HondenPage baasje celine

Wat schreven de vrienden van celine op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond gilt van pijn?
Beginnt het telkens als ie neerligt? Of een bepaalde houding aanneemt?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Supplementen
Ik ben ook wel benieuwd of jullie honden iets krijgen en zo ja, wat dan Evelien   Nee, ze krijgen geen supplementen. Ik probeer zo bewust mogelijk kwaliteitsvol en afwisselend te voeren, dan kunnen ze alles wat ze nodig hebben uit hun maaltijd halen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Intelligentie van honden
@ Claudia en Saartje: dank voor het meedenken. Schoentjes zijn meteen uitgeschopt, ja. Zo'n dikke rol rond de nek... kunnnen ze dan niet meer met de poten aan de kop? Ik heb voor vannacht de schuifjes uit de kast gehaald, zodat ze die handgrepen alvast niet meer kan gebruiken. Keek ze me aan met een blik: Wat doe je nou? Mijn toolbox weghalen! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Intelligentie van honden
Of zit het op een plek waar je niet een shirt over kan doen?  Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo Er is zo'n adenoom weggehaald aan haar oog, en een onder haar poot. Dus aan 't ene kan ze krabben en aan 't andere bijten, pffffff. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Intelligentie van honden
Daarnet was ik getuige van wat ik beschouw als 'slim zijn'.  Mijn oudste hond is woensdag geopereerd (adenoom weggehaald) en heeft nu een kap om. Dat vindt ze niet fijn, maar het moet nu eenmaal omdat ze vooral niet aan de wonde mag gaan bijten of krabben.  Wat zie ik daarnet gebeuren? Ze gaat tegen de kast aanleunen, duwt haar hoofd ertegen zodat de kap goed tegen de kast zit. Dan beweegt ze haar hoofd naar achter tot ze voelt dat de rand van de kap (waar het rond de nek zit) 'haakt' aan een handvat op de schuifjes vd kast. En dan trekt ze langzaam haar hoofd uit de kap. Damn! Hoe komt ze daar toch op, om een handgreep op een kast te gebruiken als hulpmiddel om die kap van haar kop te krijgen. Goed  gevonden van haar, maar weer rot voor mij, want wat moet ik nu weer verzinnen om die wonde te beschermen?   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nachtrust voor onze pup (12 weken)
Het voelt nu niet meer zo moeilijk als gisteren! Bedankt dat ik even mocht uithuilen bij jullie! " Irati Daar is een forum voor, toch?   
honden page profiel KathKath schreef in Drachtig hondje
Oef zeg! Alles goed gegaan.  Hopelijk gaat het opgroeien ook vlot.  Proficiat en veel succes! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nachtrust voor onze pup (12 weken)
Ik zal kijken of iets langer wandelen helpt. Hij is nu nog erg schrikachtig en onrustig buiten. Het is lastig om te weten waar de balans ligt tussen hem overprikkelen en gewoon gezond moe maken.  Irati   Je kan een beetje op zoek gaan naar rustige en natuurlijke wandelgebieden (heb je een auto?), en het socialiseren met stad en maatschappij met mondjesmaat opbouwen. Zo wordt het vanzelf al wat rustiger voor de hond.    Wat je ook kan proberen: na een activiteit die toch voor wat opwinding heeft gezorgd, eerst zorgen voor een cooldown-moment alvorens je weer naar binnen gaat. Bijvoorbeeld: je hebt op een grasveldje samen gespeeld, dan hou je nadien eerst nog een snuffelmoment, of je gaat samen op een bankje naar de wereld kijken, en dan ga je pas naar huis. Zo kan de opwinding al wat wegebben alvorens je thuis 'rust' van hem vraagt. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nachtrust voor onze pup (12 weken)
Hebben jullie nog tips om hem rustig te krijgen? Ik heb met hem gewandeld en gespeeld en daarna geprobeerd hem in slaap te krijgen. Maar dit is een gezin: ene kind kwam thuis, andere kind heeft iets nodig uit de keuken, auto rijdt door de straat, en steeds wordt hij weer 'geactiveerd'. Ondertussen is hij al veel te lang wakker en is helemaal over z'n toeren en bijterig daardoor.   Voel me bij vlagen een beetje overweldigd hierdoor en als een falende hondenouder... Ben bang dat ik allerlei fouten maak waardoor ik hem verpest of traumatiseer of verkeerde dingen aanleer.  Irati   Laat me je eerst geruststellen: je verpest of traumatiseert een hond niet door tijdens je opvoeding fouten te maken, hoor. Er bestaat niet zoiets als een kant-en-klaar-feilloze opvoeding, want opvoeding gaat in twee richtingen. Het is een organisch iets dat groeit, verandert, tegenslagen te verduren krijgt, foute richtingen uitgaat en zich weer moet herpakken, enz.  'Al gaandeweg leert men' is een uitdrukking die zeker van toepassing is op het samenleven met een hond, en geldt zowel voor jezelf als voor de pup.    Een border collie is een erg prikkelgevoelige hond, dus die kan nog meer dan gemiddeld reageren op al wat ie waarneemt.  Heb je een rustige hoek in de woonkamer, of een wat afgescheiden plaats waar de prikkels hem niet om de oren vliegen? Laat hem daar dan tot rust komen, hou zelf ook een rustmoment als dat kan. Laat de kinderen hem daar gerust laten.   En vergeet niet: hij is er nog maar pas. Er zit nog veel stress in zijn lijfje van alles wat er recent gebeurd is, elke prikkel die ie nu binnenkrijgt, komt daar bovenop. Dus probeer zijn felle reacties een beetje te kaderen en te relativeren. Ik snap dat het erg overweldigend kan overkomen, zo'n dolgedraaide pup, maar probeer je kalmte en geduld te bewaren.  Dit komt goed, hoor. Blijf standvastig, duidelijk en rustig aangeven wat je wenst te zien. En hou er rekening mee dat sommige dingen wat tijd vragen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nachtrust voor onze pup (12 weken)
Je doet dat prima! Zoals zelf rust nemen en de hond die zich jou spiegelt en ook gaat rusten. De hond is nog maar 3 dagen bij jullie. Zoals Willemijn zegt: zijn hele vertrouwde basis is plots weggehaald en hij is in het onbekende terecht gekomen. Hij moet nu helemaal van 0 weer vertrouwen gaan opbouwen, in zijn nieuwe mensen, nieuwe gewoonten, nieuwe omgeving, nieuwe huisregels,... Dat is heel wat, voor zo'n jong dier. Dus als je de situatie wat meer door zijn ogen bekijkt: dan is het logisch dat ie steeds weer achter je aanloopt als je weggaat, hij zoekt steun en standvastigheid en betrouwbaarheid. Als je daar de eerste dagen/weken aandacht voor hebt en zorgt dat er eerst die geborgenheid en vertrouwen is, dan kan je van daaruit veel makkelijker dingen aanleren zoals: alleen leren blijven, rust vinden, enz.  First things first, dus.  En dat is: de pup het vertrouwen geven dat ie bij jullie veilig is, dat jullie er voor hem zijn, dat het huis zijn thuis is.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Intelligentie van honden
Ah ja, intelligentie... blijkbaar verstaat ieder daar wat anders onder  Voor mij is een hond intelligent als ie zelfstandig kan redeneren, verbanden kan leggen, inzichten kan toepassen in verschillende omstandigheden, en uit zichzelf oplossingen kan bedenken.  Er was een tijdje geleden een topic over, wat hier aan doet denken...  https://www.hondenpage.com/hondenforum/227344/slimme-en-domme-honden.php
honden page profiel KathKath schreef in Drachtig hondje
" Waarschijnlijk daarvoor weggegeven, omdat ze drachtig is? Geen zin in een nest met alle werk daaromheen, " ientje Dat denk ik ook.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Doe ik iets verkeerd?
Wat enigszins lijkt te werken met in ieder geval buiten op de juiste plek plassen (dus niet op de oprit) is midden op het aangewezen grasveldje gaan staan waardoor hij er ook niet af kan en gewoon stil blijven staan. De ongelukjesteller staat vandaag op 1,5  Wel zou ik graag wat meer regelmaat in de dag krijgen, maar ben er nog niet echt over uit hoe ik dat ga doen.  Manon Ongelukjesteller op 1,5, da's toch al mooi! Tel je zegeningen, haha  Ja, kijk naar wat voor jullie werkt. Wat langer stilstaan op een grasveld, blijven wachten, da's prima. En ook wat die regelmaat betreft: je hoeft geen strak schema te hebbenn om toch een soort van voorspelbaarheid te creëren. Ieder heeft in z'n leven wel wat vaste gewoonten, rituelen, e.d. Gaandeweg past daar dan ook de hond in. Zoals bijvoorbeeld: wandelen na het eten, een spelletje na het weerbericht,... Dat komt vanzelf wel een beetje in je dagelijkse routines sluipen. En de hond stemt zich daar dan ook op af. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Dwergkees pup 9.5 week
Ik heb u per ongeluk iets van doggies gegeven   Heeft u enig idee wat ik ongeveer mag verwachten qua tijd voor de zindelijkheid?  Melanie Doggies kunnen gegeven worden als teken van waardering, dus daar kan je niks mis mee doen    Wat de verwachtingen betreft: elke pup is anders. Het is dus niet omdat het ene hondje wat langer over de zindelijkheidstraining doet dan het andere, dat de aanpak daarom fout is. Algemeen kan je stellen dat pups meestal moeten plassen nadat: ze geslapen hebben, na een spelletje of ander opwinding, na een maaltijd. Als je op die momenten elke keer meteen naar buiten gaat en de tijd neemt voor een snuffel en een plas, dan is dat al een goeie basis.  Leg er niet te veel druk op, zo hou je het hele gebeuren stressvrij (zowel voor jou als voor de pup). Ongelukjes gebeuren al es, dat is normaal. En je gaat zelf steeds beter aanvoelen wanneer jouw hondje hoognodig moet, en dan hou je daar rekening mee.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Dwergkees pup 9.5 week
Geen zorgen maken, hoor. Voor een piepjong diertje doet hij het al heel erg goed  Je ziet dat wel vaker bij puppies: net uitgelaten en whoeps: ze doen binnen nog een plasje. Dat kan zijn omdat ze nog niet uitgeplast waren, maar ook omdat alles nog spannend is en ze dan in de meest vertrouwde omgeving (binnen) opeens nog es een plasje doen.    Ook het bijten is typisch puppy-gedrag. Het is een beetje zoeken wat er voor jullie best werkt. Zo zal de ene pup ophouden als je 'auw' roept maar gaat een andere daar net nog feller van bijten.   Hou het aaien kort, geef een kriebeltje op de borst ipv boven op het hoofd. Als je hem beter leert kennen gedurende de volgende weken, zal je zien dat je het hap-gedrag een beetje ziet aankomen of kan linken met bepaalde gebeurtenissen: bijvoorbeeld bij verveling, of opwinding, of frustratie, of spanning. Dan kan je daarop inspelen en ervoor zorgen dat de hond niet te hoog in die emoties schiet, waardoor ie ook niet langer de behoefte heeft om te gaan happen.  Maar dat vraagt dus wat tijd.  Komt goed! Veel plezier samen!
honden page profiel KathKath schreef in Drachtig hondje
Als de mensen kunnen vertellen dat ze rond 18 augustus gedekt is, dan weten ze toch door welke hond/welk ras?  Ze wisten dus dat de hond drachtig was en geven hem dan weg. Hmhm goed bezig.   Hopelijk verloopt alles goed.  Succes hoor.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Doe ik iets verkeerd?
Denk dat het ook aan mijn energie ligt dat hij geen rust kan vinden buiten de bench: ik ben erop gebrand om potentiële ongelukjes te ondervangen en zit dus telkens met m'n neus bovenop hem.  Manon Hahaha, ja, zo gaat dat dan, als een havik er bovenop zitten  Het zal idd wel schelen als je zelf relaxter bent. Als er dan toch een ongelukje gebeurt, niet zo erg, effe opruimen en klaar  Veel plezier met de kleine moppie!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Doe ik iets verkeerd?
Thuis breekt hij de boel af. Als je hem uit de bench laat, kent hij geen rust. Hij gaat als een dolle door de kamer en zit alleen stil als hij vanuit het niets toch nog even een extra plasje moet doen (hij geeft het niet aan). Dus nu hengelen wij Harry af en toe verplicht in z'n bench, waarna hij als een blok in slaap valt. En zo herhaalt het riedeltje zich.   Idealiter willen wij uiteindelijk dat Harry zich binnenshuis in een mand kan nestelen om tot rust te komen, maar zonder bovenstaande vorm van dwang (verplicht in de bench) zit dat er dus (nog) niet in.   Hoe gaan we hier mee om? Want nu hebben we een bench met een hond erin in huis, in plaats van een huis met een hond erin en dat is nou ook weer niet de bedoeling. Manon   Dat komt wel vaker voor, bij honden die steeds in een bench worden gezet voor rust. Dan leren ze hun rust niet te nemen in het huis zelf. Onnbewust leer je dit gedrag dus zelf aan. Maar dat wil niet zeggen dat je 't nu niet meer kan veranderen, hoor. Dus geen probleem, met een portie geduld en zelf je cool bewaren, lukt het vast wel.    Als je na een fijne wandeling (in de zin van: een ontspannende activiteit, niet het soort wandeling wat je hond spanning heeft bezorgd) terug thuis komt, neem dan zelf ook een moment van rust. Zet je op de bank met een boek en ga niet in op drukdoenerij van je hond. Als dat niet werkt, kan je nog steeds eerst je hond naar de bench (of dekentje, of mand) begeleiden, maar de deur gewoon openlaten. En vervolgens zelf rust nemen, zodat de hond zich aan jou kan spiegelen.    Geizen je hond nu steeds in de bench is gezet voor rust, gaat het natuurlijk niet vanaf de eerste keer perfect. Dus neem je tijd, wees geduldig maar consequent: na een activiteit = binnenshuis rustig zijn. Opnieuw en opnieuw. Zo leren ze het wel 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
" Rooskleurig beeld heb jij van stichtingen. Ik wat minder inmiddels. Natuurlijk ken ook ik een paar super leuke en makkelijke honden uit Roemenië. Maar ik ken ook heel wat mensen die worstelen met een angstige, waakse en slecht gesocialiseerde hond. Wat gewoon een lastige combi is, zeker in ons drukke landje. En stichtingen die dan doen of dat gedrag allemaal is ontstaan bij de nieuwe baasjes. Mijn ervaring is dat er niet altijd met de juiste kennis naar honden gekeken wordt en de verwachtingen niet goed gemanaged worden. Ik denk dat maar een kleine groep mensen echt geschikt is om een hond met rugzak goed te begeleiden. Dus dat het gewoon niet handig is om heel veel honden naar hier te halen. Ook al zijn de bedoelingen nog zo goed. " Klara   Ik denk dat het dubbel is. Zeker zijn er stichtingen die een roze wolk schetsen bij eender welke hond. Net zoals er zijn die steeds hetzelfde zielige verhaaltje copy-pasten bij elke hond. Maar er zijn ook honden die het in het thuisland echt goed doen en bij adoptie plots probleemgedrag vertonen. Dan wordt er nog steeds over 'rugzak' en 'trauma' gesproken, terwijl dat helemaal niet het geval is. Het is een kwestie van schok: de hond wordt in het totaal onbekende gegooid. Als mensen dan te ongeduldig zijn, te veel opdringen, de omgeving en leefsituatie veel te verschillend is met wat de hond kent, dan kookt het potje over. Op zich niet vreemd, hond had helemaal geen 'rugzak', maar hij staat onder geweldige stress.   Eigenlijk komt het steeds op hetzelfde neer: veel betere screenings nodig, veel betere voorlichting en begeleiding, en veel eerlijker zijn. Kwaliteit van een herplaatsing boven kwantiteit zetten. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft angst voor (sommige) andere honden
Hoe was je hond in het nest? Was ze toen ook timide naar broertjes en zusjes toe, of ging dat vrolijk en ontspannnen?   Als je geen rustige hond in de familie of vriendenkring hebt om mee te gaan oefenen, vraag dan eens rond bij de hondenschool waar je zat. Daar is vast wel iemand te vinden met een vriendelijke, stabiele hond (een vd instructeurs?). Met die hond ga je samen op wandel, elk aan de lijn. Kies een rustig gebied waar je enkele meters uit elkaar kan lopen (bijvoorbeeld een brede bosdreef). Hou geen frontale ontmoeting bij de begroeting, maar ga meteen lopen. Het samen in dezelfde richting lopen (spreekwoordelijke: neuzen in dezelfde richting zetten) versterkt het samenhorigheidsgevoel, terwijl een frontale ontmoeting voor spanning kan zorgen.  Loop zo een eindje, kijk hoe je hond daarop reageert. Als ze onderweg ontspant en toenadering zoekt tot de andere hond, kan je dat al eens een keertje toelaten.  Blijft ze op haar hoede, dan hou je een zekere afstand tussen de honden zodat ze de ruimte krijgt om aan het gezelschap te wennen.     
honden page profiel KathKath schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
" https://oneofakinddogs.com/Onze%20honden/cheaky-%e2%99%80%ef%b8%8f/ Lou heet inmiddels Cheaky mocht er iemand nog interesse hebben. " Anouk van Botty Oeps, het gesleep is nog niet voorbij.Ik dacht dat ze in een forever home zat waar alles goed ging. Verkeerd begrepen dus.
honden page profiel KathKath schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
Honden uit het buitenland (of uit het asiel in het binnenland) die onmiddellijk meedraaien in het nieuwe gezin, ze bestaan. Ik ken er zo verschillende! Die mensen zijn natuurlijk super enthousiast en raden het iedereen aan. Had vorige week nog een gesprek met iemand met een buitenlandse hond die zich wonderwel had aangepast vanaf dag 1. Gewoon nul issues. En ik vroeg welke stichting enzo... "ho maar dat maakt niet uit, al die buitenlandse honden zijn zo". Mja... het is dat ik toch ook wel andere verhalen ken waar het niet zo van een leien dakje loopt.   Ik denk dat het enthousiasme van de mensen waar het onmiddellijk goed gaat, een verkeerd beeld kan scheppen. Mensen denken al gauw oh ik ga ook een hond redden en bij mij zal dat dan ook zo gaan. Dat is helaas niet zeker dat dat altijd zo vlot gaat.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Waarom likt mijn hond aan alles en iedereen?
Er kunnen meerdere redenen zijn. Bijvoorbeeld: spanning, of opwinding, enthousiasme, onder druk staan, onzekerheid,... Hoe is je hond van karakter? Hoe gedraagt ze zich verder?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Husky trainen
Mijn vraag is nu wat kan/mag ik eigenlijk een husky geven in de plaats van die trainingsnoepjes om hem toch wat te motiveren voor de moeilijkere trucjes/ oefeningen ?????  Nicktjeuh De grootste motivatie voor een Husky (als ie rastypisch is tenminste ) is de activiteit zelf. Dus vindt ie jullie oefeningen leuk, dan hoef je niks te 'belonen' want de beloning is de actie zelf. Wil je hem iets laten doen wat ie zelf niet zo fijn vindt, dan ga je onderhandelen.  En dan moet je inzet iets zijn wat ie de moeite waard vindt. Dat kan dus vanalles zijn, je hond zal zelf wel aangeven wat hij aanvaardt als onderhandeling en wat niet. En als je iets van hem vraagt wat ie écht niet wil? Dan mag je met een dampende braadkip staan zwaaien, dan doet ie het gewoon niet. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
Maar hoe heftig zij reageerde op andere honden was geen kwestie van een aantal maanden 'oefenen'. Daar is hier geen ruimte of plek voor. anne Als je nu voor een pup gaat, hou er dan rekening mee dat hond-intolerantie nog altijd mogelijk kan zijn, dat daar geen garantie voor bestaat. De keuze van het ras is al een belangrijke factor. De manier waarop je ontmoetingen met andere honden kan managen draagt ook bij. Maar er spelen altijd onverwachte omstandigheden, dingen die je niet in de hand hebt en toch gebeuren waardoor je pup toch kan uitgroeien tot een intolerante hond. Ook dan moet je je kunnen aanpassen aan dit karakter en gedrag van je hond. Dit schrijf ik niet als afschrikker, maar om je te waarschuwen dat een pup nemen niet automatisch garantie biedt op een hondvriendelijk karakter.    Jammer dat het zo gelopen is met Lou. Succes met de zoektocht naar een nieuwe lieve vriend. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
De stichting gaf al gauw aan dat Lou te getraumatiseerd was, te angstig en te agressief naar andere honden, om een 'stadsleven' zoals wij hebben, te kunnen leven. anne   Dit begrijp ik niet... Als de stichting zelf van oordeel was dat deze hond te getraumatiseerd, angstig en agressief was... waarom zetten ze die hond dan wel op transport? Enkele weken geleden werd ze door diezelfde stichting nog omschreven als: "lief, goed met mensen, gewend aan een roedel, een blije pup"? En is er een professioneel intake-gesprek met jullie geweest...   En nu is ze opeens getraumatiseerd en agressief? Dat vind ik, eerlijk gezegd, toch wel erg bijzonder en vooral best verdrietig voor de honden die ze dan plaatsen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Oké, wanneer horen we erbij?
Wat is de volgende stap om tot dat onnavolgbare moment te komen dat je ook bij de merkhondjes hoort die keurig een stuk zonder commando, snoep of een idioot hoge radiostem van de baas aan een slappe lijn over de stoep lopen? Althans, totdat we in het losloopgebied zijn aan het einde van de straat. Ik vraag dus niet veel van mijn pubertje.  Dat zou tof zijn want dan kan ik tenminste gewoon op mijn telefoon kijken, zoals de derde categorie hondenuitlaters doen Koekje De hond ook een telefoon geven om op te kijken onderweg?    Misschien moet je je route eens herbekijken. Je schrijft: 'ik vraag niet veel van mijn pubertje'. Maar eigenlijk vraag je wel veel als je kijkt waar het om draait: aan het eind vd straat is het losloopgebied, waar de hond vrij kan. Dat is de grote beloning. Dus het eindje 'straatlopen' is voor de hond: waaaaaaw, we zijn er bijna!!!!!! De beheersing die je vraagt is voor de hond vele malen groter dan in een 'gewone' straat lopen waar geen jackpot staat te wachten aan het einde. Je zou dus het 'netjes naast lopen' eerst kunnen gaan oefenen in een saaie omgeving, en loskoppelen van het losloopgebied. Dan krijgt het voor de hond een heel andere invulling. En van daaruit kan je dan verder oefenen.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Overprikkelde/onvermoeibare pup
1. Het is in ieder geval erg fijn om gerust gesteld te worden over de slaapuren. We gaan proberen meer te kijken wat zij nodig heeft qua slaap/rust en op welke momenten zij die graag pakt. Het is nou eenmaal wel zo dat ze soms echt te druk wordt en dan moet ze toch wel even in de bench, anders wordt het te lastig voor ons. 2. Kluiven vindt ze heerlijk, maar we hebben niet het idee dat het haar rustiger maakt. Ze loopt dan al kauwend rond met het botje zonder op één plaats te blijven liggen en soms gaat ze er zelfs mee spelen, haha.3. Is het zo dat ze pas na de 12 weken-vaccinatie naar het bos en strand mag? We kunnen eigenlijk niet wachten, haha. Jannes Broekman   Wat een schattige droppie!  1. Dat is een prima insteek. Meer kijken naar wat de hond zelf nodig heeft en daarop inspelen, maar tegelijk aanleren dat er ook wel bepaalde momenten zijn waarop jij echt 'rustig gedrag' verwacht. Bij ons werkte het bijvoorbeeld goed om een opdeling te maken tussen: buitenshuis = actie, binnenhuis = rustig zijn. En rustig zijn hoeft niet slapen te betekenen, maar bedaard kunnen zijn (niet klieren, slopen, zeuren,...).   2. Kluiven zorgde bij ons ook voor meer opwinding en dat vertaalde zich dan in baldadig gedrag. Voor veel honden is kluiven rustgevend, voor mijn honden was dit als pup helemaal niet zo. Dus kijk naar je hond. Als je de indruk hebt dat veel kluifmateriaal zorgt voor onrust, hou dat dan beperkt, of kijk naar een lekkere snack die ze op korte tijd kunnen opeten.    3. Je hoeft helemaal niet tot 12 weken te wachten voor bos en strand. Waar je wel mee oppast, zijn de typische uitlaatveldjes, groenstroken langs de huizen, hondenweides, e.d. Omdat daar veel honden hun behoefte doen en daar dus ziektekiemen aanwezig kunnen zijn. Maar een groot bos of ander natuurgebied? Heerlijk om op uit te trekken! Lekker doen. En bouw gerust pauzes in in je wandeling. Zodat het hoofdje onderweg ook de tijd krijgt om prikkels te verwerken. Even samen van het zonnetje genieten, langs de waterkant gaan zitten,... allemaal qualitytime!  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Overprikkelde/onvermoeibare pup
We zijn naar een rustig park gegaan waar ze lekker kon lopen, rennen, snuffelen, etc. Dit leek goed te werken. Ze bleef best dichtbij, maar ging ook lekker snuffelen en verkennen. Maar op gegeven moment werd ze weer alsmaar drukker en ging ze weer irritant, wild gedrag vertonen, zoals bijten in veters. Toen we haar daarna in de bench zette, bleef ze druk in plaats van moe te worden.  Jannes Broekman Om je gerust te stellen: dat is allemaal heel normaal, hoor.  Het is een jonge puppy, en jonge diertjes (ook mensenkinderen trouwens) uiten hun emoties op de manier die ze hebben: frustraties, opwinding, enthousiasme, verveling... al die gevoelens communiceren ze in lichaamstaal. Puppies doen dat door te bijten, te blaffen of piepen, te happen of springen en graven, enz. Het is aan ons om hun lichaamstaal te leren lezen en hun gedrag te begeleiden. En dat gaat niet instant natuurlijk. Het is een heel leerproces, zowel voor de mens als voor het diertje zelf. Dat vraagt weken, maanden, soms jaren.  Probeer het niet meteen als een probleem te zien, maar als een traject dat je samen aflegt waarin je elkaar beter en beter leert kennen, met vallen en opstaan.  Als je aanvaardt dat er tijdens het traject fouten worden gemaakt en niet altijd alles van een leien dakje loopt, dan scheelt dat een boel aan stress, en hoe minder stress hoe eenvoudiger het wordt.    Dus specifiek voor het probleem van te fel in de opwinding schieten tijdens wandelingen: - bouw tijdig pauzes in. Wissel op je wandelingen af tussen: snuffelen, spelletje doen, eindje lopen, en rustmomenten waarop je stilstaat of op een bank gaat zitten, tijd neemt om naar de wereld te kijken, te kalmeren,...  - is de opwinding toch al te hoog en begint de pup te happen en springen en bijten? Kijk dan wat voor jullie werkt om haar terug te kalmeren: soms helpt het om je voet op de lijn te zetten zodat je pup begrensd wordt en ze daardoor rustiger wordt, soms helpt het om even kort een aandachtsoefening te doen als afleiding (een 'zit' commando bijvoorbeeld). 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Overprikkelde/onvermoeibare pup
Ten eerste heeft ze een serieus slaaptekort. Als het aan haar ligt, slaapt ze zo'n 13 uur per dag. Dit geeft ons veel stress, omdat we overal horen dat een pup minstens 18 uur per dag zou moeten slapen. Met veel moeite proberen we haar toch die rust te geven. We hebben inmiddels een schema waarbij we haar om het uur proberen te laten rusten in de bench. Soms valt ze dan na een kwartier in slaap, maar meestal fokt ze zichzelf helemaal op in de bench en wordt ze wild. Ook een deken eroverheen leggen en erbij blijven zitten helpt niet (de bench staat ook op een afgeschermde plek). Zelfs een snuggle-puppy bijt ze kapot.  Jannes Broekman Probeer eerst eens die verplichte schema's los te laten. Je hond wordt erg druk, maar er wordt dan ook veel druk op haar gelegd (in de vorm van afdwingen van slaap). Dus laat eerst die druk al eens varen en ga wat meer mee in het natuurlijke ritme van je hond. Er worden de gekste dingen in schema's gegoten en op internet gegoooid, je kan je afvragen wie dat allemaal verzint, haha  Elke hond is anders, dus kijk vooral naar je eigen hond, wat zij nodig heeft. En probeer niet krampachtig de hond te laten passen in een schema als dit duidelijk niet werkt. De ene hond heeft meer activiteit nodig, meer uitdagingen. De andere meer voorspelbaarheid. De ene slaapt een hele dag weg, en de andere heeft genoeg aan korte hazeslaapjes tussendoor. Dus: niet te veel stressen!  Daar heb je zelf én je hond niks aan, integendeel. Een beetje meer go-with-the-flow en kijk es hoe dat gaat... Succes!     
 

Vrienden van celine

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)honden foto van Estherhonden foto van Margje & Bikohonden foto van De Mecheltjes clanhonden foto van Liesbeth/Skinnyhonden foto van Nienke & de roedelhonden foto van Shepherd Story Teamhonden foto van M@rijkehonden foto van Shamilla & Zenahonden foto van angeliquehonden foto van Bende van 4honden foto van team Shadowhonden foto van Vivianehonden foto van Claire & Tess & Bonnyhonden foto van Paco, Zara, Saltarin, Sam,Muis,Vera, Papadopoulos en ????(Terra+, Dinky+)    honden foto van marionhonden foto van * Sisqo+ Shiba & Yumi *honden foto van ninnino en Simson & uitlaathond Laylahonden foto van  brigittehonden foto van Jessie & Taruhonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van julia en spikehonden foto van alex en ladyhonden foto van Lotte&Guus de Golden*honden foto van Loes & Kaya honden foto van Helene en Tyborhonden foto van Kathhonden foto van peggyhonden foto van Jacqueline, Jackie en Joyhonden foto van Nadine honden foto van Irene Emma. honden foto van Simone, Cody en Flynnhonden foto van ineke honden foto van Annet & Samhonden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van Jeroen & Lolahonden foto van Sandra en Fleurtjehonden foto van anais ~ filou&kajouhonden foto van Corinehonden foto van Miora,pebbles en quizhonden foto van Kimmz en Lizaaaahonden foto van Ina, Misty en Aysahonden foto van Debbie & Danahonden foto van D&Ghonden foto van Joni, Kenshi en Kodi.honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)honden foto van *.*Cody & Charlie*.*honden foto van Corneliehonden foto van Leidy & Rayohonden foto van Laurenhonden foto van chrishonden foto van Puck en Incahonden foto van Claudiahonden foto van Shantihonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Tinaa.honden foto van Barbara, Vos, Quin en Boohonden foto van Riannehonden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/honden foto van laika de gekke husky en baasjehonden foto van HollandsMecheltje.honden foto van Iris ~ Rivka & Talouhonden foto van Yvette & Lectorhonden foto van C.honden foto van Nathalie en lilly honden foto van Safi Kengeehonden foto van Liefje_honden foto van Floortje Faunhonden foto van Jana *FeLaNelKi*honden foto van Kibahonden foto van Marahonden foto van Frankhonden foto van Alaska's Finest!honden foto van Sheltieloverhonden foto van 3 draken honden foto van Laura & Lilahonden foto van Superrooshonden foto van Abby &Google honden foto van Weylynhonden foto van -honden foto van Chantal met Yarahonden foto van Mayrahonden foto van Caroline & Texashonden foto van Denisehonden foto van Edanahonden foto van Sandra Bloemhonden foto van sinsy en Dexhonden foto van Suki & Milohonden foto van Valeriehonden foto van Bipkehonden foto van Patje en Tibohonden foto van Laura & Bo!honden foto van Natalie

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^