HondenPage baasje Frank

Wat schreven de vrienden van Frank op het forum

honden page profiel MickMick schreef in Allergie
Misschien moet je niet om zaken vragen waar je a geen verstand van en B het antwoord niet wil horen. Pups van een aantal nesten staan in mijn foto’s, kijk gerust  Zal wel niet je smaak zijn verwacht ik zo.   Goed om terug te komen op de huidproblemen, hebben ze beide de tenen een (hoe heet dat ook alweer) afschrapsel gedaan? Sommige hebben last van gisten, veelal helpt het om na het lopen de poten even te spoelen met huppel de hup (sorry mijn geheugen laat me in de steek) thee ( dat zal vast iemand juist kunnen invullen) en daarna goed droog maken.   
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
" Even van het topic af... Tja Mick..... veel gehoorde klacht van dierenartsen, dat fokkers direct ook denken dat ze een gerenomeerde specialistische dierarts/voedingdeskundige zijn " Anouk van Botty tja als men de lijnen kent en zich verdiept daarin en dat dan generatie lang volgt denk ik dat je wel iets kan zeggen.  Dan weet je veelal meer als wat algemene kennis van dieren in het algemeen. Vooral niet de kennis en ervaring mee wegen, dom staren naar een papiertje wat aan de muur hangt, gaat TS niet helpen.  We praten hier over een ALGEMEEN bekend probleem bij blauwe staffords in het bijzonder. Daarvan heb ik er honderden voorbij zien komen in de afgelopen 10 jaar. De oplossing voor de problemen in 99% van de gevallen, heb ik gegeven!  Wat is jouw inhoudelijke bijdrage? Ga naar een dierenarts en leeg je portemonnee, om vervolgens tot oplossing als hierboven te komen?   Nee vooral niet willen luisteren, want ergens heb je gehoord dat bla bla bla bla bla
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
" Mick, heb jij een brok met paard of konijn die daaraan voldoet?  Mag via pb. " ientje Bovenstaande brok is wat Lola krijgt. Moet eerlijk zeggen dat het voor mij even geleden is dat ik naar brokken of vers vlees heb gekeken. Onze penny krijgt deze brok ook en Banzai zit op een hele andere brok met graan.   Staan ze al jaren op en bevalt goed dus dan kijk je niet meer verder.  Banzai wil ook even gedag zeggen:  
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
https://www.petsplace.nl/renske-adult-hondenvoer-m-8717185298260-pps?weight_calc=10574&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwh4-wBhB3EiwAeJsppH7zU0v3hy-tpJSD6z2-A7qdNlj4ltNRgoZtlQQVXgsEDKoVi1H5_hoCV-wQAvD_BwE&gclsrc=aw.dsdit is de brok die Lola krijgt en goed op doet
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
" Graan en kip altijd de boosdoener is, is echt complete onzin. Verzonnen door de versvlees fabrikanten om het aan de man te brengen. Net als brok fabrikanten, klinkt heerlijk "Verse cranberries met 80% wilde hert"   Voordat je ergens een vinger op wijst? Zul je toch echt eerst door de zure appel moeten bijten en dat is geduldig uitsluiten met wat wel en niet.           " Anouk van Botty Hey Anouk, Heb je enige idee tegen wie je dit zegt? Kijk mijn post historie eens na….  Beste TS, Je mag van mij aannemen wat je wil. Ik loop pas +20 jaar rond in Stafford land. Heb ze gefokt, meeste zijn naar het buitenland gegaan en ondanks ik al 5 jaar niets meer heb gefokt, blijven mensen mij bellen. Ben jaren mod geweest op het Staffordforum. De opkomst van blauwe staffords heb ik van dichtbij meegemaakt met alle daarbij horende perikelen. Mijn schoonvader heeft notabene een blauwe inclusief alle gevoeligheden.  Maar Anouk hier weet het beter. Kent het ras van plaatjes en wat ze op wiki leest…. Die heeft echt alle wijsheid in pacht. Is natuur ook voedingsdeskundige, naast dat ze rasdeskundige is. Oh ze heeft ooit gelezen dat de vleesindustrie bla vla bla vla bla….   lang verhaal kort: voor rc geen huidproblemen, na rc wel. Zat op konijn en had geen huidproblemen. Begint het kwartje te vallen?!?  advies van mij: paard/konijn voeren. Geen kip bestandsdelen, geen graan, geen gulten. Helaas dure brok of KVV, maar goed dat bespaar je wel aan dierartskosten en kop zorgen.   met de groeten van Lola
honden page profiel MickMick schreef in Allergie
Sorry alvast,   Maar men wilde tijdens de hype allemaal een blauwe, want dat werd mooi gevonden.   Blauw op blauw op blauw.....   Resultaat zit bij jou nu thuis.     Dat je een blauwe heb met allerlei allergieën, is niet opmerkelijk. Heel erg veel blauwe staffords (zowel Amerikaanse als engelse) hebben deze problemen. Slechte fok, puur voor het geld. Ik kan je helaas meer dan 10 NLse fokkers aanwijzen. Het fijne is echter wel dat er hier onder de stafford eigenaren, best wel wat kennis is nu hierover en dat er veelal met voer aanpassing, heel veel te bereiken valt.  1 van de grootste boosdoeners is graan (+plus alle varianten daarvan) 2 Kip (dus ook vetten en andere kip toevoegingen   Uit eigen hand, we hebben veel succes behaald, door een blauwe SBT op "bijzonder" vlees te zetten. Die ging in 2 weken zo vooruit dat de klachten zo goed als verdwenen waren. 1e 2 weken alleen paard, daarna konijn. Uiteindelijk waren de klachten zo goed als weg en is het contact verwaterd.    Op het staffordforum stond een hele boel hierover, helaas is die uit de lucht. Misschien kan je op FB (waar de groep nog wel leeft) even vragen naar de ervaringen en welk voedingsadvies zij hebben voor je.   las dat je KIVO heb gegeven, daar krijg zelfs mijn Noa (die serieus alles zonder problemen kon eten) last van, vooral tussen de tenen.  De RC die je nu geeft: Samenstelling Ingrediënten: Maïszetmeel, hydrolysaat van veren met een laag molecuulgewicht (bron van L-aminozuren en oligopeptiden), kopraolie, sojaolie, mineralen, plantaardige vezels, cichoreipulp, fructo-oligo-sacchariden, visolie, mono-en diglyceriden van palmitinezuur en stearinezuur veresterd met citroenzuur, dierlijk vet, tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne). Eiwitbron: Hydrolysaat van veren met een laag molecuulgewicht. Bron van koolhydraten: Maïszetmeel. Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 18%, ruw vet 16,5%, ruwe as 6,5%, ruwe celstof 1,7%, essentiële vetzuren (linolzuur) 27,2 gram/kg. Toevoegingsmiddelen (per kg): Vitamine A 36.500 IE, vitamine D3 800 IE, ijzer 42 mg, jodium 3,8 mg, koper 15 mg, mangaan 55 mg, zink 154 mg, selenium 0,26 mg, clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong 8,48 gram, antioxidanten.   Zie rood waarom je huidproblemen hebt. Graan en kip, dubbel bingo!      
honden page profiel MickMick schreef in Amerikaanse Stafford
Gemiddeld worden AST's tussen de 8 en 12 jaar oud. Het stuk van wiki komt niet overeen met wat de rasvereniging geeft. Mijn Noatje is 12,5 geworden.
honden page profiel esther esther schreef in vuurwerkvrije omgeving gezocht voor volgend jaar
" Ja dat had ik al gelezen, maar ik ga naar de Drunense duinen, had wel naar Texel gewild, maar volgend jaar misschien. " yooop Doe maar, gaan we lekker daten!
honden page profiel esther esther schreef in vuurwerkvrije omgeving gezocht voor volgend jaar
" Vroeger gingen we naar Texel, maar huisjes zijn zo duur geworden en ik laat mijn papegaai niet graag te lang alleen, iemand zou haar kunne eten geven maar dat vind ik zielig.   Idioot duur gewoon, maar wij doe het nog steeds elk jaar. Dan zitten we net buiten de Koog, maar ook hier was het nu veel meer vuurwerk dan voorgaande jaren. Viel ons echt tegen. De dagen rond kerst en oud/nieuw zijn gewoon hoogseizoen prijzen, helaas   " to Ik denk dat de Koog ook wel het meest drukke ( onrustige ) dorpje is van Texel wat dat betreft.. Maar de Cocksdorp is ook een mierennest met al die toeristen. Wil je echt rustig zitten dan zou ik voor Oost kiezen. Ik vind het sowieso heel erg meevallen op Texel, het fijne is dat het vuurwerk hier zich meestal beperkt tot oudejaarsavond, tussen 0.00 en 2.00. De dagen ervoor, of nieuwjaarsdag hoor je praktisch niets meer.
honden page profiel esther esther schreef in vuurwerkvrije omgeving gezocht voor volgend jaar
" Nee, in Apeldoorn mag geen vuurwerk afgestoken worden, al een paar jaar niet.    Maar je moet t altijd vragen bij t hotel. Het bos zit er direct achter, daar gaan ze geen vuurwerk afsteken lijkt me. " Kees In Apeldoorn, maar ook in Ugchelen en de rest van de omgeving wordt juist héél veel vuurwerk afgestoken. Al jaren. Beslist geen plek voor een doodsbange hond..
honden page profiel esther esther schreef in Nieuwe hond blijkt zwanger
Wat een verhaal... Misschien dat deze stichting  https://sterkvoordieren.com jouw kan helpen als je haar je schrijnende verhaal vertelt. Wilma is echt een geweldige vrouw en zal alles doen wat binnen haar macht ligt om mensen en vooral  dieren in moeilijke/ onmogelijke situaties te helpen. Mogelijk met geld, maar wellicht ook met hulp van derden en evt hulp bij plaatsing van de pups. Ik zou er een mail aan wagen en haar vragen om advies.   Sterkte met alles!
honden page profiel MickMick schreef in Even m'n frustratie kwijt.
" Fietsen met een hond die zo achter blaadjes aanschiet? Vanuit mijn eigen ervaring zou ik dat toch nooit durven. Laat staan met een hond die dan ook nog eens zo krachtig is, dat lijkt me echt gevaarlijk. Nu, fietsen met de hond, ongeacht of je de hond nu vasthoudt of een hondenfietsbeugel gebruikt, is in België sowieso niet toegestaan, dus voor mij zou dit sowieso geen optie zijn.   Ikzelf heb tal van puzzels, verschillende soorten snuffelmatjes, ik verzin denkspelletjes met broekspijpen, WC-rolletjes enz. Maar of dat er nu voor zorgt dat die opvliegende blaadjes buiten ineens minder interessant worden... da's in ieder geval niet mijn ervaring. Hopelijk werkt het voor de topicstarster wel. " Marie   Dat hangt heel erg van de hond af. Onze Noa (die er niet meer is) ging ook overal achteraan, met favoriet bladjes.... Als ik die naast de fiets had, was ze op mij gericht en konden we alles in tempo voorbij gaan, zonder dat ze erop reageerde. Denk dat mijn AST wel ietsjes krachtiger was als dit hondje.    Elke hond is verschillend, wat bij mij werkt werkt wellicht voor jou hond niet. Maar het is allicht een poging waard, helpt het niet dan schaad het niet. Vaak zijn jonge honden zo druk in hun hoofd dat je ze er ietsjes kalmer mee maakt, hoewel ik er ook een heb die er alleen maar drukker van word (die zet je ermee aan zeg maar). Proberen en je komt er snel achter.
honden page profiel MickMick schreef in Even m'n frustratie kwijt.
Wil je zeker zijn dat het tuig niet stuk getrokken kan worden?: MAG - The Dog Lounge Mijn Staffords, hebben hier jaren in gelopen. Heb ze nu elders op maat laten maken, maar dat is vrij kostbaar.... Vroeger hadden ze ook dragpull tuigen, met dezelfde sluitingen. 2 kids op de slee, hondje met tuig ervoor, en gaan!!    Het klinkt alsof je een jonge hond heb met veel energie. Wellicht slim om voor je gaat lopen wat denkwerk te doen met hem, zodat ie al iets van geestelijke moeheid  heeft voordat je naar buiten gaat. Haalt mogelijk net ff een scherp randje eraf. Zo heb je bv puzzels, sneufelkleden enz. Of als je het aandurft fietsen, want wat is er nu lekkerder dan fijn een stukje op tempo te kunnen lopen ipv traag naast de baas(in) stappen..       
honden page profiel esther esther schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
" Dankjewel Esther.   Het verdriet en gemis zijn vreselijk, ik kan het nog niet geloven dat Diesel er niet meer is   Verder wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties na het overlijden van mijn Diesel. " Diesel   Ik weet precies wat je bedoeld.. Het heeft bij mij ook heel lang geduurd hoor, en nog steeds, 2.5 jaar later heb ik momenten dat er tranen over mijn wangen rollen..en het gemis zó sterk aanwezig is... Ik mag helemaal niet klagen, Lasse is er nog, ik heb er een superlieve hond bij, maar toch mis ik mijn Bamse nog.. Hij had het geweldig gevonden hier op Texel .. xxxx
honden page profiel DieselDiesel schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
Dankjewel Esther.   Het verdriet en gemis zijn vreselijk, ik kan het nog niet geloven dat Diesel er niet meer is   Verder wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties na het overlijden van mijn Diesel.
honden page profiel esther esther schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
" Alaska's Finest, het help zeker wel, en dat maakt het ook makkelijker er iets over te schrijven. Je omgeving denkt vaak, ja, tis goed toch, hij rust, en jij weer verder. " Diesel Och neee.. Mooie lieve Diesel is er niet meer... HP's knappe bink.. Marga toch.., wat een afschuwelijk bericht...ik krijg het er koud van..wat erg.. De pijn die je voelt zal niet te beschrijven zijn, geen enkel woord dekt de lading.... Neem vooral de tijd om te rouwen en verdrietig te zijn...dat is niet met een paar weken "klaar". Diesel was een stukje van jouwzelf...en erom huilen mag altijd..wat een omgeving daar ook van vindt.. Ik wil je heel veel liefs, sterkte en kracht toewensen met het verwerken van je grote verlies.. Dikke knuffel xxxx    
honden page profiel DieselDiesel schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
Alaska's Finest, het help zeker wel, en dat maakt het ook makkelijker er iets over te schrijven. Je omgeving denkt vaak, ja, tis goed toch, hij rust, en jij weer verder.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
Dank jullie wel voor de lieve reacties.   Ik moet er door heen, het is wat het is, iedereen heeft het hier wel eens mee gemaakt en weet hoe is.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
Dank je wel Sylvia. Het doet verschriikkelijk veel pijn.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
Vanmorgen de urn van Diesel wezen halen. Mijn  mooie lieve Diesel terug in een pot, alles wat er van hem over is, een pot as.  waarom voelt dit zo verschrikkelijk.....
honden page profiel DieselDiesel schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
Allemaal bedankt voor de lieve steun.   Ik lig er even helemaal uit, hoofd bonkt en huil nog steeds, ben mijn bed nog niet uitgeweest.   Toen ik tussen de middag gisteren thuis kwam kon Diesel ineens niet meer opstaan, hij bleef het proberen, ik ben bovenop hem gaan liggen, want hij klapte steeds met zijn hoofd op de grond, zijn lange poten vlogen alle kanten op. Kon nog net bij mijn mobiel die ik op de grond had laten vallen, dierenarts gebeld, ze was er met 10 min, Diesel is rustig gegaan.   Zijn longen waren door de bronchitis ook slecht, 10 dagen terug nog foto van zijn longen gemaakt, daar zat nu ook een grote ontsteking. Diesel is 13,5 jaar geworden.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
Dag Diesel.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Dag Diesel, dag lieve vriend.
Vanmiddag is mijn lieve vriend ingeslapen. Ik kan niets meer zeggen, alleen huilen.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Nieuwjaar

honden page profiel DieselDiesel schreef in Kan niet wennen aan pup
" Ik lees eigenlijk vooral een ongewenste hond die enkel maar als hulpmiddel voor een kind is. Sorry, maar een hond heeft ook recht op een leven en liefde  Je kan zelfs de naam niet typen. " Dagmar Helemaal mee eens. Vreselijk voor de hond, ik kan hier geen begrip voor opbrengen. Eigenlijk maar 1 tip, breng pup terug naar fokker...
honden page profiel DieselDiesel schreef in Mijn ergste nachtmerrie
Vreselijk, wat een verdriet. Veel sterkte.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Verhuizen
Je hond loopt je nu natuurlijk ook overal achter na omdat hij denkt dat je weg gaat en hem vergeet.   Straks als alles er is, en ook jullie, zal hij vast een stuk rustiger zijn.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Vuurwerk
Ik zou dat niet doen.   Diesel is 13 en is er nooit bang voor grworden.   Hier gaat iedereen altijd om 12 uur naar buiten, Diesel  krijgt dan een lekker kluifje, en wij zijn buiten, wel gewoon voor de deur. Kijk af en toe door het raam naar binnen, nooit iets aan hand geweest.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Laatste verslag vd winterreis door de Spaanse bergen: Navarra & huiswaarts
Prachtig daar., lekker genieten.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Hoe drinken jullie je koffie…
Diesel vind alleen het koekje bij de koffie lekker   Moet ineens denken aan mij schoonzoon, op zijn werk was de koffiemachine stuk, dus hij was naar huis gegaan om het senseo apparaat te halen. Hij had hem onder zijn arm mee genomen. Komt zijn vader om met hun hond te wandelen, die ziet het halve huis vol koffiedruppels op de vloer.    Met een spuitje opgezogen, ermee naar de dierenarts, hij dacht dat de hond blaasontsteking had.   Dierenarts hangt er een strip in en zegt....ik ruik koffie
 

Vrienden van Frank

honden foto van desireehonden foto van Kenyahonden foto van louisehonden foto van moniquehonden foto van Dieselhonden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skyehonden foto van monique honden foto van *Boots*Rip* honden foto van Trotsuh Eigenaar Van Kyrahonden foto van hondenvriendjehonden foto van Lizzie en Sterrehonden foto van gerardhonden foto van mario honden foto van jan & tysonhonden foto van nouschka & Devilhonden foto van chaitanhonden foto van Leslie & Ziggyhonden foto van annemariehonden foto van nick brouwershonden foto van Doberkikihonden foto van Cinderella - Dusty & Ziva honden foto van esther honden foto van Thea & het viertalhonden foto van sam honden foto van de redderhonden foto van Noella en Igorhonden foto van Marianhonden foto van Claudia & Laykahonden foto van Patje en Tibohonden foto van Ben en Bryanhonden foto van Suzanhonden foto van Sab.honden foto van Krientje & Billiehonden foto van moniekhonden foto van MBXhonden foto van J&Jhonden foto van gojahonden foto van xavier,susan en onze dangerhonden foto van Lady & de (ex-)Vagebond honden foto van mooshonden foto van Mickhonden foto van Bert, Brigitte & Dangerhonden foto van Suzan honden foto van Lisanne baasje van Bram en Renzohonden foto van Dangerhonden foto van  Valérie, Milo en Noahonden foto van Jolien * Lexi en Lionelhonden foto van Amstaffhonden foto van Nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^