kleine honden optillen als er een hond op af komt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ik heb ook een kennis die heeft twee chihuahuas die lopen ook gewoon tussen de grote honden. tyson heeft echt respeckt voor ze het zijn twee teven en de ene kan best vel zijn nou tyson is gelijk weg hahahahaha.
maar die zijn ook opgegroeid met een stafford :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb mijn honden nog nooit opgetild als er grote honden aankwamen, ze moeten er maar aan wennen dat er grote honden bestaan!

honden page profiel AntonAnton

honden foto van Anton

ik kijk altijd een beetje de kat uit de boom omdat wij wel hele kleine hondjes hebben.

maar optillen never ik ga er tussen staan en dan komt het vanzelf goed 5 min spelen ze dan gewoon met elkaar

honden page profiel Nikita x Noa x LadyNikita x Noa x Lady

honden foto van Nikita x Noa x Lady

Mij hebben ze ook altijd gezegd van het niet te doen. Hetgene wat ik doe is op hoogte van mijn hond gaan zitten en laten voelen dat ze niet bang hoeft te zijn, dat de andere hond niets doet (wel uiteraard eerst gevraagd aan het baasje van de grote hond) maar oppakken doe ik niet tenzij ze gevaar loopt door andermans hond. Maar idd het is een natuurlijke reactie van ons om zo een klein hondje vlug op te nemen.

honden page profiel jojo

honden foto van jo

ik laat mijn hondje altijd gewoon lopen hoor ze moet zeker niet bang zijn voor grote honden je maakt ze dan alleen maar truttig lekker laten lopen

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

ik probeer mijn puppy zoveel mogelijk zelf te laten lopen, al is het wel eens erg moeilijk als er een andere hond op af komt. Gisteren bij de dierenarts waren er ontzettend veel andere honden, ook heeeeeele grote honden. Dan moet ik mezelf bedwingen haar niet op te pakken als er zo'n joekel op haar af komt maar ik laat het gaan. Eigenlijk, tot nu toe, gaat het altijd goed (we hebben het wel over een ruime week dat ik haar nu heb :-)) In eerste instantie kruipt ze weg achter mij, maar daarna begint ze 'tof' te doen en steeds dichter naar een andere hond toe te gaan...

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Irene (Gast)

Mijn hondje is niet gek op grote honden...vindt het ook niet gek als je als pup 2 x gebeten bent door een grote hond in je achterwerk....
Tijdens training ontsnapte er 2x een deense dog....als ik de 2de keer niet over mijn hond as gaan hangen was ze er niet meer......

Ik til haar niet op maar ben wel op mijn hoede na 2 jaar. Nu heb ik weer een pup v 8 weken, zal haar ook niet optillen maar wel beter oppassen

Saskia (Gast)

Ik heb een behoorlijk grote reu. Hij heeft nog nooit een andere hond gebeten en heeft heel vaak gespeeld met kleinere honen en puppy's.. Hij begint vaak voorzichtig en uiteindelijk kan het er best heftig aan toe (lijken) te gaan. Dit hangt er van af hoe het 'spel' zich ontwikkelt.

Helaas komt het voor dat mensen hun kleine hondjes optillen als mijn hond ze nadert (of aan komt rennen). Alleen dan gaat mijn hond blaffen en rond de eigenaar lopen. De kleine hond, die eerst rustig toekeek hoe mijn hond aan kwam lopen, gaat dan soms of begint er zelf mee onafgebroken te keffen en ontbloot zijn tanden. Mijn hond en ik krijgen dan de schuld.

Ik heb toch de indruk dat eigenaren van kleine hondjes vaak niet goed kijken naar de reactie van hun hond zelf, en zich ook te weinig verdiepen in het hondenleven. Een grotere hond dwingt je daar toe, omdat je die nou eenmaal niet zo makkelijk 'overmeestert'.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dat klopt Saskia.
Helaas kennen weinig mensen de lichaamstaal + signalen van de hond.

Als een grote hond op een normale manier met een normale lichaamshouding een kleine hond besnuffelt dan is er niks aan de hand.

Zodra iemand zijn kleine hond optilt, zegt ie eigenlijk tegen de hond dat die grote hond inderdaad vreselijk eng is.
Jouw hond wil graag dat hondje ruiken dus word onrustig met als gevolg dat jouw hond de schuld krijgt en een stempel opgedrukt met vals of gevaarlijk.

Logisch dat zo'n kleine hond zijn tanden laat zien en blaft, die snapt er ook niks van en staat ineens veel hoger boven die hond dan dat ie normaal zou staan.

Ik snap het ook niet goed, grote honden kunnen gevaarlijk of eng zijn, heb het 2x meegemaakt met mijn kleine hondje, maar ga er zeker niet vanuit dat alle grote honden zo zijn.
Ik let op de lichaamstaal, als er gevaar dreigt dan loop ik de andere kant op, als de aanval al is ingezet dan hengel ik mijn hondje uiteraard op, omdat zij het nooit zal gaan winnen.
Dit is overigens 1x gebeurd, dat ik haar heb moeten ophengelen.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Toen beer nog geen 4 maanden was tilden ze hun hondje al op .. Slaat nergens op :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik til mijn hondjes nooit op als er een grote hond op ze af komt. Ik ben nu wel op mijn hoede nadat onze pup Bob 2 weken terug kantje boord heeft gelegen na gegrepen te zijn door een grote hond, maar nog til ik ze en zeker hem niet op. Zo creer je alleen maar bange en angstige honden.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik heb twee kleine honden die ik nog nooit opgetild heb. Echter heb ik het al een paar keer meegemaakt dat de eigenaar van een grote hond de hond zijn gang laat gaan. Zo worden de risico's voor kleine honden gewoon weggewuifd. Met het bekende 'dat doet ie anders nooit' wordt het voorval afgedaan, terwijl de eigenaar van de kleine hond met de problemen zit. Ofwel een gewonde hond of een hond die bang geworden is voor grote honden.

Ik kijk zelf altijd hoe de honden zich opstellen. Als ik maar iets twijfel over de vriendelijkheid van de grote hond, ontloop ik deze.

Als je weet dat je hond met één hap door een andere hond gedood kan worden, is het logisch dat je beschermend wilt zijn toch?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zeker logisch, helemaal als de realiteit is dat een kleine hond zo is doodgebeten.

Ik vertrouw ook de baasjes niet meer, met hun zinnetjes als ''Hij doet niks hoor!''.
Ik let voortaan altijd op de lichaamstaal van de andere hond, wat de laatste keer een situatie wat vreselijk uit de hand had kunnen lopen heeft kunnen voorkomen.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ik vind het zo jammer eigenlijks er is op het los loop gebied ook een vrouw die loopt met twee kleine witten honden de eerste keer liep ze dar en was ze te laat want de hondjes waren los en vlogen naar tyson toe blaffend. tyson bleef stil staan het reutje zijn voor poten op tyson om bij tysons bekje te komen en likte tyson het was eigenlijks een leuke ontmoeting.

toen kwam het vrouwtje helemaal in rep en roer want haar hondjes zijn ooo zo dominant.

dus ik zeg maar het gaat toch goed.

nou van die dag als ze mij ziet doet ze haar hondjes aan de riem. teminste de reu dan. aan de riem begint die toch te blaven en wat dan ook dus toen heeft ze hem ook nog op getild. beest helemaal scheum bekken.
en tyson ligt op het gras en kijkt niet eens.


zie ik haar een paar dagen later op de groene ster had ze weer haar hondjes los ze zeiden vrolijk gedag en dat was het.


een paar dagen later zag ik haar weer op de wielen baan en ja hoor weer haar hondje op tillen. en ik liep met nog een paar mensen met hun honden en zij loopt heel hard weg echt jammer vind ik dat want de honden is niks mee en kunnen prima samen

honden page profiel RowanRowan

honden foto van Rowan

Als het een hond is die niet aangelijnd is waar het niet mag,til ik mijn honden op,mijn ene hond is ruim 10jaar,zeker als de hond met een rotgang op haar afkomt.en mijn honden blaffen niet naar vreemde honden,alleen als ze hun vriendjes zien (ook grote honden)

honden page profiel annemarie kroesannemarie kroes

honden foto van annemarie kroes

Ik ben drie honden en ARIE is de oudste van het stel en ja hij is klein heel klein..zijn gewicht is nu 6 kg en hij is bijna 5 jaar oud...nooit en dan ook nooit heb ik hem opgetild als er andere honden aan kwamen...sterker nog zijn beste vriend was een IERSE Wolfshond.
Je ziet aan de andere honden wel wat ze van plan zijn...ik let altijd op hun houding....maar ik zou ARIE natuurlijk ook niet laten bijten.Dan lijn ik mijn drie honden liever aan en ga een andere kant op en vermijdt honden die niet erg sociaal of zeer dominant zijn!

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Ik heb nu 2 hondjes verloren ivm bijtincidenten door grote honden.

Ik vind het nl zo'n bullsh*t dat veel eigenaren van grote honden hun hond niet aanlijnen omdat ze aan de lijn "feller" reageren.
Dan ben je volgens mij absoluut niet geschikt voor een grote hond!

En nee, ik heb m'n beide hondjes ook nooit opgetild, had ik het maar wel gedaan, dan hadden ze nog geleefd!

Ik woon hier in een dorp waar je honden gewoon aangelijnd moet houden, behalve op de plaatsen waar ze los mogen lopen.
Maar bijna niemand houd zich hieraan, en dat is beide keren mijn hond(jes) noodlottig geworden.

En dan heb ik het hier 2x over een hondje dat zijn eerste jaar niet heeft gehaald, dus beiden nog pups!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat voor rassen had je, Audrey?

Wat een afschuwelijk verhaal, moet daar niet aandenken zeg..

Uiteraard zou ik in geval van nood mijn hondje bij wijze van spreke op mijn hoofd zetten, liever dat ik gebeten word dan zij, voor mij is het niet dodelijk.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

jeetje wat een heftig verhaal. ik kan heel goed snappen dat niet in je kooude kleren zit.

ik zelf heb mijn hond altijd aan gelijnd.op een niet los loop gebied.
en vind ook dat als een andere hond aan gelijnd is dat je zeker jou hond ook aan moet lijnen.
dat is niet meer dan respect. ook vind ik op niet los loop gebieden dat je hond altijd moet aan lijnen omdat het altijd honden blijven en niemand hoe goed je hond ook luisterd kan zeggen voor honderd procent hij luisterd er kan altijd die ene keer zijn en dan is het te laat. daar bedoel ik ook onder de auto of achter een kat of tja en klein of grote hond.

het spijt me heel erg voor je sterkte

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik vind het nu een beetje belachelijk dat er nu word gespeculeerd dat elke grote hond die los loopt een klein hondje zou aanvallen. want honden gaan van nature niet zomaar vechten. (lees topic, kalmerende signalen)

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

en bovendien zijn er ook kleine honden die soms zelfs feller/agressier zijn dan grote honden.

maar ik moet toegeven, er zijn ook wel grote honden die niet met kleine hondjes kunnen. O-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Niet elke grote hond is gevaarlijk, in mijn hele buurt heb ik er nog geen 1 gespot die gemeen doet hoor!

Maar, het is een feit dat het wel steeds vaker voorkomt.
Stond toevallig in het blad Hondenleven van deze maand een uitgebreid artikel, dat uit cijfers blijkt dat je bijna niet meer normaal over straat kan met een kleine hond.

Ligt niet altijd aan de hond - ook aan opvoeding en hoe er mee omgegaan word.

Wil hier absoluut niet mee concluderen dat elke grote hond een monster is.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Nee Remie, dit topic wordt geopend waarin gespeculeerd wordt dat eigenaars van kleine honden zich aanstellerig opstellen omdat ze hun honden optillen. Iets wat ik zelden gezien heb.

Ik ben het met je eens dat kleine honden heel lelijk kunnen doen, maar een kleine hond verwond een grote hond niet zo ernstig dan dat het andersom het geval kan zijn.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik denk dat veel mensen, niet weten hoe ze er goed mee om moeten gaan, en dusmaar iets gaan doen. Waardoor het alleen maar erger wordt.

honden page profiel Femke & Gizmo !Femke & Gizmo !

honden foto van Femke & Gizmo !

Snap hier persoonlijk ook helemaal niets van.. ook bij ons loopt een vrouwtje met haar hondje ( echt maar een paar centimeter kleiner als onze gizmo ). Haar hondje loopt ook los en gizmo ook zodra gizmo in de buurt komt gaat ze meteen haar hondje op tillen waardoor gizmo dus eenorm gaat springen en dat hondjes eenorm gaat blaffen en grommen tegen gizmo..
Begrijp totaal niet waarom mensen dit doen is in mijn ogen vragen om problemen.

Femke & Gizmo

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ja maar dan zou je het balletje ook om kunnen draaien.
als mensen met kleine honden al angst hebben en de hond steeds op tillen of weg lopen of vertijft staan of noem maar op. wat leert je kleine hond dan en wat zend die uit.
dus dan heb je een grote hond die frolijk wil snuffelen. maar kleine hond heeft geleerd dat het eng is dus zijn hele lichaam taal is 1 en al stres waar door de grote hond reageert.

en grote honden precies het zelfde ik denk dat veel mensen die grote honden hebben banger voor de kleine hond zijn omdat die dus vaker veller uit vallen dan de grote hond. dus dan heb je een circel.

en ik denk door je honden alle twee goed te sosialiceren naar kleine en grote honden dit zou ophouden

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Vind het makkelijk praten, til Hailey altijd op als er een grote hond aankomt rennen, zet haar pas neer als ik zeker weet dat de hond niets doet, ofwel als ik eerst met de baas heb gesproken.. Liep een poosje geleden door de polder, kwam een grote deense aanrennen, die greep eerst sky *(uit het niets, mijn honden liepen aan de riem die andere niet)* en hailey vloog achter me, kon haar net op tijd pakken, sky helemaal in shock, das een dalmaat, wat dacht je dat er gebeurt als ie hailey had gepakt, de reactie van de vrouw ---> goh dat doet ie anders nooit O-) daar heb je wat aan, sprak net ook een vrouw, haar golden had een hele grote kale plek op zn flank, vrouw vertelde ook dat er zo een hond aankwam rennen onder het mum doet ie anders nooit hoor mw maar ze kon wel als een gek naar de dierenarts met een hond met een grote gapende wond! neej hoor t zal net zo zijn dat je zo`n hond treft met je kleine hondje, dan ben ik haar wel kwijt! dus ik til haar altijd op, tot ik er zelf een goed gevoel bij heb, dan zet ik haar pas neer!

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Wil hiermee trouwens niet zeggen, dat elke grote hond vals is he! Maar je hoeft met een klein hondje maar 1x de verkeerde te treffen en je hebt grote kans op inwendige bloedingen en ellende.. dat risico wil ik gewoon niet nemen..

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

nee maar daarom vind ik ook dat elke hond aan de lijn moet als een andere hond aan de lijn aan komt lopen. dan zal het zo en zo minder gebeuren. kijk als twee los zijn is het anders ze voelen zich pretig maar 1 vast en 1 los is gewoon niet goed.
als ik een andere hond klein of groot zie aan lopen die vast zit.ook al loop ik op een los loop terijn.ik laat me hond wachten en clip hem aan de lijn. dan maak ik een praatje met de eigenaar.
en zo kan je uit vinden of het wel kan of niet :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Gel voor groomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^