Wat is het raarste commentaar dat jullie ooit kregen tijdens een wandeling?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Een paar jaar geleden liep ik met de honden en de dochter van vrienden van ons en hun pupje (Lola was ook nog pup), in het kader van socialiseren naar het dorp.
Onderweg moest er natuurlijk goed gesnuffeld worden.
We liepen langs een heg schuin tegenover ons huis waar een oude mevrouw in de deuropening stond.

Ze begon meteen te foeteren dat onze honden niet tegen de heg aan mochten plassen. Ik zei dat het teefjes waren en dat die dat niet deden, waarop ze begon over grote boodschappen. Ik haalde toen triomfantelijk de zakjes uit mijn jaszak en zei wederom dat ze zich geen zorgen hoefde te maken.

Enfin...toen kwam het mooiste, ze had niets meer waar ze over kon zeuren dus kwam ze met dit verhaal. We waren Nederlanders en wij hadden toch geld genoeg. We hoefden niet met onze hond te wandelen want we konden ons grondstuk wel met gaas omheinen. Alle Nederlanders in Duitsland hadden geld genoeg.
Ik was met stomheid geslagen en een soort van slappe lachkriebel kwam omhoog.
Omwille van het kind dat erbij was heb ik maar niet gezegd dat ik mijn fiets terug wilde.

Wat een rare mensen heb je toch. Ik heb trouwens nooit meer commentaar gehad van deze dame.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is het raarste commentaar dat jullie ooit kregen tijdens een wandeling?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GeaGea 3 doggies

honden foto van Gea

'kijk! een eekhoorn!

Mayra was 10 weken oud, we liepen in een bos in de herfstbladeren, nu een jaar geleden. Mayra liep los en kwam achter een boom vandaan racen.
Omdat het erg druk was, en er erg veel mensen naar Mayra toekwamen die nog heel erg klein was, tilde mijn man haar even op. De mevrouw van bovenstaande uitroep kwam naar hem toe en vroeg: 'wat is dat?' Mijn man antwoordde adrem: 'een eekhoorn met klapkaken'.

Tijdens dezelfde wandeling hoorden we regelmatig: 'wat luistert dat hondje goed!' Ja, dûh! Het enige wat ze kende was 'hier!' en ze zorgde er wel voor bij ons te blijven. Doodsbang dat ze kwijt zou raken! :-)

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Hahahah die is ook leuk....een eenkhoorn....hoe komt zo'n mens erop....

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Jeetje wat een mens! Ik had er ook zo een in onze oude buurt, die begon mij ineens voor vanalles uit te maken om de hondenpoep op de stoep, alleen had ze het over megadrollen die overduidelijk niet uit een sheltie konden komen! Ik zal eerlijk zeggen, ik ruimde toen ook niet altijd de poep op, maar alleen omdat onze oude hond Benji altijd met zijn kont tegen een boom aan poepte en je dus die boom moest gaan knuffelen om daar in te kunnen staan! Alle poep op de stoep ruimde ik sowieso op (later ben ik die poep onder de boom ook maar op gaan ruimen om gezeik te voorkomen, en ik wilde testen of ze daarna mij ook nog zou gaan beschuldigen, wat ze inderdaad deed, terwijl de poep toen zeker niet meer van mijn honden kon zijn!) Toen begon ze over het feit dat er kinderen spelen, nu ben ik sowieso al van mening dat je in een buurt als Charlois in Rotterdam Zuid überhaupt niet met kinderen zou moeten wonen, en dan denk ik dat het gevaarlijker is dat er overal glas ed ligt als hondenpoep, maar dat terzijde. Ze was wel zo dapper om me dit allemaal vanaf een afstand op haar fiets toe te schreeuwen.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Nadat wij met Max meer dan twee uur hadden gelopen en hadden geroust op een open veld met de tennisbal was hij helemaal kapot. Wij liepen terug het bos in en Max sukkelde een beetje achter ons aan, nog uithijgend van het rennen en spelen.

Komt er een man naar ons toe en kijkt naar Max. Zegt hij "niet teveel eten geven!" en loopt zo door. Wij waren met de stomheid geslagen en konden niks meer uitbrengen.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

" Nadat wij met Max meer dan twee uur hadden gelopen en hadden geroust op een open veld met de tennisbal was hij helemaal kapot. Wij liepen terug het bos in en Max sukkelde een beetje achter ons aan, nog uithijgend van het rennen en spelen.

Komt er een man naar ons toe en kijkt naar Max. Zegt hij "niet teveel eten geven!" en loopt zo door. Wij waren met de stomheid geslagen en konden niks meer uitbrengen. "


Nou ja wat is dat voor idioot! Snap dat je dan even niet weet wat je moet zeggen! Vreemde mensen op de wereld ;-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Konijn, Chihuahua, Teckel, Windhond, hert, eekhoorn, haas ..

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Hier doen vooral de opmerkingen "hey een gestreepte mechelse herder" het erg goed.

Of een opmerking die niet over Andor ging maar over zijn eigen hondje.
Was in een andere wijk bij de winkel, zie ik buiten een man met een pupje, naja qua uiterlijk helemaal hollander.
Dus ik vraag zo, goh is een hollander of niet, hij een heel verhaal erover om af te sluiten met, ja het is een raszuivere hollandse mechelaar.
Ik zeg dus, oh een kruising? Nee raszuiver.
Werd mij dus verteld dat een Hollandse herder de gestreepte versie van de mechelse herder is.
Toen ik hem vertelde dat een Mechelaar een Belgische herder is en dus geen Hollandse herder wou hij me nog tegenspreken ook.
Ach sommige mensen, die halen dieren in huis waar ze niet veel over weten.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Toen ik met Rowan ... mijn witte herder, van toen bijna 1 jaar ... op de kermis was in het kader van socialisatie op harde geluiden etc. Hij zat rustig naast me en komt er een mevrouw met me praten en vragen of Malthezers altijd zo groot worden. Ik keek stomverbaasd om me heen waar zij dan een grote Malthezer zag. Tot ze dus begint te praten en het mij duidelijk werd dat ze Rowan bedoelde met de Malthezer.

De Malthezer was altijd al een droomhond van haar geweest maar ze wist niet dat die zo groot werden. Ik heb toen toch maar gezegd dat ze goed moest kijken waar ze een Malthezer zou gaan kopen, want voor hetzelfde geld zou ze thuis komen met een witte herder ... als ze op deze manier door zou gaan.

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Haha hetty, geweldig.
Dat is wel een heel grote malthezer dan. Sommige mensen O-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

haha ja maakt nog wel eens wat mee op de wandelingen :-)

gekke of verrassende commentaar heb ik niet echt meegemaakt, tenminste dat me zo te binnen schiet...
natuurlijk wel de standaard opmerkingen die je krijgt met een staff...dus mensen die hun honden niet bij lola laten, of kinderen die op lola af gaan en de ouders erachteraan: NEEEEEEEEEE
vechthond, gevaarlijk, pitbull...
maar niet echt verrassende dingen :-)

ik heb wel eens een uitkaffer gehad van een dame op leeftijd, uit het niets, die me echt gewoon asociaal, en onverantwoord noemde..en hoe ik het in mn hoofd haal met zo'n hond over straat te gaan, zonder muilkorf nota bene! ...toen stond ik wel ff van ehhmmm uhh, he??
dat verraste me wel even, en daarom denk ik het gekste wat ik heb meegemaakt...

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek 3 doggies

honden foto van Kaatjekoek

Echt rare dingen niet (althans, niet wat me is bijgebleven)... maar wat veel voorkomt is:

Kinderen die roepen: "Kijk mama, puppy's!" of "Kijk mama, een 3-ling!" (toen ik nog met mijn vorige formatie liep).

"Kom je nooit in de war met die lijnen?"

En sinds ik Bartus heb (die niet oplet en op de hei mensen voor de voeten loopt, zodat ze bijna struikelen)... dek ik mezelf in zo'n situatie in door te zeggen... "Tja, teckel hè?" (als in tekkelen).

Wel heb ik eens meegemaakt dat ik de wind van voren kreeg van iemand hier uit de straat... zij vond dat ik mijn honden te veel alleen liet (ze zijn met z'n 3-en??), dat ik ze beter moest opvoeden (want ze blaffen wel eens) en dat ik er volgens haar te weinig mee liep (ze ziet me alleen als ik in de straat loop met ze). Met andere woorden... ik was maar een dierenbeul.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Gisteren nog was Taika een leeuw volgens de kinderen van het kinderdagverblijf die buiten aan het spelen waren (zo lief!) :-D
'Ooooh, kijk, een leeeeeeeuw!'. Ze bleven dus ook echt op een afstandje staan kijken, met een beetje schrik en verbazing in hun ogen. Toen ik zei dat ze misschien wel op een leeuw leek, maar toch echt gewoon een hond was, toen was alles goed en durfden ze dichterbij te komen :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Haha Henrike, alle Nederlanders rijk he die in Duitsland wonen, dan ben ik de uitzondering. :-D

Toevallig schreef ik net ergens over een rare opmerking die ik kreeg een paar weken geleden. Wij wandelen ongeveer vier keer per dag met Lola, daarbij komen we heel vaak langs een huis waar een man vaak op een bankje voor het huis zit of in de tuin bezig is, die altijd vriendelijk gegroet werd door mij ook al keek hij naar mijn gevoel niet zo vriendelijk, maarja daar kan je je in vergissen. Op een keer sprak hij me aan en vroeg of als ik wil gaan wandelen dat ik nu echt elke keer de hond mee moest nemen. Mijn duits is misschien nog niet zo goed dacht ik en vroeg wat hij bedoelde want dat ik juist voor de hond hier liep te wandelen. Toen kwam er dus ook een omheiningsverhaal van de tuin en dat de hond daar prima rond kon lopen zodat ze niet elke keer met mij mee moest om weer te gaan wandelen.
Hij meende dat serieus, ik deed nog een poging om uit te leggen dat een hond wat meer nodig heeft dan alleen een omheinde tuin, maar ik denk niet dat hij me geloofde. Achja die rare Nederlanders zal hij gedacht hebben.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik heb trouwens nog nooit echt vreemde of rare opmerkingen (in de negatieve zin) gekregen.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé 3 doggies

honden foto van Hannah en Pépé

"Ow, meisje! Ben je oké??? Die valse hond heeft je toch niets ergs aangedaan hé??" (Ze keek nu minachtend naar Pépé)
- "Wat bedoeld u mevrouw?"
"Ja, ik zag het wel. Je hoeft je hond niet te beschermen! Je werd door hem aangevallen! Ik vind dat je hem een spuitje moet geven hoor!"

Bleek dus dat ze mij had zien stoeien met Pépé, op het grasveld. Dus lekker met zijn tweeën rollen en stoeien (ik aai hem ondertussen, speel met zijn oren, hij doet dan eens een koprol, doet speels een hapje naar mijn hand, weet wanneer hij moet stoppen). Maar Pépé kan dit met vrij veel geluid doen, waardoor mijn lachen er niet bovenuit komt.
Dus ik lach en leg het uit aan die mevrouw.

Kijkt ze een beetje beduusd van mij naar Pépé.
En zegt dan: "En toch vind ik dat hij een spuitje moet krijgen."


O-) Oké, dag mevrouw!








xx Hannah

honden page profiel liesbethliesbeth 3 doggies

honden foto van liesbeth

Pas geleden tegen mijn energieke Engelse Bull Joep.


wist niet dat Engelse Bullen ook konden rennen
O-)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik heb ook een leuke.

Ik liep met Koda in het bos hij was nog niet zo lang geleden getrimd dus dan ziet hij er netjes uit en echt gitzwart.

Komt er een stel aan "goh wat is jouw hond mooi zwart, heb je hem geverfd"

Eh nee hij is gewoon nog jong. Hij keek echt met een vertwijfelde blik of ik nou zat te liegen en ik mijn hond stiekem geverfd had.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

of poedels hebben toch van die bolletjes is het wel een echte. O-)

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven





zo als jullie weten plast een teefje wat doorgezakt ,angel was dua aan het plassen
komt er meteen een vrouw op af toe ik doorliep ,zeg ruim je dat niet op O-) O-) O-)

ik zeg mevr ga eerst eens even naar de goeie opticien ,toen liep ze kwaad weg :-)
had zeker de hint niet begrepen ;-) :-D :-D :-D

honden page profiel EuforiaEuforia 3 doggies

honden foto van Euforia

Haha Mirjam! Bij mij was het: "Hij is pikzwart! Hoe komt dat?" ;-) Omdat het een zwarte poedel is?!

En ook: "Ik dacht dat poedels uitgestorven waren", "Is dat een Bouvier-pup?"

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Er zijn leuke: euj! Beethoven! Van eendronken man op een terras. Haha! Ach ja, niet te helpen" en uiteraard altijd mannen die vinden dat ik mijn hond niet onder controle heb, terwijl die 70 kilo kwijlebal gewoon vrolijk naast me loopt te kwispelen. Ik zeg dan altijd :nee, maar hij mij wel gelukkig.... En ronduit iritant, ook eens een man die vond dat ik Fedor in de tuintjes liet plassen, terwijl ik er bijzonder op let dat hij dat niet doet. alleen op de braakliggende landjes tussendoor ma hij van mij wel plassen Affijn, die meneer had ze niet meer alle honderd of zo, en werd echt heel erg boos toen ik zei dat Fedor dat niet had gedaan. ik was een 'voele hollander' en 'ge moet terug over dn streep' (is de grens) hij werd echt heel gemeen en erg agressief. heb hem nog gezegd dat hij loog en god alles ziet. ( de man is vast zo katoliek als poppenstront) en heb de rest van de dag thuis zitten beven van de stress".

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

" en heb de rest van de dag thuis zitten beven van de stress". "


Dat ken ik ook, nadat die vrouw tegen mij had lopen schreeuwen zat ik thuis nog helemaal na te beven van woede, schrik en stress. De tranen stonden in m'n ogen omdat m'n hele humeur verziekt was terwijl het net zo'n lekkere zaterdagochtend was geweest! :(

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Lastig om je er niks van aan te tekken, heb ik ook....

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Ja volgens mij dacht die man dat Max geen conditie had vanwege het feit dat hij teveel eten kreeg O-)
Nou is Max een kilootje te zwaar, maar op dat moment zeker niet.

Kwam die man later nog eens tegen en toen was hij juist Max aan bewonderen op het veld vanwege z'n uithoudingsvermogen O-) :-D

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Oh ja en wat dachten jullie van die mensen die vragen

"wat voor merk is dat?" Niet... welk ras, maar echt merk whahahaha

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Toen we de Gentle leader gebruikten, zei een man uit het niets 'zo kan hij toch niet eten'!
En ook met dat plassen, hier in de buurt, een man die, en Santa kéék niet eens naar zijn tuin, met een azijngezicht zei dat er tegen dat en dat struikje niet mocht worden geplast, want dan ging ie dood.

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

ik heb er ook 1!
Twee ouwe vrouwkes met een pekinees die alles fout doen met het viervoetertje!
Ik liep langs met mijn ballenjunk die alleen maar oog heeft voor mij en de bal,
en jawel het pekineesje begint te blaffen als een gek,en dreigt mijn hond (ongeveer 4x zo groot)te vermoorden.
De pekinees word ongelooflijk aangespoort door die vrouwtjes die onbewust het beestje vertellen door te gaan..
En als mijn hond dan twee keer terug blaft in die zin van hou nou eens op ik ben hier met de bal bezig,en je bent irritant..
zeggen de vrouwtjes dat mijn hond niet goed wijs is en het gemeen is zo'n grote hond tegenover zo'n kleintje..
Om te janken gewoon,mensen die een hond hebben maar het dier niet begrijpen..Arm pekineesje!
als die vrouwtjes wegsterven blijft er een probleemhond over die naar het asiel gebracht word,zonder toekomst..
Ik ben doorgelopen,op m'n lip bijtend,de volgende keer bijt ik!En dan niet het hondje:-)
die pekinees is maar een arm beestje..
Sucses iedereen met de domme mensenwereld!
Honden begrijpen is makkelijker als mensen begrijpen!

O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Toen Dobby nog niet los kon, en ik zei dat ik hem op dat stukje zowieso niet losliet vanwege auto's:

Dan moet je hem gewoon loslaten, als hij een keer door een auto geraakt word leert hij het wel.

...

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

" Toen Dobby nog niet los kon, en ik zei dat ik hem op dat stukje zowieso niet losliet vanwege auto's:

Dan moet je hem gewoon loslaten, als hij een keer door een auto geraakt word leert hij het wel.

... "


die valt echt onder de meest idiote opmerkingen die ik ooit gehoord heb. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is het raarste commentaar dat jullie ooit kregen tijdens een wandeling?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 14 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: Fotoshoot zondag, de foto's!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^