Ich bien kaput

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

" Och, een kind is een mens en een hond is een dier (of beest). Maar mijn hond is wel mijn kind en mijn kind is ook vaak een beest. 
 
Persoonlijk vind ik een puppy opvoeden veel pittiger dan een mensenkind maar dat zal dan ook weer van de puppy en het kind afhangen. Iedereen heeft zijn sterke en zwakke kanten en daarom vinden we allen dus ook andere dingen moeilijk of makkelijk. Niets mis mee dat TS het een zware taak vind, dat is het ook. 
 
Uit de opluchting die ze voelt als de pup niet aanwezig is moet ze zelf haar conclusies trekken. Wij kunnen niet inschatten of de pup in haar levensstijl past of niet. Ze geeft meermaals aan wel om het lieve diertje te geven dus dat zit wel snor. "

In het algemeen ja, wij hebben niet eens kinderen en hebben alleen dieren. Die zijn heel belangrijk voor ons. En dus een soort kindjes. Maar het gaat om de context hier , een kind zou ik niet voor een vakantie naar de opvang doen, een hond is een ander verhaal. In die zin. Daar ging het over. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

 een kind zou ik niet voor een vakantie naar de opvang doen, een hond is een ander verhaal. In die zin. Daar ging het over.  "

Een hond ,ook als pup zijnde is een stuk makkelijker dan een kind,baby....hier dus kind naar de opvang en hond lekker mee op vakantie,daar zou ik voor tekenen.hp-angel

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Bobby was een heerlijk pupje. Druk ja, bewerkelijk en veel aandacht vragend, niets raars voor een pup. Ik zou ook zo hier kunnen schrijven dat ik er juist energie van heb gekregen, hoe leuk het allemaal was en ik totaal niet begrijp dat mensen dat anders kunnen ervaren.

Maar…

Een tijdje terug vond ik bij het opruimen weer een oud vest terug met de houten knopen helemaal afgeknabbeld. Toen herinnerde ik me weer dat ik zo blij was dat Bobby tenminste eventjes zoet bij me kon zijn dat ik daar graag de knopen voor opofferde. Oeps, voor zover mijn idyllische herinneringen aan haar puppytijd.

Ik denk dat veel puppy eigenaren toch wel die handen in het haar momenten kennen, al herinner je je later met name de mooie momenten. Als iemand dat even van zich af wil schrijven op een forum als dit, niets mis mee. Wie het niet interesseert leest het toch gewoon niet?
Dat is juist het mooie van dit medium. Je volgt de berichten die je interessant vindt en wat je niet wil lezen klik je zo weer weg.

honden page profiel Sabine Sabine

honden foto van Sabine

Ik hou zielsveel van mijn hond, maar heb hem net toch echt naar mijn ouders gebracht voor 2 weken omdat wij naar de camping gaan met ons zoontje. Mijn ouders hebben een heerlijke tuin en daar kan ze lekker rustig aan doen en wij ook genieten van onze vakantie. Even tijd en aandacht voor mijn zoon na de drukke puppy tijd vind ik ook wel even fijn en ondanks dat ik haar heel erg ga missen vind ik het ook wel lekker even zonder puppy te zijn dus snap het heel goed. Volgens mij heeft het helemaal niks met je liefde voor je hond.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

TS, ik heb lang niet alles gelezen maar wil je even een hart onder de riem steken. Toen Luna als pupje van 9 weken bij ons kwam hadden was ik ook kapot. 24/7 opletten, 20x per dag buiten zetten omdat ze weer moest plassen, doodvermoeiend. Laat staan als je er 's nachts ook nog een paar keer uit moet. Ik viel overdag of na het eten regelmatig in slaap, op de bank, in de tuin, overal eigenlijk. Het is ook super vermoeiend. Vooral die zindelijkheidstraining.

 

Mijn vriend en ik hebben 'puppy duty' ingezet: de ene nacht ging hij er uit (en de ochtenden ook), de andere ik. Zodat we allebei om de dag een goede nachtrust hadden. Ik vermoed dat jij geen partner hebt gezien je OP maar echt, er komt een nacht dat je pup niet meer naar buiten hoeft en gewoon door slaapt. Hopelijk voor jou heel snel hp-smile

 

Daarnaast hebben wij mijn schoonmoeder die op de hond past als wij werken of op vakantie gaan. Waar ze van pups af aan komt en eigenlijk haar derde baasje is. Was ook een afspraak: wij wilden graag een hond maar werkten allebei buitenshuis, zij miste haar overleden hond maar wilde zelf geen nieuwe, dus 1+1=2. Toen kwam corona en hoefde ze amper op te passen omdat ik thuis werkte, maar nu zit ik al bijna een jaar met een burnout en hebben we geregeld dat Luna 1x per week naar mijn schoonmoeder gaat en daar ook slaapt, zodat wij even een avondje rust hebben. Geen uitlaatrondjes of wandelingen, gewoon deur op slot als we thuis komen en bankhangen. En daar heb ik letterlijk geen moment over getwijfeld. Hond blij, schoonmoeder blij, wij blij. Dus blij zijn dat je hond even weg is en je even tijd voor jezelf hebt: groot gelijk hp-thumbsup 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien kan er een soort algemeen puppy/klaagtopic worden gestart?

Waar iedereen die een hond heeft tussen 0 en 1 jaar kan reageren en zijn frustraties kwijt kan.

En misschien ook de leuke dingen, die zullen er ook wel zijn, neem ik aan.

honden page profiel Fine Fine

" Misschien kan er een soort algemeen puppy/klaagtopic worden gestart?
Waar iedereen die een hond heeft tussen 0 en 1 jaar kan reageren en zijn frustraties kwijt kan.
En misschien ook de leuke dingen, die zullen er ook wel zijn, neem ik aan. "

Ja die zijn er ook he, ook ts schreef over de leuke en goede dingen van haar pup. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ja die zijn er ook he, ook ts schreef over de leuke en goede dingen van haar pup.  "

 

Misschien kan jij dan zo'n algemeen topic maken?

honden page profiel Fine Fine

Ik? Hoe dat zo? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Doe ik dat, continu een topic openen?  Onze andere hond gaat altijd mee, ook in het verleden. Met onze (nu ) puber is dat niet te doen en ja dan gaat de jongste naar de opvang waar hij het reuze leuk heeft en leuk omgaat met alle andere honden. Ik zou niet weten waarom dit niet zo kunnen. Een hond is geen kind, het is een beest. En wij hebben alles voor onze dieren over en zouden ons leven geven maar kom op zeg, het gaat hier om een dier naar een luxe plek brengen waar hij de tijd van zijn leven heeft! "

Het gaat hier nog steeds over TS. Wil niet vervelend doen, maar elke topic over een moeilijke pup (zijn er nog al wat) neem jij compleet over.... waarom open je niet je eigen topic? En prima dat je je mening uit in de topic van een ander, daar is het voor. Maar om nou overal 20 reacties onder te zetten en op iedereen te reageren terwijl het een topic van een anders is........

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ik? Hoe dat zo?  "

Omdat jij ook een jonge hond hebt,. En je zit overal direct bovenop hier in dit topic.

Dat is handig omdat iemand zo'n topic dan ook bijhoudt , zeg maar. hp-smile

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Omdat jij ook een jonge hond hebt,. En je zit overal direct bovenop hier in dit topic.
Dat is handig omdat iemand zo'n topic dan ook bijhoudt , zeg maar.  "

Wij mogen daar dan niet reageren,wij zijn puppenmensen en niks was ons te veel.hp-angel

 

honden page profiel Fine Fine

Je hebt duidelijk mijn verhaal niet gelezen. Dat is echt van andere orde. Het gaat hier om ts.  voor mensen die geen problemen ondervinden met hun hond reageren jullie ook erg snel en veel. Maar goed... Zal niet meer reageren.hp-thumbsup

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Je hebt duidelijk mijn verhaal niet gelezen. Dat is echt van andere orde. Het gaat hier om ts. Fijne avond! "

Zeker wel. Fijne avond.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Mss moeten mensen die niet graag 'klaag'topics over pups of puberhonden lezen, die gewoon niet openen? Lijkt me niet zo moeilijk en zelfs minder inspannend dan negatief commentaar te geven op de topicstarter.

Ten eerste is de ene pup de andere niet.

Ten tweede heeft ook niet iedereen evenveel ervaring met honden.

Ten derde is het niet verplicht enkel een goed nieuwsshow te verkopen hier zeker?

 

Ikzelf heb echt enorm veel gehad aan het advies hier van veel mensen, heb er dan ook heel veel daadwerkelijk van opgevolgd. Hele praktische tips, maar ook soms gewoon een hart onder de riem, dat het verbetert of helemaal niet zo abnormaal was als ik dacht. Als je er even door zit is hautaine kritiek wel het laatste dat je nodig hebt, maar er zijn nu eenmaal mensen die het niet kunnen laten. Leg dat naast je neer topicstarter en blijf gerust je hart luchten. Mij stelt het bijvoorbeeld gerust dat er nog mensen zijn die de puppytijd zwaar vinden of vonden. Je gevoelens delen lucht niet alleen op voor jezelf maar kan ook anderen helpen.

 

Btw, ik kreeg 3 kinderen in 4 jaar tijd en ik stond er het merendeel van de tijd alleen voor en soms heb ik de indruk dat het makkelijker was dan het begin van mijn puppyperiode nu. Ik ben ondertussen ook wel 20 jaar ouder, zal ook wel meespelen ivm vermoeidheid enz. En op het einde van de rit onthou je vooral de leuke dingen, dat ook. laughing

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Mss moeten mensen die niet graag 'klaag'topics over pups of puberhonden lezen, die gewoon niet openen? 

Misschien mogen wij nog zelf beslissen welke topics wij openen en of wij een reactie willen plaatsen...

Misschien is het je nog niet opgevallen, maar hier wordt er aan de TS vooral een ding gevraagd.... om een VERVOLG topic te openen aub ipv een na de andere klaagtopics te starten...

En misschien is het ook soms interessant om de huisregels op de forum van de HP te lezen... namelijk punt 17 "Klaagtopics"..

Fijne avond !

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Misschien moeten jullie je niet zoals kleine kleuters gedragen, stampend door het forum..

TS is allang weg!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Misschien moeten jullie je niet zoals kleine kleuters gedragen, stampend door het forum..
TS is allang weg! "

Whahauaha, ik heb dit zo zitten lezen, het hele gebeuren weer.

553675.jpg

 

Idd jammer dat iemand met het hart op de tong en een dosis humor de tent heeft verlaten. Niet alles hoeft zo bloedserieus te zijn en we weten al dat sommige rassen minder geaccepteerd zijn door andere en altijd hetzelfde kleine clubje herrie komt stampen yellhp-wink Sorry maar de plusjes van vinden we leuk aan modmeldingen, OI popcorn time.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Denk eerder...dat het verstandiger is om dit topic op slot te zetten.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Denk eerder...dit het verstandiger is dit topic op slot te zetten. "

Ja tuurlijk, veeg maar weer onder het tapijt tongue-outwink Wat is het toch met topics openen dat dan zo kwalijk is? Ze drijven ook weer heel snel onderaan en je hebt altijd nog de knop meest recent, kan je het hele rijtje af.

honden page profiel Fine Fine

Haha zo grappig het gaat maar door. Ik hou verder wijs mijn mond anders krijg ik weer de hele meute over me heen lol. Sommige mensen kunnen zich zo druk maken haha.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

" Ja tuurlijk, veeg maar weer onder het tapijt Wat is het toch met topics openen dat dan zo kwalijk is? Ze drijven ook weer heel snel onderaan en je hebt altijd nog de knop meest recent, kan je het hele rijtje af. "

TS opende een topic, maar het topic kreeg een hele andere wending, invulling.

En om het onderling nog een beetje leuk te houden, denk ik topic sluiten.

 

 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Ja tuurlijk, veeg maar weer onder het tapijt Wat is het toch met topics openen dat dan zo kwalijk is? Ze drijven ook weer heel snel onderaan en je hebt altijd nog de knop meest recent, kan je het hele rijtje af. "

Haha, jij hebt zeker de popcorn nog niet op! tongue-out

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Misschien moeten jullie je niet zoals kleine kleuters gedragen, stampend door het forum..
TS is allang weg! "

Overdrijf niet zo zeg met je stampend door een forum als kleine kleuters. Dit soort discussies gebeuren, al dan niet kinderachtig volgens sommige, al jaren op alle forums. Als het jou irriteert, blijf er zelf dan van weg. En TS leest waarschijnlijk nog gewoon mee hoor, maar houdt misschien wijselijk haar mond hp-wink 

honden page profiel Fine Fine

Wat is dan nu het probleem? Kennelijk vond men mijn reacties niet tof, prima toch. Dit topic is dan nu toch gewoon ten einde? Het is nooit mijn bedoeling geweest om rumoer te veroorzaken. Er zijn ergere dingen jongens!! 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op slot voor overleg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^