HondenPage baasje mich en mn husky's

Wat schreven de vrienden van mich en mn husky's op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Grommen
Bekijk het eens in een groter geheel. Wat gaat eraan vooraf, hoe is de stemming van de hond.  Er kunnen verschillende dingen spelen: verveling, frustratie, opstandigheid, te hoog in opwinding zitten, enz. Zo gaan sommige pups heel erg grommen en happen na een (wild) spelletje. Anderen als er teveel drukte om hen heen is, of omdat er te veel focus van hen gevraagd wordt (training, commando's). Voor weer anderen is het vooral als ze te weinig uitdaging krijgen, hun dag te saai is,...   Kortom: kijk dus naar de behoeften van je pup, waar voelt ie zich goed bij, wat maakt hem ontspannen, wat geeft hem voldoening. En hou daar rekening mee.  Bijvoorbeeld: als wilde spelletjes hem te veel opwinden, hou het dan rustiger, speel op een andere manier, of hou het kort.  Zo ben je dit gedrag voor. Want het is niet meer dan communicatie: de hond die jou laat blijken hoe hij zich voelt. En hoe hij zich voelt, dat kan je dus zelf beïnvloeden. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Markeren als een reu: meer teefjes die dit doen?
Zeker! Hier een hond die veel wil communiceren via haar plas. Thuis houdt ze heel lang op, zodat ze een goeie voorraad heeft om op de wandeling haar zegje te doen (want stel je voor dat je nog wat te vertellen hebt en je plas is op, drama! ) Ze heft haar achterpoot ook op om bovenop boomstronken te kunnen plassen en mikt speciaal in trechtervormige paddestoelen zodat er een vijvertje achterblijft. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond aaien
Als ik met hem buiten loop en iemand wil hem aaien, schrikt hij daarvan en schiet hij achteruit, wel om vervolgens weer dichterbij te komen om te snuffelen etc. Maar daarna schiet hij weer achteruit zodra een hand richting zijn kop komt.    Hij is niet echt bang want hij blijft wil niet echt weglopen, maar hij schrikt dus blijkbaar van een (onbekende) hand die zijn richting op komt.  Danielle Er is een verschil tussen angstig zijn/schrik hebben en iets niet prettig vinden. Je hond hoeft geen schrik te hebben van mensen om toch die aanraking op zijn hoofd niet fijn te vinden. Hij vindt de mensen dus misschien best ok, maar deinst terug van hun aanraking, die wil hij vermijden. Dat is z'n goed recht, vind ik zelf. Aanraken op het hoofd als begroeting is sowieso al vreemd voor een hond. Als een mens een hond op een beleefde manier wil begroeten, dan biedt ie gewoon zijn handpalm aan, naast zijn lichaam. Zo kan de hond eerst snuffelen aan die hand, maar nooit zomaar zonder introductie meteen boven op de kop aanraken. En eenmaal de hond eerst gesnuffeld heeft, merk je vanzelf wel of de hond een aai wenst of niet.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Happen tijdens spelen met andere honden
Toen hebben ze minuten lang zo staan worstelen, afgewisseld met af en toe eens achter elkaar rennen. Zo spelen ze nu eenmaal graag. Hij doet het nekbijten altijd met open bek inderdaad. Ik snap dat dit soort spelen heel erg normaal is bij dit ras. Maar het is volgens mij 'onbeleefd' om zomaar op andere honden af te stormen en daarna meteen te beginnen happen, meestal hebben ze nog maar nauwelijks kennis gemaakt/gesnuffeld of hij begint er al mee. " Laura Willems   Bedoel je zoiets?   Op zich is dit soort nekworstelen een hele 'normale' manier van spelen, en is er niets mis mee. Op voorwaarde natuurlijk dat beide honden het een leuk spel vinden. Dat je hond vol enthousiasme op vreemde honden afstormt en meteen in de nek gaat hangen, dat is voor de tegenpartij natuurlijk niet prettig. Omdat er geen kennismaking aan vooraf is gegaan, het gaat veel te bruusk. Dus in wezen is niet zozeer zijn manier van spelen maar zijn manier van begroeten 'onbeleefd'.    Probeer dus te managen. Lijn je hond tijdig aan en vraag eerst aan de andere hondeneigenaar of het goed is dat de honden samen spelen. Laat je hond niet te woest op de andere hond afstormen, wacht even af tot ie kalmeert (bijvoorbeeld eerst een kort babbeltje slaan met de andere eigenaar) en maak dan de lijn pas los. Zo hebben de honden meer tijd om elkaar in te schatten en is de grootste opwinding al wat voorbij.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Happen tijdens spelen met andere honden
Honden(rassen) kunnen op heel uiteenlopende manieren spelen. Wat voor de ene leuk en lollig is, ervaart de andere als onprettig of opdringerig.  Er zijn ook verschillende vormen van nekbijten: zo heb je bijvoorbeeld het grauwende worstelen met volle bek, maar ook het vinnige nippen, wat iets heel anders is. Check altijd eerst met de andere hondeneigenaar, en laat je hond alleen spelen met honden die zijn manier van spelen begrijpen en zich tijdens het spel prettig voelen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eenkennig border collie
Kan dit eenkennig zijn? Wat houd eenkennig precies in eigenlijk? En kan dit een fase zijn?  Lysterious Dat kan zeker een fase zijn. Het kan ook zijn dat ze een betere 'klik' heeft met je vriend en hem dus ziet als Vriend Nr.1. Ik herinner me je vorige topic nog, wat eigenlijk over hetzelfde ging. Heb je ondertussen iets proberen veranderen?    Je zou de rollen met je vriend es kunnen omdraaien om te zien wat er dan gebeurt: jij die van huis weggaat, jij die als 2e opstaat,... En bekijken of de hond dan ook zo op jou gaat wachten. Zo weet je alvast of het specifiek over je vriend gaat, of eerder over de 2e persoon die nog ontbreekt in het gezin. Als het specifiek over je vriend gaat, bekijk dan es wat de verschillen zijn in jouw en zijn houding t.o.v. de hond. Misschien zie je dingen die je kan aanpassen, uitproberen, bijsturen,... zodat ook jouw band met de hond intenser wordt.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Tips voor 2 vrije weken met onze pup!
Hij is gelukkig niet wagenziek en vindt autorijden leuk, dus mooie gebieden kunnen we wel opzoeken " Ashley Margey Niks dan voordelen, om de vrijheid van de natuur niet enkel in te vullen door wandelen, maar er een echte 'beleving' van te maken. Daar hoort dus ook rust bij. Samenzijn. Rondkijken, luisteren, ruiken. Ontspannen. Mijmeren. Slapen. En al es een keertje wat actie, natuurlijk  Samen op pad en die nieuwe wereld ontdekken.   Het is een hele mooie en fijne manier om een stevige vertrouwensband met je pup op te bouwen. Heel veel plezier gewenst!  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Tips voor 2 vrije weken met onze pup!
Het is niet omdat je nog geen superlange wandelingen kan maken, dat je niet volop de natuur zou kunnen opzoeken. Met een pup is dat trouwens gewéldig, een uitgestrekt natuurgebied kiezen waar het niet druk is, en dan: - samen op verkenning gaan, tussen de bladeren scharrelen, muizeholletjes zoeken, verstoppertje spelen - picknicken in het gras, of aan de waterkant, naar de wereld kijken - samen een dutje doen, lekker luieren - foto's nemen () - in riviertje spelen en spetteren - kennis maken met verschillende terreinen: zompige veengrond, mul zand, hoog gras, hellingen, rotsen, steentjes, bosgrond,...   Er is zoveel leuks te beleven, ga mee in de wereld van een jonge hond, héérlijk!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Leven met een herplaatser // welkom Bodhi!
Wat een mooie hond! Een veilige terugreis gewenst! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
Dan even kijken wat hij gaat doen, loopt hij achter mij (+ het balletje) aan of gaat hij toch liggen? Dat moet ik volgende week hem vertellen. Ben benieuwd  " Danielle Ja, benieuwd wat hij het interessants vindt: de bal of de hond  Succes!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Overstap van brokken, supplementen nodig?
Ik denk dat het nuttig is om eerst te weten waar je hond niet tegen kan. Dan weet je welke voedingsstoffen je moet vermijden. Bij een gezonde hond zou ik zeggen: die hygienische omstandigheden maken niet zoveel uit, een hondenmaag kan wel wat hebben. Maar ik weet niet wat er bij jouw hond speelt, natuurlijk, waarom ie problemen krijgt van bepaalde voeding. Als je zelf z'n potje kookt: voeg dan niet alleen vlees toe, maar ook al es organen (hart, nieren, long...)
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
En heef de trainer je ook goeie tips kunnen geven om je hond te laten meelopen? Want dat wou je graag bereiken, dacht ik, dat je hem uit die positie kan halen zodat je niet steeds moet staan wachten?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
Suzanne, weet je wat ik me nu opeens afvraag? Waarom jij eigenlijk niet voor een poolhond gekozen hebt? Die doen niks liever dan in discussie gaan met hun mens.    Hahahahaaaaaa! Grapje, hoor! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Ik moet eerlijk bekennen dat ik opzoek was naar een ras dat van nature redelijk gehoorzaam, erg actief, aanhankelijk, lief en sociaal is. Toen kwamen wij bij de zwitserse witte herder uit. Daar zijn we lang naar opzoek geweest, tot ik het nestje van onze pup tegen kwam. We waren verkocht eigenlijk en hebben meteen research gedaan naar de husky en toen de knoop doorgehakt. Maar wat een pit zit er in deze kruising inderdaad! Omdat het onze eerste eigen pup is merk ik wel dat ik de opvoeding een beetje heb onderschat. Ik heb t voor hem over hoor, maar wat een tijd en energie het kost had ik niet van te voren kunnen bedenken.. daar kom je gaande weg pas achter haha! En wat een eigenwijs karakter heeft die husky zeg, als je nee zegt probeert hij het alleen nog maar harder hahaha! Ashley Margey Naar mijn mening kan het zeker helpen om je bewust te zijn van rastypische eigenschappen bij de opvoeding. Bij een kruising is dat soms wat moeilijker, omdat er kenmerken van het ene ras nadrukkelijker kunnen doorwegen dan eigenschappen van het andere ras, het is zelden een evenwichtige 50-50 verdeling.  En naargelang ze uitgroeien tot volwassen individuen, kan er nog heel wat veranderen. Zwitserse herders zijn vaak gevoelige honden, Huskies kunnen dan weer zeer expressief zijn in het uiten van hun emoties. Dan trekken ze alle registers open om je te tonen hoe ze zich voelen. Tel die twee eigenschappen op en het kan wel es overweldigend overkomen. Maar in wezen is het dus niks meer dan een hond die jou laat weten hoe hij zich voelt. Je kan het dus ook als iets positiefs zien: hij maakt jou wat duidelijk, hij communiceert (vaak op niet mis te verstane manier, hahaha). Dus dan kan je er ook wat mee.    Alvast veel plezier gewenst met de kleine boef, en stel gewoon je vragen op het forum als je die hebt. Je filtert er zelf dan wel uit wat voor jullie van toepassing is. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond durft niet binnen komen
Maar ik hoop dat er misschien toch nog mensen tips hebben hiervoor zodat ze gewoon lekker binnen en buiten kan, dingen waar ik misschien nog niet aan gedacht heb. " Erika & Jetta Hier hebben ze bij regenweer ook slijkevoeten als ze uit de tuin komen. Ik heb achteraan een veranda (serre voor de nederlanders ), waar ik enkele grote handdoeken op de vloer uitspreid. Ze lopen over die handdoeken naar binnen en zo is het ergste vuil er vanzelf al af tegen dat ze in de keuken komen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Het is overigens wel lastig dat je langs alle kanten verschillende dingen hoort van hoe je een pup hoort op te voeden of te behandelen.  Ashley Margey Dat kan zeker verwarrend overkomen, vooral als je zelf nog zoekende bent of soms wat onzeker en het erg graag 'juist' wil doen. Maar dat is het hele punt: het is pas 'juist' als het voor jullie (hond & mens) goed werkt.    De tips die er worden gegeven zijn ook niet meer dan tips. Vaak gebaseerd op eigen ervaringen. En ik kan je zeggen: hoe meer je zelf met dingen heb geworsteld, tegen muren bent gebotst en oplossingen hebt gezocht, hoe meer ervaring je opbouwt, hahaha. Ga er dus niet vanuit dat het bij mensen die tips geven allemaal perfect of makkelijk liep. Als ik voor mezelf spreek: voor m'n huidige honden heb ik 3 jachthonden gehad, daar had ik niet zo'n stel mee. Had ik op dat moment op het forum gezeten, had ik niet veel tips gehad om te delen. Maar nu ik deze twee duivelse draken heb opgevoed, is er een flink stapeltje van praktische ervaringen gegroeid, whahaha.     Laat het dus los dat je ergens aan moét beantwoorden. Bekijk voor jullie zelf wat jullie wensen, en vervolgens wat er bij je eigen hond werkt en wat niet. Neem ruim je tijd. Wat die heb je. Wat vandaag niet is, komt morgen wel goed. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Aaaaaaagh! Wat een moppie! Om op te eten! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Wij hebben het beste met onze pup voor, dus niks is kwade wil! Gaat goed komen, bedankt! " Ashley Margey Zeker komt alles goed.  En geef jezelf ook wat ademruimte. Vaak willen mensen het té goed doen, waardoor ze onbewust te veel druk gaan zetten en stress creëren, terwijl dit helemaal niet hoeft. Opvoeden is een organisch iets: het groeit, het struikelt, het botst, het herpakt zich... Niet alleen de pup legt een hele weg af, ook jullie zelf. Da's het mooie van samenleven, het is geen eenrichtingsverkeer.  Veel plezier met de kleine knuffie. Uiteraard willen we nu heel graag fotootjes zien... 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Onze dagindeling is gestructureerd. We staan elke ochtend vroeg op om kort even met hem naar buiten te gaan, max 10 min. is ons verteld.  Koda gaat zelf continu over zijn grenzen heen, hij moet dus echt in de bench om rust te hebben en hij vindt de bench ook een fijne plek dus dit is geen probleem. We proberen er echt voor te zorgen dat hij +/- 20 uur slaapt.  Ashley Margey Tip 1: weg met de schema's!  Kijk naar de behoeften van de hond zelf. De ene pup slaapt veel, de andere helemaal niet. Er is niet zoiets als verplicht aantal uren slapen dat je moet behalen. Voor je de hond in huis haalde, zat de moederhond ook niet op een uurwerk te kijken hoelang haar pups sliepen of moest ze dit ook niet afdwingen door hen in een bench te steken. Hoe meer je de pup in een keurslijf wil stoppen, hoe baldadiger ie zal worden. Zeker de Husky-kant, haha.  Wil dat zeggen dat er geen regels mogen zijn? Natuurlijk wel. Maar alles op zijn tijd, en altijd met oog op de behoeften van de hond zelf. Dus neem eerst de tijd om elkaar beter te leren kennen. Alles vertrekt vanuit een goeie vertrouwensbasis. Kijk bij 'problemen' altijd naar het groter geheel. Bijvoorbeeld het happen en bijten: wat gaat eraan vooraf (opwindend spelletje? verveling? drukte?), hoe voelt de pup zich (gefrusteerd?, verveeld?, onrustig?). En van daaruit ga je denken wat je zelf kan veranderen (bijvoorbeeld korter spelletje, minder drukte, andere bezigheid),...   Veel lezen en info inwinnen, dat is prima, maar maak er geen vaststaande wetten van, niks staat in steen gebeiteld. Je zal gaandeweg merken: je beste leermeester is de hond zelf.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hersenwerk voor honden
In het kader van mijn opleiding tot hondeninstructeur, moet ik een presentatie brengen omtrent hersenwerk voor honden. Vicky & Toby Misschien al een leuk uitgangspunt om te vertrekken van de verschillende ideeën achter 'hersenwerk'. Voor de ene betekent het dat de hond vanuit zichzelf leert 'out of the box' te denken en dus zelf oplossingen moet zoeken voor een probleem, zonder menselijke inmenging of sturing. Voor de ander is het meer een aanleren van trukjes, waarbij er spelregels (opgesteld door de mens) gevolgd moeten worden en het dus niét de bedoeling is dat de hond deze zelf verzint maar de hond een leiddraad volgt. Ik las hierover ooit es wat, hoe bij de eerste benadering (de vrijheid om uit zichzelf oplossingen te zoeken) delen van de hersenschors worden gestimuleerd en zich ontwikkelen, terwijl dit bij de tweede benadering (de uitgestippelde spelregels volgen) niet het geval is. Maar waar heb ik dat ook al weer gelezen... oeps!  Enfin, moest het je interesseren, is er vast wel meer info over te vinden als je er specifiek op gaat zoeken...    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Het is juist vanuit mijn praktijk ervaring dat ik reageer. Het mooie is, dat het theoretisch te verklaren is. Zo komt het uiteindelijk samen " Suzanne en Luca Als er vanuit praktijkervaring wordt gereageerd, dan is het toch helemaal niet verwonderlijk dat een ander vanuit zijn/haar praktijkervaring het niet volgens die theorie kan verklaren? Waar bij de ene hond/situatie praktijk en theorie samenkomen, staan die bij een ander haaks op elkaar. Dat is toch niet erg? Dat maakt je eigen beleving er toch niet minder op?   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Castreren? Ja of nee?
Maar normaliter zou ik hier zeker niet in meegaan en ik denk als ik er nu voor had gestaan, dat ik toch eerst de test had gedaan i.p.v. dubbel enten.   Bulleke Ja, zo hebben wij het hier gedaan. Omdat we veel reizen en er landen zijn die deze titerbepaling als invoereis stellen, hebben we de antilichamen laten testen in een erkend labo. Dat krijg je meteen een officieel document dat de rest van hun leven geldig is, zolang je in het vaccinatie-schema blijft. In België is dat gelukkig niet zo duur, kostte zo'n 50 euro. En is dus eenmalig.  Beide pups hadden meteen genoeg antistoffen, dus er hoefde niks dubbel ingeënt te worden. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Castreren? Ja of nee?
" Jawel, maar onze dierenarts herhaalt dit als ze ongeveer een halfjaar oud zijn... tijdens hun eerste jaar zou dit soms niet goed genoeg werken. Dat was althans zijn uitleg " BaasjeThor Hm, dat vind ik wel wat bedenkelijk. Omdat in een uitzonderlijk geval een inenting niet aanslaat, gaat ie standaard dan maar alle honden extra vaccineren?  Ik ben geen antivaxxer, en ik hou m'n honden zeker aan hun rabies-schema, maar nodeloos overvaccineren ben ik geen voorstander van. Als je zelf wil weten of je hond antilichamen heeft aangemaakt (dus of de vaccinatie werkt), kan je ook gewoon een bloedtest laten doen en dan weet je het meteen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
Als het duidelijk is, wat ik probeer te zeggen, waarom krijg ik dan steeds reacties terug eroverheen met vooral die diepe boodschap, dat ik het uit de boekjes heb en geen praktijk ervaring heb en dus dat het onzin is wat ik beweer?  Suzanne en Luca Misschien voel je reacties wat sneller verwijtend aan, vanwege eerdere ervaringen in andere topics? Maar ik lees in deze discussie niks geks... Theorie en praktijk zijn wel vaker verschillend, ik denk dat iedereen dit al wel es ondervonden heeft. Dat maakt theorie niet tot 'onzin' an sich, maar het kan wel totaal niet stroken met de praktijk en dus in praktijk 'zinloos' zijn, als in: je hebt er niets aan, het is niet toepasselijk.  En tenslotte gaat het bij de meeste topics niet over een theoretisch vraagstuk, maar over de praktijk, waarin een vraag wordt gesteld over het gedrag van een individu in een specifieke situatie.   Dus vanuit dat praktische standpunt, kunnen theorieën stompzinnig zijn, tuurlijk, waarom niet? Da's niet erg, toch?    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Castreren? Ja of nee?
Morgen gaan we naar de dierenarts, controle en herhaling rabies. Hoe staan jullie tegenover castratie? Voor en nadelen? Ik weet dat de dierenarts dit morgen waarschijnlijk wil bespreken, maar ik heb zelf geen idee hoe ik er tegenover sta eigenlijk.  BaasjeThor Als je DA dit wil bespreken, kan je hem ook gewoon vragen wat zijn argumenten dan zijn, en zeggen dat je erover zal nadenken.  Ik zou sowieso wachten tot de hond volwassen is en dan bekijken of castratie ergens voor nodig is, of helemaal niet.   Los daarvan: herhaling van de rabiesvaccinatie op 7 maanden? Dat is toch volstrekt overbodig? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Border Collie pup (over/onderprikkeld?)
Dus de hond wordt steeds in de bench gezet om te slapen? Als ik alle benchuren optel die je aangeeft, zit de hond 17u of zo in de bench? Mijn tip: stop met dit overmatig benchgebruik, want zo creëer je zelf die opdeling van bench = slaap, uit de bench = activiteit, en zorg je er zelf voor dat de hond nooit rust pakt zonder bench.   Je wandelingen zijn ook erg kort voor een actieve hond van bijna 6 maanden. Je mag gerust een stevige wandeling van een uur maken, waarin je niet alleen wandelt, maar ook echt invulling geeft aan jullie tijd samen. En eenmaal thuis doe je dan een aantal uren niets met de hond en geef je hem de kans om zelf tot rust te komen.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Leven met een herplaatser // welkom Bodhi!
Misschien staat het er wat heftiger dan het daadwerkelijk is. Britt & Maui Ja, geschreven woord is natuurlijk nooit hetzelfde als de echte situatie, en we lezen hier alleen maar een beetje tekst, natuurlijk. Maar het komt allemaal nogal haastig over. Nu een weekje vakantie, lange rit, dus dan maar meteen de hond ophalen want straks past het niet meer.   Ik snap best dat het in 't echt niet zal zijn zoals het leest, hoor... Dus vat het niet meteen als persoonlijke kritiek op. Maar eerder als een tip: probeer een momentje afstand te nemen en voor jezelf na te gaan of je dit een goeie manier vindt om een (extra) hond in je leven te halen. Zou je het zelf aan anderen aanraden om het op deze manier te doen? Want wat houdt het voor die hond in, om zo snel op proef te worden geplaatst? Is alle stress voor hem in verhouding met de risico's van te overhaast te gaan en geen goeie match te worden?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Leven met een herplaatser // welkom Bodhi!
Persoonlijk zou ik het niet op deze manier doen. Ik zou eerst zonder je eigen hond gaan kennismaken.  Zodat je de hond eerst zelf kan observeren in zijn huis, met zijn familie, daarna een wandeling maken. Veel vragen stellen, goed observeren, je tijd nemen. Als dat allemaal goed meevalt, zou ik een tweede afspraak plannen, ditmaal met je eigen hond erbij, op neutraal terrein.  En pas aan een proefperiode beginnen als je denkt dat het goed zal zitten.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Haha, wat liggen ze daar al lekker!  Nu jij er nog bij, en hup! Wegwezen! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in innerlijke klok?
" Inderdaad dus zelf makkelijke "niet klokkijkende" honden gekweekt  Eigenlijk wat Alaska's Finest ook al zei. Bulleke Inderdaad. Is hetzelfde mechanisme. Het moment van een waarneming, een gebeurtenis, een belang, enz. koppelen aan de eigen basisklok in de hersenen. Eenmaal die link gelegd, gaan ze vanuit hun basisklok al reageren. Alsof ze markers hebben gezet op hun bioritme en zo bijvoorbeeld weten: Aha! Etenstijd! Zonder dat er in de omgeving nog een aanzet of trigger nodig is. Ze hebben de tijd 'gemarkeerd'. Voor zover ik weet hebben alle zoogdieren deze biologische eigenschap, dus niet alleen honden kunnen dit.  Dus hoe minder vaste structuren, patronen, e.d. er zijn, hoe minder links er worden gelegd met de tijd.     
 

Vrienden van mich en mn husky's

honden foto van Joyce van Suka en Aikohonden foto van Marianne van Versendaalhonden foto van Shamilla & Zenahonden foto van corrie koopmanhonden foto van hans masthonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Yvette & Lectorhonden foto van Alaska's Finest!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^