4 poten opereren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngelaAngela

Beste honden liefhebbers, 

Ik ben de oma van de Amercan bully van 10 maanden van mijn zoon. Het is ongelooflijk hoe vreselijk veel je van zo'n dier kan houden en wij willen op de allereerste plaats wat het beste is voor hem. Omdat hij opstart problemen had foto's gemaakt. De uitslag was dat hij aan 4 poten geopereerd moet gaan worden. Heeft ook iets met zijn schoudergewricht. Heeft iemand hier ervaring mee gehad? Wil je dit dat arme beestje aan doen. Operaties kunnen zo ie zo mislukken. De pijn en stress, revalidatie voor zo'n jonge energieke hond, vreselijk! Dan nog welke orthopeet kan je echt vertrouwen het gaat toch altijd uiteindelijk om de verdienste. Kan iemand een betrouwbare orthopeet aanbevelen omgeving Rotterdam? Alvast heel veel dank 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Haal eerst je mailadres even weg, dat is niet goed om dat hier te melden. Mensen kunnen je prive melding doen via een pb. Voor het overige kan ik je niet raden. Informeer ook eens bij de fokker van de hond.  Is de hond verzekerd? 

honden page profiel AngelaAngela

Hoe kan ik dit weghalen?

honden page profiel AngelaAngela

Gedaan, dank je wel.

honden page profiel AngelaAngela

En nee, geen verzekering.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Misschien is er een forum of facebook van jpiw ras? Want ik denk dat jet wel een beetje rasgeletaeerd is, dit probleem? Misschien is daar meer ervaring. In ieder geval zijn er in de ukg in Utrecht, unoversiteitskliniek voor huisdieren goede orthopedisch artsen. Reken rustig op duizenden euro,s aan kosten,

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Is er goed uitgelegd wat er precies aan de hand is?

Ik zou wegblijven bij anicura en evidentsia klinieken ,Door de grote ophef over hun prijzen is er klant vermindering en zij moeten aan een bepaald aantal operaties komen ,

Heel veel sterkte in elk geval !!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wie is de fokker van de hond?

Als de hond er met 10 maanden oud al zo slecht aan toe is.

Hoe lang had de hond deze problemen al, hebben jullie toen de fokker op de hoogte gebracht?

Deze is namelijk wel aansprakelijk voor gezondheidsproblemen, tenzij hij kan aantonen dat hij voor deze specifieke problemen niet aansprakelijk kan worden gesteld.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zoals Sylvia schrijft; de fokker is aansprakelijk voor erfelijke aandoeningen tenzij hij/zij kan aantonen er alles aan gedaan te hebben om deze aandoeningen te voorkomen.

 

Bovendien vraag ik me af of je een hond zo veel operaties met lange revalidatietijden mag/kunt aandoen? 

 

Citaat

Artikel 2.6. Fokken van dieren

 

1Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden regels gesteld voor de uitvoering van bindende onderdelen van EU-rechtshandelingen over het fokken van en het voor de fok gebruiken van dieren behorende tot bij die maatregel aangewezen diersoorten of diercategorieën.

 

2Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur kunnen voor het onderwerp, bedoeld in het eerste lid, regels worden gesteld voor bij deze maatregel aangewezen diersoorten of diercategorieën die betrekking hebben op onder meer:

 

a.een verbod op het fokken of het voor de fok gebruiken van:

 

1°.dieren die beschikken over een bepaalde aandoening die, of een uiterlijk kenmerk dat, de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kan aantasten;

 

2°.dieren die een gevaar kunnen opleveren voor de veiligheid van mens of dier, en

 

3°.andere bij of krachtens algemene maatregel van bestuur aangewezen dieren, diersoorten of diercategorieën;

 

b.de methode van fokken, waaronder een verbod op bepaalde methoden van fokken;

 

c.het voorafgaand aan het fokken door de fokker te verrichten of te doen verrichten onderzoek bij dieren waarmee wordt gefokt naar de aanwezigheid van aandoeningen die de gezondheid of het welzijn van de dieren of de nakomelingen van die dieren kunnen aantasten;

 

d.hygiëne, het voorkomen van de verspreiding van dierziekten, zoönosen en ziekteverschijnselen, en het weren van ziekteverwekkers;

 

e.het aantal nesten dat dieren gedurende een bepaalde periode krijgen, en

 

f.de bij te houden en over te leggen gegevens.

 

Bron

https://wetten.overheid.nl/BWBR0030250/2021-07-01#Hoofdstuk2

Dieren artikel 2.6 fokken van dieren

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Inderdaad, wat zegt de fokker van deze afwijkingen?

Was één van de ouderdieren soms bekend met gewrichtsklachten?

Is er een koopcontract met 'garantie' ?

( In ieder geval veel sterkte.  Welke beslissing dan ook genomen wordt, het wordt niet leuk.) 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vier poten, vier x revalideren, vier keer, een,poot tijdelijk niet kunnen gebruiken. Wat betekent dat aan overbelasting voor de andere , eerst nog te opereren poten en later de geopereerde poten?  De hond is nog niet uitgegroeid, gaat dat hierna nog normaal lukken. Ik zou zeker een lijstje maken met vragen als je voor de operaties gaat.

honden page profiel AngelaAngela

Bedankt voor alle reacties. 

De hond komt op de eerste plaats en wij gaan niet over 1 nacht ijs. De fokker staat erg goed bekend en volgens de dierenarts kan zijn aandoening met meerdere factoren te maken hebben. Mijn zoon gaat een bezoek brengen aan de fokker, maar wat de oorzaak ook is, erfelijkheid of niet, voor ons doet het er niet meer toe eigenlijk, maar gaan we zeker goed onderzoek naar doen. Mijn zoon heeft ook garantie op erfelijke afwijkingen, maar wat koopt de hond daarvoor jammergenoeg. Er bestaat een kans dat bij de voorpoten omdat hij nog in de groei is incongruentie nog goed zou kunnen komen. Dat gaan we afwachten en gaan maandelijks langs. Daarna gaan we een beslissing nemen. Heeft iemand daar toevallig ervaringen mee, dat een hond daar overheen is gegroeid?

honden page profiel AngelaAngela

En wie heeft ervaringen met de beste orthopeten?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" En wie heeft ervaringen met de beste orthopeten? "

Informeer bij de ukg in utrecht. Anders kom je zeker terecht bij de prijspakkers van evidensia en anicura. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Om welke aandoening gaat het, dat is wel belangrijk?  Zijn de ouderdieren getest op erfelijke afwijkingen?

Goed dat jullie niet over 1 nacht ijs gaan. Als de dierenarts meent dat er verschillende oorzaken kunnen zijn van de problemen zou ik die dan ook willen nagaan. Voeding en beweging heeft ook een enorm belangrijke invloed op hoe een jonge hond zich ontwikkeld, vaak nog sterker dan bepaalde genen.

Vandaaruit dat ik daar ook een belangrijk punt van aandacht aan zou willen geven. De mening van een goede orthopeed ja, maar ik zou ook een voedingsdeskundige in de arm nemen, een goede ostheopaat of chiropracter, om het ook vanuit deze kant te bekijken.

 

Ik weet dus niet wat er aan de hand is, maar ik zou zelf ook aan goudstaafjes (goudacupunctuur) plaatsen denken ipv een operatie, mits dat bij de aandoening past. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf.

 

Alles moet tegen elkaar afgewogen worden, wat is het beste voor de hond in deze situatie. 

Heel veel sterkte en hou ons op de hoogte als je wil.

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Bedankt voor alle reacties. 
De hond komt op de eerste plaats en wij gaan niet over 1 nacht ijs. De fokker staat erg goed bekend en volgens de dierenarts kan zijn aandoening met meerdere factoren te maken hebben. Mijn zoon gaat een bezoek brengen aan de fokker, maar wat de oorzaak ook is, erfelijkheid of niet, voor ons doet het er niet meer toe eigenlijk, maar gaan we zeker goed onderzoek naar doen. Mijn zoon heeft ook garantie op erfelijke afwijkingen, maar wat koopt de hond daarvoor jammergenoeg. Er bestaat een kans dat bij de voorpoten omdat hij nog in de groei is incongruentie nog goed zou kunnen komen. Dat gaan we afwachten en gaan maandelijks langs. Daarna gaan we een beslissing nemen. Heeft iemand daar toevallig ervaringen mee, dat een hond daar overheen is gegroeid? "

Heel belangrijk om goed contact met de fokker te onderhouden .

De ergste groei heeft de hond wel gehad ,maar hij moet nog uitzwaren natuurlijk.

 

Inderdaad ben ik ook wel benieuwd om wat voor aandoening het gaat ,er komen er best veel voor bij dit ras ,tw, hd,ed,dm,patella luxatie,en dan ook nog bos en entropion,

 

Voeding en beweging zijn zeer belangrijk ,en soms kan hd ed of patella luxatie ook door een trauma veroorzaakt worden .maar meestal zit er toch een erfelijke factoor in ,maar net wat je zegt ,het gaat er nu om hoe verder.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Omgeving Rotterdam is het niet, maar vriendin van mij (die er ook woont en dus veel in sleewijk terecht komt) heeft laatst gekeken naar de specialistische kliniek bij mij in de buurt (oosten van het land). Dat is natuurlijk een mijl op 7, maar ik ben in Hilversum alleen maar van kastje naar de muur gestuurd en hier door dierenarts doorgestuurd naar een lokale specialistische kliniek en echt fantastisch geholpen en nog steeds. Er schijnt ook een hele goede in Ommen te zitten (maar dat is ook een mijl op 7 voor jullie) misschien wel waard om er een goed onderzoek te laten doen alvorens de keus te maken.. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Denk qua afstand ook aan de hond. Net geopereerd en dan een paar uur in de auto is niet fijn.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Oi..... maar denk dat je DA zeker niet bedoeld, alle vier tegelijk?

honden page profiel AngelaAngela

Beste Anouk, 

Nee, geen 4 poten tegelijk. Zo ie zo de voorpoten eerst afwachten. DA zei dat qua achterpoten we er op konden wachten tot uiteindelijk de kruisbanden binnen een jaar of 2 jaar konden afscheuren. Nou heb je ook operaties de kruisbanden te steunen. Maar stel dat ze dan toch afscheuren, het is zo moeilijk. Heeft iemand daar ervaring mee? En heeft iemand ook dit te horen gekregen en zijn de kruisbanden toch nooit afgescheurd?

Volgende forumvraag: Addison
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^