De hondenlijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

De oorzaak waarom honden zo vaak aan de lijn trekken, zie ik persoonlijk in het uitlaten. Wanneer de hond uitgelaten wordt, laat het baasje zich van paaltje naar boom en van boom naar hoek slepen. Hij denkt op deze wijze zijn hondje een plezier te doen om hem gelegenheid te geven zijn behoefte te doen.

 

Veel beter is het om met de hond door te wandelen naar een rustige plek. Laat hem daar helemaal los en geef hem alle gelegenheid om op zijn gemak zijn behoefte te kunnen doen. Dan terugroepen, aanlijnen verder lopen of terug naar huis 

 

Als hij overal wil blijven staan, tegen alles zijn pootje optilt, en wil snuffelen en naar elk hondje dat hij tegenkomt wil toegaan, enzovoort. Niet toestaan ! (Dit kan als hij los is)

 

Aan de lijn lopen betekent 'jou volgen' naast jou meelopen, maar dan ook niets anders. Rustig en gehoorzaam volgen, zodat de lijn niet eens gespannen is. De lijn moet dienen in het voordeel van de hond

 

Een goed opgevoede hond ziet in het netjes aan de lijn lopen helemaal geen belemmering van zijn vrijheid en mits dit verstandig wordt aangeleerd, aanvaardt hij dit zonder enige weerstand

 

Vaak zijn het juist de verwende/ongelukkige honden, die zoveel aan de lijn trekken. Deze honden hebben dan ook vaak meer ongewenste en lastige eigenschappen

 

De lijn is het tastbare contact tussen de baas en de hond, om hem te beschermen in het verkeer, en als hulpmiddel bij zijn opvoeding

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Weet niet waar je het weer vandaan haal, heerlijk om met mijn hond naar Een bepaalde plek te gaan daar los te laten lopen en haar lekker dr gangentje te laten gaan....snuffelen die behoefte heeft ze, en dat mag ze...juist kilometers vreten is me afgeraden, dat deed ik vroeger de hond kwam helemaal niet blij thuis...en nu...lekker ontspannen....na het snuffelen even een fiks doorlopen en wat kilometers maken maar dat is het dan ook, zie het al als het heet is in de ochtend, kom op opschieten, heel de zomer is het warm geweest.....komt ze thuis en ligt op apengapen....niets ervan..lekker laten snuffelen en ontspannen thuis komen, ik heb daar de hond niet voor....ik vind het ook goed als mijn hond het water ingaat, en nee niet in iedere sloot, dat gebeurd niet, wel in stromend water, mijn hond heeft plezier in haar wandeling, niets moet en nee niet alles mag, maar juist door wat vrijheid te geven heb ik een tevreden hond die veel voor mij doet....en dat voor een newfoundlander.laughing     In een bebouwde kom zal mijn hond nooit los lopen, aangelijnd tot het kan, en nee ik heb geen trekkende hond, hoewel ik wel eens mee gesleurd ben in zijn puberjaren dat de hond opeens wat zag...en dat zal zeker bij iedere baas wel eens gebeuren. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Snuffelbehoefte van de hond

Max, we gaan wandelen! Kom hier! Eerst zitten voordat de lijn omgaat. Netjes naast lopen. Nee, niet trekken en niet snuffelen, denk erom!  Aan de voet lopen en blijf!

Voor de meeste honden is wandelen het leukste wat ze doen op een dag, vooral als ze heerlijk mogen snuffelen en hier de tijd voor krijgen. Maar voor sommige honden is wandelen helemaal niet zo leuk en kunnen ze er zelfs gestrest van raken..

Sommige honden mogen van hun baasje niet snuffelen en mogen alleen strak naast of áchter hun eigenaar lopen aan een korte lijn. Vaak omdat het baasje gehoord heeft dat dit zo hoort, omdat een hond naast moet lopen en zeker niet voorop want dan zou de hond de leiding overnemen en ‘dominant’ worden

Wat is de impact van niet mogen snuffelen bij honden?

Veel tips en regeltjes zijn gebaseerd op: ‘omdat het zo hoort’ of ‘omdat het zo moet’. Het is gebaseerd op meningen en normen en waarden van onze samenleving. Veel regeltjes die voorbij komen, zijn niet gebaseerd op wetenschap of het welzijn van onze honden.

Het is belangrijk om hier eens bij stil te staan en niet alles aan te nemen wat er gezegd wordt. Wie bepaalt al deze regeltjes eigenlijk? En klopt het ook? Het is belangrijk dat je weet waarom je iets doet, of jij je er goed bij voelt en vooral: of jouw hond zich hier goed bij voelt.

Interessant om eens te gaan kijken naar de natuurlijke behoeften van honden. Zijn veel dingen die wij doen, gebaseerd op ‘omdat het zo hoort’, wel zo logisch? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Dutcheye, ik heb de lap tekst ook overgenomen van een hondentrainer.....ook ik liep altijd van, doorlopen kilometers maken, mijn hond is veel meer tevreden met snuffelen dan met de kilometers, ze maakt ze toch wel....laughing   

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

Monique Bladder, een bekende hondengedragstherapeut die wél op de hoogte is van de laatste inzichten, raadt dagelijks een snuffelwandeling aan. Aan een 5 meter lijn, waarbij de hond de route en het tempo bepaalt. De baas volgt de hond dus. Dit werkt stress verlagend voor de hond. 

 

O ja, en ze raadt een y-tuig voor de hond aan. 

 

Het niveau van hondenpage is wel gedaald sinds dutcheye ons dagelijks trakteert op colleges met verouderde kennis. Vast een Cesar Millan fan. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dus mijn hond mag niet ruiken wie er voor haar is geweest?

 

Wat een onzin. En waarom rukken aan die lijn? Je kunt toch gewoon zeggen: kom we lopen verder. Dan loopt die van mij vaak gewoon mee, tenzij er iets interessants te ruiken is. Nouja, dan blijven we nog even staan wachten.

 

Ik vind je teksten gewoon echt grote onzin en past ook niet binnen de visie van hp.

honden page profiel StaffordStafford

Mijn god wat een teksten kan dutcheye dit niet allemaal in 1 topic plaatsen dan kunnen de geintresseerden dat daar lezen?

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Als ik de teksten van dutcheye lees kan ik bijna de stemmen van de verschillende hondentrainers, die ik in het jonge leventje van mijn pup heb leren kennen, in mijn hoofd horen. In die zin is het interessant om ook die stem op dit forum gewoon toe te laten, want hij/zij verwoordt wat hier in mijn regio nog steeds de meest gangbare denkwijze is ivm de opvoeding van honden. Altijd interessant ook om te zien hoe anderen hier tov staan of hoe bepaalde stellingen ontkracht of desnoods bevestigd worden.

 

Mijn huidige trainster zei: ik heb vier honden, het zou nogal wat zijn moest ik die overal laten snuffelen op wandeling. En bovendien heb ik daar een hekel aan, zei ze, aan honden die overal snuffelen of hun poot optrekken. Dat mag van haar op één bepaalde plaats in het park.

 

Ik moet nu ook wel toegeven dat ik een beetje worstel met dat wandelen tegenwoordig. Ik probeer de techniek van Turid Rugaas, lijn van 4 meter, laten snuffelen, klikken en belonen als ze goed volgt of dichter komt lopen. Na elke beloning echter begint ze onmiddellijk weer te snuffelen waarbij ze echt opzij trekt of de verkeerde kant op begint te trekken of we helemaal niet meer vooruit komen.

 

Vroeger liet ik haar minder snuffelen en toen verliep de wandeling wel 'normaler', maar omdat ze zo rap in overdrive geraakt ben ik met die snuffelwandelingen begonnen omdat dit haar tot rust brengt. Alleen jammer dat ze het onderscheid zo moeilijk maakt tussen een snuffelwandeling en 'dicht' lopen, wat ook wel eens nodig is. Daar worstel ik dus zelf nog een beetje mee, hoe ik dat moet oplossen...

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Marie, het geluidje van turid rugaas kan je aanleren. Als je hond dan trekt, maak je op dat moment het geluidje. Als dat geluidje goed verankerd in je hond zit, en niet eerder, reageett je hond daarop en kan jij verder lopen. Het is een opbpuw in aanleren, maar werkt voortreffelijk, mits goed toegepast. Het geluidje moet je niet gebruiken als lokmiddel, want dan werkt het niet.

 

Voor de rest, ik lees de teksten, na de eerste alinea niet verder, wel de reacties, die vind ik wel grappig, soms, soms aanvallend en vaak negatief.  Maar als iemand zich er aan ergert? Overslaan en topic niet openen.,

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Marie, het geluidje van turid rugaas kan je aanleren. Als je hond dan trekt, maak je op dat moment het geluidje. Als dat geluidje goed verankerd in je hond zit, en niet eerder, reageett je hond daarop en kan jij verder lopen. Het is een opbpuw in aanleren, maar werkt voortreffelijk, mits goed toegepast. Het geluidje moet je niet gebruiken als lokmiddel, want dan werkt het niet.
 
Voor de rest, ik lees de teksten, na de eerste alinea niet verder, wel de reacties, die vind ik wel grappig, soms, soms aanvallend en vaak negatief.  Maar als iemand zich er aan ergert? Overslaan en topic niet openen., "

Ja, ik schreef klikken, maar het is idd een soort klakgeluidje met de tong dat ik bedoel, niet met een clicker. Ik denk idd dat het eerder een lokmiddel geworden is.

 

Het scenario gaat als volgt: Mijn hond snuffelt, krijgt daarvoor ook de gelegenheid met een lijn van 4 meter, maar als de berm breed is, dan zijn de geuren die zich op 5 meter bevinden blijkbaar, nog interessanter, dus trekt ze opzij.

Ik klik dan met m'n tong, in het beste geval heeft dat effect en komt ze bij me lopen, ik geef haar een beloning en onmiddellijk daarna gaat ze weer haar ding doen, dus weer gaan trekken om (te ver van mij) te snuffelen of de verkeerde richting op te lopen. Da's precies niet helemaal hoe Rugaas het bedoeld heeft...

Ik weet niet wat ik precies fout doe?

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Lees het boekje nog eens door en begin opnieiw. Het geluidje is nu lokmiddel geworden om een koekje te halen en daarna gelijk weer haar eigen ding te doen. De grote fout bij dit systeem, gebeurt bijna iedereen. Komt ze niet direct, dan is het geluidje en de beloning noet sterk genoeg verankerd, dus een paar stappen terug, geluidje opnieiw aanleren..

In een latere fase geef je nl niet direct het koekje maar maak je eerst een bocht als de hond bij je is en loop je een paar passen en geef je dan het koekje, beloning voor het netjes meelopen. Die paar passen en dat ene bochtje worden steeds meer passen en bochtjes voor je de hond een beloning geeft.

Lees het boekje nog eens door en begin opnieuw, in de kamer  op een rustige plek enzv.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Oke....hier mogen ze inderdaad niet aan de lijn trekken. Ik ben daar allergisch voor, maar niet op de manier hoe jij dat brengt. Ze mogen loslopen bij mij of gewoon voor mij. Ze hoeven niet strak naast me te lopen, als ze maar niet aan de lijn trekken. Snuffelen prima maar niet continue, daar lopen ze voor los bij mij. Naast me is alleen in de woonwijk en op drukke plekken. 

 

Zeker ik zie soms mensen voort getrokken worden door hun hond, dan denk ik....oké gezellig om zo te lopen....niet dus.

 

Maar er zijn genoeg mensen die ik zie lopen waarvan de hond lekker zijn ding doet zonder te trekken. 

 

En aan de lijn rukken...om hem te corrigeren? Nee gewoon omdraaien en de hond begeleiden en zijn aandacht vragen. Belonen als die je volgt. Rukken heeft de hond niks aan en hier leren ze lopen aan een halsband. Ik ben geen tuig fan...genoeg verhalen tegenwoordig gehoord dat een tuig ook niet alles is. Vriendin van me der hond heeft er spondylose van opgelopen en het tuig was volledig op maat gemaakt en een y-tuig. 

 

Daarnaast mijn honden vinden een tuig vreselijk en trekken nauwelijks. Ja als ze een kat zien gaan ze over de zeik. Nou dat mag dan.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik snap écht niet waarom het Mod team Dutcheye niet verplicht het bij 1 topic te houden. Hier denk ik weer lezend aan de titel: zou interessant kunnen zijn. Maar nu ik zie dat het weer van Dutcheye is neem ik niet eens de moeite het te lezen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja inderdaad.

En stel dat er mensen zijn die het allemaal serieus nemen.

En inderdaad hun hond gaan molesteren.

 

Ook blijft het raar dat die persoon niet wil antwoorden wie hij is en hoe hij aan de informatie komt.

Volgt diegene een bepaalde stroming, is hier informatie over te vinden op internet etc?

In het profiel staat ook niets.

En aangezien hij/zij deze vragen ook niet beantwoord, weet je 99.9 % zeker dat het een trol is.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Voor mensen als dutcheye en de mensen die graag de adviezen van dutcheye volgen; ik heb het ideale ras voor jullie gevonden dat je helemaal naar eigen behoefte kan programmeren.

Deze hond is ideaal voor jullie.

 

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

toegegeven Saartje dit is humor :)

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Oke....hier mogen ze inderdaad niet aan de lijn trekken. Ik ben daar allergisch voor, maar niet op de manier hoe jij dat brengt. Ze mogen loslopen bij mij of gewoon voor mij. Ze hoeven niet strak naast me te lopen, als ze maar niet aan de lijn trekken. Snuffelen prima maar niet continue, daar lopen ze voor los bij mij. Naast me is alleen in de woonwijk en op drukke plekken. 
 
Zeker ik zie soms mensen voort getrokken worden door hun hond, dan denk ik....oké gezellig om zo te lopen....niet dus.
 
Maar er zijn genoeg mensen die ik zie lopen waarvan de hond lekker zijn ding doet zonder te trekken. 
 
En aan de lijn rukken...om hem te corrigeren? Nee gewoon omdraaien en de hond begeleiden en zijn aandacht vragen. Belonen als die je volgt. Rukken heeft de hond niks aan en hier leren ze lopen aan een halsband. Ik ben geen tuig fan...genoeg verhalen tegenwoordig gehoord dat een tuig ook niet alles is. Vriendin van me der hond heeft er spondylose van opgelopen en het tuig was volledig op maat gemaakt en een y-tuig. 
 
Daarnaast mijn honden vinden een tuig vreselijk en trekken nauwelijks. Ja als ze een kat zien gaan ze over de zeik. Nou dat mag dan. "

Dit doen wij nu ook! Wij hebben met flux best veel moeten oefenen tot dit lukte en daarbij hebben we ook de hulp ingeschakeld van een trainster (conclusie: wij zijn tiger parents en maken ons zorgen om niks, Flux liep perfect aan de lijn maar wij dachten dat hij dan ook nooit maar een milimeter mocht trekken, want in andere adviezen zijn dat je constant consequent moet zijn, maarja hoe consequent is dat dan? waar zit de grens? etc)

Wat ik hier wel aan toe wil voegen is dat, en voor flux werkt dit perfect, dat je wel bepaalde gebieden in je wandeling kan aanwijzen als snuffel plekken en niet overal bij elk paaltje/dingetje stopt. Onze hond is nu 5 maanden dus dan mag je dit soort restricties gaan stellen. Dat betekent niet dat flux alleen maar non-stop zijn aandacht bij ons moet houden maar ook niet dat wij elke keer bij elk snuffelmoment 5 minuten gaan wachten (wat we eerst wél deden). Dus nu lopen we gewoon door, zijn er een aantal plekken waar we wel een minuut of 3 hem zijn gang laten gaan en daarnaast lopen we weer door. Ik merk dat sinds we dit nu doen, de hond veeel ontspannender is dan daarvoor. Waarschijnlijk ook omdat ik ook chagarijnig werd van het vele stoppen. Ow, en daar komt bij dat flux elke dag naar een groot park wat losloopgebied is gaat, daar mag hij naar hartelust snuffelen/spelen/graven/zwemmen etc. 

Ik denk toch dat balans het toverwoord is, met respect voor elkaars wensen een manier vinden hoe je samen allebei geniet van de wandeltocht. 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

In mijn buurt bestaat er niet zoiets als (legaal) losloopgebied, enkel speelweides voor honden (ik moet er ook wel de auto voor nemen). Ik ben aan het overwegen nu toch ook weer meer naar de speelweide te gaan, ook al vind ik dat altijd ongelooflijk spannend, zo met al die andere vreemde honden.

Maar gisteren zijn we er met onze (eveneens vijf maanden oude) pup geweest en ik vond dat de wandelingen gisterenavond en vandaag precies rustiger waren. Minder constant snuffelen, minder trekken naar eenden, honden... Mss toeval, maar toch, als ik zie hoe ze zich kan uitleven los, da's toch anders dan constant aan dat lijntje hangen.

 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" In mijn buurt bestaat er niet zoiets als (legaal) losloopgebied, enkel speelweides voor honden (ik moet er ook wel de auto voor nemen). Ik ben aan het overwegen nu toch ook weer meer naar de speelweide te gaan, ook al vind ik dat altijd ongelooflijk spannend, zo met al die andere vreemde honden.
Maar gisteren zijn we er met onze (eveneens vijf maanden oude) pup geweest en ik vond dat de wandelingen gisterenavond en vandaag precies rustiger waren. Minder constant snuffelen, minder trekken naar eenden, honden... Mss toeval, maar toch, als ik zie hoe ze zich kan uitleven los, da's toch anders dan constant aan dat lijntje hangen. "


Wat jammer Marie dat je niet zo'n plek hebt, zelf merk ik dat als we flux een dagje niet mee laten ontspannen in het park dat hij aan de lijn meteen een stuk drukker/enthousiaster is. Aan de lijn lopen vraagt toch meer concentratie denk ik? Zijn er geen momenten waarop je weet dat er bij de speelweide nauwelijks honden zijn? En hoe gaat het samen spelen met andere honden?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

554634.jpg

554633.jpg

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik snap écht niet waarom het Mod team Dutcheye niet verplicht het bij 1 topic te houden. Hier denk ik weer lezend aan de titel: zou interessant kunnen zijn. Maar nu ik zie dat het weer van Dutcheye is neem ik niet eens de moeite het te lezen. "

Precies! Maar aan zijn openingspost zo te zien, heeft Anouk al een modmelding gedaan wink

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Om het nog even extra kracht bij te zetten https://people.com/crime/cesar-millan-pit-bull-allegedly-killed-queen-latifah-dog-bit-gymnast-report/ Dat krijg je er van als je een dier probeert te domineren.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Wat jammer Marie dat je niet zo'n plek hebt, zelf merk ik dat als we flux een dagje niet mee laten ontspannen in het park dat hij aan de lijn meteen een stuk drukker/enthousiaster is. Aan de lijn lopen vraagt toch meer concentratie denk ik? Zijn er geen momenten waarop je weet dat er bij de speelweide nauwelijks honden zijn? En hoe gaat het samen spelen met andere honden? "

Ik woon wel vlakbij het strand, waar honden hier officieel niet mogen loslopen, maar het eigenlijk wel aan de lopende band gebeurt. Alleen lopen veel honden daar echt heel ver van hun baasje, ik vertrouw het niet altijd en bovendien vertrouw ik mijn eigen jonge hond ook nog niet genoeg, ik ben altijd bang dat ze een andere hond of een vogel zou volgen en de drukke kustbaan zou oplopen.

 

De hondenweide gaat steeds beter. Het eerste moment zorgt ze wel voor 'reuring', ze loopt als een wervelwind tussen die honden, helemaal door het dolle heen, zo erg zelfs dat ze over haar eigen poten viel of een koprol maakte toen ze ineens wou afdraaien naar een hondje (en wij maar voorzichtig zijn voor haar gewrichten door trappen en zo te vermijden). Vervolgens probeert ze echt iedere hond te vriend te hebben. Zelfs een hond van wie de baasjes op dezelfde plaats bleven staan en die al zich al paar keer fel territoriaal gedragen had tov andere honden, daar ging ze naartoe. Zowel tegen de hond als tegen de baasjes goeiendag gaan zeggen. Maar ze springt niet meer bovenop de andere honden. Ze ging voorzichtig liggen en daarna snuffelen. En zij werd, in tegenstelling tot andere honden, precies wel geaccepteerd door die hond in de buurt van zijn baasjes. Voor mij is het dan wel een beetje sterven als ik zie dat ze naar zo'n hond loopt die kort er voor verschillende keren uitviel naar andere honden.

 

Onze pub is echt enorm sociaal en met momenten mss nog een beetje te wild, maar dan vooral bij jongere honden. Bij oudere, rustige honden houdt ze zich wel mooi in, maar ze wil wel met werkelijk iedere hond kennis gemaakt hebben, ook al zijn het er 20.

 

Achteraf was ze uitgeput, maar op een goeie manier. Soms gaat ze door vermoeidheid compleet in overdrive, nu leek ze achteraf gewoon heel rustig en tevreden. Mss moeten we dat dus gewoon meer doen, ook al is dat bij mij nog steeds met een bang hartje. Die eerste momenten waarbij ze uitraast heb ik haar ook echt niet onder appel, pas als ze wat rustiger wordt, passeert ze regelmatig bij ons en zie ik dat ze ons in het oog houdt.

 

Toen we wilden weggaan gingen we naar de uitgang en kwam ze eigenlijk redelijk rap achter. Direct eigenlijk, ware het niet dat ze nog goeiedag moest zeggen tegen iedere hond die ze daarbij op haar pad tegenkwam tongue-out

 

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Precies! Maar aan zijn openingspost zo te zien, heeft Anouk al een modmelding gedaan  "

Los van de vorm en inhoud vind ik het wel allemaal interessante onderwerpen die aangehaald worden en vooral de reacties erop zijn enerzijds soms grappig, anderzijds soms leerzaam. Voor mij mag het. Het zijn allemaal issues waar veel (beginnende) hondenbezitters mee zitten en na een paar weken een pup in huis heb je al snel door dat er -tig theorieën bestaan over opvoeding van honden, allemaal voorgesteld als 'de ultieme waarheid'.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Even voor de duidelijk.... Voor de persoon die op de + gedrukt heeft bij Ductheye?

 

Er is een onderlingen afspraak gemaakt hier dat het geen modmelding meer is maar een "like"  Ik zelf vind dit nogal verwarrend voor nieuwe forumleden en geeft een totaal vertekend beeld van wat er nu wel en nu niet "geliked wordt. Daarom zal ik persoonlijk er ook nooit gebruik van maken sealedinnocentwink

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Even voor de duidelijk.... Voor de persoon die op de + gedrukt heeft bij Ductheye?
 
Er is een onderlingen afspraak gemaakt hier dat het geen modmelding meer is maar een "like"  Ik zelf vind dit nogal verwarrend voor nieuwe forumleden en geeft een totaal vertekend beeld van wat er nu wel en nu niet "geliked wordt. Daarom zal ik persoonlijk er ook nooit gebruik van maken "

Op een plusje drukken is nooit een modmelding geweest Anouk...

Dat betekent dat je de tekst die diegene getypt heeft goed vind.

 

Een modmelding maak je door op het knopje 'modmelding' te drukken.

Die verschijnt naast het '+0' even met je vinger op drukken als je een touchscreen hebt, op het lege gedeelte tussen tijdstip van plaatsen en het '+0'.

Heb je een gewone laptop met muis, dan erover heen bewegen met muis en klikken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ja inderdaad.
En stel dat er mensen zijn die het allemaal serieus nemen.
En inderdaad hun hond gaan molesteren.
 
Ook blijft het raar dat die persoon niet wil antwoorden wie hij is en hoe hij aan de informatie komt.
Volgt diegene een bepaalde stroming, is hier informatie over te vinden op internet etc?
In het profiel staat ook niets.
En aangezien hij/zij deze vragen ook niet beantwoord, weet je 99.9 % zeker dat het een trol is. "

 

De aanmatigende tekst in TS profiel spreekt voor zich. Alsof TS de enige is die alle wijsheid betreffende omgang met honden in pacht heeft en alle forumleden de les moet voorschrijven. Totaal geen respect voor mens en hond.

 

Quote

Waarom en voor wie ik hier hoofdzakelijk ben? voor de honden om ze te helpen ook om jou hond te helpen. Wanneer het mij lukt om duidelijk te maken hoe je je hond moet zien en begrijpen dan heb ik je hond geholpen. Je eigen hond zal je dan namens mij bedanken, voor je goede wil en moeite, door zijn vriendschap die nergens beter is . . .

unquote

 

Ik zou niet graag hond van TS zijn.undecided

 

 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Ow hij quote niet, dan even zo: "k woon wel vlakbij het strand, waar honden hier officieel niet mogen loslopen, maar het eigenlijk wel aan de lopende band gebeurt. Alleen lopen veel honden daar echt heel ver van hun baasje, ik vertrouw het niet altijd en bovendien vertrouw ik mijn eigen jonge hond ook nog niet genoeg, ik ben altijd bang dat ze een andere hond of een vogel zou volgen en de drukke kustbaan zou oplopen." Ja, aan de ene kant kan ik me goed voorstellen als er zo weinig plekken zijn waar je hond los mag, dat je dan sneller de regels aan je laars lapt. Kan me ook heel goed voorstellen dat als je hond bijna nooit los laat en je dat voor de eerste keer gaat doen op een strand, met een lastige pup, ik zou dat ook niet durven. Hier in het park zijn er een aantal 'zones', dus ook een stuk omrand met een heg en een grasveldje, daar kun je wel uit rennen maar is in principe heel overzichtelijk, zo ben ik begonnen met flux toen hij klein was en vanaf dat moment non-stop belonen als hij kwam. Ik las al dat sommige hp'ers het niet eens zijn met mijn pup los doen, maar ik zie hem zo genieten en zijn energie kwijt kunnen (hij is echt wel een pittige pup qua energie en enthousiasme, de hete dagen waarin hij binnen moest zijn waren géén feestje) dat ik lekker eigenwijs mijn hond veel los laat in het park. "De hondenweide gaat steeds beter. Het eerste moment zorgt ze wel voor 'reuring', ze loopt als een wervelwind tussen die honden, helemaal door het dolle heen, ... Voor mij is het dan wel een beetje sterven als ik zie dat ze naar zo'n hond loopt die kort er voor verschillende keren uitviel naar andere honden." oww, ja, ik weet zo hoe je je voelt, vooral toen flux nog veel kleiner was vond ik dat spelen ook altijd heel erg eng. Aan de andere kant komen pups bij de meeste honden juist met meer weg. Ik denk zelf, maar ik ben ook een beginnende hondeneigenaar dus ik weet niet wat mijn gedachten hierover waard zijn, dat het wel goed is om te laten socialiseren met anderen? Aan de andere kant wil je ook geen trauma ervaring. Wij hebben dit in het begin opgelost om andere hondeneigenaren met stabiele oudere honden (mijn ouders hond, hond van vrienden die heel goed was met pups) als eerste kennismaking te doen, dus toen mocht flux nog niet los en gingen we ook nog niet naar het park. Later zijn we dit gaan uitbouwen met kennismaking met iets minder super mega vriendelijke stabiele honden (andere honden van vrienden dat wat drukker zijn/beziterriger), dit zijn nog steeds lieve goed opgevoede honden maar niet zo bizar tolerant als de eerdere honden. Toen dit allemaal goed ging mocht flux van ons met vreemde honden in het park spelen. Wat ik wél altijd doe, is de eigenaar aanspreken die ik tegenkom en naar de hond kijken. Maar ook dat is geen garantie, heb al een keer het beroemde voorbeeld "nee hoor, doet helemaal niks", en ik zie die hond, zie hoe zijn staart pontoficaal omhoog staat, oren gespannen, drukke kwispel en voel aan mijn water, ik vertrouw dit voor geen meter. Maarja, je zit ook met een sociaal element, ik durfde hem toen niet aan de lijn te doen en mee te nemen want mevrouw had net gezegd dat hij niks deed. Flux rent erop af en ja hoor een flinke snauw. Gelukkig niks aan de hand maar ik baalde wel dat ik niet gewoon naar mijn gevoel had geluisterd. Ook probeer ik (met de nadruk op proberen) aan de riem wel echt geen contact te hebben met andere honden of mensen. Dit zodat straks angstige honden, niet met mijn hond hoeven te dealen. Alsook trouwens angstige mensen, 90% vind hem schattig en leuk, maar niet iedereen is gediend van vieze poten of een springende hond. Dus nu steek ik meteen over, negeer andere honden en leid Flux af met een koekje, en gebruik de clicker als hij mijn kant op kijkt ipv naar de afleiding. Maarja soms kan je niet oversteken of komen mensen op hem afgelopen. Nu schreeuw ik maar dat we aan het oefenen zijn en ze hem moeten negeren. De kynologentrainster gaf me nog als tip als mensen echt te enthousiast doen om te roepen: HIJ BIJT, dat houdt ze wel op afstand. Laatst was ik MEGA trots, toen zag hij een andere hond, trok aan de lijn er naar toe, staat stil en KIJKT NAAR MIJ. nouuu ik heb hem allemaal zoentjes gegeven. hahah.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

@Marie

Ik vind de onderwerpen op zich ook interessant maar het is zoals Pascale zegt: je opent de topic en het is weeral dutcheye die de laatste dagen de ganse HP "domineert"..
Naar mijn gevoel zijn er ook niet zo enorm veel theorieën waar je je echt in kan verliezen. In grote lijnen gesproken, zijn er maar twee inzichten hoe je naar hondengedrag kan kijken: 1. Reeds 40+ jaar achterhaalde methode waar Dutcheye ook aanhanger van is. Elk ongewenst gedrag van een hond wordt bestempeld als 'dominantie' en moet door de Alfa baas van hond (fysiek) gecorrigeerd worden, totdat de hond "capituleert". Sommige enge geesten geloven dus dat dit "capituleren" gelijk staat aan "respect hebben" voor de Alfa baas.  2. Positieve opvoeding van een hond waar 'dominantie' een totaal andere betekenis krijgt en wanneer er vooral op zoek naar de oorzaak van het probleem wordt gezocht. Positieve opvoeding staat ook absoluut niet gelijk aan "alles toegelaten en geen grenzen kennen" maar je hoeft geen Alfa baas te zijn... wel je hond proberen zo goed mogelijk te begrijpen en hem naar het gewenste gedrag te begeleiden, zodat je pup tot een stabiele, zelfverzekerde  en gewoon gelukkige hond groeit.   
 "Let me tell you, it’s awfully pleasant to be able to lean back and relax, knowing that the dog can take care of...  (the situation)... himself. What about my “leadership” with the dogs? No one have ever had any doubts about my leadership, but just like any true leader in a pack of wolves or dogs, I don’t nag about it all the time. Leadership comes naturally." 
Turid Rugaas

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

"Let me tell you, it’s awfully pleasant to be able to lean back and relax, knowing that the dog can take care of...  (the situation)... himself. What about my “leadership” with the dogs? No one have ever had any doubts about my leadership, but just like any true leader in a pack of wolves or dogs, I don’t nag about it all the time. Leadership comes naturally." 
Turid Rugaas

 

Wat een mooi citaat! smile

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ras gerelateerde eigenschappen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^