Mijn hond loopt met een muilkorf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rowena Rowena

Ik heb sinds kort een muilkorf bij me hond om gedaan word ik op straat uit gemaakt voor vuile gek je mishandeld je hond ik heb haar gemuilkorfd omdat ze niet alle honden leuk vind ik heb haar maar voor de zekerheid gemuilkorfd nou word ik uitgemaakt voor vuile gek

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Heb ik nog nooit meegemaakt. Een 8 jaar terug had onze vorige reu ook een muilkorf tijdens de wandelingen i.v.m. intolerant gedrag richting soortgenoten. En omdat er nogal met name wat kleine loslopende hondjes hier in de wijk lopen, het zekere voor het onzekere. Kreeg doorgaans alleen maar positieve opmerkingen dat het fijn was dat wij onze verantwoordelijkheid namen. Niets negatiefs. Het enigste wat ik weleens meemaakte dat er een vervelende vent nu wel zijn hond richting onze reu liet vieren, beetje hondje sarren en gek maken, want hij kon toch niets uithalen. Uiteraard poogde ik  die vent te ontwijken, wat helaas niet altijd ging.

Maar goed, voor mishandelaar ben ik nog nooit uitgemaakt. Vreemde mensen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Wat een rare mensen zijn dat, hier zie ik er meer met een muilkorf om, en daar zegt niemand wat van, ja goede verantwoording....zou me er niets van aantrekken, zeker niet als ze niet in gesprek met je willen gaan om te vragen waarom je hond een muilkorf om heeft.

honden page profiel BlondieBlondie

Lekker negeren die reacties. 

Je laat haar niet los ook toch, niet dat je nu ze gemuilkorfd is je haar de gang laat gaan?

 

Er liepen hier honden met een muilkorf vanwege stront vreten trouwens, maar gaat toch niemand wat aan waarom je een muilkorf laat dragen.. 

Of heb je een snuitje? Waarbij de hond niet goed kan ademen?

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

Vooral in deze tijd is het van groot belang dat de verhouding pitbullachtige honden vs andere honden zo harmonisch mogelijk wordt gehouden en dat je elk onnodige vooroordeel vermijdt. Een gemuilkorfde bully insinueert "gevaar", hoewel dit meestal niet zo is.

 

Door dit soort gevallen worden hondeneigenaren van dit type hond in diskrediet gebracht (ondanks het feit dat zij het wél goed doen). En …. bij een onverwachte aanval van een andere hond is er geen tijd om de muilkorf af te doen

 

Zo zal de hond de dupe worden, omdat hij zich niet kan verdedigen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ik begrijp je ergens wel dutcheye, maar wat als de hond die toch echt wel sterk is losschiet en zich op een onschuldige hond werpt en dan niet gemuilkorfd is ?   Een hond die gemuilkorfd is is dat niet voor niets...ik zal mijn hond geen muilkorf om doen , er zal niets gebeuren dat mijn hond een andere hond aanvalt, maar als een hond echt niet tolerant is en zich wilt werpen op een andere hond...dan vind ik toch dat de eigenaar zijn/haar verantwoording neemt om de hond te muilkorven.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Vergeet ik er nog bij te schrijven, wanneer ik een hond ziet die gemuilkorfd is hou ik goede afstand van de hond, dus wat nou verdedigen ?   Denk dat dat de meeste eigenaren zullen doen.   Hier loopt ook een stafford gemuilkorfd, nimmer heb ik een vervelende opmerking gemaakt, juist het tegendeel, de eigenaar neemt zijn verantwoording, en ik ga niet rechtstreeks naar de hond ik zorg voor een goede afstand...dat zullen er zeker meer doen toch.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Ik heb mijn Staffordshire bull terriërs ook met korf om lopen. Je krijgt inderdaad genoeg onnozele reacties. Maar uiteindelijk heb ik liever die korven om dan dat ze uiteindelijk op de een of andere manier de schuld toch bij mijn honden kunnen leggen als er iets gebeurt. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Goed bezig! Er zouden meer mensen die verantwoordelijkheid moeten nemen. Vooral niks aantrekken van andere reacties, jij doet het juiste en neemt een andere hond én je eigen hond in bescherming hp-thumbsup

honden page profiel Anna NiemAnna Niem

Goed dat je je verantwoordelijkheid neemt! Wel zorgen dat ze een goed passende muilkorf draagt zodat ze genoeg ruimte heeft om te hijgen. Eigenlijk is de populaire Baskerville die je in veel dierenwinkels kan kopen al niet geschikt voor langere periodes. En zeker niet gaan wandelen met zo'n snuitje van de dierenarts, want dat is inderdaad mishandeling.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ben het toch eens met dutcheye...wat als je gemuilkorfde hond wordt aangevallen door een loslopende hond?

 

Kan mij er wel iets bij voorstellen in een drukke stad.

 

Een mensagressieve hond dat begrijp ik ook.

 

Een gemuilkorfde hond hoort sowieso niet in een losloopgebied omdat hij zich niet kan verdedigen indien het nodig is.

 

Gebruik je een muilkorf zorg dan voor een goed zittende ,zeker geen snuitje.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Ben het toch eens met dutcheye...wat als je gemuilkorfde hond wordt aangevallen door een loslopende hond?
 
Kan mij er wel iets bij voorstellen in een drukke stad.
 
Een mensagressieve hond dat begrijp ik ook.
 
Een gemuilkorfde hond hoort sowieso niet in een losloopgebied omdat hij zich niet kan verdedigen indien het nodig is.
 
Gebruik je een muilkorf zorg dan voor een goed zittende ,zeker geen snuitje. "

Als eigenaar ben je er ook nog om in te grijpen. Er is dan maar een hond die het gevecht gaande kan houden dus je kunt je daar volledig op focussen. Daarbij denk ik dat er genoeg honden gewoon te serieuze schade aanstichten om ze zich te laten verdedigen. 

Mijn honden bijten een hond die niet uit is op ruzie maar wel komt buurten ook. Die honden mogen daar echt niet los maar helaas ze lopen er wel los. Als ik dan geen korf om doe lopen heel veel honden een trauma en serieuze schade op omdat er mogelijk 1 hond is die, die van mij wil aanvallen. Dus als je een intolerante hond hebt doe deze aub gewoon een korf om. 

Die honden die ondanks aanlijn plicht loslopen kunnen er ook niets aan doen dat hun eigenaar zo laks is en hun hond in gevaar brengt. Ik kan daar wel iets aan doen door gewoon een muilkorf te gebruiken. Met het kleine risico dat mijn honden een gevecht niet gaande kunnen houden als ze aangevallen worden. 

mechelaar van een vriendin viel Vaös van mij aan. Dit was echt een serieuze aanval en bleef ook doorgaan. Godzijdank had hij zijn korf aan waardoor hij het hele gebeuren niet gaande kon houden. Anders was het een onbegonnen zaak gezien die Mechelaar er ook wel pap van lustte. Doordat er maar een hond echt gestopt moest worden was het gevecht zoveel sneller onder controle dan wanneer Vaös zijn ding had kunnen doen. 

honden page profiel DagmarDagmar

Het zegt mij vooral dat je een verantwoorde baas bent! Mensen op straat zijn dom. Echt niets van aantrekken. 

Een muilkorf kan voor tal van redenen ingezet worden, niets van aantrekken wat ''men'' denkt te weten. Over het algemeen is dat minder dan niets. Top dat jij zo inzit met honden, zowel je eigen hond als die van anderen !

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

Er wordt hier veel te makkelijk gedaan over het gebruiken van een muilkorf.  Dat dit voor de psyche van de hond onherstelbare onodige extra schade met zich meebrengt lijkt deze hondenvrienden niet te deren.

 

" Als de hond zich a sociaal gedraagd is zijn eigenaar hem reeds voorgeweest "

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Anke je neemt je verantwoording, top.....zelf als ik een hond zie die een muilkorf op heeft, en mijn hond loopt los, waar ze los mogen uiteraard, dan lijn ik mijn hond direct aan, en echt heb nimmer gemerkt dat het fout ging dan, ik hou goed afstand, en heb wel eens een praatje gemaakt met iemand die de hond een muilkorf om had en wij beiden goede afstand hielden, degene had de hond uit het asiel gehaald en ik kende degene vandaar een praatje, de hond moest ingeslapen worden mits die een muilkorf ten alle tijden zou dragen...intolerant, maar voor de eigenaar een fijne hond, en deze hond deed ook niet lelijk tegen Ogin.     Waar ik wandel is geen aanlijnplicht, en gelukkig een rustige omgeving, waar een ieder elkaar goed kan ontwijken...vind het altijd super als de eigenaar zijn/haar verantwoording neemt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Er wordt hier veel te makkelijk gedaan over het gebruiken van een muilkorf.  Dat dit voor de psyche van de hond onherstelbare onodige extra schade met zich meebrengt lijkt deze hondenvrienden niet te deren.
 
" Als de hond zich a sociaal gedraagd is zijn eigenaar hem reeds voorgeweest " "

Vaak is het een herplaatser, die naar het asiel gebracht is, en wanneer een eigenaar de hond als pup heeft, wil dat niet zeggen dat de eigenaar fout in de opvoeding is geweest, er zijn honden die als ze ouder worden intolerant worden naar anderen honden...en dat er dan gemuilkorfd wordt, als er goed mee wordt omgegaan en aangeleerd is er geen schade van een psyche voor de hond.

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

Ok, we gaan dit onderwerp eens uitdiepen

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Andere mensen hebben toch altijd wat te mekkeren. Niks van aantrekken, je bent goed bezig!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ok, we gaan dit onderwerp eens uitdiepen "

Er zijn honden die van alles opvreten, al eens geopereerd zijn door verkeerde dingen op te vreten, kan je twee dingen doen, of altijd aan de lijn houden of op een goede en vriendelijke manier aan een muilkorf laten wennen, zodat de hond toch zich heerlijk los kan bewegen.....wanneer men een goede korf koopt, en goed aanleert loopt de hond geen onherstelbare schade op.    En nou weet ik jouw antwoord Dutcheye, afleren dat je hond wat opvreet heeft tie ook geen muilkorf nodig..we hebben niet allemaal zo,n makkelijke hond als ik heb.laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Maar het is het topic van Rowena, en om ontopic  te blijven, Rowena je neemt je verantwoording hoor..trek je niets aan van wat anderen zeggen...jij zorgt dat jouw hond zich gedraagt en dat een andere hond veilig is.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Wat vervelend! Ik herken dit ook wel. Mensen zeiden niks direct tegen mij, maar ik hoorde ze wel fluisteren in het voorbijgaan. Veel mensen vinden het zielig en ik merkte ook dat ze mij er op aan keken. Alsof ik dit expres mijn hond aandoe. Terwijl het juist voor ieders bestwil is. Als het zonder kon dan had je dat ook wel gedaan.


Mijn vervelendste ervaring was dat er een schoolklas langs fietste, en één van de kinderen vroeg aan de docent waarom mijn hond een muilkorf droeg. De docent zei toen: “Die hond bijt. Sommige mensen voeden hun hond niet op en dan worden ze agressief”. Mijn hond is niet eens agressief en zelfs al was dat zo, dan hoeft dat helemaal geen verband te houden met opvoeding. Ik vond het zeer storend dat een docent zo ongenuanceerd misvattingen aan 30 kids staat te verkondigen. En dan ook op zo’n vervelende toon “sommige mensen voeden hun hond niet op” terwijl hij me zijdelings boos zat aan te kijken. Net alsof ik hem wat aan had gedaan.

 

Ik vind het juist goed dat mensen zoals jij hun verantwoording nemen. Voor mij geeft het juist een gevoel van veiligheid als ik een muilkorf zie. Dan weet ik dat er een eigenaar bij loopt die in ieder geval rekening houdt met zijn hond en anderen. Dat heb ik veel liever dan mensen die gewoon alles maar doen zonder ooit na te denken (en dat zie je toch veel vaker in het straatbeeld).

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb overigens zelf gelukkig nog geen zo'n opmerkingen gehad, hier vragen mensen eigenlijk nog altijd vaak waarom iets is. 

Of ze praten erover tegen elkaar als ze met 2 zijn maar dan meng ik me altijd in het gesprek als het over mij(n honden) gaat.

 

Ook als ze zeggen ''kijk daar, een Duitse herder'' vb, vraag ik waar ze zo hebben leren vloeken innocent

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Het kan misschien helpen de muilkorf te versieren. Met onze Hannibal Lecter muilkorf kregen we vervelendere reacties dan met onze roze met spongebob stickers. (Don’t judge, ik heb een creatief neefje). Hoe iets er uitziet kan best veel invloed hebben op wat mensen er van vinden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^