Sloper!! Verlatingsangst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dibbes (Gast)

Hoi allemaal!    ik lees hier vaak verhalen als ik op zoek ben naar antwoorden over mijn pup. Hij is vandaag precies 7 maanden oud en ontzettend lief. Het enige 'probleem' met hem is dat hij niet alleen kan blijven (lijkt). 'S nachts gaat het prima, slaapt hij een hele nacht en wordt rond half 8 echt wakker (af en toe een nachtje nog wel eens blaffen), maar als we hem overdag alleen laten maakt hij zijn hele bench kapot.  We dachten dat het misschien zou komen omdat hij liever gewoon in de kamer wilde zijn, dus dat geprobeerd, verandert meneer in een sloper waar je u tegen zegt. Zelfs de bloemenvazen op tafel, de aardappels op het aanrecht of koffiecups  worden ervan afgehaald en zoveel mogelijk kapot gemaakt. Eigenlijk is niks meer veilig dan in huis, behalve de meubels; daar komt hij echt niet aan. Makkelijkste oplossing is natuurlijk alleen gebaseerd op dat er niks kapot gaat en dat we dus álle spullen uit de kamer halen. Maar dat vind ik niet eens het belangrijkste, vind het vervelender dat hij gewoon zo niet graag alleen thuis is. We hebben geprobeerd met de radio aan, met de tv aan, lichten aan en alle gordijnen open, gordijnen juist dicht, nieuwe speeltjes aan hem geven op moment van alleen blijven (die normaal in de kast liggen) en een kong. We zijn niet langer dan maximaal 3 uur van huis. Natuurlijk rustig opgebouwd. Nu lijkt het laatste tijd alleen maar meer te worden. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben bang dat het verlatingsangst is, maar ik heb geen idee meer wat we nu nog kunnen proberen :(.  Als we erbij zijn maakt hij nooit wat kapot (behalve eigen speeltjes) en hij wandelt sowieso 2x een uur per dag en dan nog 2x kwartier/half uur. Ook kan hij buiten spelen. Ik vind het heel zielig om hem in zijn bench te laten wanneer we weg zijn, want daar voelt hij zich niet fijn in, de spijlen zijn al helemaal vervormd door hem..  Iemand tips?? Alle tips zijn welkom!!   

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Had je de kong gevuld met kaas? Geitenkaas, las ik hier ergens, lukt ook wel en hoef je zelf niet te smelten en weer af te koelen.

Kong in de bench geven?

Dibbes (Gast)

We hebben de kong met leverpastei gevuld, heerlijk vond hij dat! Maar zelfs in de bench is hij er na een tijdje mee klaar (blijkbaar) en gaat vervolgens de spijlen verbuigen en een heel blaf- en piepconcert geven. 

Geitenkaas is inderdaad ook een handige vulling, ook nog maar proberen!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als het kan, film hem dan.

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" We hebben de kong met leverpastei gevuld, heerlijk vond hij dat! Maar zelfs in de bench is hij er na een tijdje mee klaar (blijkbaar) en gaat vervolgens de spijlen verbuigen en een heel blaf- en piepconcert geven. 
Geitenkaas is inderdaad ook een handige vulling, ook nog maar proberen! "

 Mijn ervaring is dat als je Hollandse kaas in sneetjes erin stopt, die in de microwave smelt, goed draaien met de kong zodat het aan de binnenwanden plakt, dan 15 min in de vriezer, ze daar toch een hele klus aan hebben om het eruit te pulken!

Wel opgelet hiermee als het snikheet is buiten; Kaas wordt dan snel slecht.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik zou idd eens proberen of je de hond kan filmen... zodat je een beeld hebt wanneer & wat & hoe hij het doet.

Wellicht dat je hierop je actie kan ondernemen.

 

Ik kan me ook voorstellen dat de hond je op deze leeftijd toch wat gaat uitproberen.

Dibbes (Gast)

Bedankt Cindy, proberen we die kaas ook nog eens!

Dat filmen had ik inderdaad al eens eerder gehoord, alhoewel ik bang ben dat de camera er dan ook aan gaat . ;-)
We hebben hem wel eens vanuit het raam aan de andere kant van het huis in de gaten gehouden, hij zag ons absoluut niet.
Toen zagen we hem eerst voor de woonkamerdeur zitten, wat piepend. Vervolgens wordt hij hartstikke onrustig en gaat hij van de ene kant naar de andere kant van de kamer/keuken. Ja en dan springt hij met voorpoten op de tafel en het aanrecht etc. Alles wat op dat moment dan kapot kan, pakt hij gewoon. Rent hiermee naar de kamer, versnippert het zo klein mogelijk en gaat op naar het volgende.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het lijkt inderdaad op verlatingsangst als ik het zo lees.

 

Misschien moet je weer van voren af aan leren hem alleen te leren zijn. In de documentaire Dogs their secret lives, worden ook veel tips gegeven.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2sP-ATqvf2k

 

Doe je hersenwerk met hem? Hierdoor wordt je hond zijn zelfvertrouwen en zelfstandigheid versterkt en dat helpt hem weer bij het alleen zijn.

Dibbes (Gast)

Ach, de arme schat. Zo zielig dat hij zo bang is dat we weg gaan, vind het echt heel rot ook om weg te gaan, maar soms moet het gewoon..
Inderdaad ook een goed idee om weer op te gaan bouwen, maar soms moeten we gewoon van huis en zijn de buren ook niet thuis om er eventueel op te letten.
Welk hersenwerk raad je aan? We hebben daar weinig ervaring mee, dus wanneer we dat aanschaffen wil ik wel iets wat echt goed voor hem is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

er waren verschillende topics over hersenwerk, ik vind op het moment deze terug:

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/166781/het-hersenwerk-topic!.php

 

Als ik zo de documentaire bekijk vind ik daar ook goede tips tussen zitten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geschokt was dat zoveel honden er last van hebben en sommige baasjes dit ook helemaal niet meekrijgen.

 

Monique Bladder geeft ook regelmatig lezingen en heeft goede tips

 

http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/03/04/veilig/

 

Misschien is het ook een idee om bach bloesem in te zetten speciaal voor jouw hond

Misschien kan je Kim eens een pbtje sturen, ze heeft mij ook geholpen met mijn hond

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/6764/kim-&-pip-(bachbloesem-kimeta).php

Dibbes (Gast)

Ontzettend bedankt voor je tips! Ik zit nu meteen die documentaire te kijken inderdaad, heel gek om te zien hoeveel honden er inderdaad last van hebben.
Ik ga ook aan de slag met de tips uit deze documentaire, wellicht helpt het, zou ik super vinden.
Bach bloesem wilden we ook al gaan uitproberen, maar dacht om eerst toch nog even hier op het forum tips op te doen :-).
We kennen iemand via de cursussen die ook aan bach bloesem therapie doet, dus ik zal haar maar gelijk vandaag contacteren.
Heeft het bij jouw hond goed geholpen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja Jenna had geen verlatingsangst gelukkig, geen merkbare tenminste, maar ik heb Kim geschreven hoe moeilijk ik haar kon inschatten nog (heb haar nog niet zo heel lang, ze komt uit een asiel en achtergrond onbekend), en ze had extreem veel jeuk en haar vacht zag er vreselijk uit, ook kon ze niet aan de lijn lopen, en viel uit naar elke hond die ze tegenkwam. Er is toen een speciaal voor haar een Bach bloesem mix samengesteld, ook kreeg ze chinese kruiden en andere supplementen.

 

En de jeuk en huidklachten zijn weg nu, ze loopt veel beter aan de lijn, en ze maakt ook meer contact met mij, al met al dus veel verbetering nu in bijna zes maanden.

honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki

honden foto van Angie, Jolie en Sooki

Komt bij mij heel herkenbaar in de oren... ik denk echter niet dat ik je kan helpen.

Jolie deed dat ook toen ze jonger was, ik werkte in Brussel en was veel te lang weg van huis... ik kwam terug en hoopte dan om niets te vinden, maar hoe langer ik in Brussel werkte, hoe meer ging er stuk als ik weg was. Ik ben één keer iets vergeten en toen terug gedraaid naar huis en toen wist ik ook dat de vernielingsdrang van start ging als ik pas vertrokken was. En dus ook maar kort duurde. Dus op de duur mocht ze enkel nog in de keuken (waar ik dan alles op bergde zodat er niets stuk zou gaan). Vond dit nog zieliger want de keuken in mijn vorige woning was niet zo groot. Het was een huurwoning dus een hondenluik kon ook niet.
Eigenlijk was het de bedoeling dat ze buiten zou blijven (met de garage (die groot was) als beschutting als ik moest gaan werken, maar ze ontsnapte dan steeds en ging voor de deur wachten tot ik terug was. Dus dat heb ik niet vaak geprobeerd.
Eén keer ben ik de deur van de berging vergeten dicht te doen en de ravage die ze toen aangericht had was verschrikkelijk :o (zolen uit schoenen gehaald enzo)
Dus ik vond: die hond kan niet zo lang alleen blijven, er moet iets veranderen.
En ik ben van werk veranderd en werk sindsdien van thuis uit... (interieurarchitecte) sindsdien doet ze niets meer stuk. Zelfs niet als ik even weg moet. Tegenwoordig moet ik vaker en vaker naar klanten en ik heb er nu twee en nog steeds doen ze niets stuk. (als ze eten kunnen vinden is het wel opgegeten, maar daar let ik op)
En opvallender is: ze slaapt altijd... dus ik snap niet waarom ze dat niet kon als ik niet thuis was ;-) (ik dacht dat ze zich verveelde, maar als ze hier nu heel de dag slaapt weet ik niet wat het was: wraak ofzo??)

Dus ik weet ook niet precies waarom ze uiteindelijk gestopt is. Ik kan het enkel steken op de ouderdom, want toen ik pas thuis werkte en eens weg moest gebeurde het volgens mij nog wel eens, maar nu niet meer (ik kan mij de laatste keer niet meer herinneren en ik werk nu 2,5 jaar van thuis uit). Tenzij ze op zoektocht naar eten zijn gegaan (heb mijn vuilbakken moeten aanpassen eind vorig jaar, waarmee dat probleem nu ook opgelost is).
Ik heb nu in mijn koopwoning wel een hondenluik laten steken zodat ze buiten kunnen wanneer ze willen. De jongste heeft nog nooit iets stuk gebeten, dus volgens mij moet het ook een beetje in de de aard van het beestje liggen.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Is het mogelijk om een laptop zo hoog mogelijk op de kast te zetten waar ze dus echt niet bijkan?

Dan kan je de klep met camera zo richten dat je de kamer kan overzien.

 

Je laptop hoeft niet persee aangesloten op internet te zijn want een webcam op je laptop kan de beelden ook op de harde schijf opslaan.

Dan kan je daarna de beelden bekijken.

 

Laat die bench maar even achterwegen want daar heeft hij teveel negatieve herrineringen opgebouwd.

Verder...hoe ga je weg?

Ga je direct weg na een wandeling/spelen of even lekker flink knuffelen?

Op zo'n moment is je hond erg op je ingespeeld ..... en dan ga je weg.
Dat geeft gaos bij een hond die er gevoelig voor is.
Wat je dan kan doen is 15 minuten voordat je weggaat, de hond geen aandacht geven dmv spelen, uitlaten of flink knuffelen.

TUurlijk hoef je je hond niet te negeren, maar even geen uitbundige aandacht geven.

Na die 15 minuten is de hond vaak weer rustig.
JIj kan dan je sleutel, handtas, jas en schoenen pakken.
Vertel tegen je hond dat je gaat werken (of boodschappen doen) en dat je over bv 3 uur weer terug bent.
Hou jezelf ook aan die tijdsafspraak!!

Vraag me niet waarom, maar ik heb meerdere honden meegemaakt die tijdafspraken gewoon snappen...
Kom je eerder terug is het altijd goed.
Maar als je langer wegblijft dan de tijdsafspraak, kan de hond boos worden of gaan balen maar ook in paniek schieten want het baasje is niet thuis.

Ik praat hier niet over 5 minuten, maar meer over 15 minuten.

 

Maar hoe dan ook, verlaat het huis kalm en rustig.
Verzamel je spullen van tevoren bij elkaar zodat je niet het hele huis moet zoeken voor je tas, maar leg alles gewoon alvast klaar in de gang.

 

Je hond wilt ook gewoon bij je zijn.
Dit kan gedeeltijde op te lossen zijn door je vuile beddengoed bij je hond te laten.
Zo heeft die jullie geur bij zich, terwijl jullie weg zijn.

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ow...en bij honden moet je sommige situaties ook niet uitlokken.
Ruim gewoon al het voedsel op en laat zelfs geen aardappel op de aanrecht liggen.
Leg het in de koelkast/kelder/keukenkast...maar laat niks slingeren qua eten.

Zelfs koffie en thee gewoon opruimen.

 

Dibbes (Gast)

Fijn dat het bij Jenna zo geholpen heeft! Goed om positieve verhalen te horen.


Bij ons gebeurt het inderdaad ook vrijwel meteen na het weggaan dat hij begint te slopen. Ik zou ook graag zo veel mogelijk thuis zijn (ben ik overigens ook), maar werken en studie moet gewoon (helaas voor hem.. ).

Laptop kan inderdaad ook op een hogere plek staan. Misschien toch maar eens doen inderdaad.
Als we weggaan geven we hem standaard iets minder aandacht inderdaad, dat had ik eerder ook al gelezen. We laten hem uit, gaan dan nog even gewoon op de bank zitten en gaan rustig aan weg. Jas / tas en schoenen staan altijd in de gang, maar dat ziet hij ons wel aantrekken/pakken aangezien er een glazen deur zit in de woonkamer. Daar gaat hij dan al voor zitten en kijkt hij al meteen heel 'verdrietig'.
Ook laten we hem duidelijk weten dat hij eventjes alleen is en dat we snel terug zijn. Het is niet dat we van het ene op het andere moment gewoon de deur uitlopen. Hij krijgt zijn speeltje en aai over z'n koppie en dan gaan we weg.

Je hebt gelijk over dat er niks te 'eten' moet liggen in de kamer, soms schiet dat er net even bij in met wat haast, of realiseer je niet dat hij ook snijplanken interessant genoeg vindt om op te kauwen, of een zeepflesje wat naast de kraan staat.
We worden dan ook niet boos op hem, want in zijn geval is het voor hem een soort van 'logisch'. En natuurlijk nooit straffen als het niet op heterdaad is.

Een oud shirt of deken dat van ons is sloopt hij ook, of plast hij gewoon op wanneer dat in een dichte bench zat. Wanneer het gewoon in de kamer ligt, lijkt het hem weinig te doen.

Het lijkt echt alsof ik overal een weerwoord op heb, maar we hebben echt alles al geprobeerd lijkt het. Maar ik waardeer jullie tips enorm!honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

oei...laat die aai over de bol maar even zitten.
Daarmee bevestig je zijn droevige gevoelens omdat die even alleen zit.

 

Probeer dit eens even.
Blijf gewoon weggaan zoals je nu weggaat want dat is een goede manier.

Maar op het moment dat je weg gaat, kijk je je hond niet meer aan...geen oogcontact meer zoeken.
Stuur hem gewoon rustig in zijn mand en geef hem het comando blijf op een droge neutrale manier.
En ga dan weg.

(Op het moment dat de baas van huis is, is de hond snel weer uit zijn mand )

 

Geen aai over de bol, geen troostende woorden.

Maar gewoon zelfverzekerd de deur uitstappen, vertellen dat je even weg moet voor een boodschap.

 

Wat soms ook wel eens werkt is om te vertellen wat je wel van je hond wilt.
Ik heb Sasja een tijdje verteld dat ze me zeer goed kan helpen als ze stil gaat waken.

 

Jij kan zeggen dat je zeer trots op je hond zal zijn, als die niks sloopt.

Bouw het langzaam op.
Een minuut....2 minuten..en beloon je hond uitbundig als die niks gesloopt heeft.

 

 

Wat voor ras of kruising heb je?
Soms kan het ook de temperament van de hond zijn.

En daarbij kunnen ook beter aansluitbare oplossingen komen.

Dibbes (Gast)

Oke, dan laten we de aai weg, alles valt te proberen! :-) .
En inderdaad weer even rustiger gaan opbouwen. Kan goed beginnen in het weekend nu, dus dat is fijn.
Het is een labrador / weimaraner kruising. Best pittig beestje, maar een ontzettende lieverd.

Kimberley (Gast)

Lees hier effkes mee want zit met het zelfde probleem met onze doberman van 6 maanden. Ze kan ook niet alleen zijn :( breekt haar bench letterlijk af en eens ze los is gaat ze ook op de vernieltoer. Ga eens enkele tips proberen die hier gegeven zijn want is echt niet meer leuk.nu zit ze voorlopig los als we weggaan want ze bijt letterlijk de spijlen van de bench stuk zodat ze een gat heeft om te ontsnappen en ben bang dat ze zich eens serieus gaat pijn doen. In de 3 maanden dat we haar hebben hebben we al zeker 5 keer een nieuwe bench mogen kopen.bij ons begint ze meteen vanaf je de deur dichtdoet. Wacht niet eens tot we weg zijn.of als we gaan slapen hoor je haar gelijk bezig eens je de trap boven bent :(

Volgende forumvraag: Voederzakje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^