Puber en dominant gedrag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj 3 doggies

honden foto van Wyts & Rj

ik denk niet dat het gedrag (1e posting) dominant gedrag is.. iets zegt me dat het veel meer juist een soort wanhopige poging is de boel te laten voor wat het is.. daar op die cursus..

Ik vermoed zo dat een voorzichtig verkennen van de andere honden voor die van jullie al genoeg is ..maar goed.. das verder nergens op gebasseerd..en ik heb ook de vele reactie's niet gelezen..

ben zelf af en toe streng naar de hond.. bijten electra, aanvallen van auto e.d.. kinderen omver lopen.. dat wil ik dan terplekke alle minuut in één keer beslechten..

maar dit is anders volgens mij.. alhoewel voorzicht natuurlijk geboden is..

ikzelf heb niets met cursussen voor de hond..maar het contact met andere honden = natuurlijk wel veel waard..







Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puber en dominant gedrag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj 2 doggies

honden foto van Wyts & Rj

hoe oud is Atos eigenlijk..

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Wat ik lees vind ik toch jammer;

'mijn man heeft 1 x in moeten grijpen om te corrigeren'(hoe corrigeren?was rug toekeren niet een optie,totaal geen aandacht,misschien niet omdat het hele cursus gebeuren hem al veel spanning geeft.)

'hij heeft de cursus overgenomenen moest de hond dwingen af te gaan'(het dwingen staat me niet aan,kon dit niet met een koekje,je man met arm en al omlaag ,commando geven en hond volgt al gauw naar beneden in de "af"stand)

Ik ben er niet bij en het is niet mijn hond,ik ga alleen af op wat ik van jullie lees en geef daar mijn commentaar op,ik zou het echt anders hebben gedaan,nu is hij toch gestraft(het corrigeren).Het moet gewoon plezierig blijven voor alle partijen.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

dat corrigeren was dus dwingen om in af te gaan. En nee dan heeft je rug toe keren geen nut! Want meer dan 70 kilo springt en bijt in je arm. Hij pakt je echt vast! En dit was in overleg en samenwerking met gt en instructrise! Hond is van mijn man lichamelijk onder de indruk en van mij totaal niet. Daarom moest dit zo. En goh als iedereen het ermee eens zou zijn zou ik me pas verbazen!!! Hahaha

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van C

Is wel eens onderzocht waarom Athos jou in je arm grijpt?

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

waarschijnlijk omdat dat het dichtte in de buurt zit. Volgens gt wil hij mij corrigeren...

En athos is ruim 9 maanden oud

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Ok..En weet de GT ook voor wat Athos jou wil corrigeren?

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

even ter aanvulling...

Het corrigeren was dat hij het overnam, zodat ik mijn arm terug kreeg, hij de hond tot af dwong, eerst met zijn stem en lichaamshouding, waardoor de hond alleen maar drukker werd, zijn hand pakte. Toen riem strak naar beneden en zo dwingen in af. Op zon moment is niks meer boeiend voor hem. Een koekje, worstje of wat dan ook haalt niks uit. Eenmaal af bedaard hij en kon ik hem terug overnemen om terug op onze plek te gaan staan. al het lichamelijk contact is op zon moment ook teveel! Hoe harder jij roept, hoe harder hij bijt en hoe drukker hij wordt. Is misschien lastig voor te stellen.maar een grote zware hond aan je arm steeds terug naar de time out paal moeten slepen, ja slepen want ik kom haast niet vooruit!, is echt niet makkelijk!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Misschien een gekke vraag, maar wat is eigenlijk de afkomst van Athos?

Broodfokhonden kunnen namelijk iets in hun koppie hebben waardoor ze gek gedrag vertonen.
Bedoel niet gelijk een tumor ofzo, ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.

Zoals jij het beschrijft, in je laatste bericht klinkt het als overprikkeling.

In iedergeval een lastige situatie.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

waarschijnlijk omdat hij het op zijn manier wil. Ik weet ook zelf niet duidelijk of dit dominant gedrag is. Daarom let de gt op bij onze lessen en komt erna naar ons toe om te bespreken. Het kan ook de spanning zijn, maar vooral de oefeningen waarbij hij lager dan mij moet zijn zoals af soms daar heeft hij het bij. Of bij drukke oefeningen. Zoals ik al zei nog niet helemaal duidelijk vandaar de gt bj de lessen

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

athos komt bij een erkende fokker vandaan. Nee voor mij geen broodfok. Dus daar kan het eigenlijk niet aan liggen. Het is ook puur op cursus. Thuis enkele keer meegemaakt maar dan is hij sneller te corrigeren dmv aandacht e.d. Maar dat was al een tijd terug.

Van de week gaan we langs voor een afspraak bij de da om hem ff te checken of alles nog ok is. Maar twijfel ik haast niet aan. Fokkers zeggen dat het puur pubertijd is... Dus ja?

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

niks broodfok. Het is een puberende Dog O-) O-)
Fedor komt ook van een van de beste fokkers in europa, en toch deed hij dit precies hetzelfde. En soms probeerd hij het nog, en alleen al om het formaat reden om er iets aan te doen.

Het grote verschil met een klein hondje is dat al het gedrag -letterlijk- is uitvergroot. Een grote hond moet echt 10x beter zijn opgevoed, alles valt direct op! Een keer happen en je hebt echt een flinke blauwe plek. Je rug toekeren?? HAHA!! Hij heeft de grootste lol met je capuchon, been there done that!

Fedor wil ook wel eens te wild gaan spelen en als ik niet beter zou weten zou ik met doodschrikken als je die gek op je af ziet springen met zijn bek wagenwijd open O-) O-) O-) Je ziet o een gegevn moment wel het verschil, je voelt als hij die grens over wil gaan tussen met respect voor elkaar lekker gek doen, en toch even laten zien dat je sterker bent.

Verder moet je ervoor oppassen dat ze niet door krijgen hoe root en sterk ze zijn, want dan heb je echt een probleem. je moet dat dus voorblijven. (Ik doe wel trekspelletjes met hem, maar dan op de tegelvloer in de gang... die win ik, heel gek)

Waarschijnlijk probeerd hij in huis ook om de boel naar zijn poot te zetten, vaak heb je het niet eens in de gaten hoe ze het doen. Het kan al de manier zijn waarop de voor je gaan zitten, waarmee ze jou met hun grote lijf in een hoek zetten.

In huis de baas zijn, wil ook zeggen dat je buitenshuis meet controle hebt. Sinds ik daar met Fedor veel consequenter in ben, gata het ook echt beter. Hij ligt waar ik het wil, en niet in de deuropening waar hij het wil. Hij MAG erbij, dat is een voorrecht, maar wel op mijn uitnodigiong, en niet omdat hij op mijn voeten gaat liggen. Het kunnen hele subtiele dingen zijn, en je merkt eigenlijk wel wanneer het dwingend gedrag wordt, dan MOET je er iets aan doen! O-) O-)

honden page profiel Tineke HoogeveenTineke Hoogeveen 2 doggies

honden foto van Tineke Hoogeveen

Gebruik zelf alleen maar kalmerende signalen. Je kunt van een hond niet verwachten dat, het verkeerde gedrag er na een paar dagen uit is, als een hond 7 jaar voor zijn slechte gedrag beloond is, hoe kun je dan van hun verlangen, dat dat in een paar dagen over is.
ben zelf al 4 weken erg intensief bezig, en het is 3 stappen vooruit en 2 terug.
Heb zelf 2 vechtende teckels die vechten om mijn aandacht. Maar door de kalmerende signalen en die ook doortastend te gebruiken al heel veel verbetering. Ze zijn veel rustiger, omdat ik niet foei of wat dan hoef te zeggen. Hoofd wegdraaien, rug toe keren,Als de pup een bijt bui heeft, bevriezen. En hoe meer je ze gebruikt, hoe rustiger ze worden. En erg belangrijk,is het negeren van slecht gedrag, dat is voor hun een grotere straf dan het steeds maar foei roepen.
Want dat is voor hun een beloning.
En op deze manier kun je herkennen waar het probleem vandaan komt, ik zie nu soms zulke kleine dingen, die ik nog nooit had opgemerkt. B.v. vragen om aandacht, even bij je langs lopen en neus even tegen je aandrukken, zo van naar de andere hond, ha ha nu heb ik even aandacht. Dus nu even mijn hoofd wegdraaien en ze vertrekt.
En hoef op deze manier niet 1 van mijn teckels te herplaatsen.
Voor mijn situatie zijn de kalmerende signalen een laatste redmiddel en dat pakt erg goed uit.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

De DOg is 9 MAANDEN! geen 9 jaar! ENzoals ik boven al zei, als je dit soort uitdagende pubers de rug toekeerd gaan ze zich kostelijk vermaken met je capouchon. Dit is geen teckel. En Foei zal ook niet helpen, wat wel helpt is om in huis meer de dienst uit te maken.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja het is pubberen en over geprikeld raken net een kind die vervelend gaat doen als hij te opgewonden word. probeer als hij begint te springen en zo je rug te keren en negeren. of zoals je al gedaan hebt hem even ergens anders vast maken en negeren tot hij weer rustig is. doggen zijn heel slim en heel goed dingen te leren. maar als hij gewent is met met hondjes te spelen en oppeens meot hij naar jo luisteren en niet met de hondjes spelen is heel erg moeilijk. en dan raken ze gefrustreerd net als wat, gorby zegt.
dus de calmte terug krijgen in je hond door of af te lijden of je rug toe keren of ergens anders vast maken. en toch proberen in deze fase minder honden om jou hond heen bij de les tot hij wat rustiger is. die van mij was net so ik heb echt een leren jas die helemaal aan stuken ligt hoe hij mij beet, nu is hij de rust zelfe en luisterd goed!!! :-D wat ik hier mee wil zeggen het komt wel goed

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Asha; we hebben ook nooit echt toegelaten dat hij voor cursus mag spelen met de honden, want dat was 1x en toen alle aandacht weg in de les. Want hij had zijn beloning al gehad. Spelen was altijd voor erna, als afsluiting.

@ Zonnetje; de huisregels zijn hier flink verscherpt haha

En @ Tineke; je zegt van dat je geen foei e.d. hoeft te zeggen bij ongewenst gedrag. Maar heb er hier 1 die dan bijv. met een rol plakband gaat lopen, want hij weet dat dat niet mag. En als ik dat negeer, dus me omdraai of wat ook... Boeit hem niet! Gaat ie er lekker op liggen kauwen... Hoe los jij dat op dan? Toch gewoon afpakken?

honden page profiel Tineke HoogeveenTineke Hoogeveen 2 doggies

honden foto van Tineke Hoogeveen

Natuurlijk pak je het af, maar dan zeg ik niks. want zeg je wat tegen je hond is dat toch voor de hond een beloning.
Ik zelf had de stomme gewoonte om als ik thuis kwam en de honden blaften, ze een koekje te geven, het gevolg altijd zeurende honden. Heb wel duizend keer foei gezegt, maar dat hielp niet want foei was ook een beloning, had het gedrag er nu binnen een week uit en weer rust in de tent.
En ik probeer er voor te zorgen als ik niet in de buurt ben alles weg te leggen wat los ligt, zodat ze niet in de verleiding komen om het te pakken.
Ik weet dat foei zeggen erg makkelijk gaat, maar in mijn geval was het zo van er op of er onder. Want de problemen die ik hier in huis had,waren zodanig dat ik mijn 7 jarige Teckel had opgegeven voor herplaatsing.
En dat probleem heb ik aan mijzelf te danken,heb negen maanden clusterhoofdpijn gehad en geen goede aandacht aan mijn dames kunnen geven.
En daardoor waren de verhoudingen binnen de roedel totaal weg. En als gevolg vechtende honden. Dus ik was het probleem geval en niet een zogenaamde dominante hond,en ik wilde mijn dame niet weg doen ,voordat ik alles uit gekast had gehaald om het te proberen weer goed te krijgen, want het is niet haar schuld. En zo het er nu uitziet gaat het helemaal goed komen. En ik ben tevens heel veel negatief gedrag kwijt.
Heb ook nog een pup van 5 maand en ik wil niet weer de zelfde fout begaan.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ook zo leuk met een grote hond; gaan ze de post van je buro jatten... O-) O-)

Als Fedor zo bezig is pak ik het af, inderdaad zonder commentaar, en gaat Fedor 'hup' even afkoelen op de gang. Als hij weer stil is, word hij weer binnen gevraagd, en leg ik hem 'af; op zijn plaats. gaat hij weer klieren, weer dezelfde procedure, deze keer duurt het langer voordat hij weer binnen mag. Na een keer of 10 heeft zelfs een Landseer de boodschap begrepen. O-) O-)

Wil niet zeggen dat hij het een dag later niet nog eens gaat proberen.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik bedoelde niet op les hoor die van mij mocht nooit op les spelen en ook niet er voor en ook niet er naar maar hij zag honden en linkte dat wel op spelen. dus werd hij hyper ook vond hij de lessen in de pubbertijd niks aan dus werd hij vervelden en echt niet te houden. overgeprikeld zeg maar.
ik bedoel dat je hond gewoon de honden ziet en er mee wil spelen dus als eht niet mag word hij over geprikeld en buldadig. is echt vervelend op de les of buiten maar ja gaat wel over. de rust crejeren en mischien na de les ook niet laten spelen zodat hij de link krijgt op de les spelen we neit maar luisteren we

honden page profiel EstherEsther 2 doggies

honden foto van Esther

Ik heb nog een vraagje aan je. Heb jij Athos laten spelen met andere honden op het trainingsveld?

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Hoi Samantha heb hier eens even snel over gelezen en ik moet zeggen dat ik je volledig begrijp, jammer genoeg ;-)
En wat Zonnetje zegt: een pupber van 70kg.
Wij hebben hetzelfde hier hoor...een reuze puber!
Het bijten doet ie nou wel niet gelukkig en het opspringen ook niet.
Maar op bevel gaan liggen tijdens de les O-) mja als ik zin heb baas :-D
Gewoon rustig blijven en je niet uit je lood laten slaan door je pubertje!

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

Nou ben toch blij dat mensen het herkennen haha!

@ Esther; ik denk alleen de 2e of 3e puppyles, toen we merkten dat hij niks meer deed hebben we dat nooit meer gedaan... Dus twijfel of het daar aan kan liggen.
En soms nu is het NA de les, dus ff hun energie kwijt. Er zit namelijk nog zon puber op les. En dagen elkaar vaak uit.. En dat is dat zij beloning voor het harde werken haha Maar alleen als ie 'braaf' is geweest. Anders is het rechte lijn naar de auto en naar huis!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik doe dit nooit met mijn honden na de training spelen want dit willen ze veel liever. Ik ben daar streng in. Er is een trainingstijd en speeltijd en dit doe ik nooit op het trainingsveld want dan gaan ze koppelen veld = spelen en ik wil graag dan trainen.

De training van zondag begon met een moeilijke, lange oefening want bij volgen duurt het langer voordat de oefening is afgelopen en dan fokken honden zich sneller op. Persoonlijk zou ik gaan voor simpele oefeningen en niet te lang zodat de spanning boog niet te lang is en dat er snel voer verdient kan worden.

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

@ Esther, het spelen is dan niet op het grasveld, maar op de stenen, richting uitgang. En dan niet echt spelen, maar meer snuffelen en uitdagen. Want ze zijn eigenlijk doodop erna haha En wij maken er een eind aan als we naar huis willen...

honden page profiel Samantha & AthosSamantha & Athos

honden foto van Samantha & Athos

Even een kleine update na vandaag.

Ook vandaag weer cursus gehad.
Moet zeggen dat het vandaag weer een stukje beter ging. Ik moest hem steeds tot rust brengen tussendoor en niet te enthousiast belonen met mijn stem, daar reageerd hij ook fel op.

Ik was veel meer op mijn gemak, ook ten dele doordat we maar met zijn 4tjes waren! Ow, wat is dat toch lekker een kleinere groep. Je merkt de rust en aandacht van de honden. Hij was een stuk rustiger. Maaaaar, ook te corrigeren dmv. mij! en vooral mijn stem! Als hij me weer vast had, zei ik: klaar of nee. En jawel, wonder boven wonder, hij stopte ermee! Ik had gelukkig ook de instructrise steeds bij me in de buurt die in kon grijpen (met haar stem!) als hij mij niet ging lukken. Nou wat was ik blij!

Heb toch ook wel ontdekt dat het ten dele spanning is. Want hij heeft dit nu thuis ook 2x gedaan met uitlaten als we andere honden tegen kwamen. En hij daar niet mee mocht spelen. Nou we zijn toch weer een stapje verder, maar we zijn er nog lang niet. Volgende week gaan we niet, moet werken en de week erop is de laatste les voor het examen. Daar gaan we nog heen maar het examen doen we niet aan mee. We pakken de cursus opnieuw eventueel weer op na het pubereb. En dan eerst maar een proeflesje om te kijken of het werkelijk aan de cursus ligt...!

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

hey wat fijn :-D
hopen dat het zo goed blijft gaan! ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Hey dat is goed nieuws! Wat een lummels zijn het toch hè. Ze pakken gewoon de ruimte die je ze geeft. En als de cursus te veel stress oplevert, is het prima om even te pauzeren. Wij zijn ook even gestopt met Fedor, en hij is een stuk relaxter geworden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puber en dominant gedrag!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Spelen, Spelen en nog eens spelen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^