Wat is het raarste commentaar dat jullie ooit kregen tijdens een wandeling?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sharon & HarleySharon & Harley 3 doggies

honden foto van Sharon & Harley

"Kijk mama, wat een grote oren" O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is het raarste commentaar dat jullie ooit kregen tijdens een wandeling?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SemSem 3 doggies

honden foto van Sem

Een onbekende vrouw die me eens goed ging vertellen dat mijn hond duidelijk niet lief was,
maar zelfs zeer gevaarlijk. Want hij keek niet normaal uit zijn ogen.

Ik werd er haast boos van, mijn hond doet nog geen vlieg kwaad, lief tegen mens en dier.
Hij ziet er voor sommige mensen misschien eng en groot uit, maar om daaruit nou te
concluderen dat zijn karakter ook mis is.. Nee, daar ben ik niet van gediend.

honden page profiel EmileEmile 3 doggies

honden foto van Emile

Januari, volop sneeuw. 3 gelukkige husky's in het park. Een jong stel met 2 kinderen van 3 en 4 jaar schatte ik, gewapend met sleetje, komt op mij afgelopen. Er wordt mij uiterst serieus gevraagd of de honden even de slee mogen trekken. Mijn commentaar;"jullie houden zeker niet erg van je kinderen?". Verbaasde gezichten, "dat is toch leuk voor ze" zeiden ze. Ik heb ze uitgelegd dat het waarschijnlijk niet zo leuk is hun kroost met +/- 25 tot 30 km/h tegen een boom aangekwakt te zien worden. En dan hebben de honden het natuurlijk gedaan. Ik heb ze nog een prettige voortzetting van de dag gewenst.

honden page profiel Betina van der ZandenBetina van der Zanden 3 doggies

honden foto van Betina van der Zanden

Hier nog een paar opmerkingen;

Ik liep met Micky, nu 10 jaar en Rowan, nu 3,5 jaar, te wandelen en vroeg er een mevrouw, oh mevrouw wat lief .... is dat kleintje een puppy van die grote?? Dat kleintje is dus Micky, ;-)

Een tijdje later lopen we met Myla en Gentle te wandelen en komt er een echtpaar aan gelopen, oh mevrouw, je kan wel zien dat dat kleintje een pupje is van die mooie grote meid ............ wat een dotje ......... wij lagen in een deuk van het lachen, A is Myla gesteriliseerd en B is Gentle een Toy Aussie en Myla een kruising MEchel / hollander ...........

Verder is er ooit eens oom Agent achter mijn zus aangekomen, of ze wel wist dat het verboden was om met een Arctische Wolf aan de wandel te zijn ............ dat ging dus over onze Rowan. Ja sommige mensen weten echt alles over rassen, ;-)

En nu nog wordt er regelmatig gevraagd hoe jong Micky wel niet is, want het is nog echt een jong hondje mevrouw ........ uuhhhmm tja, als 10 jong is ............ dan is tie jong. ;-)

honden page profiel Gia & RoscoGia & Rosco 3 doggies

honden foto van Gia & Rosco

Bij mijn hond was het juist andersom, toen hij een jaar of 1 was, werd hij wel eens voor een oudje aangezien. Totdat mensen hem zagen rennen, springen en dansen uiteraard! :-D
Maarja de witte streep op zijn snuit vermengde zich een beetje met het zwart op de rest van zijn kop en ja dat oogt grijs.
Nu hij echter wel de 10 gepasseerd is, lijkt hij steeds meer de kant op te gaan v/e witte Herder haha zo merkte onze buurvrouw laatst op.
En hoewel het een kruising is, zou je hem toch een stempel op kunnen drukken als je dat zou willen en als je het mijn vader vraagt. Toen wij nl. de hoop hadden opgegeven dat zijn oren nog overeind zouden gaan staan, werd hij gekscherend hangoorherder genoemd!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Toen Nanu nog klein was en een echte kleine wollebol, was iedereen die ik tegenkwam direct vertederd door haar. Het grappigste was toen een politieman op de motor (grote helm, leren pak) ineens naast me stopte. Ik al schrik dat ik iets fouts had gedaan. Stapt die van z'n motor, zet z'n helm af, trekt zijn handschoenen uit, en vraagt dan: "Oh, mevrouw, mag ik dat hondje even aaien?" Woehahahaha!

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Opmerkingen?Jazeker,van:,,Tjeemig wát een grote voeten",of is het een kruising rotweiller/labrador?

Leuk vond ik zelf toen ik nog in Bussum woonde,er een ,,Gooise dame",op ons afkwam,en mij vroeg of ik Nak had geverft. :'( :'( :'(
Waarop ik zei:,,Ja hoor mevrouw,gewoon een theelepeltje zwarte schoenpoets,en daarna goed wrijven,en zie hier het resultaat"! :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Ooooooh,geweldig dát moet ik mijn man vertellen,zei de dame.

Wat heb ik gelachen onderweg terug naar huis,sommige mensen kun je alles wijsmaken. :-D ;-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Wat is dit toch een leuk topic, heb alle reacties al met veel plezier gelezen :-) Ik krijg trouwens met Lizzie echt altijd de vraag "is het nog een jonkie?" (ze is bijna 2) en "blijft die zo klein" (ja mevrouw, dat is een sheltie, die blijft zo klein) ;-) Uiteraard wordt ze ook altijd herkent als een kleine collie (wat ik overigens best knap vindt, want zelfs een heleboel marokkanen in mijn oude buurt herkenden haar met haar blue merle kleur als een klein pupje al als 'lassiehondje', en die zijn toch meestal niet zo op de hoogte van hondenrassen :-D)

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

We waren met de honden in de bossen en kwamen daar een moeder met 4 kinderen tegen.
Een van de kinderen had een stof vast en onze gio(toen 6 maanden oud, witte herder) is verzot op stokken.
Waarop mijn vader roept, hou de stok maar laag en niet boven je hoofd.
Zegt de moeder: ja hou de stok maar laag dan pakt de hond hem niet.
Mijn vader: nou dat heb ik niet gezegt(inmiddels liep gio al trots met de stok rond en hadden de kinderen de grootste plezier om hem af te pakken), maar dan springt hij de kinderen niet om om de stok te pakken.

Verder horen we veel, is het een witte wolf, hoe komt die hond zo wit.
Is zeker een oude hond(nee nog steeds een pup)
En tegenover onze schnauzer, woow die hond is bejaard hij is helemaal grijs..

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Of Ghenghis de staart van Andor eraf had gebeten O-) .
Een vrouw met een kooikerpup die beweerde dat haar pup er later presies uit gaat zien als Andor want Andor is ook een kooiker, yeah right.. O-).
Deamon word vaak voor teefje aangezien in het park met als reden dat hij zo mooi is met die pluimstaart O-) .
Dat Deamon en Andor hetzelfde ras zijn en of Andor de moeder is van Deamie O-) .
Dat Ghenghis gekruist was met een Dalmatier omdat hij stippen op zn buik had O-) .
Dat Chihuahua's geen commando's kunnen leren, ze horen immers op je arm O-) .
Andor was onwijs bang geworden van een hond die op hem afstormde dus begon half in elkaargekropen te blaffen, kreeg ik te horen dat Andor wel erg dominant gedrag vertoond O-) .


Ik hoor zoveel gekke en grappige dingen dat ik waarschijnlijk heel veel al vergeten ben hihi.

honden page profiel Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes UncasAdinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas 3 doggies

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Onlangs nog de vraag gekregen waarom Wolf en Pixie niet los lopen (Rune en Paloma wel).

Toen ik zei dat het jachthonden waren en ze zeker achter de konijnen aanzitten, zei die man 'er zitten hier toch veel te veel konijnen, laat ze er maar vangen, weer een paar minder' :'(

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

och we hebebn al zo veel dingen meegemaakt.

met onze laatste opvanghond: "mama een vos" moeder kijkt om met dat kan niet en schrikt.(die hond leek enorm op een vos/hert) dus mijn ma: nee het is een podenco, waarop die moeder nog erger schrikt :-D

met diezelfde hond(een kastanjebruine podenco). 2 oudere dames: 1: kijk een herder. 2: weet je dat wel zeker? 1: ja daar weet ik alles van. 2: zullen we het niet vragen? 1: nee dat is echt een herder heb ik alles over gelezen. haha


ook met een hond: willen kinderen hem gras voeren dus we zeggen:> doe dat maar niet dat lust hij niet. een ander kindje: nee die hond lust alleen ijs.

en ik heb er nog veel meer, maar kan ze even niet bedenken. echt commentaar... vast wel maar kan er niet opkomen

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

" Vooral kinderen reageren altijd heel apart op mijn Chow's. Zo hoor ik standaard dat het "netleeuwen" zijn maar de leukste kwam ooit van een klein jongetje die uiterst bezorgd vroeg of de halsband niet te strak zat. "Hoezo?" vroeg ik....
"Nou, zijn tong is helemaal blauw!" "


ik heb al helemaal in een deuk gelegen hier, maar deze is toch echt wel geniaal

honden page profiel Tauvik, Debbie & SennaTauvik, Debbie & Senna 3 doggies

honden foto van Tauvik, Debbie & Senna

Vlak nadat onze Engelse Bulldog pup aan haar staart was geopereerd, op de puppytraining van een toeschouwer te horen gekregen: "Ja dat ras moet je eerst helemaal verbouwen voordat ze fatsoenlijk kunnen leven."

Mijn bloed kookte! Met dank aan programma's als Zembla en radar waar dit ras ten onrechte als volledig ongezond wordt afgeschilderd!

honden page profiel Jits Jits 3 doggies

honden foto van Jits

Eergisteren liep ik langs de grote weg met de hond toen ik ineens aangesproken werd door iemand in een auto die op het stoplicht aan het wachten was. Hij begon een heel verhaal te houden over hoe mooi hij Atta vond, en waar het ras oorspronkelijk vandaan kwam etc. etc. Heel gezellig, tot zijn bijrijder het blijkbaar genoeg vond, zich voorover boog en zei:
"Nou, ik vind het maar een gevaarlijke hond. Ik ben bang van honden."
En hij draaide spontaan het autoraampje dicht :-D :-D :-D Einde gesprek.

honden page profiel Ramona, BenjiRamona, Benji 3 doggies

honden foto van Ramona, Benji

Mensen vroegen altijd of Benji een pupje was van Randy.
Randy was een gecastreerde Golden Retriever en Benji is een kruising tussen Maltezer x Shih Tzu en was al 4 jaar :-)
Die vragen krijgen we niet meer omdat Randy er al anderhalf jaar niet meer is :(

En ze vragen altijd hoe oud Benji is omdat hij nog op een pupje lijkt. Dan antwoord ik dat hij al 7jaar is, dan schrikken ze en vragen ze wat voor ras hij is.. En dan is meestal het antwoord van 'Owh, wat ziet hij er dan goed uit' Dankje dankje.. haha!!

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

" Eergisteren liep ik langs de grote weg met de hond toen ik ineens aangesproken werd door iemand in een auto die op het stoplicht aan het wachten was. Hij begon een heel verhaal te houden over hoe mooi hij Atta vond, en waar het ras oorspronkelijk vandaan kwam etc. etc. Heel gezellig, tot zijn bijrijder het blijkbaar genoeg vond, zich voorover boog en zei:
"Nou, ik vind het maar een gevaarlijke hond. Ik ben bang van honden."
En hij draaide spontaan het autoraampje dicht :-D :-D :-D Einde gesprek. "


Tja, een vliegende hollander kan natuurlijk wel spontaan je auto binnenvliegen ;-)

honden page profiel janniejannie 3 doggies

honden foto van jannie

er zijn zoveel leuke verhaalen
zo waren wij bij de tuinland en we hadden onze biewer bounty mee dat is de zwart witte
hij had een mooi staartje op zijn hooft
er kwam een klein jongentje aan ik denk van ongeveer drie jaar oud
hij bekeek de hond en rende naar zijn vader en riep hart door de winkel papa ik wil ook zo`n mooi meisjes hondje met een staartje

het kwam er heel lief uit zodat er nog meer mensen omdraaiden en het hondje moesten bekijken
ik heb het verhaal maar even recht gezet door te vertellen dat het hondje toch echt wel een jongentje was

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Ach is dat een pup van die grote ??
Hahaha nee meneer die kleine bruine is een chihuahua en die grote een dalmatiër ...

Is dat een echte dalmatiër?
Hahaha nee deze komt uit de speelgoedwinkel O-)

honden page profiel Gia & RoscoGia & Rosco 3 doggies

honden foto van Gia & Rosco

Hahaha @Sky & Hailey: nou staat die meneer vast de volgende dag bij de Bart Smit! O-)

" Toen Nanu nog klein was en een echte kleine wollebol, was iedereen die ik tegenkwam direct vertederd door haar. Het grappigste was toen een politieman op de motor (grote helm, leren pak) ineens naast me stopte. Ik al schrik dat ik iets fouts had gedaan. Stapt die van z'n motor, zet z'n helm af, trekt zijn handschoenen uit, en vraagt dan: "Oh, mevrouw, mag ik dat hondje even aaien?" Woehahahaha! "


Geweldig! Hoe zelfs de stoerste types smelten bij het zien van zo'n wollebol!

honden page profiel DemelzaDemelza 3 doggies

honden foto van Demelza

Ik krijg met Wolf eigenlijk geen rare opmerkingen, alleen rare blikken. Want ja, zo'n klein meisje (want ben niet zo groot) met zo'n grote duitse herder, dat kan toch niet goed gaan...of toch wel O-)
De meeste mensen vinden hem eng, zeker als ze ook nog een hond bij hun hebben, dan zijn ze helemaal over de ..... als we hem in het bos lekker los laten, maar als ze dan zien dat Wolf gewoon met hun hond gaat spelen krijgen we opmerkingen zoals "he, een lieve duitse herder"

Bij de helaas overleden lab van mijn ouders kregen wel vaak grappig commentaar. Hij was volbloed ras, maar had bruine vlekjes op zijn voorpoten. Stond ook op zijn stamboom en we mochten er ook niet mee fokken.
Maar omdat hij ook nog eens ontzettend breed gebouwd was, 40 kilo schoon aan de haak, geen overgewicht, kregen we vaak te horen dat het een rottweiler was en dat die honden niet te vertrouwen waren..
Ben een keer zo uitgefoeterd door een vader met kind, dat ik niet wist wat voor een ras Boy was en dat er niet zo in een woonwijk met veel kinderen mee moest gaan lopen, want ja het was een onbetrouwbare, gevaarlijke rottweiler.
Ik ben toen zo boos geworden dat ik de gezegd heb tegen die meneer dat ie maar even moest wachten, heb de stamboom van Boy toen gepakt en laten zien (was dicht bij huis). Toen was het in een keer wel goed, zo raar...zijn dochter mocht Boy in een keer wel aaien. Heb later nog wel gezegd toen we wegliepen "meneer, niet om het een of ander hoor, maar deze heeft ook tanden" en ben maar lekker verder gaan wandelen.
Ook was Boy vanaf pups af gewent aan konijnen, de konijnen zaten in de hondenmand en Boy lag erbij naast de mand. Echt je wilt niet weten hoeveel visite hier de eerste keer dat ze dit zagen niet over op konden houden.
Hoe was het mogelijk, deed de hond nooit wat, valse konijnen enzo..
Ons antwoordt was dat je een hond alles kunt leren, als je maar wil...

Groetjes Demelza en Wolf

honden page profiel HugoHugo 3 doggies

honden foto van Hugo

Krijg niet zo heel veel grappige opmerkingen.
Wel regelmatig mensen die mij gaan vertellen dat Marco geen rashond is, maar toch echte een mix met in ieder geval een herder. Snap dat ze er een herder in zien, maar ik ga er vaak toch wel van uit dat een eigenaar weet wat voor een hond hij of zij heeft.
Een vaste opmerking waar ik wel beetje gek van wordt is de reacties van mensen op zijn korte staart. Wil wel snappen dat niet iedereen het ras kent en weet dat ze met korte staart geboren worden, maar waarom eerst kwaad worden op mij omdat ik hem heb laten couperen en dan pas vragen.
Op de show in eindhoven ook wel eens even staan te kijken van een dame die haar hondje, die aan marco aan het snuffelen was, weg trok en zei; kom ....(naam beestje weet ik niet meer), dat is niks doorlopen schat.je hoeft van mij echt niet te weten dat Marco wel een rashond is, maar is dat gewoon al niet een beetje te arrogant?

honden page profiel D&BD&B 3 doggies

honden foto van D&B

Hihi leuk om te lezen.
Vorige week liepen we met dobby en bella op straat zegt een klein jongetje:
kijk mama een poesje.... Gelukkig kon mama vertellen dat het toch echt een hondje is.

En wat we heel vaak horen: is de kleine een pup van de grote?
En wat minder leuk: ben je met je rat aan het wandelen? :'(

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Haaha ben bang dat die man dan voor niets bij de speelgoedwinkel staat ;-)
Toen Sky een jaar was hebben we hem meegenomen naar de sinterklaasintocht *(is hier allemaal niet zo druk en groot dus dat kon makkelijk)* toen kwam er een meisje van een jaar of drie aanlopen, en die wou sky zn vlekken eraf poetsen, hahaha hondje bah zei ze.. moest daar zo om lachen, en sky was dolgelukkig met de aandacht O-)

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva 3 doggies

honden foto van Emmy & Ziva


Toen Ziva nog een pupje was hoorde ik een kleine jongen tegen een vriendje zeggen toen we voorbij kwamen:

"Kijk! Een kat aan een leiband" :-D

honden page profiel Yvette & LectorYvette & Lector 3 doggies

honden foto van Yvette & Lector

Haha wat een opmerkingen kunnen sommige mensen maken zeg, heeeerlijk! Gelukkig weten we zelf wel beter ;-)

Wij hadden Lector net een week of twee, en was nog heerlijk de wereld aan het ontdekken (nu nog steeds hoor:P)
Komt er een man aangelopen, die voorheen helemaal gek was op onze kleine pup.. Zegtie uit het niks: "Zo die hond heeft jullie lekker in de tas he." Dus ik kijk hem vragend aan..

Volgens mij bedoelde hij: "Hij heeft jullie lekker in de zak " ;-) , maar dat ter zijde! Vraag me sowieso af hoe hij daar op komt..

Ik heb er verder niet op gereageerd, en die man loopt tegenwoordig met een grote boog om ons heen! ;-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ook ik krijg met mijn stafford ook altijd een hoop commentaar.
Hoewel Zoe gelukkig erg sociaal is en vaak mensen verbaast zijn nadat ze even staan te kijken hoe lief ze is.
Maar ook mijn meisje is een hond, een puber en haalt nog wel eens wat uit..
Waar ik echt moe van wordt is mensen die uit het niet vinden dat ze zich mogen bemoeien met hoe je jou hond moet opvoeden en van die goed bedoelde adviezen de ze ook alleen maar van tv halen!! ...Als een kind van een ander even niet luistert geef ik het toch ook geen tik op de vingers of vertel hoe je het beter kan doen..



honden page profiel Debbie & DenzelDebbie & Denzel 3 doggies

honden foto van Debbie & Denzel

Ik liep met mijn Amerikaanse stafford pup naar buiten toen kwam de buurvrouw van drie huizen verder ook naar buiten met haar hondje. Vroeg ze goh wat leuk jullie ook een hondje wat is het? Een laboradorpup? Ik dacht echt huh? een laboradorpup kijk eens goed hij is wit is onmogelijk bij laborador volgens mij en hij loopt een beetje erg breed voor een laboradorpup hihihihi.
Toen zei ik van nee het is een Amerikaanse stafford, toen zei ze van ow zo'n vechtbeest toen had ik echt zoiets van kijk eens naar je eigen hond jij hebt een jack russel die zeer agresief is tegenover ander mensen echt zo'n angstbijter pffffff ik heb het niet gezegd tegen haar maar het lag echt voor op mijn tong grrrrr. Kan daar zo boos over worden ze weten helemaal niets van dit ras het zijn zulke sociale en lieve honden, vechtbeesten worden gemaakt door hun baasjes toch?????

Groetjes Debbie en een pootje van Denzel ;-)

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van rob

Grappig vindt ik altijd de opmerking"kijk die honden trekken"vroeger probeerde ik dat uit teleggen dat ze moeten trekken het zijn sledehonden tegenwoordig reageer ik niet meer.

honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen 3 doggies

honden foto van Wen's stuiterballen

Kinderen "Zijn die hondjes geboren?". Duh wat dachten jullie?
Winkelier "Mevrouw er zit een rat aan uw lijn".
Diverse voorbijgangers "Bijten ze?" Nee, antwoord ik dan altijd dat doe Ik. ;-)
Onbekende man "Je wilde zeker geen ECHTE honden?!". Meneer ik denk dat mijn honden meer hond zijn dan de uwe.
Domste ever in mijn optiek en tot noch toe van een serveerster op een terras "Je doet het voor de aandacht." Kluif was nog alleen en lag rustig naast me.

Buitenstaanders............... :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is het raarste commentaar dat jullie ooit kregen tijdens een wandeling?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 14 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: Fotoshoot zondag, de foto's!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^