Puber en dominant gedrag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Hond op z'n zij leggen en dan kalmeren is iets waar je voorzichtig mee moet omgaan vindt ik, voor mij is het een soort laaste redmiddel als alle andere kalmerende handelingen niet meer werken en je hond helemaal is doorgedraait tot bijna agressie toe.

Tot nu toe nog maar voor 1 probleem gebruikt, bij Mila om haar als ze over de rooie ging om eten naar Kira toe en dan echt aanviel op een gemene wijze, om d'r zo weer rustig te krijgen naar een aanval.
Maar bijelkaar misschien nu 3x gedaan in de eerste dagen, maar ondertussen ben ik ook met haar bezitterig gedrag al zover ik dit gewoon met positief belonen verder kon sturen, en ondertussen helemaal weg is geebt.

Ik heb het niet zo op met CM's methodes die zijn bedoelt voor honden met een gedragsprobleem en specifiek zijn voor die hond met dat probleem, en zijn zeker geen algemene methodes geschikt voor elke hond. Ik ben niet op hem tegen, ik ben wel tegen leken die bij te pas en te onpas beedje Cesar gaan spelen met hun eigen hond, omdat ze na paar afleveringen plots ook gedragsterapeut zijn en ineens allerij problemen zien in normaal honden gedrag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puber en dominant gedrag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Gwenda; ja het apporteren is alle aandacht bij, maar het probleem is het loslaten. Dat doet hij dan ook niet. Mogen ook niet meer spelen tussendoor, omdat hij niet loslaat. Dus kan ik nooit 'echt' winnen...

En qua stem vind hij mij totaal niet meer indrukwekkend. Wel altijd geweest, maar nee...
Van mijn man nog wel, vandaar dat die het nu mag overnemen...

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Kelvin; nee ik vind ook niet dat alle methodes van CM te gebruiken zijn. 1tje op cursus is zwaar afgestraft omdat deze aandacht vroeg aan zijn hond door zon tikje naar achteren met je voet te geven.. Nou je had ze moeten horen...

En hier heeft op zijn zij/rug of whatever leggen totaal geen zin... Wordt alleen maar drukker! Dus dat is echt uit den boze!

honden page profiel MessinaMessina 2 doggies

honden foto van Messina

Dan doe je het toch niet goed ;-)
Misschien gespannen als je hem op zijn zij legt? (Zou ik in ieder geval wel zijn bij zo'n grote hond! :-D)

Ik denk dat de enige die je echt kan helpen je trainers zijn, of iemand anders die zich in hondengedrag heeft gespecialiseerd.

Natuurlijk kunnen wij honderden tips geven, maar wij ZIEN niet wat er precies gebeurt op zo'n moment. Zijn (misschien subtiele) lichaamstaal, etc.

Overigens wil ik wel even opmerken dat je een prachtige hond hebt. Heb net door je fotoboek zitten bladeren! :-)

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Messina; dan doe je het toch niet goed?? uh nou dat slaat niet echt ergens op. Niet elke hond is daarvan onder de indruk hoor! Dusis bij ons gewoon geen optie.

En bedankt voor je compliment, hij zit mee te lezen, maar offie het zal snappen? hahahah

honden page profiel MessinaMessina 3 doggies

honden foto van Messina

Elke hond begrijpt hondentaal. En elke hond (misschien extreem dominante honden daar-gelaten) reageren erop. Daarom zeg ik: Misschien doe je het niet goed. Ik bedoel niet dat jij niet je uiterste best doet! Maar honden zijn ZEER slim en voelen stemming aan.

Mijn moeder houdt SUPERVEEL van haar hond, en vindt het niet bepaald prettig om hem op zijn zij te leggen. Ze vindt dat ergens, diep in haar hart, zielig. En dat voelt hij. Als ik het doe, blijft hij rustig liggen en aanvaard het. Terwijl ik kan ZIEN dat mijn moeder qua handeling niets anders doet dan ik, het is echt puur haar stemming, haar gevoel erbij.

Overigens, ik weet niet of ik het met jouw Athos zou kunnen. Verschil Cockerspaniel / Dog is natuurlijk zo enorm groot. Dexter til ik zo op en leg in mijn nek (bij wijze van spreken! :P), en als ik dat met jouw hondje doe heb ik een driedubbele hernia! Hahaha!

Maar goed, er moet in ieder geval EEN oplossing zijn! :-) Maar ik blijf erbij dat je trainer(s) of iemand die ervoor is opgeleidt een veel beter advies kan geven dan wij met z'n allen.

Ik hoop dat hij het kan begrijpen! Als hij maar niet teveel kapsones krijgt!
O-)

honden page profiel Noortje **Roxy**Noortje **Roxy** 3 doggies

honden foto van Noortje **Roxy**

Goh wat vervelend. Ik herken het gedrag wel heel erg. Roxy had daar ook veel last van. Alleen hapte zij gelukkig in de riem en niet in mijn arm. Iets minder pijnlijk dus.

Mijn tip hiervoor is. Tijdens de cursus alleen met je hond bezig zijn. Je zegt dat hij tijdens de oefening wel goed luisterd. Hij wil dus graag voor je werken.

Nu moet je dus ook proberen tussen de oefeningen door rust te vinden. Probeer te zorgen dat je hond jou heel erg in de gaten houd. Dus zo gauw hij weg kijkt meteen weer aandacht vragen. Begint hij te bijten, laat hem een oefening doen, dus afleiden. (denk dat dat meer effect heeft dan negeren, zo te horen gaat ie zich dan vervelen.) Probeer dat voor te zijn. Probeer het negatieve gedrag om te leiden naar gedrag wat je graag wilt zien.En praat extreem veel met je hond. Vertel wanneer hij iets goed doet, en corrigeer als hij iets fouts doet en daarna meteen afleiden.

Dus kort gezegt, veel aandacht vragen, 1x kort corrigeren en daarna meteen afleiden. Negatief gedrag ombuigen naar positief gedrag. en heel veel snoepjes bij je hebben.

Bij het trekken werkte het voor mij om Roxy als zij trok in 1 x hard terug te trekken (pas op voor je eigen knieƫn) en NEE te zeggen en daarna de riem meteen weer los laten hangen. Na 2 dagen trok ze bijna niet meer. Sommige honden hebben af en toe een hardere aanpak nodig. Probeer je hond niet te overheersen. Blijf zelf rustig en duidelijk.

Je hond probeert je uit en als je daar zelf rustig en duidelijk mee om ga, dan is dat gedrag in goede banen te leiden.

Hoop dat je er iets aan heb, en anders mag je altijd nog vragen. (Roxy is 1 van de rustigste van de klas nu. Nooit gedacht dat dat kon.)

Liefs Noor

honden page profiel Noortje **Roxy**Noortje **Roxy** 3 doggies

honden foto van Noortje **Roxy**

Trouwens met loslaten is het misschien een idee om een ander speeltje te proberen, en heerlijke vishapjes (moeilijk te krijgen, maar je hond zou er nog voor gaan praten zo lekker of ze dat vinden)

Hou het snoepje voor mijn neus en zeg pas los op het moment dat hij loslaat, anders denkt hij dat ie het goed doet als hij vast houd. En gewoon net zo lang blijven staan tot hij loslaat. (duurt een eeuwigheid, maar uiteindelijk laat ie een keertje los.) Roxy laat haar balletje los als ze bij mij komt, omdat ze weet dat ze dan een snoepje krijgt, maar haar flos, of een tak krijg ik niet uit haar bek vandaan. Dus dat komt nog wel.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Noortje; hij reageerd alleen goed op apporteren, andere oefeningen boeien hem niet! Want dan is de aandacht weg.
Maar het loslaten met 'ruilen' zijn we mee bezig. Ene keer lukt dit wel, maar als hij echt aan het uitdagen is, helpt helemaal niks. Dan kan je op je kop gaan staan!! haha maar bedankt voor de tips, we houden het in de gaten en werken er hard aan :-)

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Messina; ik bleef toen heel rustig met op zijn rug leggen. Maar het probleem is ook dat hij tegen gaat trappen en happen! Dus wordt je bijna over hem heen getrokken en is het voor hem meer een spelletje ofzo..

Iig, kortom: het werkt hier niet zo
En wil ook niet dat ik dat hoef/moet doen bij mijn hond. Vind het onnodig

Ann (Gast)

Ik heb niet alle reacties gelezen, dus wellicht zeg ik dingen die andere ook al hebben gemeld..... maar wou toch even mijn reactie plaatsen omdat het zo herkenbaar is.
Onze hond had ook een tijdje niet meer zo veel zin in de lessen, alles was veel interessanter dan dat wij waren. Wij kregen als tip om de oefening maar drie keer te doen en dan gelijk kort spelen (of doe een oefening alleen het aantal keren dat hij het zeker goed doet). Onze hond vindt het spelen al een echte beloning dus dat helpt. Opspringen en raar doen deed hij bij ons ook, bij ons was het echt een teken van verveling, wellicht bij jou hond ook?? Vraag eens aan de trainer of je mag proberen de oefeningen wat minder vaak te doen en dan gelijk even te spelen met de hond, wellicht kan dit hem helpen de trainingen leuk te houden. Als hij het apporteren zo leuk vindt kan je dit ook als beloning geven.
Wat bij ons ook belangrijk was was dat de les voor onze hond te lang duurde, we gingen dus wel eens eerder weg. Zo blijft het leuk voor jou en voor de hond.
Het is een fase waar de hond doorheen gaat, hij vindt ineens van alles interessant wat hem als pup nog niet opviel. Geef hem de ruimte om iets te ontdekken en bepaal zelf wanneer dat weer klaar is. Oefen het aandacht op naam heel vaak. Als een oefening niet goed gaat ga dan weer een stapje terug. Ook onze hond kan sommige dingen in huis alsof hij al in de D thuis hoort, maar op het veld met andere honden moet hij nog veel leren.

Het af en toe wild en te onbezonnen zijn herken ik ook heel erg. Wij waren eerst van de confrontatie (nee roepen, wegduwen, etc.). Maar zijn er nu achter dat bij onze hond het negeren, afleiden en voornamelijk voorkomen echt tien keer beter helpt. Dus als hij nu gaat opspringen draai ik mijn rug naar hem toe (kan bij jou hond nog wel eens lastig zijn;-)). Ik probeer het te voorkomen door mijn hond eerst te late zitten, dan kan ik rustig met de trainer praten en nog voordat hij verveel raakt pak ik zijn speeltje als beloning. Net als bij alles wat de hond moet leren moet je dit in kleine stapje opbouwen. Het is goed om te kijken wat hij eigelijk nu aan het leren is en wat je hem zou willen leren. Dat laatste moet je hem net zo aanleren als al die dingen waarvan we niet aannemen dat hij het zomaar kan (zoals zitten, liggen, op je plaats,...).

Veel trainen, positief proberen te blijven dan komt het zeker goed met die mooie hond van jou!

ann (Gast)

nog even een toevoeging...
Als je door wil gaan met het trainen op de hondenschool hou het dan leuk voor je hond. Wij zijn wel eens zo ver gegaan dat we op de school aankwamen, al aan de hond merkte dat hij niet zijn dag had en dat we toe alleen even op het veld zijn geweest, lekker met hem gespeeld hebben, nog wat gelopen en weer naar huis zijn gegaan. De hond moet uiteraard niet leren dat raar doen betekend dat hij niet hoeft te trainen, maar bij ons voorkwam het wel dat hij met tegenzin in de auto sprong. Nu zijn we een paar maanden verder en een klasje hoger en loopt de hond nog steeds kwispelend het veld op.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

niet elke hond begrijpt hondentaal.....en dan heb ik het niet over extreem dominante honden, juist de onzekere en angstige honden..

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie 3 doggies

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Nou, als jouw hondenschool niet weet waarom je hond iets op de cursus wel doet, maar thuis niet... dan zit je ECHT op de VERKEERDE hondenschool!

Les 1 is... gedrag is persoon en plaats gebonden!!

Enne... niemand is de dominante, je moet samenwerking vragen. GEEN aandacht (compleet negeren) als hij niet in jou investeerd of loopt te kloten. Wel aandacht als hij oprecht gericht is op je (vrolijk praten, de figuurlijke biefstuk erin enz).

honden page profiel Karin Karin 3 doggies

honden foto van Karin

Onze Bowie had dit ook ,was tussen de oefeningen door echt geen leuk hondje.
Ze hebben van de curcus toen een hondenspelletje gekocht en dat mocht hij hebben na een oefening en dat ging goed!

Dus misschien is dat een tip....


Succes!

honden page profiel Gina BosGina Bos 2 doggies

honden foto van Gina Bos

Onze hond is ook aan het puberen , wij hebben het probleem als wij hem los van de lijn doen, komt hij niet weer hij rent om ons heen of gaat op een afstandje liggen kijken , maar hoe boos ik wordt, hoe ik ook lief doe met belonings koekjes,hij komt niet , het wordt een kat en muis spelletje, normaal als ik onze andere hond knuffel is hij jaloers en komt hij er tussen, maar zelfs dat werkt niet. ondanks dat ik best boos ben beloon ik hem toch als ik hem eindelijk vast doe , dit gaat al weken zo negeren dacht ik maar ook niet, weet me geen raad meer , vindt het ook niets om hem steeds vast te laten terwijl onze andere hond lekker rent beweging is het ook niet want we lopen om de 2 uur een half uur en 2 keer per dag een boswandeling van bijna een uur , tijd besteden we echt wel aan hem , ik heb dit ook nog nooit mee gemaakt met en hond, wie weet raad

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik heb dit probleem met mijn vorige schnauzer ook gehad, maar dan niet alleen op de training, en ik moet zeggen ik ben niet van het straffen, heb ik ooit in een reflex, toen hij me echt pijn deed, hem keihard over de snuit gepakt, in 1 terug beweging, ik was oprecht boos en het was stevig ook.

hij heeft het NOOIT meer gedaan, hij was en bleef een moeilijke onverzettelijke (en deze dus wel degelijk) dominante reu, maar dat happen...... kom nu toch, als honden dit onderling doen dan krijgen ze van de volwassen hond ook een enorme snauw. Maar het gaat op de reflex, de hond moet begrijpen wat je bedoeld.

rug leggen geloof ik niks van en bij CM werkte het ook niet, want die hond viel neit zo hard weer andere honen aan, en had trouwens ook geen agressie naar mensen, was een totaal andere situatie.

@gina
als jij boos bent, zal hij nooit komen, kan je toneelspelen dat je het niet bent, daar kijkt hij dwars doorheen. Ik zou zeggen: ren eens weg, verstop je, ga dan door je hurken en wat met iets lekkers spelen op de grond, alsof je het vind (speuren dus). ik ken een boxer die nooit meer bij zjin baas durfde te komen na heel boos zijn met (te laat) hierkomen, als ik hem roep, zit hij binnen 2 sec voor mn neus.

en ga eens oefenen met de lange lijn op deze manier, je kan dan ontspannen, want je hebt controle, en toch opnieuw het "hier" aanleren. Van commando wissenlen (bv voor ipv hier) is dan handig, en lange lijn bedoel ik echt 10meter ofzo. komt wel goed, zal je zien, hij heeft gewoon de verkeerde associaie nu (hierkomen is NIET leuk)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Oh wat ken ik dat gedrag goed!!! Fedor deed exact hetzelfde! Deed, want ik heb het eruit gekregen.

Het was bij Fedor vaak inderdaad een gevolg van spanning. Hij heeft moeite met andere honden op straat aan de lijn tegen te komen. (Gelukkig gata dat ook steeds beter en gaan we nu zelfs af en toe met andere honden wandelen) Als gevolg van die spanning ging hij dat afgreageren op mij met happen en springen, naar de riem, naar mij, naar mijn handen.

Als ik hem negeerde wat eerst het advies was dan had hij de grootste lol met mijn capouchon. Als ik hem aan een paaltje bond en wegliep ging hij met veel plezier het paaltje uitgraven.. grr.... daar sta je danmet je grote hond...

Op zijn zij leggen?? haha! ja, met een cockertje zou ik het kunnen proberen, maar ik was niet van plan om 60 kilo elke keer op die manier aan te pakken. No thanx!

Ik was het op een geven moment ZO beu dat het mij niet zoveel meer kon schelen WAAROM hij dit deed. Als je niet uitkijkt ga je nog meelijk met ze krijgen waar ze weer handig gebruik van maken. Het was gewoon NEE. EN ik meende het. Dat laatste is heeeel belangrijk. SOms zijn we gewoon TE voorzichtig. EN OF hij het begreep. Ik bleef wel doorgaan tot hij het ook echt opgaf. NEE!!! De hele buurt liep uit, gordijntjes werden opzij geschoven, op een gegeven moment kwamen er alleen nog een soort grommen van mijn kant. Maar hij doet het niet meer... Nu zie ik af en toe aan de stand van zijn oren dat hij het wil gaan doen en is een keer "UH" genoeg.

Iets anders wat ik tegelijkertijd deed, is mijn routine helemaal omgooien. hij ging het ook doen uit verveling. (kan dat niet bij jullie ook aan de hand zijn?) andere route nemen, met de auto naar het bos, auto op de kruising zetten, wandelen en ineens stonden we weer pal voor de auto, hup erin, hij had geen tijd om te bedenken, "ik wil nog niet naar huis, laat ik eens lekker gaan klieren"

Het zijn lummels, laat je niet afschrikken door ze, ze voelen dat donders goed!

Blijf IN huis ZEEER consequent! Moet ik bij Fedor ook doen, en blijven doen. Hij moet aan de kant als ik erdoor wil, hij mag erbij liggen maar wel als ik het zeg, en waar ik het zeg, anders niet. Hoe 'harder' jij bent voor je hond, hoe liever hij wordt.

Ik heb in het begin op de hondenschool de fout gemaakt om teveel adviezen op te volgen die waarschijnlijk supergoed werken met en Shelti, maar hey, dit is wel wat anders en niet zo snel onder de indruk..

Ik pak Fedor NOOIT aan met geweld, of fysiek. Wel altijd nog duidelijker zijn in huis, en zorg dat je je mentaal ook de baas voelt. Afgelopen met flauwekul!

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

sluit me bij zonnetje aan, met mijn vorige schnauzer ben ik 13jaar zeer consequent en streng geweest zonder enige fysiek geweld (ooit geprobeerd, lekker slipketting erop enzo, maar dat werkte totaal averrechts, lichamelijk gweld werd met lichamelijk geweld beantwoord) maar altijd en altijd MOEST er geluisterd worden.

wat ik vroeg, moest tie doen, en ook net als bij Fedor, ik zag het al aan een draai van zijn oren, trekken van de spieren op zijn kop...ohh, wat kende ik die hond door en door.

en lief, wat was hij ontzettend lief, trouw, loyaal, goedaardig, maar dat zat wel een een pak gewapend staal.


ik ben toen trouwens ook een poosje gestopt met de training op de hondenschoool, het werd daar alleen maar erger door de spanning, ook t.o.v. de andere reuen (die vaak wat minder in de hand gehoudenw orden en lekker mogen fixeren enzo, "hij doet toch niks....") en later ergens anders vers opnieuw gestart, en toen ging het stukken beter. ;-)

honden page profiel Gina BosGina Bos 3 doggies

honden foto van Gina Bos

bedankt voor de adviezen , ik zou proberen om niet boos te worden in mijzelf , hoe moeilijk het ook zou zijn, een andere route werkte ik heb vanmorgen een andere route in het bos genomen eigelijk net een beetje andersom 2 keer onderweg wou hij niet omen en 3 keer wel op het eind probeerde hij het spelletje maar ik was sneller, op de knieen zitten met wat lekkers werkt niet, weg rennen ook niet hij blijft wel bij mij in de buurt maar op afstand zodat ik hem niet kan pakken, hij is niet bang voor mij , slaan is het laatste wat ik zou doen , ik heb ook altijd gezegd als ik een hond moet hebben die ik moet slaan doe ik hem weg zo wil ik geen hond, ik wil lekker prettig met mijn hond lopen , alleen als er een andere hond aankomt rent hij erook opaf en niet alle mensen hebben er begrip voor ik schreeuw altijd wel dat hij niets doet en dat het nog een puppy is maar ik begrijp die mensen ook wel, als zo n herder van 35 kilo op je af komt rennen, krijg je ook de schrik van je leven, ik wou dat meer mensen de honden wat vrijer laten, altijd de honden vast houden sociaal maken is zo belangrijk niet alleen voor de hond maar ook voor jezelf , wat is er nou mooier dat als je een hond tegenkomt dat ze even lekker spelen, of elkaar voorbij lopen zonder na je hond te moeten grijpen.
dat is in amerika zo mooi daar hebben ze parken waar je met je hond , los mag lopen, iedereen heeft hem dan los, maar misschien een idee vor nederland

honden page profiel gorby2009gorby2009 2 doggies

honden foto van gorby2009

je hoeft een hond niet te slaan om hem bang te laten zijn, je gezichtsuitdrukking en houding kan meeeeeeer dan genoeg zijn.

honden doen niet aan pesten, ze doen wat ze doen uit instinct (tenminste dat is mijn overtuiging)

en die parken waar alles los mag..... mij niet gezien, is een vrijbrief voor iedere hondeneigenaar, dat zie je hier zelfs al in de zg "losloop gebieden".

in amerika wandelen ze trouwens ook niet of nauwelijks met honden, daar zijn ze super passief en leven de honden voornamelijk in de tuinen of binnen.
die gebieden met losloop... zitten ze zelf op een bankie...... niet mijn ding eigenlijk

en sorry, het feit dat jouw hond niet goed luistert kan je toch niet verwijten aan mensen die hun hond om wat voor (goede) reden dan ook niet los laten lopen.

dat is hun zeer goed recht vind ik .

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

@ Gina, wat ik hierboven schreef was vooral bedoeld voor Athos, is ook een heel ander probleem als het jouwe denk ik. Misschien een goed idee om even zelf een topic aan te maken?

Ga weer oefenen van begin af aan. Asl hij een keer door heeft dat hij een comando ook kan negeren zal hij het weer doen.

Over loslopen kun je veel zeggen, maar iig mag Fedor nooit los als hij niet luisterd. Stel je voor! Je moet ten alle tijden controle houden. Vooral als de ene hond is aangelijnd en de andere niet kun je problemen verwachten! Als je eenhond tegenkomt die aangelijnd is hoor je je je hond bij je te roepen. je kunt wel vragen of ze los kunnen.

honden page profiel Tineke HoogeveenTineke Hoogeveen 3 doggies

honden foto van Tineke Hoogeveen

Ik had ook een zogenaamde DOMINANTE hond.
Totdat ik in contact kwam met Nelis Verhoeven. Daar zijn mijn ogen open gegaan.
En dat een hond de hondetaal niet zou kennen is onzin. Mijn oudste hond van 11 jaar, wist binnen een paar dagen wat ik met de kalmerende signalen bedoelde. Je kunt ze dat weer snel leren.
Nu gebruik ik alleen nog maar kalmerende signalen.
Alles wordt tegenwoordig afgedaan met Dominant gedrag of een hond met ADHD.
Ik zelf moest veranderen ,en beter naar mijn honden moet kijken en luisteren.
Ik ben blij dat er steeds meer mensen kalmerende signalen gaan gebruiken.
Daardoor zouden herplaatsingen en overvolle asiels een stuk verminderen.
Het is jammer dat de mens niet naar het dier kijkt of luisterd, maar meent boven zijn dier te moeten staan. En methoden gebruikt die in de roedel niet voorkomen, een leider van de roedel legt een andere hond niet op zijn rug. Ik heb nu een dominante hond die nu aan de roedel leiding geeft en altijd het conflict uit de weg gaat en
heel goed de hondentaal beheerst.
Ik heb na 30 jaar honden,een manier gevonden om te zien wat mijn honden mij hebben te vertellen.
Turid Rugaas is daar mee begonnen.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik vind dat een beetje gedoe om begrippen eerlijk gezegd. Ik snap jouw standpunt Tineke, en ik geloof ook dat je ergens wel gelijk hebt. Je kunt niet alles op dominantie gooien, maar jij verbind die term meteen met hard fysiek aanpakken terwijl daarvan hier helemaal niet gesproken wordt. Dominant is ook maar een term, iig geval is het zo dat zo'n nozem niet echt snel onder de indruk is. Ik zie hier ook niet dat er adves gegeven wordt om een Duitse Dog op zijn rug te leggen. Wel is mijn advies om heel duidelijk en consequent te zijn; als je ze met mensen zou vergelijken zijn het nozems met een sjaggie op de lip, hun middelvinger in de lucht, en hadden ze ook nog een brommer.

Ik zie juist het tegenovergestelde; tegenwoordig worden er over-gepsychologiseerd als je niet uitkijkt. Terwijl sommige dingen gewoon iritant gedrag zijn. Veel baasjes hebben moeite met duidelijke grenzen stellen.

Even on topic; Hoe zou jij het happen naar de riem en het opspringen voorkomen?

honden page profiel Tineke HoogeveenTineke Hoogeveen 2 doggies

honden foto van Tineke Hoogeveen

Hallo Zonnetje.

Zodra mijn honden tegen mij op springen, ga ik stil staan en draai me op met de rug naar ze toe. Hebben ze dit in het begin nog niet door draai ik tevens mijn hoofd van haar af en je zegt helemaal niets.
Dit doet een hond namelijk ook naar een andere hond als hij iets niet wil.
Dat zelfde doe je ook als ze naar de riem hapt.
Als 1 van mijn honden iets doet wat ik niet wil, dan doe ik dit altijd en het werkt. Als ik op de bank zit en ik heb geen zin meer draai ik mijn hoofd van hun af, binnen een paar tellen gaan ze weg.En je hoeft niets te zeggen.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Tineke; probeer een hond van ruim 70 kilo maar te negeren als ie naar je op springt... haha wens je toch succes!! :-D

honden page profiel Tineke HoogeveenTineke Hoogeveen 2 doggies

honden foto van Tineke Hoogeveen

Hallo zonnetje.

Natuurlijk moet je consequent zijn dat ben ik met je eens. Maar aangezien ik al meerdere honden en verschillende rassen heb gehad. Er toch achter ben gekomen, dat op deze manier met je hond omgaan niet een zweverige manier is maar een erg natuurlijke manier.
Als je eenmaal de taal van de hond kent zie je opeens waarom een hond soms angstig is of gestresst.
En kun je bepaald gedrag ook beter plaatsen.
En ze leren op deze manier sneller omdat ze begrijpen wat je van ze wilt of niet.
Ik werk ook op deze manier met mijn paarden en dat werkt erg goed.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Tineke, ik heb nergens gezegd dat dat niet juist is. Natuurlijk werkt dat prima. Toch zul jij ook gemerkt hebben dat het ene ras het andere niet is, en wat voor de ene hond wel werkt bij de andere weer niet etc..

ik maak wel bezwaar tegen dat als iets dominant genoemd wordt, je er ook vanuit gaat dat je dan ook je hond aanpakt met op de grond gooien en dat soort rare dingen . onzin.

honden page profiel Tineke HoogeveenTineke Hoogeveen 3 doggies

honden foto van Tineke Hoogeveen

Elke hond beheerst deze taal alleen doordat wij het dier niet begrijpen krijg je ongewenst gedrag. Wij straffen blaffen af, terwijl je er naar moet luisteren. 1 van mijn teckel dames vind blaffen erg leuk,heb dat voorheen genegeerd of bestraft.
Als ze nu blaft kijk ik met haar mee wat er is en ga dan b.v tussen het hek en haar staan, met mijn rug naar haar toe en armen naar beneden en handpalmen naar haar toe. Hiermee geef ik aan, dat ik het nu wel afhandel.
Ze blaft nu niet overdadig meer
Een DA bezoek gaat nu prettig, doordat ik haar met de signalen gerust kan stellen. Iedereen kijkt wel wat onnozel naar me, mijn Duitse DA gebruikt ze ook.
En heeft daar bij de behandelingen erg veel baat bij.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Dat geloof ik ook allemaal, en ik gebruik het ook, heb Turid Rugaas ook gelezen en vind het geweldig, maar in dit geval; spanning afreageren door te gaan happen en springen, werkte die dingen dus allemaal niet. En die spanning IS er nou eenmaal, gewoon omdat wij willen dat je een hond aan de lijn meeneemt en langs andere honden loopt.

Hoe zou jij dit met kalmerende signalen oplossen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puber en dominant gedrag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Spelen, Spelen en nog eens spelen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^