Langslopende mensen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

Hoi allemaal, onze golden van 2 jaar is een superlief en sociaal hondje. Echter ..heel erg waaks. Binnen maar buiten vanuit de tuin nog meer. Onze tuin is langs een ' doorloop' en iedereen die langs komt wordt niet zo fijn ' begroet'. Nu met mooi weer breng je meer tijd in de tuin door en is er ook meer doorloop van mensen.Verder is het helemaal geen blaffer , alleen dan. Wat kun je hier wellicht aan doen? Ze ziet overigens bijna niks hoor, tuin is behoorlijk dicht . Kijk je nauwelijks doorheen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Fine, haar naar je toe roepen, en zeggen het is goed zo, is ze stil dan beloon je, niet stil, dan naar binnen, ook hier een brandgang naast de tuin  vanaf het begin al direct toegesproken, nu kijkt ze niet eens meer, en ik heb doorkijkjes nog wel…laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

456294.jpg    Gluren doet ze wel…laughing  en dat mag maar geen geblaf.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna deed dit ook heel erg in het begin. Er zat niets anders op, dan haar alleen in de tuin te laten als ik er zelf ook bij ben om het gedrag te doorbreken.

Inmiddels interesseert het haar niet meer en blaft ze niet meer naar mensen of andere honden die langslopen en kan ze alleen in de tuin (wat ze eigenlijk zelden wil, ze wil altijd daar zijn waar ik benhp-angel)

honden page profiel Fine Fine

@Willemijn, ja dat probeer ik te doen.  Maar ze is dan zo hyper dat het lastig is om door te dringen. Dan naar binnen zetten is inderdaad een goede. Binnen waakt ze ook wel als iemand langs het raam loopt. Daar al een ' barricade' gemaakt zodat ze niet naar het raam stuift. We zijn aan het oefenen maar dacht wellicht hier nog wat tips te krijgen 

@Dobry tot welke leeftijd heeft jouw maatje dat gedaan?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry


@Dobry tot welke leeftijd heeft jouw maatje dat gedaan? "

hmm precies weet ik het niet meer, ze is ook een herplaatser en we kregen haar pas met 6 jaar. In elk geval ging het best snel, consequent naar binnen als ze ging blaffen (je kon haar ook niet meer bereiken met de stem als ze eenmaal reageerde op de langslopende mensen, honden) en haar in elk geval niet toestaan bij het hek te gaan zitten. 

honden page profiel Fine Fine

" hmm precies weet ik het niet meer, ze is ook een herplaatser en we kregen haar pas met 6 jaar. In elk geval ging het best snel, consequent naar binnen als ze ging blaffen (je kon haar ook niet meer bereiken met de stem als ze eenmaal reageerde op de langslopende mensen, honden) en haar in elk geval niet toestaan bij het hek te gaan zitten.  "

Nee inderdaad is de mijne dan ook vaak niet met de stem te bereiken. Fijn dat het bij jou snel beter ging!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Fine, waar Ogin zit daar kijkt ze naar de cres, kindertjes tot vier jaar, en vinden ogin te gek….maar geen geblaf. 

honden page profiel Fine Fine

" Fine, waar Ogin zit daar kijkt ze naar de cres, kindertjes tot vier jaar, en vinden ogin te gek….maar geen geblaf.  "

De onze is ook heel lief hoor naar mensen op straat (soms heel enthousiast, dat wel) en in huis, ook met kinderen en alles. Maar waar ik het nu over heb is dus vanuit ons huis en vooral onze tuin die ze lijkt te willen bewaken. Snap je?Dus bij het zien of horen van mensen (ook honden) die dus langs ons lopen

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" De onze is ook heel lief hoor naar mensen op straat (soms heel enthousiast, dat wel) en in huis, ook met kinderen en alles. Maar waar ik het nu over heb is dus vanuit ons huis en vooral onze tuin die ze lijkt te willen bewaken. Snap je?Dus bij het zien of horen van mensen (ook honden) die dus langs ons lopen
  "

Wat ik je al eerder schreef, naar je toe roepen, en het is goed, lukt dat niet ? Dan naar binnen…en opnieuw proberen, op een gegeven moment valt het kwartje, blaffen naar binnen…en dat wil ze niet graag…ogin is echt niet de perfecte hond, deed het ook toen ik daar net kwam wonen, meelopen in haar tuin als er iemand langs liep, en bij het niet komen, hoppa naar binnen, volhouden.    En niet zonder toezicht buiten, zodat als er geblaft wordt dat je in kan grijpen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat ik altijd met Puck deed, lawaai schoppen buiten is weer terug naar binnen. Dat hield ik altijd heel strak. De buurt hoeft geen last van je te hebben kleine witte dondertongue-out.

Uiteindelijk ging dat heel goed. Ze was graag buiten in de tuin vooral als de zon scheen. Dus als ze dan naar binnen moest vond ze dat niet leuk. Een tijdje trainen en ze legde die link. 

Zelfde gold bij het raam van de voordeur.

Enkel het grommen en blaffen naar de postbode heb ik er nooit uitgekregen. Ze verscheurde zelfs de post als die op de grond terecht kwamtongue-out.

 

honden page profiel Fine Fine

Gelukkig is het niet constant, geen peil op te trekken wanneer wel en wanneer niet.Dus verwacht niet dat men daar last van heeft. Maar ik wil het gewoon HELEMAAAL niet. Maar...waaks is ze en dat is oke maar dus niet als er iemand langsloopt;) in ga met de tips aan de slag, dank allen.

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

" Wat ik altijd met Puck deed, lawaai schoppen buiten is weer terug naar binnen. Dat hield ik altijd heel strak. De buurt hoeft geen last van je te hebben kleine witte donder.
Uiteindelijk ging dat heel goed. Ze was graag buiten in de tuin vooral als de zon scheen. Dus als ze dan naar binnen moest vond ze dat niet leuk. Een tijdje trainen en ze legde die link. 
Zelfde gold bij het raam van de voordeur.
Enkel het grommen en blaffen naar de postbode heb ik er nooit uitgekregen. Ze verscheurde zelfs de post als die op de grond terecht kwam.
  "

Klopt UkkePuck, is verklaarbaar. Die postbode loopt weg als ik blaf, yesssss, ik heb mijn doel bereikt, de indringer die aan de deur zit weggejaagd, en dan lekker papiersnipperen, surprised

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Gelukkig is het niet constant, geen peil op te trekken wanneer wel en wanneer niet.Dus verwacht niet dat men daar last van heeft. Maar ik wil het gewoon HELEMAAAL niet. Maar...waaks is ze en dat is oke maar dus niet als er iemand langsloopt;-) in ga met de tips aan de slag, dank allen. "

Snap ik hoor dat je het helemaal niet wilt. Ik ergerde me er bij Puck ook aan. 

Dus consequent binnen halen bij buiten zijn als er wordt geblaft en consequent bij deur/raam weg halen als er wordt geblaft.

Je moet soms wel een lange adem hebben hoor. Puck heeft ook wel even geduurd.

Alleen de postbode is dus gebleven.

 

Nouja, gelukkig had ze kleine tandjes en later met ouder worden wat minder tandjestongue-out.

De postbode kreeg ook wel in de gaten dat als Puck bij het raam zat, dat hij de post er niet volledig door moest duwen haha. Die liet de post dus halfweg steken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Bekend fenomeen, heel rustige honden gaan ineens blaffen als ze aan een tafeltje zitten bij een terras voorbeeld winkyell Kan lauter beetje aanleren de focus heel snel naar iets anders te verleggen. Maarja terrecht, is haar tuin tongue-outTis ook beetje wat andere hondenlopers ermee doen... roep meestal "Nou, nou, niks aan de hand hoor" wordt die van mij ook weer wat kalmer.

 

Al met al kan je een recall oefenen https://www.youtube.com/watch?v=mJHPWgHpdo8

honden page profiel Fine Fine

" Bekend fenomeen, heel rustige honden gaan ineens blaffen als ze aan een tafeltje zitten bij een terras voorbeeld Kan lauter beetje aanleren de focus heel snel naar iets anders te verleggen. Maarja terrecht, is haar tuin Tis ook beetje wat andere hondenlopers ermee doen... roep meestal "Nou, nou, niks aan de hand hoor" wordt die van mij ook weer wat kalmer.
 
Al met al kan je een recall oefenen https://www.youtube.com/watch?v=mJHPWgHpdo8 "

Als we andere mensen al dan niet met hond tegenkomen doet ze het niet. Alleen vanuit de tuin (ze kan niks zien , is dichtbegroeid maar ze hoort het) en soms vanuit huis. Dus dan ziet ze het als haar territorium lijkt me. Dank voor de link.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik stuur die van mij direct naar binnen als ze blaffen. Het zijn waakhonden maar ik wil het in de tuin niet hebben. Inmiddels weten ze het precies. Als ze per ongeluk toch blaffen gaan ze uit zichzelf al naar binnen haha. 

honden page profiel toto 3 doggies

honden foto van to

Heerlijk onderwerp!!

 

Hier is blaffen binnen.. alleen ieder voorjaar moet ik dat weer even bijbrengen.. Nu hoor ik een blaf, dan wijs ik naar de deur. en daar gaan ze dan

 

Echter heb ik sinds kort 2 ontzettend vervelende blaffende buur honden... met als gevolg dat mijn honden als de buurhonden horen blaffen naar binnen lopen. Moest ik ze dus leren dat als de buur honden blaffen ze niet naar binnen hoeven.. dat koste duidelijk meer moeite dan blaffen afleren...

 

Die 2 krengen (van de buren) stormen het liefst door de schutting als ik buiten ben.. echt hopeloos

honden page profiel Fine Fine

" Heerlijk onderwerp!!
 
Hier is blaffen binnen.. alleen ieder voorjaar moet ik dat weer even bijbrengen.. Nu hoor ik een blaf, dan wijs ik naar de deur. en daar gaan ze dan
 
Echter heb ik sinds kort 2 ontzettend vervelende blaffende buur honden... met als gevolg dat mijn honden als de buurhonden horen blaffen naar binnen lopen. Moest ik ze dus leren dat als de buur honden blaffen ze niet naar binnen hoeven.. dat koste duidelijk meer moeite dan blaffen afleren...
 
Die 2 krengen (van de buren) stormen het liefst door de schutting als ik buiten ben.. echt hopeloos "

Och jeetje, niets vervelender dan last hebben van blaffende honden.  Zijn dat kleine hondjes? Die doen dat wel meer heb ik het idee.

honden page profiel OctaviaOctavia 3 doggies

Hangt hier een beetje van af wat voor blaf het is. Mijn jongste wil nog wel eens een beetje mopperen op dingen, als ik dan zeg dat ze stil moet zijn, doet ze dat ook wel. Maar als ze echt gaan waken worden ze meteen naar binnen gestuurd, daar maak ik verder ook geen woorden aan vuil. Dan ga je maar niet in de tuin. Ondertussen weten ze dat zelf ook wel, de jongste stuurt zichzelf meteen naar binnen als ze gaat blaffen. De oudste gaat meteen als ik naar de deur wijs op zo'n moment.

honden page profiel toto

honden foto van to

" Och jeetje, niets vervelender dan last hebben van blaffende honden.  Zijn dat kleine hondjes? Die doen dat wel meer heb ik het idee. "

een show-show en een soort jack-russel achtig iets.. het probleem is meer dat de baasjes niets aan opvoeding doen..

De blaffen ook als er iemand op straat langs loopt.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Je hebt een goede alarminstallatie Fine, maar je moet het iets beter afstellen.wink

Blaffen mag natuurlijk maar wel liefst zo kort mogelijk. 

Wacht niet, laat gelijk zien dat je het gehoord  hebt, "goed zo en klaar". 

Ga zeker niet mee blaffen, foei stop hou eens op of wat dan ook heeft bij de meeste honden geen zin. 

 

Goed zo, klaar. En weg halen bij de situatie is de beste manier.  

 

 

honden page profiel Ineke2Ineke2 3 doggies

honden foto van Ineke2

" een show-show en een soort jack-russel achtig iets.. het probleem is meer dat de baasjes niets aan opvoeding doen..
De blaffen ook als er iemand op straat langs loopt. "

Kan je de buren hier niet op aanspreken?  Geluid opnemen en ze dat laten horen! Een chow is toch niet een giga blaffer, maar als er niets aan gedaan wordt dan ontaardt dit soort situaties in continue blaffen. Heel vervelend als je dat naast je hebt.

Volgende forumvraag: Hond en bezitagressie?
^