hond aan, of vlak naast de hond worden neergelegd, terwijl die hond (door stupiditeit onopgemerkt gebleven) in alles uitstraalt en in alle non-verbale communicatie uitzend zichzelf geen raad met de situatie te weten? Daarmee ben je jezelf en je baby letterlijk en figuurlijk maar luttele centimeters van een regelrechte ramp aan het begeven.. gek dat het te vaak misgaat. En verder krijg je met een fractie verstand, wat Ukkepuck ook zegt, de rillingen als je ziet, hoe peuters en kleuters, weer voor de views, honden als klimrek misbruiken, als paardje misbruiken, om de nek en aan de kop hangen, benaderen om te knuffelen als het slaapt of relaxed, of als het eet etc.. en de hond moet het maar lijdzaam verdragen en accepteren. De hond moet zich maar onvoorwaardelijk respectvol gedragen, maar wederkerigheid is er niet bij. (En zeg er niets van met enige rationeel verstand en kennis.. want de kritiek die je krijgt, is niet van de lucht) Logisch als dit de hedendaagse genormaliseerde omgangsvormen tussen honden en kinderen zijn, dat er grote ongelukken gebeuren, en plastische chirurgen veel kindergezichtjes of lichaampjes te herstellen hebben.
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Fok- en houdverbod agressieve honden (NL)
De toon en setting van mijn reacties en meningen mbt meerdere van dergelijke berichtgevingen en mogelijke wet aankondigingen; Een houdersbewijs, een bewijs van kennis- en inzicht in gedrag en lichaamstaal, gedragsmanagement en risico-analysering voor het mogen houden van honden in het algemeen (dus ook de nog het meest totaal onbegrepen bange- en onzekere alles aanblaffende/bijtende en onvoorspelbare hondjes van het denkbeeldige hollewipper-formaat). En een houdverbod van op zijn minst bepaalde rassen/types voor hen die al bij politie en justitie- en overige instanties bekend zijn om oa geweldplegingen, bedreigingen, structurele verstoringen van de openbare orde (zij die hele straten of woonwijken terroriseren met antisociaal wangedrag, wel- of niet middelengerelateerd), anderszins veelplegers, en die hiervoor een strafblad hebben, of hiervoor juist geen strafblad hebben omdat ze met de hand boven het hoofd worden weggezet als psychosociale en sociaal-maatschappelijke zorgcasussen. Zou minister Piet Adema eens willen kijken naar cijfers en statistieken over de periode rondom 1993 tot 2008? Zo'n soort wet als deze (de voormalige RAD) hebben we al eens 15 jaar lang lang gehad, heeft voor onnoemelijk veel mensen- en dierenleed gezorgd, zowel in huiselijke situaties als bij dierenasiels die als opslag diende voor deze doorgaans buitengewoon lieve honden, die van daaruit vermoord moesten worden.. maar heeft vrijwel niets gebracht van hetgeen waarvoor het in de essentie bedoeld was. En daar gaan we weer.. :'( ]0
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Nierfalen stadium 2 (update 25 sep)
Wat fijn dat ze zich beter voelt
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Aussie Djaidey 1 jaar oud
Wat een mooie foto's 
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Levershunt
Gelukkig geen ervaring er mee, maar wens je veel beterschap met phil
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Husky's 10 met een kitte
@Mariska Mocht je Facebook hebben, zou je jezelf eens kunnen aanmelden in de groep 'De Husky Groep!' en daar je vraag stellen. Ik vermoed dat je daar heel veel persoonlijke (totzelfs lugubere) ervaringen van husky (en eens katten-) eigenaren te lezen krijgt, die benadrukken waarom je het niet zou moeten willen.
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Husky's 10 met een kitte
Dan denk ik dat je heel erg voorbij gaat aan de rasspecifieke eigenschappen van je honden, naast de vrij hoge leeftijd. Naast dat er inderdaad zoals je zegt geen associaties/socialisatie met katten zijn geweest. Al lijkt het me dat je met evt buitenkatten in de buurt, vast al wel een indruk zou kunnen hebben gehad van hun reactie (of iig van Shadow) Ook het links laten liggen van de kitten door Sky, kan een stille voorbode zijn. Het zou Russisch roulette met de kitten spelen zijn en blijven met maar één lege kogelkamer. Met hele grote kans op een zeer traumatische afloop voor jou persoonlijk, wat je jezelf waarschijnlijk nooit zult vergeven. Mijn klemmende advies zou echt zijn een liefdevol ander thuis voor de kitten te zoeken.. mits je ruimte hebt om de kitten een eigen plekje te geven, zonder het diertje daarmee tekort te doen. En te wachten tot je huskies er niet meer zijn, om dan een kitten in huis te nemen. Ik vermoed niet dat het een weloverwogen en doordachte keuze is geweest. Maar ik denk dat je nog wel meer advies kunt verwachten van spitsen- en oertypen (zoals de husky) eigenaren, die niet heel anders zullen luiden.
honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova schreef in Husky's 10 met een kitte
Ik denk dat het enige juiste advies al gegeven is.. het is heel spijtig of de kitten wegdoen- of nog spijtiger heel veel verdriet om de kitten die op een hele nare manier aan zijn/haar einde komt. Heb je Sky en Shadow al lang? En zo ja, wist je niet hoe hun omgang met katten was? Of is er misschien eerder een kat in jullie huishouden geweest, wat wel goed ging? De husky staat er om bekend om doorgaans niet makkelijk te zijn, tot gevaarlijk toe, met katten of andere kleine dieren, wanneer ze hier niet van kleins af aan heel degelijk en met kennis en inzicht mee gesocialiseerd zijn (en zelfs dan zijn er geen garanties). Ik hoop dat je de wijze keuze maakt. Sterkte en succes ermee!
honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu schreef in Twijfel ras Staffordshire-Franse Bulldog of asielhond
Hier een boxer en franse bull samen gehad, perfekt stel samen. Franse bull had wel een neus en is nooit ziek geweest tot bijna 10 jarige leeftijd. Er mag nu niet meer mee gefokt worden.
 

Vrienden van ivy & junior

honden foto van Chonden foto van Liese-Lottehonden foto van Alie, Kaleo & Hajihonden foto van jannyhonden foto van Patrick  Macho, Aria & Novahonden foto van Wendy & Sleeper & Sloepyhonden foto van Jacqueline, Jackie en Joyhonden foto van Eefje • Yunahonden foto van Jana & Romi honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~honden foto van | Cristina | Tjie-ro & Sayurihonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Lorraine Schleeperhonden foto van Michellehonden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhuhonden foto van -honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Noella en Igorhonden foto van Valerie <3 Mila <3 Maxhonden foto van Jamie & Lelahonden foto van Toby <3honden foto van Roos & Piphonden foto van Jackey & Brunohonden foto van Wendy, Flo en Filouhonden foto van Joost honden foto van Eefje

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^