Aussie Odie's dagboek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Met trots stel ik aan jullie voor: Odie, mijn Australian Shepherd puppy, stamboomnaam Oakley van Broenshoof.

Odie heeft ook zijn eigen Instagram-account: @australianshepherd_odie

Odie woont sinds zaterdag 25 maart bij ons.

Na ruim 10 jaar verliefd te zijn op zowel het innerlijk als uiterlijk van de Aussie heb ik het weloverwogen besluit genomen om Odie in huis te nemen.

Als puppy doen we uiteraard rustig aan, maar als Odie oud genoeg is gaan we veel wandelen, hardlopen, truckjes trainen en misschien gehoorzaamheid en behendigheid doen.

Sommigen van jullie kennen mij wellicht nog als baasje van Spaiky. Nadat Spaiky in december 2019 overleden is ben ik een tijdje niet actief op het forum geweest omdat ik daar moeite mee had. Nu ben ik weer terug, nu als Baasje van Spaiky en Odie.

Nadat Spaiky er niet meer was had ik moeite met andere honden omdat ik Spaiky miste, maar sinds de zomer van 2021 begon ik weer meer interesse in honden te krijgen en begon mijn liefde voor Aussies ook weer aan te wakkeren. Sinds vorig jaar zomer wist ik zeker dat er een Aussie zou komen. Het was super leuk om alles gevolgd te hebben: van de eerste echo af aan en 4 puppybezoekjes voordat we Odie hebben opgehaald.


Ik zal jullie in dit topic op de hoogte houden van Odie's avonturen.

Groetjes van mij en een pootje van Odie

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat fijn dat je weer een lieve pup hebt, afscheid genomen van SPAIKY, zo.n moeilijke tijd er na en nu weer je hart open gezet voor Odie…ik ken het ras, lief en heel mooi, intelligent…..en fijn dat je er weer bent…laughing  mooi genieten van Odie..ik kijk uit naar je leuke puppen fotoos…embarassed

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

557336.jpg557337.jpg

557338.jpg

Op de eerste foto is hij 2 weekjes, op de tweede 4 weekjes en op de derde 6 weekjes

 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Wat fijn dat je weer een lieve pup hebt, afscheid genomen van SPAIKY, zo.n moeilijke tijd er na en nu weer je hart open gezet voor Odie…ik ken het ras, lief en heel mooi, intelligent…..en fijn dat je er weer bent…  mooi genieten van Odie..ik kijk uit naar je leuke puppen fotoos… "

Ik zal Spaiky altijd blijven missen, maar ik realiseer me nu dat mijn hart groot genoeg is van nog een hond te houden.

Eerst wilde ik geen hond meer omdat ik het afscheid nooit meer wilde meemaken omdat ik dat als heel heftig heb ervaren, maar telkens als ik mensen met honden zag lopen wist ik dat ik iets miste in mijn leven. En ja, dat zal zeker weer moeilijk worden ooit, maar je krijgt er ook jaren heel veel voor. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Gefeliciteerd met Odie!

Wel heel wat anders dan Spaiky!

Hou ons maar op de hoogte van je belevenissen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ik zal Spaiky altijd blijven missen, maar ik realiseer me nu dat mijn hart groot genoeg is van nog een hond te houden.
Eerst wilde ik geen hond meer omdat ik het afscheid nooit meer wilde meemaken omdat ik dat als heel heftig heb ervaren, maar telkens als ik mensen met honden zag lopen wist ik dat ik iets miste in mijn leven. En ja, dat zal zeker weer moeilijk worden ooit, maar je krijgt er ook jaren heel veel voor.  "

Echt meis, je hebt een goeie instelling, je hart is groot genoeg voor nog een hond en nee, Spaiky zal je altijd bij je blijven en nooit vergeten worden, en straks vele jaren later een afscheid, niet aan denken, geniet van de mooie jaren met Odie……ooooo, wat een geweldige lieve fotoos…laughing  van Odie.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Wat leuk word het een mini Aussie of grote aussie

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Gefeliciteerd met Odie!
Wel heel wat anders dan Spaiky!
Hou ons maar op de hoogte van je belevenissen! "

Ja klopt, Spaiky hebben mijn ouders gekocht toen ik 8 was. Ik was natuurlijk helemaal gek op hem en ik had ook geen ander hondje gewild, maar nu ik 24 ben en zelf een ras kies ga ik voor een actief ras omdat dat past bij wat ik leuk vind: veel wandelen, trainen en spelen. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Wat leuk word het een mini Aussie of grote aussie "

Het is een standaard Aussie reu, dus hij wordt 51-58 cm. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

" Het is een standaard Aussie reu, dus hij wordt 51-58 cm.  "

Oké lieve honden zijn dat 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Odie is de afgelopen week lief geweest, stout geweest (lees puppybijten), maar heeft zeker veel geleerd en hij is al niet meer weg te denken.

We zijn begonnen met het oefen van commando's en de zindelijkheidstraining gaat ook steeds beter. 

Als hij binnen los loopt wil hij overal in bijten, maar dat gaat ook steeds beter nu hij het commando los kan. Mij is nu opgevallen dat hij vooral een 'bijtaanval' heeft als hij langer wakker is en veel prikkels heeft gehad en daarom geef ik hem op zo een moment benchrust. Daarna wordt hij meestal weer als een lief hondje wakker. 

In de bench gaat ook goed. Soms wil hij in de bench bijten, maar meestal reageert hij nu op commando los. Soms piept hij even, maar dat stopt meestal vanzelf na een paar minuutjes. We hebben hem een paar keer eventjes alleen thuis gelaten en op de webcam heb ik gezien dat hij dan gewoon lief ligt te slapen. 's Nacht doet hij het ook goed. In de eerste nacht heeft hij niet eens gejankt, alleen 's morgen om half 8 even, maar na een paar minuutjes stopte hij weer. 

Ik ben trots op wat we samen de afgelopen week samen bereikt hebben en we zijn echt al maatjes aan het worden. Het belangrijkste wat hij moet afleren is het puppybijten, want daar kan hij nogal in doordraaien, maar ook dat gaat steeds beter. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat leuk, gefeliciteerd met Odie!

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Gefeliciteerd, wat een knappe aus is Odie. 

 

Zo'n bijt aanval komt mij heel bekend voor, had mijn aus als pup ook last van als ze te lang wakker was, of druk was geweest ( veel Aussie's zijn snel overprikkeld ).

 

Hier is het de bedoeling dat er dit jaar/ hopelijk deze zomer een pupje bijkomt, vorig jaar augustus is mijn oudste aus overleden, en wil ik er een vriendinnetje bij voor mijn andere aus. 

Na de Pasen wordt er een nestje geboren waar ik op de wachtlijst sta, ik hoop dat er genoeg teefjes in zitten, en ik in juni mijn pupje kan ophalen. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Gefeliciteerd, wat een knappe aus is Odie. 
 
Zo'n bijt aanval komt mij heel bekend voor, had mijn aus als pup ook last van als ze te lang wakker was, of druk was geweest ( veel Aussie's zijn snel overprikkeld ).
 
Hier is het de bedoeling dat er dit jaar/ hopelijk deze zomer een pupje bijkomt, vorig jaar augustus is mijn oudste aus overleden, en wil ik er een vriendinnetje bij voor mijn andere aus. 
Na de Pasen wordt er een nestje geboren waar ik op de wachtlijst sta, ik hoop dat er genoeg teefjes in zitten, en ik in juni mijn pupje kan ophalen.  "

Sterkte nog met het verlies van Kaylin na de harde strijd die ze heeft gehad met haar epilepsie. Ik ken jullie nog van toen ik met Spaiky op het forum zat, en ik weet van het Aussieforum dat Kaylin helaas is overleden.

Dat is wel een leuk vooruitzicht dat er een pupje zit aan te komen!

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Wat een leukerd, lekker genieten en veel plezier samen

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een leuk nieuws.

 

Ik kan me Spaiky nog goed herinneren, waarmee je als kind opgroeide. Jullie konden niet zonder elkaar. Het was dan ook zeer verdrietig dat je afscheid van hem moest nemen. Dat was een zwarte bladzijde in je levensboek.

 

Eindelijk heb je weer een hond en wat voor een! Grootse plannen om later ook met hem te sporten. Je kan er je nu al op verheugen.

 

Geniet van de puppytijd ook al kom je hobbels tegen.  Als hij bijterig is, geef hem dan eens goed kauwwerk zoals runderhuid, bullenpezen, runderkophuid, runderoren  konijnenoren etc.

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Veel geluk met je mooie aanwinst!

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

wat een prachtige hond,gefeliciteerd,fijn dat het al zo goed gaat

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Met trots stel ik aan jullie voor: Odie, mijn Australian Shepherd puppy, stamboomnaam Oakley van Broenshoof. Odie heeft ook zijn eigen Instagram-account: @australianshepherd_odie Odie woont sinds zaterdag 25 maart bij ons. Na ruim 10 jaar verliefd te zijn op zowel het innerlijk als uiterlijk van de Aussie heb ik het weloverwogen besluit genomen om Odie in huis te nemen. Als puppy doen we uiteraard rustig aan, maar als Odie oud genoeg is gaan we veel wandelen, hardlopen, truckjes trainen en misschien gehoorzaamheid en behendigheid doen. "

Tja de meeste zijn al passie dat punt yell Je krijgt wat je krijgt aan karakter en je doet het er maar mee.... De meeste die ik zie lopen? Geloven nog steeds steeds niet, dat mijn kruising? Ze buiten spel loopt. "Das een na-denkertje" voor de fokkers. Valt ook meestal onder de niet "bestelde hond"

Volgende forumvraag: "Iets verkeerds" gegeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^