Paddenstoel gegeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kash & IzzyKash & Izzy

honden foto van Kash & Izzy

Wij hebben drie weken geleden onze pup opgehaald in het asiel. Ze luistert zó goed, leert supersnel, ze is zo verschrikkelijk lief... Hou nu al zoveel van dat beestje....

 

Vanochtend ging mijn partner haar uitlaten, toen ze thuis kwam vertelde ze dat ze een paddenstoel had gegeten... Ik schrok me wezenloos, heb opgezocht welke paddenstoel het was en we zijn direct naar de dierenarts gereden. 

 

Ons puppen kind kreeg een injectie in haar bil, om te braken, wat in overvloed lukte. Thuis moest ze meteen poepen, dunne diaree met slijm. Ik hoopte dat alles eruit was.

 

Ik ga nu net, 19:10, met haar lopen. Toen we thuis waren ging ze netjes zitten zodat ik haar pootjes kon drogen en toen ze opstond liet ze een paar druppeltjes plas vallen. Met bloed erin. 

 

Ik schrok me natuurlijk weer het leplazarus... Herkent iemand dit toevallig? Ik ga sowieso nog even met haar langs de DA. Maar het zou fijn zijn als iemand me een beetje gerust kan stellen ????

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jee alles komt tegelijk, toch nu even bellen en kijk wat de arts er van zegt...

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Net wat Willemijn zegt, toch even bellen voor de zekerheid

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Oeh zo herkenbaar, die zorgen! Luna heeft ook zo vaak iets gegeten wat niet goed was, zij ging vooral kwijlen en had diarree. Spuitje bij de DA en het was gelukkig weer oke, spuitje nooit om over te geven maar voor een allergische reactie. Wij zijn natuurlijk geen dierenartsen achter onze schermen dus ik zou er ook zéker heen gaan, desnoods naar de dienstdoende DA, meteen. Maar plas met bloed? Bij vergiftiging zou ik eerder denken aan overgeven en diarree (zoals wij met voedselvergiftiging ook hebben) dan aan plas met bloed. Tenzij het echt een hele giftige paddenstoel was natuurlijk, daarom ook snel naar de DA. Maar los daarvan: hoe oud is de pup? Je hebt hem/haar uit het asiel dus waarschijnlijk geen hele jonge pup. Kan het niet heel toevallig ook beginnende loopsheid zijn? Is de hond verder wel levendig? Eet en drinkt goed?

 

Heel veel sterkte iig! Alles voor je hondje, en ik snap heel goed dat je je heel veel zorgen maakt... 

honden page profiel Kash & IzzyKash & Izzy

honden foto van Kash & Izzy

" Oeh zo herkenbaar, die zorgen! Luna heeft ook zo vaak iets gegeten wat niet goed was, zij ging vooral kwijlen en had diarree. Spuitje bij de DA en het was gelukkig weer oke, spuitje nooit om over te geven maar voor een allergische reactie. Wij zijn natuurlijk geen dierenartsen achter onze schermen dus ik zou er ook zéker heen gaan, desnoods naar de dienstdoende DA, meteen. Maar plas met bloed? Bij vergiftiging zou ik eerder denken aan overgeven en diarree (zoals wij met voedselvergiftiging ook hebben) dan aan plas met bloed. Tenzij het echt een hele giftige paddenstoel was natuurlijk, daarom ook snel naar de DA. Maar los daarvan: hoe oud is de pup? Je hebt hem/haar uit het asiel dus waarschijnlijk geen hele jonge pup. Kan het niet heel toevallig ook beginnende loopsheid zijn? Is de hond verder wel levendig? Eet en drinkt goed?
 
Heel veel sterkte iig! Alles voor je hondje, en ik snap heel goed dat je je heel veel zorgen maakt...  "

Ze is bijna 16 weekjes jong. We dachten vorige week, omdat ze om de 45 minuten moest plassen, dat ze blaasontsteking had. De DA heeft haar urine getest en die was schoon. Ik hoop ergens dat ze toch een blaasontsteking heeft en dit niet past bij een paddenstoelen vergiftiging. De paddenstoel die ze op heeft was wss een inktzwam trouwens.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

De dierenarts afwachten en om jezelf extra gerust te stellen, even het anti gif centrum bellen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je nog naar de arts ga vanavond, neem dan wat urine mee, kan de arts de urine gelijk testen.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Wat een prachtig hondje trouwens! 

 

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

" Ze is bijna 16 weekjes jong. We dachten vorige week, omdat ze om de 45 minuten moest plassen, dat ze blaasontsteking had. De DA heeft haar urine getest en die was schoon. Ik hoop ergens dat ze toch een blaasontsteking heeft en dit niet past bij een paddenstoelen vergiftiging. De paddenstoel die ze op heeft was wss een inktzwam trouwens. "

Ik heb even snel gegoogled en zie nergens dat de inktzwam giftig/dodelijk is voor honden. Ik kwam ook dit topic tegen op dit forum: https://www.hondenpage.com/hondenforum/193945/paddenstoel-gegeten-.php.

 

Dus denk dat het mee zal vallen! Maar goed in de gaten houden de komende uren in ieder geval, lekker bij haar gaan slapen als je dat niet al deed :)

honden page profiel Kash & IzzyKash & Izzy

honden foto van Kash & Izzy

" Wat een prachtig hondje trouwens! 
  "

Dankjewel hp-heart

honden page profiel Kash & IzzyKash & Izzy

honden foto van Kash & Izzy

" Ik heb even snel gegoogled en zie nergens dat de inktzwam giftig/dodelijk is voor honden. Ik kwam ook dit topic tegen op dit forum: https://www.hondenpage.com/hondenforum/193945/paddenstoel-gegeten-.php.
 
Dus denk dat het mee zal vallen! Maar goed in de gaten houden de komende uren in ieder geval, lekker bij haar gaan slapen als je dat niet al deed :-) "

Jaaa ga sowieso beneden slapen! Dan kan ik haar goed in de gaten houden

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Zeker gelijk de dierenarts hierom bellen.

Het is een pup, nog een heel jonge, uitdroging kan ook heel snel op de loer liggen.

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Heb je de da al gebeld?

Ik had zoiets ook een x op zaterdagavond. Kwam thuis en mijn hond had aan een kamerplant gegeten en gekotst. Ik heb toen meteen de dienstdoende da gebeld en die verbond mij door met het vergiftiging centrum.

honden page profiel Kash & IzzyKash & Izzy

honden foto van Kash & Izzy

" Heb je de da al gebeld?
Ik had zoiets ook een x op zaterdagavond. Kwam thuis en mijn hond had aan een kamerplant gegeten en gekotst. Ik heb toen meteen de dienstdoende da gebeld en die verbond mij door met het vergiftiging centrum. "

Yes, de dierenarts denkt niet dat het door de paddenstoel komt. We mogen maandag een plasje inleveren. Ze eet en drinkt weer goed, heeft normale ontlasting, misschien heeft ze toch een blaasontsteking. 

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Ja zou goed blaasontsteking kunnen zijn. Dat het vorige x nog niet te zien was in de urine. Fijn dat ze opknapt

Volgende forumvraag: Mijn hond loopt met een muilkorf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^