Gele ontlasting/geel slijm

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeganMegan

Onze hond heeft sinds een paar weken af en toe moeite met poepen. Veel aan het persen maar er komt niks, dit wel pas nadat er al een hele hoop uitgekomen is. Hij heeft laatst knalgele ontlasting gehad, niet dun maar echt keutels. Nu had hij eerst een normale hoop, daarna diarree zoals vaker en daarna geel oranje slijm wat er uit komt. Leek bijna op gal. Hij eet verder prima, komt niet ziek over en er is niks veranderd qua voeding. Hij is 4 weken geleden wel weer geopereerd aan zijn poot en loopt dus een stuk minder nu. Ik vind veel online over dunne gele ontlasting en slijm bij de ontlasting maar dan in combinatie met bloed, dat heeft hij dan weer allemaal niet. Iemand een idee? 

honden page profiel toto

honden foto van to

Ik zou de dierenarts raadplegen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het kan van alles zijn, bel even de dierenarts en leg uit wat je bevindingen zijn ….

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou hiermee naar de dierenarts gaan.

Poep meenemen zodat het bekeken en onderzocht kan worden.

honden page profiel MeganMegan

Afspraak staat al gepland voor morgen. Was benieuwd of iemand hier hetzelfde had meegemaakt

honden page profiel BlondieBlondie

Niet exact hetzelfde. Maar wel gele ontlasting, vaak diaree. Onze hond vrat als een bootwerker maar was zeer mager.

Hier geen specifieke symptomen die gelinkt konden worden aan ontsteking van de alveesklier, een van de redenen dat ik niet direct daar op heb laten testen destijds.

Aan ontlasting kunnen ze dat overigens niet zien, wel middels bloedonderzoek.

Dus als ze in de ontlasting geen gekke dingen kunnen vinden aan parasieten of andere bacteriën, dan zou je kunnen overwegen om bloedonderzoek te laten doen. 

Maar het hoeft dit uiteraard niet te zijn, maar als tip om dit bespreekbaar te maken als uit de ontlasting niets komt.

honden page profiel DanielleDanielle

Ontlasting laten checken. Klinkt als giardia!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

https://justrussel.com/blog/gele-slijmerige-ontlasting-hond/

Kan van alles zijn, mijn vorige hond had dikke darmontsteking, sowieso moet je naar de dierenarts.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Altijd even naar je dierenarts ermee, als je het niet vertrouwd.

 

Dat gezegd? Met vers vlees kun je een vreemde bot/vlees verhouding kopen, dit kan kalkpoep veroorzaken en zit meestal in tam gevogelte. Slijm kan ook bot verhouding naar vlees zijn. Bot wat uitgescheden wordt en dat duurt soms een tijdje en is slijmerig.

 

Voor je elk ander product? Dierenarts en het liefst Holist in combo met Regulier of andersom.

honden page profiel CarlienCarlien

Onze hond heeft al meerdere keren Giardia gehad. Dit klinkt precies zo. Oranje, soms gele ontlasting / blijven persen na het poepen / eerst een drol en dan diarree / slijm.. hij leek verder ook nergens last van te hebben, was actief en at goed. 

 

In elk geval goed dat je bij de dierenarts langs gaat!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Onze hond heeft al meerdere keren Giardia gehad. Dit klinkt precies zo. Oranje, soms gele ontlasting / blijven persen na het poepen / eerst een drol en dan diarree / slijm.. hij leek verder ook nergens last van te hebben, was actief en at goed. 
 
In elk geval goed dat je bij de dierenarts langs gaat! "

Gardia is spuitkak, testen is bovenste laagje proberen te pakken zonder grassprieten.

honden page profiel BlondieBlondie

Ik hoop in ieder geval dat het een onschuldig iets is voor TS. Niet altijd kloppen alle symptomen bij bepaalde aandoeningen. Dan zijn hier in ieder geval wat dingen genoemd die bekeken kunnen worden door checken van de ontlasting, en anders door bloedonderzoek te laten doen. 

Onze dame was bijvoorbeeld levendig, at goed, gaf niet over, had best een glanzende vacht en oogde niet ziek. DA destijds wilde nog wachten met bloedonderzoek (nadat ontlasting ook was onderzocht en daar geen Giardia o.i.d. in te vinden was) voor die pancreas aandoening waar ik door anderen op fora werd gewezen. Maar had eigenlijk zelf het al te lang uitgesteld bleek achteraf, toen uitslag positief bleek moest ik als de wiedeweerga op zoek naar juiste medicatie, bleek ze enorm b12 tekort te hebben etc..

Nogmaals, absoluut niet te zeggen dat hond van TS dit heeft maar als er niets uit ontlasting onderzoek komt, kan dit onderzocht worden om dingen uit te kunnen sluiten.

NB neem naar de da als je straks nog uitlaat in ieder geval ontlasting van vanavond en morgenochtend mee, meestal moet je van 3 dagen een beetje poep in een potje hebben om goed te kunnen testen.

honden page profiel CarlienCarlien

" Gardia is spuitkak, testen is bovenste laagje proberen te pakken zonder grassprieten. "

Giardia hoeft niet altijd spuitlak te zijn hoor. Genoeg honden die normale ontlasting hebben zijn toch drager van de giardiaparasiet. Van spuitkak tot normaal en alles ertussenin kan bij giardia voorkomen. 

 

Verder helemaal eens met Blondie!

honden page profiel BlondieBlondie

Hoe ging het bij de dierenarts Megan, iets wijzer geworden?

honden page profiel MeganMegan

Giardia test negatief. Buik was ook niks te voelen, ook geen wormen gevonden in de ontlasting. Uiteindelijk iso gel (extra vezels) en een extra zware ontwormingskuur van 3 dagen voor de zekerheid meegekregen. Mocht het nu niet overgaan dan krijgt hij een buik echo dus het is nog even afwachten 

honden page profiel BlondieBlondie

https://www.farmfood.nl/kennis/help-wat-zegt-de-ontlasting-over-de-gezondheid-van-mijn-hond/

Heb je het nog wel over bloedtest gehad? Denk persoonlijk dat bloedtest meer kan duiden dan een echo, als de da de buik ook al heeft kunnen bevoelen en niets geks vond of dat de hond geen pijn aangaf..

Wat voor voer geef je nu? Als je brok geeft zou ik wel aanraden om voor nu met de slechte ontlasting wellicht tijdelijk gericht voer te geven voor de gevoelige darmen. Ik gaf toen ik niet wist wat er met onze hond aan de hand was Gastro intestinal low fat van RC, op advies van een da die haar had onderzocht voor ze bij ons kwam. 

honden page profiel MeganMegan

Uiteindelijk duidelijk geworden! Hij had vezels te kort. Nu met extra vezels gaat het super goed en echt verandering te zien in ontlasting, goed stevig en poept nu gewoon in 1 keer

Volgende forumvraag: Longontsteking/longkanker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^