kleine honden optillen als er een hond op af komt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

ik til ook nooit de honden op. ik heb het 1 keer gedaan maar toen luisterde bounty niet en toen was zijn halsband kapot en was ik op weg naar de dierenwinkel om een nieuwe te halen maar hij kon elk moment los schieten.
verder laat ik altijd de honden lopen. een vriend van mij heeft een hond van ongeveer 70 kilo en die komt ook altijd kijken want hij is mijn grootste vriend maar ik laat bounty altijd lopen net zoals roxy en welke andere hond dan ook.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Hier kom ik ook vaak mensen met kleine hondjes tegen die ze optillen als ik met Stef aan kom lopen. Ik geef dan altijd aan dat Stef niets doet (en daar de kans niet toe zal krijgen aangezien hij aan de riem zit)
Meestal zetten ze de hond dan weer neer. Na wat gesnuffel wil Stef nog wel eens spelen (logisch) en dan gaat hij bij kleine hondjes liggen zodat ze meer op gelijke hoogte zijn...

Vaak is dat het moment waarop ik het gesprek begin met te vragen waarom de hond werd opgetilt?
Vrijwel altijd hoor ik dan "mijn hond is bang voor grote honden/ voor herders"
Als ik de baasjes er dan op wijs dat ik niet het idee krijg dat hun hond bang is voor Stef snappen ze zelf ook niet hoe dit kan...
Als ik dan voorzichtig de opmerking maak dat het vaak de baasjes zelf zijn die het niet zo hebben op herders (want die worden altijd als gevaarlijk bestempeld) geven ze over het algemeen ook wel toe dat dit ook wel een punt is waarom ze de hond optillen.

Nu is Stef gelukkig naar kleine honden ook eigenlijk altijd erg sociaal (in tegenstelling tot grote honden... :'( ) en is het altijd goed gegaan.
Nu is het ook gewoon een schattig gezicht dat hij op hoogte van de kleine honden wil spelen.
Want het is beslist geen onderdanig gedrag wat hij dan laat zien. Over het algemeen is hij nog steeds de dominanste van de twee. Ik denk dat hij dit is gaan doen omdat hij vanaf pups af aan al vooral 'kleine vriendjes' heeft en er daardoor zo in is opgegroeid.
Leuke is dat veel kleine honden eigenaren door Stef z'n gedrag naar hun hond zelf ook een stuk minder angstig zijn.

honden page profiel

@Noortje, mbt je laatste zin. Helemaal mee eens!
Wat ik dan ook vind is dat mensen met grote honden hun hond moeten leren hoe om te gaan met kleine honden, net als mijn hond moet leren met grote honden om te gaan.
Ik ben er niet moeilijk in, hij speelt zelfs met een deense dog hier uit de buurt, Tom moet weten dat een grote hond sterker is en hoe hij daarmee om moet gaan, die Deen moet nog leren dat Tom kleiner is en hoe hij dat moet doen. We laten Tom nu los, en de deen aan de riem zodat we er grip op hebben, TOm weet perfect om te gaan met grote honden dus nu die deen nog ;-) Jammer dat de meeste bazen van grote honden er geen zin in hebben ze dat te leren...maar ja, hun hond is groter en sterker dus waarom zouden ze...
(Zo denken ze hier)

honden page profiel

@georgina, tom is 3 keer aangevallen door een herder (3 verschilldende herders) dus nee ik heb het er niet op, toch laat ik tom er gewoon naar toe gaan, maar ik let er wel veel meer op dan bij een andere hond, puur door mijn ervaring.
Maar als het goed gaat, zoals het met de jouwe waarschijnlijk zou gaan, ik vind het alleen maar leuk dan :-D

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

bij mij op de beide cursussen die ik gedaan heb ook niet optillen!

1. hond wordt dominant aangezien hij groter is dan die grote hond.
2. grote hond kan (spelend) happen naar hond (en eigenaar)

het is een schrikreactie. maar een grote hond wil vaak alleen maar spelen.

bij ons is t toen flink fout gegaan. en het scheelde dat wij de eigenaar goed kennen maar anders hadden ze misschien wel een aanklacht ingedient.

het vervelende is dat grote honden ALTIJD aangekeken worden. ook al daagt die kleine uit.

honden page profiel TitiaTitia

honden foto van Titia

Toen ik met Sophie op cursus ging en het was speelkwartier, heb ik in angst gezeten of ze zich wel kon redden met die grotere honden. Dan hebben we het over terriers, boxers, herders en bullmastiff, en Sophie is vergeleken bij hun maatje cavia. Ik denk dat het voor mij moeilijker was om er aan te wennen dan voor haar, ze kwam tenslotte in 1 geheel terug en de anderen hebben haar niets gedaan. Nu in het park merk ik dat andere baasjes van de grotere honden het enger vinden dan ik. Soms moet ik ze zelfs ompraten dat er niks gebeurt.

Kijk, als ik Bamse zou tegenkomen, ja dan zal ik wel bang zijn. Want 1 poot van haar en ik heb een plat hondje :-D :-D :-D

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Dat is echt de stomste fout die je kunt maken!!!
Toen ik nog thuis woonde had ik ook een hond ( een ruwharige teckel) en ik was dus bang dat ze dat beestje zouden bijten.
Dus als er iemand met een hond aan kwam...hup die hond op de arm.
Stom stom stom!!!
Toen hij dus ouder werd was hij totaal niet gesocialiseerd en ging tegen iedere hond tekeer.
Gelukkig weet ik nu beter O-)
Verstand komt met de jaren laten we maar zeggen.... ;-)

honden page profiel carla en cyracarla en cyra

honden foto van carla en cyra

hoi ben zo zelf ook gebeten door mijn eigen hond dus ik til niets meer op maar toen er laatst 3 grote honden op mijn kleine pup af kwamen had ik wel de neiging daartoe dus ik kan het me wel voorstellen

honden page profiel ik en mijn woeffiesik en mijn woeffies

honden foto van ik en mijn woeffies

Ik had die kleine mini's van me vroeger gewoon los in het park, alleen me malthezer viel ook grote honden aan en de hele kleine mini's gaven luidkeels alarm bij grotere honden die op hun beurt weer schrokken en van hun baasje op de kop kregen, terwijl er dus niets aan de hand was. Ik til ze niet op trek ze hooguit naar de andere kant van me, maar dan wel als er 1 lelijk loopt te grommen boven in hun nek. Verder laat ik ze gewoon snuffelen.

honden page profiel

Ik ben meer op mijn hoede bij ten eerste jonge grote honden (te lomp en te weinig ervaring met kleintjes, over het algemeen) Jonge bazen met grote honden (vaak onopgevoed en stoerdoenerij met een amstaf of dog ofzo)
Verder met herders, retrievers, rotweilers en labradors.
De wat energiekere honden dus, die zijn meestal te wild en letten niet goed op kleintjes ;-)

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Tommie, op je hoede zijn is ook zeker niet verkeerd. Want het is nou eenmaal zo; grote honden die niet gewent zijn aan kleine honden kunnen erg lomp zijn...
Het hoeft totaal geen agressie te zijn maar met spelen op een klein hondje willen springen kan nog wel eens verkeerd aflopen...

Wanneer ik met het hondje van mijn schoonouders ben (ook klein) hou ik hem meestal even kort bij me als ik andere grote honden aan zie komen.
Het beestje is totaal niet bang voor grote honden (is dan ook opgegroeid met Stef en dus grote honden gewent) maar doordat hij zo enthousiast is willen de grote honden ook nog wel eens overmoedig raken..
En dat gaat niet altijd goed met spelen...
Maar ja, als het een hond is die dan wel groot is,maar wel een goedaardige lobbes laat ik het gewoon gaan. Ze moeten ook leren omgaan met andere honden. Groot en klein.

honden page profiel Jacqueline & AmyJacqueline & Amy

honden foto van Jacqueline & Amy

Tja wat is nu goed en wat niet ;-) Ik laat Amy op bepaalde plekken los lopen in het park,zie ik een hond loslopen doe ik ze gelijk aan de riem,want komt een hond naar haar toe dan is ze weg en gaat ze zo een drukke weg over.Maar beur haar eigenlijk alleen op als er een grote hond aankomt waar de baas van verdwaald is en nergens te zien is.Maar loopt er een baasje bij laat ik ze gewoon aan de riem en snuffelt ze even en dan wil ze vaak wel spelen.En natuurlijk zijn niet alle grote honden gevaarlijk,kleintjes kunnen net zo goed bijten, maar er is hier ook pas nog een hondje doodgebeten door een hond en doe het dan liever zo....

honden page profiel Joyce&JayJoyce&Jay

honden foto van Joyce&Jay

Wij hebben onze pup Jay nog niet los gehad.. maar hij vind tot nu toe alle honden leuk en ik vraag idd ook aan de baasjes of het kan..
Volgens mij vinden de baasjes het zelf ook wel prettig.
Ik til Jay niet op.. maar als er een hondje is die ik zelf niet vertrouw leid ik hem wel af met een snoepje..

Heb zelfs al 2 grote honden gehad die bang waren voor Jay.. hij bleef maar kwispelen en snuffelen.. Vonden de grote honden helemaal niet leuk!
Hahaha :-D

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna

honden foto van Joy & Luna

Ik til die van mij ook nooit op :-D
En Luna is dan nog het gevalletje grommen (sinds we op cursus zitten is ze wel relaxter geworden).

Maar van pup af aan liet ik ze al wat snuffelen bij andere honden en ja als de hond in kwestie gigantisch was had ik ook af en toe wel even een zweetmomentje :-D

Ik vraag altijd vooraf als het een onbekende hond is of die ander vriendelijk is. Is dit niet dan komen ze wat korter aan de lijn en lopen we door.

Als ik ze op moet tillen loop ik de hele wandeling met twee honden in mijn armen haha

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

De situatie's die jullie hier beschrijven kunnen eigenlijk helemaal niet voorkomen ala julle met goed luisterende honden rondlopen.
Je vraagt (checkt) altijd even met de eigenaar van de andere (kleine)hond of het goed is dat jouw hond naar zijn/haar hond toe gaat. Als die nee zegt, om wat voor reden dan ook, dan verbied je je hond er heen te gaan.

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Volgens mij gaat dit topic toch over mensen die hun kleine hondje sowieso optillen?
(mijn hond loopt aan de lijn dus kán niet zelf naar de andere hond toe gaan; toch tillen mensen hun hondje nog regelmatig op als ze ons zien aankomen)

honden page profiel Ineke BertholetIneke Bertholet

honden foto van Ineke Bertholet

ik til Lotte ook nooit op,heb ook nog geen slechte ervaringen op gedaan met haar. We komen bijna altijd dezelfde honden tegen en die zijn hartstikke lief en Lotte ook.
Ben nu wel gewaarschuwd voor het geval er eens iets gebeurt.
Groetjes Ineke en Lotte

honden page profiel

@Rudi, mijn hond is goed opgevoed maar niet alle honden die ik tegen kom zijn dat. Bijv die hond waar ik over schreef die maar blijft springen op mijn hondje, hem omver wil duwen, niet onder apel bij zijn bazin staat.
Dus ook met een goed opgevoede en goed luisterende hond kan het gebeuren.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Georgina
Jouw reactie gaat over zo'n situatie, ik lees in de andere reactie's over andere situate's
(ik wil e.v. quoten?)

honden page profiel Evelyn en BertjeEvelyn en Bertje

honden foto van Evelyn en Bertje

Ik heb Bertje nooit opgepakt als er een andere hond langs kwam.Hij heeft ook meteen van begin af aan met alle honden gespeeld,groot of klein.
Groetjes,Evelyn en Bertje :-D

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Tommie
Maar dat is toch wat ik bedoel, jij (jouw hond) is dus de dupe van een slecht luisterende (grote) hond.

honden page profiel

Yep inderdaad, en dan krijg je meestal een schouderophalend "doet ie wel vaker" achtige reactie op *grom*

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier gebeurde dat ook zo vaak. Vreemd genoeg nu niet meer. Toen ik met Chico liep toen hij 10-14 jaar was gebeurde het zo vaak dat mensen met chihuahua's, maltezertjes enzovoorts het deden. En dit zijn nou niet echte softie honden.

Nu ik met onstuimigere jongere (maar ook minder dominante) Dobby loop zie ik het bijna niet meer. We zijn ook jaren verder, natuurlijk, misschien zijn die mensen verhuisd of is het hondje weg/dood?

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

*Rudi, quoten is niet nodig hoor. ;-)

Maar... ik vraag echt niet altijd of het goed is als mijn hond naar een andere hond toe gaat.
Tenminste; niet als het in een losloop gebied is en beide partijen loslopen...
(nu komt dat in ons geval weinig voor dat we daar lopen, maar in het verleden was dit wel het geval)

Wanneer 1 of beiden honden aangelijnt zijn, dan is het als baasjes zijnde wel zo netjes om eerst even te vragen of het kwaad kan als de honden even bij elkaar komen.
Juist als ze aangelijnt zijn, omdat veel honden dan juist moeilijker kunnen reageren.
Helaas is die beleefdheid er niet altijd.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Bij mij in de straat woont een wat oudere meneer, met een wat oudere boomer. Normaal kijkt Silver alleen maar naar andere honden tot je er echt langs loopt, dan wil hij wel snuffelen enzo. Maar die meneer tilt zijn boomer op, waardoor silver helemaal gaat grommen. en die meneer denkt dus, maar goed dat ik mijn hondje op getilt heb want hij doet gemeen.

dat is alleen maar omdat die meneer zijn boomer optilt.

honden page profiel

Als ik in een losloopgebied loop dan ga ik ervan uit dat ik daar sociale honden tegen kom, daar staat loslopen voor mij voor. Als mijn hond los is dan gaat ie ook wel eens zelf aan de wandel, dus vind ik dat als je een hond hebt die niet met anderen kan moet je niet naar een losloopgebied gaan, ook niet met jouw hond aangelijnd...

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Georgina
Ik kan het niet altijd voor zijn, omdat soms er blijkbaar een klik is tussen honden en ze elkaar dus vinden voordat ik iets in de gaten heb, maar ik check het in princiepe wel altijd.
Mijn hond loopt bijna alijd los en is zeer soiaal, maar niet elke andere hond is dat. Ook kan de andere hond iets mankeren waardoor deze tijdelijk niet zo leuk reageert of bijvoorbeeld om medische redenen rustig aan moet doen. Zoals mijn hond vorig jaar bijvoorbeld.

(We mochten om medische reden alleen een rustig rondje lopen, ze was de dag ervoor onder algehele narcose geweest . Tijdens ons rondje komen 4 reuen naar haar toe. Het beesie had het al moeilijk genoeg, ik vond de stres van 4 reutjes niet nodig. Als de twee bazinnetjes netjes gecheckt hadden of hun honden naar Vito (die los naast mij liep) mocht, hadden we de vervelende aanvaaring die ten ontstond niet gehad.)

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Tommie, helemaal met je eens. Daarom ga ik ook niet naar een losloop gebied. (zeker niet tijdens de drukke tijden. Dat zijn té veel prikkels en dan weet ik zeker dat het fout gaat met Stef)

Rudy, Netjes dat jij het wel altijd checkt. Maar ook als beide honden los lopen?
Als een hond, om welke reden dan ook, het even rustig aan moet doen en beter niet kan spelen/druk doen, dan zou ik verwachten dat deze hond dan ook aangelijnt is (en niet in een losloop gebied loopt, in een losloop gebied ga ik er immers vanuit dat de honden los lopen om te mogen spelen..., misschien heel lax gedacht, maar ik vermoed dat de meesten mensen er zo over denken in een losloop gebied.)

honden page profiel GeorginaGeorgina

honden foto van Georgina

Overigens... We zijn wel aan het afdwalen van het oorspronkelijke topic... O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kleine honden optillen als er een hond op af komt." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Gel voor groomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^