je hond wassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shakikira dsshakikira ds

hoi hoi :)

 

ik heb dus en pup van 5 maandjes

en ik heb haar onlangs gewassen .

maar ze vind het denk ik niet zo leuk .

ze wilt direct uit bad ;)

en mijn vraag is hoe je en hond het water en beetje gewent kan laten raken ?

 

vraag 2 :

hoe moet je je hond eigenlijk op de juiste manieren wassen ? en met welke producten?

 

laatste vraagje :

mag ik de tanden van mijn hond al poetsen en hoe ?

 

 

alvast bedankt !!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Met welke shampo heb je haar kopje gewassen ? Toch zeker met pikvrijje voor de oogjes ?

 

ik gebruik altijd hondenshampo, (soms mensen shampo )en altijd kopje met babyshampoo omdat die absoluut niet prikt.

 

eerst lauwwarm water over lijf gieten dan zachtjes shampo inmasseren.

goed afspoelen en opletten voor water in de gehoorgang !

 

was je pup vies of wat ? 

Ik was Lance normaal alle twee maanden . 

honden page profiel DuncanDuncan 3 doggies

Je moet haar belonen als ze klaar is dan begint ze het langzame hand leuker te vinden succes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

was het echt nodig dat je hond gewassen moest worden ?

heb je een tuin ? misschien dat je eens alleen met lauw water je hond uit spoelt, afspoelt , dat moet voldoende zijn, wassen is niet nodig.

geen een hond vind het leuk in het begin om gespoeld gewasssen te worden of het moet bloedheet zijn, maar opeens ploep in bad gezet te worden en dan nog een schrobbeurt krijgen O-) er zijn maar weinig honden die echt zeggen, heeee lekker zeg.

misschien buiten in de tuin er aan laten wennen, en dan alleen maar spoelen met lauw water, is al voldoende om je hond mooi schoon te krijgen. daarna met een handdoek of goede zeem goed rossen , moet je eens kijken , je hond ziet er weer geweldig uit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oei. ben ik echt een viezerik ? die nimmer een hond wast ? :-D :-D

is ze echt vies ? dan hoppa in een schoon watertje even ..spoelen..en dat is het. nog viezer ? dan wat azijn op een washandje, en even de vacht langs roetsen, en schoon is ze weer.

en echt, Bamse stinkt echt niet, hihi... en ziet er goed uit, maar gewassen is ze nog nimmer, ook niet toen ze naar shows ging. :-D

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik was Sasha hooguit 2 keer per jaar.

Gisteren omdat ze op kerstavond mee op kerstbezoek gaat bij mijn super nette moeder en als ik haar niet was, valt er toch nog altijd zand en blaadjes uit haar pels. Morgen, voor we vertrekken nog eens extra borstelen. 

En voor we op reis vertrekken. We gaan altijd met de tent, en om het vuil in de tent toch wat te beperken. (helpt natuurlijk maar voor de eerste dagen, maar dat scheelt toch wel wat.)

Ik neem haar mee onder de douche, ik begin met de pootjes nat te maken en zo geleidelijk naar boven. Als ze goed nat is gebruik ik een hondenshampoo met citroenmelisse (werkt insecten werend op een natuurlijke manier). Dat nat maken zelf vind ze niets, maar shampoo in masseren vind ze dan weer heerlijk. En een goede droogbeurt met de handdoek vind zo ook heerlijk. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Gijs houd van water, behalve als hij gewassen moet worden

 

een keer zat hij onder de modder en wou ik hem in bad doen, hij keek alsof ik hem aan het mishandelen was

 

dus als hij nu onder de modder zit doen we in de schuur met een natte lap het schoonmaken en dan afdrogen

en zelfs dan kijkt hij ons nog aan van is dat nou echt nodig..

wassen s bij hem ook niet nodig, heeft een zelfreinigende vacht en hij stinkt nooit

 

ik weet niet wat de reden is dat je je hond wil wassen?

als je het echt nodig vind hoop ik dan andere mensen je kunnen helpen want ik heb er verder geen ervaring mee

 

met tandenpoetsen zou ik wachten tot het wisselen klaar is, stel er is net een tand uit en er zit een wondje en dan ga je er met de tandenborstel erover, lijkt me geen prettige ervaring

of je zou alleen met je vinger moeten doen, dat ze vast went aan het idee

 

ik ben nu net begonnen met tandenpoetsen, hij is 7 maand, en vind vooral de tandpasta heel lekker!

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus houd niet van water, buiten niet en binnen niet.

 

Laatst tijdens een weekeindje weg was hij zo vies geworden dat hij echt eventjes onder douche moest. Nou dat was een veldslag, hij vond het echt niks.

 

Nu is hij ook niet zo een vreselijke viespeuk, dus redden we het met een natte lap nog wel. 

Onze vorige hond vond het wel lekker onder de douche, deden het niet vaak maar op haar oude dag werd ze wat morsig en begon wat te ruiken, dus wasten we haar af en toe onder de douche. Echt heel leuk vond ze het niet, maar zeker niet naar.

 

Ik denk dat het erg van de hond afhangt, de ene zal het leuker vinden dan de ander. En als een hond niet echt heel vies is hoef je hem niet te wassen. Aflappen en borstelen is vaak voldoende. Als hij onder de poep of andere viezigheid zit is het natuurlijk een ander verhaal dan is een doekje niet voldoende.

Maar maak het douchen/wassen leuk. Eerst alleen bij het lege bad met wat snoepjes en dan een volgende dag met een klein beetje water en weer snoepjes. Zorg dat ze badderen met iets leuks (snoepjes) associeert.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Mijn maltezer gaat 1x in de 3 maand naar de trimmer, daar wordt ze ook gewassen. Thuis gaat ze nauwelijks, alleen als ze dunne ontlasting heeft gehad en haar achterwerk vies is.

Ik knoop haar aan de lijn vast aan de douchekraan zodat ze niet weg kan lopen. Ze heeft nog wel de ruimte om wat door de douche te lopen uiteraard. Ik gebruik hondenshampoo van de action, pak de douchekop vast en sproei haar nat. Wel opletten dat het water niet te warm is, lauwwarm is prima.

Ik heb Puck nooit echt laten wennen aan water, heb haar wel altijd beloond bij goed gedrag. Tijdens het wassen zeggen dat ze braaf is enz.

Wel ga ik in de zomer af en toe met haar zwemmen .

 

Tandjes poetsen kun je zeker al mee beginnen hoor. Puck heb ik het commando 'tandjes kijken' geleerd, vervolgens de lippen opzij doen en de tandjes bekijken. Volgende stap ging ik met mijn vingers door haar mond en later pas het tanden poetsen maar nog vind ze het niet erg leuk, als de tandpasta is opgegeten is zij er ook wel klaar mee hahaha.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat vergat ik, tandenpoetsen. bij de dierenwinkel zijn er vingerdoekjes die je kan gebruiken om de tanden te poetsen, een doekje doe je om je vinger en daar mee in de bek gaan en even de tanden langs, zo dat je pup went aan het poetsen.

is je hond wat ouder dan is poetsen geen vervelend iets meer en behoort bij de verzorging met regelmaat.
doe het als je lekker gewandeld hebt en de pup wat moe is. de vingerdoekjes hebben geen tandpasta nodig.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Nee hoor Willemijn, je bent geen viezerik omdat je je hond niet wast, doe ik ook niet, nergens voor nodig..

 

Ik heb natuurlijk wel het 'voordeel' dat ik een kortharige hond heb, blijft niets in hangen. Ik heb echter wel een boxer, geen sloot, plas of modderpoel is veilig. Maar dan laat ik haar in de keuken opdrogen, stofzuiger over de vloer en klaar..

 

Tandjes poetsen doe ik ook niet, maar ik zorg wel dat ik voldoende kluifmateriaal aanbied om zo de tanden schoon te houden..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Toch zeker met pikvrijje voor de oogjes ? "

 

Ik mag toch hopen dat het 'pikvrije' shampoo is ja 

 

---

 

Ik heb Mellow ook vrij snel nadat ze bij ons was onder de douche gezet, gewoon om te laten wennen. En dan hoef je niet gelijk met allerlei shampoos aan de slag hoor, gewoon lauwwarm water, even lekker poedelen en klaar 

 

Mellow is dan wel kortharig, maar dat is soms gewoon een enorme vuilpeuk en dan zet ik haar toch écht onder de douche. Soms stinkt ze alleen maar (en geloof mij, vossenpoep is vies, maar dooie rat meurt echt enorm! ) en soms is ze voor de helft zwart. Een afgesloten keuken hebben we niet, de gang kan ook niet, want daar zit ook de trap naar boven. En dan vind ik een snelle douche veel makkelijker, met 5 minuten staan we weer beneden.

In geval van alleen maar veel modder spoel ik haar alleen met water, in geval van lijkengeur in haar vacht dan komt er ook wat shampoo aan te pas.

Beetje shampoo in een flesje, aanvullen met lauw water, even schudden en je hebt schuim. Zo verdeel je de shampoo makkelijker en is het al verdund, waardoor het sneller is uitgespoeld.

 

Tandjes poetsen kun je zeker wel mee beginnen. Ze kunnen er maar beter aan wennen voor het geval het wél echt nodig is (zoals bij Mellow).

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

" Je moet haar belonen als ze klaar is dan begint ze het langzame hand leuker te vinden succes "

 Dat is niet de manier om iets leuk te gaan vinden. Denk maar aan de tandarts.

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Denk ook dat het tijdens het douchen al leuk moet zijn en niet pas erna. Ik gaf die eerste keren tijdens het douchen steeds kleine snoepjes (van die zachte mini-trainers).

Nu niet meer. Het is niet haar hobby, maar ze blijft wel keurig staan tot ik klaar ben. En ja, als je hobby is om in de blubber te springen of in dooie dieren te rollen, dan weet je dat dit het gevolg is (oké, zo denkt ze vast niet, maar dat terzijde )

 

Zet je haar trouwens zo in bad of op een handdoekje? Ik las toen eens dat een handdoekje wat fijner is om op te staan, zo'n douchebak (of badkuip) is best glibberig, Mellow staat stabieler op een handdoekje dan los in de douchebak.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Tandenpoetsen is je hond nooit te jong voor, zeker nu al mee beginnen als je wil gaan poetsen. 

 

Het wassen leuker maken doe je door goed na te denken over uit welke kleine stapjes het proces bestaat en die, beginnend met stapje 1 te gaan belonen. Vóórdat de hond het vervelend vindt (beter: terwijl de hond het nog leuk vindt).

het snelst werkt dat door een "loopy training" te verzinnen waarbij de hond er zelf voor kiest om te doen wat je wil en zelf terug in de gewenste positie komt. Hou het kort, eindig als de hond er zelf zin in krijgt. Neem heeeeele kleine stapjes. 

Als je bv wil dat ie de douche inloopt dan gooi je de beloning (na de marker bv klik of klikwoord) buiten de douche. Dat is een dubbele beloning, de bal/snoep en het weglopen uit de douche. Als je hond al niet in de buurt van de badkamer wil komen begind je op een ander punt.

Mijn honden checken ondertussen regelmatig even de douche of er niets te verdienen valt en blijven zelf staan (een paar seconden dan toch).

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Filmpje overleren tandenpoetsen. Laat ook goed zien hoe je het gewenste gedrag in kleine stukjes ontrafelt en die stukjes apart kunt trainen. (Splitting) 

https://m.youtube.com/watch?v=SfsUfaeeXKY

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Tuurlijk moet je hond gewassen worden, een ongewassen hond stinkt en je heel huis ruikt ernaar (de baasjes van ongewassen honden zijn die geur gewoon en ruiken het zelf niet meer)

Je hond moet het gewoon nog leren en het gewoon worden. Hoe meer je het doet , hoe beter ze het toe zal laten.

Je kan ze het best met een wandelriempje aan de kraan vastmaken, zodat je je twee handen voor het wassen vrij hebt.

Zorg wel dat ze nooit de kans krijgt om vb uit het bad te springen, want dan zal ie dat blijven doen omdat het één keer gelukt is.

 

Lara (Gast)

Hallo

 

Ik heb 2 honden en was ze 1 keer per maand.

Is dit te veel?

Ik gebruik geen hondenshampoo, maar wel babyshampoo (deze is zeep-vrij en de DA zei dat het dan geen kwaad kan).

Ik was ze omdat ze echt beginnen stinken en in huis is dat niet zo aangenaam!

 

Maar mijn vraag is dus: is één keer per maand wassen te veel?

 

Groetjes,

Lara

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Zo vaak wassen is echt onnodig.

Je verstoort daarmee de werking en. Het vetgehalte van de huid.

Vaak gewassen honden ruiken vaak veel sterker omdat ze meer moeite hebben om alles op peil te houden.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Hallo Lara, 

 

Dat is inderdaad wel heel vaak wassen, zou dat echt minderen. Wat betreft het stinken: wat voor voer geef je? Dat heeft nl. een hele grote invloed op de geur die de hond heeft. Over het algemeen kun je stellen dat het voeren van vers vlees ipv brokken, een hele positieve invloed heeft op hoe de hond ruikt. Google anders eens op 'vers vlees voor de hond' oid. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus


Zet je haar trouwens zo in bad of op een handdoekje? Ik las toen eens dat een handdoekje wat fijner is om op te staan, zo'n douchebak (of badkuip) is best glibberig, Mellow staat stabieler op een handdoekje dan los in de douchebak. "

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Tuurlijk moet je hond gewassen worden, een ongewassen hond stinkt en je heel huis ruikt ernaar (de baasjes van ongewassen honden zijn die geur gewoon en ruiken het zelf niet meer)

  "

 hier ben ik het niet mee eens

gijs is nog nooit gewassen maar stinken doet hij niet, ja hij ruikt naar hond maar dat kwalificeer ik niet als stinken

nu is wat je stinken vind ook persoonlijk

 

als je het wassen in stukjes opbouwt komt het vast goed!

of je gaat een keer naar een hondensalon om goede tips te krijgen?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als ik thuis kom ruik ik geen hond, maar goed, ik woon hier.

Mijn moeder ruikt wel hond, maar niet dat ze gelijk gestrekt gaat, het stinkt niet, je ruikt het gewoon. Mijn auto ruikt ook zegt mijn moeder (maar goed dat ze die dooie rat nooit heeft geroken, waar Mellow in had liggen rollen, mijn hele auto stonk ernaar )

 

Mellow ruikt gewoon naar Mellow, ik ruik heel vaak even aan haar, het is echt haar geurtje, heel vertrouwd ofzo. Ik vind het fijn om aan haar te ruiken. Soms dan, eerder genoemde situatie was een stuk minder aangenaam 

 

Fleur daarentegen (van mijn ouders) die ruikt dus niet. Gewoon helemaal naar niks, hooguit naar aftershave als mijn vader bij de drogist is geweest 

Hun huis ruikt ook niet.

 

Ik kan me niet storen aan een hondenluchtje. Er woont hier nou eenmaal een hond. Zolang mensen maar niet groen wegtrekken als de voordeur open gaat 

honden page profiel luzluz 1 doggies

honden foto van luz

" Hallo
 
Ik heb 2 honden en was ze 1 keer per maand.
Is dit te veel?
Ik gebruik geen hondenshampoo, maar wel babyshampoo (deze is zeep-vrij en de DA zei dat het dan geen kwaad kan).
Ik was ze omdat ze echt beginnen stinken en in huis is dat niet zo aangenaam!
 
Maar mijn vraag is dus: is één keer per maand wassen te veel?
 
Groetjes,
Lara "

 Je mag ze gerust 1 keer per week wassen maar dan alleen met echte goede hondenshampoo.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"  
 
als je het wassen in stukjes opbouwt komt het vast goed!
of je gaat een keer naar een hondensalon om goede tips te krijgen? "

 Mijn tips zijn tips van een hondenkapper ..

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 1 doggies

honden foto van B met D&A†

Luz, dat is echt onzin.

Hier word hij nooit gewassen en het stinkt hier echt niet in huis. Dan hadden anderen het wel gezegd.

 

1x per week wassen is overbodig en helemaal niet goed voor de huid.

Een hond heeft een vetlaagje op de huid die vuilafstotend is. Die breek je totaal af als je zo vaak gaat wassen.

 

Ik was alleen maar als hij door iets smerigs heeft liggen rollen.

Verder zwemt ie in de zomer.

 

Als ie thuis in de tuin heeft staan ravotten en onder de blubber zit dan spoel ik hem gewoon af met de tuinslang en word ie afgedroogd, meer niet.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Dit onderwerp is hier al tig keer besproken geweest.

Komt er steeds op neer dat de mensen die in het beroep staan zeggen dat het absoluut geen kwaad kan mits je een goede hondenshampoo gebruikt.

De niet-opgeleide mensen blijven steeds roepen dat het niet goed kan zijn.

Zucht....

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik ben blijkbaar ook een viezerik.. Ik was mijn honden wanneer ze in de poep gerold hebben.. Cosmic en Luukas dus bijna nooit, en Wispa bijna dagelijks :P Neh, grapje hoor, eens in de drie maanden denk ik.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Je krijgt heel tegenstrijdige informatie....

 

Mijn mening is : alleen wassen als de hond echt smerig is (onder de poep zit of in een kadaver gerold heeft).

Alleen wassen met speciale hondenshampoo.

Zolang je het hoofdje droog houdt staat de hond redelijk stil, zodra het hoofd nat wordt gaat de hond zich uitschudden.

 

Eén keer per week wassen?  Echt niet!  Het is een hond!

Dat een hond een geurtje heeft, ja, het is een levend wezen.

Als je daar niet tegen kunt dan heb je je vergist bij de aanschaf.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

" Dit onderwerp is hier al tig keer besproken geweest.
Komt er steeds op neer dat de mensen die in het beroep staan zeggen dat het absoluut geen kwaad kan mits je een goede hondenshampoo gebruikt.
De niet-opgeleide mensen blijven steeds roepen dat het niet goed kan zijn.
Zucht.... "

 

Ja mensen die in het beroep staan willen 9 van de 10 keer eigen spullen verkopen aan je want dat is het beste wat er is. zucht....

 

Waarom zo vaak wassen?

Wat is de meerwaarde ervan?

 

Niemand die ik ken wast zo vaak een hond en nergens heb je vieze hondenluchtjes in huis.

Hangt er ook maar net vanaf hoe vaak kleedjes gewassen worden en hoe vaak er gelucht word in huis.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Borstelen en kammen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^