kleine honden optillen als er een hond op af komt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos

honden foto van brenda en xantos

Heei heei,

Ik had even een vraag en misschien zeg ik nu iets wat bij sommigge verkeerd valt. Maar waarom tillen mensen in vredesnaam zo spastisch hun kleine hond op als er een iets grotere hond op af komt?? Reactie van de grote honden springen want ja het is leuk dat hondje en erg interessant reactie van die mensen hij is vals en probeert te bijten nou sorry me pet viel er vanaf. Nu valt het me op dat het meer gebeurt in de buurt. Weet je wat ik namelijk geleerd heb til je een hond op kunnen er twee dingen gebeuren of ze worden angstig voor gorte honden of ze worden dominant want ze staan hoger dan iedereeen het laatste komt het meest voor zij onze trainen!! Nou ikl wil gfraag weten wat jullie ervan vinden???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Claudia, Taco & SpyClaudia, Taco & Spy

honden foto van Claudia, Taco & Spy

Ik heb dat jammer ook gedaan met taco toen hij nog kleiner was, en daar heb ik nu heel veel spijt van :'( Als er nu (niet alleen grote )vreemde honden op hem afkomen word hij agressief van de angst, en zodra ik hem dan weer opneem is het in orde. Al gaat het de laatste tijd wel weer beter. Bij mn familie laat ik hem los bij de andere honden en na wat gegrom en tanden laten kijken speelt hij er verder mee :-) Dus 1 goede raad dames/heren, NIET DOEN !! Want later krijg je er spijt van :-)

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

Ik doe het ook altijd maar dan wel omdat Chica echt uithaalt naar andere honden en ook al wilt de hond gewoon spelen ik denk niet dat ze zich zomaar laten bijten door zo'n kleine drommel :-)

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos

honden foto van brenda en xantos

vind het goed dat je het toegeeft. Ja ik merk het ook want je brengt een soort spanning over op de hond ik snap wel dat het snel de reactie is maar je moet eigenlijk doen alsof het heel normaal is. En ik heb een grote hond maar mij hond wordt afgeschilderd als vals terwijl die alleen met die hond wil spelen. Ik snap ook hij is wat lomp maar gelukkig zijn er ook mensen die het wel toelaten. En hij doet erg voorzichtig.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

blijkbaar vinden eigenaren van kleine honden het eng als een grotere in de buurt komt, ik maak het hier ook met regelmaal mee in het bos, ik heb al een aantal mensen gevraagd waarom ze dit doen, en vertel ze dat mijn hond thuis genoeg te eten krijgt en niet agressief is en dat Layca alleen maar wil spelen, de meesten gaven als antwoord dat ze zelf bang zijn voor grote honden en daarom hun hond op pakken, jammer maar goed

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik kom dat ook tegen en dan moet ik mega oppassen want Gorby is heel coulant, maar hondjes op armen (volwassen, want een pup gaat nog wel) wordt tie heel opgewonden van, hij snapt er duidelijk niets van.

als hondjelief ook nog begint te grommen of te keffen is tie in staat het uit de armen van de baas te rukken.

het is een totale verstoring van communicatie tussen honden, en zo'n kleine hond wordt dan enorm verhoogd en machtig gemaakt in rang (ruim een meter hoger dan normaal en ook nog dikke steun van de baas)

ik vind het drama en heel irritant

maar ja hoor je dan "hij/zij is zo bang van grote zwarte honden" nou niet dus, de eigenaar bedoelt dat hij/zij zelf bang is van grote zwarte honden O-)

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Dat overkomt ons ook vaak hoor!
Jammer genoeg is dat een eerste natuurlijke reactie van eigenaars van kleinere hondjes.
Gisteren nog op de hondenschool meegemaakt. Een vrouw die agility doet met haar vlinderhondje.Wij komen aan met onze 2 sloebers en zij neemt haar hondje op en zegt: sorry heb slechte ervaringen met dat soort O-)
Heb dan maar gezegd dat ik ook slechte ervaringen heb met vlinderhondjes :-)
Zo zie je zelfs mensen op een school blijven het doen ook al wordt er vanaf pup ingedrild op onze school dat dit NOT DONE is!

honden page profiel MarjoMarjo

honden foto van Marjo

Een hond heeft poten gekregen om op te lopen , laat hem in godsnaam met 4 poten op de grond blijven.
Als je dit vanaf pup of aan doet, leren ze met elkaar omgaan.
Als je het niet vertrouwt , laat je je hond er niet bij, af uit.
Succes

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Ik til Sam altijd op als er een klein hondje aankomt O-)

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos

honden foto van brenda en xantos

ja maar ik vind het zo slecht want ze denken vaak dat grote honden vals zijn maar als jij je hond keer op keer optilt zegt mij trainer ook wordt een hond inderdaad zooo dominat en vals omdat die zo hoog is en daardoor krijgen die kleine hondjes problemen want die gaan zitten grommen enzo.
En gelukkig zijn er heel veel mensen die ook wel toelaten en dan zie je dat het gewoon goedgaat. Onze xantos let echt heel erg op of die niet op ze gaat staan en zodra een klein hondje op hem afgaat en springt tegen zijn borst gaat die al liggen en ik vind het gewoon slecht dat als ze die honden optillen mij hond gaat springen en dan als vals wordt beschuledigd terijwl die eigenlijk denlkt huh wat gebeurt hier ik wil spelen.

honden page profiel MarjoMarjo

honden foto van Marjo

Je hebt naar mijn mening helemaal gelijk, Brenda.
Oudere grotere honden die gewoon goed in hun vel zitten en goed in kop zijn, weten hoe ze met puppies of kleinere honden om moeten gaan.
Onze grote honden zijn zo voorzichtig met onze pup, maar hij krijgt ze ook op zijn lazer van hun als hij de grenzen overschrijdt en dat moet je ook toelaten.
Zo leren ze van elkaar en niet als je hun iedere keer maar weer optilt.
Bij vreemde honden moet je gewoon een beetje meer op je hoede zijn en als je het niet vertreouwt hem er niet bij laten.

Hebben jullie trouwens ook een herderpuppie en hoe oud is hij nu!Brenda

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

Ik til Mieke niet op. Er zijn hier een paar grote honden die niet op kleintjes zijn gesteld, maar dan neem ik gewoon een ander pad. De andere honden die we tegen komen lopen we met een boogje heel langzaam omheen. Er zijn hier ook 3 golden retrievers, waar Mieke laatst al mee heeft gesnuffeld.
We komen ook wel eens een Sharpei tegen, de baas van de hond zegt dan zelf al "pas op, hij is niet lief voor andere honden". Goed, dat weet je dan en dan hou je afstand. Verder probeer ik wel zo veel mogelijk om Mieke met andere honden in contact te laten komen. Maar optillen? Nope

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

ik heb ook kleine hondjes maar nooit opgetilt voor een grote hond maar kan jullie wel zeggen dat ze niet bang uit zijn gelegd voor grote en kleine honden.

tommy valt elke hond aan en daarom mag hij niet in de buurt meer komen bij andere honden O-)
want hangt hun gewoon vast in de lip van de andere hond.

dus zeg het er ook altijd netjes bij dat hij niet aardig is en vraag dan ook of ze niet bij mij in de buurt wil komen met grote en kleine honden.

lady is niet bijterig en gewoon geintereseerd en lief voor andere honden, maar tommy..... O-) !!!
hij heeft het niet van lady en mij geleerd ha ha ha

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

ik heb daar pas een aanvaring mee gehad. mijn hond was weggelopen en ik er achteraan maar kon er niet bij kom iemand in de buurt met een kleine hond tegen. Demon wou gewoon spelen. toen beet Demon haar in der arm omdat zij dat kleine mormel optilde. en wie is er nu fout...

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Ik til Cismo ook niet op.
Heb dat toen alleen gedaan toen hij werdt aangevallen door die 2 van de hoek.Toen heb ik hem aan zijn tuigje eronder vandaan gehesen en wel weg gerdagen maar verder laat ik hem lopen ook in het park bij grote honden ,ze bijten niet hoor hihi.Maar snap wel dat je soms bang bent,ik heb mijn angst ook moeten overwinnen toen hij al 3 keer was gebeten dus ja ik let nu wel meer op.En vraag aan de mensen als ze dichterbij willen komen van gaat dat met jou hond en de mijne.Ik moet zeggen van de meeste krijg je dan een normaal antwootd hoor.

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

ik heb dit ook een aantal keer gedaan maar gelukkig heeft een golden retriever fokster die ik tegen kwam in het kuinrebos mij uitgelegt waarom ik dit niet moet doen dus ik heb het sindsdien ook nooit meer gedaan
ik roep ze alleen wel naast me als er grote honden aankomen.. ze is nogal bang en gaat dan rennen als die grote lompe beesten dan achter haar aan gaan krijg ik ze dus echt niet meer te pakken ;-)

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

even voor alle duidelijkheid, ik heb ze niet bang gemaakt na dat ze aangevallen was als pupje door een grote hond heeft ze angst.. en toen heb ik dus ook angst gekregen dat het weer zou gebeuren vandaar dat ik haar ook op pakte.
nu doe ik haar niet meer oppakken maar ik houd grote honden goed in de gaten..

honden page profiel bassiebassie

Laat ik voor op stellen dat ik geen voorstander ben van het optillen van honden. Ik heb het te vaak mis zien gaan, en dan bedoel ik dat mensen hun hond op de grond laten vallen. Maar er zijn zeker wel situaties waarin ik er voor zou kiezen om de hond op te tillen. Als ik het niet vertrouw of het goed gaat tussen twee honden zou ik inderdaad een kleine hond optillen. Alleen zou ik er wel voor zorgen dat dat niet in relatie tot de andere hond gebeurt. Dus op ruime afstand voordat de honden gaan reageren.

Het is overigens absoluut niet waar dat honden banger worden van optillen. Angst is een emotie en dit kun je niet versterken door een hond op te tillen of te aaien of door aandacht te geven. Sterker nog de angst zal op dat moment altijd minder worden. Echter het gedrag wat de hond uitvoert kan wel versterkt worden. Hij zal dus zeker vaker opgetild willen worden en zal daarvoor graag zijn trucendoos open maken.

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

ja daar heb je gelijk in dat vindt ik nou ook djairo wil altijd spelen maak niet uit met wat voor hond dan ook maar vaak zie je dat mensen met kleine hondjes hun op gaan tillen en wat doet djairo dan die gaat springen

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties

honden foto van Criz & de Shelties

Ik ben zeker geen voorstander van het optillen en op de arm houden van kleine honden, MAAR nu is mijn Butters een paar weken geleden echt serieus aangevallen door 2 rottweiler kruisingen, heeeel erg eng! Hij en ik hebben doodsangsten uitgestaan! Gelukkig is het goed afgelopen, maar nu ben ik wel een beetje onzeker elke keer als ik een grote hond op ons af zie rennen! Ik til hem meestal dan ook niet op, omdat het 9 van de 10 keer hartstikke goed gaat. Die ene keer dat het wel mis ging, was de fout van de eigenaar van die aggressieve honden. Ik vind trouwens veel hondeneigenaren hier in Australie erg onverantwoordelijk op dit gebied.
Maar goed, mocht ik het een keer niet vertrouwen til ik hem toch op, omdat ik dit zeker niet nog een keer wil meemaken!

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

ja dat is wel te begrijpen maar djairo is ook een klein hondje maar ga hem echt niet op tillen want hoe groter de hond hoe leuker die het vindt

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Het is en blijft en natuurlijke reactie O-) maar geen goeie volgens mij...
Maar toen Ike gistern onder 2 borders lag, wou ik toch ook even dat ie iets makkelijker op te tillen is :-D

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Ik til ze nooit op als er een andere hond aan komt.En als ik weet van die andere hond dat die uitvalt dan loop ik wel naar de overkant.

honden page profiel

Ik til Tom (5 kilo hondje) nooit op als er een andere hond aankomt. Ook niet als ik het eigenlijk eng vind, nooit!
Ik lijn hem wel eens aan als ik een hond niet ken/vertrouw zodat ik hem snel uit de situatie kan halen indien nodig (ook peert hij hem wel eens als hij schrikt van een hond) als ik zie dat het goed gaat laat ik hem weer los.

Maar, ik moet er wel een zware prijs voor betalen, dankzij een aantal valse grote honden is mijn hondje meermalen aangevallen en gebeten. Hij is nu op zijn dood van grote en vooral donkere honden. Weken ben ik al bezig dit er weer uit te trainen. En nee ik til hem nog steeds niet op, met 1 uitzondering, een hond hier uit de buurt die niet naar zijn baas luisterd, compleet is losgeslagen en niet wil spelen maar wil jagen op mijn hond en wil domineren, hij heeft het 3 keer mogen proberen of hij zich kan gedragen en zowel hij als zijn baas reageren heel fout op mijn hondje, als ik mijn hond op de grond laat gaat hij er bovenop liggen om te domineren waar Tom compleet van in paniek raakt (doet hij bij alle honden overgens, erop gaan liggen tot ze stoppen met spartelen, baasje staat erbij en lacht er eens om...), dus ja daar til ik hem op tot die hond uit het zicht is.
Verder nee noit. Maar het zou wel fijn zijn als de grote honden hier wat minder vals en wat beter op gevoed zouden zijn!

Anoniem (Gast)

Ik heb 3 kleine hondjes, en dat is onmogelijk om die even alle 3 snel op te nemen als er een grotere hond aankomt. :-)

Maar ik heb nog nooit problemen gehad. Als er een grotere loslopende hond komt aangelopen dan laat ik hen gewoon kennis maken. Mijn honden regeeren niet agressief naar vreemde honden dus dat zit goed. Waar ik wel op let is de lichaamstaal van de andere hond. Zodra die dominant begint te doen neem ik hem bij de halsband en wacht tot de baasje er zijn zodat ze hem kunnen aanlijnen.
Ze zitten niet bij elkaar in de roedel, dus ik vind niet dat er moet worden uitgemaakt wie hoger in rang staat.

Ik denk dat je echt van die agressieve duiveltjes krijgt als je kleine hondjes telkens optilt. Dan denken ze dat ze meer zijn dan die andere hond en beginnen ze zich TE zeker te voelen waardoor het kleine pestkopjes worden O-)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Net als het baasje van Tommie til ik Sire eigenlijk nooit op.
Ja een keertje toen hij echt werd aangevallen door een golden.

Helaas heeft Sire ook slechte ervaringen met onstuimige en hoedende grote honden. Die honden bedoelden er niets mee, maar dat neemt niet weg dat Sire pijn had of echt schrok.
Beetje jammer dat die baasjes hun verantwoordelijkheid niet nemen en vinden dat ik het maar moet accepteren. Kom op zeg je begrijpt zelf toch ook wel dat het pijn doet als je Deense dog, speels met zijn grote poot op het net zo grote kopje van mijn hond slaat?
In het begin was ik gevoelig voor dat soort druk. Nu ga ik het uit de weg, en ga ik desnoods tussen mijn hond en de drukke hond instaan, dat doen honden zelf ook om situaties op te breken.

Helaas is mijn hondje door zijn ervaringen niet meer zo heel sociaal naar sommige honden, blaffen enzo. Ik houd hem bij mij als ik een probleem voorzie. Vervelend dat mensen hun grote onstuimige honden dan op hem af laten rennen, omdat ze niets zouden doen. Ja, maar de mijne wel als hij pijn heeft!

Bij sociale grote honden laat ik de honden lekker snuffelen en doen.

Ik denk dat het goed is je kleine hondje in bescherming te nemen tegen grote honden, maar optillen is idd. niet handig.

Ik ben meer voor het weglopen als het kan, tussen beide komen als het niet kan. Want een negatieve ervaring kan grote gevolgen hebben. Helaas ben ik daar met dit hondje te laat achter gekomen.

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

ja precies.. eigenaren van grote honden moeten ook eens rekening houden dat een kleine hond niet zoveel kan hebben als een grote.. ik wil mijn kleine hond GRAAG laten wennen aan grote honden, ik vind daar niks mis mee maar als er dan van die grote lompe oenen aan komen rennen om die bange muts naast mij te domineren ben ik daar niet echt blij mee..

honden page profiel jennyjenny

honden foto van jenny

ben op puppy cursus en daar wordt gezegt optillen ik zelf doe het niet.

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Noortje is ook een klein hondje (en angstig) maar optillen voor een andere hond heb ik nooit gedaan. Ik denk dat ze dan in haar angst word bevestigd.
Er schuilt ook een gevaar in het optillen van je hond. Ze voelen zich erg groot, groter dan de andere hond. Zodra ze op de grond staan dan zien ze pas hoe groot de ander is en daardoor kan je (kleine) hond angstig worden.

Noortje is ook regelmatig achterna gezeten door grote honden (niet altijd op een vriendelijke manier) en dat vind ze niet fijn maar ik vind ook dat ze er aan moet wennen. Alle honden (groot of klein) die wild op haar afkomen moet ze niks van hebben.
Je kunt een kleine hond niet overal van weghouden/ in bescherming nemen alleen omdat ze "klein" is.

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

@Jenny, bij ons op de cursus werd het juist afgeraden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Gel voor groomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^