Aussie Odie's dagboek - 10 maanden en poseren voor kerst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Met trots stel ik aan jullie voor: Odie, mijn Australian Shepherd puppy, stamboomnaam Oakley van Broenshoof.

Odie heeft ook zijn eigen Instagram-account: @australianshepherd_odie

Odie woont sinds zaterdag 25 maart bij ons.

Na ruim 10 jaar verliefd te zijn op zowel het innerlijk als uiterlijk van de Aussie heb ik het weloverwogen besluit genomen om Odie in huis te nemen.

Als puppy doen we uiteraard rustig aan, maar als Odie oud genoeg is gaan we veel wandelen, hardlopen, truckjes trainen en misschien gehoorzaamheid en behendigheid doen.

Sommigen van jullie kennen mij wellicht nog als baasje van Spaiky. Nadat Spaiky in december 2019 overleden is ben ik een tijdje niet actief op het forum geweest omdat ik daar moeite mee had. Nu ben ik weer terug, nu als Baasje van Spaiky en Odie.

Nadat Spaiky er niet meer was had ik moeite met andere honden omdat ik Spaiky miste, maar sinds de zomer van 2021 begon ik weer meer interesse in honden te krijgen en begon mijn liefde voor Aussies ook weer aan te wakkeren. Sinds vorig jaar zomer wist ik zeker dat er een Aussie zou komen. Het was super leuk om alles gevolgd te hebben: van de eerste echo af aan en 4 puppybezoekjes voordat we Odie hebben opgehaald.


Ik zal jullie in dit topic op de hoogte houden van Odie's avonturen.

Groetjes van mij en een pootje van Odie

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat fijn dat je weer een lieve pup hebt, afscheid genomen van SPAIKY, zo.n moeilijke tijd er na en nu weer je hart open gezet voor Odie…ik ken het ras, lief en heel mooi, intelligent…..en fijn dat je er weer bent…laughing  mooi genieten van Odie..ik kijk uit naar je leuke puppen fotoos…embarassed

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

557336.jpg557337.jpg

557338.jpg

Op de eerste foto is hij 2 weekjes, op de tweede 4 weekjes en op de derde 6 weekjes

 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Wat fijn dat je weer een lieve pup hebt, afscheid genomen van SPAIKY, zo.n moeilijke tijd er na en nu weer je hart open gezet voor Odie…ik ken het ras, lief en heel mooi, intelligent…..en fijn dat je er weer bent…  mooi genieten van Odie..ik kijk uit naar je leuke puppen fotoos… "

Ik zal Spaiky altijd blijven missen, maar ik realiseer me nu dat mijn hart groot genoeg is van nog een hond te houden.

Eerst wilde ik geen hond meer omdat ik het afscheid nooit meer wilde meemaken omdat ik dat als heel heftig heb ervaren, maar telkens als ik mensen met honden zag lopen wist ik dat ik iets miste in mijn leven. En ja, dat zal zeker weer moeilijk worden ooit, maar je krijgt er ook jaren heel veel voor. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Gefeliciteerd met Odie!

Wel heel wat anders dan Spaiky!

Hou ons maar op de hoogte van je belevenissen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik zal Spaiky altijd blijven missen, maar ik realiseer me nu dat mijn hart groot genoeg is van nog een hond te houden.
Eerst wilde ik geen hond meer omdat ik het afscheid nooit meer wilde meemaken omdat ik dat als heel heftig heb ervaren, maar telkens als ik mensen met honden zag lopen wist ik dat ik iets miste in mijn leven. En ja, dat zal zeker weer moeilijk worden ooit, maar je krijgt er ook jaren heel veel voor.  "

Echt meis, je hebt een goeie instelling, je hart is groot genoeg voor nog een hond en nee, Spaiky zal je altijd bij je blijven en nooit vergeten worden, en straks vele jaren later een afscheid, niet aan denken, geniet van de mooie jaren met Odie……ooooo, wat een geweldige lieve fotoos…laughing  van Odie.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Wat leuk word het een mini Aussie of grote aussie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Gefeliciteerd met Odie!
Wel heel wat anders dan Spaiky!
Hou ons maar op de hoogte van je belevenissen! "

Ja klopt, Spaiky hebben mijn ouders gekocht toen ik 8 was. Ik was natuurlijk helemaal gek op hem en ik had ook geen ander hondje gewild, maar nu ik 24 ben en zelf een ras kies ga ik voor een actief ras omdat dat past bij wat ik leuk vind: veel wandelen, trainen en spelen. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Wat leuk word het een mini Aussie of grote aussie "

Het is een standaard Aussie reu, dus hij wordt 51-58 cm. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

" Het is een standaard Aussie reu, dus hij wordt 51-58 cm.  "

Oké lieve honden zijn dat 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Odie is de afgelopen week lief geweest, stout geweest (lees puppybijten), maar heeft zeker veel geleerd en hij is al niet meer weg te denken.

We zijn begonnen met het oefen van commando's en de zindelijkheidstraining gaat ook steeds beter. 

Als hij binnen los loopt wil hij overal in bijten, maar dat gaat ook steeds beter nu hij het commando los kan. Mij is nu opgevallen dat hij vooral een 'bijtaanval' heeft als hij langer wakker is en veel prikkels heeft gehad en daarom geef ik hem op zo een moment benchrust. Daarna wordt hij meestal weer als een lief hondje wakker. 

In de bench gaat ook goed. Soms wil hij in de bench bijten, maar meestal reageert hij nu op commando los. Soms piept hij even, maar dat stopt meestal vanzelf na een paar minuutjes. We hebben hem een paar keer eventjes alleen thuis gelaten en op de webcam heb ik gezien dat hij dan gewoon lief ligt te slapen. 's Nacht doet hij het ook goed. In de eerste nacht heeft hij niet eens gejankt, alleen 's morgen om half 8 even, maar na een paar minuutjes stopte hij weer. 

Ik ben trots op wat we samen de afgelopen week samen bereikt hebben en we zijn echt al maatjes aan het worden. Het belangrijkste wat hij moet afleren is het puppybijten, want daar kan hij nogal in doordraaien, maar ook dat gaat steeds beter. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat leuk, gefeliciteerd met Odie!

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Gefeliciteerd, wat een knappe aus is Odie. 

 

Zo'n bijt aanval komt mij heel bekend voor, had mijn aus als pup ook last van als ze te lang wakker was, of druk was geweest ( veel Aussie's zijn snel overprikkeld ).

 

Hier is het de bedoeling dat er dit jaar/ hopelijk deze zomer een pupje bijkomt, vorig jaar augustus is mijn oudste aus overleden, en wil ik er een vriendinnetje bij voor mijn andere aus. 

Na de Pasen wordt er een nestje geboren waar ik op de wachtlijst sta, ik hoop dat er genoeg teefjes in zitten, en ik in juni mijn pupje kan ophalen. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Gefeliciteerd, wat een knappe aus is Odie. 
 
Zo'n bijt aanval komt mij heel bekend voor, had mijn aus als pup ook last van als ze te lang wakker was, of druk was geweest ( veel Aussie's zijn snel overprikkeld ).
 
Hier is het de bedoeling dat er dit jaar/ hopelijk deze zomer een pupje bijkomt, vorig jaar augustus is mijn oudste aus overleden, en wil ik er een vriendinnetje bij voor mijn andere aus. 
Na de Pasen wordt er een nestje geboren waar ik op de wachtlijst sta, ik hoop dat er genoeg teefjes in zitten, en ik in juni mijn pupje kan ophalen.  "

Sterkte nog met het verlies van Kaylin na de harde strijd die ze heeft gehad met haar epilepsie. Ik ken jullie nog van toen ik met Spaiky op het forum zat, en ik weet van het Aussieforum dat Kaylin helaas is overleden.

Dat is wel een leuk vooruitzicht dat er een pupje zit aan te komen!

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Wat een leukerd, lekker genieten en veel plezier samen

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een leuk nieuws.

 

Ik kan me Spaiky nog goed herinneren, waarmee je als kind opgroeide. Jullie konden niet zonder elkaar. Het was dan ook zeer verdrietig dat je afscheid van hem moest nemen. Dat was een zwarte bladzijde in je levensboek.

 

Eindelijk heb je weer een hond en wat voor een! Grootse plannen om later ook met hem te sporten. Je kan er je nu al op verheugen.

 

Geniet van de puppytijd ook al kom je hobbels tegen.  Als hij bijterig is, geef hem dan eens goed kauwwerk zoals runderhuid, bullenpezen, runderkophuid, runderoren  konijnenoren etc.

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Veel geluk met je mooie aanwinst!

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

wat een prachtige hond,gefeliciteerd,fijn dat het al zo goed gaat

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Met trots stel ik aan jullie voor: Odie, mijn Australian Shepherd puppy, stamboomnaam Oakley van Broenshoof. Odie heeft ook zijn eigen Instagram-account: @australianshepherd_odie Odie woont sinds zaterdag 25 maart bij ons. Na ruim 10 jaar verliefd te zijn op zowel het innerlijk als uiterlijk van de Aussie heb ik het weloverwogen besluit genomen om Odie in huis te nemen. Als puppy doen we uiteraard rustig aan, maar als Odie oud genoeg is gaan we veel wandelen, hardlopen, truckjes trainen en misschien gehoorzaamheid en behendigheid doen. "

Tja de meeste zijn al passie dat punt yell Je krijgt wat je krijgt aan karakter en je doet het er maar mee.... De meeste die ik zie lopen? Geloven nog steeds steeds niet, dat mijn kruising? Ze buiten spel loopt. "Das een na-denkertje" voor de fokkers. Valt ook meestal onder de niet "bestelde hond"

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Update: puppycursus afgerond, van pup naar puber en giardia positief 

Odie 8 weken

Odie 6 maanden

 

Odie heeft op 26 juni de laatste les van de puppycursus gehad. Begin september starten we met gehoorzaamheid 1. Odie vond het erg leuk om naar 'school' te gaan, vooral omdat hij na afloop altijd met zijn 'klasgenootjes' mocht spelen. Odie kent inmiddels alle basiscommando's en we zijn in de zomervakantie ook aan de slag gegaan met het leren van leuke trucjes. 

 

Odie heeft in de 4 maanden dat hij thuis is veel geleerd, maar het blijft een ondeugende pup met een pittig karaktertje. Hij is de pittigste pup van het nest die zich niet zomaar overgeeft en je dringt soms moeilijk tot hem door en krijgt soms moeilijk zijn aandacht. Over het algemeen is Odie gewoon een heel lief hondje, maar puppybijten heeft hij altijd extreem gedaan. Toen de rest van zijn nest al lang niet meer beet, ging Odie nog enthousiast door en daarbij drong ik heel moeilijk door. De fokster stuurde mij een artikel door waar in stond dat extreem bijten en niet doordringen veroorzaakt kan worden door giardia en dat een pup ook giardia kan hebben zonder dat hij diarree heeft of moet overgeven. De dierenarts vond het echter niet nodig om te testen omdat hij geen diarree had. 

 

Odie was geen makkelijke pup en is ook geen makkelijke puber. Met veel moeite had ik eindelijk vooruitgang geboekt in het puppybijten, maar sinds een week voordat de puberteit zou starten ging Odie opeens opspringen en mij bijten tijdens het wandelen als hij een andere hond ziet waar hij niet naar toe mag. Misschien uit frustratie omdat hij er niet heen mag, maar het kan er ook iets te maken hebben dat hij tijdens de angstfase is gebeten door een Jack Russell onder een hek door. Odie vertoont dit gedrag namelijk voornamelijk bij honden die achter een hek zitten. 

 

Voor de rest is Odie een erg sociaal hondje die veel vriendjes en vriendinnetjes heeft gemaakt. Odie is een druk enthousiast hondje en is snel overprikkeld. Ook slapen gaat niet vanzelf, maar dat gaat de laatste tijd beter. Hij kan steeds meer zelf zijn rust pakken en ook uit zichzelf slapen buiten de bench gaat steeds beter. Ook naar alle mensen en kinderen is Odie super sociaal. Hij vindt echt alles en iedereen leuk, behalve als hij zijn zin niet krijgt.

 

Ik voed Odie zoveel mogelijk op met een positieve opvoeding en ben consequent in zijn opvoeding. We zijn in de tijd dat hij thuis is goede maatjes geworden. Odie is blij om me te zien en is het liefst bij me in de buurt. 

 

Afgelopen weekend was Odie erg ziek. Tijdens de avondwandeling afgelopen zaterdagavond had Odie twee keer hele waterige diarree en moest hij twee keer overgeven. Hij jankte en wilde niet meer lopen. Toen heb ik mijn vader moeten bellen om ons op te halen en we zijn meteen naar de dierenarts gegaan. Hij kreeg daar injecties en medicatie tegen de misselijkheid, diarree en een ontstekingsremmer. Daar knapte Odie vrij snel van op. Op aandringen van ons zag de dierenarts eindelijk in dat het verstandig was om te testen op giardia. Mijn gevoel had gelijk, Odie is giardia positief. We zijn vrijdag nog begonnen met de kuur en vandaag hadden we schoonmaakdag en Odie is gewassen. Ik hoop dat Odie snel opknapt en dat zijn gedrag ook snel verbetert. 

 

 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

" De fokster stuurde mij een artikel door waar in stond dat extreem bijten en niet doordringen veroorzaakt kan worden door giardia en dat een pup ook giardia kan hebben zonder dat hij diarree heeft of moet overgeven.
 
  "

Ik heb dit nog nooit gehoord. Ik ben wel benieuwd naar dit artikel. Heb je een link?

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Ik heb dit nog nooit gehoord. Ik ben wel benieuwd naar dit artikel. Heb je een link? "

https://www.silverlinings.nl/gezondheid/gedrag-en-giardia/?fbclid=IwAR07UPt5FuzScBD-p24RC4N1SrFLTDYZat65TxXdQeOfpmfKAHO_D2jDN1g 

 

https://www.dierenoppasamersfoort.nl/kunnen-gedragsproblemen-hond-door-giardia-komen/

 

Odie heeft nu de eerste kuur van 5 dagen om. Ik merk dat hij meer aandacht voor me heeft en hij beter benaderbaar is. Als hij bijt kan ik hem er makkelijker uit halen. Het voelt eigenlijk of ik nu pas kan beginnen met opvoeden. Hij heeft een pittig karaktertje, dat zal zeker niet alleen door de giardia komen, maar ik denk dat het er wel aan bijdraagt. 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

" https://www.silverlinings.nl/gezondheid/gedrag-en-giardia/?fbclid=IwAR07UPt5FuzScBD-p24RC4N1SrFLTDYZat65TxXdQeOfpmfKAHO_D2jDN1g 
 
https://www.dierenoppasamersfoort.nl/kunnen-gedragsproblemen-hond-door-giardia-komen/
 
Odie heeft nu de eerste kuur van 5 dagen om. Ik merk dat hij meer aandacht voor me heeft en hij beter benaderbaar is. Als hij bijt kan ik hem er makkelijker uit halen. Het voelt eigenlijk of ik nu pas kan beginnen met opvoeden. Hij heeft een pittig karaktertje, dat zal zeker niet alleen door de giardia komen, maar ik denk dat het er wel aan bijdraagt.  "

Dankjewel! Ik ga het morgen doorlezen.

 

Edit: Ik vond het heel erg interessant. Ik had dit nog nooit eerder gehoord (link tussen giardia en gedrag). Bedankt voor het delen!

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Update: Odie ruim 8 maanden 

 

Odie is inmiddels ruim 8 maanden en een echte puber. Sinds zaterdag tilt hij steeds vaker zijn poot op tijdens het plassen. Hij kan heel lief zijn, maar ook het tegenovergestelde daarvan. Het is een echte puber die gaat protesteren als hij zijn zin niet krijgt, en dat kan zich bijvoorbeeld uiten in bijten. Maar ondanks de puberteit gaan zijn gedrag ook goed vooruit. Als ik kijk waar we een paar maanden geleden waren, heeft hij wel degelijk sprongen gemaakt. Ik ben blij om dat te zien. 

 

Odie is nu bezig aan de pubercursus/gehoorzaamheid 1 cursus, en daar maakt hij ook goede vorderingen ten opzichte van de puppycursus. Vanuit de cursus uit heb ik ook hulp gekregen omdat ze weten hoe ik soms struggle met het gedrag van Odie. Ze is 2 keer mee komen wandelen en heeft me zowel voor buiten als binnen goede tips gegeven. Sindsdien is Odie nog verder vooruit gegaan. We zijn er zeker nog niet, maar ik ben erg blij met de stijgende lijn. Ze zag het gebeuren tijdens het wandelen dat Odie mij bijt als hij niet naar een hond toe mag. Ik was blij om te horen dat dit uit frustratie/stress was en dat hij absoluut niet agressief is. Ze heeft me tips gegeven hoe ik hier mee moet omgaan. Zij had dit gedrag eerder meegemaakt met een hond die giardia had. Ik moet hem proberen nu zo min mogelijk bloot te stellen aan prikkels, want daar heeft hij moeite mee. We proberen zoveel mogelijk prikkelarme routes te nemen met wandelen en ik probeer hem zoveel mogelijk lekker te laten snuffelen en rennen tijdens het wandelen. Gelukkig gaat dat aanvallen tijdens het wandelen ook echt een stuk beter dan voorheen. Deze zomer zat ik echt helemaal onder de blauwe plekken, nu is het hier en daar nog een blauwe plek. Ik weet dat iedere blauwe plek eentje te veel is, maar als ik kijk waar we vandaan komen ben ik blij met de vorderingen en dat we nu hulp krijgen. 

 

Verder is Odie een lief en sociaal hondje. Ik mag hem gewoon een kluif uit de mond pakken. Hij wandelt, speelt en traint. Andere honden is hij echt gek op, net als het trainen van trucjes en vooral trekspelletjes vindt hij leuk. 

 

3 kuren Panacur later, 1 kuur Metrodinazol en een keer de combinatie van Panacur en Metrodinazol later, en Odie test nog steeds positief op giardia. De dierenarts kon niks meer voor hem doen, moest hij maar zelf overheen komen en anders zou hij zijn hele leven lang drager worden. Zij raadden mij wel aan om hem het dieetvoer van hun te blijven geven, dat ze me dik een maand geleden hadden aangesmeerd. Een brok boordevol koolhydraten, waar de giardia op leeft... Ik heb daar nooit echt achter gestaan, maar zijn ontlasting verbeterde ervan. Zo werkt de reguliere dierenarts nu eenmaal, maar er is zo veel fout gegaan daar dat ik er echt geen vertrouwen meer in heb. Hij had bijna als jonge pup een inenting gekregen die hij niet hoefde, hij heeft een half jaar oogdruppels gehad die hij maximaal 2 weken mocht omdat anders zijn hoornvlies kan beschadigen en voor de rest zijn er heel veel onduidelijkheden en tegenstrijdigheden in de adviezen. En als je dan een vraag wilt stellen over iets wat onduidelijk is doen ze ook nog geïrriteerd. Voor mij genoeg reden om me sterk te bedenken of ik daar ooit nog terug ga...

 

Volgens hun had hij er niet veel last van. Daar wilde ik het natuurlijk niet bij laten zitten. Mijn beestje was nog wel degelijk echt ziek, want hij had nog steeds diarree en moest nog regelmatig overgeven.

 

Daarom heb ik besloten om afgelopen vrijdag met hem naar een holistische arts te gaan. Hij heeft hem op 100 % vlees gezet en probiotica en kruiden meegegeven. Dit is iets waar ik achter sta, aangezien de giardia geen voeding meer krijgt als de voeding geen koolhydraten bevat. Meteen de dag later verbeterde zijn ontlasting al duidelijk. Het is nog steeds niet helemaal hoe het zijn moet, maar ik ben blij met de vooruitgang. 

 

Verder is Odie ook voor het eerst op het strand geweest. Dat vond hij erg leuk. De zand dan om in te graven, de zee niet zo want meneer is bang voor water. sealed

 

 

Zijn schoft is inmiddels 57 cm en hij weegt 23 kilo. 

Odie is nooit een makkelijke pup geweest, hij is altijd de moeilijkste van het nest geweest, maar ook enige met giardia. Ik heb er flink wat doorzettingsvermogen voor nodig. Ik denk dat er echt wel mensen zouden zijn die hem zouden hebben herplaats als ik naar zijn gedrag kijk, maar daar heb ik nou nooit over nagedacht. Ik heb voor hem gekozen en ben ondanks alles heel blij met hem. Ik weet waar we vandaan komen en ben trots op wat we samen al hebben bereikt. Het geeft mij voldoening om het steeds wat beter te zien gaan. 

 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Hier nog wat foto's van Odie's eerste bezoekje aan het strand. 

 

561066.jpg

561068.jpg

561072.jpg

561071.jpg

561073.jpg

561080.jpg

561081.jpg

561082.jpg

561083.jpg

561085.jpg

561086.jpg

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Aussie's zijn niet altijd de makkelijkste honden, kunnen snel overprikkeld zijn.

 

Mijn 3 aussie's hebben allemaal een heel ander karakter, niet met elkaar te vergelijken. 

 

Kaylin was een hele makkelijke hond, ook als pup en puber, liep altijd op onze hielen buiten, wilde graag werken voor de baas, was een tikkeltje gereserveerd (liet zich niet door iedereen aaien)

 

Djaira was als pup en puber een hele moeilijke hond, was snel overprikkeld, en af en toe geen land mee te bezeilen.

Zij beet heel erg in die periode, nu is ze ruim 7,5 jaar, en heeft ze heel af en toe nog de neiging om haar tanden te gebruiken als iets haar niet zint.

Djaira is erg gereserveerd naar mensen, zelfs naar mij, mijn ouders en broer die ze toch regelmatig ziet, zij laat zich heel af en toe knuffelen. 

 

Djaidey, de nieuwste dame, is nu bijna 6,5 maand oud, was als pup een makkelijk dametje, ze begint nu langzaamaan met puberen, maar is nog steeds goed bereikbaar, bijt heel af en toe als haar iets niet zint, en dat is vooral als ik haar bij haar halsband of tuig beet pak, of als ze iets echt niet mag.

 

Djaidey is totaal niet gereserveerd, en vindt mensen en andere honden heel erg leuk, speelt met grote en kleine honden, en is bevriend met heel veel honden baasjes, en alle bewoners uit het appartementencomplex waar ik woon.

 

Met Djaidey volg ik nu nog de puppy cursus ( door zomerstop vrij laat begonnen, maar ze was nog te jong voor de puber cursus), en ze gaat mee naar hoopers training met Djaira, en mag dan de laatste paar minuten ook nog even mee trainen, dit doet ze al vanaf dat ze 12 weken oud was, we moeten soms best lachen om het dametje, ze is soms best een clowntje tijdens de les. 

Ze heeft wel vooral oog voor mij, ze trekt zich niks aan van de andere honden om haar heen, zal ook niet bij mij weglopen, tijdens de hoopers training, ook al doen andere dat wel.

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Wat is Djaidey een knapperd! Wat fijn dat ze het goed doet!

 

Odie had als pup goede aandacht, nu in de puberteit is de omgeving interessant, maar ik train hem om zijn aandacht zoveel mogelijk op mij te richten als er prikkels zijn. Ik merk dat ik weer wat meer aandacht krijg dan eerst.

 

Ik zit nu eindelijk op een punt dat ik Odie kan bereiken als hij bijt , maar niet altijd. Eerst was dat echt niet zo en drong ik echt niet door. 

 

Odie is super sociaal en helemaal niet gereserveerd naar vreemden, hij vindt alles en iedereen leuk, kinderen, honden, katten. 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Wat een mooie strandfoto's!

 

Goed van je dat je niet hebt opgegeven, ondanks de worsteling met giardia en het bijtgedrag.

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Odie is inmiddels 9 maanden, zijn gedrag gaat goed vooruit, maar hij zit ook midden in de puberteit. 

 

Gelukkig kreeg ik vrijdag het nieuws dat na maanden sukkelen zijn giardiatest eindelijk negatief was dankzij de nieuwe aanpak. Odie blijft sowieso voorlopig op 100% vlees zitten om te voorkomen dat de giardia terug komt. 

 

Gisteren was de laatste les van de gehoorzaamheid 1 cursus en heeft hij een certificaat mee naar huis gekregen. Odie heeft veel geleerd in de 8 lessen. Over 3 weken gaan we verder met gehoorzaamheid 2. 

 

561261.jpg

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Wat fijn dat hij 

giardiavrij is en dat hij zijn diploma heb gehaald gefeliciteerd 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Jack Russel ‘s
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^