HondenPage baasje Wil & the doggies

Wat schreven de vrienden van Wil & the doggies op het forum

honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Hond is aanhankelijk geworden
" Bij het ouder worden worden honden als er lichte kwaaltjes bij komen wat aanhankelijker, wat minder zicht krijgend, ze worden wat onzeker...geef de aandacht die ze opzoekt bij je, dat ze bij je mag in de slaapkamer, top van je..zo voelt ze de aanwezigheid van je, als je hond nog lekker meewandeld, goed eet zou ik me niet al te veel zorgen maken. "Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .  Dankjewel :) ze eet inderdaad heel goed en wandelt goed mee..
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Hond is aanhankelijk geworden
" Vind je het erg dat ze aanhankelijker geworden is, of is het gewoon iets wat je niet had verwacht? Het is niet vreemd dat honden meer steun en gezelschap zoeken als ze ouderdomskwaaltjes krijgen. Ze voelen dat ze niet meer diezelfde hond zijn die ze vroeger waren, het is aanpassen, ze verliezen bepaalde zekerheden (zoals hun kracht, energie, hun zicht,...) En dus zoeken ze meer toenadering bij diegene die hen koestert en op wie ze kunnen vertrouwen.    Ben je toch ongerust, dan kan een medische check up nooit kwaad. Voor de hond, of voor jezelf.    "Alaska's Finest!  Ik vind het niet erg, maar ik ben vooral bezorgd :D ik lees dat het normaal is, dus ben nu een beetje gerust gesteld.
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Hond is aanhankelijk geworden
Ik weet niet of jullie mij kunnen helpen en of het nodig is om deze vraag te stellen.. maar voor de veiligheid doe ik het toch :p Mijn dalmatiër is altijd een hond geweest die goed was op zichzelf, ze ging gemakkelijk na ons avondeten uit zichzelf in haar nest liggen, waar ze alleen was.. en kwam dan als je ze riep soms maar tegen haar zin eruit om geaaid te worden (zijnoot; ze werd ook graag geaaid, maar vooral wanneer zij het wou.. zo'n beetje als een kat denk ik). Ze ging na het eten in haar nest liggen en sliep dan tot 's morgens, stond alleen op voor haar eten en om uitgelaten te worden vlak voor wij gingen slapen.. Jolie is 11 jaar geworden in september.. rond die periode is het begonnen.. Plots kwam ze elke avond mee naar onze slaapkamer om bij ons te slapen, geen probleem, maar in het midden van de nacht stond ze dan weer op om in haar nest te gaan liggen en even later weer om terug bij ons te komen liggen. Aangezien we houten vloeren hebben horen we dat allemaal en dat hield ons wakker. Als ik de deur dicht deed hoorde ik ze nog en bleef ze voor de deur staan, dus dat hielp niet. Ik heb dan haar nest naast ons bed gelegd, zo horen we ze niet trippelen (tapijtje ertussen) en sinds kort moet ze daar gewoon in slapen, want het sliep niet zo goed met een hond erbij en we hebben onze nachtrust natuurlijk ook nodig. Sinds eergisteren komt ze ook 's avonds als we tv aan het kijken zijn erbij liggen. Bijgevolg begin ik te vinden dat ze extra aanhankelijk geworden is en ik weet niet of dat iets wil zeggen. Ik ben een maand geleden bij de dierenarts geweest voor een bolletje aan haar borst (bleek een "calcificatie" te zijn, dus niet zo erg, ik moest het wel in het oog houden) en toen hebben ze hartruis ontdekt. Daarnaast heeft ze ook al enige tijd het begin van katarakt, maar dit zou normaal zijn voor oudere honden en zou ook heel traag evoluëren. Ik heb toen opgehaald dat ze zo aanhankelijk deed, maar de dierenarts maakte er niets van. "Kon zijn dat ze zich wat onzeker voelde nu ze katarakt aan het krijgen is en misschien ook met die hartruis". Nu het lijkt te verergeren weet ik niet écht wat doen. Ik heb het al eens gegoogled, daar staat dat het kan dat ze ziek is (maar ze heeft verder geen symptomen en kan nog goed mee wandelen enzo) of dat ze merkt dat ik ziek ben (ik heb ook geen symptomen en ben ok). Moet ik nu terug naar de dierenarts, of moet ik mezelf eens helemaal laten checken? Of moet ik misschien niets doen? Misschien ben ik van een mug een olifant aan het maken.. maar ik heb enkel ervaring met haar op de gezegende leeftijd van 11 jaar en ik weet dus niet of ik me zorgen moet maken of niet. Haar grootmoeder is 18 jaar geworden, de andere grootmoeder leefde nog toen ik haar ben gaan halen en die was 14 jaar op die moment, dit ter info. Bedankt voor alle tips en advies :)
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Glaucoom; opereren of niet
Dankjewel iedereen voor jullie input; gelukkig is het niet aan mij om de beslissing te maken.. mijn mama heeft idd de financiën en vindt dat de hond het aan kan (dat is waar ik m’n twijfels over had omdat hij zwaarlijvig is en minder van het leven lijkt te genieten dan mijn honden; maar ik kan mij vergissen natuurlijk, mss ben ik beïnvloed door m’n grootmoeder en nonkel die beiden al maanden zeggen dat hij “op” is, zelfs voordat dit nieuws gekend was..). Het zijn ook z’n twee ogen die eruit zouden moeten.. hij is volgens ons nu al enkele jaren volledig blind, het is vooral de impact van de operatie waar ik het moeilijk mee heb/had. Maar jullie input heeft me wel al wat gerust gesteld. Dankjewel ????????
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Glaucoom; opereren of niet
Het gaat over de hond van mijn mama en het is niet aan mij om te beslissen, maar ik weet niet of ik juist ben in mijn manier van denken.. Samenvatting: de hond (Amerikaanse cocker) van mijn mama is nu 10 jaar. Op z’n twee jaar heeft ze hem laten opereren aan z’n ogen, hij had cataract en omdat hij zo jong was heeft m’n mama dat toch maar gedaan. Ik snap dit, helaas is de operatie vermoedelijk nooit goed gelukt, want binnen de twee jaar kreeg hij zo’n “wolkjes” in z’n ogen en begon hij terug blind te worden. Hij heeft ook al die jaren druppels gekregen in z’n ogen en had Wss vaak jeuk, aangezien hij vaak z’n ogen overal aan wrijft.. Nu is hij 10, al jaren net iets te dik (ik denk dat ons mama teveel snoepjes geeft), hij schaffelt verder maar is eigenlijk echt een oude hond in zijn manier van doen (dag en nacht verschil met mijn hond die 1 jaar ouder is en veel jonger lijkt). Nu is de druk in z’n ogen te groot en de honden-oogarts waar hij jaarlijks op controle gaat heeft gezegd dat de druk zo groot is dat z’n ogen dat op een gegeven moment niet meer aan gaan kunnen dus dat ze ze beter preventief kunnen verwijderen en vervangen door siliconen inspuitingen ofzoiets. Eerst moet de dierenarts hem wel nog onderzoeken om te zien of hij de operatie aan kan. Ik heb aan ons mama gezegd dat ik dat eigenlijk niet echt kunnen vind, dat ze het idd met de beste bedoeling wil doen, maar dat het rekken van het leven van een hond op deze manier eigenlijk meer kwaad doet dan goed. Er is geen garantie dat de hond gelukkiger zal zijn na de operatie, geen garantie dat hij nog jaren te leven heeft. Dus waarom hem dat allemaal aan doen, wanneer is het rekken om te rekken.. Ik ben er nu over aan het piekeren en vroeg me af hoe andere mensen hierover dachten? Misschien was ik te hard voor haar en ben ik mis.. Wat zouden jullie doen in zo’n situatie?
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Ervaringen hond met tumor
" Als je echt om je huisdier geeft ligt schuldgevoel altijd op de loer.  Het is een valstrik die je verhindert om achteraf blij te zijn over de tijd de je samen hadt.  Je vriend deed wat hij het beste vond voor zijn hond en dat deed hij niet zomaar.  Hij voelde wat hij wel of niet moest doen.  Ik wens van harte dat hij achteraf niet gaat twijfelen en zich gelukkig voelt over de tijd die ze samen hadden.  Hoe lang iets duurt is minder belangrijk, want er komt toch ooit een einde aan.  Hoe rijk zo'n tijd samen je maakt is het belangrijkst. Verdriet om het gemis hebben is niet meer dan normaal.  Je kunt enkel missen omdat het goed was.  Geef je vriend die tijd en steun hem in zijn beslissingen over zijn maatje.   Sterkte "*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†  dankjewel, hier heb ik heel veel aan.. ik vrees dat het niet lang meer gaat duren :/ mijn vriend spreekt nog of 3-6 maanden.. ik denk 1-2 weken :'( het gaat moeilijk zijn om er voor hem te zijn, over iets waar ik het zelf ook moeilijk mee heb, maar waarbij ik absoluut achter hem sta..
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Ervaringen hond met tumor
"  Zeker altijd als ik besluit dat het genoeg is geweest is mijn man daar helemaal mee eens,hij kan die beslissing nooit nemen. Aan mij dus die ondankbare taak,   heb alles geregeld afspraak gemaakt met de dierenarts die thuis komt, en dan begint hij te twijfelen....gek word ik daarvan,ik wil steun. Gelukkig steunde mijn dierenarts mij 100%.   Wat hij ook beslist steun hem, zaai geen twijfel in zijn hart. We voelen ons al schuldig genoeg om ons maatje te laten inslapen. "Monique  en dat is exact de reden waarom ik niet direct durf te beginnen over die inspuitingen waar ik nu pas over hoor... hij heeft de keuze lang geleden gemaakt, ik wil niet dat hij nu een schuldgevoel krijgt omdat hij dat nog niet kende :/ ik ga aftasten hoe en wnn ik iets kan zeggen en anders ga ik hem gewoon steunen zoals jij zegt.. twijfel zaaien zou het nog erger maken :/ gevoelsmatig..
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Ervaringen hond met tumor
"  ook al had het hier anders uitgepakt...ik ben nog steeds blij dat ik niet voor amputatie heb gekozen. Ik had mijn hond doodongelukkig gemaakt met de beperkingen op zijn leeftijd.(ondanks betere prognose ivm hond 10 kg) Weet je ik had misschien nog half jaar door gekund als ik niks had gedaan Dit was een klein wonder al had mijn da gezegd..het kan..en kan ook zijn dat tumor alleen stopt met groeien..of groei wat afremt..klachten wat mindert (waldo had toen nog geen klachten) er zijn maar weinig artsen die dit middel kennen en er ervaren mee zijn mijn da behandeld 10 honden hiermee 6 al op langere tijd met succes 4 zijn overleden Ik had niks te verliezen.. hier mijn da praktijk Je kan altijd jou da vragen die van mij te bellen/mailen voor overleg http://www.natuurlijkgezondedieren.nl/ De conditie van je hond is wel erg belangrijk en het opbouwen dient ook met zorg te gebeuren Tumorcellen afvoeren kost veel energie en mag niet ten koste gaan van je hond zijn weerstand   In mijn topic reageerde ook iemand waarvan de hond het middel ook kreeg in laatste stadium haar hond had daar baat bij..minder klachten al was het niet levens reddend Hier mijn topic over Waldo http://www.hondenpage.com/hondenforum/210543/door--met-4-pootjes..p26-controle.php     "Roos,Jeff † en Waldo  dankjewel voor al het advies <3 ik ga het meteen bekijken :)
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Ervaringen hond met tumor
Iemand nog tips over hoe je iemand kan steunen in deze situatie?
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Ervaringen hond met tumor
"  uitzaaiingen zie je pas in ver stadium..in eerste stadium kan je die makkelijk missen..ivm alleen zichtbaar onder microscoop Waldo moet injecties blijven gebruiken om foute cellen in zijn lijf aan te pakken voor het uit de hand loopt Tot nu toe werkt dat perfect maar dat kan per tumor verschillen dus maar het is dus niet zo dat ik kan stoppen met spuiten waldo's lichaam heeft het nodig gelukkig heeft hij geen last van de spuit in zijn nekvel is onderhuids en hij blijft gewoon braaf staan en heeft er verder geen last van dus "Roos,Jeff † en Waldo  Nu wou ik dat ik vroeger wist van die inspuitingen, maar ben hondenpage een lange tijd uit het oog verloren en heb mijn vriend uiteraard laten beslissen wat we gingen doen, heb zelf online wel dingen opgezocht, maar kwam op dezelfde conclusie als die van onze dierenarts.. Ik zal hem hierover vertellen en zien wat hij zegt..
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Ervaringen hond met tumor
" Doe nog een onderzoek naar uitzaaiingen, heeft die die niet dan misschien kan er toch behandeld worden...en er voor iemand zijn is heel belangrijk, ook al moet je samen huilen, wijk niet van zijn zijde als het moment daar is, steun is zo belangrijk er zijn voor iemand die zijn beste vriend moet laten gaan.....zijn er uitzaaiingen, neem dan een goed besluit, zodra jullie zien dat de hond pijn gaat krijgen, neem dan een moedig besluit..en laat de dierenarts dan bij je thuis komen.... "Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin  dankjewel voor je reactie, ik zal er zijn voor hem als het zover is.. er is zéker een uitzaaiing op zijn achterpoot, deze is al zichtbaar; is gelijk met de andere gekomen, maar groeit veel trager..
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Ervaringen hond met tumor
" Onder mijn wandel kennissen ook baaske met  hond gehad met tumor op poot. Grote herdershond. Baasje heeft vanalles laten doen, hond overal geweest verschillende kuren, en dan laten opereren. De eerste arts had al gezegd, niks aan te doen. Baasje ging toch verder met zoeken.  De uiteindelijke operatie heeft niks gebaat , hond twee weken later , veel pijn, laten inslapen...t was telaat in heel de poot uitgezaaid zei men.    Gezien zijn ouderdom zou ik ook niet laten opereren. Daar gaat hij ook nog erg ziek en pijn van hebben, en later welk resultaat ?    ROos heeft ongelooflijk geluk gehad inderdaad. Maar je hebt tumors en tumors....ik vertel wat ik weet.    Sterkte , ik had liever een andere reactie gegeven. "Anny en Lance  Dankjewel, nee helpt ook om zulke reacties te lezen, want dat is wat we wilden vermijden door hem niet te laten opereren.. z'n levenskwaliteit maximaal houden, wat nu wel is.. ik weet dat we een dierenarts konden vinden die het wél zou doen, dat opereren.. maar we wilden dat hij zo lang mogelijk zo goed mogelijk zou leven..
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Ervaringen hond met tumor
" Dat lekken klinkt overigens niet goed dan zou ik toch met een arts overleggen over hoe ver het is Je wil ook geen lijdensweg immers Je hond inlaten slapen is nooit leuk maar soms is het niet anders "Roos,Jeff † en Waldo  oops; likken idd.. wij gebruiken de twee door elkaar, de wond lekt nog niet, maar dat is vermoedelijk één van de volgende "stappen" :/
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Ervaringen hond met tumor
Het gaat hier niet om mijn hond, maar die van mijn vriend en na 1,5 jaar heb ik er toch ook een band mee en weet ik niet goed hoe ik ermee moet omgaan. Hij is 11 jaar en heeft een tumor op zijn linkervoorpoot, we zijn destijds naar de dierenarts geweest, door de locatie was opereren niet aan te raden (te weinig huid (er moet 3 cm rondom weggenomen worden), maar ook hij heeft er nog één kleine op zijn achterpoot dus, vermoedelijk was het uitgezaaid), alsook was 11 jaar volgens de dierenarts al heel erg oud voor zo'n grote mechelaar (hij weegt 40 kg en is behoorlijk groot, mensen vragen mij zelfs wat ras het is, omdat hij niet typisch mechelaar is). Poot afzetten was ook geen optie (zouden we overigens nooit akkoord mee zijn gegaan) omdat het zo'n grote hond is. Kortom: wij hebben besloten het zo te laten omdat hij nog gelukkig is, geen pijn heeft/had en we schrik hadden bij complicaties bij herstel van een eventuele operatie (dan zouden de laatste maanden/jaren van z'n leven mss niet meer zo goed geweest zijn dan dat ze nu zijn). Mijn vriend had altijd gehoopt en verwacht dat hij gewoon van ouderdom zou sterven en nu zullen we zelf moeten beslissen wanneer we hem laten inslapen. In elk geval, of we nu het juiste gedaan hebben (met hem niet te laten opereren) of niet. De dierenarts zei dat vanaf dat de hond aandacht aan deze tumor begint te geven in de vorm van likken, etc. dat het dan bijna zou open gaan en dat hij dan pijn zou hebben. Gisterenavond was de eerste keer dat hij eraan aan het lekken was. Daarnet was hij met mijn dalmatiër aan het spelen (wat hier dagelijks wel eens voor valt) en plots is hij gaan liggen, ook verontrustend gedrag. Als ik hem roep is hij wel nog heel erg enthousiast en alert. Hij kermt niet en het lijkt niet alsof hij pijn heeft. Maar doordat hij er gisteren aan aan het lekken was en zo plots stopte met spelen wil ik mij voorbereiden op het ergste. Ik ga er zelf niet goed tegen kunnen, maar wil er vooral zijn voor mijn vriend. Ik heb bv al (voor moest het nodig zijn) gezorgd dat mijn honden tijdelijk bij mijn papa terecht kunnen, moest hij hun gezelschap even niet aankunnen. Hebben jullie misschien tips hoe je er voor iemand kan zijn nadat ze hun beste vriend/hond hebben moeten laten inslapen? Ik heb hier namelijk zelf weinig ervaring mee :/ Of is er iemand die ervaring heeft met kanker bij honden? Ik zal wat foto's posten op mijn hondenpage..
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Dwergkees gromt naar mijn man
Ik denk dat je al weet wat je moet doen. Je moet je man boven Teddy plaatsen want anders loopt het op de duur mis. Het moet zijn: eerst jullie, dan de honden (wss dan Teddy, dan Mucho). Ik zie mijn honden allebei ook doodgraag, maar ik eis wel de ruimte op voor mijzelf ook. Het zit in simpele dingen: als je binnen komt niet eerst de honden (of Teddy) begroeten, maar eerst je man. Honden laten eten na jullie. Als Teddy gromt hem op zijn plaats zetten, volgens mij doe je dat best door hem dan van je schoot te doen (zonder iets te zeggen) op de grond tot hij gekalmeerd is. En hem dan te belonen door hem bv terug op je schoot te doen. Hopelijk werkt dit, want ik geef toe dat ik zoiets zelf nog nooit heb meegemaakt.
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Sloper!! Verlatingsangst?
Komt bij mij heel herkenbaar in de oren... ik denk echter niet dat ik je kan helpen. Jolie deed dat ook toen ze jonger was, ik werkte in Brussel en was veel te lang weg van huis... ik kwam terug en hoopte dan om niets te vinden, maar hoe langer ik in Brussel werkte, hoe meer ging er stuk als ik weg was. Ik ben één keer iets vergeten en toen terug gedraaid naar huis en toen wist ik ook dat de vernielingsdrang van start ging als ik pas vertrokken was. En dus ook maar kort duurde. Dus op de duur mocht ze enkel nog in de keuken (waar ik dan alles op bergde zodat er niets stuk zou gaan). Vond dit nog zieliger want de keuken in mijn vorige woning was niet zo groot. Het was een huurwoning dus een hondenluik kon ook niet. Eigenlijk was het de bedoeling dat ze buiten zou blijven (met de garage (die groot was) als beschutting als ik moest gaan werken, maar ze ontsnapte dan steeds en ging voor de deur wachten tot ik terug was. Dus dat heb ik niet vaak geprobeerd. Eén keer ben ik de deur van de berging vergeten dicht te doen en de ravage die ze toen aangericht had was verschrikkelijk :o (zolen uit schoenen gehaald enzo) Dus ik vond: die hond kan niet zo lang alleen blijven, er moet iets veranderen. En ik ben van werk veranderd en werk sindsdien van thuis uit... (interieurarchitecte) sindsdien doet ze niets meer stuk. Zelfs niet als ik even weg moet. Tegenwoordig moet ik vaker en vaker naar klanten en ik heb er nu twee en nog steeds doen ze niets stuk. (als ze eten kunnen vinden is het wel opgegeten, maar daar let ik op) En opvallender is: ze slaapt altijd... dus ik snap niet waarom ze dat niet kon als ik niet thuis was ;) (ik dacht dat ze zich verveelde, maar als ze hier nu heel de dag slaapt weet ik niet wat het was: wraak ofzo??) Dus ik weet ook niet precies waarom ze uiteindelijk gestopt is. Ik kan het enkel steken op de ouderdom, want toen ik pas thuis werkte en eens weg moest gebeurde het volgens mij nog wel eens, maar nu niet meer (ik kan mij de laatste keer niet meer herinneren en ik werk nu 2,5 jaar van thuis uit). Tenzij ze op zoektocht naar eten zijn gegaan (heb mijn vuilbakken moeten aanpassen eind vorig jaar, waarmee dat probleem nu ook opgelost is). Ik heb nu in mijn koopwoning wel een hondenluik laten steken zodat ze buiten kunnen wanneer ze willen. De jongste heeft nog nooit iets stuk gebeten, dus volgens mij moet het ook een beetje in de de aard van het beestje liggen.
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Wat is voor jullie hond DE beloning?
Hangt er vanaf wat we doen :D training: Jolie eten, Sooki eten of speeltje(maar Sooki is sowieso sneller afgeleid) verstoppertje waarbij ze mij moeten zoeken: mijn reactie is de beloning niet trekken aan de leiband: we gaan pas vooruit als ze stoppen met trekken dus dat is de beloning: gaan naar de plek waar ik denk dat ze heen willen :) apporteren: het feit dat ik de bal terug weg gooi is de beloning, als ze de bal niet terug brengen (gebeurt bijna nooit) dan stopt het spel en is er dus geen beloning van mijn kant... gaan lopen met de bal kan dan wel hun eigen vorm van beloning zijn ;) Ik ben iemand die vaak snoepjes vergeet mee te nemen (enkel op training heb ik ze altijd bij) en daarom denk ik dat ik ze ook vaak beloon met een bepaald gedrag... lijkt mij ook gezonder dan altijd snoepjes?
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in voor of na cursus eten?
Je brokken gebruiken als beloning heb ik ook al eens gehoord :)
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in voor of na cursus eten?
Wij moesten erna geven :) omdat de hond beter luistert, en werkt voor de snoepjes als hij nog niet gegeten heeft ;) dan is het eten erna ook ineens de beloning omdat hij zo "flink" geweest is in de les.
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Laten jullie tv/radio aan als je weg bent?
Mijn tv heeft automatisch een timer (soms heel irritant btw). Vroeger liet ik ze zo achter, maar mijn moeder zette altijd de tv aan voor haar hond en ik heb dat sinds een jaar (sinds ik verhuist ben van mijn vorige woning en de hond het hier niet gewoon werd) overgenomen... bijna onbewust zelfs :) Ik weet niet of het helpt, maar vind het wel aangenaam dat ze me dan ook niet horen thuis komen zodat er minder geblaf is buiten... en ik ze kan verrassen :D
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in je hond wassen
Mijn oudste hond vindt het nog steeds niet fijn, dus ik denk dat dat in de aard van de hond zit (die van mijn mama vindt het geweldig :D)
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in de ideale uitlaattijden!
"   Zeg hoe hebben jullie dat ze geleerd? :P Ik word steevast elke ochtend rond 7 uur uit bed gehaald. En als dat niet "lief" lukt gaan we gewoon heel hard aan de deur krabben of blaffen! Super hard blaffen!  :') "Robyn, Bailey & Bobby  Volgens mij moet je dat niet leren maar zit dat erin :) vroeger kwam Jolie mij ook wekken, nu krijg ik ze niet uit haar bed tot 10 u...
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in de ideale uitlaattijden!
Ik heb geen ideale uitlaattijd en dit kan wel eens verschillen per dag, maar ik zorg er wel altijd voor dat er niet té veel mensen op straat zijn (ik woon vlak bij een lagere school en heb twee dalmatiërs, als ik ze zou uitlaten rond schooltijd dan hebben mijn honden meer de kans om "in de fout" te gaan (opspringen, trekken, etc) en ik voorkom dat liever. Dus laat ik ze uit voor kwart na 8 en na 8 u 's avonds ('s middags kan uiteraard ook én het is later 's avonds dan schooltijd omdat het over het algemeen drukker is op straat tot een uur of 8-9). Liefst laat ik ze 's avonds uit vanaf 10 u... dan is het lekker rustig. De duurtijd dat ik ze uitlaat hangt af van de tijd die ik heb op die moment en uiteraard ook of ze "flink" zijn, als ze écht té veel trekken én daarnaast bv heel de tijd voedsel zoeken en/of vinden op straat dan draai ik terug en probeer ik het wat later nog een keer (bv in de andere richting).
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Mooi!
Echt ontroerend :) en mooi tegelijk
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Afscheid van ons maatje
Heel veel sterkte!!
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Wat zouden jullie doen?
Als ik kan: de straat over steken (ik heb vaak geen snoepjes bij... slechte gewoonte van mij).
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in overdreven angst of realiteit
Ik ben ook gebeten geweest en Jolie ook door een ontsnapte hond (Mechelaar wel in mijn geval). Dus ik begrijp je volledig. Ik heb therapie gehad en de angst is bij mij nu wel gaan liggen. Hoewel ik dan (zoals gisteren) als ik aan het wandelen wel nog steeds opschrik als ik plots een blaffende hond hoor (mijn honden schrokken ook). Ik moet mijzelf dan snel kalmeren en bv de bedenking maken dat die Mechelaar niet eens geblaft heeft, die viel gewoon ineens aan (langs achteren zelfs, we hebben hem nooit zien aankomen). Amai als ik aan het moment terug denk :'( Ik heb dus niet onmiddellijk ene oplossing voor je probleem, maar kan je wel zeggen dat die angst normaal is, zéker als je al gebeten geweest bent. En je kent die andere honden niet é... dus je kan ook niet rationeel denken: oh maar die of die zou dat nooit doen, want mss wel... pff hangt volgens mij idd 90% van het baasje af (die Mechelaar die mij beet was opgericht om mensen aan te vallen, wel op zijn "erf" waar ik niet was, maar wat doen zulke honden als ze ontsnappen...). Heel veel geluk gehad dat de hond "maar" een 2 cm diepe scheurwond in mijn been heeft kunnen maken (mijn hond kwam er beter vanaf --> olifantenhuid ;)) want als ik denk aan wat er allemaal had kunnen gebeuren :'(
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Minder leuke puntjes
De puntjes hier: Jolie (5 jaar oud): wat ik erg vind: 1.trekt soms aan de leiband (twee maanden geleden had ik moeten schrijven: altijd, maar we zijn er op aan het trainen en bij haar is het er bijna volledig uit :D) 2. té enthousiast als er mensen op bezoek komen (op zicht niet erg tot ze tegen die mensen op springt of dingen stuk doet in haar enthousiasme) 3. constant zoeken naar eten en dit vind ik de ergst: als ik even niet oppas sloopt ze de vuilbak, vind ze allerlei voedsel op straat (soms zo vies dat ik zelfs niet zie wat het geweest moet zijn... ik trek dit altijd uit haar mond) 4. komt niet met alle andere honden overeen en durft dan ook "vals" te reageren wat ik niet zo erg vind: - ze sloopt speeltjes (gooi ik die gewoon weg en haal ik er nieuwe :)) - is geen fan van katten daarnaast zijn er natuurlijk 1 000 000 dingen die ik wél goed vind aan haar :) Sooki (1 jaar oud): wat ik erg vind: 1. doet soms haar behoefte binnen of op het houten terras (moet haar van voor af aan terug zindelijk maken, ze komt van het asiel). 2. trekt vaker aan de leiband en leert het dus minder snel af dan Jolie 3. eet meer van de straat dan Jolie (dus ook hier trek ik regelmatig voedsel uit haar mond) 4. is té hevig, niet alleen bij bezoek, ze heeft 2 "standen": rustig en hyperactief, gewoon zit er (nog) niet bij, hierdoor doet ze mensen pijn als ze hevig bezig is 5. is selectief doof... (hebben ze allemaal soms een beetje, maar Sooki heeft dat bijna altijd, tenzij er een beloning aan vast hangt, maar: geef me nog een jaartje en dat zal al heel wat beter zijn; ik heb Sooki nu een half jaar en ze komt al van ver :)) wat ik niet erg vind: - ze sloopt speeltjes (gooi ik die gewoon weg en haal ik er nieuwe :)) weerom: er zijn 1 000 000 dingen die ik superleuk vind aan Sooki :D dus deze "kleinigheden" wegen niet op :) ben heel blij dat mijn honden niet bestempeld kunnen worden als agressief, dat ze (bijna) altijd luisteren (bijna = voor Sooki, Jolie luistert altijd vind ik), dat ze volgens mij geen vlieg kwaad kunnen doen en dat ze mij altijd het gevoel geven dat ik het beste baasje ooit ben als ik even weg geweest ben (al was het maar 5 seconden naar de brievenbus) En ik ben supertrots op hen allebei dat het trekken van de leiband er zo vlot uit gegaan is :) Sooki staat ook al verder, maar heeft wat meer oefening nodig, Jolie was er direct mee weg. Als beloning maak ik de wandelingen dan wat langer :)
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Mijn hondje is aangereden
schitterend nieuws :)
honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki schreef in Omgang met elkaar op dit forum
"  e ndat vind ik oprecht jammer  zijn maar 2 dingen hier waar ik niet echt over praat en dat is voer.. Ik doe dat op gevoel. Mijn hondjes krijgen brokken en ja, in sommige hun ogen ben je dan bij voorbaat fout. Maar weetje ze zijn kerngezond. Poepen goed en de tandjes houden ze in orde door harde botjes te kluiven. Ik heb weleens vers vlees georobeerd en mn hond werd gewoon ziek. Daar kan hij niet tegen. Dat gaat er bij sommigen niet in hoor... Dat iemand anders dan mijn merk brokjes slecht vind ja jammer dan. Dit werkt het beste voor hun.   Das toch een beetje het verhaal van het jongetje, de oude man en de ezel: je kan nooit voor iedereen goed doen. (ik moet dat ook afleren om dat te willen ) Hieronder het verhaaltje: Een molenaar en zijn zoon gingen met hun ezel naar de markt. Terwijl ze elk aan een kant van de ezel liepen, passeerden ze een boer, die zei: “Jullie zijn gek! Welk nut heeft een ezel behalve dan dat je erop kunt rijden?” En dus hijste de molenaar zijn zoon op de ezel en zo zetten ze hun weg voort. Maar al gauw passeerden ze een groep ouderen. Eén van hen zei: “Kijk daar, die luie jongen! Hij laat z’n vader wandelen terwijl hij lekker op de ezel kan zitten.” En dus beval de molenaar zijn zoon om af te stijgen en ging zelf op de ezel zitten. Maar niet veel verder kwamen ze twee vrouwen tegen, waarvan de ene tegen de andere zei: “Schandalig, die slungel die zijn arme zoontje zo achter die ezel aan laat strompelen” Wel, de molenaar wist even niet meer wat gedaan, maar uiteindelijk tilde hij zijn zoon voor hem op de ezel en reden samen verder. Ondertussen waren ze bij het dorp aangekomen en de voorbijgangers begonnen hen uit te jouwen en na te wijzen. De molenaar stopte en vroeg waarom ze zo deden. De mensen zeiden: “Ben je niet beschaamd om dat arme dier zo te overladen, jij en die lompe zoon van je!” De molenaar en zijn zoon stapten van de ezel en dachten diep na wat ze nu moesten doen. Ze dachten en dachten en uiteindelijk hakten ze een dikke tak af, bonden de ezel z’n poten eraan vast en hesen de tak met de ezel op hun schouders. Zo gingen ze verder onder het luidkeels gespot van iedereen die ze tegenkwamen. Tot ze op de brug voor de markt kwamen waar de ezel een achterpoot los schopte, waardoor de zoon schrok en de tak uit zijn handen liet vallen. De ezel spartelde, viel over de brug in het water en verdronk aangezien zijn voorpoten nog vastgebonden waren. “Dat zal jullie leren,” zei een oude man die hen had gevolgd: “wat je ook doet, je doet nooit voor iedereen goed.”
 

Vrienden van Wil & the doggies

honden foto van sandra en Glendahonden foto van paxsehonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Sonja, John, Iggy+ ,Chelsea en Amy.honden foto van Angie, Jolie en Sookihonden foto van Vivianehonden foto van catohonden foto van Justme

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^