De hondenlijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

Om even te reageren op de discussie omtrent de topic dominantie van dogeyes. Ik begrijp de irritatie omtrent dogeyes drang naar het delen van kennis die juist meer kwaad dan goed kan doen. + de meerdere topics, die enkel bestaan uit gekopieerde tekst uit een of ander bestand zijn op z'n minst opmerkelijk te noemen. 
Aan de andere kant is het zoals marie zegt door veel mensen een nog sterk aanwezige ideologie waar beginnende hondeneigenaren (ik ook!) mee worden geconfronteerd. Het lijkt mij door juist het gesprek aan te gaan en de delen te benoemen waar je je wel in kan vinden en daarnaast met argumenten te weerleggen waarom dit soort gedachtengoed niet oke is, dat je hierdoor andere mensen kan laten meelezen waarom deze methode achterhaald is. Vandaar dat ik net op een aantal momenten juist serieus ben gaan reageren op dogeyes ipv hem alleen maar belachelijk te maken zonder uit te leggen wat je er onzinnig aan vind. 

Ik denk persoonlijk dat als je enkel in de weerstand gaat in dit soort gesprekken en je niet eerst een common ground zoekt je enkel twee kampen creeërt. Los van HP, is dit denk ik een tendens die je overal in de (online) samenleving ziet en ik vind HP juist een toffe plek omdat hier naar mijn mening meestal heel serieus en inhoudelijk wordt gereageerd op vragen/kwesties. Nu kan een anonieme lezer eerst het bericht van dogeyes lezen en vervolgens de reacties. Ik denk dat dit kan helpen? 

Vraag aan dogeyes, je geeft aan dat je dit doet met de beste bedoelingen en dat in jouw ogen er veel dingen mis gaan met de opvoeding van hun honden. Deze zorg komt denk ik van een goede plek. Sinds je hebt gelezen hoe erop gereageerd wordt, ben je qua mening al iets opgeschoven? En waarom vond je dat het nu een geschikt moment was om ineens zo veel topics te openen?

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Turid snapt het wel.

 

Ieder hondenmens zou haar boekje over kalmerende signalen moeten lezen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ras gerelateerde eigenschappen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^