HondenPage baasje Sasch&de 2 idioten ^.^

Wat schreven de vrienden van Sasch&de 2 idioten ^.^ op het forum

honden page profiel DobryDobry schreef in Alvaro - bijna 2,5 jaar al ondertussen
wat is hij mooi!  Lekker genieten, het gaat idd allemaal veel te snel
honden page profiel DobryDobry schreef in Vergiftigd door slakkenkorrels
Verschrikkelijk. Gecondoleerd met dit grote verlies. En dan staat er op de verpakking dat het toegepast mag worden waar kinderen en huisdieren rondlopen   Zeker melden bij de fabrikant, maar misschien bestaat er ook een meldpunt voor misleidende informatie op de verpakking.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Mens blijkt hond te zijn volgens DNA test ;-)
tjonge wat een blamage voor dat bedrijf haha,   ikzelf zou een onherleidbare kruising zijn denk ik
honden page profiel DobryDobry schreef in 4 poten opereren
Om welke aandoening gaat het, dat is wel belangrijk?  Zijn de ouderdieren getest op erfelijke afwijkingen? Goed dat jullie niet over 1 nacht ijs gaan. Als de dierenarts meent dat er verschillende oorzaken kunnen zijn van de problemen zou ik die dan ook willen nagaan. Voeding en beweging heeft ook een enorm belangrijke invloed op hoe een jonge hond zich ontwikkeld, vaak nog sterker dan bepaalde genen. Vandaaruit dat ik daar ook een belangrijk punt van aandacht aan zou willen geven. De mening van een goede orthopeed ja, maar ik zou ook een voedingsdeskundige in de arm nemen, een goede ostheopaat of chiropracter, om het ook vanuit deze kant te bekijken.   Ik weet dus niet wat er aan de hand is, maar ik zou zelf ook aan goudstaafjes (goudacupunctuur) plaatsen denken ipv een operatie, mits dat bij de aandoening past. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf.   Alles moet tegen elkaar afgewogen worden, wat is het beste voor de hond in deze situatie.  Heel veel sterkte en hou ons op de hoogte als je wil.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
" De schapen gevonden!  Ze staan op een heel groot veld.  Dat is keurig omheind met een mooi net-hekje waar stroom op staat. Dus Pepijn zal niet tussen de schapen terechtkomen dit keer. (De vorige keer kroop hij door een gammel hek). Onderweg nog twee reetjes gezien. En roofvogels, altijd hier : buizerd en rode wouw. Maar ook een grote vogel (met een lange nek) die ik nog niet herkend heb. < Geen reiger of aalscholver, die zie je hier niet.> " jantien Een wolvenhek zeker? Hier (Nedersaksen regio Heidekreis) staan de schapen en ook paarden ook allemaal achter zulk soort hekken.   Ik zag een tijdje geleden een groepje trekvogels met een opmerkelijk lange nek.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
" @ Willemijn : Ja, wij waren zeker toe aan een weekje weg!  @ Dobry :  Ik ben daar nog niet geweest, maar heb ze in de verte niet zien staan. Misschien staan ze ergens binnen om te lammeren? " jantien zou kunnen ja, het is natuurlijk wel lammertijd, of ze staan ergens anders buiten dat kan ook nog. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
Wat leuk!  De Eiffel is zo mooi en het weer is ook goed, heel veel plezier daar!   Staan de schapen er nog?
honden page profiel DobryDobry schreef in Puber blaft ineens 's nachts
Misschien een combinatie van factoren. Het bezoek met baby, wat hem wat van slag bracht. Toch nog wat onzeker zodat hij nog niet goed alleen kan blijven e.d. Het is een jonge hond bijna volwassen, hormonen gaan opspelen,het waakinstinct gaat zich ontwikkelen, en ik las dat het ook wel bij het ras hoort, dat ze veel blaffen. Zelf zou ik even een tijdje in de buurt van de hond gaan slapen, zodat je hem meteen even kan geruststellen: "goed gehoord jongen, dat is ....een auto, buurman, etc." En dan idd dat hij daar kan slapen waar hij zich goed voelt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Goudacupunctuur ervaringen
" In juli 2022 ben ik met mijn border collie van nu 6 jaar bij dokter Schulze geweest. Ze heeft HD. Het heeft een paar weken geduurd voordat ik het idee kreeg dat ze minder pijn had. Na 3 maanden was ze van de pijnstillers af. Kan weer dagelijks 3 kwartier a uur achter elkaar een wandeling maken en spelen. Al steek ik wel een stokje voor het racen en helemaal dol doen. Ze krijgt elke dag glucosamine i.c.m. groenlipmossel.  Hopelijk gaat ze op deze mmanier nog een lange tijd mee.  Heb je 't al laten doen ?   " Leonie ik ben ook wel benieuwd welke beslissing Lau genomen heeft. Fijn dat jouw hond met de goudacupunctuur opgeknapt is.
honden page profiel DobryDobry schreef in De wereld is klein
Wat een leuk nieuws, heel veel plezier met de kleine Annabelle, wat een schatje! Fijn dat de herplaatser ook een goed plekje gevonden heeft.
honden page profiel DobryDobry schreef in Allergie
Hier ook ervaring met mijn herplaatser met overgevoeligheden/allergieen/intoleranties. Het is ook nogal wat een herplaatsing, misschien daarvoor al veel stress in het asiel of waar ze dan ook vandaan komen. Dan een spannende reis, nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe bacterieen, nieuwe virussen. Dat is een aanslag op het zenuwstelsen/immuunsystteem.   Ze is in elk geval allergisch voor pollen, mijten en krijgt daardoor uitbraken van demodex. De dierenarts is dan eerst begonnen met cortisone en antibioticum, dat hielp 2 weken maar daarna kwam in alle hevigheid de huidproblemen en jeuk terug. Dan een herhaling van de behandeling. En ook weer na 2 weken dat de problemen nog veel erger terugkwamen.    En de darmflora wordt daar natuurlijk flink door aangetast, terwijl het juist zo belangrijk is voor het immuunsysteem dat de darmen de juiste bacterieen bevatten voor een goede afweer/gezondheid.   Ik gaf haar toen eerst barf te eten, biokwaliteit omdat ik indertijd dacht dat dat voor elke hond het beste was. Maar de problemen leken eerder erger te worden.        Het was idd een heel gedoe en uitproberen wat voor haar werkt. Inmiddels eet ze alles van biologische kwaliteit en geen dierlijke eiwitten meer en is alles niet perfect, maar in het groene bereik.   Wat bij ons goed helpt tegen plekjes en jeuk was neem olie, koudgeperste biologische kwaliteit. Bij een beginnende hotspot werkt dat bij haar binnen het half uur.   Ik zou dus ook aanraden een goede voedingsdeskundige te raadplegen. 
honden page profiel marisamarisa schreef in Allergie
Goedemorgen Ben heel benieuwd als iemand ervaring met allergieën heeft wat niet bekend is welke dit precies is.. Wij hebben sinds kort een herplaatser (oeb). Wij wisten dat hij een allergie heeft maar goed alle hondjes verdienen een goed huisje natuurlijk,nu is het zo dat hij 1 keer daags apoquel krijgt zodra hij 's morgens wakker word maar omdat deze natuurlijk niet gelijk werkt heeft hij enorme jeuk aan zijn oren dus krabt vooral zijn ene oor helemaal kapot, Hij krijgt enkel royal canin anallergenic en druppelen 2x daags met traumapet het druppelen is niet eenvoudig omdat hij dit niet echt toelaat word helemaal wild.. iemand tips of het zelfde mee gemaakt? Wij willen onderzoeken laten doen maar je kunt natuurlijk alle richtingen op mijn gevoel zegt dat het niks met voeding te maken heeft omdat hij alleen die brok krijgt en niks anders en alsnog de jeuk blijft..
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
" Ik hou niet van sneeeeeeuw en ook geen jas. Tis verschrikkelijk! " yooop haha geweldig 
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Je zou ook nog kunnen denken aan asielhonden uitlaten in het weekend/als je vrij bent?    De hond van iemand anders uitlaten is idd niet helemaal hetzelfde, maar toch kan je met zo`n hond als je elkaar eenmaal goed kent, ook een heel goede band opbouwen, zeg ik uit eigen ervaring. Ik laat regelmatig een buurhond uit, die is van de dochter van een oudere buurvrouw. Die dochter werkt full time en brengt overdag de hond naar haar moeder, die hem niet goed kan uitlaten. Even wennen natuurlijk in het begin, maar inmiddels kennen we elkaar goed en weten waar we met elkaar aan toe zijn.
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Het kan alleen als je een back up hebt, mensen die je hond verzorgen als jij er niet bent, anders is het te lang voor een hond om alleen te zijn, de meeste honden gaan zich vervelen, of raken gefrustreerd, krijgen verlatingsangst, gaan dan dingen vernielen, blaffen, janken, wat niet alleen voor de hond erg sneu is maar ook voor problemen met de buren kan gaan zorgen. Of je zou de hond mee naar je werk kunnen nemen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
"     Bams, zeven maanden oud, ook zo,n lieve herinnering van dr…. Ze staat bij mij op de kast, deze foto. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . ja tenminste blijven de foto`s en de mooie herinneringen, zoals jouw foto van Bams
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
mooie foto`s staan er al! Ik moest denken aan een winterwandeling toen we Lola nog niet zo lang hadden en ze zo`n plezier had in het lopen in het bos door de sneeuw en snuffelen Mooie herinnering.
honden page profiel DobryDobry schreef in Tips waak/erfhond raskeuze
De duitse herders die ik ken en gekend heb, waren/zijn erg baasgericht en niet graag ergens alleen op een erf, ze doen liever samen iets. Welke hond wel graag alleen op een erf is weet ik niet. Hier in de buurt wordt een akita als waakhond in de tuin gehouden. De mensen hebben wel kinderen maar die zijn inmiddels in einde basisschool leeftijd. Of de hond daar gelukkig is betwijfel ik, maar waaks is hij zeker wel. Waarschuwingsbordjes zijn dan ook niet overbodig. Ze hebben hun huisingang ook zo dat de hond daar niet bij kan komen als er bezoek komt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Paniek s' nachts
Paniekaanvallen vind ik best heftig, het voorkomen ervan is naar mijn mening belangrijk, aangezien de paniek zorgt voor grote stress en het lang duurt voordat het lichaam daarvan hersteld is. Wat zou een pup leren dat er pas na een kwartier iemand komt als ze in paniek is, alleen maar dat ze zich bang en in de steek gelaten voelt, denk ik. Ik zou weer opnieuw beginnen en de pup bij me in de buurt houden s nachts. Als Ollie dan eenmaal paniekvrij is, en rustig doorslaapt, dan langzaam aan afstand maken in het tempo van wat de hond aan kan.
honden page profiel DobryDobry schreef in Challenge: 100km lopen met je hond(en)
Wat leuk jullie verhalen en foto`s. Ik volg. Helaas wandelt Jenna alleen nog in de tuin en hoogstens een rondje rond het huis.  Ik laat wel regelmatig een teckeltje uit van een oudere buurvrouw, ik ga eens kijken of ik dat kan bijhouden.
honden page profiel DobryDobry schreef in Twijfels voor nieuwe pup
" Lees met  je kinderen vooral het boek van Turid Rugaas "Kalmerende signalen"  om je te verdiepen in het gedrag van een hond. https://www.bol.com/nl/p/kalmerende-signalen/9200000010757787 Je kan dit boek ook vinden in pdf via google. " Loesje Dit is een goede basis. En eerlijk zijn lijkt me in dit geval zeker belangrijk. Je was er niet bij schrijf je, dus zeker voor ons moeilijk beoordelen allemaal. Wat de rol van de gedragsdeskundige was, is me ook niet duidelijk, vaak maken gedragsdeskundigen die geen goede opleiding hebben, de situatie ook niet beter, wat heel triest is. In elk geval, als een hond piept als hij het vrouwtje buiten hoort, zou hij daarvoor even gerustgesteld moeten worden, niet gecorrigeerd. Een jonge hond moet dat allemaal nog leren, dat het vrouwtje ook weer terugkomt, en dat hij even moet wachten, geduld is ook niet de sterkste kant van een jonge hond. Dat komt allemaal wel, net als commando`s en goed luisteren,  het belangrijkst is het opbouwen van een goede band met de hond, de hond moet het gevoel krijgen dat hij ergens is waar hij begrepen wordt en hij vertrouwen heeft in zijn mensen.    Dezelfde schrijfster heeft ook een goed artikel geschreven over puppy`s en jonge honden De Puppy en de Jonge Hond - Over Opgroeien - kynoblog  
honden page profiel DobryDobry schreef in vuurwerkvrije omgeving gezocht voor volgend jaar
Sinds vorig jaar biedt vliegveld Konrad Adenauer Köln/Bonn de mogelijkheid aan voor hondenbezitters met bange honden, om daar oudejaarsnacht door te brengen. In de terminals hoor je geen geluid. Volgens mij gratis.   Silvester: Flughafen Köln/Bonn wird zur Rettungsinsel – SIE sind auf ewig dankbar (msn.com)
honden page profiel DobryDobry schreef in Happy nieuwjaar
Dankjewel Koert en Poppy, ook voor jullie allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar!
honden page profiel DobryDobry schreef in Voor allemaal
Dankjewel Astrid Ook van Jenna en mij voor allemaal het allerbeste!  
honden page profiel DobryDobry schreef in Uitvalgedrag en zenuwachtige hond
Wat ontzettend jammer dat je hond zo gespannen en zenuwachtig is. Je hebt het over manken, kan het zijn dat hij pijn heeft en zich mede daarom zo gedraagt? Ik zou dit zeker door bijv. een osteopaat eens na laten kijken. Jenna viel vanaf het begin ook uit, bij haar ligt het er aan dat ze heel slecht ziet al vanaf dat ze bij ons was, en dat had ik eerst niet door. Dit verandert ook niet, dus houd ik haar als er een andere hond langs komt altijd kort naast me, riem in twee handen, en lopen we zo ritmisch mogelijk verder. Misschien is BAT (nog) te veel voor hem en hij daarmee toch teveel druk krijgt?  Vervelend dat hij een paar nare ervaringen met andere honden had, dat hakt er toch lang in bij een gevoelige hond. Ik zou ook idd veel dingen doen die zijn zelfvertrouwen verbeteren, door het speuren en denkspel. En buiten misschien eerst nog korte rondjes maken en die uitbreiden. Misschien is hij in een stil bos of park wel rustiger? Dan zou je daar de lange wandelingen kunnen maken. Wb het bezoek zou ik het ook zo doen, de hond gaat dan met een lekker bot of kong op zijn eigen plekje, en het bezoek negeert hem.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Vegan hondenvoer
Jenna, onze herplaatser uit Polen is nu 16 a 17 jaar, (schat de dierenarts, ze is gevonden, dus we weten het niet precies), en eet inmiddels zo`n 5 jaar vegan. Ik kook zelf voor haar, ze eet zo`n beetje met de pot mee, het kan zeker dat een hond geen vlees, vis en eieren eet. Als je zelf vegan eet zul je je wel ingelezen hebben waar je op moet letten zoals bijv. b12. Als ik eens weg moet krijgt ze brokken van V-dog. Er zijn idd studies over bijv: How farming changed the dog | Science | AAAS Diet adaptation in dog reflects spread of prehistoric agriculture | Heredity (nature.com) Like a dog with a bean ... vegan diets found to aid canine health | Dogs | The Guardian Bramble de bordercollie is op een vegan diet ook erg oud geworden. Bramble’s secret to living over 25 years! (freshwoof.com)
honden page profiel DobryDobry schreef in Dag lieve zuko
" Ik denk dat hij Lola heet gevonden " Koert En poppy Dat zou mooi zijn. Misschien laat Zuko Lola wel de zee zien en het strand. Ik wilde dat altijd nog zo graag, Lola de zee laten zien, maar daar is het helaas nooit van gekomen.   
honden page profiel DobryDobry schreef in Dag lieve zuko
3 Jaren alweer geleden. Het blijft een groot gemis. Sterkte hoor.
honden page profiel Ali  &  RockyAli & Rocky schreef in Waarmee is mijn boxer gekruiist
" Deze week helaas Bruno's maatje overleden, je merk wel dat die het moeilijk heeft ermee en echt zoekende is. Van pup af aan was onze stafford al bij hem , zie fotos in deze forum. Ben wel nooit erachter gekomen waarmee Bruno gekruist is. Hij word in maart alweer 10 jaar oud. Hoop dat Bruno niet te veel gaat leiden door dit grootte verlies.  " theo Sterkte met het verlies
honden page profiel Ali  &  RockyAli & Rocky schreef in Vraag aan Dobermann eigenaren!
Mijn maat en nicht van men vrouw hebben dobberman en idd ze hebben ook verlatingsangst.  
 

Vrienden van Sasch&de 2 idioten ^.^

honden foto van Estherhonden foto van sorayahonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Dobryhonden foto van louisehonden foto van ***honden foto van Toos (en boxer Kiara)honden foto van Daisyhonden foto van eddyhonden foto van Tyson en Lillyhonden foto van Angeliquehonden foto van debbie & zoehonden foto van Linda----Jasonhonden foto van luna en baasje michalhonden foto van Pitbullhonden foto van Ashleyhonden foto van Dohonden foto van djangohonden foto van Sandyhonden foto van julia en spikehonden foto van Claudia & Tankhonden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Danihonden foto van Jack en Daishonden foto van Justmohonden foto van Suzan, Bo & Guushonden foto van Irene Emma. honden foto van brigitte en mijn lovershonden foto van old engelse bulldoghonden foto van Maggiehonden foto van Jeroen & Lolahonden foto van Sandra en Fleurtjehonden foto van inge en destenyhonden foto van Kellebelhonden foto van dustyhonden foto van Janine && Bullethonden foto van Celine & Yacko honden foto van emjeehonden foto van Wieke en Rastahonden foto van Diablo & Mayahonden foto van Amanda *Diablo & Lanahonden foto van justinehonden foto van niet actief meerhonden foto van cynniehonden foto van Monika en haar 2 1/2hondenhonden foto van Carlos&Tysonhonden foto van Helena & Tyronehonden foto van Guccihonden foto van Roos' & Max'honden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Binkhonden foto van Mark*Charissa *Senna* Diego* Tysonhonden foto van arjan bunthonden foto van -honden foto van sandrahonden foto van laura simonhonden foto van Luciferhonden foto van Melissa---Rocco&Ladyhonden foto van angelahonden foto van lienhonden foto van Liliane, Sven & onze Lanahonden foto van Chloëhonden foto van Farsiahhonden foto van Astridhonden foto van Ronnie & ««Jara»»honden foto van larissa en djanohonden foto van Kristel en kleine Blutsjhonden foto van Ali  &  Rockyhonden foto van Kenny*Melissaa*Rufus (L)honden foto van Leidy & Rayohonden foto van Thijs & Zennahonden foto van Zazuhonden foto van c.l. van langenhonden foto van Christien&Chelseahonden foto van Louishonden foto van Snoopy en baasjehonden foto van Doesjka:,Laika&Snowyhonden foto van Stitchhonden foto van Sanne, Ice & Baron!honden foto van Danny honden foto van .honden foto van  zoran en tara honden foto van Fam Egthuijsenhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van martyhonden foto van Michael Kim & Daxhonden foto van *Monica*honden foto van Justmehonden foto van Diva & Devonhonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Leonarda van Cooper Misty Crispin.honden foto van tessahonden foto van Buddha en Piphonden foto van johnny en de bulldogshonden foto van veronique honden foto van nicolashonden foto van mariellehonden foto van Tauvik, Debbie & Sennahonden foto van Wendyhonden foto van Siriushonden foto van Charissahonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Dorienhonden foto van Pitbull Ladyhonden foto van -honden foto van Mayrahonden foto van jamar en Tyrahonden foto van samhonden foto van peter hofmanhonden foto van Ines&Lunahonden foto van Hendri en Dushihonden foto van Claudia & Laykahonden foto van Femkehonden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvishonden foto van fj-Spencer en Kitahonden foto van marisahonden foto van rico

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^