kleine honden optillen als er een hond op af komt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Ik ben was/ben ook altijd tegen het optillen van kleine hondjes.
Mits het niet anders kan hoor.
Maar mensen die een klein hondje hebben weten hoe het is.
Met mijn vorige hond (kruising mechelse herder) was ik heel makkelijk. Maar hij was dan ook groot en kon als er wat gebeurde misschien wel zichzelf verdedigen.
Maar nu heb ik een Whippet en die is heel lang klein gebleven en nu nog met zijn bijna 6 maanden is hij niet extreem groot natuurlijk. Ik heb hem nog nooit opgetild, maar ik ben wel eens in de verleiding gekomen hoor.
Niet omdat ik de grote honden nou zo eng vind.
Maar sommige grote honden zijn gewoon lomp met kleintjes.
En toen besefte ik pas hoe het moet zijn als je een klein hondje hebt en er wel 3 (noem maar ff wat) rottweilers om heen staan. Ik tilde Benley nooit op om hem niet bang te maken, maar ik lette wel erg goed op hoor. Veel meer als met mijn vorige hond. Tuurlijk lette ik dan ook op. Maar daar werd geen zware poot opgelegd. Of zakte niet zoor zijn poten als zo'n grote/zware hond op hem ging rijden.
Er zijn wel al een paar echt zware honden geweest die op Bentley gingen rijden. Nou dat is echt geen prettig gezicht, dat houd zo'n kleintje nooit.

Nogmaals nooit je hond optillen, tenzij niet anders kan!
Maar ik begrijp het gevoel wel. Al moet je daar dus niet aan toegeven.

Bentley werd 1 keer "aangevallen" door een hele sterke hond.
Maar ipv dat ik Bentley optilde greep ik die hond in zijn halsband vast (deed erg pijn aan mijn vingers want hij was echt sterk ;-)) En heb er verder weinig aandacht aan besteed om Bentley niet bang te maken. Dit was mijn reflex. Maar snap ook dat je je hond in een reflex kan optillen.

Ook was er een keer een man met een klein hondje.Hij tilt nooit zijn hondje op. Heeft heel veel ervaring met honden.
Maar dat hondje werd een keertje aangevallen. Eerst even gelaten en die grote hond gecorrigeerd. Maar hij bleef door gaan en hij kon niet anders op dat moment als zijn hondje optillen... Anders was die gewoon gegrepen.

Dus ook goed naar de situatie kijken.
Soms kan het gewoon niet anders.
Maar na het optillen weinig aandacht aan de hond besteden.
Niet gaan troosten ofzo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Hallo Brenda.

Ik kan niets anders doen dan je gelijk geven,het is gewoon waar wat je zegt en het opspringen is dan logies gedrag van de grote hond.Vind zowiezo dat kleine hondjes te veel beschermd woorden Chihuahua's
staan ook bijna nooit op hun eige pootjes.

Mvg Jasmijn

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

Het is een echte afrader vind ik om je hond op te pakken tenzij het een benarde situatie is.
Je bevestigd de angst van de hond er alleen maar mee.

Wel is het zo dat bij ons op puppycursus ik Muffin tijdens het 'speelkwartier' van het veld haal (ook op aanraden van onze trainster). Ik heb het een paar keer geprobeerd om Muffin mee te laten spelen tijdens het 'speelkwartier' maar dit gaat gewoon echt niet. Ik zit een groep met 2 herdershonden, een franse herder, friese stabij, een kruising jack russel x maltezer en een papilionhondje. Harststikke leuk al die verschillende honden maar je kunt je voorstellen dat als hun willen 'spelen' met Muffin dat dat natuurlijk veel groffer gaat dan dat Muffin kan hebben. En dan pak ik hem dus wel op en we wachten we netjes buiten t veld.

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk

honden foto van Team Didi & Pluk

pluk blaft naar de meeste honden die groter als haar zijn en dan blaffen die honden vaak terug (vind ik logiesch, pluk begon). maar ik ga me hond echt niet oppakken hoor. ten eerste is het slecht voor de rug en ten tweede heb je toch een riem??

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

P.S. er zit ook nog een labrador in onze groep en die is zoooo wild.. en voor hem is vast en zeker spelen wat ie doet maar als Muffin een tik krijgt van zon enorme labradorspoot kun je je wel voorstellen dat Muffin dat niet leuk vind.

En ik wil wel dat Muffin de puppycursus leuk blijft vinden want hoe gezellig ik het ook vind met al die andere hondenliefhebbers en al die verschillende honden het gaat er natuurlijk om dat Muffin er wat aan heeft.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Toen Mickey een lekker druk boxerpupje was en op cursus zat werd er gecontroleerd (dus aan de lijn) gespeeld waardoor je het wat kon begeleiden, zij ging dan vaak liggen spelen met b.v. een teckelpup, hierdoor is mijn hond als grotere hond ook goed gesocialiseerd met kleintjes (en andersom) en tot de dag van vandaag goed met kleinere honden, zelfs beter dan met sommige grote. Als ik mensen met een kleine hond tegenkom die mijn hond willen mijden geef ik aan dat ze lief is met kleintjes want als mensen hun hondje optillen dan wordt de mijne behoorlijk nieuwsgierig en gaat er dan naartoe terwijl ze anders alleen even snuffelt of gewoon de hond negeert.

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Ik pak Mayra niet op. Laat haar maar lekker spelen en kennismaken met andere honden. Maar als er een erg groot en log exemplaar op haar gaat liggen, grijp ik wel in. Ik ben de leider van de roedel en moet haar, waar nodig, beschermen. En toen ze een keer door 5 jachthondachtige beesten achterna werd gezeten (dachten zeker dat het een konijn was :-) ) heb ik haar bij me geroepen. Ze kwam en belandde met een zweefsprong op mijn schoot (ik zat op mijn hurken). Ze heeft ervan geleerd dat ze niet eerst weg moet rennen, maar meteen bij mij moet komen als het spannend wordt.
Er zijn vrij vaak honde- eigenaren die hun hond bij Mayra vandaan willen houden 'want het is zo'n klein hondje'. Dan vraag ik hen om ze maar gewoon hun gang te laten gaan. Laatst was er een hele dominante teef. Die had niks kwaads in de zin, maar wilde mijn pubertje even op haar plek zetten. Baas wilde ingrijpen, maar ze konden het prima samen regelen. Ze leert ervan!

honden page profiel *marieke&bento**marieke&bento*

honden foto van *marieke&bento*

ik kom dat ook vaak tegen.. en vind het eerlijk gezegt n beetje zielig voor de hond zelf.. in sommige sitaties snap ik het wel net als wat gea bijvoorbeeld deed.. maar niet bij voorbaad..

mijn vriendin die heeft n dwergpoedeltje overgenomen van n overleden oud tante, die hem ook altijd optilde..
dat hondje is dus dominant, of dat daardoor komt weet ik niet..
maar hij is ook bang voor grote honden.. en het lijkt wel of hij niet eens weet hoe hij moet spelen.
we lopen er vaak mee in het bos, en proberen hem zoveel mogelijk met honden (groot of klein) in contact te laten komen.. hij is in een kleine twee maanden al veel veranderd.. veel positieve ervaringen, en hem belonen dat werkt wel.
slaat niet helemaal op het topic, maar vind het echt leuk om te zien dat zo'n beestje veranderd!

We ook samen met bento, en hij lomp en onbesuisd hij ook is, met kleine hondjes doet hij echt zachtjes.. heeft hij ook moeten leren, maar dat moet elke hond.. hij gaat ook liggen voor de kleinere honden.. voor elke hond eigenlijk, maar bij de kleine blijft hij ligggen en mogen ze snuffelen..

Danaë (Gast)

Ik had mijn hondje vandaag opgetild omdat deze erg angstig werd toen er in het park drie grote honden de wegversperde. De twee baasjes stonden er bij, ik kwam met mijn hondje (yorkshire terriër) aanlopen en mijn hondje weigerde verder te lopen. Ik heb toen mijn hondje opgetild en heb geprobeerd stoïcijns door te lopen. Ik moest langs de honden en twee van de drie begonnen te blaffen en tegen mij op te springen. Met als gevolg dat mijn hondje ook ging blaffen. Ik bleef stilstaan, maar de honden werden niet teruggeroepen. Toen ben ik weer rustig gaan lopen en meerdere malen tegen de honden 'rustig' en 'af' geroepen, maar tevergeefs. Tot slot heeft er één hond in mijn arm gebeten en TOEN deed het baasje pas een poging tot terugroepen. De hond was door het dolle heen en luisterde niet. Ik heb echt doodsangst uitgestaan en mijn hondje ook. Op mijn arm een blauwe opgezwollen en beurse plek van 7cm. Voor de rest heeft de hond niet doorgebeten en het bloedde dus niet, daar heb ik dan geluk van. Maar ik vind het schandalig dat die mensen hun honden niet bij zich houden als ze zien dat ik lastig wordt gevallen, ze stonden op twee meter afstand!

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

Mijn hond zou soms ook wel eens opgetild worden net als Scooby-doo als hij een spook ziet:-)
maar hellaas zo sterk ben ik niet dus komt hij maar tussen mijn benen staan en lijkt het of ik een soort shetlandpony heb waar ik op zit.

honden page profiel susannesusanne

honden foto van susanne

ik ben normaal ook geen voorstander om de hond op te tillen
ik heb zelf een klein hondje en een tijd geleden kwam er een bouvier aan en die sprong zo op onze hond
niet dat die wat deed maar onze hond lag er wel onder te krijsen
sindsdien beur ik onze hond altijd op
ik ben me echt rot geschrokken
dit was echt een situatie van doet tie anders nooit

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

mijn chula is nog steeds wild maar ik heb haar aan de lange lijn als er kleine hondjes er bij zijn en dan is ze echt wel rustig en ik kan meteen in grijpen als ze iets te wild word en zo leert zij rustig te spelen of om gaan met kleine hondjes :-D maar optillen van kleine hondjes vind ik juist verveldend dat is wanneer mijn honden juist druk reageren op de grond niks aan de hand :-D

honden page profiel Claud & BrunoClaud & Bruno

honden foto van Claud & Bruno

Ik heb ook een kleintje en ik heb hem ook nooit op getillt, wil dit ook niet doen. Hij vind het juist leuker met grotere honden dan die van zn eigen lengte heb ik het idee. Laats waren we in de duinen en was hij aan het spelen met ook een grote hond die eigenlijk ook best lomp was en Bruno omver liep, met als gevolg Bruno rolde over het zand, stond op en rende weer vrolijk verder achter die andere aan. Ik merk ook dat grotere honden anders met Bruno omgaan dan dat ze onderling met eigen grootte omgaan.

Ik denk dat de enige rede is dat ik hem zou optillen als Bruno aan de lijn zit (omdat hij niet kan vluchten) en we komen een agressieve loslopende hond tegen (bij ons in de wijk zijn een 3 tal honden die erg agressief overkomen, ook al gevochten met andere honden in de wijk (als ik mn buren moet geloven 2 zitten meestal aan de lijn maar 1 laten ze soms wel los op veldje) Maar als ik die al op afstand zie dan loop ik bij voorbaat al de andere kant op.

Bo (Gast)

Jammer dat mensen zich er zo aan ergeren als anderen hun eigen hond willen beschermen. Het is vast niet altijd nodig hoor, maar je hebt er toch geen last van?

Ik til mijn pup absoluut ook op als een onbekende (grote) hond ons te onstuimig benaderd. Komt niet vaak voor, maar toch. Bij grote honden die rustig zijn of wat onstuimige honden die ik ken als vriendelijke honden doe ik dat niet. Deze tip heb ik gekregen bij puppycursus, juist om te voorkomen dat ze bang wordt van andere honden. Het is dus niet bij elke grote hond, maar bij elke hond waarvan ik het vermoeden heb dat hij te wild is voor mijn 'peuter'.

Maar goed, ik kan daar binnenkort wel mee stoppen, want mijn hond wordt straks vrij groot en kan nu al steeds meer hebben.

De ideale situatie zou natuurlijk zijn dat hondeneigenaren er voor zorgen dat hun geliefde dier (groot of klein) anderen niet bang maken/lastig vallen, door op tijd hun hond bij zich te roepen. Veel mensen bij mij in de buurt doen dat ook, net als ik.

Maar wanneer dit niet gebeurt moet de ander toch zelf zorgen dat zijn/haar pup geen trauma op loopt!

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

IK vraag mensen het juist NIET te doen, want als ze het wel doen wordt Elah heel erg
alert en gaat ze vreselijk op zo'n hondje letten, raakt helemaal gefixeerd op zo'n beessie terwijl ze dat hondje als hij gewoon losloopt heel normaal zou begroeten..
Ik vind het iig vreselijk verkeerd...heb daardoor toen ik Tayo nog had en samen opliep met een kennis met ook een rottweiler bijna iets heel ergs meegemaakt en dat omdat die mevrouw
opeens haar hondje op ging tillen, binnen no time stonden Tayo en Jorus die eigenlijk heel erg lief samen aan het spelen en dollen waren bij het hondje en werd ook bijna die vrouw gegrepen omdat ze heel erg hysterisch begon te gillen ..

Binnen een paar seconden was opeens de hele sfeer veranderd, echt heel erg beangstigend :'(

honden page profiel Marlon en LadyMarlon en Lady

honden foto van Marlon en Lady

Hallo,

Ik wou even mededelen dat ik meestal mijn hondje niet optil!!!
Maar vandaag was er een uitzondering. Mijn hondje werd aangevallen door een rottweiler die los liep daar was een losloopgebied. ik had lady wel vast ivm ik wou zien hoeveel honden erwaren. lady wou wel naar die hond toe ivm wij thuis ook een grote hond hebben. maar dit liep echt anders die hond deed lady pijn lady begon erg te piepen van pijn en die hond ging maar niet weg. op een gegeven moment hebt ik lady laten vliegen dat ze in mijn armen terrecht kwam en die hond haptte nog steeds. ik was zo geschrokken nu nog steeds. maar wou gewoon even zeggen.

Dat ik wel goed heb gehandeld anders was lady denk ik dood als ik haar los had gelaten.

Groetjes

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Nou ik til mijn kleintjes echt wel op hoor als er een grote hond losloopt.
Geen haar op mijn hoofd wat er aan denkt om af te wachten.
Ik vind dat ieder zijn hond bij zich moet houden.
En als iemand anders zijn hond daar problemen mee heeft dan moeten hun er maar aan werken dat hun hond niet gaaat fixeren.
Ik pak die van mij gewoon op en loop gewoon door, ik ga daar natuurlijk niet stilstaan en afwachten.
Ik neem geen risico's met mijn kleintjes.

honden page profiel Ali  &  RockyAli & Rocky

honden foto van Ali  &  Rocky

haha echt ik wou hierover ook een topic starten paar weken terug.

Ik maak het zelfde mee mijn boxer is nog juist 6 maandjes en loopt prima mee en telkens er een kleine hond afkomt pakken z die.

En dan geven ze nog die blik naar jou alsof je iets misdaan hebt

THEY GIVE ME THE LOOK hahhahahah

honden page profiel Hope & RamboHope & Rambo

honden foto van Hope & Rambo

Voor mijn hond tillen ze 9 van de 10 keer ook hun hondje op
Maakt mij net uit hoor moeten ze zelf weten maar ik weet dat mijn hond niks doet
zelfs als de hele boel bij elkaar blaffen reageert ze niet een dus maak me niet druk :-D
iedereen moet zelf weten toch ;-)

gast (Gast)

Ik til hem nooit op, maar als er een hond aankomt en agressief om mij heen loopt en zijn tanden laat zien, til ik mijn hond op en ik denk: "bijt mij maar, ik overleef het wel"

Ik heb het 1x nl. niet gedaan en toen werd mijn hond bijna aan flarden gescheurd door een boxer
(ergens hier te lezen) Ik ben zo dankbaar dat ik mijn hond nog heb, dat ik er natuurlijk alles voor over heb om hem te beschermen. Een kleine hond gaat het echt NOOIT redden van een grote.

Maar met al zijn vriendjes (meeste heel groot!)kan hij gelukkig fijn spelen en rennen!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik heb 2 kleintjes en til Joy in principe nooit op.
Jackie wel maar niet voor de andere honden maar voor haarzelf.
Joy is haantje de voorste dus die maakt als eerste kennis met een nieuwe hond, als dit goed gaat prima kan ze lekker spelen, komt de hond op Jackie af ook prima ze blijft nog steeds op de grond staan.
Echter zodra ik haar lip omhoog zie ga is ze zonder pardon in mijn armen.
Doordat ze zelf hapt naar vreemde honden (niet bijt) kunnen de andere honden daarop reageren en dan is ze nergens uiteraard.
Zodra ze de hond meerdere keren heeft gezien is het probleem over en til ik haar ook niet op.
Moet ook wel zeggen dat ik meestal naar het baasje kijk en dan beslis wel of niet optillen.
Een baas die zijn hond goed onder apel heeft daarbij laat ik haar gewoon op 4 pootjes staan.
In mijn buurt ken ik de meeste honden, echter gister kwam ik iemand tegen met een rottweiler.
De man was al wat ouder, niks mis mee maar ik zag al dat Jackie dr lip begon op te trekken dus heb haar even opgetild en 5 meter verder weer laten lopen.
Joy ging heerlijk spelen met de hond maar die zal nooit zomaar happen omdat ze bang is.
Doordat ik 2 kleintjes heb en er maar 1 optil snappen mensen meestal ook wel dat ik het niet voor hun hond doe maar voor die van mij :-)

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Wanneer baasjes hun kleine hond optillen begrijpt Lobs er helemaal niets meer van. Het lijkt bijna wel of de kleine hond dan een prooi wordt. Ik word er dus niet blij van als mensen dat doen.

Lobs is een grote hond en hij is wel vrij dominant. Hij benadert wel iedere hond, groot of klein, met respect. Hij loopt er rustig op af, gaat onderweg nog een keertje plat op de grond liggen. Eigenlijk gaat het meestal heel goed met andere honden. En mijns inziens ligt dit aan de baas van de hond. Wanneer de baas gewoon relaxt is en de honden lekker laat ravotten gaat het altijd goed. Lobs is wel een lompe speler, maar hij is zeker niet agressief.
Wanneer de (kleine) honden bezitter bang is voor Lobs, en daardoor de andere hond ook, gaat het 'mis'. Ik heb een keer of 4 mee gemaakt dat het kleine hondje dan een soort van verstijfd en niet reageert op Lobs. Lobs wil uitdagen en hapt dan naar het kleine hondje. Ik accepteer dit niet. Hij wil heus de kleine hond niet verwonden hoor, maar ja, als het mijn hondje zou zijn en die grote hond met z'n grote bek.... Ik grijp Lobs dan bij z'n halsband en lijn hem aan en neem hem mee. 3 van de 4 baasjes vonden het geen probleem verder. Alleen een baasje tilde haar hondje op. Tja, dan gaat Lobs blaffen en springen. En toen had ik het gedaan :'( Ik moest mijn hond maar niet los laten en wie dacht ik wel niet dat ik was. Ik kan dan wel uitleggen dat het niet handig is dat zij haar hondje op tilt, maar dat komt dan niet binnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Gel voor groomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^