Slecht eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Remy eet, na zijn beroerte van anderhalve week geleden, nog steeds slecht. Zijn brokken eet hij amper, maar ook blikvoer (Lukullus) eet hij maar weinig van. Ik geef hem nu dus maar 4 x per dag wat blikvoer. Ook een keer een rauw ei gegeven en een keer een boterham met pindakaas. Dat ging er wel in. Binnenkort zal ik wat kipfilet koken voor hem. Iemand nog meer ideeën,  waarmee ik hem aan het eten krijg? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Vraag eens aan je dierenarts wat deze er van zegt..er zijn medicatie middelen om een hond aan het eten te krijgen, overleg eens hier over met de arts...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Frieda....Renske vinden de meeste honden heel erg lekker kijk daar eens naar, de dierenwinkel heeft deze altijd wel in voorraad...en dan kan je gerust vier x per dag wat in het bakje doen..een eitje is zeker goed, maar een boterham met pindakaas voor eens een traktatie okee maar beter als je eens naar renske kijkt.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Vraag eens aan je dierenarts wat deze er van zegt..er zijn medicatie middelen om een hond aan het eten te krijgen, overleg eens hier over met de arts... "

Zal ik zeker doen. Maandag moet ik toch medicijnen ophalen. Dan zal ik het haar zeker vragen.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Frieda....Renske vinden de meeste honden heel erg lekker kijk daar eens naar, de dierenwinkel heeft deze altijd wel in voorraad...en dan kan je gerust vier x per dag wat in het bakje doen..een eitje is zeker goed, maar een boterham met pindakaas voor eens een traktatie okee maar beter als je eens naar renske kijkt. "

Helaas is Renske hier niet te koop. Dat is dus geen optie

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Ik weet alleen dat Shep op haar oude dag, vanaf haar 13e opeens heel kieskeurig werd. Ik had op gegeven moment 3 verschillende brok en 2 verschillende blik of bakjes renske. Dan was ze de ene brok beu en gaf Ik haar de andere die dan weer soort v nieuw voor haar was. Die at ze dan weer een week en dan weer wisselen.

Renske vond ze eerst lekker maar op gegeven moment kreeg ze dat niet meer op gegeten. Alsof die substantie lastig was geworden. Wat grotere vleesbrokken at ze dan wel weer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Zal ik zeker doen. Maandag moet ik toch medicijnen ophalen. Dan zal ik het haar zeker vragen. "

Heeft Remy medicatie ?  Misschien daarom geen trek, zeker vragen als je de medicatie gaat halen bij de arts, misschien hebben hun blikjes natvoer in de praktijk, vraag daar naar, meestal hebben ze ze van Hills...en dat lusten de meeste honden ook.

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Weet je zeker dat het een beroerte is geweest en niet het geriatrisch of idiopathisch vestibulair syndroom. Tia's en hersenbloedingen komen nauwelijks voor bij honden. Ze zijn dan zo duizelig als wat en daardoor heel misselijk. Medicatie tegen misselijkheid kan helpen waardoor ze weer gaan eten. Na een enige dagen beginnen ze weer te eten en na een paar weken eten ze weer gewoon.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Hier een moeilijke eter die niet van kvv, blikvoer en brokken houdt. Enkel wat brokken in een spelletje en pens, dat vindt hij dan wel weer lekker. Gestoomde worst (kan jij waarschijnlijk ook niet krijgen) eet hij 's morgens en 's avonds een gekookte maaltijd zoals wij die ook eten.

Alleen kook ik het voor hem uiteraard apart, daar hij niet zoveel kruiden door zijn eten krijgt.

Maar misschien wil/lust Remy wel wat gekookte kip of ander diersoort, pasta/rijst/aardappeltje en gekookte groenten eten.

Wat geitenyoghurt, gekookt eitje, wat fruit, etc...

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Wat bulleke omschrijft, gestoomde worst, kan je bestellen en wordt snel thuis bezorgt....voeronline...en organimal. Kijk daar ook eens naar.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Ik weet alleen dat Shep op haar oude dag, vanaf haar 13e opeens heel kieskeurig werd. Ik had op gegeven moment 3 verschillende brok en 2 verschillende blik of bakjes renske. Dan was ze de ene brok beu en gaf Ik haar de andere die dan weer soort v nieuw voor haar was. Die at ze dan weer een week en dan weer wisselen.
Renske vond ze eerst lekker maar op gegeven moment kreeg ze dat niet meer op gegeten. Alsof die substantie lastig was geworden. Wat grotere vleesbrokken at ze dan wel weer. "

Als dat het alleen was, was het niet zo'n probleem. Maar ook het eten, wat hij wel graag lust, begint hij gretig te eten, maar na een half portie stopt hij met eten. Dan wil hij niet meer.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Als dat het alleen was, was het niet zo'n probleem. Maar ook het eten, wat hij wel graag lust, begint hij gretig te eten, maar na een half portie stopt hij met eten. Dan wil hij niet meer. "

Maar ei en brood pindakaas eet hij wel. Dus hij kan wel eten. Misschien het eten dat hij krijgt dan toch niet lekker genoeg om alles op te eten?

Shep was dol op kaas en bij haar werkte geraspte kaas op de brokken. Moest ik wel hele fijne geraspte nemen en er goed doorheen doen. Anders at ze de kaas er gewoon vanaf.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Weet je zeker dat het een beroerte is geweest en niet het geriatrisch of idiopathisch vestibulair syndroom. Tia's en hersenbloedingen komen nauwelijks voor bij honden. Ze zijn dan zo duizelig als wat en daardoor heel misselijk. Medicatie tegen misselijkheid kan helpen waardoor ze weer gaan eten. Na een enige dagen beginnen ze weer te eten en na een paar weken eten ze weer gewoon. "

Volgens de dierenarts was het een beroerte. Ze kwam tot die conclusie nadat hij een paar uur in de praktijk was gebleven, ze allerlei onderzoeken had gedaan en hij een infuus had gekregen. Daarvoor had ze het vestibulair syndroom genoemd als mogelijkheid,  maar daarna zei ze dat het een beroerte was. Het is nu anderhalve week geleden en het gaat al een stuk beter met hem, hoewel hij af en toe nog door zijn poten zakt (vooral achter). En het eten is dus nog niet echt goed.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Maar ei en brood pindakaas eet hij wel. Dus hij kan wel eten. Misschien het eten dat hij krijgt dan toch niet lekker genoeg om alles op te eten?
Shep was dol op kaas en bij haar werkte geraspte kaas op de brokken. Moest ik wel hele fijne geraspte nemen en er goed doorheen doen. Anders at ze de kaas er gewoon vanaf. "

Hij kan inderdaad wel eten. Maar zit denk ik erg snel vol. Remy is ook dol op kaas en voor het eten geef ik hem zijn medicijnen in een kwart plakje kaas. Geef ik dat na het eten, pakt hij zelfs dat niet aan.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Heeft Remy medicatie ?  Misschien daarom geen trek, zeker vragen als je de medicatie gaat halen bij de arts, misschien hebben hun blikjes natvoer in de praktijk, vraag daar naar, meestal hebben ze ze van Hills...en dat lusten de meeste honden ook. "

Zal ik inderdaad ook met de dierenarts bespreken maandag. Misschien is dat het inderdaad wel.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Als dat het alleen was, was het niet zo'n probleem. Maar ook het eten, wat hij wel graag lust, begint hij gretig te eten, maar na een half portie stopt hij met eten. Dan wil hij niet meer. "

Kan hij het eten wel goed weg slikken?

Misschien dat het halverwege blijft steken?

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Kan hij het eten wel goed weg slikken?
Misschien dat het halverwege blijft steken? "

Dat is een hele goede vraag. Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb. Maar ik weet ook uit ervaring, dat dat heel moeilijk te ontdekken is. Mijn broer kreeg op 2-jarige leeftijd een hersenbloeding door een ongeluk. En het heeft meer dan 40 jaar geduurd, voor we erachter kwamen, dat hij zo weinig eten "lust", omdat hij het gevoel heeft erin te stikken. Ook dit zal ik morgen met de dierenarts overleggen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Dat is een hele goede vraag. Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb. Maar ik weet ook uit ervaring, dat dat heel moeilijk te ontdekken is. Mijn broer kreeg op 2-jarige leeftijd een hersenbloeding door een ongeluk. En het heeft meer dan 40 jaar geduurd, voor we erachter kwamen, dat hij zo weinig eten "lust", omdat hij het gevoel heeft erin te stikken. Ook dit zal ik morgen met de dierenarts overleggen. "

Misschien kan er een slikvideo gemaakt worden?

Dit gebeurt ook wel bij mensen met slikproblematiek.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Misschien kan er een slikvideo gemaakt worden?
Dit gebeurt ook wel bij mensen met slikproblematiek. "

Ik zal dat morgen eens vragen aan mijn dierenarts. 

honden page profiel Silvia Vito&BebaSilvia Vito&Beba

Misschien wordt ie misselijk van het eten? Vaak vinden ze overgeven natuurlijk niet fijn en wil ie daarom niet te veel of helemaal niet eten? 

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Als de DA ook de mogelijkheid van het syndroom heeft genoemd maar tot de conclusie is gekomen dat het een beroerte is, dan is dat zo. Ruim drie jaar geleden heeft Eefke het syndroom gehad. Ik dacht toen ook aan een beroerte en dat het voor haar einde verhaal was. Gelukkig was het het syndroom. Ze kon niet meer op de poten staan en ik moest haar aan het tuigje omhoog houden om te plassen. De dierenarts zei toen tegen mij dat dat syndroom nog wel eens niet herkent wordt en dat het dier dan onterecht wordt ingeslapen. Het is weer helemaal goed gekomen. Het heeft wel een maand of vier geduurd. Wat Remy betreft is anderhalve week is dan nog kort. Zoiets heeft tijd nodig.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Voor nu zou ik vaker eten aanbieden in kleine porties. 

 

Ik ben benieuwd wat de da er van zegt.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Misschien wordt ie misselijk van het eten? Vaak vinden ze overgeven natuurlijk niet fijn en wil ie daarom niet te veel of helemaal niet eten?  "

Zou natuurlijk kunnen, hoewel hij eigenlijk geen enkel teken van misselijkheid vertoont. 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Als de DA ook de mogelijkheid van het syndroom heeft genoemd maar tot de conclusie is gekomen dat het een beroerte is, dan is dat zo. Ruim drie jaar geleden heeft Eefke het syndroom gehad. Ik dacht toen ook aan een beroerte en dat het voor haar einde verhaal was. Gelukkig was het het syndroom. Ze kon niet meer op de poten staan en ik moest haar aan het tuigje omhoog houden om te plassen. De dierenarts zei toen tegen mij dat dat syndroom nog wel eens niet herkent wordt en dat het dier dan onterecht wordt ingeslapen. Het is weer helemaal goed gekomen. Het heeft wel een maand of vier geduurd. Wat Remy betreft is anderhalve week is dan nog kort. Zoiets heeft tijd nodig. "

Het is inderdaad nog kort. En ik begrijp ook wel, dat het tijd nodig heeft. Maar hij is al niet zo dik en moet ook niet meer afvallen. Hij is bovendien altijd een goede eter geweest (al mijn honden trouwens), dus dit is nieuw voor mij. Daarom is het ook even zoeken hoe ik hier het beste mee om kan gaan, zodat hij ook genoeg voeding binnenkrijgt om aan te sterken.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Voor nu zou ik vaker eten aanbieden in kleine porties. 
 
Ik ben benieuwd wat de da er van zegt. "

Dat doe ik in ieder geval.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik zal dat morgen eens vragen aan mijn dierenarts.  "

Heb je nog gevraagd Frieda?

Zijn er mogelijkheden om het te onderzoeken?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Helaas is Renske hier niet te koop. Dat is dus geen optie "

Via internet kan je het bestellen, helaas dan wel grotere verpakkingen. Maar gestoomd in bakjes en pakjes is echt heel lekker. Renske biedt op haar site ook een proefpakket aan, vandaag besteld morgen in huis.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Heb je nog gevraagd Frieda?
Zijn er mogelijkheden om het te onderzoeken? "

Nee, ik heb het niet gevraagd. Ze kwam onverwacht met de uitslag van de tumor die ze in december bij hem had weggehaald. Was gelukkig wel goed nieuws. De tumor was helemaal weggehaald en er zijn geen uitzaaiingen te verwachten, maar hierdoor was ik even zo overdonderd, dat ik helemaal was vergeten wat ik nog meer wilde vragen. Ik zal haar binnenkort even een mail sturen en dan alsnog de vragen stellen die ik wilde. En voorlopig ga ik maar even door met 4 x per dag een kleiner portie.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Via internet kan je het bestellen, helaas dan wel grotere verpakkingen. Maar gestoomd in bakjes en pakjes is echt heel lekker. Renske biedt op haar site ook een proefpakket aan, vandaag besteld morgen in huis. "

Wordt niet bezorgd in Hongarije.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Frieda, wat een goed nieuws, jij zo blij dat je een hoop vergeett te vragen ..je kan altijd een belletje doen maar begin maar eens op de dag de eten een paar keer aan te bieden...zou me geen al te grote zorgen maken...eten komtt wel weer.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^