Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

Rasgroep van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog behoort tot de Rasgroep "Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden"

Geschiedenis van de Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog hoort tot de rasgroep Pinchers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse sennehonden.

Karakter van de Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

Geweldige hond die de baas overal wil volgen. Het zijn in mijn ogen geen honden om (lang) alleen te laten. Ze willen bij het gezin horen.

Rasstandaard van de Engelse Bulldog

ALGEMENE VERSCHIJNING:

Gladharige,flinke hond, laag op de benen, breed, krachtig . Het hoofd tamelijk groot in vergelijking tot de grootte van de hond, Het gezicht is kort, zijn snuit breed stomp . Lichaam kort, ze mogen ook niet te dik zijn ze moeten wel gespierd zijn, .vrouwtjes mogen niet zo zwaar zijn als een reu.

KARAKTERISTIEKE INDRUK:

De hond moet de indruk geven van vastberadenheid, kracht en aktiviteit.

TEMPERAMENT:
Waakzaam, ondernemend, trouw aan de baas, betrouwbaar, moedig, nergens bang voor maar wel goed van aard.

HOOFD EN SCHEDEL:
De schedel moet groot zijn in omtrek, de omtrek (gemeten voor de oren) moet ongeveer gelijk zijn aan de schouderhoogte van de hond. Van voren gezien moet het zeer hoog lijken van de hoek van de onderkaak tot het hoogste punt van de schedel; ook zeer breed en vierkant. De wangen moeten goed rond zijn en aan de zijkant voorbij de ogen uitsteken. Van opzij gezien moet het hoofd zeer hoog en kort zijn, vanaf de achterzijde tot de punt van de neus. Het voorhoofd moet vlak maar niet bol,ook niet naar beneden voor het gelaat uitsteken en zijn vel op het voorhoofd en hoofd is zeer los en gerimpeld. Het gezicht van voren gezien moet van jukbeen tot de neus kort zijn en de huid ervan gerimpeld. De snuit moet kort, breed en omhoog gericht zijn en diep van de ooghoek tot de hoek van de mond. Neus en neusgaten moeten groot, breed en zwart zijn en mag niet leverkleurig zijn rood of bruin; De neusgaten moeten groot, wijd en open zijn, met daartussen een duidelijk zichtbare, rechte, verticale lijn. De snuit kort, breed en omhoog gebogen en zeer diep van de hoek van het oog naar de hoek van de mond. de bovenlippen "chops", moeten dik en breed, zeer diep neerhangen; zij moeten aan de zijkanten (niet van voren) geheel over de onderkaak reiken. Zij moeten van voren tot de onderlip komen en de tanden gemakkelijk bedekken. De kaak moet breed, sterk en vierkant zijn, de onderkaak moet duidelijk van voren uitsteken en omhoog gericht zijn. Gezien vanaf de voorkant moeten de verschillende dele van het gezicht volkomen gelijk zijn aan elkaar als men een zo ge naamde lijn trekt van de top van zijn hoofd naar de punt van de onderkaak.

OGEN:
Van voren gezien, moeten de ogen laag in zijn hoofd liggen, zover mogelijk van de oren af. De ogen en de stop moeten in een rechte lijn liggen, op welke de groef loodrecht staat. Zij moeten zover mogelijk van elkaar staan, maar de buitenste hoeken moeten wel binnen de buitenste lijnen van de wangen liggen. Rond van voren, niet te groot,en ook niet te diep liggen, niet uitpuilen en moeten in kleur zeer donker wezen –bijna zwart-, zij mogen geen wit tonen wanneer de hond recht vooruit kijkt. en ze mogen geen oogproblemen hebben.

OREN:
De oren moeten hoog zijn aangezet –met andere woorden- de voorste binnenrand van elk oor moet (van voren gezien) de buitenste lijn van zijn hoofd bij de hoek van die lijn ontmoeten, zodat zij ver uit elkaar liggen en zo hoog en zover van de ogen als mogelijk. Zij moeten klein en dun zijn. "
MOND:
Brede vierkante kaak met zes kleine snijtanden tussen de hoektanden, in een gelijke rij, de hoektanden ver van elkaar. Die tanden moeten groot en sterk zijn en niet te zien zijn als de mond dicht is. Vanaf de voorkant gezien moet de onderkaak direkt onder de bovenkaak gelijk hieraan zijn.

HALS:
De hals moet middelmatig van lengte zijn, zeer fors, diep en sterk. Van achteren goed gebogen met veel losse, dikke, gerimpelde huid vanaf zijn keel
VOORHAND:
De schouders moeten breed, schuin en laag zijn, zeer sterk en gespierd en de indruk geven alsof zij aan het lichaam zijn aangehecht. De borstkas moet ruim, rond en zeer diep van het hoogeste punt van de schouders tot haar laagste punt, waar zij de borst vormt. De voorbenen moeten echt stevig en sterk zijn, goed ontwikkeld en ver uit elkaar geplaatst zijn, fors, gespierd en recht zijn, een tamelijk gebogen ,, geen kromme of O-benig en kort in vergelijking tot de achterbenen, maar niet zo kort dat de rug er lang door schijnt, of dat het de beweeglijkheid van de hond hindert . De ellebogen moeten laag zijn en goed vrij van de ribben staan. De middenvoeten moeten kort, recht en sterk zijn.

VOETEN:
De voorvoeten moeten recht zijn en iets naar buiten gedraaid, niet te groot en bijna rond, de achtervoeten rond en kompakt.

STAART:
De staart moet laag aangezet zijn, nogal uitsteken en vervolgens naar beneden buigen. Hij moet rond zijn, glad en zonder franje of ruwe haren. De staart moet matig van lengte zijn, eerder kort dan lang, dik bij de wortel en snel afnemend tot een dunnen punt. Hij moet naar beneden gedragen worden (geen krul aan het einde vertonende) en de hond mag hem niet over zijn rug dragen.

GANGWERK:
Het gangwerk is typich zwaar en gedrongen, waardoor het lijkt of hij met korte, snelle stappen op de punten van zijn tenen loopt en zijn achtervoet nauwelijks optilt en daarmee over de grond schijnt te slepen. Hij loopt met een van zijn schouders licht vooruit.

BEHARING:
De beharing moet fijn zijn, kort, dicht en glad (slechts hard omdat zijn kort en dicht is, toch niet te ruw)

KLEUR:
De kleur moet eenkleurig zijn of eenkleurig met een zwart masker of een zwarte snuit "smuts". De kleur moet glanzen en in haar soort zuiver zijn, n.l.: gestroomd, rood met zijn verschillende variteiten, reekleurig, vaalbruin, etc., wit en wit gevlekte (d.w.z. een van de genoemde kleuren met wit). Leverkleurig, zwart en zwart met rood "black and tan" zijn zeer ongewenst.

GEWICHT:
Het gewicht van een reu: 25 KG een teef 23 KG

Enige hond die duidelijk een lichamelijke- of gedragsafwijking vertoont, dient te worden gediskwalificeert.

Gezondheid van de Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

Een bulldog behoort tot de 'Kortsnuitige hondenrassen'... Dit kan in sommige gevallen tot gezondheidsproblemen leiden.
Vaak valt dat de eerste maanden niet zozeer op, maar in het verloop van het eerste jaar kunnen zich ten gevolge van één of verschillende aandoeningen problemen voor gaan doen.
Klik hier voor meer informatie omtrent het 'kortsnuitige syndroom'

Daarnaast is een bulldog 'abnormaal' van bouw, waardoor hun bottengestel nogal wat te verduren heeft. Er kunnen knie-, elleboog- en rugproblemen voor komen of deze kunnen ontstaan door onjuiste beweging en ontwikkeling.
Het is daarom belangrijk de pup van kleins af aan niet aan 'overbelasting' bloot te stellen.
Dit houdt in dat de pup kleine wandelingen moet maken en het eerste jaar zeker niet buitensporig mag spelen.
Zo krijgt het lichaam het eerste jaar de tijd om goed te werken aan de spieropbouw, zodat het bottenwerk mooi op zijn plaats blijft zitten zodra hij 'volwassen' is...
Een pup is in feite een zak met botjes..die u als baasje kunt 'maken en breken'! Dus regelmatige kleine wandelingen per dag en daarnaast veel rust.

Hierdoor krijgt de hond de kans om zich goed te ontwikkelen en zal hij of zij op volwassen leeftijd weinig of geen problemen met bewegen ervaren...


Verzorging van de Engelse Bulldog

De Engelse bulldog is een gevoelige hond in de verzorging. Door het vele telen, zijn ze onderhevig aan verschillende kwalen waaronder zwakke gewrichten (ook heupdysplasie), veel ontstekingen aan huid vooral ogen en poten (tussen de tenen). Ook oorontsteking komt veelvuldig voor. Daarnaast kunnen ze kale plekken krijgen op hun rug. Zorg dat je een Engelse Bulldog bij een goede erkende fokker koopt!
Na aanschaf als pup is het best om een goede controle van de gewrichten te laten uitvoeren door de DA. Indien dit niet ok is, kan men kiezen voor een correctieve operatie. Voornaam is te letten op zijn/haar gewicht en dus voeding. Een eiwit arme voeding (paardevlees met rijst) zorgt dat de hond in goede conditie en mogelijk ontstekingsvrij blijft. Een goed merk is onontbeerlijk (BV Hills)Geef een pup tot zijn eerste jaar puppyvoer en dan pas volwassenvoeding. Voor de plooien en ogen is het belangrijk om deze dagelijks te reinigen met water en goed te drogen.

De oren moeten ook wekelijks gereinigd worden met een spoelmiddel verkrijgbaar bij de dierenarts. Hier kun je ook het beste de producten tegen teken/vlooien en ontwormingskuurtjes halen!!

voor dit ras is een goede kwaliteitsvoeding erg belangrijk veel mogelijke kwalen zoals allergie ,oorontsteking ,tussenteenontsteking ,maag /darmproblemen ,blaasproblemen , kunnen voorkomen worden als men al vanaf de puppy leeftijd van start gaat met verse vleesvoeding zoals bv.carnibest of haaksbarf ,ook zal de pup veel minder problemen krijgen met bv groeipijnen of gewrichtsproblemen en veel gelijkmatiger opgroeien en dit is een zeer belangrijk aandachtspunt bij de engelse bulldog ,verder zal de engelse bulldog een zeer goede bespiering opbouwen en veel minder vetweefsel hebben /krijgen ,en een zeer goede weerstand gaan ontwikkelen

Opvoeding van de Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

De Engelse bulldog is een rustige, aanhankelijke, koppige, sterke maar niet veeleisende hond. Het is belangrijk om van het begin duidelijk te zijn in de opvoeding wat wel en niet mag. Hij houdt zich hier na een tijdje (ze lijken niet al te slim) aan. Je kan hem de basisdingen leren maar het is zeker geen circushond. Het is een vertekend beeld dat een Engelse Bulldog alleen maar slaapt. Ook zij houden van spelen en wandelen, het maakt ze echter alleen niet uit of je een uur wandelt of 10 minuten.In het spelen kan hij iets te hevig worden maar is hij met een zware stem makkelijk te corrigeren.Het is een goede waker (maar geen waakhond) en kindervriend die luistert naar zijn baas.

Rasvereniging van de Engelse Bulldog


Bulldog Club Nederland
Bulldog Club Nederland

Remmersteinpark 34
2151KC Nieuw vennep
Telefoon: Engelse Bulldog Club Nederland
Engelse Bulldog Club Nederland

IJspolderweg 29
3353SM Papendrecht
Telefoon: Pupinfo : I. Spoler, tel. 0523-266870 e-mail:  [email protected] 

Popularitieit van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog staat op dit moment op de 23e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Engelse Bulldog

een engelse bulldog is een specifiek ras , met specifieke ziektebeelden ,als er echt problemen zijn t.a.v luchtwegen , ogen , bewegingsapparaat dan kan ik met klem adviseren naar klinieken te gaan waar men veel ervaring heeft met het ras , ik heb zelf erg goede ervaringen met dierenkliniek sleeuwijk, loevestein 2 te sleeuwijk
tel: 0183-301708 vraag naar dokter walter strikkers

ook dierenkliniek de arker in nijkerk is een heel goede kliniek voor de franse en engelse bulldog hier werkt dokter evert van dijk
dierenkliniek de arker
hoefslag 1 te nijkerk ,tel 033-2462526

In het dorpje Dieren, bij Arnhem, zit Kliniek Dieren (tel :0313 - 42 00 32). Deze kliniek heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kortsnuitige honden, waaronder de Engelse Bulldog. Door hun ervaring met deze hondensoort, is dit een kliniek waar narcose van kortsnuitigen relatief veilig is. Deze kliniek is bekend met alle bekende Bullenkwalen, zoals het ademhalingsstelsel, bewegingsapparaat en maag- darmstelsel.

Voor mensen uit Limburg raad ik dierenkliniek het Hoogveld aan in Echt.

belangrijke informatie over uw engelse bulldog en zwemmen

belangrijk om te weten :
een engelse bulldog heeft een korte snuit en een brede borst ,daarom moet u het volgende in acht nemen :
een engelse bulldog kan niet zwemmen !!! er bestaan uitzonderingen ,maar het veiligste uitganspunt is dat een bulldog zeer snel kan verdrinken en geen goede zwemmer is ,u kan uw bulldog gerust in ondiep water laten spelen maar laat hem nooit verder gaan dan borsthoogte ,er zijn voor honden zwemvestjes te koop ,voor uw bulldog wel zo veilig ,er zijn al teveel bulldoggen verdronken doordat ze te diep het water in zijn gegaan ,het water ingevallen zijn door onoplettendheid etc ,als u een boot heeft en de bull gaat mee doe hem een zwemvest aan , woont u aan het water zorg dat uw tuin veilig omheind is .laat uw bulldog nooit alleen bij water !!

Engelse Bulldog pup aanschaffen

Een Engelse bulldog van een erkende fokker kost rond de 2000,-. Het is een flinke investering, maar de kans dat je hond iets heeft is vaak vele male kleiner dan wanneer je een bulldog via marktplaats koopt voor 700,-. Bovendien krijg je bij een erkende fokker altijd een koopcontract en stamboom. Dit houdt in dat je hond goede bloedlijnen heeft en bij eventuele erfelijke problemen kun je terug gaan naar de fokker.



(jullie zeggen dat als je een puppy koopt bij een erkende fokker dat de kans klein is dat als de pup erfelijke problemen krijgt je terug kunt gaan naar de fokker. maar dit is niet altijd zo. Wij hebben onze bull ook van een erkende fokker. nu blijkt dat hij na een half jaar heupdysplasie heeft. Fokker gebeld en gevraagd of er misschien ook HD in de lijn zou zitten. Kreeg als antwoord: Wat dacht ik wel niet om hun honden aan te vallen dat er misschien hd in de lijn zou zitten. Dus pas hier wel mee op! Het is geen garantie als je een hond koopt bij een erkende fokker dat de hond ook werkelijk op latere leeftijd niks zal mankeren! Als je een contract hebt en de fokker houdt zich er niet aan, dan kan je naar de rechter!!! Dus je niet laten afbluffen.
Trouwens HD in een bulldog geeft lang niet altijd klachten. Goede bespiering helpt al heel goed. Ga naar een dierenarts met ervaring, zoals bv Strikkers.

Kijk ook eens op bulldogsonline.nl
Zij zijn bezig met een keurmerk voor goede fokkers

EB KEUR

Zeker de afgelopen jaren is gebleken dat veel aspirant kopers van een Engelse Bulldog zijn geconfronteerd met fokkers die het niet zo nauw namen/nemen met de gezondheid en het welzijn van zijn dieren alsmede een onzorgvuldig fokbeleid. Ook met betrekking tot de verantwoordelijkheid en service naar de aspirant eigenaren laat te wensen over. Stichting Bulldogsonline tracht met het EB KEUR te komen tot het feit dat u als pupkoper met een gerust hart een Engelse Bulldog pup kunt aanschaffen bij een gecertificeerde fokker.
Stichting Bulldogsonline is niet commercieel en als Stichting onafhankelijk. Stichting Bulldogsonline zal toezien op een onafhankelijke en rechtvaardig uit te voeren certificering. Er is een onafhankelijke commissie en worden de audits, interviews en bezoeken uitgevoerd door onafhankelijke EB KEUR adviseurs.
EB KEUR adviseurs voeren daadwerkelijk controles uit bij de fokkers op locatie en zien toe op het gekozen fokbeleid en service naar de pup kopers. Dit kan de fokker een blijk van waardering geven op de wijze waarmee de fokker zijn of haar verantwoordelijkheden neemt. Tevens zal dit leiden tot een goed vertrouwen bij de aspirant pup kopers. Fokkers die aan deze eisen voldoen ontvangen het certificaat EB KEUR.
EB KEUR is bedoeld voor fokkers die op een verantwoorde manier met zijn dieren omgaat en weet waar zijn verantwoordelijkheden liggen als fokker en ten opzichte van de pup kopers.
De procedure is als volgt,:
De door de Raad van Beheer erkende fokker dient een aanvraag tot het verkrijgen van het EB KEUR certificaat bij de Stichting Bulldogsonline in;
De betreffende fokker is tevens lid van de Bulldog club Nederland en heeft het fokreglement van de Bulldog club Nederland erkend en ondertekend;
Daadwerkelijke controle op de locatie van de fokker door een EB KEUR adviseur.
Volgt uit deze punten een positief advies dan zal de betreffende fokker de aspirant status EB KEUR ontvangen.
Opgave van het eerstvolgende nest van de betreffende fokker;
Monitoring bij de pupkopers.
Volgt uit deze punten een positief resultaat dan zal de betreffende fokker de officiële EB KEUR status ontvangen.
Doelstelling is een herkenbaar kwaliteit keurmerk voor de fokker van de Engelse Bulldog.
Bij het EB KEUR staat de relatie tussen fokker en pupkoper centraal.
Belangrijkste kenmerk is de service van de fokker aan de pupkoper.
Het EB KEUR is onafhankelijk, geen verplichte deelname of lidmaatschap
Het EB KEUR wordt uitsluitend verstrekt aan door de Raad van Beheer erkende fokkers.
Bulldogsonline is bepalend in de toekenning van het certificaat.
Het EB KEUR moet controleerbaar en uitvoerbaar zijn met respect naar de Bulldog, pupkoper en fokker.
Mocht een fokker die in het bezit is van het EB KEUR certificaat niet meer voldoen aan de voorwaarden, dan zal Stichting Bulldogsonline overgaan tot intrekking van het EB KEUR certificaat en de fokker in de gelegenheid stellen om weer aan de voorwaarden te kunnen voldoen
Bron: http://www.bulldogsonline.nl/taxonomy/term/28?PHPSESSID=cd5e8a266576b6202a632df70b2e024a

Engelse Bulldog fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Engelse Bulldog.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Engelse Bulldog pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Engelse Bulldog hebben ook deze rassen

Meer weten over de Engelse Bulldog ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: middelgroot
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Engelse Bulldog:


Afbeeldingen

Engelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse BulldogEngelse Bulldog

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Engelse Bulldog hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^