Puber en dominant gedrag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

Hallo allemaal

Ik heb echt advies, tips of wat dan ook nodig.

Vandaag weer cursus gehad met Athos (gehoorzaamheid A)
En wat was het weer hard werken.
Zal even een beginsituatie schetsen.
De afgelopen 3 lessen waren erg lastig. Hij is sinds kort aan het puberen en laat het niet meer toe dat ik commando's geef die hem in een lagere positie zetten, zoals af. Maar ook als hij te lang moet wachten of iets moet doen wat drukker is (volgen e.d.) dan gaat hij springen en happen, en tja, een dog is niet een hond die je niet voelt als ie springt en hapt, vooral dit laatste is erg pijnlijk!
Nou hadden we daar al tips gekregen om thuis mee te oefenen. Nou wonder boven wonder, thuis en hier buiten luisterd hij weer perfect. Al 2 weken geen springen en happen gehad hier.
Dus vol goede moed gingen wij vandaag weer naar cursus. Dat trekken daar krijgen we er ook niet uit. Alles in leuk en veel boeiender dan de baas. Mijn man gaat ook altijd mee om te kijken.
Ook vandaag begon het redelijk, aandachtsoefeningen gedaan en toen ineens, weet niet eens meer welke oefening het was. Draait meneer weer compleet om, hangt weer in mijn arm en laat ook echt niet zomaar los! Dus time out, aan de paal en negeren. Nou dit hebben we geloof ik 5x ofzo moeten doen omdat het niet meer ging. En hij deed me ook flink pijn! Oefeningen die hij leuk vind, zoals apporteren oefenen, alle aandacht voor mij!! En dan gaat het ook weer goed, totodat we moeten stoppen.
Nou, je kan je voorstellen dat ik het na de les helemaal gehad had. Onze instructrise had al een seintje gedaan naar de gedragstherapeut daar. Dus wij gingen na de les samen even naar hem toe en hebben alles uitgelegd. Moest wat dingen laten zien aan hem enz En jahoor hing hij weer in mijn arm. Hebben nu een aantal tips gekregen. Zoals dat de hond geen initiatief mag nemen. gaat hij zitten zeggen wij zit, gaat hij af zeggen wij af. Kijken, pootje enz enz enz. Alles wat hij nu doet moeten wij een commando aan koppelen.

Sowieso hadden we strenge regels hier in huis. Eten, wat dan ook, moet hij altijd wat voor doen. Wij eerst naar binnen, buiten en netjes zitten bij aanlijnen en bij riem afdoen. Nou ga zo maar door.

Ook de aandacht voor mij is helemaal weg op les. De tip die we daarvoor hebben gekregen is op de hond inlopen. Hij moet jou volgen en niet andersom. Dus kijkt hij niet, naar hem toe een doorlopen, hij moet aan de kant gaan...

Pff, nou heb echt het idee iets flink verkeerd te hebben gedaan. maar hun snappen ook niet helemaal waarom hij het op cursus wel doet, en thuis helemaal niet.

Toen ze eenmaal doorhadden dat ik er helemaal doorheen zat hebben we af kunnen spreken dat mijn man en ik samen de cursus verder gaan doen. Ik start, trek ik het niet meer, neemt hij het over en andersom. Moet ook zeggen dat hij voor mij nu wel wat te sterk wordt, ik hou hem nog wel, maar met moeite. En mijn man is wat dat betreft iets sterker...

Iemand nog verdere tips en adviezen? Want ik weet het ff niet meer... :'(

Als ik iets vergeten ben erin te zetten zijn vragen altijd welkom...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puber en dominant gedrag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MessinaMessina 2 doggies

honden foto van Messina

Je moet laten zien dat JIJ de dominante bent.

Het zal niet makkelijk zijn, maar een goede manier is om de hond DIRECT op zijn zij te leggen (niet gooien!), en in die positie te houden tot hij rustig is.
Dit doen honden onderling in een roedel ook. Jij bent de baas, niet hij.

Mijn ouders hebben een zeer dominante Engelse cockerspaniël. Die heeft nu ook een lagere "rang".

Wij kregen de tip voor het trekken, om de lijn kort te houden en de hond NAAST je te laten lopen. Als hij trekt, geef jij zachtjes een rukje naar links of rechts. NIET "terug"trekken, hier gaan ze uiteindelijk alleen maar harder van trekken.

Ik heb overigens altijd begrepen dat beter 1 iemand de training kan doen dan 2 mensen.

honden page profiel NikkiNikki 2 doggies

honden foto van Nikki

Timo leg ik ook altijd 'plat' als hij neigt dominant te worden. Dus niet op zn rug gooien ofzo, want dan krijg je alleen maar strijd. Ik zeg gewoon zit...af en dan plat.. en daar laat ik hem dan een tijdje liggen... boodschap direct duidelijk. Wat ik ook wel eens doe als hij echt te ver dreigt te gaan is hem op de gallerij zetten en de deur dichtgooien dus.. uit de roedel.. nou dan is het weer voor weken over met het uitdagende gedoe. In totaal 2x moeten doen en nergens meer last van gehad. Ik ben namelijk ook niet sterk genoeg om echt kwaad te worden o.i.d. dus ik heb hetop deze manier gedaan. Met veel succes. Wie niet sterk is moet slim zijn ;-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Nooit je hond op z'n rug leggen! Dit doen honden onderling niet!

Onderdanigheid gaat altijd vrijwillig! nooit onder dwang.

Ik zou die gedragstherapeut eens thuis laten komen en dan eens een goed bezoek laten afbrengen.
Of eventueel een ander.

En hond die zo hapt is overprikkeld, dan is een time out geen optie maar gewoon rust!

Ik hoop dat je over de GT nadenkt, voor dit echt uit de hand loopt!

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

Nee op zijn rug leggen heeft geen enkel effect. Ja hij wordt alleen maar drukker en gaat harder bijten!
Dus daar heb ik niks aan...

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ gerdine; de GT houdt ons in de gaten op cursus, daar hebben we echt wel wat aan.

Maar het is zo vreemd, omdat hij dit alleen op cursus doet. Thuis gedraagd hij zich voorbeeldig (op het puberen na soms.. O-) haha) En gehoorzaamd hij prima. Ook buiten met wandelen. Geen enkel probleem!

Anoniem (Gast)

Heb een tijdje geleden hier ook een topic over geopened omdat Yaoo JUIST hetzelfde deed. Iedereen zei eerst tegen me dat dit een dominantie probleem was, en dus moest ik hem ook neerleggen en dergelijke maar dit haalde geen barst uit. Hij deed dit ook enkel en alleen op hondenschool, thuis was hij de braafste meest onderdanige hond die je je kon voorstellen. Maaaaar, hoe meer ik mijn best deed op cursus hoe erger het werd en toen heeft hij het wel mee naar huis genomen. Dit vond ik zo erg dat ik echt ben beginnen zoeken. En heb hem echt bestudeerd, verschillende situaties gaan bekijken met hem, toen merkte ik dat het echt aan het principe "hondenschool" of "veel honden samen" lag. Ik was eens met hem gaan kijken naar een andere les, heel ergens op een andere locatie, en hij begon na 10 minuutjes ook, niet onmiddellijk, maar zodra er teveel honden aandacht aan hem gaven was het mis. Ik heb toen uit al mijn ondervindingen voor mijzelf afgeleid dat yaco zich op de hondenschool gestresseerd voelt, niet alleen door de oefeningen, maar ook door de "reacties" van sommige andere honden. Doordat hij zo groot is, met puntige oren, staart omhoog zouden honden blijkbaar bijna van nature een "voorzichtigheid" hebben tegenover hem, en dit laten ze zien. Waardoor hij zich op ieder oment op de hondenschool niet op zijn gemak voelde.Want bv op hondenshow, waar ook veel honden zijn, had hij dit helemaal niet, maar daar zijn zoooo veel honden dat ze niet veel aandacht aan hem geven en ze zien elkaar daar ook niet langer als 5 min; Op de hondenschool zijn ze heel de les samen en dit 2 x per week. Nu natuurlijk zal ik nooit weten of dit de echte reden van zijn gedrag was, maar ik ben dus sinds gestopt met de hondenschool, en het gedrag is volledig verdwenen. Na een maand ofzo heb ik het toch nog een keer gewaagd om te testen of het echt aan de hondenschool lag, en ja hoor, de eerste les terug, na 10 min begon hij weer. Ben die les vroeger gestopt, op een moment dat hij wel braaf meedeed en ben nooit meer terug gegaan.

Ik vond het namelijk ook opmerkelijk dat de oefeningen en dergelijke bij yaco wel heeel goed gingen, iedere keer zeiden ze ons dat we aan de overgangen moesten meedoen, maar door dat hij steeds zo'n kuur kreeg geraakten we nooit door. Nu ben ik al sinds september denk ik niet meer geweest, en hij heeft niet 1 keer opnieuw in de gedrag terug gevallen en is nog steeds een super lieve, brave hond. Ik wens je veel succes, ik ga dit zeker volgen. Ik had trouwens ook een gt aangeschreven, maar deze sprak ook onmiddellijk zonder hem te zien over dominatie en toen had ik zoiets van ja, als je van die gedachte uitgaat zonder hem te kennen of te zien, dan gaan we toch geen oplossing vinden... .

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Plucheke007

Oei, bovenstaande was ik, was niet aangemeld :-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Je moet niet de hond op z'n zij leggen om te domineren dit heeft geen nut en is vrij link als je het verkeerd doet, het uitgangspunt om de hond op deze manier te domineren is al niet goed, als je een hond op z'n zij wil leggen moet je dit doen om de hond weer tot rust te krijgen. Je moet dit bijten en springen zien te voorkomen, als het de hond teveel wordt in de les omdat daar zoveel andere honden rond lopen wat hem triggert en dan ook nog de druk om bepaalde oefeningen te doen zou ik het even wat rustiger aan doen met de oefeningen. Niet dingen gaan forceren want zoals hij zich nu gaat afreageren op jou kan hij zich ook gaan afreageren op een andere hond en dat wil je ook niet.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat Messina hier meldt, heb ik toevallig vanmiddag
gezien in een uitzending van Cesar Milan.
Dat op de zij liggen, bij een dominante, gestresste
hond.
Werkte heel goed.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

Hey Plucheke007; hier zat ik ook al aan te denken

Maar we gaan het nog eens proberen, want hadden vandaag maar een kleine groep. 4 honden.. dus dat kon het niet zijn. De andere groepen stonden een eind verderop. Het wordt het misschien gewoon teveel?
Maar ik hou dit zeker in mijn achterhoofd...

En de GT heeft mij en de hond ook echt gezien. Stond groep naast ons les te geven, en na het seintje van de instructrise heeft hij ons in de gaten gehouden. En na de les zijn we samen even wat oefeningen gaan doen.

Toen waren alle honden al weg, en gingen ergens staan waar het rustig was enz enz.. Vandaar dat het als dominant gedrag wordt bestempeld, was duidelijk te zien volgens hem.. Heb er verder geen verstand van

Maar we gaan proberen hoe of wat.. Anders zijn we gauw klaar met cursus. ;-)

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Machtel; de ene hond zal hier gevoeliger voor zijn dan een ander...

Maar.. hier ooit als pup gedaan en werkt niet hoor. Ik durf het nu niet eens aan, want dan kan hij bij mijn gezicht!!! Is volgens de GT en instructrise ook niet aan te raden...

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

hmm ik kan me ook niet echt in dat advies vinden...en inderdaad zeker niet met een dog :-)

honden page profiel marianmarian 2 doggies

honden foto van marian

Ik heb een engelse bulldog....en op mijn training heb ik geleerd..geen aandacht...achter hem gaan staan...
En als hij overprikkeld is...helpt echt niks...naar huis gaan en rust..dat helpt het beste.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ marian: geen aandacht, ja, voordat hij overprikkeld raakt kan dat misschien wel. Al zal het hem niet boeien, want andere dingen, zoals blaadjes, gras en vogels is veel leuker!
En geen aandacht als ie wel al overprikkeld is..uhm, denk dat ik dan geen armen meer overhou...

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Samantha, ik denkdtoch dat het gewoon stress is. De les is gewoon te veel voor jou hond.
Sommige honden kunnen hier gewoon niet tegen, en als hij het thuis wel goed doet, en hij de cursus niet leuk vind, waarom er dan mee door gaan.

Ik zou er ook eens over denken om er mee te stoppen.

groetjes

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Gerdine; ja zoals ik al zei kijken we het nog even aan, misschien dat het met begeleiding wel beter gaat. Want de cursus vond hij altijd geweldig!

Hebben puppycursus gehad, en nu deze cursus en de andere lessen zijn altijd goed gegaan. Daarom snappen we het ook niet. Sinds 2 weken is dit pas gekomen. Sinds hij is gaan puberen..
Daarom twijfel ik ook of het daaraan ligt... snap je?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Happen in jou arm terwijl hij "moet "volgen is een duidelijk signaal dat hij hier overprikkeld van raakt,het levert hem spanning op,die probeert hij te kanaliseren door te happen(stress)

Kijk eens of je op zo'n cursus dag de hele dag alleen maar naar buiten gaat om een plas en een poep te doen en dat uurtje(ik neem aan dat het een uurtje is...wat als best lang is voor een hond om geconcentreerd te blijven)te gebruiken als activiteit van die dag.

Al die commando's uitvoeren ,met al die drukte om hem heen maken dat hij vol spanning komt te zitten,en dan is happen en in je arm hangen een logisch gevolg.Het is niet leuk,maar wel heel normaal.


Bovendien als hij aan het puberen is staat hij bol van de hormonen en dat wil danzeker ook tegenwerken,er gebeurt een hoop in zijn lichaam.
Het commando 'af'schijnt het lastigste commando te zijn om te leren aan een hond,voor iedere hond.

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

En misschien..als je wel wilt blijven trainen...bij onze hondenschool geven ze ook priveles... Dat heb ik ook gedaan...train je je eigen dingen.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Soraya; de cursus is al 's ochtends, dus hij gaat alleen in de ochtend naar buiten om te plassen en poepen en dan naar binnen tot we naar cursus gaan. Of bedoel je dat niet?

Zei al, vind het raar dat het nu ineens komt, terwijl het nooit eerder tijdens andere lessen is geweest..??

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ iedereen; nogmaals, we kijken het aan, blijft het zo is het zo klaar met cursus. We moeten er wel plezier in blijven hebben, dat ik voor ons het aller belangrijkste!!! Want thuis gaat alles prima.

Bedankt allemaal voor jullie adviezen, ik hou deze zeker in mijn achterhoofd! :-D

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Nou kijk de cursus inderdaad nog even aan met de GT en instructeur er bij..

Zij kunnen waarschijnlijk beter advies geven dan wij :-)

groetjes

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Gerdine; ik vind jullie advies ook heel bruikbaar! We zijn hier om van elkaar te leren toch??

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja dat bedoelde ik wel.

Hij vindt het gewoon te veel,en nu met pubertijd en hormonen zal hij sneller overgaan tot happen.
Hij doet het echt niet om dwars te zijn hoor,het is hem gewoon te veel op dat moment.

Je omschrijft héél duidelijk dat telkens als je bijv. voor de GT het voor moet doen dat hij dan meteen weer hapt.

Misschien ben jij ook wat gespannen voor de training en dan ben je nu ook aan het opbouwen.
Probeer ontspannen te blijven en wees gerust,je hond gedraagt zich volledig normaal,als jij hier goed op let en hem de rust geeft waar hij om vraagt op dat moment dan blijft hij ook een zekere hond.Als je zo door blijven drukken dan kan hij onzeker worden.
En een commando wat hij op dat moment goed doet,voor belonen en niet nogmaals vragen direct erna,dat werkt verwarrend voor de hond,zeker als hij het allemaal al zo spannend vindt op het moment.

Het wil ook niet zeggen dat hij altijd zo snel "vol"zal zitten,maar voor nu;deze leeftijd en omgeving en commando's uitvoeren is nu te veel voor hem.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

Ik was vandaag juist heel ontspannen, en blijf rustig als ie zo doet. Want daar heeft hij niks aan, en ik ook niet, als ik ga flippen.

En inderdaad, als de oefening 1x goed gaat beloon ik hem en stoppen we ermee. Dat hadden we al door.

Bedankt voor je advies, ga er zeker op letten!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ja tuurlijk samantha, maar ja zij kunnen jullie zien, en wij niet :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik denk ook dat het teveel voor hem is op het moment. Ik zou denk ik aan de les deelnemen zolang de hond rustig en geconcentreerd is. Zodra hij happerig wordt stoppen of een time out nemen (hangt ervan af), en even ver van de anderen een oefeningetje doen wat hij goed kan, zodat het altijd positief eindigt en daarna lekker naar huis.

(Zeker geen geforceerde handelingen gaan toepassen zoals hem op zijn zij leggen o.i.d)

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Plucheke007

Bij ons was het ook niet onmiddellijk begonnen. In de puppycursus was hij zelf de primus van de klas. Bij ons is het ook begonnen met een leeftijd van 6 maanden ongeveer, eigenlijk een paar weken na de overschakeling naar de A-klas. Ik zeg het, het gedrag is echt, zoals jij het omschrijft, exact hetzelfde als wat ik met Yaco voor had, en ik kon hem ook niet negeren want het is ook een kalf van 50 kg, dus snap heeel goed wat je bedoelt. Je zei ook van de kleine groep dat hij het daar ook deed, wij zijn met yaco zelf ooit eens gewoon gaan kijken naar een les en toen deed hij het ook al na 10 minuutjes, en we stonden daar eigenlijk alleen. Een hond heeft trouwens ook veel besef van wat er op een afstand van hem gebeurt, het is dus niet omdat jij maar met 4 in de les zit, dat hij niet weet en voelt dat iets verderop die andere groepen bezig zijn. Zo was dit toch bij ons, nu wij waren vaak wel met 30+ wat echt wel overdreven was. Ook waren bij ons in de A-klas veel honden die gewoon niet in die klasse zaten om dat ze nog jong waren, zoals yaco, maar gewoon omdat ze na jaren bij de baas zonder training niet luisterede en die mensen zoeken dan hulp in de hondenschool en komen automatisch in de eerste klas terecht, bij ons, die honden reageren vaak anders op honden als een hond die gewoon is naar de training te gaan. Ik hoop voor jou dat jij wel een oplossing vind, voor ons zat er niets anders op als stoppen. Toen we nog in de puppyklas zaten had ik ook steeds de indruk dat hij dit super graag deed, dus ik mis het ook wel... . Ook omdat hij de bevelen allemaal zo goed opvolgde. Hij trok niet bij het volgen, ik beloonde heel veel, hij liet heeeeel goed zijn tanden zien aan de lesgever, ... . Maar niemand kon me er helpen met ons probleempje... . Spijtig, ik ga zeker volgen hoe het voor jou afloopt. Het is ook wel zo dat bij onze hondenschool vrij fel werd gewerkt met corrigeren, hoewel ik dit zo weinig mogelijk probeerde te doen, ik gaf altijd koekjes ter beloning, merken ze toch dat er een bepaalde sfeer hangt. Ze wouden mij zo ook verplichten met een slipketting te werken, lang voor er problemen waren al, heb dit steeds geweigerd omdat het niet nodig was. Maar natuurlijk nu hij dan dit gedrag begon te vertonen, staken ze het een beetje daarop, omdat ik niet met een slipketting werkte. Maar ik weet 100% zeker dat hem gaan corrigeren zeker het tegenovergestelde effect zou hebben.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

Ja, ik hoop ook dat het nog wat wordt, en anders is het jammer en doen we het lekker thuis, zit dan niks anders op.

Moet wel zeggen dat de hondenschool bij ons heel begaan is. De GT stond een les verder en hield het dan ook allemaal goed in de gaten. Mocht bijspringen nodig zijn. En zijn totaal niet van het corrigeren, maar positief trainen en belonen. Slipketting e.d. zijn daar ook echt verboden! Dus we zullen zien.

Blijkt het niet te helpen stoppen wij er ook mee. 19 december is examen, nou kan hooguit gediskalificeerd worden toch? haha

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

En hij reageert wél heel goed als je gaat apporteren?
Waarom maak je daar dan geen gebruik van? (of kan het misschien niet op de hondenschool waar je gaat).
Je wilt aandacht van je hond en dat heeft hij bij zijn apport. Wel....stukje volgen of oefening doen en enkele seconden aan die apport sleuren als beloning. Zo kan hij én energie kwijt én zijn beloning is groot genoeg. In het begin moet je dit superveel doen (net zoals je bij een pup constant beloningen geeft of koekjes ofzo), maar na een tijdje bouw je dat af tot de oefening gedaan is en dan pas ga je belonen met een spelletje. Met de stem moet je natuurlijk altijd goed belonen.

Hoe reageert hij op je stem? Is hij wat onder de indruk als je je stem verheft?
Als ik even cru, maar eerlijk mag zijn...hij speelt je met je voeten.
Bij een kleine hond is het makkelijker. Die heb je sneller eens goed vast, maar bij een dog moet je natuurlijk al wat kracht kunnen zetten.
Dat happen...dat wordt hier niet genegeerd. integendeel zelfs. Dat wordt resoluut bestraft (en dan bedoel ik niet dat ik hem fysiek zwaar aanpak). Een hond die van mijn stem onder de indruk is, zal ik eens goed met mijn stem op zijn plaats zetten. .Een hond die daar niet van onder de indruk is, zal ik eens even heel kort en heel snel tot bij me trekken (als je een hond achter zijn oren houdt, kan ik je niet bijten en kan ie niet omhoog springen. Je moet een soort van schrikeffect creëren. Natuurlijk zijn dit dingen die je maar heel af en toe mag toepassen, want de hond krijgt daar ook een soort van immuniteit van als je het te vaak doet).
Klinkt misschien zielig, maar hem gaan negeren, heeft volgens mij totaal geen nut. Sommige honden hebben daar namelijk helemaal niets mee en doen gewoon lekker door als ze weer los zijn.
Op zijn rug leggen, mag je enkel en alleen doen als je werkelijk baas over hem bent. Als je 10000 procent zeker bent dat je hem fysiek aankan. Kan je dat niet, mag je dat ook niet doen, want als hij dan kan winnen, sta je nog veel verder van huis. De jongste mechelaar kan ik fysiek niet de baas. Daar ben ik te zwak en hij te groot/zwaar/sterk voor dus ik begin er neit aan, maar ik kan hem wel op andere manieren de baas en dat weet hij dus waagt hij het niet om met mijn voeten te spelen. Hapgedrag zal ik nooit negeren bij een volwassenhond (bij een pup ligt dat anders natuurlijk al ben ik ook persoonlijk niet snel geneigd om te gaan negeren. Dat hangt een beetje van het karakter van de pup af.)
CM doet dat altijd wel.Honden allemaal maar op hun zij leggen. Ja, maar dat werkt niet altijd hoor. Er zijn manieren genoeg om duidelijk te maken aan een hond dat hij rustig moet zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puber en dominant gedrag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Spelen, Spelen en nog eens spelen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^