kleine honden optillen als er een hond op af komt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, dat van dat losloop gebied = los, dat gaat hier niet op. Hier in het park heb je namelijk maar twee varianten: verboden voor honden (ook aangelijnd) in het midden van het park, en losloop gebied aan de buitenkant. Ik loop daar dus ook altijd, met Dobby aan de lijn, want ergens anders mogen we niet (en Dobby kan nog niet los).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

We dwalen mischien een beetje af, maar aan de andere heeft het ermee te maken hoe we als hondeneigenaren het beste met elkaar om kunnen gaan.
Er zijn hier overigens geen losloop gebieden, ik woon in een buitengebied waar geloof ik je hond aangelijnd moet zijn (ik weet het eerlijk gezegd niet)
In het natuurgebied aan het eind van de weg lopen in ieder geval altijd alle honden los.

(wat type jij trouwens snel joh!, wat een rappe reacties :-) )

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Deze reactie is niet zo vlot... ;-)
Tja,ik ben echte 'losloopgebieden' gewent, dus als daar de honden loslopen moeten ze m.i. ook met andere honden overweg kunnen. (groot en klein)
Kunnen ze dit niet dan ben ik van mening dat de baasjes ergens anders heen moeten gaan met hun hond.
Doe ik zelf ook; Stef kan niet goed los dus ga ik met hem niet naar een plek waarvan ik weet dat daar de honden los mogen.
Als ik hem los laat is dit op een plek waar het eigenlijk niet mag maar verder geen andere honden/mensen zijn óf ik ga op een tijdstip waarop eigenlijk geen mens te bekennen is.

Vlak voor m'n huis heb ik ook een hondenuitlaat park. (niet officieel maar je ziet daar alleen maar mensen met honden)
Daar lopen ook honden los, wat dus eigenlijk niet mag. Geen probleem maar dan vind ik het een absolute noodzaak dat je hond ook echt goed luisterd wanneer deze losloopt.
Opvallend hier is overigens wel dat de grote honden die daar los lopen, ook goed luisteren.
De kleine honden lopen eigenlijk altijd los hier terwijl de meerderheid nog nooit een bevel geleerd lijkt te hebben.
Die komen al blaffend op Stef aflopen.
Als ik dan aan de baasjes vraag of ze hun honden willen aanlijnen (wat mij goed recht is aangezien we in een gebied lopen waar honden niet los mogen én ik mijn hond wél aan de riem heb) Krijg ik over het algemeen te horen dat hun hondjes alleen maar blaffen om 'stoer naar de grote hond te doen' of 'omdat ze bang zijn voor grote honden'...
Voed dan je hond op voor je 'm los laat lopen...!

(maar ik zou Stef dan natuurlijk ook kunnen optillen om hem te beschermen tegen die blaffende kleine hondjes... ;-) O-) )


honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ik vind het als eigenaar van een middenslag hondje een moeilijke. Ik denk niet dat optillen een goede reactie is. Ik merk dat Sasha slechter reageert op kleine hondjes als ze opgetild worden. (Zelfde trouwens met de kat, als die op eigen poten staat dwingt ze respect af, zo gauw ik haar optil, wordt ze een hebbeding, heel raar.)
Ik denk dat optillen een slechte reactie is, alle hondjes (kleine dus) die ik tot hiertoe met Sasha ben tegengekomen, die opgetild worden, reageert ze niet super op, en meestal zijn die hondjes al bij voorbaat agressief waar Sasha dan weer op reageert. Als ze gewoon op de grond zijn wil ze ook spelen, maar past ze zich aan het kleine hondje aan. Nu met Odette op bezoek, zie je dat ze trager loopt zodat Odette kan volgen, ze laat ook haar speeltjes (onder protest) afnemen door het kleiner hondje. Ik heb de indruk dat ze Odette als pup beschouwd, ook al is die een half jaar ouder, en dus heel veel van haar pikt. Ja, en af en toe wordt het haar te veel, dat is met moeder ook zo, en dan hoor je even 'kaiet', en in het begin sprong ik dan op om tussenbeide te komen, maar eigenlijk werden er alleen grenzen afgesproken.
Sasha is zelf super enthousiast naar grote honden, heerlijk om mee te spelen, niet terughouden, en ze kan zelf ook best tegen een stootje.

Dus het is een moeilijke, maar ik denk dat de meeste honden veel meer afkunnen dan wij denken, ook al zijn ze klein. Meestal zijn grote, sociale honden best wel bewust van hun grootte en zwaarte, en ook al zetten ze een poot op een kleintje, weten ze meestal heel goed hoeveel druk ze daar op zetten. Als het teveel wordt en dat kleintje laat een kreet zullen ze meestal wel lossen.
Maar als baas is dat best akelig om te zien natuurlijk.

Ik zou het op de arm nemen afraden, het verstoord de normale interactie bij goed gesocialiseerde honden.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

ben niet voor het op tillen van kleine hondjes maar die kleine bibi hier moet ik echt wel op tillen als er een andere hond aan komt.niet zo zeer omdat ik bang ben voor de andere hond maar die kleine denk ook dat ze een boerboel is ;-) en kan niet goed met andere honden en is niet bang om te bijten en dan heb je toch een probleem als de andere hond terug zou bijten.

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

Dat heeft Chica ook, die chihuahua's die denken in hun kopje dat ze alles aankunnen :-)
Ik ben dan ook wel bang dat de grotere hond haar terug zou bijten als ze zou happen maar vind het ook maar logisch dat ik zorg dat ze iemand anders zen hond niet kan bijten :-)

honden page profiel RachelleRachelle

honden foto van Rachelle

Nou ik kan me best voorstellen dat iemand zijn hondje oppakt... 1 keer pakken en schudden en het beestje is dood en alleen maar omdat hij keft naar de grote??

we kunnen dit geen natuurlijk gedrag meer noemen want het is aangeleerd gedrag waar die grote hond verkeerd op kan reageren...

kan het me echt heel goed voorstellen dat mensen het doen...

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

mm ja ik weet dat het verkeerd is maar kan het wel begrijpen, ik heb het zelf ook een keer gedaan met boedha. je weet namelijk niet hoe andere honden zouden reageren en ik wilde niet dat hij een of ander trauma op zou lopen, want, hij had de dag ervoor al 2 keer kennis gemaakt met overenthousiaste honden en toen was die best wel bang geworden, omdat ze zo wild op hem afsprongen (hij was toen 9 weken ongeveer). dus de dag erna zag ik een andere hond aan komen lopen die al wild naar hem toe begon te trekken en te blaffen dus toen heb ik hem uit voorzorg toch maar even opgepakt. daarna dacht ik stom stom stom en heb ik het ook nooit meer gedaan. hij reageert wel gewoon goed op andere honden. wel altijd onderdanig maar ach hij is pas 14 weken en als ie de andere hond een beetje kent speelt ie ook heel leuk ermee. vandaag nog met een oude mechelse herder teef en een grote pitbull reu en een klein boomer reutje samen gespeeld was echt geweldig om te zien was zo trots op hem :-D

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Het ligt eraan hoe de hond komt aanrennen. Als ze op een normale manier komen aanlopen komt het niet eens bij me op om die kleintjes op te tillen maar als er zo'n hyperactief geval komt aanrennen ga ik toch even op mijn hurken zitten. Dan hebben ze in ieder geval iets van bescherming. Ik vind ik overigens wel ergelijk hoor. Hier woont een vrouw in de buurt met 3 verschrikkelijke pinchers, echt helemaal verpest. Die drie bijten in alles wat beweegt en dan is het de schuld van de andere hond :S Een van mijn honden is eens naar zo'n geval uitgevallen -terecht vind ik- en nu steeds als ik haar tegen kom neemt ze ze op de arm en RENT ze de andere kant op!

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

heb laatst wel een jack russel door de lucht zien vliegen ik schrok me een hoedje maar die meid kon echt niet anders. ze liep langs met der jackje en opeens gaat een deur open en vliegt er een enorme (wel een hele mooie) rotweiler op hun af, nou ik weet niet precies wat der gebeurde maar met een hele grote sprong zat dat jackje in der armen. ik geloofde men ogen niet. toen kwam dat andere baasje van die rot geschrokkan naar buiten gerend heeft der hond binnengepakt en t jackje ging weer op de grond en liep verder alsof der niks gebeurd was! ik was helemaal verbluft

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Ik heb het nooooit met mijn Benji gedaan.
Benji is een chihuahua en behoort dus tot 1 van de kleinste hondjes op aarde.
Maar nee, optillen heb ik nooit gedaan, zelft niet toen we op een dag oog in oog stonden met de hond die hem een aantal weken daar voor had aangevallen.

Wel moet ik zeggen, mocht mijn benji weer aangevallen worden, ik hem ( mits dat kan ) wel optil.
Misschien niet goed, maar benji kan niks maken tegen een grote hond, 1 hap en hij is weg.

Maar gelukkig hebben we nog een andere hond, die hem altijd goed beschermt, ziet hem egt als ze kleine broertje.. Dus door de hond op te tillen, kun je een hele bange of juist agresiefe hond krijgen.

honden page profiel Bello-CarinoBello-Carino

honden foto van Bello-Carino

Wij hebben een labrador en kleine hondjes. Al vanaf het begin hebben we de kleintjes (ook als pup) gewoon laten spelen met de labrador. Er zijn mensen die wel eens schrikken als ze dat zien want ze grommen naar elkaar (spelen), maar wij weten uit ervaring dat er niets gebeurd. De meeste mensen doen dit oppakken inderdaad uit angst, maar hebben niet in de gaten dat het uitlokt wat ze net niet willen.
Zelden zal een grote hond een kleine hond aanvallen die gewoon rond loopt.
Maar ja, probeer dat maar eens op iemand over te brengen die heel angstig is dat er iets met hem of haar hondje gebeurd.
Ook maar even naar de cursus zou ik adviseren, want daar speelt groot en klein lekker met elkaar zonder problemen.

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

Bij ons loopt er een vrouw met een Am. bulldog en een rednose pitbull als er dan van die kleine hondjes langs lopen worden ze ook altijd opgetild maar juist dan gaan ze staan blaffen terwijl het echt twee schatjes zijn die geen vlieg kwaad doen :-)
En als alle honden ervandaan worden gehouden kunnen de grotere honden toch ook niet goed gesocialiceerd worden :'(

marielle (Gast)

gek word ik van die mensen die dat doen,ik maak het dagelijks mee! en wat is er interessanter voor je hond als er iets op getild word! die van mij gaat er dan juist op af!!

honden page profiel BbiiBbii

honden foto van Bbii

Héhé ja dit is wel waar wat je hier zegt van het dominant of angstig worden.
Maar ik denk dat mensen dit gwn doen om hun hond te beschermen.
Ik heb zelf een grotere hond, ik kan me voorstellen dat mensen die met dit ras niet toevertrouwd zijn hun hondje gwn willen beschermen.
Ik zou mijn Stafford ook beschermen als het moest, wel kan ik hem niet optillen en zal hij mij eerder beschermen. :p
Maar ik denk dat dit echt gwn uit liefde is.
Groetjes.

honden page profiel

honden foto van

hoi brenda
mijn moeder tilt ook haar hond spastisch op zoals jij dat zeg.maar sommige mensen kunnen dat ook met een reden doen net zoals mijn moeder. ze heeft een hondje verloren door ja twee grote honden die pakte hem en beten hem dood .haar volgende hondje was een malthezer ook gepakt door een het gevolg tien hechtingen in haar koppie.nu heeft ze een pup van bijna vijf maanden en daar is ze heel voorzichtig mee

anita :-)

honden page profiel

honden foto van

sorry vergat nog wat te zeggen.niet alle grote honden zijn vals hoor.er zijn er wel bij maar dat ligt toch aan de opvoeding vindt ik zelf

groetjes anita

honden page profiel

honden foto van

en met mijn eigen honden loop ik ook een straatje om hoor als ik grote honden tegen kom.die zijn namelijk ook een paar keer gegrepen .
dus ja automatisch word je dan wel voorzichtig hoor.

groetjes anita :-)

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

mijn hond is super lief naar kleine honden toe. en als ze aan de riem zitten geeft hij er meestal niet eens om of snuffelt even en loopt door. ja tot ze hun hondje op tillen dan komt de jacht instinkt omhoog en dan gaat hij springen. ik vind het heel erg fout. ik snap heel goed dat mensen bang zijn zeker als er al iets fouts is gebeurd maar juist om zo te reageren maak je het erger voor alle twee de honden. als je het echt eng vind loop een blokje om. maar eigenlijks vind ik dat je kleine honden net als grote honden moet behandelen. en geloof me als een grote hond een paar keer gebeten is dan word je ook voorzichtiger. maar je gaat hem ook niet optillen, hahahaha dat zou me niet eens lukken. je zet hem op zit en vraagt vriendelijk aan de eigennaar of zijn hondje lief is zo ja dan laat je ze snuffelen of spelen zo niet loop je door of blijf je staan tot de andere weg is. wat ik vaak vind is dat kleine hondjes minder hoeven te leren kwa comandos, niet alle hoor. maar veel. en dat vind ik jammer. en optillen maakt juist dat de grote hond het beestje wilt pakken juist door die jacht instinkt die naar boven komt kan de hond niks aan doen. ga als je er echt tussen wil komen er gewoon voor staan. en zeg nee tegen de vreemde hond ik denk dat dat beter lukt of voorkom de situatie

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Maar waarom tillen. Je kan ter bescherming ook op je hurken gaan zitten. Een enthousiaste hond zal er dan niet bij kunnen een hond met kwaad in de zin wil de hond niet jou en zal dus vaak wel afremmen als jij over je hondje heen hangt/zit.
Je beschermt, maar maakt je hondje niet zo angstig of juist agressief.

honden page profiel BbiiBbii

honden foto van Bbii

Er zitten er altijd goede & slechte ts hé, dat is zoals bij de mens. ;-)

honden page profiel

@Mexx, knielen is een leuk idee hoor, maar dan ben je zelf ook een stuk minder weerbaar. Als ik mijn hond wil beschermen tegen een groterik is het dus omdat ie wild is of niet te vertrouwen, niet geheel handig om jezelf dan kwetsbaar te maken...
Ze gooien je zo om, springen tegen je op (tand door de lip en blauw oog in mijn geval)
Als ik een hond niet vertrouw lijn ik Tom aan, laat hem rechts van mij lopen en zorg dat de onbetrouwbare hond links van mij passeerd, als de hond langs is gelopen mag Tom weer los en beloon ik hem als hij rustig was.
Helaas maar waar, er zijn hier heel weinig goed opgevoedde grote honden dus hoe graag ik Tom ook laat spelen met grote honden, het kan gewoon niet en ik doe het niet meer, hij is 2 keer aangevallen en ik heb al ettelijk beten en krabben te pakken, zomer jas gesloopt, zomerbroek kapot en zo nog wel een paar dingen.
Mensen kunnen mopperen op al die onopgevoedde kleintjes maar mijn ervaring is anders, de kleintjes worden hier opgeveod en de grote zijn dat gewoon niet, en dan is de schade nog groter ook als je aangevallen/besprongen word door bijv een herder tov een maltees.

marielle (Gast)

Ik hoop dat ik jou tijdens het wandelen niet tegen kom tommie want wat je zegt is grote onzin "er zijn weinig goed grote opgevoeden honden,wat een vooroordeel zeg!!

honden page profiel

Marielle, waar ik woon is dat nou eenmaal zo.
Er zijn er ook wel waarbij dat niet het geval is hoor, maar 9 van de 10 grote honden worden hier 1 keer per dag door het park gesleurd omdat de baasjes druk druk druk zijn maar een hond staat gewoon leuk in het plaatje ofzo, geen idee waarom die mensen honden hebben.
Bijna alle grote honden hier grommen al van een afstand naar alles wat beweegt en vallen alles aan wat ze kunnen.
Is geen vooroordeel want Tom wil ik juist graag met grote honden laten spelen, maar het mag van de baasjes niet omdat de hond of wild is of vals of niet met kleintjes kan, en dan word ik gesommeerd de hond bij hun weg te houden.

Dus geen vooroordeel, gewoon een feit.
Heel jammer maar ja...

marielle (Gast)

Ik heb zelf ook een grote hond,een rotweiller!! nu zeg ik niet dat hij altijd een lieverdje is helmaal niet,hij gromt ook vaak aan de lijn! maar dat heeft niks met opvoeding te maken want wij zijn daar heel streng op,grote honden zijn altijd wat feller aan de lijn,die van mij laat ik dus ook altijd los lopen want dan is er niks aan de hand. Er komt bij mij hond ook vaak meer geluid uit dan dat er werkelijk wat gebeurd,maar je krijgt meestal niet eens de kans om het uit te leggen aan mensen want die denken altijd dat grote honden niet zijn goed opgevoed! en dat vind ik een beetje jammer!

honden page profiel

hihi dat denk ik niet hoor, je hebt blaffen en blaffen, de honden hier blaffen met tanden bloot, nek haren overeind en strakke riem.
Ja daar ben ik bang van, en als dan de baasjes me ook not toe gaan gillen dat ze vals zijn...tja wat moet ik daar dan van denken?

Nouja dit is een eeuwig durende discussie, ik weet dat ik niet bevooroordeeld ben, mijn uk wil ik graag met grote honden laten spelen, maar dat gaat hiet gewoon niet, ga ik naar een ander park of het bos is het geen probleem maar hier in de buurt wel...jammer maar helaas...

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Marielle, Als ik Tommie zijn berichten lees, zie ik nergens staan dat ALLE grote honden slecht zijn opgevoed. Bij hem in de buurt líjkt dit echter wel zo te zijn.

Bij mij is het juist andersom, de meeste kleine honden zullen het bevel 'zit' nog niet eens kennen.
De baasjes geven zelf ook toe dat hun hond 'gewoon hond mag zijn', ze hebben het beestje voor hun plezier, niet om mee te werken.
(als of je minder plezier hebt van je hond als deze gehoorzaamd??? lijkt mij eerder andersom)

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ja dat bedoelde ik ook hier zijn het de kleien honden die niks kunnen en ook niks hoeven want oo ze zijn toch maar klein. ik moet eerlijk zeggen dat ik banger ben dat een klein hondje tyson zou bijten dan anders om.

ik ken ook wel grote honden die uit vallen naar kleine honden en ook kleine die naar grote uit vallen. ik denk dat het aan het baasje is om dat te weten van hun hod en het te voorkomen.

en als iedereen gewoon hun hond eerst op zit of af zou zetten en gewoon netjes zou vragen aan een andere hoe hun hond reageert dan heb je al zo veel minder problemen. tyson reageert ook aan de riem mild naar kleine honden zolang ze maar niet grommen reuen dan vrouwtjes mogen alles maar mannetjes vind hij niet fijn als ze grommen. dus ik vraag het altijd heel netjes en als de andere hond normaal doet tyson dat ook :-D zegt de baas nou die van mij kan wel eens grommen dan blijven we gewoon netjes zitten of lopen door.

honden page profiel

@georgina, precies wat ik bedoel. Hier lees je idd vaak commentaar op kleintjes die niet opgevoed worden en mij valt het op dat het hier juist andersom is.
Mijn vorige hondje kon met alle honden, en dat gun ik Tom ook maar het zit er hier gewoon niet in, zeker 3 keer per week ga ik naar andere buurten om daar grote honden op te zoeken. Dan maar zo ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Het blijft altijd lastig.
Ik heb hier ook een klein hondje zitten, die wel is opgevoed, kent een hele lijst commando's en luistert prima, kan lekker los op een pad waar ze ook los mag.
Til haar nooit op als er gewoon honden aan komen, op het pad komen alleen maar grote honden dus daar is ze ook aan gewend.
Ze snuffelt even en loopt weer door, of gaat met ze spelen als de andere hond dit ook wil.

Vaak zijn mensen verbaasd en zeggen ze; ''Eindelijk een Chihuahua die níet continu keft''.

Ik zie het als een belediging voor de Chihuahua en als een compliment voor mij en mijn hondje ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Gel voor groomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^