Dwergkees gromt naar mijn man

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Hallo allemaal,

 

ik heb een dwergkeesje (reu) word a.s. Feb 2 jaar genaamd teddy en een husky (reu) word a.s. April 2 jaar genaamd mucho.

Teddy had ik twee maanden eerder dan de husky, dus deze stond vanaf het begin boven de husky. Geen problemen mee, husky luisterd naar de kleine. Nu heb ik sinds anderhalve maand dat teddy naar mijn man gromt. Hij gromt op het moment dat mijn man mij knuffelt, kus wilt geven etc. Teddy is eigenlijk de hele dag door bij mij, ligt op me schoot, gaat mee de badkamer in als ik douche, slaapt bij ons in bed( ligt aan mijn kant ). Teddy mag van mij op de bank, omdat het een schoothondje is en geen vieze poten heeft, geen haren van hem op te bank etc. Mucho mag dat niet, vanwege zijn haren, Vieze poten naar het uitgaan, veel plek wat in beslag word genomen. Nu ik dit allemaal schrijf besef ik dat ik mijn hond op een voetstuk plaats, maar dit is altijd al zo geweest. Dus mijn vraag is, waarom gromt teddy sinds anderhalve maand naar mijn man? Er is niks veranderd in de tussentijd. Is dit de puberteit?

 

ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen, mij kan wijzen op dingen die ik verkeerd doe. Ik vind het fijn om teddy bij me te hebben, was hij vanaf 8 weken al.  Dus ik hoop dat ik geen reacties krijg dat ik me moet afzonderen van hem, al ben ik er bang voor dat dit toch echt de reacties zullen zijn. 

 

Hoop dat jullie mij kunnen helpen! 

 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Een voorbeeld hoe het bij ons heel soms gaat. Bumper vind het heel gezellig om bij mij op schoot te zitten, en zodra dat ze daar zit komt Diesel ook buurten, die wil ook wat aandacht. Het is in het begin voorgekomen dat Bumper dan naar Diesel begon te grommen. Ik heb Bumper dan meteen weer op de grond gezet. Dit is een aantal keren gebeurt, nu gromt ze nooit meer.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ik vind het een beetje oneerlijk dat de ene wel op de bank en in bed mag, en die andere niet.

honden page profiel --

Ik denk dat je je kleintje inderdaad een beetje teveel op een voetstuk heb,  waardoor hij alles zelf is gaan 'regelen'

 

Ik herken het hier wel deels. Mijn kleintje is ook zo'n vreselijke knuffel kont. Loopt nog mee als ik ga plassen. Ik maak nooit onderscheid in mijn honden. Ik lees nergens dat jouw husky er echt last van heeft dat hij andere regels krijgt, maar toch ben ik daar niet zo voor.. Mijn hondjes mogen beide veel, zoals op de bank. Maar ze hebben ook allebei gelijke regels. Zoals niet bepalen wie waar zit.

 

Ik denk dat jouw keesje teveel wilt bepalen. Gebrek aan begeleiding en sturing.

 

Afstand van hem hoef je niet te nemen, grenzen aangeven wel. Dit mag wel (op de bank en knuffelen) en dit mag niet. (je man proberen weg te jagen) Daar is niks zielig aan. Ze hebben wel dduidelijkheid nodig.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Eens met Robyn.

Anoniem (Gast)

Hoezo heeft de dwergkees geen vieze poten? Wordt hij niet uitgelaten in de regen ofzo?

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Ja het is inderdaad oneerlijk dat de een wel op de bank mag Rn de ander niet, maar hebben jullie enig idee wat mucho voor haren loslaat? Borstel hem elke week, elke dag bossen met haar in huis. Ben je een dag mee bezig om de bank weer fatsoenlijk te maken voor bezoek. Ik laat teddy ook uit als het regent, maar deze is gewoon wat schoner op zichzelf, lijkt net een kat. Zodra teddy gromt naar mijn man of naar mucho zet ik hem ook meteen op de grond, laat hem duidelijk merken dat het niet oke is.

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

En mucho heeft er naar mijn weten ook geen probleem mee dat teddy de baas is over hem. Hij luisterd naar hem en verder is mucho een hele lieve husky( geeft kusjes op commando) lief naar kindjes baby's, schat van een hond. En natuurlijk laat ik hem af en toe ook op de bank, kleedje eronder en knuffel ik lekker met hem, maar om er een gewoonte van te maken, liever niet. En dat accepteerd mucho ook, probeert niet op de bank te klimmen etc. En eigenlijk.. Waarom zou het zielig zijn dat de een iets wel mag en de ander niet? Honden leven toch altijd in een roedel?! De een mag iets wel en de ander niet. Diesel, heb je nog andere tips? Want laten weten dat grommen niet mag en op de grond zetten( even geen aandacht aan besteden) doe ik, maar helpt niet! Ik ben ten einde raad

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Ik vind het niet oneerlijk, onze honden mogen beiden niet op de bank, maar op schoot kan alleen Bumper, Diesel past gewoon niet op schoot. Ik vind dat geen probleem hoor.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Hoezo heeft de dwergkees geen vieze poten? Wordt hij niet uitgelaten in de regen ofzo? "

 


Wat een bijdrage zeg. ;-)

Ik bem het trouwens eens met Robyn

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 

Haal je hond van zijn voetstuk af....

 

Jij wordt opgevoed door dit hondje. Geef hem minder prioriteiten.

Laat je hondje beneden als je doucht enzovoorts.

 

 

honden page profiel --

Maar wat zou je graag willen lezen dan? Zo doordoen en dan lost het zichzelf wel op?

 

Een gebrek aan duidelijk heid lost zichzelf niet op. En als je hem wegstuurt op het moment dat hij gromt en het werkt niet, dan ben je al te laat. Dat moet je voorkomen. Signalen lezen en dàn al wegsturen. En ja soms betekent dat beide niet op de bank als hij niet normaal kan doen.

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Cia v.d Heijden, ja heb ik ook weleens gedaan, dan gaat hij op een traptrede liggen wachten tot ik de douche uit ben en vervolgt dan zijn weg waar ik ga op het moment ik de douche uit ben. Hij volgt me overal. En daar heb ik geen probleem mee, het irriteerd me niet. Pas op het moment als jullie zeggen dat zijn gromgedrag daaraan ligt zal ik dit doen. Maar dan is de vraag.. Wanneer mag hij mee wanneer niet ? Hij loopt namelijk overal mee naartoe

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik denk ook dat je je hondje minder privileges moet geven.
Beperk hem in het achterna lopen, dat is niet louter gezellig, bv bij dat douchen, maar controleren.
En als dat de hele dag zo gaat, en je man komt misschien pas s avonds thuis, dan laat je hondje merken dat ie niet gediend is van de intimiteit tussen jullie als echtpaar.

Verwar controle gedrag niet met gezelligheid.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Hij gaat liggen waar jij wilt dat ie gaat liggen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Cia v.d Heijden, ja heb ik ook weleens gedaan, dan gaat hij op een traptrede liggen wachten tot ik de douche uit ben en vervolgt dan zijn weg waar ik ga op het moment ik de douche uit ben. Hij volgt me overal. En daar heb ik geen probleem mee, het irriteerd me niet. Pas op het moment als jullie zeggen dat zijn gromgedrag daaraan ligt zal ik dit doen. Maar dan is de vraag.. Wanneer mag hij mee wanneer niet ? Hij loopt namelijk overal mee naartoe "

 

 

Je schrijft het zelf al in de openingspost dat je vindt dat hij veel mag...

Nou dat ga je dus beperken....Gelijke aandacht voor beide honden.

 

 

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Dankjewel voor jullie reacties! 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" En mucho heeft er naar mijn weten ook geen probleem mee dat teddy de baas is over hem. Hij luisterd naar hem en verder is mucho een hele lieve husky( geeft kusjes op commando) lief naar kindjes baby's, schat van een hond. En natuurlijk laat ik hem af en toe ook op de bank, kleedje eronder en knuffel ik lekker met hem, maar om er een gewoonte van te maken, liever niet. En dat accepteerd mucho ook, probeert niet op de bank te klimmen etc. En eigenlijk.. Waarom zou het zielig zijn dat de een iets wel mag en de ander niet? Honden leven toch altijd in een roedel?! De een mag iets wel en de ander niet. Diesel, heb je nog andere tips? Want laten weten dat grommen niet mag en op de grond zetten( even geen aandacht aan besteden) doe ik, maar helpt niet! Ik ben ten einde raad "

 Ik vind het een verkeerde redenatie want in princiepen ben JIJ de baas niet de dwergkees. Jij moet alles regelen niet de honden onderling. Verder moet je gelijke regels stellen vind ik...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Hallo allemaal,
 

Teddy had ik twee maanden eerder dan de husky, dus deze stond vanaf het begin boven de husky.
  "

 Voordat je problemen met honden kan oplossen, toch even inlezen hoe honden denken.

Jij denkt nog volledig volgens de oude en voorbij gestreefde rangorde theorie en je kennis over hondengedrag is nul.

Je vindt genoeg theorie daarover op dit forum of gewoon op internet, dus ik ga er niet, weer, over beginnen. 

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Ik ben natuurlijk de baas, maar daarna teddy, en daarna mucho. Vind jij dat ik de baas hoor te zijn en mucho en teddy gelijken? Ik heb hier vaak over lopen twisten. Ha zegt dat het logisch is dat teddy de baas is over mucho aangezien hij 2 maanden ouder is en eerder in het huis was. Ik snap je punt, ben er niet over uit wat goed is of niet. Ben in ieder geval wel blij dat het niet andersom is, anders zou het gevaarlijk zijn. Een roedel bestaat uit verschillende gradaties qua rolverdeling toch? Voor mijn gevoel doe ik het goed, maar ik ga toch proberen teddy minder privileges te geven, om te kijken of zijn gedrag hieraan ligt. Hij heeft dit pas een maand, daarvoor nooit gegromt. Zijn vacht ziet er ook wat doffer uit en hij oogt wat treurig, dus wellicht is er wat anders aan de hand. Als dit langer blijft ga ik toch maar even langs ha. Ben benieuwd wat je reactie hierop is max, wat betreft roedel.. Ik ben hier natuurlijk de baas. Misschien dat teddy zijn rol boven mijn man probeert te zetten. Roedel probleem. Probleem tussen husky en dwergkees is er niet, hebben zij zelf al bepaald.

honden page profiel -- 3 doggies

Misschien kan het iets vriendelijker tegen een nieuw HP lid.

 

*zomaar een suggestie*

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 2 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  Voordat je problemen met honden kan oplossen, toch even inlezen hoe honden denken.

Jij denkt nog volledig volgens de oude en voorbij gestreefde rangorde theorie en je kennis over hondengedrag is nul.

Je vindt genoeg theorie daarover op dit forum of gewoon op internet, dus ik ga er niet, weer, over beginnen.  "

 


Hebben we allemaal niet geleerd met de jaren of waren we al alwetend?
Je had het best een beetje anders kunnen formuleren

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Hey luz,

 

bedankt voor je arrogante bericht, geeft totaal geen meerwaarde aan dit topic dus inderdaad get your ass of. Ga lekker ergens anders lopen bitchen. Wat betreft dat teddy 2 maanden eerder was en dus de baas is heeft ha mij verteld. Neem aan dat de huisarts toch wel verstand heeft van dit soort zaken, niet dan? 

honden page profiel --

" Hey luz,
 
bedankt voor je arrogante bericht, geeft totaal geen meerwaarde aan dit topic dus inderdaad get your ass of. Ga lekker ergens anders lopen bitchen. Wat betreft dat teddy 2 maanden eerder was en dus de baas is heeft ha mij verteld. Neem aan dat de huisarts toch wel verstand heeft van dit soort zaken, niet dan?  "

 

Sommige dieren artsen zijn nog best wel van de oude stempel dus ze hoeven opvoedkundig niet altijd juist te zijn..

 

Luz heeft wel een punt, inderdaad zou je het zo moeten zien: jij de baas (leider) en dan jouw 2 hondjes.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Toch wel, beste Laura.

Als je wat opzoekingswerk doet over honden ga je tot de conclusie komen dat ik gelijk heb.

En neen, ik ga er niet van uit dat een huisarts specialist in hondengedrag is.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  

Sommige dieren artsen zijn nog best wel van de oude stempel dus ze hoeven opvoedkundig niet altijd juist te zijn..

 

Luz heeft wel een punt, inderdaad zou je het zo moeten zien: jij de baas (leider) en dan jouw 2 hondjes. "

 


Je was me voor ik ben het geheel met je eens.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Nu denk ik dat een huisarts zo wie zo weinig van honden weet , maar dat terzijde O-)

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Hey Robyn,

 

Dus ik moet mijn dwergkees net als mijn husky snachts in de bench doen, en hem in de woonkamer op de grond laten liggen, dwergkees ook niet meer op de bovenverdieping( aangezien er vloerbedekking ligt en ik de husky daar dus niet laat) gewoon alles precies hetzelfde behandelen? Sorry, maar dat voelt gewoon niet goed? Husky's zijn half wild, ik knuffel wel met hem, en ga soms ook met hem lekker op bank liggen, maar daar heeft hij naar 5 min geen behoefte meer aan. Als ik mucho snachts uit bench laat gaat hij huilen, hij wilt erin. Teddy niet?! Denken jullie niet dat het probleem bij mijn man en dwergkees ligt? En niet onderling rol van mucho en teddy. 

honden page profiel lauralaura

honden foto van laura

Er is geen enkele mogelijkheid dat teddy gewoon bij mij kan blijven, zonder dat hij gromt? Hij heeft dat NOOIT gedaan

honden page profiel --

" Hey Robyn,
 
Dus ik moet mijn dwergkees net als mijn husky snachts in de bench doen, en hem in de woonkamer op de grond laten liggen, dwergkees ook niet meer op de bovenverdieping( aangezien er vloerbedekking ligt en ik de husky daar dus niet laat) gewoon alles precies hetzelfde behandelen? Sorry, maar dat voelt gewoon niet goed? Husky's zijn half wild, ik knuffel wel met hem, en ga soms ook met hem lekker op bank liggen, maar daar heeft hij naar 5 min geen behoefte meer aan. Als ik mucho snachts uit bench laat gaat hij huilen, hij wilt erin. Teddy niet?! Denken jullie niet dat het probleem bij mijn man en dwergkees ligt? En niet onderling rol van mucho en teddy.  "

 

Mwoa dat weet ik niet. Ik denk niet dat er persé een probleem is omdat je husky beneden slaapt en de kees boven. Dat zijn ze zo gewend. Mijn chislaapt ook bij mij en mijn podencotje binnen in zn mand. Dit was eigenlijk een beetje hun eigen keuze.

 

Wat ik bedoel met gelijke regels, is datje keesje zich ook heeft te gedragen. De essentie van het probleem is dat hij vind dat hij je man kan sturen. Dus op de momenten dat dat gebeurt zou ik je aanraden om eens te kijken naar zijn lichaam voordat hij 'aanvalt'

 

honden geven allerlei signalen af voor ze aanvallen. dit kan zijn:lippen likken, wegkijken, wegdraaien, gapen. Allemaal kalmerende signalen. En op dàt moment moet je al ingrijpen. 

 

Ik denk als je je in gaat lezen over kalmerende signalen je al een stuk wijzer word over je hondjes!

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Het ging zo goed maar helaas...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^