HondenPage baasje Roxy , Bonky en Daisy

Wat schreven de vrienden van Roxy , Bonky en Daisy op het forum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Tekening.
Van harte. Wat een prachtig kado.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bench
Dat zou ik ook doen, het deurtje openzetten. Romeo is 11 jaar en slaapt en rust nog steeds in zijn bench. Deze is wel groter dan normaal voor het ras gebruikt wordt, maar het deurtje staat gewoon open. Als het onweert gaat hij zelf in de bench liggen. Verder mag hij door het hele huis lopen, alleen voor de trap naar boven staat een hekje.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Trots!
Schattig.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Welk KVV voor mijn honden
Op "Voerwijzer"  staan de merken kvv, verkooppunten, ingredienten en richtprijzen. Ik zou zelf niet combineren met brok, maar alleen kvv geven. Wel voeg ik er geregeld groentes bij, af en toe wat zilvervliesrijst, een eitje. Ik combineer verschillende merken : Raw4Dogs, Barfmenu van Tinlo, Carnis, Carnibest, Duck. Zoveel mogelijk verschillende vleessoorten, vis, pens. Het advies in deze is : minstens 4, liefst meer kvv-soorten, in 3 weken tijd.  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Van klein pupje tot stoere vent. Jarvis 3 jaar!
Van harte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
Romeo wordt getiterd, maar dat wil niet zeggen, dat ik tegen enten ben. Ik ben tegen klakkeloos op datum enten. Dat is heel iets anders. Mensen kunnen ook getiterd worden, dus waarom honden niet ? Als je bv. wilt weten of je tetanus-injectie nog voldoende bescherming biedt, kun je jezelf laten titeren. Ik hoor zelden van mensen die dit laten doen, te meer omdat dit niet wordt geadviseerd en meestal gewoon een nieuwe tetanus-injectie gegeven wordt, terwijl deze minimaal 10 jaar of nog vaak langer bescherming biedt. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Dirty doggy club!
Wat een leuke foto's en dan die onschuldige snoetjes ! Hilarisch ! 
honden page profiel team Shadowteam Shadow schreef in Hond bijt puppy
Op het moment dat de reactie van de oude hond proportioneel is aan het gedrag van de pup, dan is er niets mis met een correctie. Op het moment dat het vaak gebeurd dan zou ik zelf gaan ingrijpen. Dan is de pup dus blijkbaar te druk of aanwezig voor de oudere hond, dus dan kun je de pup op zo'n moment beter even uit de situatie halen. Met andere woorden, opletten en ingrijpen als je denkt dat het nodig is. Dit door de honden even te scheiden, af te leiden of corrigeren. Zo ook om de oudere hond als de pup in bescherming te nemen. Dat de honden buiten slapen is prima, zolang ze tochtvrij en warm kunnen liggen.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
Ik heb zelf gemerkt, dat de dierenarts die Romeo de allereerste keer titerde, niet precies wist, hoe e.e.a. ging. Je mag toch verwachten, dat een dierenarts, die titert, de juiste informatie geeft, want ze zetten de titerbepalingen gewoon in het paspoort. Tannetje Koning, toch wel een prominente dierenarts op titergebied, geeft de juiste informatie, maar die is niet standaard : zoveel jaar, die wordt op dat moment, voor die hond, bepaald. Ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag, waarom kinderen niet levenslang ge-ent worden en honden dus wel. In de media verschijnen verhalen, dat baasjes die honden laten titeren, eigenlijk onverantwoord bezig zijn. Titeren is enten op maat. Je hebt je hond ge-ent en je titert hem of haar, en test, hoe het er met de antistoffen voorstaat. Zomaar een cocktail enten op datum is in mijn ogen klakkeloos.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
Monique : Niet mee eens : Als de dierenarts vindt dat er eerder getiterd moet worden, zetten ze de datum in het paspoort  en wordt er eerder getiterd en je kunt als baasje zo vaak laten titeren, als je wilt. Maar ik vind nog steeds dat het vreemd is, om honden zo vaak te enten en kinderen niet. Wat is daar het verschil in ? Als je zelf een tetanus-injectie hebt gehad en je weet niet meer wanneer of weet niet of je nog voldoende antistoffen in je bloed hebt, kun je je zelf laten titeren. Vind ik persoonlijk ook gezonder, dan klakkeloos een tetanus-injectie te geven, zonder naar de antistoffen te kijken. Ik vind nog steeds dat honden veel te veel chemie in hun leven krijgen. Daarom titer ik ! 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
In feite is het zo, dat titeren goedkoper is dan enten, omdat je vaak pas na 4,5 jaar hoeft langs te komen om te titeren. Ik vind dat als de dierenarts op datum ent, dat dat veel onnauwkeuriger is, zo niet te zeggen klakkeloos. Je weet toch niet, of er wel iets nodig is, als je dat niet test. Waarom worden kinderen niet tot hun dood ge-ent, en honden wel ? Vroeger aten de honden met de pot mee, werden nooit ge-ent en de honden in mijn familie, hebben allemaal een zeer respectabele leeftijd bereikt. De dierenartsen die wel titeren, net zoals die van Romeo en bv. Tannetje Koning, zetten de titerbepaling gewoon in het paspoort, met handtekeningen, data en stickers. Als ze niet overtuigd waren van de juistheid, zouden ze hier toch niet aan meewerken ? Ik schat dat een dierenarts niet graag zal zeggen : kom over 4,5 jaar maar eens terug. Scheelt toch in omzet ?
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
Ik ben absoluut voor titeren. Waarom zou je op datum enten, terwijl er niet eens gekeken wordt, hoe het met de antistoffen gesteld is ? Dierenartsen zijn gewoon gewend om standaard op datum te enten, of het nodig is of niet. Het is absurd te denken dat precies op de gestelde datum in het paspoort, alle antistoffen verdwenen zijn. Bij Wel.koop in mijn woonplaats zit eenmaal in de maand een dierenarts, die gewoon in het paspoort kijkt en meteen ent. Nodig of niet, ik vind dat klakkeloos. De prijs geeft in deze de doorslag : euro 25,00 ! Ik begrijp de gedachtengang van dierenartsen niet in deze, kinderen worden toch ook niet levenslang ge-ent. Mensen kunnen ook getiterd worden, trouwens, maar dat maakt niemand bekend, dus gaan ze op de oude voet verder. De ziektes die nu verspreid worden, komen vaak uit het buitenland. Ik heb geregeld gezien, hier in mijn woonplaats, dat Polen vanuit de achterbak van hun auto pups verkochten. Als een hond getiterd is, is gewoon bekend, hoe het met de antistoffen gesteld is en is dan ook beschermd, maar het verschil zien de meeste mensen niet. Enten vind men dan toch beter, te meer omdat dierenartsen dat nu juist adviseren, terwijl entingen het lichaam ook zeer zeker belasten. Vooral als dat levenslang gebeurt !!! Romeo was de eerste die getiterd werd in de dierenkliniek, omdat ik het perse wilde. Het zou gewoon standaard aangeboden moeten worden door de dierenartsen. Het is zelfs zo, dat mocht bv. hondenziekte ge-ent moeten worden, ze niet eens een separate enting in huis hebben, alleen de cocktails. Een tetanus-injectie is voor de mens meer dan 10 jaar werkzaam, meestal veel langer, waarom worden honden dan zo vaak ge-ent ?
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in kan een bench te groot zijn voor een volwassen hond?
Romeo is 11 jaar en slaapt nog steeds in zijn bench. Het is zijn veilige terugtrekplekje en het deurtje staat gewoon open. Deze bench is een stuk groter dan voor een Jack Russell Terrier gebruikelijk is. Er ligt een kussen in, een deken en wat om te knabbelen. Het gebeurt geregeld, dat als ik thuiskom, Romeo in de bench ligt en er uitkomt als ik binnen kom.   
honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo schreef in Dag vriend
Heel veel sterkte in jullie gedachten zal hij steeds blijven :'(
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Dag vriend
Heel veel sterkte ! Hij is voor altijd in je hart. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jarige Bob
Van harte met je prachtige hondenventje !     
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in 20-5-2005 8-6-2019
Heel veel sterkte !
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in HOERA dolcinea 1 jaar!
Van harte !   
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Tanden reinigen dierenarts
Ultrasoon is heel erg veilig. Ik heb liever een ultrasoon reiniging, dan een reiniging onder narcose. Want dat die narcose gevaarlijk kan zijn, vooral voor oudere honden, dat is bekend. Heel wat gevaarlijker dan een ultrasoon reiniging. Ik zou dat artikel wel eens willen lezen, Kees. Er wordt gewoon met een soort van tandenborstel, die kleine trillingen afgeeft, en voor Romeo schijnbaar niet onprettig is, gewerkt. Na een paar keer laat de tandsteen los. In feite lijkt het op een tandpoetsbeurt. Niets meer. Er is geregeld een dierenarts aanwezig, maar in feite is dat totaal niet nodig.  Ik zou het zelf kunnen doen, als ik zo'n apparaat had. Er is geen opleiding voor, maar dat maakt in deze niet uit, omdat ik zie, hoe vakkundig de man te werk gaat. Het is niet zo, dat in een behandeling alle tanden en kiezen behandeld worden. Daarom moet je ook vaker terugkomen. Een oudere Jack Russell van 14 jaar en nog wat maanden, van een baasje dat ik ken, had in de morgen een gebitsreiniging gehad onder narcose bij de dierenarts en in de middag lag het ventje dood op de schoot van de baas. Je leest ergens, dat het gevaarlijk is, Kees, dus houd je je bij de dierenarts. Deze dierenarts bracht het ventje onder narcose, de tanden waren schoon, maar het hondje was dood. Hij had beter een ultrasoon reiniging kunnen adviseren. Ik weet nu hoe e.e.a. werkt en ik ben blij dat ik deze man ontdekt heb. Het is trouwens een stuk goedkoper dan een gebitsreiniging onder narcose, ook niet onbelangrijk.  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Tanden reinigen dierenarts
Romeo wordt morgenmiddag zonder verdoving behandeld. Met ultrasoon. Normaal ben je bij een narcose in 1 keer klaar, maar bij deze behandeling, is het de bedoeling dat je een aantal keer moet terugkomen en soms niet alles in een keer gedaan kan worden. Het kost euro 12,50 per keer. Deze man, werkt in een dierenspeciaalzaak en heeft alle soorten honden als patient, pitbulls, maar ook vlinderhondjes. Ik ben heel tevreden. Vooral omdat het zonder narcose gaat.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jack Russell Terriër met blauwe ogen
Er zijn zoveel misverstanden over hoe een echte JR er uit zou moeten zien. De meeste mensen "kennen" de JR die je overal ziet, dus noemen ze een hond die daarvan afwijkt, geen JR, zoals mijn Romeo. Er zijn mensen, die als ze een JR zien, die huppelt, een veelvoorkomende aandoening bij de Jack Russell, hem of haar een "echte" JR noemen, juist omdat hij huppelt. Dat huppelen is een aandoening, die door doorfokken komt:  Patella Luxatie ! Een hele tijd geleden vertelde een stel met 2 JR's, die ik tegenkwam, dat ze eigenlijk voor 1 JR naar een fokker waren gegaan. In de hoek van de kennel zat toen een totaal witte JR, die schijnbaar afgedankt was en volgens de fokker de komende week, ingeslapen zou worden, omdat totaal witte JR's geen goede JR's zijn en niemand hem daarom zou willen. De man en vrouw waren verbijsterd en vroegen wat de JR kostte, ze konden hem voor niks mee nemen. En ik was diep ontroerd toen ik het ventje voor me zag staan, geadopteerd door het stel en een prachtige JR was geworden, net zo mooi, misschien wel mooier dan de JR die naast hem stond. Helemaal wit en prachtig. Volgens de richtlijnen/maatstaven moet een JR op zijn minst 80% wit zijn met bv. bruin of zwart. Het feit dat de fokker er geen verstand van had, dat hij een mooie JR in huis had, en hem een spuitje wilde laten geven, verbijsterd me nog steeds, als ik het vertel. Zo'n soort verhalen zie ik ook wel eens op hondenpage verschijnen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jack Russell Terriër met blauwe ogen
Wat een mooie pup. Ik heb Romeo en Luca, beide JR's als pup gezien en Luca had bruine en Romeo caramelkleurige ogen. Maar al zou jouw hondje blauwe ogen houden, ik zie absoluut een Jack Russell in hem. De meeste mensen zien in Romeo vaak geen JR, omdat hij ruwharig is. Meestal hoor ik dan : ja, er zit wel iets in van een JR, terwijl Luca altijd als JR werd gezien. Romeo is een JR met stamboom. Luca had geen stamboom. Ik ben een enorme fan van Jack Russells. Ik wens je heel veel geluk en een goede gezondheid toe voor je prachtige hondenventje !!!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Luca, al weer 9 jaar in de hondenhemel.
Wat de datum 3 juni voor mij extra schrijnend maakt en ik deze ook nooit zal vergeten, was dat een paar uur na de dood van Luca, mijn moeder ineens op sterven lag en 2 weken erna overleed. Ik kon toen niet rouwen over mijn ventje, omdat ik meteen diezelfde nacht naast een stervende moeder in het ziekenhuis zat. Dat rouwen over Luca kwam pas later. Ik heb het allebei een plek kunnen geven, gelukkig. Ik denk gelukkig met veel liefde en dankbaarheid terug aan Luca. Maar elke avond als ik naar bed ga en de trap op loop, zie ik de grote canvasfoto van hem, boven aan de trap, net of hij lacht. Ik kan me het moment nog herinneren, toen die foto genomen werd. Dan mis ik hem enorm ! 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Luca, al weer 9 jaar in de hondenhemel.
Wat vliegt de tijd toch ! Luca, Je bent al weer 9 jaar niet meer bij me. Elke dag denk ik aan je, maar vandaag speciaal, omdat het je geboortedag en je sterfdag is. Je blijft in mijn herinnering. Ik zal je nooit vergeten. Rust zacht, mijn hondenventje. :'( :'( :'(
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Met Kleine hond naar losloopgebied
Als je als baasje met een aangelijnde hond gewoon in het park wandelt, zijn er te vaak baasjes die hun hond daar gewoon loslaten. Ze laten het dan aan de baasjes van aangelijnde honden over, om de keuze te maken, het toe te laten, of de eigen hond los te gooien. Ik vind het een ander geval, als je met je hond in een losloopgebied loopt. Dan kun je loslopende honden tegenkomen. Je hebt dan de keuze daar niet te lopen. De aanvaringen die ik meegemaakt en ook gezien heb, waren altijd tussen een loslopende hond en een aangelijnde hond. Er zijn te veel baasjes, die vinden, dat ze het recht hebben, hun hond los te laten in gebieden, waar dat niet is toegestaan en dat de normaalste zaak van de wereld vinden. Meestal zeggen ze dan : hij doet niets, maar ze weten echt niet hoe een vreemde aangelijnde hond reageert. Als er dan een aanvaring plaatsvindt, krijgt meestal de baas van de aangelijnde hond de schuld. Veel baasjes die ik tegenkom, weten bv. ook niet, dat honden die los lopen in een uitrenveld in bv. een park, heel gemakkelijk over de afrastering heen  kunnen springen ! Vooral als ze getriggerd zijn. Dat is nog niet zo lang geleden gebeurd, met 2 Dobermanns, die een kleine hond aanvielen, die aangelijnd met het baasje langkwam. Ik vind dat gewoon asociaal. Dat is ook de reden, dat ik vaak bij een uitrenveld, de ingangspoort in het park dichtmaak, omdat er baasjes zijn, die aan de straatkant de hond binnenlaten en de hond door de poort aan de kant van het park het park inrent en dan een andere hond tegen komt. Romeo is heel sociaal naar andere honden toe, maar ik blijf het heel vervelend vinden, als er weer eens een hond op hem afgestormd komt en ik de keuze moet maken, "dat het wel goed zal gaan". 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bijwerkingen advantix of l4 enting
Romeo had gisteren 2 teken. Die heb ik verwijderd, goed ontsmet en dat nog een paar keer herhaald. Mocht een teek besmet zijn en er verschijnt een rode kring, is er 24 uur de tijd om naar de dierenarts te gaan. Ik ben er trouwens nog steeds van overtuigd, dat middelen zonder deze werkzame stof, nog altijd vergift zijn. Ik zie niet in, waarom je nog steeds meldt, dat ik die woorden helemaal uit zijn verband trok. Ik lees hier op hondenpage, dat iemand zijn of haar hond elke maand een antiteken/vlooienmiddel had gegeven. Het blijft nog steeds puur vergift, een insecticide.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bijwerkingen advantix of l4 enting
Ik schiet niet in de verontwaardiging, Klara, ik geef gewoon mijn mening. En je reactie is geheel ten onrechte, aangezien ik vind dat een hondenbaasje een hond nooit of te nimmer insecticides/landbouwvergiften zou moeten geven, ook als die stof er niet in zit ! Maar ik begrijp absoluut dat het niet eenvoudig is, als je middenin een vlooienplaag zit !  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bijwerkingen advantix of l4 enting
Waarom middelen geven met insecticides/landbouwvergiften, als er ook goede producten zijn zonder deze troep. En dan helemaal maandelijks ! Als Advantix op de lijst van veilige middelen staat, vraag ik me af, wie de testen heeft uitgevoerd. Meestal is het de fabrikant die de testen doet. Niemand maakt mij wijs dat insecticides veilig zijn. Waarom zou je als baasje dit risico lopen ? 
honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo schreef in Engelsecockerspaniel Denver
Beste Jan ik weet hoe het aanvoelt jou lieveling verliezen.28 mei zal het bij mij 9 jaar worden dat mijn cocker er niet meer is.Ik wens jou alvast verder veel sterkte toe.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Balou zeven jaar !!
Van harte !
 

Vrienden van Roxy , Bonky en Daisy

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Rammetjehonden foto van heikehonden foto van Skyhonden foto van Hankehonden foto van Shamilla & Zenahonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Romée & Tacsihonden foto van ***^Noortje^*** honden foto van team Shadowhonden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van Hannie met Beer en Chelseahonden foto van Ina en Borishonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Missyhonden foto van Michellehonden foto van goofie honden foto van kimhonden foto van Chantal_*_Binkyhonden foto van Roosje ,,hond baro...honden foto van Claudia & Tankhonden foto van kelly,Terra&Chicahonden foto van Rooshonden foto van Hannah en Pépéhonden foto van silke & woody honden foto van Rowan

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^