Boston Terrier

Boston Terrier

Rasgroep van de Boston Terrier

De Boston Terrier behoort tot de Rasgroep "Gezelschapshonden"

Geschiedenis van de Boston Terrier

Boston Terrier

De Boston Terrier is het nationale ras van de Verenigde Staten, maar het ras vindt zijn oorsprong in Engeland, waar men al vroeg geinteresseerd was in het ophitsen van honden. Daartoe probeerde men veel verschillende raskruisingen, waarbij de Engelse Bulldog een van de ingredienten vormde. De kruising van een Franse Bulldog En met de Bull Terrier in het begin van de negentiende eeuw bleek gelukt te zijn en deze kruising vormde het begin van de voorvaderen van de Boston Terrier. Ook in de Verenigde Staten werd het ophitsen van honden populair, vooral in en rond de stad Boston. In 1865 werd een hond met bovengenoemde achtergrond geimporteerd en deze hond legde de basis voor het ras Boston Terrier. Onder de voorvaderen is ook de Franse Bulldog terug te vinden. Het ras werd in 1893 door de Amerikaanse Kennel Club erkend. Het is een moedig, levendig en uitbundig vrolijk ras. Zijn bijnaam is "zwart-satijnen heertje".

Karakter van de Boston Terrier

Boston Terrier

Zij hebben,"The will to please". Zijn intelligent, vrolijk, speels, kunnen goed alleen thuisblijven.

Rasstandaard van de Boston Terrier

Land van herkomst: Verenigde Staten

De Boston Terrier is een compacte en geproportioneerd gebouwde hond, middelgroot, met een korte snuit, gladharig en kortstaartig.

Hoofd: vierkant, met een vlakke bovenschedel, vlakke wangen, recht voorhoofd en uitgesproken stop. De voorsnuit moet kort, vierkant, breed en diep zijn, de lengte iets minder dan de breedte en de diepte. De lengte mag niet meer bedragen dan een-derde van de lengte van de schedel. Zwarte neusspiegel, een duidelijke lijn tussen de neusgaten. Diepe, maar niet overhangende lippen, die het gebit goed bedekken.

Ogen: ver uit elkaar geplaatst, groot, rond, donker en met een vriendelijke, schrandere uitdrukking.

Oren: rechtopstaand, zo dicht mogelijk tegen de schedel geplaatst.

Gebit: licht ondervoorbijtend.

Hals: tamelijk lang, licht gebogen. Het hoofd wordt sierlijk door de hals gedragen.

Lichaam: compact zonder log te zijn, diepe en brede borstkas, goed gebogen ribben, korte lendenen, licht gerond bij de staartaanzet, licht opgetrokken buiklijn.

Ledematen: goed naar achteren gestelde schouders, de voorbenen niet te wijde uiteen geplaatst, recht en gespierd, korte en sterke middenvoorvoet. Goed gehoekte achterbenen, laaggeplaatste, evenwijdige sprongen. Sterke, gespierde dijen.

Voeten: rond, klein, compact, recht naar voren gericht.

Staart: laag aangezet, recht of schroefvormig, geen franje of ruwe beharing. Mag niet boven de ruglijn gedragen worden.

Gangwerk: stabiel, evenwijdig, sterk en ritmisch.

Vacht: kort, glad, glanzend en met een fijne struktuur.

Kleur: gestroomd met witte aftekeningen. Zwart met witte aftekeningen is toegestaan.

Gewicht: max. 11 kilo. Lichtgewicht onder 7 kilo. Middengewicht van 7-8,5 kilo.

Gezondheid van de Boston Terrier

Boston Terrier

Overweegt u een Boston Terriër aan te schaffen? Koop dan alleen een pup bij een fokker die uitsluitend fokt met geteste ouderdieren. Het is belangrijk dat in ieder geval de ogen en knietjes (Patella's) getest worden.

Verzorging van de Boston Terrier

De vacht is zeer kort en verhaart weinig. Dode haartjes haalt men het best weg met een vochtig zeemvel. Huidplooien moeten wel dagelijks nagekeken worden, omdat dit vochtige plekken zijn, ideaal voor de ontwikkeling van bacteriën.

Opvoeding van de Boston Terrier

Boston Terrier

De Boston Terrier let erg op de intonatie van de stem. De opvoeding zelf hoeft geen enkel probleem te zijn. Deze Terriers zijn intelligente honden en pikken redelijk snel dingen op. Bostons zijn sportieve honden die graag wandelingen maken en zich uit laten dagen voor een spelletje. Ze hebben echter niet overdreven veel lichaamsbeweging nodig.

De Boston Terriër is een enthousiaste en vrolijke hond die ook graag met lange wandelingen mee gaat.

Rasvereniging van de Boston Terrier


Boston Terrier Club Nederland
Boston Terrier Club Nederland

Schoolberg 34
5954AR Beesel
Telefoon: 077-4744644
Website: http://www.boston-terrier.nl

Popularitieit van de Boston Terrier

De Boston Terrier staat op dit moment op de 79e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Boston Terrier

Geen overige informatie over de Boston Terrier gevonden.
Heb jij overige informatie over de Boston Terrier ? Dan kun je dat toevoegen

Boston Terrier pup aanschaffen

Een Boston Terriër is vrij duur in de aanschaf. Bij een fokker betaal je in Nederland tussen de 1300 en 1500 euro voor een pup. Dit heeft ondermeer te maken met de kleine nesten en het veelvuldig toepassen van een keizersnede bij geboorte.

De Boston Terriër is een gezonde hond, echter is het erg belangrijk dat dit ras verantwoord gefokt wordt. Koop daarom een pup enkel bij goede fokkers. Hiervoor kunt de Boston Terriër Club benaderen.

Boston Terrier fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Boston Terrier.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Boston Terrier pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Boston Terrier hebben ook deze rassen

Meer weten over de Boston Terrier ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: klein
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Boston Terrier:


Afbeeldingen

Boston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston TerrierBoston Terrier

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Boston Terrier hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^