Teckel pup heeft pijn bij het poepen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel renskerenske

honden foto van renske

Mijn teckel Takkie gilt het sinds vanmorgen uit als hij probeert te poepen. Hij heeft veel aandrang maar het lukt niet. Naar dierenarts geweest: klisma, anti biotica en natuurlijk onderzoek (en röntgen foto). 
laxeermiddel mee naar huis. 
Volgens  haar buikpijn maar er komt ook wat bloed mee met zijn ontlasting (en vanmiddag na de klisma ook). Ik vermoed dat hij ook ergens een scheurtje of beschadiging heeft en dat hij daarom zo jankt tijdens het proberen, maar eigenlijk ging ze daar verder niet op in. 
geen koorts. 
het is nog niet zoveel beter met hem. Heeft nog nauwelijks gepoept, blijft in de poephouding staan en piept vreselijk zielig tijdens proberen. Herkent iemand dit? 
(ik ga morgen wel opnieuw langs als het niet verbetert) 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat sneu voor je hond, zo'n pijn.

Is het uitgesloten dat de pijn vanuit de rug komt?

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Dikke darmontsteking misschien?

https://mcvoordieren.nl/kennisbank/dikke-darm-diarree-hond/

Beterschap!

@ Antibiotica werkt doorgaans redelijk vlot bij dikke darmontsteking. Met een dag of 2 moet er dan wel wat verbetering zijn

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Bij dikke darmontsteking of wondjes, geeft een dierenarts vaak isogel, dat zijn korreltjes die je door de voeding moet doen, natvoer of kvv, dit maakt de ontlasting glad als een slak, het helpt de darm tot rust komen en de wondjes verbeteren.

Heeft je hondje niks geks gegeten? Je weet zeker dat je hond niet verstopt zit?

Vraag aan je dierenarts of je Iso gel mag geven.

honden page profiel renskerenske

honden foto van renske

Dank jullie wel voor het reageren! Super! 
Ja het is echt super zielig vooral als jij wil persen en dan zo’n last  heeft. Over de rug is niet gesproken en ik heb ook niet het idee dat het m daarin zit. Er zijn röntgen foto’s gemaakt en er was niet echt iets bijzonders te zien (misschien een klein steentje, maar er wordt niet gedacht dat dat de veroorzaker  en het zou zo klein zijn dat hij het uit moet kunnen poepen, hoewel Takkie wel regelmatig probeert gekke dingen te eten (steentjes, slakken takjes, etc) verder is er niets aangetroffen. De symptomen van dikke darm ontsteking lijken er wel op vind ik. Ik hoop dat de anti biotica wat gaan doen. Hij heeft inmiddels wel wat waterige plasjes diarree geloosd, maar hij oogt nog steeds heel matjes en kan zijn draai niet goed vinden met liggen. 
ik moet nog een tweetal dagen doorgaan met het laxeerspul en ik zal ook eens navraag doen naar die korreltjes. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Toch moet je opletten als de ontlasting dun blijft, er bestaat ook iets zoals overloopdiaree, dan zit je hond verstopt en dan kunnen ze dunne poep wel uitpoepen, maar voor nu lijkt het dat het door het laxeermiddel komt of door de klisma.

Voor de zekerheid zeg ik het eventjes.

Heb veel ervaring met een verstopte hond.

Volgende forumvraag: Gele ontlasting/geel slijm
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^